Praca jako au-pair - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 18:24   #2011
2018070520180950
Konto usunięte

Dot.: Praca jako au-pair

no ja moja na greataupair znalazlam, dodalam do hot listy no i Tanya byla zainteresowana, otrzymalam na maila automatyczna wiadomosc z jej mailem i tak napisalam do niej i tak piszemy

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

wiec mychamycha slow down

rozumiem jakbys z nia juz x czasu pislaa, a;e teraz to moze ona ma z 5 takich lask o im pisze.

a moja Hostka to mi 3 pierwsze maile napisala na 2 str A4
wiec moze pisze tak dlugo hehe
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:33   #2012
mychamycha
Zakorzenienie

Właśnie wiem, że może być ich kilka Dlatego już nic nie mówię, siedzę cicho, póki nie dostanę wiadomosci. 'Promisss"
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:36   #2013
2018070520180950
Konto usunięte

dobra wiec siedz

ja nie moge sie cos z jednym avkiem zżyć
Stary 2009-05-18, 18:37   #2014
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
dobra wiec siedz

ja nie moge sie cos z jednym avkiem zżyć
właśnie widzę juz myslałam, ze to ktoś nowy zawitał
Stary 2009-05-18, 18:41   #2015
2018070520180950
Konto usunięte

ja czsto zmieniam

glodna jestem ide cos zjesc pk 20.00 jade do dziadzi

a rodzic gadaja cos jeszcze czy dali sie na wstrzymanie?
Stary 2009-05-18, 18:50   #2016
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Wrzuciłam w profile parę zdjęć,nie do końca widać moją twarz dokładnie ale są zabawy na placu zabaw więc może będą przekonywujące
Na razie do hot listy dodała mnie rodzinka z Istambułu co prawda jak wczoraj rozmawiałam z mamą o moim pomyśle to była bardzo na tak ale wolałaby żebym pojechała do Irlandii(ewent. Anglii) bo mam tam siostrę więc w razie draki będzie mi miał kto pomóc(wiadomo rodzice mają obawy).Tata na razie nie wie nic ale myślę ,że jeśli dostatecznie mocno przekonam mamę to będzie okej.Ja też wolałabym pojechać do jakiegoś anglojęzycznego kraju bo byłoby mi łatwiej więc czekam na odzew innych rodzin.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 18:52   #2017
2018070520180950
Konto usunięte

Łeb mi pęka

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość
Wrzuciłam w profile parę zdjęć,nie do końca widać moją twarz dokładnie ale są zabawy na placu zabaw więc może będą przekonywujące
Na razie do hot listy dodała mnie rodzinka z Istambułu co prawda jak wczoraj rozmawiałam z mamą o moim pomyśle to była bardzo na tak ale wolałaby żebym pojechała do Irlandii(ewent. Anglii) bo mam tam siostrę więc w razie draki będzie mi miał kto pomóc(wiadomo rodzice mają obawy).Tata na razie nie wie nic ale myślę ,że jeśli dostatecznie mocno przekonam mamę to będzie okej.Ja też wolałabym pojechać do jakiegoś anglojęzycznego kraju bo byłoby mi łatwiej więc czekam na odzew innych rodzin.
ja poza Europę to bym nie wyjechala
za daleko
i kompletnie inny swiat

no chyba ze USA ale to lot bardzo dlugi i meczocy no i grogi i problemy z wiza
Stary 2009-05-18, 19:29   #2018
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Też tak uważam tym bardziej,że to byłby mój pierwszy raz.
Stary 2009-05-18, 20:49   #2019
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość

Kiniu a możesz z nimi sobie fajnie swobodnie pogadać jak ze znajomymi czy kontakt jest taki bardziej pracownik-pracodawca(tzn. wiadomo że sztywno taki nie będzie ale właśnie czy nadajecie na podobnych falach)?

Nadajemy zdecydowanie na podobnych falach i nie czuje, zeby byla taka przestrzen pracodawca-pracownik. Naprawde daja mi bardzo duzo, mozliwosc rozwoju, zobaczenia swiata, poznania ludzi. Oni sa bardzo znana i bogata rodzina tutaj, w Niemczech i w Stanach, ale u nas juz nie tak bardzo.

W srode jade z dziecmi i hostem na dwa dni do Bawarii, w piatek dojezdza do nas hostka i jedziemy na wesele do Austrii.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 20:56   #2020
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Łeb mi pęka

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

ja poza Europę to bym nie wyjechala
za daleko
i kompletnie inny swiat

no chyba ze USA ale to lot bardzo dlugi i meczocy no i grogi i problemy z wiza
Ja chetnie bym wyjechala do Australii, Chin, Indi, Japonii etc. ale... jezyk i odleglosc ostudzaja moj zapal Mimo wszystko planujemy z TZ-em emigracje do Australii

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Nadajemy zdecydowanie na podobnych falach i nie czuje, zeby byla taka przestrzen pracodawca-pracownik. Naprawde daja mi bardzo duzo, mozliwosc rozwoju, zobaczenia swiata, poznania ludzi. Oni sa bardzo znana i bogata rodzina tutaj, w Niemczech i w Stanach, ale u nas juz nie tak bardzo.

W srode jade z dziecmi i hostem na dwa dni do Bawarii, w piatek dojezdza do nas hostka i jedziemy na wesele do Austrii.
... jak nazywa sie miejscowosc, w ktorej jestes?

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:03   #2021
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ueberherrn, a dlaczego?
Stary 2009-05-18, 21:05   #2022
zuczang
Raczkowanie

Kurcze,zaczynam się bać.
Napisałam do mojej hostki co tam słychać,jak się czują dzieci i czy mają już dokładny plan na wakacje.Ona mi napisała tez plan,z którego wynika,że oni wyjeżdzaja z Paryża na poczatku lipca i wracaja pod koniec sierpnia.Ale halo,halo,a gdzie ja?Mam już bilet na 23 lipca do Paryża,a plan był taki,że do 1 sierpnia będę z nimi w Paryżu,zapoznam się z dziećmi i dopiero potem gdzieś razem pojedziemy...Cholera,boję się,że coś źle zrozumiałam i ona powie,że mam u nich być 1,a wczesniej moge sobie przyjechac na własną reke.Kurcze,jeśli tak jest,to mam ogromny kłopot,bo nie stać mnie na 9 dni w hotelu w Paryżu,a biletu chyba nie można przebukować,bo to tanie linie..;(

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:16   #2023
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Moc mozna, ale chyba troche sie za to doplaci.
Stary 2009-05-18, 21:16   #2024
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Ueberherrn, a dlaczego?
A tak z ciekawosci pytam Myslalam, ze moze gdzies blisko mnie ale jednak nie - dzieli nas jakies 570 km

Cytat:
Napisane przez zuczang Pokaż wiadomość
Kurcze,zaczynam się bać.
Napisałam do mojej hostki co tam słychać,jak się czują dzieci i czy mają już dokładny plan na wakacje.Ona mi napisała tez plan,z którego wynika,że oni wyjeżdzaja z Paryża na poczatku lipca i wracaja pod koniec sierpnia.Ale halo,halo,a gdzie ja?Mam już bilet na 23 lipca do Paryża,a plan był taki,że do 1 sierpnia będę z nimi w Paryżu,zapoznam się z dziećmi i dopiero potem gdzieś razem pojedziemy...Cholera,boję się,że coś źle zrozumiałam i ona powie,że mam u nich być 1,a wczesniej moge sobie przyjechac na własną reke.Kurcze,jeśli tak jest,to mam ogromny kłopot,bo nie stać mnie na 9 dni w hotelu w Paryżu,a biletu chyba nie można przebukować,bo to tanie linie..;(
No to rzeczywiscie nieciakawa sytuacja... Napisz do nich lub zadzwon i dowiedz sie dokladnie na czym stoisz. Jesli okaze sie, ze zle zrozumialas, to byc moze rozwiazecie wspolnie ten problem lub w najgorszym wypadku przebukujesz bilet (na pewno mozna, moj brat i maz mojej przyjaciolki czesto tak robia ale chyba pobieraja za to jakas oplate. Nie chce straszyc ale moze miec ona niemalze rownowartosc biletu - chyba, ze mi sie cos pochrzanilo). Kto pata, nie bladzi wiec do dziela

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 21:26   #2025
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

No to rzeczywiscie troche do siebie mamy. Ja mieszkam zaraz przy granicy z Francja.
Dziewczyny, podziele sie z Wami cenna rada - jesli bedziecie podczas babysittingu robily dzieciom kolacje, to polecam pancakes z bananami. Moje to zajadaja, az im sie uszy trzesa i nie chca niczego innego.
Stary 2009-05-18, 21:35   #2026
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
ja czsto zmieniam

glodna jestem ide cos zjesc pk 20.00 jade do dziadzi

a rodzic gadaja cos jeszcze czy dali sie na wstrzymanie?
Nie, na razie nic nie mówią. Jak się zgodzili, to się zgodzili. Tylko mama narzeka, że ją to będzie dużo nerwów kosztowało Póki co to czekają aż sobie coś załatwię
Stary 2009-05-18, 22:12   #2027
2018070520180950
Konto usunięte

mycha a jak cos sie ruszy to pisz na watek
Stary 2009-05-18, 22:40   #2028
Aerith
Organizatorka

czesc dziewczyny ale zapisalyscie postow
odpisala mi hostka, wyslala mi wszystkie maile, ktore pisalysmy z adresami i wszystkim informacjami odnosnie lotu, TGV etc...

z jednej strony super i powinnam sie cieszyc, ale juz wkreca mi sie myslenie, ze moze nie wiem, cos mi zrobia albo cos glupie, wiem...

po prostu ciekawi mnie bo i w Paryzu i Beziers mieszkania sa na naziwsko jej ojca (Jacques Gilson). Natomiast na google niewiele mozna znalezc... tylko tyle, ze uczeszczala do jakiegos tam liceum no i ma 34 lata a tato jesli dobrze zrozumialam udziela praktyk lekarskich, ale to jeszcze musze sprawdzic
dziwi mnie tez nazwisko bo w pierwszych mailach pisala do mnie pozdrowienia od rodziny B.B. (podala cale naziwska ale nie chce mi sie teraz sprawdzac) a potem juz przedstawiala sie, jakos Isabelle Gilson.

Dziwne...

Ale pewnie juz wymyslam, bo jak wszystko pewne jest, to trzeba znalezc inmny problem

Nie mam czasu teraz czytac watku, bo tylko na chwilke wpadlam wam opowiedziec i musze leciec.
Trzymajcie sie i milej nocy

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:58   #2029
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
No to rzeczywiscie troche do siebie mamy. Ja mieszkam zaraz przy granicy z Francja.
Dziewczyny, podziele sie z Wami cenna rada - jesli bedziecie podczas babysittingu robily dzieciom kolacje, to polecam pancakes z bananami. Moje to zajadaja, az im sie uszy trzesa i nie chca niczego innego.
Moja uwielbia z jablkami albo bez niczego tylko posmarowane nutella i np z lodami

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ale zapisalyscie postow
odpisala mi hostka, wyslala mi wszystkie maile, ktore pisalysmy z adresami i wszystkim informacjami odnosnie lotu, TGV etc...

z jednej strony super i powinnam sie cieszyc, ale juz wkreca mi sie myslenie, ze moze nie wiem, cos mi zrobia albo cos glupie, wiem...

po prostu ciekawi mnie bo i w Paryzu i Beziers mieszkania sa na naziwsko jej ojca (Jacques Gilson). Natomiast na google niewiele mozna znalezc... tylko tyle, ze uczeszczala do jakiegos tam liceum no i ma 34 lata a tato jesli dobrze zrozumialam udziela praktyk lekarskich, ale to jeszcze musze sprawdzic
dziwi mnie tez nazwisko bo w pierwszych mailach pisala do mnie pozdrowienia od rodziny B.B. (podala cale naziwska ale nie chce mi sie teraz sprawdzac) a potem juz przedstawiala sie, jakos Isabelle Gilson.

Dziwne...

Ale pewnie juz wymyslam, bo jak wszystko pewne jest, to trzeba znalezc inmny problem

Nie mam czasu teraz czytac watku, bo tylko na chwilke wpadlam wam opowiedziec i musze leciec.
Trzymajcie sie i milej nocy
A moze wczesniej pisala nazwiso meza

Do dziewczyn ktore leca do Anglii -wybierac sie tez do jakiegos collegu?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 23:30   #2030
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Fajnie Aerith że odpisała.
U mnie na razie nic
Stary 2009-05-18, 23:55   #2031
Aerith
Organizatorka

wrocilam znalazlam jej meza Yanicka na facebooku i juz czuje sie lepiej i spokojniej;p

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-19, 10:09   #2032
9eb70f13b80b3c926ce4d60d87c082c5cc5bba8c_68379571d3771
Konto usunięte

Cytat:

hehe loooz
ile masz lat tak wogole?
opowiedz nam cos o sobie

Tegoroczna maturzystka, przyszła studentka pielęgniarstwa tak w skrócie.
Wczoraj matura ustna a angielskiego rozszerzenie 100%. W sumie nie ma się czym stresować, komisja naprawdę spoko, pośmialiśmy się, pożartowaliśmy i już. W czwartek ustna z polskiego

Tyle postów masakra.

Mój powód: podszkolić język jak również spełnienie marzenia o wyjeździe do UK.

Dziś równo 14 dni do mojego wyjazdu.
9eb70f13b80b3c926ce4d60d87c082c5cc5bba8c_68379571d3771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:09   #2033
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Kasiu ja chyba nie... to znaczy właśnie nie wiem czy mi się jakoś bardzo chcę

ja z moja hostką nie gadałam przez telefon i mama mi trochę świruje ... hm
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 12:04   #2034
mychamycha
Zakorzenienie

Dziewczyny, na aupair-world jak dostawałyście adresy mailowe od rodzin to wysyłałyście im wiadomości z własnej poczty, czy po kliknięciu na aupair-world na ten ich adres instalowałyście ten program "Outlook 2007" ? Bo ja wysłałam paru rodzinkom wiadomości i tylko dwie mi odpisały, a pozostałe logowały się ostatnio na aupair-world, więc nie wiem, czy czekają na maila na tą stronkę czy jak? I poczty nie sprawdzają?
Stary 2009-05-19, 12:07   #2035
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na aupair-world jak dostawałyście adresy mailowe od rodzin to wysyłałyście im wiadomości z własnej poczty, czy po kliknięciu na aupair-world na ten ich adres instalowałyście ten program "Outlook 2007" ? Bo ja wysłałam paru rodzinkom wiadomości i tylko dwie mi odpisały, a pozostałe logowały się ostatnio na aupair-world, więc nie wiem, czy czekają na maila na tą stronkę czy jak? I poczty nie sprawdzają?
ja pisalam z wlasnej poczty (o2). Z tym, ze ja mam thunderbirda na komputerze, bo nie chce mi sie logowac na o2. A thunderbird jest caly czas wlaczony i jest schowany na tym pasku obok godziny i jak cos przychodzi to od razu widze
z tym, ze to nie ma roznicy, czy piszesz z outlooka, czy z wlasnej poczty nie ma to zadnego wplywu na dochodzenie maili

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-19, 13:11   #2036
mychamycha
Zakorzenienie

Hmmm to mnie olewają rodzinki, które same mnie wstępnie zaakceptowały A przecież widzę, że logują się systematycznie na aupair-world. Nieładnie.

Czy mi się wydaje, czy z Wrocławia do zachodnich Niemiec jest taka sama droga jak na zachód Austrii? A przynajmniej bardzo zbliżona? Może mi to któraś sprawdzić, bo może mnie oko myli?
Jeśli tak, to zaczne poszukiwania jeszcze w Austrii

Edytowane przez mychamycha
Czas edycji: 2009-05-19 o 13:39
Stary 2009-05-19, 15:06   #2037
tangozmotylem
Raczkowanie

Melduję się po ustnej maturze z niemieckiego iiiiii mam 19 punktów 19 mnie lubi bo z polskiego też tyle miałam w końcu mam wakacje.... a teraz idę pakować się bo jutro w końcu jadę ! i zaczyna się moja przygoda jako au-pair
tangozmotylem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 15:20   #2038
mooonis90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tangozmotylem Pokaż wiadomość
Melduję się po ustnej maturze z niemieckiego iiiiii mam 19 punktów 19 mnie lubi bo z polskiego też tyle miałam w końcu mam wakacje.... a teraz idę pakować się bo jutro w końcu jadę ! i zaczyna się moja przygoda jako au-pair

gratulujeeeee i zazdroszcze
mnie jutro czeka polski w piątek niemiecki..
i życze powodzenia jako aupair ;D
pewnie już pisałaś ale nie chce mi sie przeszukiwac wątku ;d gdzie sie wybierasz dokadnie ?

przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co
się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To
wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie
można pozbierać kawałków"

http://www.lastfm.pl/user/mooonis90

Edytowane przez mooonis90
Czas edycji: 2009-05-19 o 15:22
mooonis90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 15:31   #2039
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Cytat:

gratuluje ;*
ja dzis maialam ustna z angola i niestety tylko 13 .. ale co tam, najwazniejsze ze zdalam ;p
a ja jade w piatek albo sobote hehe xD
powodzenia w pakowaniu ;p

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 15:43   #2040
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Kasiu ja chyba nie... to znaczy właśnie nie wiem czy mi się jakoś bardzo chcę

ja z moja hostką nie gadałam przez telefon i mama mi trochę świruje ... hm
ja na szczescie rozmawialam z moja co daje mi pewnosc ze jest ok

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
normalnie na 02 mam poczte i stamtad pisalam

Cytat:
gratuluje

ja mam ustny ang w piatek ale nie moge sie skupic na niczym
bylam caly dzien od rana z dziadziem w szpitalu
cieirpi a my pomoc nie mozemy i to ajgorsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości