Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 21:44   #2011
greige
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
mozesz powiedziec cos na temat ograniczenia przetluszczania? czy z taka sama czestotliwoscia myjesz wlosy? bardzo mi zalezy na zmniejszeniu ich przetluszczania, w polaczeniu z masazem wydaje mi sie, ze jantar mi pomogl niestety jak zaczela sie szkola no to nie mam czesto na to czasu poczekam az bedzie sesja wtedy w domciu sie siedzi i zakuwa w miedzy czasie bedzie chwilka na pielegnacje wlosow poki co to strasznie je szarpie przed kazdym myciem bo wtedy tylko nimi sie zajmuje beeee
Ja ogólnie jestem sucha - sucha cera, włosy, bardzo słabo mi się przetłuszczają. Ostatnio 5 dni nie myłam i wyglądały jeszcze jako tako, mimo nakładania różnych wcierek. Ale po seboradinie i radicalu są jakieś takie poklejone, a po jantarze bardzo dobrze wyglądają i mimo to, że psikam nim w przedziałki i siłą rzeczy także na sporą część włosów (przelałam sobie do butelki z atomizerem), to naprawdę było OK. Niestety większość tych kuracji dla wypadających włosów jest jednocześnie dla przetłuszczających się

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 22:02   #2012
magdaavon
Raczkowanie

a ja muszę się wyżalić
dzisiaj malowałam włosy i bardzo mnie ucieszył spory odrost, ale niestety przy mieszaniu farb dodalam za duzo ciemnej farby i teraz mam niemal czarne włosy Zaznaczę, ze mieszałam ciemny blond i jasny brąz i w dodatku dodałam odzywkę (myślałam, ze dzięki temu kolor wyjdzie trochę jaśniejszy).
Kurcze, skatowałam swoje włosy dekoloryzacja i wreszcie miałam zadowalający kolor i zbliżony do naturalnego tylko po to żeby dzisiaj niefartem dodać za dużo ciemnej farby:/
Eh.. pech mnie od zawsze prześladuje.

Mysle, zeby znow na zime zaczac lykac Vitapil, w sumie juz ze 2-3 miesiace przerwy zrobilam
Czy polecacie cos do zabezpieczania koncowek oprócz jedwabiu? i olejku kokosowego, ktory mi się juz skonczyl
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:56   #2013
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdaavon Pokaż wiadomość
a ja muszę się wyżalić
dzisiaj malowałam włosy i bardzo mnie ucieszył spory odrost, ale niestety przy mieszaniu farb dodalam za duzo ciemnej farby i teraz mam niemal czarne włosy Zaznaczę, ze mieszałam ciemny blond i jasny brąz i w dodatku dodałam odzywkę (myślałam, ze dzięki temu kolor wyjdzie trochę jaśniejszy).
Kurcze, skatowałam swoje włosy dekoloryzacja i wreszcie miałam zadowalający kolor i zbliżony do naturalnego tylko po to żeby dzisiaj niefartem dodać za dużo ciemnej farby:/

Mysle, zeby znow na zime zaczac lykac Vitapil, w sumie juz ze 2-3 miesiace przerwy zrobilam
Czy polecacie cos do zabezpieczania koncowek oprócz jedwabiu? i olejku kokosowego, ktory mi się juz skonczyl
Na razie się nie przejmuj zbyt ciemnym kolorem - poczekaj z tydzień czy dwa, na pewno sporo farby Ci się zmyje. A co do końcówek, to np. maska Ziaja, którą ostatnio kupiłam, może być stosowana właśnie na końce włosków, jako preparat bez spłukiwania

O ta maska: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie.html&next=1

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-10-17, 09:29   #2014
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Na razie się nie przejmuj zbyt ciemnym kolorem - poczekaj z tydzień czy dwa, na pewno sporo farby Ci się zmyje. A co do końcówek, to np. maska Ziaja, którą ostatnio kupiłam, może być stosowana właśnie na końce włosków, jako preparat bez spłukiwania

O ta maska: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie.html&next=1
a możesz napisać czy ta maska ma silikony? jeśli tak to jakie?

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:40   #2015
syla929
Rozeznanie

ja jednak nie wytrzymałam i podcięłam wczoraj włosy Mają teraz 57cm.. mam nadzieję, że szybko odrośnie to- co obcięłam

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:41   #2016
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
a możesz napisać czy ta maska ma silikony? jeśli tak to jakie?
Ależ trudne pytanie - totalnie się na tym nie znam Wyczytałam w recenzji, że skład jest "dość przyjazny" i przyjęłam to za dobrą monetę.

Producent na stronie pisze tylko o substancjach aktywnych: prowitaminie B5 i proteinach jedwabiu. No dobra, przepisuję...

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Helianthus Annuus, Seed Oil, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Silk, Sodium Benzoate, Parfum, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Eugenol, Citric Acid.

Uff...

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-10-17, 09:47   #2017
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ trudne pytanie - totalnie się na tym nie znam Wyczytałam w recenzji, że skład jest "dość przyjazny" i przyjęłam to za dobrą monetę.

Producent na stronie pisze tylko o substancjach aktywnych: prowitaminie B5 i proteinach jedwabiu. No dobra, przepisuję...

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Helianthus Annuus, Seed Oil, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Silk, Sodium Benzoate, Parfum, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Eugenol, Citric Acid.

Uff...
dziękuję:roza : z tego co widzę to chyba nie ma, kurcze a ja tyle tego mam a ta maska mnie kusi trzeba iść na jakiś odwyk

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-10-17, 10:25   #2018
pszczola2000
Rozeznanie

ja w pt, zrobiłam porządek w tego typu kosmetykach, i to co miałam juz na wykończeniu lub totalnie mi nie pod pasowało a zajmowało miejsce szlachetniejszych produktów oddałam koleżance ;p

sumienie nie gryzie że wyrzucone pieniądze, ja tego juz nie mam a ktos może spożytkuje ;p

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:28   #2019
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
dziękuję:roza : z tego co widzę to chyba nie ma, kurcze a ja tyle tego mam a ta maska mnie kusi trzeba iść na jakiś odwyk
ja specem nie jestem
też silikonu chyba nie widzę, ale jest pq które też działa powłokotwórczo (?) i jest niezgodne z CG..

prosze mnie poprawić jakby co

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:04   #2020
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
ja specem nie jestem
też silikonu chyba nie widzę, ale jest pq które też działa powłokotwórczo (?) i jest niezgodne z CG..

prosze mnie poprawić jakby co
dzięki za info, metody CG nie stosuje, ale chyba powinnam

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-10-17, 14:35   #2021
KaRaa xD
Rozeznanie

Jest o co walczyć? mam już dośc moich włosów? w strasznym są stanie?
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:41   #2022
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaRaa xD Pokaż wiadomość
Pewnie, że jest.
Masz piękne fale/loki. Wstąp do podforum dla zakręconych.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:45   #2023
KaRaa xD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Pewnie, że jest.
Masz piękne fale/loki. Wstąp do podforum dla zakręconych.
Dziękuje skorzystam z rady
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:08   #2024
magdalenka_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Jak rano umyję to po nocy zawsze mam świeże i jeśli ich nie umyję to wytrzymują jeszcze albo do połowy dnia albo do wieczora. Picie pokrzywy głównie ogranicza mi przetłuszczanie.
Ale też jak myję co 2 dzień więcej ich leci. Mam nadzieję, że to minie.
dzięki za odp właśnie z tym wypadaniem to może jest tak, że to co wypadłoby przy dwóch myciach sumuje się i wypada przy jednym? czyli że nie wypada więcej tylko to co i tak by wypadło, tylko rozłożone na dwa razy nie wyglądałoby tak strasznie u mnie po tym dwukrotnym przetrzymaniu przy każdym codziennym myciu leci więcej włosów mam nadzieję, że niedługo to minie...
Cytat:
Napisane przez Elaen Pokaż wiadomość
Dzis ja zastosowalam, po nocy spedzonej z olejkiem Sesa. Maseczka umylam glowe i wlosy i potem zostawilam na 15 minut, po czym splukalam. Na to Joanna b/s i na koniec plukanka z lnem.
Efekt-mega blyszczace, grube, miesiste wlosy. Co prawda usiluje je uformowac w jakies fale z marnym efektem, ale to co mam, juz mi sie podoba.
Zeby jeszcze przestaly wypadac, to juz bede calkiem zadowolona...
to fajnie, że tak Ci służy, ja teraz poluję na tego dużego biovaxa, tylko chciałabym spróbować tego do farbowanych, albo do blondu, albo do wypadających a najchętniej to tych wszystkich plus jeszcze kupiłabym sobie do suchych, bo miałam i tez był fajny

Cytat:
a ja muszę się wyżalić

może kolor trochę się wypłucze... ja pamiętam jak schodziłam z ciemnych do blondu a co do vitapilu (kupiłam ostatnio ten z biotyną) jakie miałaś po nim efekty?

Cytat:
Napisane przez KaRaa xD Pokaż wiadomość
śliczne są i napewno jest o co walczyć
magdalenka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:52   #2025
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_87 Pokaż wiadomość

może kolor trochę się wypłucze... ja pamiętam jak schodziłam z ciemnych do blondu a co do vitapilu (kupiłam ostatnio ten z biotyną) jakie miałaś po nim efekty?
Zjadlam chyba 2 czy nawet 3 opakowania, ale o efektach Ci nie powiem, bo zwyczajnie nie zwracalam na to uwagi Ale juz dzis zakupiłam kolejne opakowanie i tym razem zwroce uwage na co u mnie podziala
Stary 2011-10-17, 18:08   #2026
czarnaaa33
Raczkowanie

Cytat:
Zjadlam chyba 2 czy nawet 3 opakowania, ale o efektach Ci nie powiem, bo zwyczajnie nie zwracalam na to uwagi Ale juz dzis zakupiłam kolejne opakowanie i tym razem zwroce uwage na co u mnie podziala
Kochana-jak juz pisałam wcześniej-doskonale wymywa kolor/w moim przypadku na niekorzyść/ oliwa z oliwek czosnkowa. Nawet allwavesa nie do ruszenia wypłukała w ciągu 2 tyg do dużooo jasniejszego koloru, co w moim przypadku dało czerweń brrrrrrrr.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:22   #2027
fortepianistka
Rozeznanie

A ja dziś jakoże petrole mi się w weekend wylało do kosmetyczki () to pozostałam jedynie z wodą brzozową, więc nie mogłam nie wstąpić do DOZu i zamówiłam Jantar. Pani była bardzo miła, musiałam jej w necie pokazać który to i będe dzwoniła jutro czy przyślą z hurtowni !

Teraz oczekiwanie Myślicie ze jesli używam keratyny z jedwabiem i pantenolem na hydrolacie aloesowym na długość to lepiej jantar dawać tylko na skalp?
Stary 2011-10-17, 18:40   #2028
Aneta94Eg
Rozeznanie

Zauważyłam,że tak jak przy Waxie oryginalnym mi wypadały włosy garsciami tak też przy Biovaxie mi wypadaja ale robie to raz na tydzien wiec glowa jeszcze nie jest łysa.
A co drugi dzien stosuje wcierke zelu aloesoweo z gorvity i mgielki radical
Dużo małych włosków na czubku głowy się pojawiło
Stary 2011-10-17, 18:41   #2029
magdalenka_87
Raczkowanie

Cytat:
aha, ja i tak narazie z łykaniem vitapilu poczekam, bo teraz piję drożdże i od dzisiaj już nie wiem które podejście do regularnego picia pokrzywy i nie chce z tym wszystkim przedobrzyć

zrobiłam sobie dzisiaj płukankę z piwa, teraz włosy schną, mam nadzieję, że to też pozytywnie wpłynie na przyrost (wmasowałam też w skórę) i dzisiaj po tygodniowej przerwie zaczynam wcierać jantara i mam nadzieję że w końcu coś ruszy...
magdalenka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:23   #2030
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneta94Eg Pokaż wiadomość
Zmieszałaś żel aloesowy z radicalem? Dobrze zrozumiałam?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-10-17, 19:27   #2031
Aneta94Eg
Rozeznanie

Cytat:
Zmieszałaś żel aloesowy z radicalem? Dobrze zrozumiałam?
Żel aloesowy na noc stosuję co drugi dzień.
A po umyciu włosów pryskam włoski radicalem.
Stary 2011-10-17, 19:48   #2032
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_87 Pokaż wiadomość
dzięki za odp właśnie z tym wypadaniem to może jest tak, że to co wypadłoby przy dwóch myciach sumuje się i wypada przy jednym? czyli że nie wypada więcej tylko to co i tak by wypadło, tylko rozłożone na dwa razy nie wyglądałoby tak strasznie u mnie po tym dwukrotnym przetrzymaniu przy każdym codziennym myciu leci więcej włosów mam nadzieję, że niedługo to minie...
Też trzymam się tej teorii
Chociaż dzisiaj przy myciu wypadło tylko kilkanaście włącznie z odżywką, a miałam już niezły przetłuszcz na głowie a wcześniej jakoś ze 2 razy więcej. Tak do końca to nie wiem, co zadziałało na wzmocnienie cebulek, bo stosuję różne rzeczy, ale chyba ten Petrosterol.
Na pewno wkrótce minie

Cytat:
Napisane przez fortepianistka Pokaż wiadomość

Teraz oczekiwanie Myślicie ze jesli używam keratyny z jedwabiem i pantenolem na hydrolacie aloesowym na długość to lepiej jantar dawać tylko na skalp?
Dawałabym na skalp tylko

Cytat:
Napisane przez Aneta94Eg Pokaż wiadomość
Zauważyłam,że tak jak przy Waxie oryginalnym mi wypadały włosy garsciami tak też przy Biovaxie mi wypadaja ale robie to raz na tydzien wiec glowa jeszcze nie jest łysa.
Od jutra też będę wcierać żel aloesowy. Nie mogłam się powstrzymać z jego kupieniem, po tych komentarzach o zerowym wypadaniu
Stary 2011-10-17, 19:58   #2033
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
W Wawie w małym Tesco nie ma nic Bingo, a w Auchanie jeszcze pół roku temu była tylko maska drożdżowa i chyba 1 szampon - jak jest teraz to nie wiem. Lipa straszna.
Ale na szczęście niedaleko mnie jest apteka, która dysponuje większym asortymentem produktów tej firmy Co ciekawe, produkty przywiózł "na spróbowanie" jakiś facet. Niby polska firma, ale produkt ciężko dostać. W mojej okolicy to nawet zwykłej drogerii nie uświadczysz, tylko Rossmann na Rossmannie
No kurcze, u mnie Bingo jest tylko w tym nieszczęsnym Tesco, a chciałabym wypróbowac też inne. Na Allegro za 20zł trochę mi szkoda
Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
W SSC też są tylko te dwie.
Ciekawe czemu tak. Tych najwięcej produkują, czy co?
Cytat:
Ja ogólnie jestem sucha - sucha cera, włosy, bardzo słabo mi się przetłuszczają. Ostatnio 5 dni nie myłam i wyglądały jeszcze jako tako, mimo nakładania różnych wcierek. Ale po seboradinie i radicalu są jakieś takie poklejone, a po jantarze bardzo dobrze wyglądają i mimo to, że psikam nim w przedziałki i siłą rzeczy także na sporą część włosów (przelałam sobie do butelki z atomizerem), to naprawdę było OK. Niestety większość tych kuracji dla wypadających włosów jest jednocześnie dla przetłuszczających się
I tak źle i tak niedobrze, ja mam suchą skórę na całym ciele tak że aż pęka, a na głowie i twarzy tłuścioch Mnie większośc wcierek przetłuszcza (nawet tych teoretycznie do tłustych)

KaRaa, masz piękne fale Chciałabym żeby moje takie były jak dorosną

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:11   #2034
ston3d
Zadomowienie

Też mam ten żel aloesowy, ale planuję kupić sok i rozcieńczyć nim moją wcierkę, która wyszła zbyt stężona i jak wcieram ją w skórę, to drobny osad osiada na włosach i są posklejane, sztywne... Mam nadzieję, że sok podziała na moje włosy równie dobrze jak żel na wasze Bo żel stosuję na skórę twarzy, bo ostatnio ciągle mam jakichś kosmitów na buzi :/
Nie znalazłam póki co rzepy na rynku i nie wiem czy się na nią decydować, bo boję się, że dużo włosów mi wyjdzie...

Dzisiaj byłam w szpitalu i panie zachwycały się moimi włosami, wydaje mi się też że ampułki Radical i odżywka w sprayu sprawiły, że włosy mi urosły tak z 5 cm przez wakacje (dla mnie to dużo).
Niestety, nie umiem dokładnie zmierzyć przyrostu...
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

Edytowane przez ston3d
Czas edycji: 2011-10-17 o 20:14
ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:59   #2035
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Kochana-jak juz pisałam wcześniej-doskonale wymywa kolor/w moim przypadku na niekorzyść/ oliwa z oliwek czosnkowa. Nawet allwavesa nie do ruszenia wypłukała w ciągu 2 tyg do dużooo jasniejszego koloru, co w moim przypadku dało czerweń brrrrrrrr.
Jak nie rozjaśni się po kilkukrotnym myciu to na pewno skorzystam z Twojej rady
Nigdy nie zwracalam uwage na moje baby hair. ALe wczoraj przy farbowaniu na czubku glowy mialam 5cio cm odstajace wloski! a dodatku po bokach i przy linii czola mam ich mnoswto i sa bardzo dlugie jak zbieram wlosy w kitke to mi tak śmiesznie ostają do okola, jak aureolka
Stary 2011-10-17, 21:13   #2036
vouge13
Zadomowienie

Kupiłam dzisiaj olej winogronowy! Fajną ma konsystencję, jest taki rzaaadki. I ładny zapach.
Tylko na opakowaniu nigdzie nie ma informacji czy jest nierafinowany i tłoczony na zimno :/
Stary 2011-10-17, 21:21   #2037
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj olej winogronowy! Fajną ma konsystencję, jest taki rzaaadki. I ładny zapach.
Tylko na opakowaniu nigdzie nie ma informacji czy jest nierafinowany i tłoczony na zimno :/
gdzie go kupilas? bo u mnie stoi w szafie jakis biedronkowy ^^

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 22:56   #2038
mango_91
Zakorzenienie

ha, też mam biedronkowy;-)
a gdzie kupujecie olej kokosowy (pomijając internet) ? Czaję się na niego juz ze 3 miechy i dorwać nie mogę -.-

mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 23:35   #2039
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
gdzie go kupilas? bo u mnie stoi w szafie jakis biedronkowy ^^
W Stokrotce, jakiś wypasiony z Włoch podobno przyjechał :P
Stary 2011-10-18, 11:52   #2040
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Warszawianki i inne wizażanki, maski bingo są w ofercie sklepu shea.pl. Zamierzam się jutro wybrać i zrobić zakupy, wiem o tym sklepi od pięciu minut, więc nie wiem nawet ile za wysyłkę trza dać

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości