![]() |
#1981 |
Raczkowanie
|
Dot.: prawdopodobienstwo
no to niebylo akurat centralnie w to mojesce ale puki to wytralam to troche pcieklo i bylo wszedzie i juz z tego wszystkiego to nie wiem gdzie dokladnie ale bylo na poczatku z boku a gummki wtedy nie byllo no i myslam ze nic niebdzie bo akurat w ten dzien skonczyl okres
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
napewno nie bylo wytrysku wewnatrz tylko na zewnatrz i bylo z boku ale jak mowilam potem zanim wytralm to bylo troche na pochwie myslicie ze jest czym sie martwic napewno jest le chodzi mi o ryzyko jak moze byc duze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Raczkowanie
|
Czy mam się martwić?
Witam
![]() Około miesiąca temu kochałam się z chłopakiem. Niestety pękła nam gumka. Dla pewności wzięłam od mojego ginekologa receptę na Postinor Duo. Mój gin stwierdził że szanse na ciąże są nikłe ponieważ dopiero co skończył mi się okres. Jednak teraz zaczynam się martwić ponieważ dostałam wszelkie objawy okresu (nabrzmiałe piersi, ból jajników i skurcze macicy, "mokre majtki" ale krwawienia zero ;/ a minęło już 5 dni od terminu miesiączki? Dziś zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł negatywny...więc skąd brak miesiączki? Wiem że Postnior może ją rozlegulować ... doczytałam nawet że może wogóle menstruacja nie wystąpić i trzeba ją sztucznie wywołać... pomóżcie ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mam się martwić?
skoro wzielac postinor i on moze rozwalic hormony ,test wyszedl negatywnie to trzeba czekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to czy był wytrysk wewnątrz czy nie ale o plemniki które mogą być w płynie który pojawia się przed wytryskiem.
#1989 |
Wtajemniczenie
|
No to odpowiem wprost: biorąc pod uwagę, że za dzień - dwa możesz być w okresie płodnym, że nie zastosowałaś żadnej metody antykoncepcji, ryzyko jest znaczne, nie potrafię ocenić w procentach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
nieważne czy wytrysk był na zewnątrz. mógł nawet być na chusteczkę higieniczną czy na pościel. ważne, że przed wytryskiem jest płyn, w którym mogą znaleźć się plemniki. dziewczyny powiedziały Ci to kilka razy. i powiedziały też, że jest się czym martwić. ja też Ci to powiem. jest sie czym martwić. ale za nieodpowiedzialność trzeba płacić.
#1991 |
Raczkowanie
|
prawdopodobienstwo cz.2
dzien dobry widze ze pan doktor jest na forum mam nadzieje ze odpowie pan na moje pytanie bo nie wiem co robic mam 2 problemy 1 to taki ze robilam to bez zabespiecznia w dni kiedy skonczyl mi sie okres a drugi to mam duze uplawy prosze o odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
No, widzę, ze dziewcyzny juz uzyły mojego szanownego przykładu.
![]() Ale nie daj sie zwariować, szanse poczęcia nie sa zbyt wielkie. Myśmy poszli na zywioł do końca, ale po 5 latach związku to i tak nam było wszystko jedno. ![]()
#1993 |
Zadomowienie
|
Dot.: prawdopodobienstwo cz.2
Na pytanie pierwsze odpowiedź już została Ci udzielona. Uprawiałaś sex bez zabezpieczenia - możesz być w ciąży.
Na pytanie drugie odpowiem CI tak: skoro masz upławy, może to być oznaka infekcji np grzybicznej. Zalecam wizytę u ginekologa, on na pewno udzieli trafnej diagnozy i ewentualnie przepisze Ci odpowiednie globulki. A te upławy mają jakiś zapach, kolor?? Odczówasz swędzenie?? Pozatym Martusia, bez urazy, ale to już kolejny taki Twój wątek?? Czy Ty się jeszcze nie nauczyłaś odpowiedzialności??
#1994 |
Raczkowanie
|
nie ma zapachu ani koloru porostu mokre i szybko schnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
a co do wontków to ja 1 raz korzystam z mojego konta bo poprzednie to moja kolezanka zakladala
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
Skoro bez zapachu ... to chyba nic złego. Niektóre kobiety tak mają. A do ginekologa to się wybierz tak dla pewności. Taka kontrolna wizyta.
#1997 |
Przyczajenie
|
Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!
Mam nastepujacy problem :Bralam tabletki Logest przez 4 lata teraz postanowilam zrobic przerwe.Nie dostalam miesiaczki jak zawsze po 28 dniach.Dzis mamy 34 dzien cyklu a z miesiaczki "ani widu ani slychu"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Przyczajenie
|
Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!
Mam nastepujacy problem :Bralam tabletki Logest przez 4 lata teraz postanowilam zrobic przerwe.Nie dostalam miesiaczki jak zawsze po 28 dniach.Dzis mamy 34 dzien cyklu a z miesiaczki "ani widu ani slychu"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!
no wlasnie jak sama zauwazylas masz rozregulowany cykl,nie masz miesiaczki wiec nie mozesz wiedziec czy dzien byl plodny czy nie.
Ryzyko jest takie jak przy przerywanym. |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
aha dziekuje za rade napewno pujde i sie przebadam nie zaszkodzi tym bardziej ze jak bym miala taka nature to byloby to od poczatku a to mam z tym problem szczegolnie teraz i przy stosunku a co do tego niemilego incydentu to co uwazasz ?/ kupic ten postinor??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zadomowienie
|
Tak sobie przeczytalam Twoje watki ktore napisalas wczesniej i piszesz tylko w dzialach czy moge byc w ciazy albo o postinorze w lipcu azdzierniku i teraz... czemu sie porzadnie nie zabezpieczysz zmiast ciagle zastanawiac sie czy nie jestes w ciazy??? jaki to stres musi byc fdla mlodej osoby??? Postinor moze przepisac Ci tylko lekarz wiec jaki sens jest pytac o to na forum??? Zreszta ile czasu minelo od stosunku czy nie jest za pozno na postinor???
A tego to juz wogoile nie rozumiem... piszesz ze masz problemy z uplawami przy stosunku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
A kiedy odbyłaś stosunek ?? Postinor powinno się zażyć jak najszybciej . Niby jego skutecznośc jest do 72 godzin, ale z każdą godziną maleje. Pozatym Postinor jest na recepte - wypisać go może tylko ginekolog.
No cóż ... teraz to już chyba pozostaje Ci czekanie. Musiałabyś mieć pecha żeby zajść w ciąże.
#2003 |
Zakorzenienie
|
pecha niby musiałabyś mieć, ale jest to możliwe. i niestety widzę, że niektórzy nigdy się nie nauczą.
a upławy leczy się u lekarza. ps. dziwne, że koleżanka zakładała wątek z takim samym problemem jak Twój. też się bez zabezpieczenia kochała i tez od razu po okresie. taaaa ![]() poczytaj tamten wątek i nie zaśmiecaj forum.
#2004 | |
Wtajemniczenie
|
aneczka8 napisala
Cytat:
martusia200 wpierw pomysl o skutkach, pozniej o zabezpieczeniu dobrym a pozniej o sexie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2005 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Shemreolin
naprawdę w ostatni dzień okresu?? ![]() jutro robię test... ![]()
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
Widzę, że robienie testów ostatnio w modzie ...
Kurde a ja jeszcze nigdy w życiu sobie nie robiłam (a mam już troszkę latek ![]() ![]()
#2007 |
Zadomowienie
|
rozwalają mnie takie osóbki
![]() poprostu szok ![]() ja się staram o dziecko a ta co mc o postinorze... ![]() ja nie wytrzymam... ![]() świat zwariował... ![]()
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
ja tylko raz robiłam. Ale wstey była strasznie głupiutka jescze w temacie:P:P pamietam jak stałam w atpece i za mna stały jakies małolaty i na hasło test usłyszałam pod moim adresem niemiły tekst, chyba zadowolone były, że może mi się cos takeigo przyrafiło:P A okres mi się spożniał, bo tabletki odstawiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Oj tak... ostatni
![]() ![]()
#2010 |
Zadomowienie
|
Mi swoją drogą już się marzy taki okres kiedy będe robiła testy dla sprawdzenia czy wreszcie będzie dzidzia ... jednak sytuacja mi na to nie pozwala. Ehhhh cierpliwości, cierpliwości !!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.