|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Być może źle pamiętam, ale wydawało mi się, że spanie w staniku jest dla biustów dużych, niejędrnych i ma służyć poprawianiu tego, co się przez lata "popsuło" poprzez trzymanie piersi we właściwej"formie" także nocą.
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w trakcie nocy, ale nie żeby odzyskać jędrność samym noszeniem stanika do snu. Raczej trzeba do tego większej ingerencji.To tak jakbym brzuch z fałdami po dużym schudnięciu trzymała w gorsecie i liczyła, że się "wchłonie". O ile nie mam 15 lat, to mało możliwe od samego zaciskania. Może balsamy, masaże... To prędzej, bo wtedy pobudzamy tkankę. |
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203..._staniku_.html Twierdzi ona , że spanie w staniku służy regeneracji biustu jak i zapobieganiu szkód podczas np ciąży i karmienia. |
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja śpię bez. Noszę teraz same dobrane staniki i rano, gdy się ubieram czuję się świetnie układając biust w staniku, ale gdy siedzę długo wieczorem to jest mi coraz mniej wygodnie. Nie jest tak, że zdejmuję stanik zaraz po wejściu do domu, jak niektórzy, ale spać wolę w nieobciskających rzeczach.
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogła do tej pory sto razy zmienić zdanie na ten temat, bo ja również wiele teorii słyszałam. I naprzemiennie pojawiają się arytkuły, że należy lub nie należy spać w staniku. Myślę, że trzeba by naprawdę porządnego wieloletniego (30-40 lat) badania na dużej grupie kobiet, by stwierdzić, jak jest naprawdę.Bo moim zdaniem w kwestii wiotczenia z wiekiem dużo więcej do powiedzenia mają geny, tryb życia i ogólne dbanie o siebie niż spanie bez stanika. No i pozostaje odwieczne pytanie - jaki biust jest duży na tyle, że powinno się spać w tym staniku? ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1986 |
|
Konto usunięte
|
Ja zamierzam w przyszłości spać w miękkim staniku lub topie w czasie ciąży i karmienia, jeżeli tylko będę w stanie, ale poza tym momentem to spania w staniku sobie nie wyobrażam. Najczęściej ściągam od razu po wejściu do domu jak przebieram się w piżamę (
), jak siedzę cały dzień w domu to zwykle zakładam stanik na parę godzin, ale spanie w czymś innym niż koszula nocna, albo nago zawsze było dla mnie abstrakcją. Wolność dla biustu!
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2017-09-12 o 16:30 |
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyobrażam sobie spać w staniku
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
Ja śpię w miękkim, rozciągliwym sportowym staniku. Nie mam może jakiegoś olbrzymiego biustu (65i/65h) ale za to dość ciężki i nie wyobrażam sobie w ogóle chodzenia bez biustonosza. Jest mi zwyczajnie niewygodnie. W nocy często śpię na brzuchu i w staniku jest mi po prostu wygodniej, biust równomiernie się układa i nic sobie nie przygniatam 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też mam 65H, uwielbiam spać na brzuchu i nic mi nie przeszkadza, gdy robię to bez stanika. A nie mam zwisów, które zarzucam na plecy na noc Mam biust pełny i jędrny na tyle , na ile tylko 65H naturalne może być. Wiadomo, że nie sterczą mi cyce-melony jak silikony (jaki rym XD), ale to chyba normalne.Do ludzi też bym nie wyszła bez stanika. Chodzić też mi nie za wygodnie, ale jak już wieczorem się walnę na kanapę i siedzę, to mi nie przeszkadza brak stanika. |
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję, że jestem bardzo zaskoczona tym, że z biustem Dplus da się spać na brzuchu, bo ja moje 70B/C niekomfortowo odczuwam w tej pozycji. Ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia, bo spalam na brzuchu przez kilka lat, a oduczyłam się tego właściwie na siłę, bo w wieku jakichś 28 lat zaczęłam obserwować dużą utratę jędrności i kształtu. To był u mnie główny czynnik negatywnie wpływający na biust, a nie źle dobrany stanik. No nie ma siły, żeby tkanka rozpłaszczana przez kilka godzin na dobę nie zaczęła tego w końcu się zmieniać.
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli na wersalce to jest problem
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba że pozostały mi 2 lata do zwisów, bo mając 26, nie zauważyłam utraty jędrności. A co do wygody - dla mnie to najwygodniejsza pozycja i nie odczuwam żadnego ucisku. Więc faktycznie chyba zależy od materaca. Na plaży wykopuję sobie dołki na biust, jak chcę leżeć na brzuchu.
|
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby ktoś rzeczywiście spał kilka godzin w jednej pozycji to pewnie miałoby to zły wpływ, ja osobiście nie znam nikogo kto potrafiłby długo wytrzymać w jednej pozycji, zwłaszcza na brzuchu. Szczerze zazdroszczę jeśli ktoś jest w stanie kontrolować pozycję w której śpi, ja nawet po operacji kolana wymuszającej konkretne ułożenie podczas snu nie potrafiłam leżeć ciągle na plecach. To właśnie po tej operacji nauczyłam się spać w staniku - cały dzień nosiłam sportowy stanik, a że musiałam dużo leżeć to często w nim zasypiałam w ciągu dnia. A teraz jakoś nie mam potrzeby żeby się odzwyczajać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sypiałam tylko na brzuchu, wiem, bo czy to wybudzona w nocy czy przez budzik zawsze leżałam na brzuchu. Bardzo trudno było mi się nauczyć zasypiać najpierw na boku a pot z czasem na plecach.
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło do mnie Panache Sport na fiszbinach w rozmiarze 32(70)E. Ze swoimi wymiarami 73/93 powinnam idealnie się mieścić w ten stanik.
Niestety w obwodzie lekki luz nawet na najciaśniejszej haftce, a z misek górą i bokami wylewa się biust. Na szczęście zwrot darmowy, więc dzisiaj zgłosiłam. Zamówiłam na wymianę 30(65)G |
|
|
|
|
#1996 |
|
Przyczajenie
|
Półgorset bieliźniany
Gdzie można kupić bieliźniany półgorset? Na co dzień noszę staniki w rozmiarze 70G/H/I (w zależności od marki). Szukam dobrej jakości półgorsetu w podanych rozmiarach.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
Push-up na mały biust
Hej, dziewczyny!
Wiecie może, gdzie kupię dobry pushup na miniaturowy biust (mówiąc "miniaturowy" mam na myśli naprawdę mały - podobno mam A75 ). Nie jestem całkowicie płaska, więc bedzie co "wypchnąć do góry", przy czym nie wiem, w jakich sklepach warto poszukać (zwykłe sieciówki odpadają - puszapy w H&M czy New Yorkerze są pożal się boże). Normalnie noszę zwykłe staniki, w których widać, że mam mały biust, ale nie przeszkadza mi to, bo ogólnie należę do szczupłych (ale wiadomo, że wolałabym mieć większe cycki ). Nie szukam puszapa z milionem gąbki, tylko takiego stanika, który tak ułoży biust, że będę mogła czasami na imprezę etc. normalnie nosić dekolty, nie wyglądając jednocześnie na dwunastolatkę. W jakich sklepach szukać?Jeśli temat już był, to przepraszam. |
|
|
|
|
#1998 |
|
Przyczajenie
|
Jaki biustonosz - większy biust
Cześć
jestem posiadaczką większego biustu (C75) chciałam zapytać czy któraś z was mogłaby polecić fajną markę z dobrą jakością biustonoszy, która nie kosztuje majątku? Od jakiegoś czasu zauważyłam, że nawet biustonosze ze średniej półki (ok 80 zł) w szybkim okresie czasu się rozciągają (przód idzie w dół, tył w górę). Być może to ja źle dobieram rozmiar stanika? A może należy szukać biustonoszy z grubszymi ramiączkami? Co polecacie? |
|
|
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki biustonosz - większy biust
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz dwie opcje: 1. idziesz do sklepu z profesjonalnym brafitingiem, dajesz się obmierzyć i dobrać sobie stanik. Tutaj spis sklepów wg województw KLIK . 2. mierzysz się sama wg np tej instrukcji KLIK. Szukasz marek produkujacych rozmiar, który Ci wyszedl i albo chodziszz po sklepach z powyższej listy, albo zamawiasz w internecie. |
|||
|
|
|
|
#2000 | ||
|
BAN stały
|
[QUOTE=chabrymakiistokrotk i;77055931]
Cytat:
Za to w Reserved taki za 50 zł służy mi do teraz a mam go już rok nic się z nim nie dzieje ![]() Jakoś nie zawsze idzie z ceną bo później i tak płaci się tylko za metkę ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2017-10-02 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#2002 |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
[QUOTE=chimay;77641691]Coś się pomieszało, bo to nie ja napisałam
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Mój panache za 150zl po 2 latach i intensywnego używania posiada dopiero ślady użycia, onlyher za 120 zuzyl się po prawie 3 latach.
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się najszybciej zniszczyło Latte Only Her tzn po około dwóch latach, ale intensywnego użytkowania (był to mój ulubiony stanik) i prania w pralce. Cena 135 zł.
|
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Onnaa88;77641521] Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#2007 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak nazywa się ta strona na której kobiety prezentują jak leżą na nich biustonosze?
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
balkonetka.pl
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#2009 |
|
BAN stały
|
Jeśli chodzi o majtki to lubię Esotiq często mają różne promocję i można kupić w dobrej cenie
co do staników tej firmy to już się zraziłam bo po kilku praniach zaczęły się wykrzywiać :-(
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Oraz Bratabase. Z tą różnicą, że na balkonetce trzeba mieć konto, żeby oglądać zdjęcia, a na bratabase nie. Bratabase prezentuje niestety głównie duże rozmiary, więc np dla mnie jest mało przydatna.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

w trakcie nocy, ale nie żeby odzyskać jędrność samym noszeniem stanika do snu.
Raczej trzeba do tego większej ingerencji.
Mogła do tej pory sto razy zmienić zdanie na ten temat, bo ja również wiele teorii słyszałam. I naprzemiennie pojawiają się arytkuły, że należy lub nie należy spać w staniku. Myślę, że trzeba by naprawdę porządnego wieloletniego (30-40 lat) badania na dużej grupie kobiet, by stwierdzić, jak jest naprawdę.