![]() |
#1981 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Raczkowanie
|
Nic się nie bój! Ona jest naprawdę świetna! Zwłaszcza na pierwszy raz. Nie wiem jak leczy, czy skutecznie itd. bo nie miałam okazji sie przekonać, ale to, co mówi jest bardzo bardzo rozsądne. Nic nie robi na siłę, wszystko otwarcie i uczciwie tłumaczy, bez ściemniania. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam Panią dr Hoffman z Warszawy. Byłam na Kuropatwy. To była moja pierwsza wizyta, bałam się niesamowicie, ale nie było czego się bać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje że jutro o tej porze powiem to samo co Wy dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Wtajemniczenie
|
A badanie jest bardzo bolesne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
wiesz, jak dla mnie to wogóle nie jest bolesne. To takie dziwne uczucie, może nie do końca przyjemne, ale nie boli
![]() Mogę to tak zobrazować, że czułam takie rozpieranie wziernikiem heh, nie wiem jak to nazwać ![]() Jeśli nie jesteś dziewicą, to tak właśnie będzie to wyglądało: najpierw wziernik, potem pani dr włoży palce i po krzyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Wtajemniczenie
|
Byłam u dr. Hoffman. Nie było tak źle. Była bardzo miła ale nie wiem czy o konca zna sie na tym co robi. Wybrałam się tam bo mam nie reguralne misiaczki i krwawienia. Ona zrobila mi usg przez brzuch, powiedziala ze moge porobic sobie badania hormonow, kupic test owulacyjny i wyniki tych hormonow posprawdzac w intrnecie. Przepisala mi tez Cilest, właśnie na uregulowanie okresow. 6 opakowan. Bez żadnych wczesniejsztych badan. I nie wiem czy go zaczac brac czy nie? Jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Raczkowanie
|
Ja też byłam kilka razy u dr Hoffman tyle że na Kłopotowskiego na Pradze. Bardzo miła, delikatna. CO do leków-jeszcze nie spotkałam ginekologa, a kilku "przeszłam" (swoje lata) to ani jeden nie zalecił badań hormonalnych. Wiem, że nie jest to ok, więc jak byłam u Hoffman opisałam jej różne objawy które u mnie występują a mogą mieć wpływ na wybór tabletek, może to jest jakieś rozwiązanie???
Mimo to lekarkę polecam, również tym które wybierają się do gin na 1 wizytę/ Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Wtajemniczenie
|
Tez bylam na klopotowskiego.
Jak powiedzialam ze mam nie reguralne okresy i plamienia powiedziala ze trzeba dac diane 35 albo cilest i w koncu stanelo na cilescie. Nie wiem, chyba na razie dam sobie spokoj z tymi tabletkami. Tym bardziej ze ciazy nie planuje przez najblizsze 5-10 lat. Kazala kupic jeszcze jakies testy owulacyjne, nie mam pojecia po co mi one. |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
Ja brałam na studiach Cilest, nie byłam zadowolona, czułam sie przy nich nie najlepiej. Diane 35 brało sporo moich koleżanek, głównie to się wtedy tak mówiło na problemy skórne i bardzo sobie chwaliły. Ja obecnie biorę Yasminelle, ale jestem po dwóch ciążach i z pewnością nie zamierzam zajść w trzecią.
O tabletkach mimo ponoć sprzyjajacego składu nie mówi się jednak najlepiej, w każdym bądź razie co jakiś czas należy robić z nimi przerwę. Jeśli mogę cos radzić, jeśli za często nie współżyjesz to daruj sobie tabletki (te 10 lat brania ciągłego mi się nie bardzo podoba), jeszcze zdążysz, skoncentruj się na innych doraźnych środkach anty, może kup te testy. Pozrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Rozeznanie
|
Ja brałam diane 35 przez 7 lat i ale głównie własnie na problemy z cerą. nie polecam brania pigułek bez przyczyny bo one jednak są dość poważna ingerencja w organizm. Ja teraz od 3 miesięcy nie biorę i mam straszne problemy z cyklami, są bardzo długie i ostatnio miałam nawet cykl bez owulacji. Dlatego jeśli nie musisz to radze nie brać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro lekarz zrobił usg, to po to, by sprawdzić, czy powody tych nieregularności nie są czysto fizjologiczne: jakieś mięśniaki w macicy itp... czy inne sprawy. Badania na hormony powinnaś zrobić, okaże się czy te nieregularności z tym są związane... ale może zrób je zanim zaczniesz przyjmować tabletki, bo one zaburzą rzeczywisty obraz sytuacji. No i test owulacyjny po to, by sprawdzić jak pracują jajniki, chyba dobrze, bo to też ma ogromny wpływ na cykl. Zrób te badania, testy, skonsultuj to z endokrynologiem i wtedy zdecydujecie razem czy brać tabletki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za rady. Ginekolog kazał mi zrobić badania w jakims 6-8 dniu cyklu. Więc na razie to czekam aż się okres pojawi, potem zapisuje sie na badania i do endokrynologa. Może w między czasie odwiedze dermatologa zeby poradzil cos na moj tradzik na dekolcie i plecach (który jest dziwny, bo np. na twarzy nigdy nic nie mialam).
Na razie sie wstrzymam z tymi tabletkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Raczkowanie
|
Zdziwilo mnie ze cie lekarz powiedzial, wyniki posprawdzac w internecie? W glowie mi sie nie miesci. W internecie to mozna sie roznych rzeczy naczytac, ktore nie zawsze i nie do konca sa prawdziwe. Ja bym na twoim miejscu poszla do innego lekarza. Bralam tabletki, teraz odstawilam i czekam juz 4 miesiac na okres (po odstawieniu nawet do 6moze nie byc). Zawsze mialam nieregularnie i po tabletkach tez mi sie nie wyregulowalo wiec nie wiem czy to dobry pomysl. Jednak jest to ingerencja w organizm wiec jesli nie potrzebujesz jej jako antykoncepcji to ja bym nie brala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Przyczajenie
|
![]()
moze ktos polecic dobrego lekarza w Ostrowi Mazowieckiej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Przyczajenie
|
shatin lepiej nie bierz tych tabletek bo nie wyregulują Ci miesiączek a jak tylko przestaniesz je brać będzie tak samo albo gorzej. Denerwuje mnie jak na nieregularne okresy lekarze dają antyki. Przeciez to nie liwkiduje przyczyny (nawet nie szukają) tylko ją maskuje. eh szkoda gadać.
a testy owulacyjne śa po to aby sprawdzić czy masz owulację choć według mnie lepsze są pomiary tempki bo jak ktoś ma nieregularne cykle to może zbankrutowac na te testy i w dodatku nic się niedowiedzić |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Raczkowanie
|
Moja kuzynkaa mieszka w Ostrowii akurat ale jezdzi do warszawy bo nie ma zaufania u siebie. W sumie to juz masz blisko do Wawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Raczkowanie
|
Kraków
Marcin Opławski. Szczerze polecam ,chodzę do niego już parę lat i jestem bardzo zadowolona.
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
KRAKÓW
dr Masior (kobitka ![]() koszt wizyty - 70zł (012)656-27-51, 656-24-90 http://pplprzychodnia.republika.pl/index.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Przyczajenie
|
Warszawa
Przychodnia wojskowa CePeLeK (Każdy może się tam zapisać, tylko trzeba to zrobić najpierw osobiście, żeby dostać wewnętrzny numer komputerowy. Adres: Koszykowa 78) Rejestracja: zapisy od godz.7.00 (0-22) 42-91-103 (0-22) 42-91-104 (0-22) 42-91-105 (0-22) 42-91-106 dr n. med. Adam Kaliński (podpułkownik w rezerwie, specjalista położnictwa i ginekologii) Wizyty i badania są w ramach NFZ. Uwielbiam tego lekarza. Już dwie moje kuzynki do niego chodzą. Za żadne skarby bym go nie zamieniła na innego. Edytowane przez Bepo Czas edycji: 2009-02-21 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Przyczajenie
|
Warszawa
Hejka, A co sadzicie o Eugeniuszu Wysockim z przychodni przy UW |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
poszukuje dobrego ginekologa lub ginekolożki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Samoreklama??? Takich postow nie powinno tutaj byc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
SOPOT
Polecam dr Niedźwiecką, przyjmuje w ABC Family - Sopot Kamienny Potok. Niezwykle sympatyczna lekarka; bardzo skuteczne leczenie ![]() OLSZTYN Dr Grabysa - przyjmuje w przychodni w Kortowie. Prowadziła moją ciążę - jestem super zadowolona - miałam problem z silną małopłytkowością ale pani dr zawsze trzymała rękę na pulsie. Dzięki dobrze prowadzonej ciąży urodziłam zdrowego synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.