![]() |
#1981 |
Przyczajenie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli tak jak myślałam ![]() Dziękuję.
![]() |
#1983 |
Przyczajenie
|
8 miesięcy temu przestałam brać tabletki (Novynette),od tamtej pory nie mam okresu moja pani doktór próbowała go wywołać, przepisała mi lutrinę pod język, nic to nie daje ;/ czy któraś z was miała może podobny problem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zadomowienie
|
8 miesięcy to bardzo długo, może zmień lekarza skoro ta pani nie umie nic zaradzić. Robiłaś jakieś badania, wszystko jest ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
amor vincit omnia
|
po tak długim czasie mocno zastanowiłabym się nad zmianą lekarza. skoro nie umie Ci pomóc to może warto wybrać się do innego specjalisty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Przyczajenie
|
Miałam badanie usg wewnętrzne, na którym nic złego nie wyszło i badanie krwi wyniki też były dobre.
#1987 |
amor vincit omnia
|
skoro wyniki dobre to coś zostało przeoczone, jakiś objaw, mogła to być drobnostka... ja bym już dawno zmieniła lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Przyczajenie
|
A ja chyba jestem zdrowa porabana
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1990 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zadomowienie
|
Najwidoczniej zajście w ciąże nie będzie dla niej jakieś straszne i jest na to gotowa, skoro podejmuje takie kroki albo jej odpowiedzialność równa się zero...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Paati89;26290898]Moim zdaniem stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcji
![]() Ja sie z Toba zgadzam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Nie boje sie ciaży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
amor vincit omnia
|
martita2008 dobrze dobrane tabletki nie powodują tycia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Przyczajenie
|
aaaaaaaa dostałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1996 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Przyczajenie
|
Ja się tylko chciałam zapytać, czy jeśli powinnam wziąć pigułkę w poniedziałek (w poprzednim opakowaniu brałam o 20), ale w poniedziałek po powrocie z pracy praktycznie cały dzień przespałam i wzięłam ją dopiero tuż przed 1 to działanie jest takie same? Bo sobie coś ubzdurałam, że mój organizm taki parugodzinny sen i pozniejsze wzięcie tabletki "odczyta" tak, jakbym wzięła ją we wtorek, ale w sumie wydaje mi się to dziwne jak teraz o tym myślę...aha, i czy mogę brać pigułkę codziennie np pół godziny - godzinę wcześniej żeby zmienić godzinę zażywania? Bo jednak branie jej codziennie o 1 w nocy to dla mnie trochę za późno ;]
Aha i nie muszę korzystać z dodatkowej metody przez 7 dni? Edytowane przez Vicana Czas edycji: 2011-04-12 o 00:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanie !!!! Czy jak poszłyscie do ginekologa po pigułki to on Wam ropil badania i dobierał pugułki czy tak na oko po prostu potraktował Was jak " kroliczki doswiadczalne " czyli przepisał pigułki a potem stwierdził "Prosze brac i obserwowac a jak sie bedzie cos dziło proszę przyjść do mnie to zmienimy pigułki " ????? Bo wiecie moje kolezanka trafiła na jakiegos takiego gina , który zrobił jej wszystkie badania i dobrał pigułki ... Ja sie zastanawiam nad takak metoda antykoncepcjii , tytlko mam pewne obawy bo mam 28 lat w sumie w zyciu nie brałam takich pigułek i tak jak juz wczesniej pisalem ostatnio raczej sie nie zabezpieczam (stosunek przerywany ) ale tak sie zastanowiłam i to chyba jeszcze nie czas na dzieciatko ... Hmmmm Wiec co myslicie ???? Może macie jakis takich fajnych lekarzy w Wawie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | ||
amor vincit omnia
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co to zależy chyba tylko i wyłącznie od lekarza. Moja przyjaciółka zapisała się do poradni ginekologicznej, która ma podpisany od niedawna kontrakt z NFZ więc wszystko za darmo i trafiła na super lekarza. Najpierw wywiad, badania a potem dobrał tabletki. Ze mną było inaczej bo poszłam jako, że uznałam że to ten czas na badanie tym bardziej, że z narzeczonym już od roku współżyłam. Przy okazji zapytał mnie czy stosuję antykoncepcję, albo czy bym chciała no i czy chcę mieć dzieci w przyszłośći bo to akurat ważne. Przebadał mnie, skierował tylko na badania krwi i tarczycy i potem przepisał tabletki. Ja mu mówiłam, że obawiam się przytycia, złego samopoczucia więc uznał, że najepsze dla mnie będą tabletki najsłabsze. Już kończę pierwsze opakowanie i nie przytyłam. Z początku miałam takie zawroty i plamienia, ale minęło bo pewnie się już przyzwyczaiłam... I tak jak dziewczyny mówią dobrze dobrane tabletki nie powinny działać na Ciebie negatywnie ![]() Ja mam jeszcze dodatkowy problem... bo przy ostatnim razie widziałam, że coś jest z nim nie tak. Ciągle jakieś zawahania ;/ wkurzyłam się i zapytałam czy coś nie tak, czy coś się stało? a on mi wyskoczył ze zdaniem, że wstydzi się kochać do końca... nawet teraz gdy zdecydowaliśmy się na tabletki żeby było więcej swobody. Wkurzyłam się no bo skoro tak to po co to biorę, mogliśmy stosować prezerwatywy jak dotychczas... Nie wiedziałam co mam powiedzieć, jak się zachować ;/ A Wy? co byście zrobiły na moim miejscu... ![]()
![]() |
#2001 |
Raczkowanie
|
Pajka pisałaś że ginekolog zapytał Cie o to czy chcesz mieć w przyszłości dzieci bo podobno to ważne, ale co miał na myśli? czy po jakiś tabletkach można mieć problem z zajściem w ciążę? A jeśli chodzi o faceta to mam podobny problem bo też mówi że jakoś nie może tego zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to witaj w klubie, ale wiesz nie o to chodzi, że mi na tym zależy, tylko czuję się teraz tak dziwnie... zresztą sama wiesz ;/ tak jakby cały czas były jakieś opory... a może nie pozwolę mu się do mnie zbliżyć przez pewnien czas, ale co znowu? mam go karać za to, że jest może i odpowiedzialny ale do przesady? a może mi nie ufa... Co do ginekologa to nie wiem co miał na myśli. Jak powiedziałam mu, że chcę to zadał pytanie czy w bliskiej przyszłości tzn kilka lat a miał na myśli 3 lata bo kilka to 3 według niego czy też trochę więcej... A może miał na myśli jakieś wkładki czy zastrzyki. Chociaż nie znam się. Oczywiście powiedziałam mu, że chcę góra 5 lat. Przepisał mi sylvie 20. uznał, że są najsłabsze i mój ogranizm nie będzie miał problemu z ich przyswojeniem. Powiem Ci jeszcze, że moja dobra znajoma brała tabletki jakoś od 18 roku życia, teraz ma 24 wyszła za mąż i od roku starają się o dziecko, a za cholerę nie potrafi zajść w ciążę...
![]() |
#2003 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Uważam że zawsze przed zapisaniem tabletek powinny być robione badania jestem tego żywym przykładem, mi zostały po postu przepisane i tyle a później problem z gospodarką hormonalną jak się okazało. Byłam dziś odebrać wyniki badań w Medrunie i popytałąm dziewczyny w kolejce jak jest tu czy ginekolog robi badania- usłyszałam że zawsze...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Przyczajenie
|
Wiecie co sama nie wiem czy wziąsc te tabletki czy nie :/ Słysze tyle głosówza i tyleprzeciwKURCZE!!!!!!!! ! ja juz czasami sobie mysle ze nie jestem juz najmlodsza bo mam 28 lat i może przydało by sie juz zostac mama :P Mysle ze jesli mój partner by nie chciała tego dziecka to ja dalabym sobie rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno! Skoro jesteś na to gotowa to brać się do roboty. Szczerze to pogadaj z Twoim partnerem, może rzeczywiście te tabletki są Ci niepotrzebne ![]() Trzymam kciuki!
![]() |
#2006 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mogę zadać Ci pytanie ![]() Oo gdybym to ja miała 28 lat i miała już wszystko pewne czyli dom, praca, pieniądze to dawno bym chodziła z brzuszkiem ![]() Porozmawiaj z nim bo jeśli będziecie od tego uciekać to się nigdy nie dowiecie czy chcecie czy nie. Przecież Cię nie zje ![]() Pomyśl może warto!
![]() |
#2008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo ale pojechane. Ale czy aby musi się zastanawiać nad sensem związku tylko przez to, że nie ma odwagi zapytać o dziecko? Dziecko to poważny krok. Przeważnie jest tak, że w związku jedna osoba chce a druga uważa, że jeszcze nie pora... może dlatego ten opór... Kto wie, ale nie żeby zastanawiać się nad sensem od razu...
![]() |
#2010 |
Zadomowienie
|
Zaraz pojechane, moje zdanie i tyle. Ja poprostu nie rozumiem jak w związku z osobą z którą chce się mieć dziecko nie można zadać tego pytania, przecież to nie jest niewiadomo co, samo pytanie nie niesie za sobą konsekwencji przecież od tego nie zajdzie od razu w ciąże. Skoro ma się silne opory żeby o tym porozmawiać z partnerem to niestety musi być coś na rzeczy i warto się zastanowić czy to faktycznie ta osoba, z którą chcę założyć rodzinę.
Pozatym jeżeli chłopak uprawia z nią stosunek przerywany to musi być przygotowany, że dziecko może się pojawić i nie ma tłumaczenia: to jeszcze nie pora, tym bardziej trzeba porozmawiać na ten temat, a jeśli nie pora to trzeba się zabezpieczać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.