|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Karolkowa daj znać po wizycie
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Nie za szybko... myśle ze Ok. Karolkowa tez mam dziś wizytę u gin mam nadzieje ze u mnie wszytsko Ok
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- To za nie za szybko to odpowiedz do dryfującej nie wiem czemu nie wyskakuje mi jako nawiązanie - odpowiedz do konkretnego komentarza ...
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
W sam raz dostalas, smutek o której masz ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
19 dopiero ...
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już siedzę w poczekalni, i boję się jak nie wiem :-( Boże
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie Karolkowa nerwy nic nie pomogą, chociaż mi gin ustalił kolejna wizytę dopiero za 4 tyg to cała chodzę w środku, nie wiem czy tyle wytrzymam.
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję żeby "czegoś" nie wynalazł, bo zejdę na zawał naprawdę
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
Będzie dobrze zobaczysz
ja mam następna za 3 tygodnie i juz mam iść wtedy z wynikami homocysteiny i kwasu f. Do tego czasu mam nie brać żadnych supli. Trochę mnie to martwi bo chciałbym już zacząć przygotowania do starań.. No ale lekarz każe.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po, szyjka ładna (jakby to mi miało uprzyjemnić dzień) owulacja była kazał działać, pytałam o kwas foliowy ale mówił że mam brać jak zwykle a jak zajde to wtedy pomyślimy ..
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
No to czyli dobre wieści. Kup sobie jakiś dobry preparat witaminowy jeśli nie masz i bierz koniecznie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
No mam kwas foliowy zaopatrzona jestem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
To dobrze, bierz bierz. A jakbys w razie bala się o jego poziom w organizmie to zawsze możesz zrobić badanie za parę zł żeby mieć pewność.
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Smutek a Ty jak po wizycie?
|
|
|
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Pisałam też na innym wątku, ale tutaj też chyba pasuję... Szukam wsparcia w ciężkiej dla mnie sytuacji... Otóż zaczęliśmy się z TŻem starać o potomka. W pierwszym cyklu starań się udało, huura, upragnione dwie kreski! Niestety, nasza radość nie trwała długo. Początkowo wszystko było pięknie, ładnie, niestety po jakimś czasie diagnoza-puste jajo płodowe. Obecnie jestem po zabiegu łyżeczkowania, mamy czekać 3 miesiące na następne starania. Owszem, przeżyłam ciężko tę stratę, chociaż przyznam szczerze - jeszcze bardziej martwi mnie to co przed nami i oczywiście - obawa, że powtórzy się to po raz kolejny... - jak sobie radzicie z tym lękiem? wiem, że statystki mówią że rzadko się to zdarza dwukrotnie ale ten ślad na psychice zostaje na zawsze. Boję się, że całą następną ciążę będę świrować
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mój ginekolog mi powiedział wczoraj że mam nie myśleć o tym co było przed, bo to pech i 2 raz na bank się nie powtórzy, a pozatym powiedział że póki nie poukładam sobie w głowie że wszystko będzie ok, będę wariować, a co za tym idzie będę wyłączona z starań ..
Dziewczyny od czego może boleć jajnik ? Myślałam że umrę dziś w nocy .. nie śpię od 2 .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już straciłam dwie ciąże, ciężko nie myśleć że trzecia też może nie doczekać szczęśliwego końca, ale staram się nie tracić wiary i nie zadręczać się.
|
#1997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łatwo się mówi - nie myśleć. Liczę na to, że przez te 3 miesiące trochę mi się wszystko poukłada i fizycznie i psychicznie ... |
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
18 DC nigdy mnie tak nie bolał jak dziś w nocy :-(
|
|
|
#1999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nic nie jadłam wychodzi że owu więc dziś zabieram się do roboty z Mężusiem
|
|
|
#2002 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2003 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, też mi się właśnie skojarzyło, że pisałaś że lekarz mówił, że owulacja już była.
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Gomerka u mnie jak narazie wszytsko Ok za tydzień może troszkę bardziej się uspokoję po prenatalnych
narazie dzidziuś fika jak szalony ciężko za nim nadążyć ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Sunfloweros ja tez straciłam dwie jedna T druga poronienie samoistne na samym początku ... doczekałam cykl i się udało... pomógł monitoring cyklu i luteinę na druga cześć cyklu na wzmocnienie dostałam i zaskoczyło nie pisałam nic wcześniej bo się bałam zapeszyć...
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Może mu się przywidzialo hihi cholera wie, ale co spróbować nie zaszkodzi
w końcu walentynki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia!
![]() Mam do Was pytanie - jestem po paru dniach od wyjścia ze szpitala. Na kiedy się umówić do gina na wizytę kontrolną? Powinnam mieć 14 dni od wyjścia ze szpitala wyniki hist-pat, myślę, że najlepiej pójść już z wynikami? I jeszcze jedno pytanie - po jakim czasie najczęściej wraca miesiączka i normalny cykl? Kilka tygodni? |
|
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się ze jakoś Ok 3-5tyg
|
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na wizycie po miesiącu, jeżeli chodzi o miesiączkę to mi powiedział lekarz że jeżeli nie dostanę do 7 tygodni to mam się zgłosić, pojawiła się po 4
|
|
#2010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), jest wadliwa. Większość tych ciąż jest roniona przed implantacją, niektóre niestety trwają dalej i kończą się poronieniami albo i gorzej, jak w przypadku nas wszystkich tutaj. Cała sztuka polega na tym, żeby trafić w takie zapłodnienie, że połączy się zdrowa komórka jajowa ze zdrowym plemnikiem. Będziemy na wszelki wypadek jeszcze robić kariotypy, ale opowieści o tym, że dwa niepowodzenia to coś niespotykanego kazano nam włożyć między bajki. Na koniec dnia to jest po prostu loteria, nawet w przypadku wadliwego kariotypu, bo i wtedy nigdy nie wiadomo, jak połączą się komórki (i podzielą). Sama znam kilka par, które trafiły za pierwszym razem i urodziło im się zdrowe dziecko, a kolejne mieli dopiero po 3 czy nawet 4 (!) poronieniach. Czyli nie ma co schizować, tylko trzeba próbować. Mnie to pomogło przestawić myślenie na bardziej pragmatyczne tory.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

nie wiem czemu nie wyskakuje mi jako nawiązanie - odpowiedz do konkretnego komentarza ...