Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 08:55   #2011
Celestia
Zakorzenienie

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość

Celestia, mnie kiedyś przyśnił się ksiądz, który mówił coś mądrego do mnie, pamiętam, że przebudziłam się i miałam zapisać jego słowa na kartce, ale byłam zbyt leniwa, poszłam spać i rano niczego nie pamiętałam...
Szkoda, ciekawe co Ci powiedział
Cytat:
Akcent, wiele razy przekonałam się, że najlepiej słuchać siebie i swojego wewnętrznego głosu, a zdanie innych można brać pod uwagę, ale nie sugerować się tym zbyt mocno. Jeżeli odczuwasz potrzebę to po prostu pogadaj z facetem o tym. Oni nie są bezmyślnymi cielaczkami.

Wczoraj pod wpływem chwili odezwałam się do mojej szczenięcej miłości. Ze względu na to, że on darzy mnie sentymentem chce się umówić na kawę. Mogłoby być śmiesznie, po prawie czterech latach

Miłego dnia
Zgadzam się
Ja bym sie umowila

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość

a dziś, trzeźwym okiem patrząc....przecież to dobry człwoiek....chce być kochany i dla mnie i dla matki....może z czasem wypracuję w nim to,że to mnie się ma słuchać a nie matki mieszka z nią, wieć cóż...
Da radę, kogo ma się słuchać, jak nie Ciebie
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:15   #2012
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Still_Alive Pokaż wiadomość
serialik i np ćwiczonka na pośladki

dlatego chcę wyrobić w sobie ciekawość gdy sytuacja jest z pozoru (z 1 wrażenia) zła. Bo ciekawość da mi siłę by czekać na rozwiązanie tej sytuacji, by być bardziej skupioną i zauważyć możliwości które zawsze są na około i mi pomagają, by czekać na to co dobrego się po tej niby złej sytuacji przydarzy - taka postawa mi pomaga przy zerwaniach

i chciałam coś zapytać, bo się lekko przeraziłam. Czy macie coś takiego, że partner z którym jesteście stawia poprzeczkę dla następnych.
I teraz, jeśli było między wami dobrze, dogadywaliście się, bardzo dużo cech jego podobało Ci się, po 3 latach (dajmy na to) gdzie nie było już takiej chemii a wy wciąż się dogadywaliście i czuliście się z sobą wspaniale - to następny musi totalnie pobić jak dla mnie to jak się czułam z byłym, musi mieć lepsze cechy charakteru, musi mieć zainteresowania które mnie zafascynują, musi mieć też przeszłość która sprawi że będę go ciekawa.

Właśnie sobie uświadomiłam wczoraj że mój chłopak jeśli byśmy się kiedyś rozstali to tak dał wysoko poprzeczkę że cholera, ja nie wiem... byli nie robili takiej wysokiej poprzeczki, zresztą wystarczy że powiem, że po pół roku już kręciłam z innymi, podobali mi się inni bo mieli coś czego Ci byli nie mieli. A przy aktualnym ... jest tylko on, reszta no nie dorasta mu do pięt. |A to już 2 lata, no 2 i pół jak się spotykamy - może to klapki na oczach? może mi znikną czy po prostu trafiłam na takiego który mnie całkowicie ujął i rozkochał itp?
Może to po prostu Ten Gratuluję tak świetnego związku
A to,że teraz miałabyś większe wymagania co do facetów to z jednej strony dobrze, bo trzeba być wybrednym. Niestety wielu ludzi bierze to co się natrafi, a potem są nieszczęśliwi w takich związkach.

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mialam dzisiaj wyczesany sen

Sniło mi się, ze objawił mi się Anioł (pod postacią człowieka). Powiedzial, ze każdy człowiek ma swojego anioła stróża, który nad nim czuwa, mimo, że człowiek w to nie wierzy. Oprócz tego, wspominał o wielu kwestiach, m. in. że liczba wierzących osób się zmiejsza,
ze świat jest przesiąknięty pesymizmem, zrezygnowaniem, że ludzie w siebie nie wierzą itp itp.

Powiedzial rownież, że wielu ludzi spotykają przykre sytuacje, nie udaje im się coś i następuje smutek.
A te sytuacje są po to aby uświadamiać nam pewne rzeczy, które zazwyczaj rozumujemy dopiero po pewnym czasie, że większość zdarzeń jest po coś, ma swój konkretny cel, który wychodzi potem na lepsze. Powiedział jeszcze, żeby zwracać uwagę na trzy cnoty:
miłość - obdarowywać ludzi miłością i traktować bliźniego z serdecznością, ponieważ to zostanie nam zwrócone.
wiara - we wspaniałe teraz i jeszcze lepsze jutro, wiara w dobroć ludzi, wiara w swoje siły.
nadzieja - że wszystko co złe nas dotyka minie z czasem i zaowocuje dobrym skutkiem.

Nie pamiętam na czym się skonczyło i generalnie wszystko to wiemy, ale i tak się cieszę, ze mialam taki super sen
Świetny sen
Myślę, że to był nie tylko sen.
Ja wierzę w moc i znaczenie takich snów
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 10:33   #2013
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość

Świetny sen
Myślę, że to był nie tylko sen.
Ja wierzę w moc i znaczenie takich snów
Ja również i trzymam się tego co powiedział Aniołek
Stary 2011-04-20, 11:08   #2014
Mocny Akcent
Dolce vita

przez sprzeczkę z Tżem nie mam motywacji do pracy..... kurde, kocham Go, ale nie wiem co to będzie....

już nie jęczę dupa mi rośnie. wczraj jadłam trzeci dzien z rzędu kebaba i wypilam 3 piwska.... nie ładnie

debilka
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 11:10   #2015
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
przez sprzeczkę z Tżem nie mam motywacji do pracy..... kurde, kocham Go, ale nie wiem co to będzie....

już nie jęczę dupa mi rośnie. wczraj jadłam trzeci dzien z rzędu kebaba i wypilam 3 piwska.... nie ładnie

debilka
Hah, sorry, że się śmieję, ale uwielbiam czytać Twoje posty
Wcale nie jęczysz, dobrze się wygadac i żadna debilka, wzorowa pozytywna obywatelka

A wiem, że będzie dobrze z TZ i tego się trzeba trzymać, kiciukersy za pomyślną przyszlość
Stary 2011-04-20, 11:31   #2016
doriiska
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

A ja miałąm dzis nieprzyjemna sytuacje - poszłam pod urzad rozdawac te ulotki, a po godzinie zostałam przegoniona, bo mój pracodawca nie powiadomił urzędu o akcji. Miałam dzis stać do 15 i za tydzień. Nigdzie nie ide, cos czuje, że to jedynie naciągacze.
FUCK!
Stary 2011-04-20, 11:48   #2017
klaaa
Zadomowienie

Mocny Akcent wszystko będzie dobrze .
Jedz te kebaby i pij piwo, ale pod jednym warunkiem, nie powtarzaj potem, że jesteś gruba i musisz się odchudzać , bo ostatnio jakoś wiele osób mi się tak skarży, niezależnie od płci .

doriiska faktycznie nieciekawa sytuacja.

A ja dziś stwierdziłam, że pooglądałabym coś po angielsku, bo o ile czytanie mi jakoś idzie to ze słuchaniem gorzej. No i pomyślałam, że najlepiej by było z jakimś programem dla dzieci, bo tam idzie zrozumieć o co chodzi. No i trafiłam na jakiś dziwny program, lecą tam jakieś programy, takie z lat 80-90, śmieszne to, ta jakoś programów, ubrania, zachowanie, wszystko, niby nie minęło tak dużo czasu, ale świat jednak bardzo się zmienił.
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 11:48   #2018
Mocny Akcent
Dolce vita

Celestia - śmiej się ile wlezie, nawet i ze mnie
Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Miałam dzis stać do 15 i za tydzień. Nigdzie nie ide, cos czuje, że to jedynie naciągacze.
FUCK!
debilny kraj.... ja już bym ich kopnęła w dupę po takiej akcji. Ni ema frajerstwa, o nieee.....

(swoją drogą 4 lata temu próbowałam swoich sił na ulotkach i taaaak mi to zbrzydlo, że mam traumę...ale i tak biorę od każdego ulotkę, tak mi ich szkoda). to naprawde cieżki kawalek chleba.

doriiska za Twoją ambitną postawę i podejscie do pracy
Stary 2011-04-20, 11:54   #2019
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
debilny kraj.... ja już bym ich kopnęła w dupę po takiej akcji. Ni ema frajerstwa, o nieee.....

(swoją drogą 4 lata temu próbowałam swoich sił na ulotkach i taaaak mi to zbrzydlo, że mam traumę...ale i tak biorę od każdego ulotkę, tak mi ich szkoda). to naprawde cieżki kawalek chleba.

doriiska za Twoją ambitną postawę i podejscie do pracy
Muszę przyznać, że praca nawet nie taka zła, ruchu pod urzędem nie było jakiegoś wielkiego. Niby warszawska agencja, a zwykłego pozwolenia załatwić nie potrafią. O pieniądzach pewnie moge zapomnieć. Też kiedyś nosiłam ulotki i mi się nie podobało, ale ta dzisiejsza akcja..hmmm.. skusiła mnie fajna kasa.

Nie należa mi się brawa, bo niby za co - za to, że się dałam naciągnąć..

Stary 2011-04-20, 11:58   #2020
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
Mocny Akcent wszystko będzie dobrze .
Jedz te kebaby i pij piwo, ale pod jednym warunkiem, nie powtarzaj potem, że jesteś gruba i musisz się odchudzać , bo ostatnio jakoś wiele osób mi się tak skarży, niezależnie od płci .
OKi, za pół godziny mamy "jajo" firmowe, więc się nażre jak dzika świnia

No a po pracy mam spotkanie z moim ex-native speakerem. Chcial sie ze mną spotkać, pogadać i mamy niby układ - 1h ang. za 1 h mojego polskiego już to widzę

doriiska, mi chodzi o to, że nie unikasz pracy, tylko nawet za ulotki isę bierzesz...cokolwiek... a znam osoby, które unikają, a bo sie nie chce, a bo wstyd, a bo nuda...a bo.....
Stary 2011-04-20, 12:03   #2021
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
doriiska, mi chodzi o to, że nie unikasz pracy, tylko nawet za ulotki isę bierzesz...cokolwiek... a znam osoby, które unikają, a bo sie nie chce, a bo wstyd, a bo nuda...a bo.....
Zawsze tak ambitnie podchodzę do pracy, staram się sumiennie wykonać to, co mi zlecono. Teraz pracuje w drukarni, a chciałam jeszcze coś dodatkowo załapać i klops. Ja zachłanna

Wracałam dziś do domu z paletą jejek, otwierałam drzwi do klatki i już trzeciej reki nie miałam i taki młody chłopak sam podbiegł i potrzymał mi drzwi, żebym mogła swobodnie wejść hehe
Stary 2011-04-20, 12:08   #2022
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:

Wracałam dziś do domu z paletą jejek, otwierałam drzwi do klatki i już trzeciej reki nie miałam i taki młody chłopak sam podbiegł i potrzymał mi drzwi, żebym mogła swobodnie wejść hehe
Miło z jego strony
Stary 2011-04-20, 12:08   #2023
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Akcent, wiele razy przekonałam się, że najlepiej słuchać siebie i swojego wewnętrznego głosu, a zdanie innych można brać pod uwagę, ale nie sugerować się tym zbyt mocno.
Dokładnie Zgadzam się w 100 %
Cytat:

debilka
Ja też lubię Twoje posty hehe są takie wesolutkie Jeeeju, ja mam nadzieję, że wszystko z Twoim TŻem będzie dobrze Może po prostu mniej analizuj
Cytat:
Oooooo jak miło z jego strony
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 12:08   #2024
ewe_jodko
Zadomowienie

GG do ewe_jodko Send a message via Skype™ to ewe_jodko

Cytat:
Zawsze tak ambitnie podchodzę do pracy, staram się sumiennie wykonać to, co mi zlecono. Teraz pracuje w drukarni, a chciałam jeszcze coś dodatkowo załapać i klops. Ja zachłanna

jeszcze prawdziwi faceci sa na tym swiecie no a ja sie dzis dowiedzialam, ze chyba kolejna "randka" mi sie kroi tyle ze dopiero po swietach bo jutro do domku jade [albo w piatek ale jeszcze nie wiem ] w ogole to sobie z deka finansowo szkole zawalilam i teraz trzeba to wszystko znowu odkrecac. Dziewczyny spierzcie mi tylek bo sie do kupy pozbierac nie moge. No i jak ja - wiecznie usmiechnieta i z glowa w chmurach, pokaze Jemu smutna twarz? ehhh

- Acheron
Parthenopaeus -

Edytowane przez ewe_jodko
Czas edycji: 2011-04-20 o 12:13
ewe_jodko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 12:12   #2025
doriiska
Zakorzenienie

A ja tylko powiedziałam "dziękuje bardzo", zamiast jeszcze na kawe zaprosić
W ogóle to myślałam, że wejdzie do klatki do kogoś, a on tylko podbiegł, żeby drzwi trzymać. Ahhh

Ewe, randka mówisz Fajnie masz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 12:15   #2026
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
A ja tylko powiedziałam "dziękuje bardzo", zamiast jeszcze na kawe zaprosić
W ogóle to myślałam, że wejdzie do klatki do kogoś, a on tylko podbiegł, żeby drzwi trzymać. Ahhh

Ewe, randka mówisz Fajnie masz
oo jak romantycznie, jeszcze z kwiatami powinien przybiec
oj tam, oczywiscie ja zamiast sie cieszyc to wszystkie dolki swiata zbieram no ale niepotrzebnie tez sie nakrecac nie chce ...

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-20, 12:17   #2027
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewe_jodko Pokaż wiadomość
oo jak romantycznie, jeszcze z kwiatami powinien przybiec
oj tam, oczywiscie ja zamiast sie cieszyc to wszystkie dolki swiata zbieram no ale niepotrzebnie tez sie nakrecac nie chce ...
Kobiety takie są, ze lubią idealizować i wymyślać sobie bajki o ksieciu na białym koniu - taka natura Nie zbieraj tych dołków, szkoda czasu na zmartwienia; szkoda wiosny, słońca i drugiego człowieka
Stary 2011-04-20, 12:24   #2028
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Kobiety takie są, ze lubią idealizować i wymyślać sobie bajki o ksieciu na białym koniu - taka natura Nie zbieraj tych dołków, szkoda czasu na zmartwienia; szkoda wiosny, słońca i drugiego człowieka
nie chce juz nic zapeszyc, bo cos bedzie nie tak ... i potem tylko lzy ...

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-20, 14:39   #2029
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:

No to gratuluję podejścia Każdą pracę trzeba wykonywać z sercem i z pasją Jak już raz się człowiek tego nauczy to potem żadna praca nie będzie mu straszna
A chłopak rzeczywiście uczynny

Cytat:
jeszcze prawdziwi faceci sa na tym swiecie no a ja sie dzis dowiedzialam, ze chyba kolejna "randka" mi sie kroi tyle ze dopiero po swietach bo jutro do domku jade [albo w piatek ale jeszcze nie wiem ] w ogole to sobie z deka finansowo szkole zawalilam i teraz trzeba to wszystko znowu odkrecac. Dziewczyny spierzcie mi tylek bo sie do kupy pozbierac nie moge. No i jak ja - wiecznie usmiechnieta i z glowa w chmurach, pokaze Jemu smutna twarz? ehhh
O to gratuluję
Świetnie, teraz widzę będziesz nieźle randkować. Idealna perspektywa Tym bardziej, że wiosna przyszła

Cytat:

debilka
Z Tż będzie dobrze a pojeść czasem trzeba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 14:44   #2030
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

cześć
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:55   #2031
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
cześć
Hello
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:02   #2032
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

zwolnili mnie z pracy po 5,5 h znowu, grrrrr, serio będę mieć wypłaty 500 zł jak tak dalej pójdzie
mam już w domu bańki do masażu i zrobiłam pierwszą próbę, aaa co za masochizm
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 17:38   #2033
Mocny Akcent
Dolce vita

A ja wróciłam po 1,5 h konwersacji z Benem...łeb mi pęka

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 19:16   #2034
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja wróciłam po 1,5 h konwersacji z Benem...łeb mi pęka
Ooo i jak konwersacje?
Stary 2011-04-20, 19:24   #2035
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Ooo i jak konwersacje?
ciekawie. Konwersacja face to face, prace domowe mi zadał, super..... w dodatku za darmo
Stary 2011-04-20, 19:34   #2036
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
ciekawie. Konwersacja face to face, prace domowe mi zadał, super..... w dodatku za darmo
O, to fajnie. Ja to obawiam się, że po angielsku bym się nie dogadała
Stary 2011-04-20, 19:57   #2037
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
O, to fajnie. Ja to obawiam się, że po angielsku bym się nie dogadała
Od wrzesnia 2010 chodzę na kursy, uczę się intensywnie i teraz te konwesracje z Benem raz w tygodniu....naprawdę marzę o tym, żeby osiągnąć jakiś względnie przyzwoity poziom a potem zmiana pracy...kariera...kasa... .podróże...u huhuh marzenia

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 20:02   #2038
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Szkoda, ciekawe co Ci powiedział

Zgadzam się
Ja bym sie umowila

Da radę, kogo ma się słuchać, jak nie Ciebie
Umówię się, a co! Też darzę go sentymentem, oj, płakałam przez niego, płakałam...
A teraz w życiu bym go nie chciała
Zresztą ja za każdym razem mam tak, że gdy ktoś przez długi czas mi się podobał to potem stukam się w głowę i zastanawiam się, skąd brała się u mnie dzika fascynacja.

Cytat:
nie chce juz nic zapeszyc, bo cos bedzie nie tak ... i potem tylko lzy ...
A ja mam odwrotnie, choć doświadczenie powinno mnie nauczyć ostrożności.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 20:17   #2039
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Od wrzesnia 2010 chodzę na kursy, uczę się intensywnie i teraz te konwesracje z Benem raz w tygodniu....naprawdę marzę o tym, żeby osiągnąć jakiś względnie przyzwoity poziom a potem zmiana pracy...kariera...kasa... .podróże...u huhuh marzenia
Też bym chciała w miarę przyzwoicie znać ten angielski. Może od nowego roku, albo w wakacje jak będzie czas zapiszę się na jakiś sensowny kurs. Tylko żeby to jakieś sensowne było, bo co z tego, że w szkole przez 10 lat uczyłam się angielskiego jak praktycznie nic mnie nie nauczyli . Powiem szczerze, że odkąd w zeszłym roku skończyłam obowiązkową naukę języka i sama zaczęłam się uczyć (czytanie blogów, książek, piosenki z tłumaczeniem) to umiem zdecydowanie więcej.

Dobra, a teraz dwa pytania, czy ktoś jest mi w stanie pomóc ? Po pierwsze wybieram się jutro wreszcie do biblioteki, znacie jakieś dobre książki? I po drugie, cały czas piszecie o pieczeniu, zna któraś dobry przepis na paschę? Bo sobie dziś wymyśliłam, że zrobiłabym na święta, a u mnie w domu nigdy tego się nie robiło, więc nie mam o tym zielonego pojęcia.
Stary 2011-04-20, 22:29   #2040
quee
Raczkowanie

Dzisiejszy dzień dał mi porządnie w dupe.. Kilka dni temu bylam na badanich... wyszła mi tarczyca.. jak sie okazało mam ja już dobrych kilka lat.. to ona spowodowała u mnie anemie, rozlegulowane miesiączki, problemy z koncentracją i pamięcią, przyrost masy ciała, napady niekontrolowanego gniewu, nie panowanie nad emocjami i wiele innych.. im wiecej o tej chorobie czytam tym jestem coraz bardziej podłamana.. po prostu widze objawy które były ze mną już od dawna... jestem na dnie.. nie umiem jakoś sie ogarnąć i myśleć pozytywnie, coś we mnie pykło... coś wygasło. pisze do was z nadzieją o to, że choc troche poczuje sie lepiej już samym tym, że do was pisze...

quee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości