Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-11, 16:49   #1981
martusia200
Raczkowanie

Dot.: prawdopodobienstwo

no to niebylo akurat centralnie w to mojesce ale puki to wytralam to troche pcieklo i bylo wszedzie i juz z tego wszystkiego to nie wiem gdzie dokladnie ale bylo na poczatku z boku a gummki wtedy nie byllo no i myslam ze nic niebdzie bo akurat w ten dzien skonczyl okres
martusia200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 17:41   #1982
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia200 Pokaż wiadomość
no to niebylo akurat centralnie w to mojesce ale puki to wytralam to troche pcieklo i bylo wszedzie i juz z tego wszystkiego to nie wiem gdzie dokladnie ale bylo na poczatku z boku a gummki wtedy nie byllo no i myslam ze nic niebdzie bo akurat w ten dzien skonczyl okres
To, że skończył Ci się okres nie ma nic do rzeczy - poczytaj wątek szcześliwej przyszłej mamy Shem - ona własnie w te dni zaszła w ciążę Jeśli wytrysk był naprawdę obok a nie w światło pochwy - nie martw się. Jeśli było inaczej, albo nie wiesz jak było - cóż, ryzyko jest, chciaż nie bardzo wysokie.
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 17:43   #1983
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marilyn Pokaż wiadomość
To, że skończył Ci się okres nie ma nic do rzeczy - poczytaj wątek szcześliwej przyszłej mamy Shem - ona własnie w te dni zaszła w ciążę
To fakt
Cytat:
Jeśli wytrysk był naprawdę obok a nie w światło pochwy - nie martw się. Jeśli było inaczej, albo nie wiesz jak było - cóż, ryzyko jest, chciaż nie bardzo wysokie.
No i trzeba wziąć pod uwagę plemniki które mogły znaleźć się w pochwie przed wytryskiem.
Stary 2006-11-11, 18:14   #1984
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
To fakt

No i trzeba wziąć pod uwagę plemniki które mogły znaleźć się w pochwie przed wytryskiem.
Racja! Nie wzięłam pod uwagę, że oni nie użyli niczego!
Stary 2006-11-11, 19:18   #1985
martusia200
Raczkowanie

napewno nie bylo wytrysku wewnatrz tylko na zewnatrz i bylo z boku ale jak mowilam potem zanim wytralm to bylo troche na pochwie myslicie ze jest czym sie martwic napewno jest le chodzi mi o ryzyko jak moze byc duze
Stary 2006-11-11, 20:03   #1986
Blebloszek
Raczkowanie

GG do Blebloszek
Czy mam się martwić?

Witam
Około miesiąca temu kochałam się z chłopakiem. Niestety pękła nam gumka. Dla pewności wzięłam od mojego ginekologa receptę na Postinor Duo. Mój gin stwierdził że szanse na ciąże są nikłe ponieważ dopiero co skończył mi się okres. Jednak teraz zaczynam się martwić ponieważ dostałam wszelkie objawy okresu (nabrzmiałe piersi, ból jajników i skurcze macicy, "mokre majtki" ale krwawienia zero ;/ a minęło już 5 dni od terminu miesiączki? Dziś zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł negatywny...więc skąd brak miesiączki? Wiem że Postnior może ją rozlegulować ... doczytałam nawet że może wogóle menstruacja nie wystąpić i trzeba ją sztucznie wywołać... pomóżcie ;*
Blebloszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 20:20   #1987
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Czy mam się martwić?

skoro wzielac postinor i on moze rozwalic hormony ,test wyszedl negatywnie to trzeba czekac.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-11, 22:58   #1988
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Nie chodzi o to czy był wytrysk wewnątrz czy nie ale o plemniki które mogą być w płynie który pojawia się przed wytryskiem.
Stary 2006-11-11, 23:05   #1989
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
napewno nie bylo wytrysku wewnatrz tylko na zewnatrz i bylo z boku ale jak mowilam potem zanim wytralm to bylo troche na pochwie myslicie ze jest czym sie martwic napewno jest le chodzi mi o ryzyko jak moze byc duze
No to odpowiem wprost: biorąc pod uwagę, że za dzień - dwa możesz być w okresie płodnym, że nie zastosowałaś żadnej metody antykoncepcji, ryzyko jest znaczne, nie potrafię ocenić w procentach.
Stary 2006-11-11, 23:12   #1990
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
nieważne czy wytrysk był na zewnątrz. mógł nawet być na chusteczkę higieniczną czy na pościel. ważne, że przed wytryskiem jest płyn, w którym mogą znaleźć się plemniki. dziewczyny powiedziały Ci to kilka razy. i powiedziały też, że jest się czym martwić. ja też Ci to powiem. jest sie czym martwić. ale za nieodpowiedzialność trzeba płacić.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 09:11   #1991
martusia200
Raczkowanie

prawdopodobienstwo cz.2

dzien dobry widze ze pan doktor jest na forum mam nadzieje ze odpowie pan na moje pytanie bo nie wiem co robic mam 2 problemy 1 to taki ze robilam to bez zabespiecznia w dni kiedy skonczyl mi sie okres a drugi to mam duze uplawy prosze o odpowiedz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-12, 09:27   #1992
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

No, widzę, ze dziewcyzny juz uzyły mojego szanownego przykładu. A tak, mysmy sie bzyknęli w ostatnim dniu okresu i teraz czekamy na nasze bobo. hehe A swoja drogą, to jest możliwe, że jestes w ciazy, bo po pierwsze w plynie przed wytryskiem znajdują sie plemniki, a po drugie, jak twój men wystrzelił ci w tamte okolice to tym bardziej jest możliwe, że jakiś plemnior sie przedarł. Proponuję ci zrobic test w dniu spodziewanej miesiączki, albo udać sie do ginekologa, któy i tak w tej chwili doradzi ci jedynie czekać na spodziewany okres, bo nie będzie mógł stwierdzić ciaży w tym czasie, a Postinoru ci już nie wypisze, bo za późno.

Ale nie daj sie zwariować, szanse poczęcia nie sa zbyt wielkie. Myśmy poszli na zywioł do końca, ale po 5 latach związku to i tak nam było wszystko jedno.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 11:16   #1993
giraffe
Zadomowienie

Dot.: prawdopodobienstwo cz.2

Na pytanie pierwsze odpowiedź już została Ci udzielona. Uprawiałaś sex bez zabezpieczenia - możesz być w ciąży.

Na pytanie drugie odpowiem CI tak: skoro masz upławy, może to być oznaka infekcji np grzybicznej. Zalecam wizytę u ginekologa, on na pewno udzieli trafnej diagnozy i ewentualnie przepisze Ci odpowiednie globulki.
A te upławy mają jakiś zapach, kolor?? Odczówasz swędzenie??

Pozatym Martusia, bez urazy, ale to już kolejny taki Twój wątek?? Czy Ty się jeszcze nie nauczyłaś odpowiedzialności??

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 11:25   #1994
martusia200
Raczkowanie

nie ma zapachu ani koloru porostu mokre i szybko schnie
Stary 2006-11-12, 11:27   #1995
martusia200
Raczkowanie

a co do wontków to ja 1 raz korzystam z mojego konta bo poprzednie to moja kolezanka zakladala
Stary 2006-11-12, 11:29   #1996
giraffe
Zadomowienie

Skoro bez zapachu ... to chyba nic złego. Niektóre kobiety tak mają. A do ginekologa to się wybierz tak dla pewności. Taka kontrolna wizyta.

Stary 2006-11-12, 11:53   #1997
tiśiak
Przyczajenie

Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!

Mam nastepujacy problem :Bralam tabletki Logest przez 4 lata teraz postanowilam zrobic przerwe.Nie dostalam miesiaczki jak zawsze po 28 dniach.Dzis mamy 34 dzien cyklu a z miesiaczki "ani widu ani slychu"Nawet sie nie zapowaida-nie bola mnie piersi,brzuch nic!!!Moj problem jest natomiast inny wczoraj czyli 33 dzien cyklu uprawialam seks bez zabespieczenia tz.stosunek przerywany...Chce wiedziec jakie jest prawdopodobienstwo ciazy?Nie byl to dzien plodny a slyszalam ze po braniu pigulek oranizm musi miec czas na uregulowanie swoich "procesow"m.in jajeczkowania itd.Prosze o pomoc w tej sprawie
tiśiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 11:59   #1998
tiśiak
Przyczajenie

Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!

Mam nastepujacy problem :Bralam tabletki Logest przez 4 lata teraz postanowilam zrobic przerwe.Nie dostalam miesiaczki jak zawsze po 28 dniach.Dzis mamy 34 dzien cyklu a z miesiaczki "ani widu ani slychu"Nawet sie nie zapowaida-nie bola mnie piersi,brzuch nic!!!Moj problem jest natomiast inny wczoraj czyli 33 dzien cyklu uprawialam seks bez zabespieczenia tz.stosunek przerywany...Chce wiedziec jakie jest prawdopodobienstwo ciazy?Nie byl to dzien plodny a slyszalam ze po braniu pigulek oranizm musi miec czas na uregulowanie swoich "procesow"m.in jajeczkowania itd.Prosze o pomoc w tej sprawie
tiśiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 12:02   #1999
bess
Zakorzenienie

Dot.: Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!

no wlasnie jak sama zauwazylas masz rozregulowany cykl,nie masz miesiaczki wiec nie mozesz wiedziec czy dzien byl plodny czy nie.
Ryzyko jest takie jak przy przerywanym.
bess jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-12, 12:24   #2000
martusia200
Raczkowanie

aha dziekuje za rade napewno pujde i sie przebadam nie zaszkodzi tym bardziej ze jak bym miala taka nature to byloby to od poczatku a to mam z tym problem szczegolnie teraz i przy stosunku a co do tego niemilego incydentu to co uwazasz ?/ kupic ten postinor??
Stary 2006-11-12, 12:44   #2001
aneczka8
Zadomowienie

Tak sobie przeczytalam Twoje watki ktore napisalas wczesniej i piszesz tylko w dzialach czy moge byc w ciazy albo o postinorze w lipcu azdzierniku i teraz... czemu sie porzadnie nie zabezpieczysz zmiast ciagle zastanawiac sie czy nie jestes w ciazy??? jaki to stres musi byc fdla mlodej osoby??? Postinor moze przepisac Ci tylko lekarz wiec jaki sens jest pytac o to na forum??? Zreszta ile czasu minelo od stosunku czy nie jest za pozno na postinor???
A tego to juz wogoile nie rozumiem... piszesz ze masz problemy z uplawami przy stosunku przeciez to normalne ze jak kobiet jest podniecona to robi sie "wilgotna". Bylas wogole u ginekologa skoro rozpoczelas wspolzycie???
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 12:45   #2002
giraffe
Zadomowienie

A kiedy odbyłaś stosunek ?? Postinor powinno się zażyć jak najszybciej . Niby jego skutecznośc jest do 72 godzin, ale z każdą godziną maleje. Pozatym Postinor jest na recepte - wypisać go może tylko ginekolog.

No cóż ... teraz to już chyba pozostaje Ci czekanie. Musiałabyś mieć pecha żeby zajść w ciąże.

Stary 2006-11-12, 12:47   #2003
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

pecha niby musiałabyś mieć, ale jest to możliwe. i niestety widzę, że niektórzy nigdy się nie nauczą.
a upławy leczy się u lekarza.

ps. dziwne, że koleżanka zakładała wątek z takim samym problemem jak Twój. też się bez zabezpieczenia kochała i tez od razu po okresie. taaaa
poczytaj tamten wątek i nie zaśmiecaj forum.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 14:53   #2004
Klariska
Wtajemniczenie

aneczka8 napisala
Cytat:
Tak sobie przeczytalam Twoje watki ktore napisalas wczesniej i piszesz tylko w dzialach czy moge byc w ciazy albo o postinorze w lipcu azdzierniku i teraz... czemu sie porzadnie nie zabezpieczysz zmiast ciagle zastanawiac sie czy nie jestes w ciazy??? jaki to stres musi byc fdla mlodej osoby??? Postinor moze przepisac Ci tylko lekarz wiec jaki sens jest pytac o to na forum??? Zreszta ile czasu minelo od stosunku czy nie jest za pozno na postinor???
Niektorzy sie nigdy nie naucza... i czlowiek sie dziwi ze jest tyle wpadek. Czasami zastanawia mnie czy istnieja ksiazki, strony poswiecone zabezpieczeniom przed niechciana ciaza... oraz czy nasza edukacja w szkole "nie kuleje". Zapomnialabym... niektorzy jeszcze najwidoczniej musza sie nauczyc korzystania z wyszukiwarki np.na onecie, googlach. Przeciez to wszystko jest, tylko wystarczy poszukac.

martusia200 wpierw pomysl o skutkach, pozniej o zabezpieczeniu dobrym a pozniej o sexie! Chyba ze wolisz kołysac niemowlaka

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 18:21   #2005
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Shemreolin
naprawdę w ostatni dzień okresu??
jutro robię test...
Stary 2006-11-12, 18:29   #2006
giraffe
Zadomowienie

Widzę, że robienie testów ostatnio w modzie ...
Kurde a ja jeszcze nigdy w życiu sobie nie robiłam (a mam już troszkę latek ) - ale zrobie pewnie dopiero wtedy kiedy się będe starała

Stary 2006-11-12, 18:35   #2007
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

rozwalają mnie takie osóbki
poprostu szok
ja się staram o dziecko a ta co mc o postinorze...
ja nie wytrzymam...
świat zwariował...
Stary 2006-11-12, 18:37   #2008
lemoorka
Zakorzenienie

ja tylko raz robiłam. Ale wstey była strasznie głupiutka jescze w temacie:P:P pamietam jak stałam w atpece i za mna stały jakies małolaty i na hasło test usłyszałam pod moim adresem niemiły tekst, chyba zadowolone były, że może mi się cos takeigo przyrafiło:P A okres mi się spożniał, bo tabletki odstawiłam
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 18:46   #2009
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Oj tak... ostatni Nie wiem jak to możliwe, że jakis plemnior tyle przetrwał.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-12, 18:47   #2010
giraffe
Zadomowienie

Mi swoją drogą już się marzy taki okres kiedy będe robiła testy dla sprawdzenia czy wreszcie będzie dzidzia ... jednak sytuacja mi na to nie pozwala. Ehhhh cierpliwości, cierpliwości !!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości