|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
W necie nie ma żadnego info na temat dostępnosci szczepionki w Europie albo ślepa jestem. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
Zadomowienie
|
A w ogóle to na wtorek mam termin szczepienia..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że później pójdzie już łatwiej i szybciej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Konto usunięte
|
Jak ma byc w Polsce zaszczepionych kilka milionow, skoro szczepionek kilka dni temu przyjechalo ledwie 100 000?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Konto usunięte
|
Akcji promocyjnej szczepień ciąg dalszy.
W ramach akcji promocyjnej zaszczepiono Krystynę Jandę, jej córkę Marię Seweryn, jej byłego męża Andrzeja Seweryna. Zaszczepieni zostali także Wiktor Zborowski i Krzysztof Materna. Pewnie zadajecie sobie pytanie, dlaczego do akcji promocji szczepień zatrudniono aktorów, którzy wstydzą się kamer? Jak możemy przeczytać w artykułach w internecie, w sumie zaszczepiono 18 przedstawicieli świata kultury i sztuki, którzy zgodzili się zostać ambasadorami szczepień. To jest tak niezwykle nowoczesny rodzaj promocji, że nawet nie wiadomo jak się nazywają wszyscy ambasadorzy. Nie ma żadnych relacji, zdjęć, ani nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88402512]A to mnie zdziwiło. W 2018-2019 zaczęli dopiero szczepić afrykańskie kraje.
W necie nie ma żadnego info na temat dostępnosci szczepionki w Europie albo ślepa jestem. [/QUOTE] To samo znalazłam, wcześniej sądziłam, że jeszcze w ogóle nie jest dostępna, CDC pisze tyko o trwających jeszcze badaniach. https://www.cdc.gov/malaria/malaria_...n/vaccine.html Tu https://www.who.int/news-room/q-a-de...tion-programme piszą o programie pilotażowym w trzech afrykańskich krajach i że szczepionka działa tylko na ten najgroźniejszy rodzaj pasożyta, w wielu krajach częściej występuje inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Zadomowienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88402568]Jak ma byc w Polsce zaszczepionych kilka milionow, skoro szczepionek kilka dni temu przyjechalo ledwie 100 000?
![]() Co tydzień ma być niby dostawa 300 tysięcy na początek. Potem pewnie więcej. Ale czytałam ze fabryki już nie wyrabiają. W Wlk Brytani ponoc jest pomysł żeby opóźnić podanie drugiej dawki a jak najwiecej wyszczepic pierwszą dawka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2018 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88402576]Akcji promocyjnej szczepień ciąg dalszy.
W ramach akcji promocyjnej zaszczepiono Krystynę Jandę, jej córkę Marię Seweryn, jej byłego męża Andrzeja Seweryna. Zaszczepieni zostali także Wiktor Zborowski i Krzysztof Materna. Pewnie zadajecie sobie pytanie, dlaczego do akcji promocji szczepień zatrudniono aktorów, którzy wstydzą się kamer? Jak możemy przeczytać w artykułach w internecie, w sumie zaszczepiono 18 przedstawicieli świata kultury i sztuki, którzy zgodzili się zostać ambasadorami szczepień. To jest tak niezwykle nowoczesny rodzaj promocji, że nawet nie wiadomo jak się nazywają wszyscy ambasadorzy. Nie ma żadnych relacji, zdjęć, ani nic. ![]() Jeszcze Leszek Miller się pochwalił! W sumie to działa trochę jak promocja, kiedy się słyszy, że ludzie walczą o miejsce w kolejce, to aż się bardziej zachciewa szczepić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Konto usunięte
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88402581]To samo znalazłam, wcześniej sądziłam, że jeszcze w ogóle nie jest dostępna, CDC pisze tyko o trwających jeszcze badaniach.
https://www.cdc.gov/malaria/malaria_...n/vaccine.html Tu https://www.who.int/news-room/q-a-de...tion-programme piszą o programie pilotażowym w trzech afrykańskich krajach i że szczepionka działa tylko na ten najgroźniejszy rodzaj pasożyta, w wielu krajach częściej występuje inny.[/QUOTE]To czekamy na odpowiedź Limonki w jaki niby sposób się zaszczepiła. ;O Albo w końcu wyszło, że jest trollem... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-01-02 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Konto usunięte
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88402585]Jeszcze Leszek Miller się pochwalił!
W sumie to działa trochę jak promocja, kiedy się słyszy, że ludzie walczą o miejsce w kolejce, to aż się bardziej zachciewa szczepić. ![]() Działa? Działa. ![]() Ja nie mam nic przeciwko, żeby była akcja promocyjna i jakaś część pierwszych szczepionek była zarezerwowana na ten cel, ale niech to będzie zrobione jawnie i z przytupem, w blasku fleszy, niech nas zaleje fala zdjęć i relacji w mediach społecznościowych, w radiu i telewizji. Teraz to jest takie "przyłapaliście nas, to powiemy, że to akcja promocyjna". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzuciłam tak o, bo to był cały zestaw różnych dziwnych azjatyckich chorób. Ale wydaje mi się, że malaria, bo rozważałam, czy się szczepić, czy kupić malarone. No a malarone jest na malarię, nie? Odkopię książeczkę szczepień i dam znać, bo jestem poza domem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie żółta gorączka? Na to najczęściej się szczepi przed wyjazdem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
A szczepiłam się w Certyfikowanej Poradni Medycyny Podróży czy jakoś tak to się nazywa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2024 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nawet nie szukaj, bo po prostu nie ma takiej możliwości ze szczepilas się na malarię. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To były szczepienia za 2 czy 3 tysiące. Cały pakiet na absolutnie wszystko, warunek mojej matki przed wyjazdem do Tokio. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2026 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak malarone jest na malarię, ale również nie zalecają tego brac, jeśli się nie planuje spędzić 2 tygodnie w buszu z dala od cywilizacji. Prawdopodobieństwo zarażenia się na malaria w turystycznych miejscach jest dość niskie, a po leku może wystąpić dużo skutków ubocznych. Pomysl brania tego przed wyjazdem to Tokyo... Nie wierze, że jakiś lekarz Ci to zalecil. Niemożliwe. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-01-02 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam znajome w podobnej sytuacji jak ja, które miały test i mimo niewielkich objawów (na przykład tylko ból gardła i osłabienie) miały wynik pozytywny. Niektórym wyszło, że przeszły covid i wcale tego nie zauważyły. Jestem pewna, że dużo dużo dużo dużo więcej osób już zaliczyło covid i skala jest gigantycznie niedoszacowana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Muszę to poodkopywać, bo jestem ciekawa. A jak nie, to się tam przejdę i dopytam, bo wyraźnie pamiętam te rozważania, jeszcze z matki się śmiałam, że gdzie malaria w centrum Tokio... Ale Może to nie było wtedy, tylko w 2019. Bo byłam szczepiona w paru turach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2029 | |
BAN stały
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Raczej cos ci sie pomylilo albo zapędziłaś się w swoich fantazjach. Nawet przed wyjazdem do Tanzanii lekarz z takiego właśnie centrum medycyny tropikalnej czy czegoś w tym stylu pozostawił mnie decyzję, czy brać malarone, bo w typowo turystycznych miejscowościach nie ma takiej konieczności. Tak więc szczepionka na malarie przed wyjazdem do Tokio (lol) to chyba ci się przyśniła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2021-01-02 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2030 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak swoją drogą trochę to śmieszne jest. Boisz się szczepionki na covida, w kółko gadasz jaka ona jest niebezpieczna, a sama nie masz pojęcia o żadnych innych szczepionkach i nawet nie wiesz na co zostalas zaszczepiona i jakie choroby groza w danym kraju. Wiedza zerowa, a najgłośniej krzyczysz. Standard. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88402620]A mi ciężko uwierzyć, że mogłaś to pomylic. Malaria to pierwsza rzecz o której czytają turyści.
Tak malarone jest na malarię, ale również nie zalecają tego brac, jeśli się nie planuje spędzić 2 tygodnie w buszu z dala od cywilizacji. Prawdopodobieństwo zarażenia się na malaria w turystycznych miejscach jest dość niskie, a po leku może wystąpić dużo skutków ubocznych. Pomysl brania tego przed wyjazdem to Tokyo... Nie wierze, że jakiś lekarz Ci to zalecil. Niemożliwe. [/QUOTE] To było właśnie na tej zasadzie. Lekarz zalecił, żeby się nie szczepić, tylko jeśli pojadę gdzieś do buszu, to strzelić sobie malaron. A moja matka "ale weź się zaszczep, ja płacę". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2032 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie kumam twojego trollowania. Sama to sobie możesz potwierdzić w internecie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-01-02 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |
BAN stały
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Malarone sie nie "strzela" jak pojedziesz do buszu, tylko bierze tydzień przed wyjazdem i tydzień po powrocie, to jest cała kilkutygodniowa (profilaktyczna) kuracja tabletkami. A lekarz nie mógł ci szczepionki zalecić lub nie zalecić, bo taka szczepionka po prostu nie istnieje. Nie wiem po co trollujesz i jeszcze wciskasz ze twoja matka jest lekarzem. To nie jest jakaś wiedza tajemna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2021-01-02 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88402630]Może słuchać nie umiesz? Masz kłopoty z pamięcią, czy cos?
A tak swoją drogą trochę to śmieszne jest. Boisz się szczepionki na covida, w kółko gadasz jaka ona jest niebezpieczna, a sama nie masz pojęcia o żadnych innych szczepionkach i nawet nie wiesz na co zostalas zaszczepiona i jakie choroby groza w danym kraju. Wiedza zerowa, a najgłośniej krzyczysz. Standard. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nie mam właśnie żadnych kłopotów z pamięcią. Reszty nie komentuję, bo mi się nie chce kłócić. Rozważyłam wszystkie swoje szczepienia, wciąż mam ulotki w razie czego, oraz zanotowane, jaka szczepionka, kiedy i w jakiej ilości została mi podana. Po prostu nie pamiętam tego wszystkiego siedząc u rodziców, kiedy trzymam to w domu u siebie. A rozmowę o szczepionce na malarię pamiętam, jakby to było wczoraj. Chyba że lekarz mnie okłamał i ona nie istnieje. RTS,S/AS01☠(trade name☠Mosquirix) is a recombinant protein-based☠malaria vaccine. Approved for use by European regulators in July 2015, it is the world's first licensed malaria vaccine and also the first vaccine licensed for use against a human☠parasitic disease☠of any kind.[1] Czyli jest dostępna w Europie od 2015. Co prawda Wikipedia, ale pogrzebię dokładniej jak wyjadę do domu, bo trochę szkoda mi teraz czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2036 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2038 | |
BAN stały
|
Cytat:
I gdzie w Polsce można dostać taką szczepionkę? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88402650]Plus jest na receptę i lekarze nie przepisują tego od tak. Na pewno nie przez wyjazdem do Japonii.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Plus tego w ogóle nie napisałam. Już wiem, jak się czuje kopnienta na tym forum. Chcecie zdyskredytować moją opinię na jeden temat, więc czepiacie się słówek, że "strzelę" sobie malaron i że jadę do Tokio. Kiedy to była jedna rozmowa, którą opisałam, a pojechałam w parę innych miejsc niż Tokio. A w planach miałam 3/4 lata w Azji, zanim koronawirus nie uderzył. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.