![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
![]() Musze poszukać te wszystkie papiery. Rozmawialam z TZ i tez mnie namawia żebym poszla także szukam teraz jakiegoś orto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?
Eh nie jest tak łatwo, nie chce się żaden nawet zgodzić na konsultacje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie poddawaj się i szukaj dalej, może w końcu któryś się podejmie.. Nawet nie zdążyłam spytać dziś ortodontki czy możemy wcześniej dół założyć, a sama to zaproponowała ![]() ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tu już nawet nie chodzi o pieniądze. jestem wściekła że te zęby tak wygladają. Mam wrażenie że wyglądają wręcz gorzej niż wyglądały ![]() Wstawiam zdjęcia, ale jak już nawet mój TŻ widzi że coś jest nie tak to znaczy że jest. 1 - kilka tygodni po założeniu samego dołu. 2 - maj rok później z już założoną górą bo zęby zaczęły się krzywić... orto próbowała uratować mi dolne 4 ale jednak się ne udało 3 - kwiecień 2016 reszta z dzisiaj, sorry za kiepską jakość Jak dla mnie ewidentnie jedynki powinny być cofnięte, plus mam teraz wrażenie że jedna jest niżej niż druga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Kurde... Mam prawie to samo co Ty na 1 zdjęciu i teraz przestraszyłam się zakładania aparatu
![]() Odłożyłam konsultacje, ale teraz to już sama nie wiem, boję się żeby właśnie nie było gorzej |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Wtajemniczenie
|
Gorzej na pewno nie wyglądają. Ja bym powiedziała, że nie ma zbyt wielkiej różnicy między tym co było przed, a tym co jest teraz... Wcześniej ortodonci mówili Ci, że da radę coś zrobić u Ciebie z tymi jedynkami?
Zazdroszczę cen, ja za wizytę z jednym łukiem płacę 150 zł, a z 2 200 zł ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
Czeko no ja jak patrzę na zdjęcia to mam wrażenie, że przed założeniem nie miałaś tak wypchniętych jedynek i ładniej to wyglądało (być może to tylko wrażenie
![]() Ja jestem po wizycie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
Moze to tez jest kwestia ze pod innym katem zdjecie. Nie wiem. Mam nadzieje po prostu ze jednak da sie cos z tym zrobić. Poki co jestem podłamana.
No to Asik u Ciebie jeszcze chwila, szybko chyba idzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No góra dość szybko ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Ublagalam babke w rejestracji w klinice i porozmawia z doktor ktora u nich przyjmuje. Ma do mnie oddzwonic i zobaczymy czy się podejmie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, może nie doczytałam albo wcześniej pisałaś i nie widziałam, ale w czym jest problem? Masz za mało miejsca w szczęce czy te zęby pomimo miejsca nie chcą się przesunąć? Miałaś robiony stripping? Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice mi radzą isc do mojej starej orto ale sama nie wiem. A tamta lekarka zgodzila się ale tylko na konsultacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2017-01-12 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że powinnaś spróbować, teraz nie masz nic do stracenia ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Bede dzisiaj bombardowac ja telefonami ale poki co poczta sie odzywa. Moja dentystka tez radzi dobijac sie do niej.
Wrazie co to w poniedziałek mam w klinice konsultacje umowiona. No właśnie jestem wsciekla bo nie wiem o co chodzi :/ miejsce jest to dlaczego nie moga sie przesunac.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Fajnie was poczytać ![]() ![]() Nie było łatwo wybrać ortodontę w Warszawie, bo jest ich sporo, ale w końcu się zdecydowałam i w poniedziałek czeka mnie konsultacja. Chciałabym mieć zwykły, metalowy aparat. A co tam, poszaleję z ligaturami ![]() Powiedzcie mi dziewczyny, czy orto może mi zrobić już na pierwszej wizycie zdjęcia i wyciski? Albo chociaż same zdjęcia. Fajnie by było jak najszybciej mieć aparat. Mimo wieku, nie mam żadnej ósemki. Co mnie trochę martwi, bo nie wiem co wyjdzie na zdjęciach..Boję się, że one siedzą gdzieś głęboko i będzie trzeba je usuwać tak czy tak.. . W każdym razie czekam z niecierpliwością na poniedziałkową konsultację. chouette_ doczytałam, że wybrałam, to samo miejsce, co Ty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2017-01-12 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
Na jakiego warszawskiego orgodontę się zdecydowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do ósemek... też mi nie wyrosły, okazało się, że są w dziąśle (na szczęście tylko dwie) i trzeba usunąć... ale trafiłam na super chirurga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi od razu podczas konsultacji pani zaproponowała zrobienie wycisków i dała skierowanie na pantomogram i cefalometrię ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." Edytowane przez chouette_ Czas edycji: 2017-01-13 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | ||
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mogę tu pisać nazwisko, bo posądzą mnie o reklamę
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy dobrze wybrałam. No nic przejdę się i tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
hej dziewczyny
![]() ![]() noszę aparat od dwóch miesięcy, na razie jestem zadowolona z efektów chociaż czasie przygód było dużo - odpadł mi zamek, miałam przerośnięte dziąsła przy jedynkach itd... do wyrwania mam wszystkie cztery ósemki, które mogę wyrwać w trakcie noszenia aparatu lub w trakcie noszenia retencji (będę ją nosić tyle samo co aparat czyli ok 1,5 roku). I stąd moje pytanie - czy któraś z Was wyrywała po zdjęciu aparatu, a przed zdjęciem retencji ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiscie wyrwalabym teraz i miaka to z glowy
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
Ja też myślę, że lepiej teraz.
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś zadowolona z tej kliniki? Wiem, że inna ortodontka, ale pytam o ogólne wrażenie z tego miejsca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Przyczajenie
|
tak też myślałam, żeby wyrwać te ósemki podczas noszenia aparatu, żeby jeszcze ewentualnie przed zdjęciem skorygować wygląd zębów, gdyby przestawiły się po rwaniu... tylko zastanawiam się czy wtedy przy bólu po rwaniu itd nie ma problemów z higieną ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Ja osemki wyrwałam przed założeniem aparatu.
A na 1 wizyte musiałam isc ze zdjęciami juz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.