Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-04, 18:00   #2011
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa o Beniu!

Hm, ja tak bardzo tego nie wiążę, ale mogę Ci opisać Władka, którego ja znam. Chyba Wam już wspominałam o bliźniakach Jadwidze i Władysławie z mojej klasy z podstawówki. Pomimo, że byli ze mną w klasie, to zawsze jakoś czułam oryginalność, rzadkość ich imion, bo jednak odróżniali się od wszystkich Kaś, Anek, Magd, Tomków czy Łukaszów
Powyższy Władek był zawsze typem pozytywnego łobuza, a na pewno sympatycznym i wesołym kolegą, zdecydowanie optymistą. Mieliśmy trochę po szkole jeszcze kontakt, zdaje się, że wyszedł na ludzi

cambria, dziękuję!
Czapa dla męża już gotowa i nawet w użyciu. Kilka nocy temu było 2 st u nas, więc dumny wziął ją do pracy.
Wczoraj zrobiłam pierwszy sweterek - dla misia, wiecie, ten do kompletu do szaliczki i kocyka, więc nie patrzcie na kolory - właściciel misia wybrał włóczkę a mi chodziło o to, żeby spróbować w ogóle. A misiu to egzemplarz wiekowy, ukochany, przekazany z ojca na syna
Ooo, kocyk jakiś na pewno wcześniej czy później powstanie!

Załącznik 7524211Załącznik 7524216
Slicznosci też mam takiego misia tylko większego który ma już z 60 lat i jest przekazywany z pokolenia na pokolenie moja mała też będzie się nim bawiła

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 18:11   #2012
madziara889
Zakorzenienie

Ja, tak jak nesska, zaczynam od kosmetyków babydream.

Coś mnie dzisiaj brzuch znowu boli, jest tylko dobrze jak leżę. Małż w pracy do 22, mama wzięła Ewkę na godzinę więc chociaż trochę w spokoju poleżałam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Folinka śliczności dziergasz na szydełku 😍

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 19:29   #2013
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Folinka zdolniacha z Ciebie!

Neska,Folinka,Asiaczku dziękuję!

Ktoś tutaj pisał,kiedyś,o jakimś mydle??!!
Pola, u nas w użyciu będzie mydło Aleppo (12%) na zmianę z mydłem marsylskim. Jak się kupi dużą kostkę, to wcale nie wychodzi drogo, a w dodatku są bardzo wydajne. Zdaje się, że któraś z dziewczyn miała też na szkole rodzenia coś na ten temat, jako opcję dla ekoświrów
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 19:33   #2014
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cambria typów mamy kilka Laura, Łucja, Nadia a ostatnio podoba mi się Milena tylko mojej starszej córce niestety nie

Polu dziękuję naprawdę fajnie się tak zresetować. U was też z dnia na dzień będzie lepiej. Z waszego nieszczęścia dobre jest to że mężusia masz w domu i zawsze raźniej.

W Rossmanie są dostępne te płyny babydream?

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 19:33   #2015
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Pola, u nas w użyciu będzie mydło Aleppo (12%) na zmianę z mydłem marsylskim. Jak się kupi dużą kostkę, to wcale nie wychodzi drogo, a w dodatku są bardzo wydajne. Zdaje się, że któraś z dziewczyn miała też na szkole rodzenia coś na ten temat, jako opcję dla ekoświrów

A możesz mi.podpowiedzuec,gdzie mogę kupić??
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 19:37   #2016
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę temat związany.z imieniem:dla syna dałabym.imi Bruno��

Brudno bardzo ładne! Mam jednego Bruna w rodzinie.

Cytat:
O kurczaki, to w 31 tyg. już takie konkrety się nosi? Wow! U nas USG będzie dokładnie 30+0, ale u mnie może być drobniejsze dziecko, w sensie właśnie raczej gdzieś poniżej średniej na siatce. No ciekawa jestem strasznie.

A jeśli chodzi o imiona, to co Ci się bardziej podoba? Krótsze czy dłuższe? Dźwięczne czy bardziej melodyjne? Nie masz problemu z popularnością czy wolisz coś mniej osłuchanego?

Dla dziewczynki mieliśmy typ jeszcze z poprzedniej ciąży - Idalia. Tż też bardzo lubi Rozalia (niemieckie ), a mi z kolei się spodobało słowiańskie Mira. A i Flora. Jestem sobie w stanie wyobrazić, jak tulę małą Flo. Ale to nie przejdzie u nas, bo - zapomniałam Wam napisać - okazuje się, że Tż nie lubi imion na F. Lubię też np. Michalina, Marcjanna, Aurora, Zoja, Dobrochna, Walentyna, Regina, Sława, Żywia...

aaska92, summer_overture dziękuję bardzo za pozytywny odzew w sprawie imienia.

Bardzo się cieszę, że Benio "przyklepany". Też mi się podoba to imię, a do Waszej paczki świetnie pasuje.

Rewelacja, że się uda bez kredytu Długi u rodziny to też trochę stresujące, ale chyba lepiej niż w banku jednak.

Odowska mi sie Twoje propozycje bardzo podobaja. Sa bardzo oryginalne. Tez celuje w imię zeby nie było pozniej w towarzystwie 5 Tomkow czy An. Bo nigdy nie wiadomo o kim mowa. A to za akurat modne bo ktos sławny tak nazwał to wlasnie jest bardzo zły trop.

Cytat:
A to mam turecką propozycję: Kemal (prawie jak Camel)

A tak, zdaje się, że Irwin i Erwin to dwie wersje tego samego imienia. Tylko jedna bardziej z angielskiego a druga z niemieckiego. O mamo, uwielbiam gadać o imionach

Adam to piękne imię. Nie bez powodu ma tyle nadań! Nie mów, że nic nadzwyczajnego - to będzie Wasz jedyny niepowtarzalny Adaś! Znam kilku Adamów i każdy z nich jest bardzo prawym, otwartym człowiekiem. (no chyba, że faktycznie popatrzysz pierwszy raz i "o toż to Gleb!" )

A z Erwinem - widzę, że jednak może wystąpić efekt "wujkowatości" imienia, chyba będziemy musieli unikać Opolszczyzny Ale bardzo się cieszę, że masz pozytywne skojarzenia. Pomaga mi oswoić to imię.

Adam rozważylabym nawet ale moj tata był Adam. Jednak na trzecie damy Adam na pewno. Drugie tez juz wybrane.

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduję się po przerwie majowkowej nie nadążam z czytaniem bo Internet mi nie działa w laptopie także nie wiem co u was się działo z telefonu to nie dam rady ogarnąć. Bardzo miło spędziłam kilka dni z Markiem oczywiście cisnienie i cukier cały czas kontroluje cukier czasem za wysoki ciśnienie na razie w normie. 8 maja jade do diabetologa na konsultacje. A 14 maja ide znow do szpitala tez do centrum zdrowia matki polki leki dostaalm na wynos tylko na 2 tygodnie.

Monya super ze z M cudownie czas spędziłaś!

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dla dziewczynek podoba mi się wiele imion, miałam w głowie Nela, ale tu chyba miałabym raczej problem które z wielu wybrać. Wszystkie Wasze typy dziewczęce piękne. Dla chłopca podoba mi się zdrobnienie Alek, od czego można tak zdrabniać? Czy te upały kiedyś się skończą? U mnie ani kropli deszczu, 20 minut w ogrodzie i padam, teraz sprzątamy przed remontem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moj chrześniak to Alex ja go nazywałam zawsze Alek a on mi zawsze mowi ze nie jest Alek tylko Alex jak był malutki. Ale zdrobniałe to od Aleksandra bym tam mówiła. Olek nie podoba misie wcale.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ponoc bardzo grzeczny ja w sumie znam 2 osoby o tym imieniu - mojego chrzestnego i synka koleżanki oni generalnie są nakręceni na tematy wojenne córce chcieli dać na imię Inka ale chyba nie przeszło w urzędzie więc jest Kalina no i teraz Władysław

Kalina ładne. A ja mam znajoma Karole. Nie żadna Karolina tylko Karola... co dziwne mnie prawie wszyscy tak zdrobniałe w Polsce nazywają. Tutaj dla znajomych jestem Karo.

Mojego imienia jeszcze nikt nie wspomniał. Ciekawe czy ktos w ogole brał je pod uwagę . Okaże sie po porodzie.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 19:47   #2017
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
U mnie na szkole rodzenia położna polecała właśnie to mydło lub jeszcze mydełko bobas, że też spoko skład, a niska cena .

Koleżanka ostatnio urodziła i polecała mi emolium od 1 dnia życia do kąpania. Położna też wspominała, że sporo osób stosuje i nie zauważyła jakiś złych reakcji, ale też, żeby dawać minimalną ilość i niedużo tego trzeba do kąpieli.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

U nas przez chwilę miał być Aleksander bardzo mi się podoba Alek, ale mężowi cały czas to imię wylatywało z głowy .
Po za tym podobało mi się imię Arkadiusz.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 19:50   #2018
odowska
Zadomowienie

Cytat:

A możesz mi.podpowiedzuec,gdzie mogę kupić??
Kupowałam tutaj: https://www.marsylskie.pl I niedługo też chyba u nich zamówię, nawet jakaś promocja zdaje się teraz jest.
Stary 2018-05-04, 19:50   #2019
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku w poprzedniej ciąży narzekalam na samotność ,więc może teraz towarzystwo dostalam w nadwyżce.Źle.funkcjonuje ,jak.jestem sama,z kimś czuję.się bezpieczniej,w szczególności w ciąży.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Kupowałam tutaj: https://www.marsylskie.pl I niedługo też chyba u nich zamówię, nawet jakaś promocja zdaje się teraz jest.
Dziękuję.Zamowie
Stary 2018-05-04, 19:59   #2020
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
U mnie na szkole rodzenia położna polecała właśnie to mydło lub jeszcze mydełko bobas, że też spoko skład, a niska cena .

Koleżanka ostatnio urodziła i polecała mi emolium od 1 dnia życia do kąpania. Położna też wspominała, że sporo osób stosuje i nie zauważyła jakiś złych reakcji, ale też, żeby dawać minimalną ilość i niedużo tego trzeba do kąpieli.
też zamierzam je stosować

Pozmieniały nam się plany, podjechaliśmy na szybko do ikei i mamy łóżeczko i materac koniec końców kupiliśmy trochę inne niż zamierzaliśmy, krótsze boki są zabudowane, ale kolor się zgadza i będzie pasować do całej reszty mieszkania
także te większe wyprawkowe rzeczy jak wózek, fotelik, komoda, przewijak i łóżeczko już za nami
zostało kliknąć gemini, kupić laktator i spakować torbę do szpitala. Reszta to już takie dopieszczanie kącika maluszka
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 20:00   #2021
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Pozmieniały nam się plany, podjechaliśmy na szybko do ikei i mamy łóżeczko i materac koniec końców kupiliśmy trochę inne niż zamierzaliśmy, krótsze boki są zabudowane, ale kolor się zgadza i będzie pasować do całej reszty mieszkania
także te większe wyprawkowe rzeczy jak wózek, fotelik, komoda, przewijak i łóżeczko już za nami
zostało kliknąć gemini, kupić laktator i spakować torbę do szpitala. Reszta to już takie dopieszczanie kącika maluszka
Które łóżeczko kupiłaś i materac?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 20:08   #2022
asiaczek
Zakorzenienie

Odo, a aleppo 12% nie jest za mocne na początek? Ja zaczynałam od 5%.

Emolium jest bardzo popularne,ale to właśnie emolient i chyba nie cieszy się dobrym składem. Piszę "chyba", bo nie wiem czy wszystkie kosmetyki z tej serii są dość słabe

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-04, 20:08   #2023
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Wow Emma to Ty juz gotowa!
Ja daleko w polu. Mebli nie dostarczyli, wózka tez nie. Torba niespakowana ba koszuli nawet nie mam ani nie wiem co w torbe spakować.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 20:20   #2024
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Odo, a aleppo 12% nie jest za mocne na początek? Ja zaczynałam od 5%.

Emolium jest bardzo popularne,ale to właśnie emolient i chyba nie cieszy się dobrym składem. Piszę "chyba", bo nie wiem czy wszystkie kosmetyki z tej serii są dość słabe

Wiesz co, może i racja z tym 5%. Właśnie dlatego piszę, że u mnie na zmianę z marsylskim (czystym albo z oliwą).

A co do emolientów generalnie, to ja nie do końca rozumiem po co to stosować u dzieci bez problemów skórnych? Ale jest dostępne, jak dziecku pasuje, to można używać.
Stary 2018-05-04, 20:21   #2025
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
A ja jestem zła, bo naskrobałam elaborat o 17.00, a teraz patrzę, że nie zapisał się
Tak więc z pamięci:
Monya, super, że ciśnienie pod kontrolą i że miło spędziłaś czas z Markiem czy planujecie jeszcze w najbliższym czasie jakieś spotkanie (albo przed rozwiązaniem)?
Odo, rozkminy dot. imienia - pierwszorzędne jestem za Erwinem, choć podoba mi się też imię Jeremiasz.
Folinko, ależ śliczności dziergasz <3
Emma, na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? Daj znać jak dojdzie zamówienie z poofie - czekamy na zdjęcia
Bursztynku, wypoczywaj u rodziców - wybaczymy Ci to chwilowe zaniedbanie

Co do kosmetyków do kąpieli to u nas na start będzie hipp a po ewentualnego smarowania olejek ze słodkich migdałów. W razie 'w' mam też Oillan - kupiłam dwupak i z jednego korzystam teraz ja, bo mam mega suchą skórę i troszkę pomaga
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 20:25   #2026
madziara889
Zakorzenienie

Butsztynku, tak, kosmetyki z babydream dostaniesz w rossmanie.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 20:30   #2027
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Które łóżeczko kupiłaś i materac?

łóżeczko białe SUNDVIK ( a planowaliśmy gulliver ale na żywo odpadło ) https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
pasuje kolorystycznie do serii hemnes, a właśnie obok niego będzie z tego komoda, stolik nocny i nasze łóżko w całym mieszkaniu mam te hemnesy więc idealnie

materac piankowy 8cm grubości https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70321012/
fajnie, że każdy z nich można sobie dotknąć i wymacać

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
A ja jestem zła, bo naskrobałam elaborat o 17.00, a teraz patrzę, że nie zapisał się
Tak więc z pamięci:
Monya, super, że ciśnienie pod kontrolą i że miło spędziłaś czas z Markiem czy planujecie jeszcze w najbliższym czasie jakieś spotkanie (albo przed rozwiązaniem)?
Odo, rozkminy dot. imienia - pierwszorzędne jestem za Erwinem, choć podoba mi się też imię Jeremiasz.
Emma, na jakie łóżeczko się zdecydowaliście? Daj znać jak dojdzie zamówienie z poofie - czekamy na zdjęcia

Co do kosmetyków do kąpieli to u nas na start będzie hipp a po ewentualnego smarowania olejek ze słodkich migdałów. W razie 'w' mam też Oillan - kupiłam dwupak i z jednego korzystam teraz ja, bo mam mega suchą skórę i troszkę pomaga
doszło musztardowy kocyk zostaje, ale taki większy zielony chyba oddam, jutro zrobię zdjęcia
łóżeczko skręcimy gdzieś za 2tyg to wtedy się pochwalę efektem
Stary 2018-05-04, 20:30   #2028
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
łóżeczko białe SUNDVIK ( a planowaliśmy gulliver ale na żywo odpadło ) https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
pasuje kolorystycznie do serii hemnes, a właśnie obok niego będzie z tego komoda, stolik nocny i nasze łóżko w całym mieszkaniu mam te hemnesy więc idealnie

materac piankowy 8cm grubości https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70321012/
Widziałam w środę to łóżeczko i Ikei i też się nad nim zastanawiam

Stary 2018-05-04, 20:31   #2029
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, może i racja z tym 5%. Właśnie dlatego piszę, że u mnie na zmianę z marsylskim (czystym albo z oliwą).

A co do emolientów generalnie, to ja nie do końca rozumiem po co to stosować u dzieci bez problemów skórnych? Ale jest dostępne, jak dziecku pasuje, to można używać.
kusicie tym mydłem z chęcią wypróbuję, ale lepiej to 5%? 12% za bardzo nawilży czy może podrażnić skórę?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Widziałam w środę to łóżeczko i Ikei i też się nad nim zastanawiam

śliczne jest ten szarobrązowy kolor też ładny
Stary 2018-05-04, 20:40   #2030
odowska
Zadomowienie

Cytat:
kusicie tym mydłem z chęcią wypróbuję, ale lepiej to 5%? 12% za bardzo nawilży czy może podrażnić skórę?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

śliczne jest ten szarobrązowy kolor też ładny
5, 12, 20 albo nawet 50 % to zawartość oleju laurowego, on ma trochę właściwości antybakteryjnych i jeszcze różnych innych też. Generalnie to pozytyw, ale wiadomo u noworodków i niemowląt ta bariera na skórze jeszcze nie jest tak dobrze wykształcona i trudno przewidzieć reakcję. Właśnie próbuję sobie przypomnieć, którego mydła używaliśmy dla Młodego na początku (choć zdaje się, że pierwsze kąpiele to w samej wodzie szły). On miał trochę problemów skórnych np. proszek Dzidziuś wywoływał krostki, ale te mydła świetnie działały, łagodziły i potem już było git.
Stary 2018-05-04, 20:49   #2031
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
5, 12, 20 albo nawet 50 % to zawartość oleju laurowego, on ma trochę właściwości antybakteryjnych i jeszcze różnych innych też. Generalnie to pozytyw, ale wiadomo u noworodków i niemowląt ta bariera na skórze jeszcze nie jest tak dobrze wykształcona i trudno przewidzieć reakcję. Właśnie próbuję sobie przypomnieć, którego mydła używaliśmy dla Młodego na początku (choć zdaje się, że pierwsze kąpiele to w samej wodzie szły). On miał trochę problemów skórnych np. proszek Dzidziuś wywoływał krostki, ale te mydła świetnie działały, łagodziły i potem już było git.
Ehem. My-tak jak pisałam-zaczęliśmy od stężenia 5%, a i tak synka trochę wysuszyło i od razu się drapał, więc zostało dla mnie

Stary 2018-05-04, 20:51   #2032
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

doszło musztardowy kocyk zostaje, ale taki większy zielony chyba oddam, jutro zrobię zdjęcia
łóżeczko skręcimy gdzieś za 2tyg to wtedy się pochwalę efektem
Oo to może mi będziesz w stanie pomóc - na jakiej wysokości można ustawiać dno łóżeczka? Z tego co kojarzę to ten model ma zdejmowany bok i rozważam go jako dostawkę, tylko nigdzie nie mogę znaleźć info na jakiej wysokości można montować dno żeby zweryfikować czy znajdziemy właściwy materac
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 21:01   #2033
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry ja już zamknęłam dziś koszyk na gemini tak na 100%
Kupiłam 88szt.pamperow premium Care 1
I 4x56szt.chusteczek pampers.
Do szpitala opakowanie 22szt. Pampersow i 2 paczki chusteczek. Potem mi M. Najwyżej dowiezie.
Zobsczymy jak mała zareaguje na te firmę.

Do kąpieli chyba wybieram olejek migdałowy i tyle a jak dziecko będzie miało problemy ze skóra, to wtedy będziemy kombinować nad czymś konkretnym.

Czyli muszę jeszcze kupić przewijak, łóżeczko +materac...
Pod koniec maja biorę się za pranie i układanie wszystkiego.

Malo mnie dziś, bo M. Wczoraj Wrócił po ponad tygodniu w Holandii nadrabiamy heh

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 21:02   #2034
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo to może mi będziesz w stanie pomóc - na jakiej wysokości można ustawiać dno łóżeczka? Z tego co kojarzę to ten model ma zdejmowany bok i rozważam go jako dostawkę, tylko nigdzie nie mogę znaleźć info na jakiej wysokości można montować dno żeby zweryfikować czy znajdziemy właściwy materac
fabrycznie są dziurki na dwóch wysokościach ( 1/3 od góry i na samym dole). W porównaniu do innych ikeowych łóżeczek jest ono trochę wyższe tzn nóżki ma dłuższe, nie trzeba będzie aż tak nisko się schylać ale jak patrzyliśmy można bez problemu śrubokrętem zrobić własne dziurki na takiej wysokości jakiej się chce i tak zamontować materac. My raczej nie będziemy z tego korzystać, ale łatwo to zrobić. Nie wiem jak ze zdejmowanym bokiem, bo nam ta opcja nie jest na razie przydatna.
Stary 2018-05-04, 21:05   #2035
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Butsztynku, tak, kosmetyki z babydream dostaniesz w rossmanie.

Dziękuję

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 21:09   #2036
pola25
Zakorzenienie

Emma super łóżeczko!

Na dniach sprawdzam ,czy wszystko mam z tych.rzeczy aptecznych i w przyszłym tygodniu chce spakować torbę.Muszę zadzwonić do szpitala i.pogadać z koleżanką,która niedawno tam.rodzila!

Dziewczyny skonczylam czytac Tajemnica szkoły dla panien, Joanna Szwechlowicz.Polecam!!
Stary 2018-05-04, 21:19   #2037
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ehem. My-tak jak pisałam-zaczęliśmy od stężenia 5%, a i tak synka trochę wysuszyło i od razu się drapał, więc zostało dla mnie

O, czyli nie zadziałało u Was jednak? U nas długo się sprawdzało, w sumie dopiero jakoś na początku tego roku Młody zaczął się kąpać z "bąbelkami". Ale tak sobie myślę, że on chyba nie miał takiej mocnej alergii, jak u Twojego synka. Takiego drapania typowego też nie miał. Tylko te jelitka takie zmasakrowane
Stary 2018-05-04, 21:30   #2038
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
O, czyli nie zadziałało u Was jednak? U nas długo się sprawdzało, w sumie dopiero jakoś na początku tego roku Młody zaczął się kąpać z "bąbelkami". Ale tak sobie myślę, że on chyba nie miał takiej mocnej alergii, jak u Twojego synka. Takiego drapania typowego też nie miał. Tylko te jelitka takie zmasakrowane
U nas jelita też masakra,skóra generalnie ładna,nawilżona, ale syn ma gdzieniegdzie suche plamy,których niczym nie możemy zaleczyć od początku alergii. I niestety wypróbowałam bardzo dużo aptecznych i naturalnych środków do pielęgnacji i to nie pomaga (ale sporo też zaszkodziło,tak jak aleppo). Niestety skóra często jest odbiciem tego co się dzieje w jelitach.

Ja w przyszłym tygodniu też zrobię zamówienie na gemini, wybiorę ubranka dla małej do szpitala i je upiorę i chyba już się spakuję. W pierwszej ciąży chyba w 37 tygodniu powoli się pakowałam,ale teraz chcę być gotowa wcześniej

Stary 2018-05-04, 21:34   #2039
pola25
Zakorzenienie

Asiaczek.a próbowaliście mustela stelatopia?

Macie.jakiś fajny przepis ze szparagami?Nie mam.doświadczenia,a chce jutro.kupić

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-04 o 21:35
Stary 2018-05-04, 21:54   #2040
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry,
Tak więc z pamięci:

ovejita - nasz plan to brak planu zobaczymy jak sie zycie ulozy i juz, jak tylko bedzie mogl to przyjedzie, jesli nie to dopiero jak junior bedzie na swiecie.

Poczytlalam zaledwie kilka stron wstecz i fajna dyskusja o imionach.
Ja juz na 100% zdecydowana na Mareczka, ale moge sie podzielic moimi typami imion dziewczynki - zanim poznalam plec dziecka: 1.miejsce Mira (z wikipedii: Mira – imię żeńskie. Jest skróconą (zdrobniałą) formą staropolskiego imienia Mirosława. Istnieje także hinduskie imię żeńskie o tym samym brzmieniu, wywodzące się ze słowa oznaczającego "morze, ocean" w języku sanskryt. )
2. Milena
3. Weronika

No i dodam ze wyztskie typy tez byly dopasowywane do nazwiska w sumie to moze brzmi jako oczywistosc ale nie kazde nawet najpiekniejsze imie brzmi dobrze z nazwiskiem.

W poniedzialek 7 maja wybieram sie do gina takie zalecenie tez mialam ze szpitala musze dostac skieroeanie na kolejny pobyt itp.

Troche ogarnelam porzadkow przedremontowych i jestem nieco zmeczona az mam zakwasy,nogi puchna cpraz bardziej az musiaam kupic buty o rozmiar wieksze - tez tak macie>?

Edytowane przez monyaa108
Czas edycji: 2018-05-04 o 21:56
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości