|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Malutki pokoik ;/
Cytat:
Nie mogę znaleźć takiego typowego do nauki, niezbyt dużego i w miarę taniego. Niestety nie nie mogę sobie pozwolić na kupienie czegoś drogiego,a w necie tylko takie znalazłam . Chodzi mi o taki ciemny, czarny, może ciemny orzech, bo w takich kolorach chciałabym kupić meble.
|
|
|
|
#2012 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pokój - urządzenie...
Ja też mam kilka takich przytulanek. Teraz czeka mnie remont w pokoju i jestem pewna, że je zostawię. Każda z tych zabawek kojarzy mi się z ważnym wydarzeniem. Mają dla mnie wartość nie tyle ozdobną co sentymentalną.
PS. Zajrzyjcie do wątku o moim pokoju i coś mi doradźcie.
"Bo człowiek to wiatr, wieczny wędrowiec po ziemskim ogrodzie... od lat." "Przyjaciel - człowiek, który mnie zna, a mimo to lubi..." Dziękuję Wam "Bądź sobą... i tylko sobą" ![]() "Mam swój świat i swoje kredki!"
|
|
|
|
#2013 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pokój. Pomórzcie
Pomysł z pawlaczem jest poprostu boski! Napewno wykorzystam
, bo zastanawiałam się co zrobić z grami planszowymi i puzzlami właśnie. Dzięki wielkie, Elfir.1. Drzewko na ścianę. 2. Czymś takim myślałam ozdobić meble.
"Bo człowiek to wiatr, wieczny wędrowiec po ziemskim ogrodzie... od lat." "Przyjaciel - człowiek, który mnie zna, a mimo to lubi..." Dziękuję Wam "Bądź sobą... i tylko sobą" ![]() "Mam swój świat i swoje kredki!"
Edytowane przez Patusiaa Czas edycji: 2007-07-08 o 15:42 |
|
|
|
#2014 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Mimo, że ostatni wpis był dość dawno, to mam cichą nadzieję, że to przeczytasz. Jak tam pokój? Już po remoncie? wstaw najlepiej jakieś zdjęcia. Bardzo jestem ciekawa jak to wyszło - niedługo będę urządzać pokój mój i siostry (od zera - rodzice przedzielają swój pokój na 2 części- jedną ma brat, drugą ja z siostrą, a oni nasz), więc bardzo interesuje mnie to, jak inni mają urządzone pokoje (szukam inspiracji? ) pozdrawiam
|
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój.. Pomóżcie mu nadać własny styl!
śliczne te świeczki
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chcesz drzewko na scianie to na meblach najwyzej zrobilabym gdzies z boku male fragmenty galazek lub listki. Ale malunek nie pasuje na meblach w drewnianej okleinie, tylko na gladkich jednokolorowych powierzchniach. Jezeli nie bedziesz malowala mebli, to rysunek tylko na scianie.
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Malutki pokoik ;/
bo to robi sie z blatow kuchennych - sklepy docinaja na wymiar. Taki blat ma gladka, latwa do utrzymania w czystosci powierzchnie. Wyjdzie taniej niz blaty biurkowe z Ikea
|
|
|
|
#2018 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
Cytat:
) tylko czy Cie kasa puści ![]() A lampka, szary papier pociety w długie kawałki i zwiniety w harmonijkę a potem na bokach poprzebijany patyczkami do szaszłyków, no i patyczki jeszcze umieszczone po przekotątnej tak żeby konstrukcja była w miarę stabilna. |
|
|
|
|
#2019 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mój pokój.. Pomóżcie mu nadać własny styl!
Heh. Dzięki ; D Mimo, że ni przepadam zbytnio za różowym, to pokój chce mieć a la ,,Little Princess" ;dd.
Do czyzyk007: Dzisiaj zawieszam lustro, więc prześle wam zdjęcia . )Jeszcze zmieni sie kolor ścian, ale nie wiem kiedy.... ;// Zawsze są jakieś przeszkody o.O' Urządzać od zera jest najlepiej, bo nie ma takich przeszkód jak np. zatuszowanie poprzedniego koloru ścian ^^. wg mnie. A mogę wam napisać ile te pierółki wszystkie kosztowały. To tak: Świeczki (3 w opakowaniu) - 3,99 Kubeczki fioletowe - 2,99 za jeden Żyrafka - 4,99 ; DDD |
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
NO w srode zaczynam malowanie, bd miec na jedenej polce klimat japonski, moge tylko na jedenej, bo tak nie chce, nie umiem tak ladnie jak ty zrobic:P Powymyslam cos, moze pokaze;D A i dziekuje za to jak zrobic lampke;* Pozdrawiam
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
podoba mi sie
a to mój skrawek pokoju trochę może przerażać ale mi sie podoba
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko piękne!!!Gratuluję pomysłu i talentu
|
|
#2023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sobie własnie chce tak zrobic, ale mam ściany w zielonym kolorze i nie bardzo się to zgrywa, więc narazie mam coś bardziej na styl afrykańki, ale po malowaniu już wiem jak będzie wyglądać, tylko nie planuje malowania narazie :/ |
|
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Elfir za wskazówki.
A co dla mojej siostry? Jak zmienić jej pokój z dziecinnego na bardziej młodzieżowy?
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
przede wszystkim zrezygnowalabym z tej tapety, a poza tym całkiem ładnie
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Tapeta do przemalowania lub zdarcia - za dziecinny wzorek. Poza tym fotele i kanapotapczan nalezałoby okryc jednakowa tkaniną, żeby nie rzucało się w oczy, że są z różnych kompletow.
|
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Przyczajenie
|
W imieniu siostry dzięki za rady dziewczyny.
|
|
|
|
#2031 |
|
Przyczajenie
|
Ja wiem, że na pewno będę chciała mieć duże lustro- myślę nawet, żeby jedna ściana była cała lustrem, lub żeby segment miał szybę-lustro. Gram na flecie, a moja siostra na oboju i obie musimy obserwować swoją postawę w czasie gry
![]() chciałam też mieć na ścianie jakiś motyw artystyczny- nie wiem, np. taki most z San Francisco, albo np. kwiaty wiśni kwitnącej. nad kolorystyką cały czas się zastanawiam... najbardziej myślałam o czarno-białym (np. połowa pokoju czarna ściana, białe dodatki, a druga połowna na odwrót) bądź żółto-fioletowym lub miętowo-łososiowym. ![]() a co do wyposażenia, to się to co rusz zmienia, więc nie ma sensu opisywać ![]() czekam niecierpliwie na zdjęcia
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, kazdy juz zna moje zdanie na temat mebloscianek
Praktycznie niewiele da sie zrobic z takim meblem, jak tylko ustawc przy scianie.
|
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój - oceńcie :)
.
Edytowane przez kacza_a Czas edycji: 2007-07-14 o 11:08 |
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
ja bym przesunęła chyba tapczan do okna a komode za tapczanem. Chociaz nie wiem...
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pora i na mój pokój..
Kolejna wizja, już chyba ostateczna.
Najwyższa ściana w czerwieni, ta od okna fiolet. Reszta na biało, tak żeby w pokoju było jaśniej. Czy biała farba pokryje tą żółć? Z wzorami na ścianach jeszcze się wstrzymam. Myślę nad nowym łóżkiem.
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
Mój pokój- czekam na opinie
Znajomi twierdzą że mam bardzo przytulny pokój i że ma swój styl i "atmosfere" Chciałabym jednak poznać także Waszą opinie. Jestem gotowa na propozycje jakichś zmian. ALe musze zaznaczyć że wymiana moich wielkowych już mebli, dywanu, zasłon, firan czy czegoś tam jeszcze z tych "większych" rzeczy nie wchodzi w gre. W domu był niedawno generalny remont i jestem kompletnie bez kasy. Moge jakies 10-20 zł poświęcić na pokój.
Oto jego zdjęcia (prosze nie bić za jakość)
Edytowane przez szajbus Czas edycji: 2008-02-10 o 19:37 |
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój- czekam na opinie
Jeszcze kilka:
Czekam na opinie i ew. rady. Pozdrawiam
Edytowane przez szajbus Czas edycji: 2008-02-10 o 19:38 |
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Dodaje jeszcze zdjecia gdzie widać całość pokoju.
Edytowane przez szajbus Czas edycji: 2008-02-10 o 19:35 |
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
widac ze pokoj swierzy malowany i meble tez, jedyne co moge dodac od siebie to ze ja nie lubie pstrokatych rzeczy np jak u ciebie firanka, czy lozko, tygrysek, oparcia lozka itp poza tym jest dosc 'surowo', i nie fajnie wygladaja te male rzeczy na scianach (obrazki czy inne detale), ksiazki sa ok, poza tym jest pospolity i raczej nic nei przyciaga uwagi. generalnie nie masz za wiele funduszy. a moja rada jest to iz powinnas wprowadzic jakis zywszy kolor, moze wieksze antyramy, jakis ślaczek na scianie, zalezy co lubisz.
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wiecej kolorów. Kup tablice korkową i poprzypinaj do niej fotki i powieś na wolnej powierzchni ściany. Poza tym możesz kupić wazoniki takie długie i powkładać kwiatkuszki nawet sztuczne po 1 do każdego i ułożyć obok siebie gdzieś na meblach. Na komodzie zamiast kwiatka możesz kupić tameczki kolorowe badz świeczki czy coś w tym stylu. Jeżeli nie masz funduszy to mozesz sama sobie te reameczki zrobić. Żeby miejscy pod ścianą tak się nie eksponowało możesz kupić kolorowe pudła ( fajne są w IKEI i ułożyć tam w kącie) Wtedy wszystko będzie żywsze. Jeżeli masz troszku więcej kasy możesz założyć sobie akwarium. Ślicznie wygląda w pokoju.
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

. Chodzi mi o taki ciemny, czarny, może ciemny orzech, bo w takich kolorach chciałabym kupić meble.