Miłośniczki Zary cz. IX - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 14:13   #2011
ammmm
Wtajemniczenie

Dot.: Miłośniczki Zary cz. IX

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
a ja sądzę
jest duże prawdopodobienstwo
co innego rzeczy kupione na wyprzedaż sprzedawane drozej na all gdyz są chodliwe...ale jesli nie ma okresu wyprzedazy to juz inna bajka
Stary 2011-07-27, 14:19   #2012
czarnulka066
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
mi ona się podoba jak stoi na półce jak włożysz coś do niej to się dziwnie wyciąga
Kurcze kupić torbę za większą kasę żeby stała na półce to bez sensu, jak mówisz że ładnie wygląda tylko jak jest pusta.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez rendsaid Pokaż wiadomość
no jasne
strasznie mnie zaciekawil i ta cena , tylko boje sie że to sa ubrania uzyskane w jakis nielegalny sposób i bede piszczeć na bramce , chyba bym wtedy
399zł a 250 to duża różnica, zawsze to na jakąś sukienkę czy bluzkę już jest
Ale też nie wiem skąd one się biorą. W sumie to chyba wystarczy z metek w środku poodklejać wszystkie naklejki i będzie ok. Ale sama nie wiem

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:22   #2013
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulka066 Pokaż wiadomość
Kurcze kupić torbę za większą kasę żeby stała na półce to bez sensu, jak mówisz że ładnie wygląda tylko jak jest pusta.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ale też nie wiem skąd one się biorą. W sumie to chyba wystarczy z metek w środku poodklejać wszystkie naklejki i będzie ok. Ale sama nie wiem
nie strasz mnie bo tez zamowilam tego nowego tulipanka ...place 240 a w sklepie 359 wiec cos na pewno jest nie tak skoro one dopiero do sklepow weszly
Stary 2011-07-27, 14:27   #2014
julka910
Zakorzenienie

Odwiedziłam dziś na szybko Zarę w ramach zakupów na wyjazd wakacyjny za tydzień szukałam głównie dla Małej ciuszków.

Przy okazji nabyłam długą spódnicę i fioletową sukienkę. Wzięłam je bez mierzenia i chyba pójdą do wymiany lub zwrotu chciałam też kupić upatrzoną wcześniej marynarkę ale nie było mojego rozmiaru.

Wklejam zdjęcia spódnicy, sukienki i ciuszków dla córci bo tu akurat strzeliłam w dziesiątkę

Sukienka %79 zł
Spódnica % 49 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (22,5 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (25,7 KB, 168 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (68,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (62,5 KB, 50 załadowań)
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:28   #2015
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
dziękuję wam za wsparcie, ale jak ktoś ma pecha to po prostu ma i tyle facet wjechał mi w tył (ja już nie mam siły na tych ludzi jak jeżdżą - tłumaczył się że nie wyhamował bo wysyłał smsa....dość że uczciwy chociaż i baaardzo przepraszał) na szczęście lekko zderzak uszkodzony ale zawsze to coś poza tym "małż" w szpitalu wylądował tzn. zawieźli go na izbę przyjęć, po czym chcieli go zostawić na obserwację w szpitalu ale on......się nie zgodził.....no gorzej niż z dzieckiem....siedzę teraz w necie i googluję co mu jest na podstawie papierków z izby.....no masakra po prostu
Gabi,łączę się z Tobą w bólu,wczoraj miałam identyczną sytuację... Co prawda ja na fotelu pasażera akurat(bo mój pech jest jeszcze taki,że mój własny samochód się zepsuł,a za naprawdę zaśpiewali tysiąc złotych...),ale właśnie facet się zagapił i wjechał w tył. Siła uderzenia była bardzo duża i niestety ciągle mnie szyja boli Dobrze tylko,że się nie wykłócał tylko od razu spisał oświadczenie,przepraszał itp.

Maggi,pięknie wyglądasz!!! Mamusia z klasą

Chudniemy...?

Edytowane przez paradiso
Czas edycji: 2011-07-27 o 14:31
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:28   #2016
canaduelle
Rozeznanie

dziewczyny, nie oszukujmy się, ale nikt by ich nie sprzedawał taniej niż zapłacił...zniżka pracownicza to 15% a nie 40% czy 50% jak czasami jest na aukcjach..
canaduelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:28   #2017
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggi2506 Pokaż wiadomość
Gabi trzymaj się

Ja mam krótką przerwę bo maluszek śpi więc chciałam podzielić się z Wami radością po 2 mies po porodzie udało mi się wskoczyć w większość ciuszków Z tej okazji przesyłam kilka fotek

Na szczęście nocki prawie całe przesypiam ale w ciągu dnia walczymy trochę z kolkamiMam nadzieję, że szybko mu to minie i będę mogła częściej coś tu napisać.
wyglądasz fantastycznie
Stary 2011-07-27, 14:30   #2018
canaduelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Odwiedziłam dziś na szybko Zarę w ramach zakupów na wyjazd wakacyjny za tydzień szukałam głównie dla Małej ciuszków.

Przy okazji nabyłam długą spódnicę i fioletową sukienkę. Wzięłam je bez mierzenia i chyba pójdą do wymiany lub zwrotu chciałam też kupić upatrzoną wcześniej marynarkę ale nie było mojego rozmiaru.

Wklejam zdjęcia spódnicy, sukienki i ciuszków dla córci bo tu akurat strzeliłam w dziesiątkę

Sukienka %79 zł
Spódnica % 49 zł
w sukeince wyglądasz extra, ja wstawię dziś swoje foto, mam wrażenie ze ona jest na mnie za duża.. jakoś odstaje mi pod pachami.. przez to wycięcie na plecach tak leci do przodu.. w każdym razie Ty w niej wyglądasz fenomenalnie
canaduelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:32   #2019
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość

dziękuję wam za wsparcie, ale jak ktoś ma pecha to po prostu ma i tyle facet wjechał mi w tył (ja już nie mam siły na tych ludzi jak jeżdżą - tłumaczył się że nie wyhamował bo wysyłał smsa....dość że uczciwy chociaż i baaardzo przepraszał) na szczęście lekko zderzak uszkodzony ale zawsze to coś poza tym "małż" w szpitalu wylądował tzn. zawieźli go na izbę przyjęć, po czym chcieli go zostawić na obserwację w szpitalu ale on......się nie zgodził.....no gorzej niż z dzieckiem....siedzę teraz w necie i googluję co mu jest na podstawie papierków z izby.....no masakra po prostu [/COLOR][/FONT]
Gabi.. faceci tacy już są "nic mi nie będzie bo jestem facetem" a potem zaczynają się kłopoty. Nie załamuj się ta zła aura pewnie zaraz minie i znów będziesz tryskać radością.
Stary 2011-07-27, 14:33   #2020
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Gabi,łączę się z Tobą w bólu,wczoraj miałam identyczną sytuację... Co prawda ja na fotelu pasażera akurat(bo mój pech jest jeszcze taki,że mój własny samochód się zepsuł,a za naprawdę zaśpiewali tysiąc złotych...),ale właśnie facet się zagapił i wjechał w tył. Siła uderzenia była bardzo duża i niestety ciągle mnie szyja boli Dobrze tylko,że się nie wykłócał tylko od razu spisał oświadczenie,przepraszał itp.

Maggi,pięknie wyglądasz!!! Mamusia z klasą
ja to jeszcze pół bidy ale kurde ja zawsze jeżdżę z Zuzią i ona siedzi z tyłu i tam to najbardziej czuć to uderzenie
Stary 2011-07-27, 14:33   #2021
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:

Sukienka %79 zł
Spódnica % 49 zł
W sukience bardzo mi się podobasz
surrealplace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:34   #2022
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canaduelle Pokaż wiadomość
w sukeince wyglądasz extra, ja wstawię dziś swoje foto, mam wrażenie ze ona jest na mnie za duża.. jakoś odstaje mi pod pachami.. przez to wycięcie na plecach tak leci do przodu.. w każdym razie Ty w niej wyglądasz fenomenalnie

Cytat:
Gabi.. faceci tacy już są "nic mi nie będzie bo jestem facetem" a potem zaczynają się kłopoty. Nie załamuj się ta zła aura pewnie zaraz minie i znów będziesz tryskać radością.
jasne jak znajdę jakąś fajną wycieczkę na dniach i polecę to mi radość wróci...bo inaczej kiepsko to widzę
Stary 2011-07-27, 14:35   #2023
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez canaduelle Pokaż wiadomość
Dzięki. To rozmiar S, bałam się, że będzie za mała a mam wrażenie że mogłaby być mniejsza w biuście pod pachami też odstaje i te plecy wiszą. Gdybym zebrała ją trochę w ramionach i podniosła do góry to wtedy leży dobrze ale bez krawcowej nie dam rady Wstawiam kolejne zdjęcie (choć jest koszmarne). To normalne, że się tak układa ten tył?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (20,9 KB, 146 załadowań)
Stary 2011-07-27, 14:35   #2024
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:

Sukienka %79 zł
Spódnica % 49 zł
sukienkę zostaw
Stary 2011-07-27, 14:37   #2025
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. To rozmiar S, bałam się, że będzie za mała a mam wrażenie że mogłaby być mniejsza w biuście pod pachami też odstaje i te plecy wiszą. Gdybym zebrała ją trochę w ramionach i podniosła do góry to wtedy leży dobrze ale bez krawcowej nie dam rady Wstawiam kolejne zdjęcie (choć jest koszmarne). To normalne, że się tak układa ten tył?
no niestety, na mnie i na mojej przyjaciółce też tak się ten tył układa....taki luźniejszy jakby jest
Stary 2011-07-27, 14:37   #2026
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Symetria Pokaż wiadomość
wg. mnie w częsci na pewno. przeciez pamietacie historie z kolejarkami,ktore piszczaly na bramkach? watpie w to, ze uczciwie kupione ze znizka pracownicza np 15% nie zostaly "rozmagnesowane"
Mi przyjaciółka kupiła różowy pikowany żakiet w zarze niedawno, wysłała pocztą razem z paragonem, a ja piszczałam na każdej jednej bramce w sklepach, póki nie powyciągałam ze środka tych plasticzków piszczących...

I uczciwie kupiona na wyprzedaży była...
Stary 2011-07-27, 14:39   #2027
julka910
Zakorzenienie

hmm... i co teraz? oddać czy zostawić i przerabiać u krawcowej?
Stary 2011-07-27, 14:40   #2028
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
hmm... i co teraz? oddać czy zostawić i przerabiać u krawcowej?
to zależy od stopnia chcenia jej jeśli ci na niej bardzo zależy to dać do krawcowej i zrobić tak by leżała idealnie; jeśli aż tak jej nie pragniesz to oddać
Stary 2011-07-27, 14:44   #2029
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

chyba Ty takiej szukalas....

http://allegro.pl/sukienka-firmy-zar...739313614.html
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:46   #2030
nmklopk
BAN stały

Przepraszam, że nie na temat ale jestem nowa i dopiero "rozgryzam wizaż"
Jestem też miłośniczką ZARY. Mam spódniczkę ale chciałam z niej zrezygnować czy któraś z Was byłaby chętna? Spódniczka w załączeniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zara_panel_skirt.jpg (7,7 KB, 3 załadowań)
nmklopk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:04   #2031
czarnulka066
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Kobieto
Miał być koniec zakupów

!!Od 12 grudnia 2010!! Tylko przemyślane zakupy

czarnulka066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:15   #2032
Aleksandrap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Mi przyjaciółka kupiła różowy pikowany żakiet w zarze niedawno, wysłała pocztą razem z paragonem, a ja piszczałam na każdej jednej bramce w sklepach, póki nie powyciągałam ze środka tych plasticzków piszczących...

I uczciwie kupiona na wyprzedaży była...
Kupiłam kolejarkę na allegro i nie piszczałam nigdy, wycinam tylko papierowe i te długie białe.
A gdzie miałaś te plastikowe piszczałki?

Zara ma problem z zabezpieczeniami w butach i w torebkach - potrafią sie uaktywniać po kilku miesiącach

Aleksandrap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:15   #2033
VeroniqueFashion
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, przepraszam za OT, ale wiem, że dużo wizażanek kupowało te pikowane ramoneski z allegro http://allegro.pl/bezowa-kurtka-bike...733859373.html
Może coś powiedzieć o ich jakości?
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za opinię
Przeszukam bloga Charlize A jeszcze jedno pytanie rozmiarówka jest standardowa? Jaki nosisz na co dzień rozmiar, a jaki masz tej kurtki? Po wymiarach wydaję mi się, że powinnam wziąć S, a normalnie noszę XS.
ja ją mam i jestem bardzo zadowolona
noszę xs, wzięłam s i jest ok
VeroniqueFashion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:17   #2034
julka910
Zakorzenienie

ok to w takim razie oddaję ją. nie zachwyciła mnie aż tak bardzo by za wszelką cenę ją zatrzymać... chyba, że któraś z Was jest zainteresowana to PW.

spada mi chęć na ciuchowe szaleństwa... a to dlatego, że jutro negocjujemy cenę mieszkania w którym się zakochaliśmy i w związku z tym czeka nas ogromny kredyt. do czasu kiedy nie sprzedamy naszego obecnego mieszkania nie będzie zakupowego szalenstwa bo rata kredytu plus opłaty pochłonie ogromną cześć naszych dochodów. a raczej męża dochodów bo ja nie pracuję. wszystkie oszczędności wpłacamy za konto wkładu własnego do kredytu. ale warto bo nowe mieszkanie jest przepiękne!

w tym miesiącu zaplanowalam tylko marynarkę zarową chociaż znając siebie i tak coś jeszcze dokupię

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2011-07-27 o 15:18
Stary 2011-07-27, 15:21   #2035
maggi2506
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pralinkax Pokaż wiadomość
We wszystkim super wyglądasz co to za spodnie ?

Dziękuję jeszcze raz

PralinkoX to spodnie z nowej kolekcji ale nie mogę ich znaleźć na stronie. Są jeszcze czarne i chyba zielone. Kosztują 169 zł
maggi2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:25   #2036
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:
O ta Cudo jak dla mnie Ale niestety nikt nie wie jak po dłuższym użytkowaniu się zachowuje.
Shoppery ma dużo osób, więc łatwiej się dowiedzieć o opinie na ich temat, ale o niej cisza

Watpie zebys ja gdzies upolowala..stara kolekcja.
Cytat:
Napisane przez rendsaid Pokaż wiadomość
kurde obserwowalam ten plaszcz bo był na all za 250 a cena sklepowa 399 ale ktos wykupil .
widzialyscie go na zywo moze , bo ja nie ale i tak mam co do niego wizje
Ja go widzialam ale tylko rzucilam okiem wiec nie jestem w stanie szczegolowo o nim napisac. Pamietam tylko ze byl strasznie cienki i z takiego dziwnego materialu jakby piankowego. (chyba ze to nie byl ten plaszcz) ale na zime napewno sie nie nadaje.

Cytat:
Napisane przez maggi2506 Pokaż wiadomość
Gabi trzymaj się

Ja mam krótką przerwę bo maluszek śpi więc chciałam podzielić się z Wami radością po 2 mies po porodzie udało mi się wskoczyć w większość ciuszków Z tej okazji przesyłam kilka fotek

Na szczęście nocki prawie całe przesypiam ale w ciągu dnia walczymy trochę z kolkamiMam nadzieję, że szybko mu to minie i będę mogła częściej coś tu napisać.
Swietnie wygladasz!

Ja bylam dzisiaj w zarze ale kurde...mialam tylko 30 min a kolejki straszne wiec nie zdarzylam niczego dobrze poprzymierzac. Ale podoba mi sie sporo rzeczy. Marynarka z czarnymi klapami jest chyba w takiej samej rozmiarowce jak ta fuksjowa ze studio. S na mnie wisiala a zazwyczaj ledwo sie w nia wciskam. I jakas taka zbyt elegancka. Podobala mi sie za to taka za 359zl granatowa z podszewka w czerowne gwiazdki- bardzo wysmuklala. Kaftanikowy srebrny sweterek rzeczywiscie dziwnie lezy ale jest taaaki ladny...nie wiem co z nim teraz zrobie. Wpadlo mi w oko kilka rzeczy ktorych chyba nie ma na stronie- sukienki: 1 bordowa ale bardzo elegancka o prostym kroju, a 2 jest chyba na wzor takiej bialo czarnej z poprzedniej kolekcji z dluzszym rekawem Jest czarno bordowa. Bardzo elegancka ale juz ja widze z panterka Byl fajny nowy sliski pasiak granatowo czarny...naprawde duzo rzeczy mi sie podoba. Ale wszystko jest takie eleganckie przez ta kolorystyke. Zastanawiam sie jak to przelamac

Paryzanko byly 2 sochowe marynarki ale M. Ide zaraz na warsztaty sushi (wreszcie sie czegos naucze ) i potem po drodze mam browar wiec chyba dokoncze moj nieudany wypad i sprawdze dokladnie w jakim byly stanie i tam gdzie ide na te warsztaty (SPOT) jest butik w ktorym sprzedaja meliski i inne ciuchy- w elle o nim pisali. Jestem ciekawa co tam maja
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:31   #2037
sylwi_86
Raczkowanie

Hej, witam się gdyż to mój pierwszy post w tym wątku
Chciałam dać znać dziewczynom z Krakowa, które szukały tych zielonych spodni, które Gabi1234 ostatnio pokazywała na zdjęciach, widziałam je dzisiaj w Galerii Krakowskiej, wiszą 2 pary (M i L) po lewej stronie od głównego wejścia wciśnięte w pozostałości rzeczy wyprzedażowych
sylwi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:33   #2038
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Watpie zebys ja gdzies upolowala..stara kolekcja.

Ja go widzialam ale tylko rzucilam okiem wiec nie jestem w stanie szczegolowo o nim napisac. Pamietam tylko ze byl strasznie cienki i z takiego dziwnego materialu jakby piankowego. (chyba ze to nie byl ten plaszcz) ale na zime napewno sie nie nadaje.

Swietnie wygladasz!

Ja bylam dzisiaj w zarze ale kurde...mialam tylko 30 min a kolejki straszne wiec nie zdarzylam niczego dobrze poprzymierzac. Ale podoba mi sie sporo rzeczy. Marynarka z czarnymi klapami jest chyba w takiej samej rozmiarowce jak ta fuksjowa ze studio. S na mnie wisiala a zazwyczaj ledwo sie w nia wciskam. I jakas taka zbyt elegancka. Podobala mi sie za to taka za 359zl granatowa z podszewka w czerowne gwiazdki- bardzo wysmuklala. Kaftanikowy srebrny sweterek rzeczywiscie dziwnie lezy ale jest taaaki ladny...nie wiem co z nim teraz zrobie. Wpadlo mi w oko kilka rzeczy ktorych chyba nie ma na stronie- sukienki: 1 bordowa ale bardzo elegancka o prostym kroju, a 2 jest chyba na wzor takiej bialo czarnej z poprzedniej kolekcji z dluzszym rekawem Jest czarno bordowa. Bardzo elegancka ale juz ja widze z panterka Byl fajny nowy sliski pasiak granatowo czarny...naprawde duzo rzeczy mi sie podoba. Ale wszystko jest takie eleganckie przez ta kolorystyke. Zastanawiam sie jak to przelamac

Paryzanko byly 2 sochowe marynarki ale M. Ide zaraz na warsztaty sushi (wreszcie sie czegos naucze ) i potem po drodze mam browar wiec chyba dokoncze moj nieudany wypad i sprawdze dokladnie w jakim byly stanie i tam gdzie ide na te warsztaty (SPOT) jest butik w ktorym sprzedaja meliski i inne ciuchy- w elle o nim pisali. Jestem ciekawa co tam maja
do granatowej marynarki z podszewką w gwiazdki sama sie przymierzam świetny materiał ma

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
ładna jest ta fioletowa sukeinka ale jej tył w ogóle mi się nie podoba z przodu elegancja francja za to
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:36   #2039
zarina_
Zadomowienie

Mogę się przyłączyć do Was, podczytuję od jakiegoś czasu już ale jakoś nigdy nie pisałam

Kojarzycie może te sukienki z nowej kolekci?? Widziałyście je na żywo? Ciekawi mnie z czego są wykonane czy bardzo cieniutkie są czy z grubszego materiału?
Niestety do Zary obecnie mam daleko i nie mam jak pojechać
zarina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:38   #2040
zarina_
Zadomowienie

Mogę się dołączyć do wątku? podczytuję od jakiegoś czasu już

Mam pytanko o te dwie sukienki z załącznika, widziałyście może je na żywo? Ciekawi mnie z jakiego materiału są wykonane czy z cieniutkiego czy trochę grubszego? Niestety do Zary mam daleko i nie mam jak pojechać sprawdzić
zarina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości