|
|
#2011 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
no ja moja na greataupair znalazlam, dodalam do hot listy no i Tanya byla zainteresowana, otrzymalam na maila automatyczna wiadomosc z jej mailem i tak napisalam do niej i tak piszemy
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- wiec mychamycha slow down ![]() rozumiem jakbys z nia juz x czasu pislaa, a;e teraz to moze ona ma z 5 takich lask o im pisze. a moja Hostka to mi 3 pierwsze maile napisala na 2 str A4 ![]() wiec moze pisze tak dlugo hehe |
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wiem, że może być ich kilka
Dlatego już nic nie mówię, siedzę cicho, póki nie dostanę wiadomosci. 'Promisss"
|
|
|
|
#2013 |
|
Konto usunięte
|
dobra wiec siedz
![]() ja nie moge sie cos z jednym avkiem zżyć
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
ja czsto zmieniam
![]() glodna jestem ide cos zjesc pk 20.00 jade do dziadzi a rodzic gadaja cos jeszcze czy dali sie na wstrzymanie?
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam w profile parę zdjęć,nie do końca widać moją twarz dokładnie ale są zabawy na placu zabaw więc może będą przekonywujące
![]() Na razie do hot listy dodała mnie rodzinka z Istambułu co prawda jak wczoraj rozmawiałam z mamą o moim pomyśle to była bardzo na tak ale wolałaby żebym pojechała do Irlandii(ewent. Anglii) bo mam tam siostrę więc w razie draki będzie mi miał kto pomóc(wiadomo rodzice mają obawy).Tata na razie nie wie nic ale myślę ,że jeśli dostatecznie mocno przekonam mamę to będzie okej.Ja też wolałabym pojechać do jakiegoś anglojęzycznego kraju bo byłoby mi łatwiej więc czekam na odzew innych rodzin.
|
|
|
|
#2017 | |
|
Konto usunięte
|
Łeb mi pęka
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
za daleko i kompletnie inny swiat no chyba ze USA ale to lot bardzo dlugi i meczocy no i grogi i problemy z wiza
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak uważam tym bardziej,że to byłby mój pierwszy raz.
|
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nadajemy zdecydowanie na podobnych falach i nie czuje, zeby byla taka przestrzen pracodawca-pracownik. Naprawde daja mi bardzo duzo, mozliwosc rozwoju, zobaczenia swiata, poznania ludzi. Oni sa bardzo znana i bogata rodzina tutaj, w Niemczech i w Stanach, ale u nas juz nie tak bardzo. W srode jade z dziecmi i hostem na dwa dni do Bawarii, w piatek dojezdza do nas hostka i jedziemy na wesele do Austrii.
|
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jezyk i odleglosc ostudzaja moj zapal Mimo wszystko planujemy z TZ-em emigracje do Australii ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Ueberherrn, a dlaczego?
|
|
|
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze,zaczynam się bać.
Napisałam do mojej hostki co tam słychać,jak się czują dzieci i czy mają już dokładny plan na wakacje.Ona mi napisała tez plan,z którego wynika,że oni wyjeżdzaja z Paryża na poczatku lipca i wracaja pod koniec sierpnia.Ale halo,halo,a gdzie ja?Mam już bilet na 23 lipca do Paryża,a plan był taki,że do 1 sierpnia będę z nimi w Paryżu,zapoznam się z dziećmi i dopiero potem gdzieś razem pojedziemy...Cholera,boję się,że coś źle zrozumiałam i ona powie,że mam u nich być 1,a wczesniej moge sobie przyjechac na własną reke.Kurcze,jeśli tak jest,to mam ogromny kłopot,bo nie stać mnie na 9 dni w hotelu w Paryżu,a biletu chyba nie można przebukować,bo to tanie linie..;(
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Moc mozna, ale chyba troche sie za to doplaci.
|
|
|
|
#2024 | |
|
Raczkowanie
|
A tak z ciekawosci pytam
Myslalam, ze moze gdzies blisko mnie ale jednak nie - dzieli nas jakies 570 km ![]() Cytat:
Napisz do nich lub zadzwon i dowiedz sie dokladnie na czym stoisz. Jesli okaze sie, ze zle zrozumialas, to byc moze rozwiazecie wspolnie ten problem lub w najgorszym wypadku przebukujesz bilet (na pewno mozna, moj brat i maz mojej przyjaciolki czesto tak robia ale chyba pobieraja za to jakas oplate. Nie chce straszyc ale moze miec ona niemalze rownowartosc biletu - chyba, ze mi sie cos pochrzanilo ). Kto pata, nie bladzi wiec do dziela
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
No to rzeczywiscie troche do siebie mamy.
![]() Ja mieszkam zaraz przy granicy z Francja. ![]() Dziewczyny, podziele sie z Wami cenna rada - jesli bedziecie podczas babysittingu robily dzieciom kolacje, to polecam pancakes z bananami. Moje to zajadaja, az im sie uszy trzesa i nie chca niczego innego.
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co to czekają aż sobie coś załatwię
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Konto usunięte
|
mycha a jak cos sie ruszy to pisz na watek
|
|
|
|
#2028 |
|
Organizatorka
|
czesc dziewczyny
ale zapisalyscie postow![]() odpisala mi hostka, wyslala mi wszystkie maile, ktore pisalysmy z adresami i wszystkim informacjami odnosnie lotu, TGV etc... z jednej strony super i powinnam sie cieszyc, ale juz wkreca mi sie myslenie, ze moze nie wiem, cos mi zrobia albo cos glupie, wiem...![]() po prostu ciekawi mnie bo i w Paryzu i Beziers mieszkania sa na naziwsko jej ojca (Jacques Gilson). Natomiast na google niewiele mozna znalezc... tylko tyle, ze uczeszczala do jakiegos tam liceum no i ma 34 lata a tato jesli dobrze zrozumialam udziela praktyk lekarskich, ale to jeszcze musze sprawdzic![]() dziwi mnie tez nazwisko bo w pierwszych mailach pisala do mnie pozdrowienia od rodziny B.B. (podala cale naziwska ale nie chce mi sie teraz sprawdzac) a potem juz przedstawiala sie, jakos Isabelle Gilson. Dziwne... ![]() Ale pewnie juz wymyslam, bo jak wszystko pewne jest, to trzeba znalezc inmny problem ![]() Nie mam czasu teraz czytac watku, bo tylko na chwilke wpadlam wam opowiedziec i musze leciec. Trzymajcie sie i milej nocy
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do dziewczyn ktore leca do Anglii -wybierac sie tez do jakiegos collegu?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie Aerith że odpisała.
U mnie na razie nic
|
|
|
|
#2031 |
|
Organizatorka
|
wrocilam
znalazlam jej meza Yanicka na facebooku i juz czuje sie lepiej i spokojniej;p
|
#2032 |
|
Konto usunięte
|
Tegoroczna maturzystka, przyszła studentka pielęgniarstwa tak w skrócie.
Wczoraj matura ustna a angielskiego rozszerzenie 100%. W sumie nie ma się czym stresować, komisja naprawdę spoko, pośmialiśmy się, pożartowaliśmy i już. W czwartek ustna z polskiego Tyle postów masakra. Mój powód: podszkolić język jak również spełnienie marzenia o wyjeździe do UK. Dziś równo 14 dni do mojego wyjazdu. |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ja chyba nie... to znaczy właśnie nie wiem czy mi się jakoś bardzo chcę
![]() ja z moja hostką nie gadałam przez telefon i mama mi trochę świruje ... hm
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na aupair-world jak dostawałyście adresy mailowe od rodzin to wysyłałyście im wiadomości z własnej poczty, czy po kliknięciu na aupair-world na ten ich adres instalowałyście ten program "Outlook 2007" ? Bo ja wysłałam paru rodzinkom wiadomości i tylko dwie mi odpisały, a pozostałe logowały się ostatnio na aupair-world, więc nie wiem, czy czekają na maila na tą stronkę czy jak? I poczty nie sprawdzają?
|
|
|
|
#2035 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
i jak cos przychodzi to od razu widze![]() z tym, ze to nie ma roznicy, czy piszesz z outlooka, czy z wlasnej poczty nie ma to zadnego wplywu na dochodzenie maili
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm to mnie olewają rodzinki, które same mnie wstępnie zaakceptowały
![]() Czy mi się wydaje, czy z Wrocławia do zachodnich Niemiec jest taka sama droga jak na zachód Austrii? A przynajmniej bardzo zbliżona? Może mi to któraś sprawdzić, bo może mnie oko myli? Jeśli tak, to zaczne poszukiwania jeszcze w Austrii
Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2009-05-19 o 13:39 |
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po ustnej maturze z niemieckiego iiiiii mam 19 punktów
19 mnie lubi bo z polskiego też tyle miałam w końcu mam wakacje.... a teraz idę pakować się bo jutro w końcu jadę ! i zaczyna się moja przygoda jako au-pair
|
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulujeeeee i zazdroszcze ![]() mnie jutro czeka polski w piątek niemiecki.. i życze powodzenia jako aupair ;D pewnie już pisałaś ale nie chce mi sie przeszukiwac wątku ;d gdzie sie wybierasz dokadnie ?
przychodzi taki czas w życiu, kiedy niczego nie można być pewnym. To, co się wiedziało wcześniej, wydaje się błędne lub niezrozumiałe. To wszystko wali się, całe moje jestestwo, bycie, kruszy się, rozpada i nie można pozbierać kawałków" http://www.lastfm.pl/user/mooonis90 Edytowane przez mooonis90 Czas edycji: 2009-05-19 o 15:22 |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje ;* ja dzis maialam ustna z angola i niestety tylko 13 .. ale co tam, najwazniejsze ze zdalam ;p a ja jade w piatek albo sobote hehe xD powodzenia w pakowaniu ;p |
|
|
|
|
#2040 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam ustny ang w piatek ale nie moge sie skupic na niczym ![]() bylam caly dzien od rana z dziadziem w szpitalu ![]() cieirpi a my pomoc nie mozemy i to ajgorsze |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i problemy z wiza

jezyk i odleglosc ostudzaja moj zapal

). Kto pata, nie bladzi wiec do dziela