![]() |
#2011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Ja, tak jak nesska, zaczynam od kosmetyków babydream.
Coś mnie dzisiaj brzuch znowu boli, jest tylko dobrze jak leżę. Małż w pracy do 22, mama wzięła Ewkę na godzinę więc chociaż trochę w spokoju poleżałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Folinka śliczności dziergasz na szydełku 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Zadomowienie
|
Cambria typów mamy kilka Laura, Łucja, Nadia a ostatnio podoba mi się Milena tylko mojej starszej córce niestety nie
![]() Polu dziękuję ![]() W Rossmanie są dostępne te płyny babydream? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz mi.podpowiedzuec,gdzie mogę kupić?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |||||
Zakorzenienie
|
Brudno bardzo ładne! Mam jednego Bruna w rodzinie. Cytat:
Odowska mi sie Twoje propozycje bardzo podobaja. Sa bardzo oryginalne. Tez celuje w imię zeby nie było pozniej w towarzystwie 5 Tomkow czy An. Bo nigdy nie wiadomo o kim mowa. A to za akurat modne bo ktos sławny tak nazwał to wlasnie jest bardzo zły trop. Cytat:
Adam rozważylabym nawet ale moj tata był Adam. Jednak na trzecie damy Adam na pewno. Drugie tez juz wybrane. Cytat:
Monya super ze z M cudownie czas spędziłaś! Cytat:
Moj chrześniak to Alex ja go nazywałam zawsze Alek a on mi zawsze mowi ze nie jest Alek tylko Alex jak był malutki. Ale zdrobniałe to od Aleksandra bym tam mówiła. Olek nie podoba misie wcale. Cytat:
Kalina ładne. A ja mam znajoma Karole. Nie żadna Karolina tylko Karola... co dziwne mnie prawie wszyscy tak zdrobniałe w Polsce nazywają. Tutaj dla znajomych jestem Karo. Mojego imienia jeszcze nikt nie wspomniał. Ciekawe czy ktos w ogole brał je pod uwagę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka ostatnio urodziła i polecała mi emolium od 1 dnia życia do kąpania. Położna też wspominała, że sporo osób stosuje i nie zauważyła jakiś złych reakcji, ale też, żeby dawać minimalną ilość i niedużo tego trzeba do kąpieli. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- U nas przez chwilę miał być Aleksander ![]() ![]() Po za tym podobało mi się imię Arkadiusz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Kupowałam tutaj: https://www.marsylskie.pl I niedługo też chyba u nich zamówię, nawet jakaś promocja zdaje się teraz jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Bursztynku w poprzedniej ciąży narzekalam na samotność ,więc może teraz towarzystwo dostalam w nadwyżce.Źle.funkcjonuje ,jak.jestem sama,z kimś czuję.się bezpieczniej,w szczególności w ciąży.
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozmieniały nam się plany, podjechaliśmy na szybko do ikei i mamy łóżeczko ![]() ![]() ![]() także te większe wyprawkowe rzeczy jak wózek, fotelik, komoda, przewijak i łóżeczko już za nami ![]() zostało kliknąć gemini, kupić laktator i spakować torbę do szpitala. Reszta to już takie dopieszczanie kącika maluszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Odo, a aleppo 12% nie jest za mocne na początek? Ja zaczynałam od 5%.
Emolium jest bardzo popularne,ale to właśnie emolient i chyba nie cieszy się dobrym składem. Piszę "chyba", bo nie wiem czy wszystkie kosmetyki z tej serii są dość słabe Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow Emma to Ty juz gotowa! Ja daleko w polu. Mebli nie dostarczyli, wózka tez nie. Torba niespakowana ba koszuli nawet nie mam ani nie wiem co w torbe spakować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do emolientów generalnie, to ja nie do końca rozumiem po co to stosować u dzieci bez problemów skórnych? Ale jest dostępne, jak dziecku pasuje, to można używać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
A ja jestem zła, bo naskrobałam elaborat o 17.00, a teraz patrzę, że nie zapisał się ![]() Tak więc z pamięci: Monya, super, że ciśnienie pod kontrolą i że miło spędziłaś czas z Markiem ![]() Odo, rozkminy dot. imienia - pierwszorzędne ![]() Folinko, ależ śliczności dziergasz <3 Emma, na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? Daj znać jak dojdzie zamówienie z poofie - czekamy na zdjęcia ![]() Bursztynku, wypoczywaj u rodziców - wybaczymy Ci to chwilowe zaniedbanie ![]() Co do kosmetyków do kąpieli to u nas na start będzie hipp a po ewentualnego smarowania olejek ze słodkich migdałów. W razie 'w' mam też Oillan - kupiłam dwupak i z jednego korzystam teraz ja, bo mam mega suchą skórę i troszkę pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
Butsztynku, tak, kosmetyki z babydream dostaniesz w rossmanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pasuje kolorystycznie do serii hemnes, a właśnie obok niego będzie z tego komoda, stolik nocny i nasze łóżko ![]() materac piankowy 8cm grubości https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70321012/ fajnie, że każdy z nich można sobie dotknąć i wymacać ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() łóżeczko skręcimy gdzieś za 2tyg to wtedy się pochwalę efektem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Zadomowienie
|
5, 12, 20 albo nawet 50 % to zawartość oleju laurowego, on ma trochę właściwości antybakteryjnych i jeszcze różnych innych też. Generalnie to pozytyw, ale wiadomo u noworodków i niemowląt ta bariera na skórze jeszcze nie jest tak dobrze wykształcona i trudno przewidzieć reakcję. Właśnie próbuję sobie przypomnieć, którego mydła używaliśmy dla Młodego na początku (choć zdaje się, że pierwsze kąpiele to w samej wodzie szły). On miał trochę problemów skórnych np. proszek Dzidziuś wywoływał krostki, ale te mydła świetnie działały, łagodziły i potem już było git.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kupiłam 88szt.pamperow premium Care 1 I 4x56szt.chusteczek pampers. Do szpitala opakowanie 22szt. Pampersow i 2 paczki chusteczek. Potem mi M. Najwyżej dowiezie. Zobsczymy jak mała zareaguje na te firmę. Do kąpieli chyba wybieram olejek migdałowy i tyle ![]() Czyli muszę jeszcze kupić przewijak, łóżeczko +materac... Pod koniec maja biorę się za pranie i układanie wszystkiego. Malo mnie dziś, bo M. Wczoraj Wrócił po ponad tygodniu w Holandii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Emma super łóżeczko!
Na dniach sprawdzam ,czy wszystko mam z tych.rzeczy aptecznych i w przyszłym tygodniu chce spakować torbę.Muszę zadzwonić do szpitala i.pogadać z koleżanką,która niedawno tam.rodzila! Dziewczyny skonczylam czytac Tajemnica szkoły dla panien, Joanna Szwechlowicz.Polecam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w przyszłym tygodniu też zrobię zamówienie na gemini, wybiorę ubranka dla małej do szpitala i je upiorę i chyba już się spakuję. W pierwszej ciąży chyba w 37 tygodniu powoli się pakowałam,ale teraz chcę być gotowa wcześniej ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Asiaczek.a próbowaliście mustela stelatopia?
Macie.jakiś fajny przepis ze szparagami?Nie mam.doświadczenia,a chce jutro.kupić Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-04 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ovejita - nasz plan to brak planu zobaczymy jak sie zycie ulozy i juz, jak tylko bedzie mogl to przyjedzie, jesli nie to dopiero jak junior bedzie na swiecie. Poczytlalam zaledwie kilka stron wstecz i fajna dyskusja o imionach. Ja juz na 100% zdecydowana na Mareczka, ale moge sie podzielic moimi typami imion dziewczynki - zanim poznalam plec dziecka: 1.miejsce Mira (z wikipedii: Mira â imię żeńskie. Jest skróconą (zdrobniałą) formą staropolskiego imienia Mirosława. Istnieje także hinduskie imię żeńskie o tym samym brzmieniu, wywodzące się ze słowa oznaczającego "morze, ocean" w języku sanskryt. ) 2. Milena 3. Weronika No i dodam ze wyztskie typy tez byly dopasowywane do nazwiska w sumie to moze brzmi jako oczywistosc ale nie kazde nawet najpiekniejsze imie brzmi dobrze z nazwiskiem. W poniedzialek 7 maja wybieram sie do gina takie zalecenie tez mialam ze szpitala musze dostac skieroeanie na kolejny pobyt itp. Troche ogarnelam porzadkow przedremontowych i jestem nieco zmeczona az mam zakwasy,nogi puchna cpraz bardziej az musiaam kupic buty o rozmiar wieksze - tez tak macie>? Edytowane przez monyaa108 Czas edycji: 2018-05-04 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.