|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zadomowienie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Ja co prawda mam włosy na kleju z kreatyną- metodą karawaksu (?), włosy zakładałam już 2 raz. Za pierwszym razem straciłam 4 pasma przez cały czas noszenia. Teraz jestem przed drugą korektą jak do tej pory stracilam dwa pasma, jedno z własnej winy
![]() ![]() ![]() Ubytek włosów jest niewielki, a przy korekcie zawsze się to uzupełnia. Początkowo bałam się o moje włosy, ale przy odpowiedniej pielęgnacji, systematycznym rozdzielaniu pasm i czesaniu włosów nic się z nimi nie stało. Zdejmowanie poszło bardzo szybko, a włoski wyglądały tak jak przed przedłuzaniem. Osobiście jestem bardzo zadowolona i na dzień dzisiajszy wiem, że zrobie to trzeci raz. Załącze fotke jak to wygląda, tylko ze na codzień nosze grzywke na całe czoło ![]()
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedłużanie włosów w domu
jakoś koło 120... ale nie wiem dokładnie bo już sie póżniej zamieszałam i mi się zlewało po 80 pasmie;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Raczkowanie
|
jakiego rozmiaru mikroringi są najlepsze? S M L?
i czy gwintowane czy silikonowe jaka powinna byc proporcja w pasemku wlasnych wlosow so wlosow doczepianych??????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
maurita ja polecam mikroringi z sylikonem ( nie ściągają się az tak jak zwykłe i nie przecinają włosów jak zwykłe czy z gwintem) i radze rozmiar L ponieważ zmieścisz w nim dość gróbe pasemko swoje i włosów przedłużonych.
A proporcje to: pasemko twoich włosów musi być conajmiej takie grube jak pasemko włosów doczepionych- dzięki temu cebulki nie są mocno obciążone i nie będą wypadać. A wież mi że te cebulki mają co trzymać , ja jak kupowałam mikroringi to uważałam to za przesade że cebulki są obciążone ale przy czesaniu ( szczególnie jak robią się kołtuny i musisz lekko szrpać)i gdy włosy są mokre ( przy myciu włosy)są naprawde ciężkie. Dlatego jak nie chcesz podczas noszenia zastanawiać sie czy twoje włosy pod wpływem obciązenia nie będą nadmiernie wypadać to kup mikroringi z sylikonem rozm L i pamiętaj że jak doczepiasz to twoje pasemko musi być tej samej grubości co pasemko doczepione.A co do farbowiania wiem że można farbami o zawartości do 6% wody utlenionej ( to są zwykłe farby 6%, lub farby ton w ton 3%) , nie wolno włosów podawać działaniu farb które zawierają powyżej 6% czyli 9% i 12% ( są to rozjaśniacze i dekoloryzatory, oraz farby do ciemnych włosów które mają za zadanie delikatne rozjaśnienie bardzo ciemnych włosów tak by kolor np brąz czy wiśnia na nich złapał to jest to np farba Schwarzkopf Brilance Luminance), jak zachowuje się włos podczas farbowania nie wiem ale poniżej wspomina o tym anusiuniaa. Pozdrawiam. ![]()
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
zobacz Milcia jak wątek sie fajnie rozkrecił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
anusiuniaa myśle ze nawet 100 to mi w zupełnosci wystarczy na to co chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
skoro Ty masz grube zgrzewy i wypadaja Ci cale pasma...hmm po prostu masz zle zalozone. ja mam wlosy juz dwa miesiace, troche sie wyczesalo ale zadne cale pasmo mi nie wypadlo!!
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
ale zawsze lepiej mieć te kilka więcej niz miałoby tych kilku zabraknąć
![]() ale odważna ta Twoja wymarzona fryzurka argissa |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny za pomoc- zaraz zamawiam ringi z sylikonem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co maurita... ao takie rzeczy to spokojnie na forum mozesz się pytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
anusiuniaa dzięki
![]() A mam pytanie do wszystkich szczęśliwych posiadaczek przedłużonych włosów jakie fryzury sobie robicie i jak je robicie ( tzn czy zakładacie wałki, używacie lokówki czy prostownicy,) i wogóle czy robicie sobie jakieś fajne koki, loczki, kitki. Co wam się podoba i jakie najczęstsze fryzurki nosicie. A jeśli używacie urządzeń typu prostownica lub coś innego co " niszczy włosy" to jak często je używacie ( np raz w tygodniu)? I jak układacie włosy by ładnie naturalnie leżały. Piszcie dziewczyny bo przeciesz nie poto mamy te włosy żeby wyglądały byle jak.
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Włosy są naturalne więc zachowują się jak moje- nawet jeśli chodzi o poddatność, czyli moge je prostować, kręcić i kto wie co jeszcze. Przy odpowiedniej pielęgnacji, włosy są piękne, nie niszczą sie. Jedna rada, dziennie trzeba je rozdzielać żeby nie zrobił się kołtun, wyczesywać i przy myciu mieć nawilżającą maske.
![]() |
#2024 |
Raczkowanie
|
ja bede miała kłopopt coś czuje...moje naturalne myje co 3-4dni i zawsze po myciu prostuje..nie wyobrazam sobie nie wyprostowac i wyjsc z domu.Bede musiała prostowac naturalki 2 razy w tyg a sztuczne nie bede jechała 200 stopni tylko np 50 .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Rozeznanie
|
![]()
jak możesz napisz jakimi produktami pielęgnujesz swoje włosy....
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
ale zewnętrzną warstwę naturalnych włosków możesz normalnie prostować wg potrzeb
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
i dzieki Bogu!!! ja prostuje włosy 2x w tyg od jakiś 4 lat i sobie zycia bez prostownicy nie wyobrażam..moje naturalki sie podwijają,faluja a tego nie nawidze!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
pewnie dziś będą włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Raczkowanie
|
jak dostane ringi..zamówilam u 4greathair..prosiłam o szybką przesyłke ale powiedziała mi babka ze 3-7dni wysyłają towar po zaksięgowaniu.W piątek wyslałam kasiore więc cierpliwie czekam.Jak tylko dostane ringi to założe klaczki na łepetynke..podejrzewam ze dopiero w piątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
ale to i tak już nie długo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Raczkowanie
|
tak,na sobote sie zapisze do koleznki na strzyzenie..niech kombinuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zadomowienie
|
Używam szamponów i masek z Loreala- AbsolutRepair w zółtym opakowaniu.
Na opakowaniu pisze żeby trzymać 2 minuty, ja trzymam około 10 minut i unikam kontaktu maski z splotami.
#2034 |
Rozeznanie
|
Mam takie PYTANIE.Jaką długiść muszą mieć moje włosy abym mogła je przedłużyć?Po ostatniej mojej wizycie u fryzjerki musiałam obciąć się na 0,4milim.i jestem ZAŁamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że 0.4mm to stanowczo za mało... chociaż jeszcze kilka cm...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
gdzies czytalam za musisz miec min 10cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
ktoś mi mówił że na keratyne mozna od 4cm. ale nie jestem pewna
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
ponoc im krótsze tym bardziej sie obciązają ... więc na 4cm nie doczepisz 50cm..raczej 30cm ,włosy doczepiane są cholernie cięzkie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
To juz nie chodzi o obciazanie ale czym zakryje sie zgrzewy?
U gory jest " pelerynka" ze swoich wlosow tak aby zakryc wszystkie zgrzewy czy tez laczenia . Ja osobiscie mam manie i u kazdej kobiety , ktora ma przedluzone wlosy szukam granicy i jak ja widze wyraznie -to mnie az odrzuca . To , ze mamy przedluzone wlosy musi byc nasza tajemnica wiec samo przedluzanie musi byc perfekcyjne . Ja sama mam sprzet , mam znajomosc metody keratynowej , gotowce , broszury ,ksiazke i praktyke na glowce treningowej jednak nie mam odwagi przedluzyc nikomu . Sama rowniez oddaje sie w rece zaufanej fryzjerki. To tak samo jak z paznokciami , nie sztuka zakladac tipsy zelowe np .jak sie nie ma pojecia o stylizacji i budowaniu paznokcia. Nie trzeba mowic , ze takie pazury potem wygladaja koszmarnie . Moim zdaniem estetyczna fryzura jest o niebo lepsza od koszmarnie przedluzonych wlosow. |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hahah sztuka to zrobić akryl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.