![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
ale mam nadzieje ze to nie wody kochana to zglaszaj sprawe do sadu zanim oni oglosza upadlosc bo wtedy juz wogole kasy nie odzyskasz
![]() |
#1982 |
Rozeznanie
|
kurcze te paski to tez dupa bo przy infekcji zabarwiają na niebiesko a jak ja mam teraz grzybice to beda niebieskie..
#1983 |
Wtajemniczenie
|
Witam przyszłe Mamusie
![]() Mam do sprzedania drewnianą białą kołyskę w idealnym stanie. Kupiona w marcu, używana sporadycznie na dzienną drzemkę, gdyż córa spała ze mną. Zainteresowane Mamy proszę o pw. Pozdrawiam. Mama kwietniowa 2014 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to przeczytałam. ogólnie ten temat cholernie podnosi mi ciśnienie. brawo za taki artykuł, powinno ich być więcej! Cytat:
![]() kurde, w poprzedniej ciąży miałam wszystko porobione pod linijkę, zgodnie z harmonogramem jakimś, w necie znalezionym... o tej porze miałam już torbę spakowaną, wszystko zakończone i tylko mysie okien w planach :P i relaksik :P a teraz? teraz mam na wszystko wy****ne chyba ![]() Cytat:
Cytat:
mojej szwagierce chyba w 28tc pękł jeden z pęcherzy płodowych (w sumie miała trzy) i ją jeszcze tydzień przetrzymali. wody płodowe do pewnego momentu są cały czas produkowane. potem już nie dało się akcji porodowej zatrzymać i w 29tc urodziła... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
pojedź tu blisko. nie wiem jaki ten szpital na st. referencyjności, ale obstawiam, że słaby, bo to jakiś niewielki, lokalny szpital, dobrze pamiętam? jeśli nei mają oion-u tutaj, to nie zrobią Ci cc ani do porodu Cię nie przyjmą, chyba że będzie zagrożenie życia, a nie podejrzewam - odeślą Cię do szpitala oion-em, bo tylko w takich przyjmują porody wcześniacze. a jakby co to powiesz że jedziessz do Poznania na własną odpowiedzialność. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Rozeznanie
|
Sweet poplakalam sie na tym filmiku cos dodlas ! aaaa
ja chce dzidziusia ! ;p ciekawe jak szybko bede chciala zeby mloda wrocila do brzucha jak juz z niego wyjdzie ;p
#1986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wod lepiej jechac i sie uspokoic. Trzymam kciuki kochane :tuli: Indra no przy pessarze te wodniste wycieki to makabra jeszcze luteina dochodzi sama tez nid raz panikowalam. A wczoraj dodatkowo myslalam ze mi pesssr spadl byl tak nisko ze luteiny nie moglam zaaplikowac. Ale to przez zaparcia jestem na tej diecie jem prawie sam blonnik a one z kazdym dniem coraz wieksze i to przez ten pessar on jakos mi klinuje Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-25 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Rozeznanie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 59 (19 użytkowników i 40 gości)
Pozdrawiam gosci ![]() ![]()
#1988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to mały szpital właśnie.. nawet nie wiem czy cc tu robią..ale chyba muszą umieć w nagłych przypadkach cc robić.. tylko jak bym miała mieć cc..to chciałam się też torbieli pozbyć..ale tym tutaj nie zaufam lekarzom.. ehhh jeszcze godzinę na TŻ czekam... idę się najeść... bo badania pewnie potrwają.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce juz wrocic do zywych i nigdy wiecej ciąży ;p |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
mam takie same zdanie wolę się nie wysypiać przez dziecko niż nie móc spać całą noc z powodu słoniowatości. a dziecko jak dziecko czasem ciężko ale można się przynajmniej normalnie ubrać, schylić po coś, ogolić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Wtajemniczenie
|
Informuję, że doszła do mnie paczka z kroplami Sab Simplex z czeskiej apteki http://www.docsimon.pl/
POLECAM! ![]() Najtaniej w necie z tego co znalazłam (z wysyłką). Paczka dotarła do mnie po 3 dniach od wpłaty pieniędzy. Wszystko ok. Data wazności leków do kwietnia 2017 ![]() Załączam "dowody" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Eclariss ojej...wytrzymaj jeszcze troszke, urodzisz i do tego wstretnego szpitala nie wrocisz
![]() Benetta ja bralam na porod taka wieksza z opcja, ze brzuch urosnie, a do karmienia mam dwie - jedna ciutke mniejsza od tej na porod, ale wieksza niz nosze normalnie, a druga taka bardziej chyba normlana ![]() Kostka siadaj przed kompem i zamawiaj ![]() ![]() Futbolowa oj jak Cie rozumiem...ja czekam na kase za dwa zlecenia...i tak czekam i czekam i nie wiem czy sie doczekam...przez to zaplanowac nic nie mozna... Frau no juz je jakos zlozylam, ale nastepnym razem skorzystam ![]() Ela nie smuc sie ![]() Szybkawolna mebelki ![]() Anetka lec po test i sprawdz. Trzymam kciuki. Juz doczytalam ze na ip jedziesz. Daj znac. Powiem Wam ze zaczelam dzis prasowac ciuszki i ni ch.nie wiem jak sie do tego zabrac. Zaczelam ukladac je rozmiarami i rodzajami. Ale niektore bez metek, niektore rozmiary nie sa wg mnie tymi co podaja...i jak to wszystko poukladac, zeby potem o jakis ciuszkach nie zapomniec ze sa? Macie jakis system? ![]()
#1997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jednak mają ten Euvax to zapytać czy w szpitalu istnieje możliwośc dokupienia jednej ze szczepionek które w.w., a jeśli nie, to załatwić samemu wczeniej i trzymac ją w lodówce (w lodówce też przewieźć tj. np. w takiej turystycznej albo w termosie chyba tez można) i przywieźć do szpitala (Hepavax/Engerix). elariss - czytałam, ze dużo przeżyłaś ostatnio! ![]() eclariss, anetka - co do pasków to nie wiem, wiem, że ten apteczny 1 szt. kosztuje ponad 30zł, także ja podziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
Kurczę, Anetka, mam nadzieję że to nie wody...
![]() Zabieram się zaraz za fotki ciuszków dla Was... I kolejny news, zepsuła nam się pralka, ja ☠☠☠☠☠☠☠e ![]()
![]() |
#2000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do tego uważam, ze taki wynalazek jest przydatny tylko przez krótki czas, bo późniiej maluchy wędrują po całym łóżku. Cytat:
Do wanienki będę wkładać pieluszkę tetrową, czyli będę stosowac stary sposób ![]() anuszka - nie wiem jeszcze, nie miałam czasu się dowiedzieć Cytat:
![]() Ja byłam na zajęciach i w SR i jeszcze na wykładzie drugiej położnej i obie panie pokazywały tak samo - trzymamy rękę za pleckami dziecka tak żeby główka była podparta o nasze zgięcie w łokciu, przytrzymując dziecko za ramionko te zewnętrzne, a dupka sobie swobodnie leży w wanience i tą właśnie ręką myjemy dzieciaczka. Tak samo też na YT pokazuje znany fizjoterapeuta od dzieci ![]() Do tego jeszcze uczyli nas drugiego sposoby dla wiekszych maluszków - takiego żeby był dostęp do plecków. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
Moja tez lezała w wodzie w wannience albo mąż z nią na rekach pod prysznicem, a pozniej to na wodzie pływała w brodziku ;p tylko głowe trzymalismy ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zadomowienie
|
Faktycznie nasz wątek popularny jest bardzo
![]() Anetka trzymam kciuki, żeby to jednak był fałszywy alarm ![]() Tak się objadłam pomidorową, że nie mogę się ruszyć i leżę ![]()
#2004 |
Zadomowienie
|
przyznam że nic nie nadrobiłam :-(
dzisiaj siedziałam w zamówieniach zostały mi: -ewentualnie klapki do szpitała (szkoda mi moich , kuie coś za pare groszy w auchan) -podkłady do przewijania -jakiś śpiworek do spania (ale to chyba teściową poprosze) -łóżeczko, materacyk i pościel (jakąś ładną pod pokój, mam kołderke i zwykłe poszewki od siostry) - postanowiłam że nie zajmuje się tym, pokoik mamy w rozpiździelu, niech sobie mąż przypomni że to trzeba kupić i zrobić. jak się zorientuje po porodzie to trudno, młodego mogę położyć do gondoli - nie umrze od tego :-P ciuszki mam - musze jeszcze uprać i uprasować część i wsio :-D także czuje się wreszcie mniej więcej ogarnięta ufff :-D ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- a w ogóle to witam w 34tyg ![]()
#2005 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czekam z niecierpliwością na porcję zdjęć |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
FrauGizela, jak Ela pisze, ze taki ogromny ten żylak, to pomyślałam, że jakaś interwencja lekarza będzie potrzebna, ale może rzeczywiście się wchłonie
![]() Goniaa, ja też mam wrażenie, ze mi pessar przeszkadza w wypróżnieniach, tak jakby naciskał na ścianę odbytnicy i trochę blokował, a ja na kibielku wyginam się i "tańczę", żeby znaleźć najwygodniejszą pozycje, lekarz w szpitalu kazał mi dbać o wypróżnienia i powiedział, że od zaparć bardziej twardnieje macica, kazał laktulozę kupić (łagodny środek przeczyszczający) albo czopek glicerynowy zaaplikować, jakby już dłużej nie było wypróżnienia Kiara, mój syn był szczepiony Hepavaxem Ja też chcę znów mieć moją figurę i "kocie ruchy" ![]() Kolejna październikowa urodziła ![]() ![]() ![]()
#2007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A propos kocich ruchów, Wy też macie problem ze wstaniem z łóżka? Ja się czuję jak żuczek gnojaczek co się przewrócił na plecki i nie może wstać ![]() Obiecane fotki w załącznikach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
My sweet ciuszki sa przepiekne
![]() A ze wstawaniem to mam ten sam problem ![]() ![]()
#2009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne ciuszki, uwielbiam połączenie bieli i granatu ![]() Przed chwilą zjadłam sobie kurczaka z dodatkami z kwestii smaku: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...u/przepis.html Pychota i robi się banalnie i szybko. Jak ktoś potrzebuje inspiracji obiadowej to polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.