Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 17:44   #1981
mOna01
Zakorzenienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez czekoladka007 Pokaż wiadomość
Yyy.. Spoko nie musisz się aż tak na mnie rzucać niektórzy nie mają aż tyle czasu aby przeczytać to wszystko.. Jeju.. nie wiedziałam że jest aż tak ciężko poradzić mi, ciekawe czy tobie chciało by się czytać to wszystko jakbyś nie miła zawalonego grafiku..?? Hm...?
Nikt się do Ciebie rzuca, a Ty nie bądź taka arogancka - "bo ja nie mam czasu i trzeba mi napisać w skrócie". Po to jest wątek żeby go czytać i korzystać! Nikt tutaj nie ma etatu żeby odpowiadać na pytania osób, którym się nie chce przeczytać

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 18:20   #1982
czekoladka007
Raczkowanie

Ok.. Tylko wiesz ty nie masz zawalonego grafiku, nie chodzi mi o to że mi się nie chce ale to jest 2 godziny czytania..

czekoladka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 18:25   #1983
czekoladka007
Raczkowanie

Nie chce się kłócić po prostu.
O byle co wiesz ona też mogła napisać to inaczej..
Niektórzy na innych forach też tak pisali i jakoś nikt do nich nie miał pretensji więc wiesz Lajtway nie uważaj się że wszystko Ci wolno bo tak nie jest

Stary 2009-02-09, 18:40   #1984
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Ok.. Tylko wiesz ty nie masz zawalonego grafiku, nie chodzi mi o to że mi się nie chce ale to jest 2 godziny czytania..
Cytat:
Niektórzy na innych forach też tak pisali i jakoś nikt do nich nie miał pretensji więc wiesz Lajtway nie uważaj się że wszystko Ci wolno bo tak nie jest
Po pierwsze - nie pisz posta pod postem, tylko używaj opcji edycji

Skąd wiesz czy nie mam zawalonego grafiku? Nie wymagaj żeby inni robili coś za Ciebie dlatego, że wydaje Ci się że nie masz czasu przeczytać... Każdy tu żyje własnym życiem i nie ma obowiązku wyręczania Cię w niczym. Poza tym nie musisz czytać całości, wystarczy kilka stron dla ogólnego pojęcia Wizaż jest specyficznym forum, gdzie nie toleruje się trolli, spamu, reklamy, oszustw, lenistwa i mnóstwa innych rzeczy - ale zrozumiesz to z czasem
Poza tym jest jeszcze KWC - to też skarbnica wiedzy. Wystarczy przysiąść i poczytać. Skoro tak baaaardzo potrzebujesz pomocy i ratunku, to chyba jesteś w stanie poświęcić troszkę czasu na zorientowanie się w temacie?

Stary 2009-02-09, 19:57   #1985
hunterman
Raczkowanie

w topicu diety mi nie odpisują - więc zapytam tutaj, czy regularne picie KUBUSIA ma wpływ na trądzik? pozytywny lub negatywny? w końcu to jakaś domowa metoda na trądzik :P
hunterman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 20:03   #1986
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hunterman Pokaż wiadomość
w topicu diety mi nie odpisują - więc zapytam tutaj, czy regularne picie KUBUSIA ma wpływ na trądzik? pozytywny lub negatywny? w końcu to jakaś domowa metoda na trądzik :P
Zależy co ma ten Kubuś jeśli np. witaminę B12 to może ona wzmagać trądzik. Na pewno ma beta karoten a on raczej powinien pomagać w chorobach skóry, nie wiem czy może mieć działanie odwrotne Wydaje mi się jednak, że wpływ ma raczej pozytywny, ale ja ekspertem nie jestem ;-)

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-02-09 o 20:04
Stary 2009-02-10, 15:33   #1987
weraa00
Przyczajenie

a na mnie ta maseczka cynamonowa w ogóle nie działa.. tzn. za pierwszym razem lekko piekło. za następnymi już wcale nie odczuwałam, że ją mam. gdy zmyję, zaczerwienienie jest.. co to może być?
Stary 2009-02-10, 20:02   #1988
Trinu08
Raczkowanie

Witam was drogie wizażanki .Czytam ten wątek od dawna i muszę przyznać ,że parę domowych sposobów na trądzik stąd wypróbowałam.Potwierdzam działanie toniku z cytryną naprawdę... miałam zaskórniki takie wielkie czerwone a po paru dniach cofnęły się zbladły byłam zadowolona .Teraz stosuję Brevoxyl punktowo na pojedyncze wypryski i uważam ,że też jest dobry wysusza strasznie ale nawilżam twarz kremem żeby zahcowac jakąś równowagę.Poza tym zastanawiam się teraz na wizytą u kosmetyczki mianowicie chciałabym usunąć to co siedzi pod skórą na szczęście nie jest tego dużo ale jest ;/ i chodzi mi coś takiego po głowie jak mikrodermabrazja.Czytałam dużo w necie o tym zabiegu ,myślę ,że po paru zabiegach skóra byłaby gładsza .....chociaż mam wątpliwości nie wiem jak moja skóra zareaguje...czy któraś z Was może była na takim zabiegu? I czy pomaga?
Trinu08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:03   #1989
lajtway
Przyczajenie

Cytat:
Ależ ja wcale nie uważam, że wszystko mi wolno, spokojnie, nie chciałam Cie urazić ale po prostu odpowiedzi na Twoje pytania są w tym wątku i warto by było je przeczytać. Mi zajęło to tydzień ale dużo mi to dało A grafik mam zawalony bo studiuję medycynę weterynaryjną, pracuję i muszę znaleźć trochę czasu dla męża Jeszcze raz przepraszam jeśli to co napisałam zabrzmiało jak zarzut- nie zrozumiałysmy się
A tak na szybko, to z własnego doświadczenia mogę Ci poradzić żebyś najpierw sprawdziła stan swojego przewodu pokarmowego bo to jego dysfunkcje często są powodem tradziku- można kupić w aptece taki test- Helicotest. Jeśli zależy Ci na bardziej doraźnych metodach to mi pomaga picie pokrzywy i mycie twarzy przegotowaną woda- ale w tym nie umiem być systematyczna. Dobre są też suplementy z bratkiem i skrzypem. Na to co wyskoczy kładę punktowo brevoxyl- dowiedziałam się o nim właśnie z wizażu

Edytowane przez lajtway
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:28
lajtway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:12   #1990
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Dobrym sposobem na trądzik jest odpowiednia dieta. Parę lat temu miałam mały trądzik i lekarz kazał mi przestać objadać się słodyczami przepisał mi odpowiednią dietę i po kłopocie. Domowe sposoby zwalczania trądziku są dobre ale jeszcze lepszy i skuteczniejszy jest kontakt z dermatologiem
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 17:18   #1991
lajtway
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Trinu08 Pokaż wiadomość
Witam was drogie wizażanki .Czytam ten wątek od dawna i muszę przyznać ,że parę domowych sposobów na trądzik stąd wypróbowałam.Potwierdzam działanie toniku z cytryną naprawdę... miałam zaskórniki takie wielkie czerwone a po paru dniach cofnęły się zbladły byłam zadowolona .Teraz stosuję Brevoxyl punktowo na pojedyncze wypryski i uważam ,że też jest dobry wysusza strasznie ale nawilżam twarz kremem żeby zahcowac jakąś równowagę.Poza tym zastanawiam się teraz na wizytą u kosmetyczki mianowicie chciałabym usunąć to co siedzi pod skórą na szczęście nie jest tego dużo ale jest ;/ i chodzi mi coś takiego po głowie jak mikrodermabrazja.Czytałam dużo w necie o tym zabiegu ,myślę ,że po paru zabiegach skóra byłaby gładsza .....chociaż mam wątpliwości nie wiem jak moja skóra zareaguje...czy któraś z Was może była na takim zabiegu? I czy pomaga?
Byłam na takim zabiegu, a raczej zabiegach, bo 1 raz to się zupełnie nie opłaca, szkoda pieniędzy- a nie kosztuje to mało bo ok 100 zł/raz. Efekty daje dopiero cała seria. Ja byłam chyba na 5. Efekt... hm... fajna, gładka skóra ale bardzo podrazniona na początku- nie trzeba się tym przejmowac, po kilku dniach łuszczenie i suchość ustają, a piczenie po ok 2 dniach. nie powiem, żeby były jakieś spektakularne efekty jeżeli chodzi o zaskórniki czy krostki. Za to przebarwienia (delikatne), nierówności itp jak najbardziej. Sama zastanawiam się, czy się jeszcze raz nie wybrać na taki zabieg ale bardziej dla odswierzenia skóry, poprawienia koloru niż pozbycia się niedoskonałości. Pozdrówki
Dziewczyny, może mi któraś powiedzieć, jak zacytować w 1 poście 2 osoby? Nie chcę pisać jednego postu pod drugim a nie umiem inaczej

Edytowane przez lajtway
Czas edycji: 2009-02-11 o 17:23
Stary 2009-02-11, 17:25   #1992
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lajtway Pokaż wiadomość
Byłam na takim zabiegu, a raczej zabiegach, bo 1 raz to się zupełnie nie opłaca, szkoda pieniędzy- a nie kosztuje to mało bo ok 100 zł/raz. Efekty daje dopiero cała seria. Ja byłam chyba na 5. Efekt... hm... fajna, gładka skóra ale bardzo podrazniona na początku- nie trzeba się tym przejmowac, po kilku dniach łuszczenie i suchość ustają, a piczenie po ok 2 dniach. nie powiem, żeby były jakieś spektakularne efekty jeżeli chodzi o zaskórniki czy krostki. Za to przebarwienia (delikatne), nierówności itp jak najbardziej. Sama zastanawiam się, czy się jeszcze raz nie wybrać na taki zabieg ale bardziej dla odswierzenia skóry, poprawienia koloru niż pozbycia się niedoskonałości. Pozdrówki
Dziewczyny, może mi któraś powiedzieć, jak zacytować w 1 poście 2 osoby? Nie chcę pisać jednego postu pod drugim a nie umiem inaczej
Między ikonką "cytuj" a "odpowiedz" masz taką małą ikonkę "wielocytuj". Zaznaczasz ile chcesz, a później klikasz "Odpowiedz" i już

Stary 2009-02-11, 17:29   #1993
lajtway
Przyczajenie

Ok, juz mam, a ja się zastanawiałam gdzie te cudo jest Ach, i dziekuję bardzo za "bronienie mnie" pod moją nieobecność
Stary 2009-02-11, 17:30   #1994
Trinu08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lajtway Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz hm...no niestety spodziewałam się ,że taki zabieg nie jest tani....jeszcze sie zastanowię ...może wynajdę jakiś tańszy sposób
Trinu08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 19:14   #1995
czekoladka007
Raczkowanie

możliwe że się nie zrozumiałyśmy za siebie też przepraszam
Hm... nawet możliwe że jutro pójde do apteki to kupić a w jakiej cenie to jest..?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 20:01   #1996
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Zależy co ma ten Kubuś jeśli np. witaminę B12 to może ona wzmagać trądzik. Na pewno ma beta karoten a on raczej powinien pomagać w chorobach skóry, nie wiem czy może mieć działanie odwrotne Wydaje mi się jednak, że wpływ ma raczej pozytywny, ale ja ekspertem nie jestem ;-)
Na pewno ma dużo konserwantów, a te nigdy nie działają dobrze na trądzik. Jak zwykle zasada złotego środka. Nigdy niczego nie za dużo. Jak raz za czas wypijesz to na pewno cię nie obrzuci ale nie proponuje codziennie

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 00:19   #1997
Izabela uk
Raczkowanie

GG do Izabela uk

Moj problem polga na tym ze tradzik mam na plecach z domowych sposobow stosowalam wszystko bynajmniej wszystko co tutaj jest napisane ale nic nie pomoglo lekaz bylam i kilkow przepisali mi mascie antybiotkyki ale jescze gorzej masci probowałam wszystkich dostapnych czy mozecie poradzic mi cos innego
Izabela uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 13:20   #1998
malamaluczka87
Zadomowienie

ja trochę nie do koleżanki odpisuję tylko ogólnie...Pijam na codzień CeraNovą , która ma w składzie dużo witamin z grupy B i wczoraj jak nałożyłam maseczkę z drożdży to miałam normalnie reakcję alergiczną...Nie wolno od wewnątrz i na zewsnątrz ładowac się tym samym.ostrzegam zatem- uważajcie by z niczym nie przesadzic.

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 13:36   #1999
Dronf
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izabela uk Pokaż wiadomość
Moj problem polga na tym ze tradzik mam na plecach z domowych sposobow stosowalam wszystko bynajmniej wszystko co tutaj jest napisane ale nic nie pomoglo lekaz bylam i kilkow przepisali mi mascie antybiotkyki ale jescze gorzej masci probowałam wszystkich dostapnych czy mozecie poradzic mi cos innego
Taką najprostszą metodą na plecy, że tak powiem na pierwszy rzut jest szorowanie, szorowanie i jeszcze raz szorowanie mydłem siarkowym a potem na to krem nawilżający a nawet lekko natłuszczający. Do tego nie drapać, nie macać, nie wyciskać na oślep.
Jak nie da rady a naprawdę wypróbowałaś już wszystkie maści (w co średnio chce mi się wierzyć, bo ich jest od metra + na rezultaty się czeka troche... musiałabyś męczyć te plecy już dobre 2 lata ).
To zostaje złuszczanie kwasami.
Napisz jakie miałaś maści, może lekarze ominęli coś istotnego albo to co masz na plecach już nie jest trądzikiem tylko stanem uczuleniowym po którejś z maści?
Dronf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 17:56   #2000
lajtway
Przyczajenie

Cytat:
możliwe że się nie zrozumiałyśmy za siebie też przepraszam
Hm... nawet możliwe że jutro pójde do apteki to kupić a w jakiej cenie to jest..?
Jeżeli mówisz o brevoxylu to około 18-20 zł ale ja mam już od roku a nie zużyłam nawet 20%. Helicotest też coś koło tego- nie pamietam bo robiłam kilka lat temu ale to był pierwszy skuteczny krok w walce z trądzikiem

Edytowane przez lajtway
Czas edycji: 2009-02-12 o 18:01
Stary 2009-02-12, 22:34   #2001
Izabela uk
Raczkowanie

GG do Izabela uk

[quote=Dronf;10945225]
Jak nie da rady a naprawdę wypróbowałaś już wszystkie maści (w co średnio chce mi się wierzyć, bo ich jest od metra + na rezultaty się czeka troche... musiałabyś męczyć te plecy już dobre 2 lata ).

z moimi plecami mecze sie od jakis 6 lat jak nie lepiej maści przerożne niektorych juz nawet nie pamietam nie brałam duzo antybiotykow moze dwa czy trzy poniewaz wiem ze one niszcza watrobe i w ogole zdrowie pozniej zaczełam probowac domowcyh sposobow od 5 lat jestem wegetarianka zadnych kwasych potraw nawet herbata musi byc bez cytryny i cukru słodyczy w ogole!!! nawet na jakism przyjeciu nie jem ciast chipsow ani czekolad nic zadnych ostrych rzeczy pikantnych nic. przyzywczailam sie do tego plecy szoruje potrafie czasami umyc je 2 razy nawet w dni wolne 3 razy dziennie teraz postanowilam ze nie bede robic nic bo mam juz dosyc tzn nie bede zadnych lekow brala niczym nie smarowala a i jescze jedno slonce jak wyjde na slonce jest jescze gorzej w lato sie opalalam czasami nawet na solarium bylam a teraz gdy jest zimna wysypalo mi sie to wszedzie reakci alergicznej nie mam sprawdzałam na masci to tak te ktore pamietam nie wszystkie nazwy pamietam poniewaz uhuu lecze sie i lecze
Acnosan,mydla siarkowego, benzacne,pasta cynkowa,zineryt i dermoclar effaclar K LRP ,Diacneal Avene, Acne Derm, Lysanel SVR, biomedic LRP nie wiem jak sobie cos jeszce przypomnie to dopisze
Izabela uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 07:44   #2002
garden_d
Zakorzenienie

1. Odstawić słodycze, cukier, niezdrowe, przetworzone produkty etc. zdrowa dieta i bez przesady z ilością twarogów i nabiału (w tym mleka).
2. Codziennie pić świeżo wyciśnięty sok z marchwi (ja piję z 4 marchwi co drugi dzień, ale poza tym jem bardzo dużo warzyw). - trzeba oczyścić organizm z toksyn, bo inaczej trudno będzie się wyleczyć.
3. Zacząć pić ocet jabłkowy.

Jeszcze 3 lata temu- zanim zmieniłam dietę- miałam okropną cerę, z którą poszłam do dermatologa. Przepisał mi wtedy dwie maści, po których miałam czerwone, okropnie szczypiące wybroczyny. Specyfiki nic mi nie pomogły, więc postanowiłam, że sama się tym zajmę. Początkowo odstawiłam żółty ser, keczup i cukier (łącznie z całą gamą słodyczy). Cera wtedy mi się naprawdę pojawiła, a odkąd mam sokowirówkę to przyznam, że jest naprawdę świetna aż dziw Dzisiaj jak pojawi mi się czerwona krostka to jestem zdziwiona (a zdarza się to naprawdę sporadycznie).
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 10:56   #2003
Certua
Raczkowanie

Ja nie mam dużego trądzika i ostatnio zaczęłam brać tabletki ACNO, bez recepty. Wygląda nieźle. Mają wiele witamin.
Certua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 22:07   #2004
czekoladka007
Raczkowanie

aha ok dzięki jutro ide do apteki kupićććć te cuda

Stary 2009-02-13, 22:12   #2005
czekoladka007
Raczkowanie

Zgadzam się z tobą w 100% bo przez pare dni juz odstawiłam słodycze, <-- to narazie początek chce odstawić jeszcze mleko ser żółty ( a właśnie czy po serze żóltyn też się to ma bo jak kocham ser żółty taki śmierzy do kanapek i nie chciałabym go odtsawiać ) ) Ketchupu prawie nie jem, jeszcze tylko muszę pić te soki.. Przy tam jak pijesz dużo marchwki to babcia mi mówiła że sie wzrok poprawia.. czyli za pomocą marchewki mamy 2in1

Stary 2009-02-13, 22:25   #2006
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z tobą w 100% bo przez pare dni juz odstawiłam słodycze, <-- to narazie początek chce odstawić jeszcze mleko ser żółty ( a właśnie czy po serze żóltyn też się to ma bo jak kocham ser żółty taki śmierzy do kanapek i nie chciałabym go odtsawiać ) ) Ketchupu prawie nie jem, jeszcze tylko muszę pić te soki.. Przy tam jak pijesz dużo marchwki to babcia mi mówiła że sie wzrok poprawia.. czyli za pomocą marchewki mamy 2in1
Nawet nie 2w1 ale dużo, dużo więcej, uwierz mi
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-13, 22:43   #2007
czekoladka007
Raczkowanie

hehe.. Jakies 3 dni temu znalazłam u siebie w łazience jakiś krem z początku nie wiedziałam co to jest dopiero potem mam mi powiedziala że to jest na cerę trądzikową, bo moja ciocia jest kosmetyczką i powiedziała jej właśnie o tym kremie..
Nie wiem jaka jest cena tego kremu ale wiem że mi w jakiś tan sposób pomaga jest napisane że rezultaty widać dopiero po 4 tygodniach trzeba to stosować rano i wieczorem przez 4 tygodnie.. Jutro podam wam nazwe

Stary 2009-02-15, 12:27   #2008
olinciaa
BAN stały

Dziewczyny zastanawiam sie czy moze byc sok z aloesu czy musi byc jak w poprzednich stronach czytałam z kwiatka? i pomaga?? jak sie go stosuje?
olinciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-18, 16:53   #2009
yoo_9219
Przyczajenie

Dot.: HUMAVIT SKRZYP I POKRZYWA +czy jest dobry?

Cytat:
Napisane przez sombre Pokaż wiadomość
tabletki humavit są naprawdę b.dobre. używałam, bo bardzo zniszczyłam włosy malowaniem. włosy stają się silniejsze, nie wypadają (choć na początku można odnieść mylne wrażenie, że jest tylko gorzej, ale tak naprawdę to słabsze włosy muszą wypaść, żeby je nowe i silne zastąpił) i szybiej rosną (1,5-2cm na miesiąc). skóra bardzo poprawia się (miałam lekki trądzik), a paznokcie to już cudo! zawsze rozdwajały mi się, były słabe i kruche,a teraz są mocne i zdrowe. polecam!
Sombre, czy długo stosowałaś Humavit aby doczekać się takich efektów?
jaką dawkę przyjmowałaś?

yoo_9219 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 06:55   #2010
lwica24
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno: przez pierwsze 5 minut po posmarowaniu buzi sokiem z aloesu troszeczkę swędzi mnie skóra Potem to przechodzi Jezeli ktoś bedzie miał podobne uczucie,to nie obawiajcie się- może się tak dziać
Aha, bywają osoby uczulone na aloes! Wiec przed nałożeniem tego na twarz polecam wykonać test- odrobina soku posmarowac rękę (coś a'la test na składniki farby do włosów). Jezeli nie bedzie efektów ubocznych- to śmiało można nakładac na twarzyczkę!
Mam pytanko, czy oprócz tych domowych specyfików stosujeszjakies kremy, a co do mycia twarzy???
Pozdrawiam
lwica24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości