|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
U mnie mleka w sam raz. Jakos nie zalewam sie juz nie tryska jak glupie Zoska juz nadąża lykac.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Aninis, a czemu no pochwal się
![]() ![]() Ja zacznę ![]() ![]() ![]() Ja mleka mam dużo. W nocy tryska, czasem aż zakaszle, budzę go zwyczajnie bo szkoda mi laktatorem ciągać.znaczy no nie budze, wyjmuje w łóżeczka, otwieram mu buzię i czekam aż załapie ![]() ![]() Ale..od paru dni mam utrudniony wypływ tego mleka. Sssie i ssie, czuję mrowienie, drętwienie ale chwilę to trwa, tak jakby zatkane ![]() Macie jakieś sposoby na odetkanie? W necie tylko ciepłe okłady, masaże, gó..to daje ![]() ![]() Muszę jakoś wrócić do tego jak było, a nie wiem jak. Dodam że piję dużo, więcej niż zwykle. Nie rozumiem ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-06-24 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dajcie żyć jaka ciunza ![]() Jednej samary nie mogę poskromic ![]() Chyba się zatrulam - albo nawet na pewno ![]() Jejku jaki gorąc. .... zdycham ![]()
![]() |
![]() |
#1984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czekam na kuriera ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1985 |
Zadomowienie
|
Lucy my mamy podobnie, młody się musi naprodukowac trochę zanim mleko popłynie. Na początku się denerwował, ale już przywykł. Może laktatorem parę razy pociągnij
![]() Ja na porodowke pojechałam bez make upa, bo mi wody odeszły po północy i nie chciało mi się malować. Potem mnie odesłali i jak zbieralam się drugi raz do szpitala to tak mnie napitalalo że się na podłodze zwijalam. Makijaż to ostatnia rzecz jaka mi była wtedy w głowie ![]()
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Kasia no wiem, ja hurtowo z gemini biorę
![]() ![]() Ja muszę dziś wyjsc w upał, bo rehabilitacja będzie ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Laktator sobie nie radzi z tymi twardymi gulkami, tam ewidentnie się pozatykało. No nic to, będę dalej polewać cycki ciepłą wodą i masować się w kącie jak zbok ![]()
![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Lucy jeszcze laktator pommaga na zatkanie.. Chyba wsio..
![]() |
#1988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
Pokarmiłam, jakby dzis lepiej. Ale wieczorem się masowałam chyba z godzinę w wannie.
![]()
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie xartuj tak ![]()
![]() |
![]() |
#1991 |
Rozeznanie
|
Czesc kobietki taka produkcja ze nie nadrobie
![]() U Was tez taki upal? Ja nie narzekam bo lubie takie temp ale dzieciom to nie pasuje za bardzo. Wczoraj slonce tak mnie poparzylo ze posmarowalam rece i kark pianka i spalam na siedzaco :/ dzis polecialam do apteki kupic cos z najwiekszym z mozliwych filtrem dla dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ja miałam ostatnio takie mdłości, że test robiłam, bo po porodzie krwawilam 6 tygodni, a w 7 tyg przyszedł okres ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
Ja @nie mam ale jak juz dostanę to znow co miesiac na niego czekac jeeeez :-D
![]() |
#1994 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() A tak serio to byłaś w szpitalu niedawno może jakaś bakteria? Ale życzę by to było jednorazowe że stresu tudzież czegoś zjedzonego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas o dziwo całkiem znosnie... Wczoraj wieczór po tym żelu się uspokoiła nie na maksa, ale było ok. Zasnęła o 22 co na nią jest późno bardzo... I spala ciągiem do 5:30 ![]() ![]() ![]() ![]() No i po czwartej niewyspanej nocy stwierdzilam że dość, że mam dziś ćwiczyć to wezwałam moja mamę i poszła o 9 na spacer do 10:30 z Hania a ja się godzinkę przespałam ![]() Ale co najważniejsze i dziwne ze Hania od rana oprócz tego że nie śpi to super humor. Nie wiem, czy to możliwe, że ząbkowanie raz dzień taki a raz taki? Sprawdzałam i zeby jak były lekko widoczne spod dziąseł tak nadal są ![]() Aha i dziś na apce Moje dziecko przeczytałam, że jeśli Hania jeszcze nie przewraca się z brzucha na plecy to trzeba zapytać Lekarza bo to źle.... No i zestresowałam sie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Aninis super że noc ok!!!!! Naprawia Ci się dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1995 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() a propo księdza nasz właśnie odchodzi bo już 14 lat był a niby co 10lat się księża zmieniają a mamy takiego młodego fajnego bardzo rozwinął nam parafie w sensie odnowy i odbudowy. zastał spalony kościół który odbudował a drugi w miejscowości obok wyremontować, wybudował dom pogrzebowy a niedawno ho już remontowal ogrodzie z cmentarz zrobił tam chodniki śmietnika stoiska z granicami i konefkami. wczesniej była masakra. wogole nie zahmowal sie polityka nugdy nie wspomnial o radio Maryja a mszę w tyg trwały 30min w niedzielę 45. teraz ma przyjść jakiś mały łysy emeryt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Lucy Twoje opowieści o macaniu w kacie mnie rozwalaja 😂 my dziś wreszcie wizyta u dermatologa dobrze ze w aucie Klima bo by Domiś padł zwłaszcza że przez tą alergie jak jest upał to jest 100razy gorzej bo się poci. muszę listę pytań do pani dermatolog spisać. U mnie też chwilę musi mały się nas udać i wtedy czuję napływ mleka w obu piersiach naraz i pije ale ostatnio chyba mniej mleka mam bo je zawsze z 2 piersi i jakby szybko przestawiło lecieć bo się denerwuje i placze i widzę że już nic nie leci daje druga pierś ale i po drugiej często poplakuje i tak od tygodnia ponad. mam nadzieję że się rozbija laktację bardziej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Lucy u siebie placilam ponad 30zl za actiferol masakra....Macaj sie byle pomoglo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1997 |
Rozeznanie
|
Zuza dzisiaj znowu ma dzień zdziwiania. Cyc be, spanie be, wszystko be. Spacyfikowałam ją w leżaczku i nakarmiłam na półśpiąco. Śpi godzinę więc jest ok...
Esor Zuza też nie obraca się z brzucha na plecki a tydzień starsza jest. Z pleców na brzuszek w obie strony da radę, a ja chce z powrotem na plecy to lament, płacz i panika... ![]() Zamówiłam zaproszenia na chrzest. 3 razy prosiłam o sprawdzenie listy gości mojego Tż. I co? Tak sprawdził że brakuje 1 zaproszenia, babka nam nie dorobi bo 1 jej się nie opłaca drukować. Więc spędziłam godzinę szukając czcionki na necie, bo zawzięłam się i sama se dorobię... A co ![]() Zdycham z tego gorąca. Ganiam w bieliźnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Raczkowanie
|
Ja za to mam dzisiaj takie mdlosci jak nie powiem kiedy
![]() ![]() Jest tak goraco a moj misiek musi w dlugich spodniach sie meczyc. Tak mi go szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joann no szkoda malego :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Esor moja Ninka prawie miesiąc starsza i się nie obraca i jakoś staram się nie panikować Przyjdzie na nią czas chociaż staram się ją stymulować i zachęcać do obrotów to wczoraj udało jej się praaaawie ale i tak była radość! A ty nie panikuj i nie narzekaj na spanie bo dostaniesz w dupe a masz takie grzeczne dziecko! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- U was upały a tu łeb chce urwać tak wieje 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2003 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s. Robimy takie na rehabilitacji, robiliśmy w domu. Załapal w jeden dzień ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- My musimy wyjść w ten skwar niestety ![]()
![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Lola to wracaj do polandii :-D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Btw Zocha je w koncu ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2005 |
Raczkowanie
|
Za żadne skarby Was teraz nie nadrobie, tak gonicie😝 ale ciunża to mi się odrazu w oczy rzuciła 😄 tylko nie wiem czy mam życzyć tego czy jednak zatrucia?😆 A ja się pochwalę że moja Młoda dostała nagrodę za wyniki w nauce jako jedyna z grupy 6-latkow😄 4 dzieci z rocznika tego co poszły normalnie i Ona😀 posłalismy do drugiej klasy a czy dobrze zrobiliśmy to się okaże, narazie sobie radzi😉 tylko to jeszcze mentalnie dzieciuch, do lekcji ciężko zagonić bo wszystko inne jest ciekawsze ale wyrobi się 😊 w sumie jestem dumna jak paw a łzy mi stały w oczach długo, taka jestem teraz płaksiwa😊 Malutka była poprostu boska😍 taka grzeczna jak nigdy, 2 bite godz. bez jedzenia w takiej duchocie, huku a ona poszła spać 😁 wiedziała że to dzień siostry😉 wczoraj skończyła 4 m-ce😍 a jutro urodziny Kajuni😍 i tak mnie docenia że za żadne skarby nie chce kupionego tortu bo mamusia robi najlepsze 😵i ja w ten upał mam piec tort😲 f.u.c.k😨 ale czego się nie robi dla dziecka😩
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiedzma.....madra rzecz napisalas....czego sie nie robi dla dziecka i tego sie trzymajmy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2007 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Ooo to może też dzisiaj zacznę ćwiczyć z Hania obroty ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Lol dużo więcej niż przed ćwiczeniami haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Marta a jak to 5 ml podałaś Zosi???? Bo wcześniej pisałaś. Z niekapka? Super ze zaczęła jeść ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() Współczuję wyjścia w ten skwar... Ale podobno ma dzisiaj coś pokropic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
Lucy dziękuję 😘😘 zobaczymy jak jej pojdzie 😁
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatrucie hak nic ![]() Gratuluję ! Super dziecko ! ![]()
![]() |
![]() |
#2010 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Puściłam Hani na YouTube "olimpiada w jarzynowie" ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.