Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XLIV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-28, 19:57   #1981
sand
Zakorzenienie

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XLIV

Cytat:
Napisane przez ewelinka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny trochę nadrobiłam, jutro mam wolne to posiedze i poczytam dalej. Rotkohl udało mi się zlapac Twoje buty w Venezii. Pojawily się w dwóch rozmiarach 36 i 38, udało mi się po drobnych kombinacjach upolować w takiej samej cenie co Ty 179 zl Ale się ciesze
za butki

sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:01   #1982
Aabelia
Zakorzenienie

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XLIV

Cytat:
Napisane przez ewelinka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny trochę nadrobiłam, jutro mam wolne to posiedze i poczytam dalej. Rotkohl udało mi się zlapac Twoje buty w Venezii. Pojawily się w dwóch rozmiarach 36 i 38, udało mi się po drobnych kombinacjach upolować w takiej samej cenie co Ty 179 zl Ale się ciesze
Aabelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:02   #1983
ewelinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
za butki
dziekuje

wymiana kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1279427

wymiana ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1272992

Moda przemija, styl pozostaje

Poszukuję La Cautiva Fueguia

ewelinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:04   #1984
dor6
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

No dziewczyny, dziś to już będzie wp.... Kiedy ja to nadrobię, siedzę już od jakiegoś czasu, a jestem na 60 stronie, a przecież i chałpę muszę ogarnąć i parę innych rzeczy.

Ktoś - chyba neth - mnie pytał w jakich rozbiórkach biorę udział, Lancome Out, Flawerbomb i LM Patchouli Boheme.

Zamówiłam w D. Lady Milion Prive - miniaturą siē dodaje, więc rozumiecie, wzięłam też podkład gerlē z minisami i breloki em.

Box B. dotarł, ale nie mam czasu otworzyć, bo nadrabiam wątek

Cytat:
Napisane przez Nikkolaa Pokaż wiadomość
Lepiej głodować w pięknej szminie, niż siedzieć najedzonym bez niej
Słusznie prawi

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Z dzisiejszego spamu wywnioskowałam:
-powinnaś sobie sprawić nowe perfumy (podpowiedź: nowy Angel, zapach to już olać, ale dla samej flaszki powinnaś kupić)
-powinnaś kupić jakiś zestaw świąteczny w S: najlepiej conajmniej jeden teraz, a jeden na wyprzedażach, wskazane te, którym Nikola porobila zdjęcia, bo łatwiej można się zastanowić który się wybierze. Stanie w S przez godzinę nic nie da, i tak będziesz bankrutem zaraz jak stamtąd wyjdziesz
Doszłam do identycznych wniosków, więc coś w tym musi być

Cytat:
Napisane przez Lidia1984 Pokaż wiadomość
Podoba mi się bardzo ta szminka z mini zestawu EL
Pal licho licho szminka- usta i włosy

Cytat:
Napisane przez Malenstwo82 Pokaż wiadomość
Ja pierniczę, trochę mi roboty dołożyli, gadam na czacie z DPD i jeszcze czytam wątek i właśnie zrozumiałam, że na relacje na IG z porodu Baletnicy czekamy.
Też tak zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez AnoIi Pokaż wiadomość

Cytat:
Eee tam obraza. chyba nie ma u nas nikogo, kto kiedyś nie musiałby podbijać pytania, bo nikt nie odpowiedział. Każdy czasem jest niewidzialny, bez osobistych powodów. Poza tym może być tak, ze nikt nie zna odpowiedzi. I tyle.
Ja często jestem niewidzialna, ale nie mam pretensji, bo bardzo rzadko wpadam i jeszcze w takich du...piatych godzinach. No co zrobić

Wracam do nadrabianie.
Stary 2016-10-28, 20:10   #1985
amyz
Chanel Lady

Cytat:
Napisane przez michalina_86 Pokaż wiadomość
A w ogóle to miałam ostatnio próbkę kremu Lancome Visionnaire i bardzo mi podpasował. Kilka dni dostałam kolejną próbkę pocztą. Niestety, żadne inne gifty do mnie nie przychodzą. Nie wiem, jak jest u Was. Ale gdyby któraś miała ten krem na zbyciu, w wersji mini też - bo wiem, że nie przepadacie za tą marką - to dajcie znać
hej coś się ostatnio nie możemy spotkać na wizażu
dobrze wiedzieć ze lubisz Visionnaire bo co jakiś czas mam jakieś miniatury tego a mi to nie pasuje wiec będę wiedzieć komu wysyłać
Ewelinka za buty

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dor6 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

No dziewczyny, dziś to już będzie wp.... Kiedy ja to nadrobię, siedzę już od jakiegoś czasu, a jestem na 60 stronie, a przecież i chałpę muszę ogarnąć i parę innych rzeczy.

Ktoś - chyba neth - mnie pytał w jakich rozbiórkach biorę udział, Lancome Out, Flawerbomb i LM Patchouli Boheme.

Zamówiłam w D. Lady Milion Prive - miniaturą siē dodaje, więc rozumiecie, wzięłam też podkład gerlē z minisami i breloki em.

.
skojarzyło mi się z tym:

gratuluję zakupów i fajnie że wpadasz do nas
amyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:17   #1986
Aabelia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amyz Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć ze lubisz Visionnaire bo co jakiś czas mam jakieś miniatury tego a mi to nie pasuje wiec będę wiedzieć komu wysyłać
Ewelinka za buty

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

skojarzyło mi się z tym:

Dor6 za zakupy
Stary 2016-10-28, 20:19   #1987
Lidia1984
Lady Dior

Cytat:
Dobry wieczór

Nie martw się, chyba mało kto nadrabia wszystko dzięki za komp.
brawo za zakupy zazdroszczę guerlaina i breloka
Cytat:
skojarzyło mi się z tym:
Lidia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-28, 20:20   #1988
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Wygoda to też był argument. Ale psa i tak bym jeszcze kiedyś chciała

I tak i nie. Ja miałam wiele kotów i uważam, że dachowce są najszczęśliwsze jak mogą wychodzić. Ja nie mam takiej możliwości.\ Jak ktoś ma taką możliwość to szczerze polecam, bo to b.kochane istoty.

A dachowce też sporo wspieram
Moje tylko latem chcą wychodzić, teraz to nawet na rękach jak je wezmę, to krzyczą, że chcą do domu. Wypuszczam je jak jest ciepło w puszorku ze smyczą i jednego ze sznurkiem dodatkowo długim, a drugiego z dzwonkiem - po to, żeby łatwo je było znaleźć (nie zostawiam ich samych, zazwyczaj jestem z nimi w ogrodzie). To cenne koty są, nie kogą zginąć Większość kotów chce mieć domek - niektóre sobie radzą na wolności czy jako koty wychodzące, ale jest spora grupa kociaków, które sobie nie poradzą w takich warunkach i one przy odrobinie szczęścia czekają w fundacji/schronisku na domek. Lepiej nie mieć możliwości wychodzenia ma dwór, niż siedzieć w klatce w schronisku czy na ulicy o głodzie.
pingwintastas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:24   #1989
AnoIi
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry wieczór

Słusznie prawi

Doszłam do identycznych wniosków, więc coś w tym musi być

Pal licho licho szminka- usta i włosy

Też tak zrozumiałam

Ja często jestem niewidzialna, ale nie mam pretensji, bo bardzo rzadko wpadam i jeszcze w takich du...piatych godzinach. No co zrobić

Wracam do nadrabianie.

za box B i Perfumy z miniaturką
AnoIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:28   #1990
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
(...)

(...).

- ja tam Cię zawsze zauważam, bo mnie fascynuje żaba z avka

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:31   #1991
korinka3
Zakorzenienie

Nadrobiłam idę wkoncu zmyć maseczkę, bo już twarzy nie czuje
korinka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:36   #1992
AnoIi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwintastas Pokaż wiadomość
Moje tylko latem chcą wychodzić, teraz to nawet na rękach jak je wezmę, to krzyczą, że chcą do domu. Wypuszczam je jak jest ciepło w puszorku ze smyczą i jednego ze sznurkiem dodatkowo długim, a drugiego z dzwonkiem - po to, żeby łatwo je było znaleźć (nie zostawiam ich samych, zazwyczaj jestem z nimi w ogrodzie). To cenne koty są, nie kogą zginąć Większość kotów chce mieć domek - niektóre sobie radzą na wolności czy jako koty wychodzące, ale jest spora grupa kociaków, które sobie nie poradzą w takich warunkach i one przy odrobinie szczęścia czekają w fundacji/schronisku na domek. Lepiej nie mieć możliwości wychodzenia ma dwór, niż siedzieć w klatce w schronisku czy na ulicy o głodzie.
Ja twardo stoję na stanowisku, że szczęśliwy dachowiec to wychodzący dachowiec. Większość moich kotów było wychodzących (choć to prawda, zimą jakby mniej chętnie wychodziły, zwłaszcza jak śnieg spadł). Miałam też kicię, która była "kanapowa", niewychodząca. Znalazłam ją maluteńką na ulicy wracając w nocy z imprezy Dożyła kilkunastu lat, ale myślę, że brak wolności nie był dla niej dobry. Zastanawiałam się nawet kiedyś, czy dobrze zrobiłam, że ją wzięłam.
Młody ma kolegę, który przez nas chciał mocno kota. I dostał. Kot jednak mocno chciał wychodzić. Uciekał z balkonu, czyhał pod drzwiami na możliwość wyjścia. Kotek był u nich od maluszka. Skapitulowali. Zaczęli go regularnie wypuszczać. Niestety wpadł pod samochód Teraz mają kolejnego kotka. Zakładali, że absolutnie nie będzie wychodził. I niestety znowu biega wolno. Instynkt Nigdy nie wiemy jaki "egzemplarz" nam się trafi
Kończąc już temat powiem tylko tyle, że zawsze są argumenty za jak i przeciw. Każdy analizuje wiele czynników. Każdy też wie na co może sobie pozwolić. Najważniejsze, żeby nie krzywdzić i nie znudzić się zwierzakiem (znam i takich geniuszy)
Stary 2016-10-28, 20:38   #1993
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość
O to to! Normalnie zgadzam się z Pingwinem
Ale to fakt, ze takie znajdy są najszczęśliwsze, kiedy znajdą bezpieczny dom. Prawdą jest też, że kot nauczony wychodzić, będzie chciał nadal to robić. Ale do schronisk trafiają też małe koreczki, ludzie oddają kociaki, kiedy nie mają co z nimi zrobić. Podejrzewam, że taki koteczek od małego wychowany w domu nie będzie chciał się szwendać, bo poprostu nie będzie znał innego życia.
Lepiej zostawić pieniądze na zachciewajki, a jakiemuś biednemu zwierzakowi poprostu pomóc.
Dokładnie tak jest - te maluchy jak od początku są nauczone, że siedzi się tylko w domu, to wcale nie odczuwają braku możliwości wychodzenia i są szczęśliwe w mieszkaniu. To nieprawda, że dachowiec musi wychodzić na dwór - jak ktoś ma możliwość bezpiecznego zabierania kociaka na zewnątrz to super, ale w domu tez jest fajnie i koty doceniają, że są kochane, a i w mieszkaniu można coś znaleźć do upolowania Moja kotka (ja ją przyniosłam z ulicy) zawsze mi towarzyszy gdy jestem w domu, jak mnie nie ma to o mnie pyta - pamięta do tej pory, że to ja ją zabrałam z ulicy, nakarmiłam, wygłaskałam. A była taka chuda, że aż jej kręgosłup terkotał. W ogóle to była do tego dosyć brzydka jak to zabiedzone kocie, a teraz jest super puchatą kulką Co prawda jest mniejsza, niż normalny kot, ale ja tam się nawet cieszę - mam kota miniaturkę Za to drugi jest duży jak na dachowca - bo to nasz pierwszy kot, znaleziony jako bardzo małe kocie i tata go faszerował od malucha, bo jakoś nie bardzo wierzył, że tylko co na opakowaniu zalecają to dla kotka wystarczy No i oczywiście to kot taty - cały czas na nim śpi wtulony i prawie nie odpuszcza go na krok. Koty są super Ale psy też mam - dwa i również są kochane
Stary 2016-10-28, 20:42   #1994
AnoIi
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak jest - te maluchy jak od początku są nauczone, że siedzi się tylko w domu, to wcale nie odczuwają braku możliwości wychodzenia i są szczęśliwe w mieszkaniu. To nieprawda, że dachowiec musi wychodzić na dwór - jak ktoś ma możliwość bezpiecznego zabierania kociaka na zewnątrz to super, ale w domu tez jest fajnie i koty doceniają, że są kochane, a i w mieszkaniu można coś znaleźć do upolowania Moja kotka (ja ją przyniosłam z ulicy) zawsze mi towarzyszy gdy jestem w domu, jak mnie nie ma to o mnie pyta - pamięta do tej pory, że to ja ją zabrałam z ulicy, nakarmiłam, wygłaskałam. A była taka chuda, że aż jej kręgosłup terkotał. W ogóle to była do tego dosyć brzydka jak to zabiedzone kocie, a teraz jest super puchatą kulką Co prawda jest mniejsza, niż normalny kot, ale ja tam się nawet cieszę - mam kota miniaturkę Za to drugi jest duży jak na dachowca - bo to nasz pierwszy kot, znaleziony jako bardzo małe kocie i tata go faszerował od malucha, bo jakoś nie bardzo wierzył, że tylko co na opakowaniu zalecają to dla kotka wystarczy No i oczywiście to kot taty - cały czas na nim śpi wtulony i prawie nie odpuszcza go na krok. Koty są super Ale psy też mam - dwa i również są kochane
I super. Każdy ma co mu pasuje.
I uwierz mi rasowce też mają fajne charaktery i też potrafią być cudym towarzyszem
Stary 2016-10-28, 20:43   #1995
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Nie strasz... też ją mam

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

A czemu chcesz kupować? Ja mam dwa koty znalezione i to są moi najlepsi przyjaciele - są bardzo wdzięczne, że dostały domek Jest mnóstwo fundacji szukających dla kociaków domków
Kasę lepiej na szanele zostawić i pomóc niechcianym zwierzakom
Zgadzam się sama mam gromadke przygarnietych i uważam że tak lepiej. Tyle biedakow nie ma domu bo niby lepiej zapłacić i mieć czym szpanowac

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:46   #1996
AnoIi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Zgadzam się sama mam gromadke przygarnietych i uważam że tak lepiej. Tyle biedakow nie ma domu bo niby lepiej zapłacić i mieć czym szpanowac
Stary 2016-10-28, 20:49   #1997
ewelinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aabelia Pokaż wiadomość
Cytat:
Ewelinka za buty
dzięki dziewczyny

wymiana kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1279427

wymiana ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1272992

Moda przemija, styl pozostaje

Poszukuję La Cautiva Fueguia

ewelinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:50   #1998
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
takie przybłędy są najlepsze i wdzięczne do końca

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:52   #1999
dor6
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki Kochane wklejam foty z wczorajszego szopingu
i lecę nadrabiać.

Cytat:
I to z IG dla Dziewczyn, które nie mają iG

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

ale go brutalnie potraktowałaś
Piękne ten zestaw. Byłam dziś w S. i widziałam jeszcze BO z miniaturą, do tego bym siē skłaniać, bo tusz mam, a szminie nie używam, ale nie ma ich jeszcze online, a w stacjo nie ma 20%. No jak żyć?

Cytat:
O Królu złoty, a raczej Królowo dziękuję za ten link, bo już zwątpiłam, cienie na oku przepięknie wygladają, już przebieram kopytkami
Też mi się bardzo podobają.

Cytat:
Ewelinka za buty

skojarzyło mi się z tym:

Cytat:
Napisane przez Aabelia Pokaż wiadomość

Dor6 za zakupy

Cytat:
Napisane przez Lidia1984 Pokaż wiadomość
Nie martw się, chyba mało kto nadrabia wszystko dzięki za komp.
brawo za zakupy zazdroszczę guerlaina i breloka

Jeszcze ich nie mam, ale na pewno odbioru.

Cytat:

za box B i Perfumy z miniaturką

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-28, 20:54   #2000
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
takie przybłędy są najlepsze i wdzięczne do końca
Jaka to różnica czy głaskam biedaka czy rodowód? Kocham zwierzęta i zawsze będą dla mnie wyżej niż niektórzy ludzie.

Stary 2016-10-28, 20:54   #2001
Angel_007
Shopping Queen

Cytat:
dobra zarzucam temat :d
SZCZOTECZKI SONICZNE DO ZĘBÓW ca wątek myśli i którą wybrać tż kupuję na mikołaja i nie wiem którą
Cytat:
dziękuję przyjrzę się Philipsowi
a czy ma któras te szczoty Foreo Issa?
Z dużym opóźnieniem, ale może jeszcze nie kupiłaś ;-)
Ja polecam Foreo Issa kupiłam w styczniu i wciąż używam tę samą końcówkę (wystarcza na rok i rzeczywiście nic się z nią nie dzieje), więc te 79 zł rocznie to nie jest jakaś tragedia, tym bardziej, że można trafić na jakąś promo
Angel_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 20:56   #2002
Aabelia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja twardo stoję na stanowisku, że szczęśliwy dachowiec to wychodzący dachowiec. Większość moich kotów było wychodzących (choć to prawda, zimą jakby mniej chętnie wychodziły, zwłaszcza jak śnieg spadł). Miałam też kicię, która była "kanapowa", niewychodząca. Znalazłam ją maluteńką na ulicy wracając w nocy z imprezy Dożyła kilkunastu lat, ale myślę, że brak wolności nie był dla niej dobry. Zastanawiałam się nawet kiedyś, czy dobrze zrobiłam, że ją wzięłam.
Młody ma kolegę, który przez nas chciał mocno kota. I dostał. Kot jednak mocno chciał wychodzić. Uciekał z balkonu, czyhał pod drzwiami na możliwość wyjścia. Kotek był u nich od maluszka. Skapitulowali. Zaczęli go regularnie wypuszczać. Niestety wpadł pod samochód Teraz mają kolejnego kotka. Zakładali, że absolutnie nie będzie wychodził. I niestety znowu biega wolno. Instynkt Nigdy nie wiemy jaki "egzemplarz" nam się trafi
Kończąc już temat powiem tylko tyle, że zawsze są argumenty za jak i przeciw. Każdy analizuje wiele czynników. Każdy też wie na co może sobie pozwolić. Najważniejsze, żeby nie krzywdzić i nie znudzić się zwierzakiem (znam i takich geniuszy)
W 100% popieram. Miałam kiedyś kotka i psiaka nierasowego. Biorąc zwierzaka rasowego wiemy więcej o jego charakterze, upodobaniach i potrzebach. Możemy ocenić, czy mamy możliwości te potrzeby zaspokoić, np. potrzebę towarzystwa lub długich spacerów. Biorąc zwierzaka nierasowego, po przejściach musimy być przygotowani na to, że dostosujemy się do jego potrzeb.
Stary 2016-10-28, 20:57   #2003
ladypeterpan
Raczkowanie

Odnośnie dachowców.
Mam kocice 9 letnią od małego.
Która moim zdaniem nie odczuwa potrzeby poznania świata zewnętrznego.
Przez 7 lat mieszkałam na niskim 1 piętrze(parter był z ogródkiem), spokojnie mogłaby zeskoczyć (gdyby była ciekawa) a w lato prawie cały czas siedziała na balkonie i obserwowała samoloty :P Siatek wtedy (jak i teraz) nie mam zamontowanych. Kiedy zabierałam ją na wycieczkę do lasu czy nad wodę w ustronne miejsce to był strach i wbijanie pazurów we mnie, już nie powiem że sypało się z niej tyle sierści że mi się już spacerku odechciało... Raz była tak zestresowana że schowała się pod fotel w samochodzie i nie chciała wyjść
Natomiast kot (kocur) dachowiec od sąsiadki (z parteru z ogródkiem) cały czas chciał wychodzić na dwór. Niestety skończyło się to dla niego źle gdyż potrącił go samochód.
Przyjaciółka ma 3 koty, również dachowce. W tym 2 (kotka, kocur) boją się wychodzić a 1 (kocur) uwielbia uciekać
Pers od drugiej sąsiadki z niskiego parteru, również uwielbiał wychodzić.
Myślę że nie ma reguły.
Czy dachowiec, czy rasowy. Czy kocur czy kotka.
Jak wychowasz tak masz.
ladypeterpan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-28, 20:57   #2004
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Angel_007 Pokaż wiadomość
Z dużym opóźnieniem, ale może jeszcze nie kupiłaś ;-)
Ja polecam Foreo Issa kupiłam w styczniu i wciąż używam tę samą końcówkę (wystarcza na rok i rzeczywiście nic się z nią nie dzieje), więc te 79 zł rocznie to nie jest jakaś tragedia, tym bardziej, że można trafić na jakąś promo
Nie chlapie w buzi? Młodej muszę kupić a te wszystkie jej chlapia i nie może normalnie myć ?

Stary 2016-10-28, 20:57   #2005
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
I super. Każdy ma co mu pasuje.
I uwierz mi rasowce też mają fajne charaktery i też potrafią być cudym towarzyszem
Ale ja nie mówię, że koty rasowe nie są fajne, oczywiście, że są, wszystkie koty są super, przemiłe i mądre (choć rasowe koty mają taką wadę, że są obarczone często predyspozycjami do wielu chorób genetycznych i niestety nie rzadko je rozwijają) - btw, te co u nas są uznawane za rasowe w innej części świata są dachowcami i odwrotnie Ja tylko nie widzę sensu kupować kota, który specjalnie jest produkowany, bo komuś się zachciało, kiedy jest tyle niechcianych kociaków, które wcale nie są gorsze - jak komuś bardzo zależy na wyglądzie konkretnym czy charakterze, to wśród porzuconych maluchów też można znaleźć odpowiedniego
Stary 2016-10-28, 20:58   #2006
dor6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość

- ja tam Cię zawsze zauważam, bo mnie fascynuje żaba z avka
Mama zawsze wszystkich zauważy . Żabkę TŻ mi wynalazł, mówi, że do mnie pasuje i w jakiś sposób symbolizuje.

Cytat:
Dla ciebie za wielkie serce. Kocham wszystkie zwierzaki, przygarnęte, wielorasowe, rasowe i z hodowli. Sama jednak z powodu alergii nie mam żadnego.
Stary 2016-10-28, 21:01   #2007
Miskaa78
Kazar Lady

Dachowiec 😂 to rasa europejska. To jak je wychowany tak będzie. Mam takie i nie czują potrzeby wychodzenia z domu
Mam też chore i niepełnosprawne oprócz czestszych wizyt u weta nie widzę różnicy. Każdy choruje. Ludzie też.

Stary 2016-10-28, 21:01   #2008
AnoIi
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka to różnica czy głaskam biedaka czy rodowód? Kocham zwierzęta i zawsze będą dla mnie wyżej niż niektórzy ludzie.
Tak oprawiłam sobie rodowód i wisi w drzwiach żeby każdy widział jak wchodzi
Nie będę się produkować bo twoja prawda jest twojsza
Stary 2016-10-28, 21:04   #2009
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Tak oprawiłam sobie rodowód i wisi w drzwiach żeby każdy widział jak wchodzi
Nie będę się produkować bo twoja prawda jest twojsza
Nie rozumiem o ci ci chodzi. Mam i takie i takie i nie widzę różnicy. Uważam że jak ktoś kocha zwierzęta to mu nie jest do tego potrzebny rodowód.

Stary 2016-10-28, 21:05   #2010
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez ladypeterpan Pokaż wiadomość
Odnośnie dachowców.
Mam kocice 9 letnią od małego.
Która moim zdaniem nie odczuwa potrzeby poznania świata zewnętrznego.
Przez 7 lat mieszkałam na niskim 1 piętrze(parter był z ogródkiem), spokojnie mogłaby zeskoczyć (gdyby była ciekawa) a w lato prawie cały czas siedziała na balkonie i obserwowała samoloty :P Siatek wtedy (jak i teraz) nie mam zamontowanych. Kiedy zabierałam ją na wycieczkę do lasu czy nad wodę w ustronne miejsce to był strach i wbijanie pazurów we mnie, już nie powiem że sypało się z niej tyle sierści że mi się już spacerku odechciało... Raz była tak zestresowana że schowała się pod fotel w samochodzie i nie chciała wyjść
Natomiast kot (kocur) dachowiec od sąsiadki (z parteru z ogródkiem) cały czas chciał wychodzić na dwór. Niestety skończyło się to dla niego źle gdyż potrącił go samochód.
Przyjaciółka ma 3 koty, również dachowce. W tym 2 (kotka, kocur) boją się wychodzić a 1 (kocur) uwielbia uciekać
Pers od drugiej sąsiadki z niskiego parteru, również uwielbiał wychodzić.
Myślę że nie ma reguły.
Czy dachowiec, czy rasowy. Czy kocur czy kotka.
Jak wychowasz tak masz.
Dokładnie Moja kuzynka ma kota brytyjskiego i on cały czas chce wychodzić na dwór, i wychodzi Moje dachowe chcą wychodzić tylko latem i drzwi do domu muszą być obowiązkowo otwarte jak są na zewnątrz, bo one co chwile do domu przychodzą sprawdzić czy domek jest Jak zabrałam tydzień temu kotkę na rękach po fasolkę do ogrodu, to krzyczała, że chce do domu (zimno? bała się?) i jak ją postawiłam na ziemi, to od razu pobiegała do domu.
A to dachowiec jest Chyba żaden kot nie jest szczęśliwy na dworze w temperaturze poniżej 15 stopni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości