|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nitka! moze kleisz tu ten numer krs to moze gdy któras z nas będzie sie zastanawiac na kogo dać ten 1% to skorzysta! Cytat:
|
||||
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cieszę się, bo w poniedziałek wracam do pracy Co prawda Pani doktor, była temu przeciwna bo gdzież z temp 37,7 ale uparłam się... w domu już wariuje, może jakoś lepiej mi będzie jak wrócę do pracy, tylko boję się by ta temperatura za bardzo nie dawała o sobie znać i bym wytrzymywała te 8 godz przed komputerem ![]() Właśnie dziewczyny... czy jak od 2,5 miesiąca byłam na zwolnieniu lekarskim czy muszę zrobić do pracy jakieś badania?
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ale mam dziś dobry humor
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Katka według mnie powinnaś dostać skierowanie na badania kontrolne jeżeli to zwolnienie po # trwa ponad 30dni Estre trzymam kciuki i żałuję, że ja jeszcze muszę czekać ![]() Ostatnio mam zły humor dlatego rzadko się udzielam ale myślami jestem z Wami |
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Estre no to gratulacje i powodzenia!!
Nitka u mnie też jest dziewczynka 6 lat i ma guza mózgu teraz tylko czekanie kiedy zamknie oczka masakra jakaś!!
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki na pierwszy rzut oka druga nazwa to lanolina będę dalej zaraz rozszyfrowywać ![]() Cytat:
ale taka zwykła rehabilitacja mnie nie kręci Chciałabym zrobić kursy ( tylko jeden taki kurs to koło 20 tys ) i bardziej iść w rehabilitację dziecięcą, do tego jeszcze zrobić położnictwo Cytat:
. Może twój stan się poprawi jak zmienisz otoczenie i będziesz myśleć o czymś innym badania na pewno musisz zrobić
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
nATK! super pomysły1 a musisz miec położnictwo do SR. zatrudnisz p.Beatke a kursy fajne m.in o prowadzeniu SR o masazu dzieic są na stronie Rodzic po ludzku!
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam ale oczy mnie coś bardzo pieką, ostatnio często przy kompie odczuwam taką dolegliwość
Niech będzie bardzo dobry! fiolusiek - owocnego weekendu, jakieś szczególne plany? ![]() natalia- z tego co pamiętam to pisałas ostatnio, że na kolejne szczepienie jedzie z Mikołajem mąż ![]() pomysł na biznes - ważne, ze jest sam pomysł i chęci, ale z tą SR to mnie zaskoczyłaś będziesz konkurencją pani Beatki?![]() Teściowa została na badania, jutro Tz jest w pracy i muszę sama podejść do lekarza bo dzisiaj nie ma prowadzącego Możliwe, że to ciśnienie to reakcja na antybiotyk... prince polo- ja mam usg przy każdej wizycie czyli co 3 tygodnie minimum, gdybym trafiła na lekarza, który inaczej prowadziłby ciążę chyba zmieniłabym bo mnie badanie na fotelu nie uspokaja nawet jak słyszę "Wszystko zamknięte- ciąża wzrorowa" pochwal się jak "łowy" w ciucholandzie Lucy- 21 sklep? Nie gniewaj się ale nie mam siły się powstrzymać chociaż wiem, ze to wcale śmieszne nie jest Black secret, karota -powodzenia w poszukiwaniach, wiem jaka to trudna sprawa, kiedyś wysłałam ok 80 podań - dostałam dwie odpowiedzi- obie przyjęłam ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Nita- dreszcze mam jak czytam o nieuleczalnych chorobach - zwłaszcza u dzieci....a bezradność jest najgorsza ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A my z Tz-em mieliśmy bezsenną noc. Nie spaliśmy i gadaliśmy w łóżku do 4.30 o życiu, zmianach, remoncie i przeprowadzce. Eh, lubię czasem takie bezsenne noce Rano cięzko było się zwlec z łóżka o 8.30 ale udało się i po śniadaniu pojechaliśmy na miasto i w błyskawicznym tempie załatwiliśmy klika urzędowych spraw (a nastawiałam się, że bedziemy wszędzie czekać). Mama myślała, że czegoś zapomnieliśmy bo tak szybko wróciliśmy w dodatku zdążyliśmy zrobić małe zakupy.
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-01-26 o 13:17 |
|
|
|
#2024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny - czy miała któraś z Was torbiela wewnątrz jajnika? Jak się leczy coś takiego? (siostra ma i się martwię) |
||
|
|
|
#2025 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak konkurencja ogromna, wszysko pada pokolei.... Nie chce teraz tak ryzykowac.oj nie jest.... Cytat:
za kciuki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() (Nie) dziekuje za zyczenie powodzenia Uwielbiam takie rozmowy z Tz...szczegolnie noca... Zaczelam sie zastanawiac czy w koncu wszysko bedzie jakis czas moglo byc dobrze.... Moj dziadek wyladowal dzis w szpitalu.... Mial migotania serca jakies, cisnienie ma od kilku godzin wysokie....pol godziny temu babci mowila,ze 200/120.... ![]() Nie moga go ustabilizowac
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczynki. smiech an sali z naszą służbą zdrowia...
Wczoraj posżłam wykupić receptę na luteinę, i jak w grudniu 2011 kupowałam 3 opakowania to zapłaciłam niecałe 10zł, a w styczniu 2012 juz zapłaciłam 42zł za 3 opakowania!!!! Co jest kurna ![]() ![]() Bardzo proszę moze Wy mi coś doradzicie...bo ja już nie wiem co robić.. p.s. co do pracy, to ja w tamtym tygodniu wysłałam kilka cv i jest odzew. Do tej pory pracowałam w banku przy obsłudze kredytów, a teraz nie wiem czy mam się zająć, szef jak się dowiedział w tym miesiącu,z ę nie jestem już w ciąży! do powiedział, ze jednak nie przedłuży mi umowy i mam umowę tylko do końca stycznia. Trochę to pokrzyżowało moje plany ;/ jeżeli chodzi o ciążę, bo wiecie z jednej pensji ciężko.... no i mówię do męża, ze szybko szukam bylejakiej pracy i tyle... a teraz nie wiem... z jednej pracy się odezwali z banku, posżłam na rozmowę ale umowa zlecenie, to odmówiłam, byłam na rozmowie w sklepie meblowym ;/ i dzisiaj babka zadzwoniła, ze od lutego mogę pracować , a wczoraj koleżanka powiedziała mi że w placówce banku potrzebują na doradcę i byłam dzisiaj zaniosłam cv, miałąm rozmowę z kierowniczką, noa le mają 2 tygodnie na decyzje i wybór kandydata ![]() I teraz co zrobić? 1)meblowy: praca codziennie z sobotą po 9 g - z nadgodzin do odbioru dzień wolny -umowa 1wsza na 3 m-ce druga na rok -pensja: 1600zł brutto plus premia ;/ -comnie kusi: przekoczowanie na mało ambitnej posadzie aby zajść w ciążę ;/ 2)placówka bankowa: codziennie od 9-17 -umowa tak samo 1wsza 3 m-ce druga rok -pensa 3000zł brutto podstawy+premia -co mnie kusi:dobre zarobki I powiem Wam co ja rozważam: w banku nie mam pewności czy się dostanę-w meblowym pewne w banku się wydłuży starania o ciążę- tu mogę praktycznie od razu Wiem, wiem dziecko najważniejsze, no ale musze też pomyśleć, zeby mieć za co dziecko wychować. Przepraszam, ze Was zadręczam, ale wy mnie zrozumiecie
|
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
karotka ja wzielabym sklep meblowy jesli chcesz szybko zajsc w ciaze,ale tez nie rezygnowalabym z banku....zawsze ze sklepu mozesz zrezygnowac i powiedziec,ze znalazlas cos innego, lepsza oferte. sa takie czasy,ze kazdy szuka aby bylo jemu jak najlepiej.
a czemu w banku tlyko ma sie wydluzyc czas w staraniach??
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Dziewczyny...
coś czuję, że będę mieć problemy z przywróceniem, zdolności do pracy.... dziś mi stuknęło 37,9 temperatury... mój tato rozmawiał dziś z Panią doktor, jest bardzo negatywnie nastawiona... jutro o 8 mam wizytę..
Edytowane przez katka_19 Czas edycji: 2012-01-26 o 14:35 |
|
|
|
#2029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duzo, duzo zdrowka CI zycze i sciska mocno!!!
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
katka- może jednak jeszcze nie czas na powrót do pracy...
masz mieć jakieś dalsze badania w zwqiązku z tą temp? ja odebrałam dzisiaj badania krwi- zrobiłam je dodatkowo bo gin nie zlecała a na wynikach pełno strzałek, zwłaszcza w dół...chyba anemia w dodatku niepokoi mnie wzrost NEUT i spadek LYMPH, masakra- szukam w dr google i się niepotrzebnie nakręcam...ale piszą o poważnych chorobach wirusowych przy takich odchyleniach.... Alfa- jesteś, poratujesz? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- karotka- ciężka decyzja- i musze Cię zmartwić, raczej żadna z nas nie pomoże Ci jej podjąć, każda napisze co zrobiłaby ale subiektywnie - patrząc na swoją sytuację i predyspozycje . Jak dla mnie praca w banku zarobkowo kusząca za to w sklepie meblowym wydaje mi się, że bardziej spokojna i teoretycznie mniej stresująca...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-01-26 o 14:56 |
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze jak Inutilek wroci to tu na pierwszej stronie musi zrobic porządeczek i aktualizacje, bo z tego co widzę sporo jest do zmiany
ale jak to mowila, Kazda zainteresowana musi zglosic do niej chcec zmiany... a tak wogole ciekawe jak tam z Julianem sobie radzi, i kiedy nam Go pokaze Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy jestescie za kupowanie ciuszkow niemowlakom i maluchom w Ciucholandach? nie boicie sie jakis chorob? ze np nie odpoiwednio ubranka upiora/odkarza zreszta nie wiem co oni z nimi robia przed wrzuceniem do sklepu hmmm...
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydłuży się dlatego, ze skałda się to wszystko z kilku etapów: najpierw mają teraz 2 tygodnie na podjęcie decyzji, czy mnie chcą ![]() Później mam kolejny etap, w siedzibie firmy ( taka właściwie formalność, bo główna decyzja jest tej co z nią dzisiaj rozmawiałam), na tą drugą rozmowę też się czeka trochę, czyli np. z kolejny tydzień, później czeka sie na główną decyzję i skierowanie na szkolenie.po tej drugiej rozmowie to moze i do 2 tygodni trzeba czekac na szkolenie ;/ i tak... czyli najwcześniej prace zacznę w marcu i to najwcześniej!!! ;/ |
|
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
Karotka ta jak zeberka napisala-kazda napisze co sama zrobilaby na Twoim miejscu,ale oceniajac swoja sytuacje.
Ale faktycznie skomplikowana ta rekrutacja w banku....za to w sklepie spokojniej....
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kunegunda- myślę, że dobrze wyprane ciuszki(w wysokiej temp) i prasowane gorącym żelazkiem nie powinny stanowić zagrożenia dla bobasa zastanawiałabym się jedynie nad delikatnymi rzeczami, których nie można wysoką temp traktować
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O np w ciąży występuje fizjologiczna anemia ja miałam hemoglobinę i hematokryt poniżej normy a lekarz mi powiedział, że bardzo ładny wynik jak na ciążę
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- aby moje też pochwalił
dobrze, że sobota niebawem
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę jutro
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Któraś z Was kupuje takie ubranka dla swoich obecnych/przyszlych pociech??
|
|
|
#2039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do masazu to mam zrobioną 2-letnia szkołę - technik masażysta i byłam też na kursie masażu niemowląt - shantal i te sprawy Pomysłow to ja dużo mam Cytat:
![]() jeszcze nie wiem, wszystko zależy od pracy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- zebra ja w mojej pracy mgr pisałam o wszystkich zmianach, jak chcesz moge ci podesłać
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
natalia- jeśli mogę to poproszę o takie zestawienie
podeślę Ci adres mailowy na priv kunegunda- ja chciałabym się wybrać na takie zakupy dla dziecka w ciucholandzie w maju lub w czerwcu ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- karotka- ja miałam taką sytuację w aptece, że pieczątka - a dokładnie- nr identyfikacyjny lekarza był nieczytelny- wtedy zamiast 3zł za luteinę zapłaciłam dużo więcej...
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

do egzaminu, wczoraj już ksiażki przeglądałam.

teraz tylko czekanie kiedy zamknie oczka
Chciałabym zrobić kursy ( tylko jeden taki kurs to koło 20 tys 

za pracę