![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1982 |
Raczkowanie
|
Ok.. Tylko wiesz ty nie masz zawalonego grafiku, nie chodzi mi o to że mi się nie chce ale to jest 2 godziny czytania..
![]()
![]() |
![]() |
#1983 |
Raczkowanie
|
Nie chce się kłócić po prostu.
O byle co wiesz ona też mogła napisać to inaczej.. Niektórzy na innych forach też tak pisali i jakoś nikt do nich nie miał pretensji więc wiesz Lajtway nie uważaj się że wszystko Ci wolno bo tak nie jest ![]()
![]() |
![]() |
#1984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Skąd wiesz czy nie mam zawalonego grafiku? Nie wymagaj żeby inni robili coś za Ciebie dlatego, że wydaje Ci się że nie masz czasu przeczytać... ![]() ![]() ![]() Poza tym jest jeszcze KWC - to też skarbnica wiedzy. Wystarczy przysiąść i poczytać. Skoro tak baaaardzo potrzebujesz pomocy i ratunku, to chyba jesteś w stanie poświęcić troszkę czasu na zorientowanie się w temacie? ![]()
![]() |
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
w topicu diety mi nie odpisują - więc zapytam tutaj, czy regularne picie KUBUSIA ma wpływ na trądzik? pozytywny lub negatywny? w końcu to jakaś domowa metoda na trądzik :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2009-02-09 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Przyczajenie
|
a na mnie ta maseczka cynamonowa w ogóle nie działa.. tzn. za pierwszym razem lekko piekło. za następnymi już wcale nie odczuwałam, że ją mam. gdy zmyję, zaczerwienienie jest.. co to może być?
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
Witam was drogie wizażanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na szybko, to z własnego doświadczenia mogę Ci poradzić żebyś najpierw sprawdziła stan swojego przewodu pokarmowego bo to jego dysfunkcje często są powodem tradziku- można kupić w aptece taki test- Helicotest. Jeśli zależy Ci na bardziej doraźnych metodach to mi pomaga picie pokrzywy i mycie twarzy przegotowaną woda- ale w tym nie umiem być systematyczna. Dobre są też suplementy z bratkiem i skrzypem. Na to co wyskoczy kładę punktowo brevoxyl- dowiedziałam się o nim właśnie z wizażu Edytowane przez lajtway Czas edycji: 2009-02-11 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
BAN stały
|
Dobrym sposobem na trądzik jest odpowiednia dieta. Parę lat temu miałam mały trądzik i lekarz kazał mi przestać objadać się słodyczami przepisał mi odpowiednią dietę i po kłopocie. Domowe sposoby zwalczania trądziku są dobre ale jeszcze lepszy i skuteczniejszy jest kontakt z dermatologiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziewczyny, może mi któraś powiedzieć, jak zacytować w 1 poście 2 osoby? Nie chcę pisać jednego postu pod drugim a nie umiem inaczej ![]() Edytowane przez lajtway Czas edycji: 2009-02-11 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1993 |
Przyczajenie
|
Ok, juz mam, a ja się zastanawiałam gdzie te cudo jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
możliwe że się nie zrozumiałyśmy za siebie też przepraszam
![]() ![]() Hm... nawet możliwe że jutro pójde do apteki to kupić a w jakiej cenie to jest..? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
Moj problem polga na tym ze tradzik mam na plecach z domowych sposobow stosowalam wszystko bynajmniej wszystko co tutaj jest napisane ale nic nie pomoglo lekaz bylam i kilkow przepisali mi mascie antybiotkyki ale jescze gorzej masci probowałam wszystkich dostapnych czy mozecie poradzic mi cos innego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
ja trochę nie do koleżanki odpisuję tylko ogólnie...Pijam na codzień CeraNovą , która ma w składzie dużo witamin z grupy B i wczoraj jak nałożyłam maseczkę z drożdży to miałam normalnie reakcję alergiczną...Nie wolno od wewnątrz i na zewsnątrz ładowac się tym samym.ostrzegam zatem- uważajcie by z niczym nie przesadzic.
![]() |
![]() |
#1999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie da rady a naprawdę wypróbowałaś już wszystkie maści (w co średnio chce mi się wierzyć, bo ich jest od metra + na rezultaty się czeka troche... musiałabyś męczyć te plecy już dobre 2 lata ![]() To zostaje złuszczanie kwasami. Napisz jakie miałaś maści, może lekarze ominęli coś istotnego albo to co masz na plecach już nie jest trądzikiem tylko stanem uczuleniowym po którejś z maści? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2000 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez lajtway Czas edycji: 2009-02-12 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
Raczkowanie
|
[quote=Dronf;10945225]
Jak nie da rady a naprawdę wypróbowałaś już wszystkie maści (w co średnio chce mi się wierzyć, bo ich jest od metra + na rezultaty się czeka troche... musiałabyś męczyć te plecy już dobre 2 lata ![]() z moimi plecami mecze sie od jakis 6 lat jak nie lepiej maści przerożne niektorych juz nawet nie pamietam nie brałam duzo antybiotykow moze dwa czy trzy poniewaz wiem ze one niszcza watrobe i w ogole zdrowie pozniej zaczełam probowac domowcyh sposobow od 5 lat jestem wegetarianka zadnych kwasych potraw nawet herbata musi byc bez cytryny i cukru słodyczy w ogole!!! nawet na jakism przyjeciu nie jem ciast chipsow ani czekolad nic zadnych ostrych rzeczy pikantnych nic. przyzywczailam sie do tego plecy szoruje potrafie czasami umyc je 2 razy nawet w dni wolne 3 razy dziennie teraz postanowilam ze nie bede robic nic bo mam juz dosyc tzn nie bede zadnych lekow brala niczym nie smarowala a i jescze jedno slonce jak wyjde na slonce jest jescze gorzej w lato sie opalalam czasami nawet na solarium bylam a teraz gdy jest zimna wysypalo mi sie to wszedzie reakci alergicznej nie mam sprawdzałam na masci to tak te ktore pamietam nie wszystkie nazwy pamietam poniewaz uhuu lecze sie i lecze Acnosan,mydla siarkowego, benzacne,pasta cynkowa,zineryt i dermoclar effaclar K LRP ,Diacneal Avene, Acne Derm, Lysanel SVR, biomedic LRP nie wiem jak sobie cos jeszce przypomnie to dopisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
1. Odstawić słodycze, cukier, niezdrowe, przetworzone produkty etc. zdrowa dieta i bez przesady z ilością twarogów i nabiału (w tym mleka).
2. Codziennie pić świeżo wyciśnięty sok z marchwi (ja piję z 4 marchwi co drugi dzień, ale poza tym jem bardzo dużo warzyw). - trzeba oczyścić organizm z toksyn, bo inaczej trudno będzie się wyleczyć. 3. Zacząć pić ocet jabłkowy. Jeszcze 3 lata temu- zanim zmieniłam dietę- miałam okropną cerę, z którą poszłam do dermatologa. Przepisał mi wtedy dwie maści, po których miałam czerwone, okropnie szczypiące wybroczyny. Specyfiki nic mi nie pomogły, więc postanowiłam, że sama się tym zajmę. Początkowo odstawiłam żółty ser, keczup i cukier (łącznie z całą gamą słodyczy). Cera wtedy mi się naprawdę pojawiła, a odkąd mam sokowirówkę to przyznam, że jest naprawdę świetna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2003 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam dużego trądzika i ostatnio zaczęłam brać tabletki ACNO, bez recepty. Wygląda nieźle. Mają wiele witamin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2004 |
Raczkowanie
|
aha ok dzięki jutro ide do apteki kupićććć te cuda
![]()
![]() |
![]() |
#2005 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tobą w 100% bo przez pare dni juz odstawiłam słodycze, <-- to narazie początek chce odstawić jeszcze mleko ser żółty ( a właśnie czy po serze żóltyn też się to ma bo jak kocham ser żółty taki śmierzy do kanapek i nie chciałabym go odtsawiać )
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Raczkowanie
|
hehe..
![]() Nie wiem jaka jest cena tego kremu ale wiem że mi w jakiś tan sposób pomaga jest napisane że rezultaty widać dopiero po 4 tygodniach trzeba to stosować rano i wieczorem przez 4 tygodnie.. Jutro podam wam nazwe ![]()
![]() |
![]() |
#2008 |
BAN stały
|
Dziewczyny zastanawiam sie czy moze byc sok z aloesu czy musi byc jak w poprzednich stronach czytałam z kwiatka? i pomaga?? jak sie go stosuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 | |
Przyczajenie
|
Dot.: HUMAVIT SKRZYP I POKRZYWA +czy jest dobry?
Cytat:
jaką dawkę przyjmowałaś? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.