Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 20:22   #2011
Amorcio
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Też uważam, że Amorcio ma rację. Przeciwbólowe leki, przynajmniej ja biorę w ostateczności, czasem może niepotrzebnie zwlekam. Zdarza się, że głowa boli cały dzień, a ja czekam, aż położę się spać. Gdy rano wstaję i nadal boli no to wiadomo co zrobić.
Wiem, że ból po operacji jest o niebo gorszy, ale myślę, że my kobiety jesteśmy w stanie wytrzymać wiele i wszystko należy robić rozsądnie.
Nie wiem czy ketonal bierze nasza nowa cycatka, ale jeśli tak to na to świństwo radzę uważać. Jak tylko mogłam to odsunęłam te leki od siebie jak najdalej.
Nawet w tym tygodniu byl program w tv. Babka cale zycie brala paracetamol ale ten jeden raz akurat wystapila reakcja alergiczna zespół Lyella.
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:24   #2012
belseno
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez Foxy89 Pokaż wiadomość
No właśnie sęk w tym, że przy swoich rodzicach, naszych znajomych i w ogóle bardzo dobrze się do mnie odnosi. Szanuje mnie i wiem to, ale mam wrażenie, że przy mojej rodzinie chce wypaść tak dobrze, że zachowuje się jak kretyn. No nie wiem jak to wyjaśnić
hihihii.....zachowuje się jak kretyn - fajnie to ujęłaśczyli w sumie to dobry chłopak? No to może jak się oswoi z Twoją rodziną to znormalnieje....może faktycznie za bardzo się stara i przegina w druga stronę, wiesz jeśli on zmieni zachowanie to i mama to zauważy no ale wiadomo oboje muszą chcieć. A w tym wszystkim to Ty musisz być najlepszym obserwatorem i mądrze wybrać
Stary 2013-02-21, 20:24   #2013
horo_2
Zadomowienie

hej dziewczynki
ewa bień ma wyprzedaż fajniutkich staniczków świetna jakość i ciekawe wzory za naprawdę nieduże pieniążki a noszą się rewelacyjnie

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:24   #2014
Niezadowolencja
Raczkowanie

Słuchajcie no panienki, małe pytanko mam, wynikające z ogromnej ciekawości (więc mnie nie wyrzucajcie z forum), czy Wasi Tż wolą uprawiać seks czy raczej wolą żeby im robić przysłowiowego "loda"? A są takie, które nie dają się namówić na niego? Jak podchodzicie do tej sprawy?

Kieruje mną czysta, ale niezdrowa ciekawość

Edytowane przez Niezadowolencja
Czas edycji: 2013-02-21 o 20:26
Niezadowolencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:25   #2015
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
kasik pamiętam, pamiętam ale w koncu nie poszłam na zajęcia, muszę pilnie robote skończyć natomiast ide jutro rano i po powrocie poskacze w nim troszkę i napiszę Ci co i jak Fotki w tym panache mam w folderze ze stanikami natomiast z okazji 8 miesięcy nie dam rady dziś zrobić, ale je wygłaskałam a teraz robie kawke i do roboty - obiecałam klientowi do końca tyg. coś skończyć a jeszcze sporo przedemną ale mi w nocy najlepiej się pracuje, cisza...spokój, zero telefonów, emaili a na forum tak pocichutku na chwilkę zajrzałam no bo przecież jestem od niego uzależniona
ok belseno nie ma sprawy-jutro chce go zamowic doradz mi prosze jaki rozmiar wziac mam 74 pod biustem no jak na maxa scisne to 72 a wbiuscie terz roznie 87,88??jak wziac 70 e czy 65 e??pytanie czy ja wejde w te 65??bo pewnei on jest dosyc scisliwy no i taki w sumie ma byc...jestem w kropce??zeby mi ta miska w tych70 pasowala a nie latala bo tam jest jakos na 90 w biuscie...
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:26   #2016
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ludzie, jak mnie wszystko boli. Najgorzej czuję lewą brodawkę, bo obie miałam dodatkowo wyciągane. Marzę o tym, żeby ściągnąć z góry ten bandaż i rozpiąć stanisława, bo miażdży mi wręcz żebra. Oczywiście jest lepiej niż np wczoraj, ale ogólnie to ałałałałałałałała
całuje mocno i przytulam delikatnie Trzymaj się Kuleczko
Stary 2013-02-21, 20:27   #2017
Foxy89
Rozeznanie

Myślę, że faceci chcą zacząć od loda a skończyć na seksie... Tak uważam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:28   #2018
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martika25300 Pokaż wiadomość
Muszę poszukać chodź pewnie ciężko będzie ale któraś z dziewczyn pisała, że anatomy lubią się zawijać a może kurcze marszczyć poszukam.....ale w sumie to jedno i drugie mnie niepokoi więc jeśli coś wiecie na temat to się podzielcie.
co do tego zwijanie to na bank chodzi o przekrecenie dlatego pierwsze tyg sa najwazniejsze trzeba dbac o siebie i przestrzegac zalecen
Stary 2013-02-21, 20:29   #2019
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
hihihii.....zachowuje się jak kretyn - fajnie to ujęłaśczyli w sumie to dobry chłopak? No to może jak się oswoi z Twoją rodziną to znormalnieje....może faktycznie za bardzo się stara i przegina w druga stronę, wiesz jeśli on zmieni zachowanie to i mama to zauważy no ale wiadomo oboje muszą chcieć. A w tym wszystkim to Ty musisz być najlepszym obserwatorem i mądrze wybrać
Ogólnie to bardzo dobry chłopak i mogę liczyć na niego w każdej sytuacji. Już niejednokrotnie mama dała mi do zrozumienia, że uważa, że dla mnie to nawet Brad Pitt będzie fe. Bo ja taka gwiazda, że ho ho. Będę musiała z TŻ-em porozmawiać o tym co mnie gryzie. Tak najłatwiej.
W każdym razie dziękuję Wam
Stary 2013-02-21, 20:30   #2020
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ewa bień ma wyprzedaż fajniutkich staniczków świetna jakość i ciekawe wzory za naprawdę nieduże pieniążki a noszą się rewelacyjnie
mi sie tez bardzo podobajanawet szukalam jej sklepu w gdynii czy gdansku ale nie znalazlam ale przymierzylam kilka modeli w sklepie jakims tam i nie lezaly mi ale to przez ten mostek pewnieale sliczne samoze kiedys jakis zdobede
Stary 2013-02-21, 20:31   #2021
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
co do tego zwijanie to na bank chodzi o przekrecenie dlatego pierwsze tyg sa najwazniejsze trzeba dbac o siebie i przestrzegac zalecen
A ja gdzieś czytałam o zwijaniu się brzegów implantu, chyba miało to coś wspólnego z torebką, któa się tworzy. I jak coś tam się nie tak obkurcza to dochodzi do zawinięcia brzegu implantu. Niestety nie jestem na 100% pewna tego o czym piszę, bo tylko raz gdzieś mi się taki zwrot rzucił w oczy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:31   #2022
niezapominajka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Ja przeczytałam wszystkie obowiązkowe i nadobowiązkowe. Muszę zakupić jeszcze "Noce i dnie", bo przeczytałam tylko 2 części (tyle miałam w domu), a uwielbiam i film i książkę. To polecam wszystkim. Ja książki traktuję jak książki, a nie obowiązek lekturowy. Uwielbiam czytać, a teraz na luzie coś czuję, że spodobają mi się jeszcze bardziej no i więcej zapamiętam.
Niezadowolencja ja Cię doskonale rozumiem z tym czytaniem Sama "pożeram" książki w ogromnych ilościach. A lektury w szkole wszystkie czytałam z wielką przyjemnością. A Lalke wybrałam sobie jako temat na maturę Też teraz myslę wrócić do kilku szkolnych lektur, kto wie może to będzie Lalka
Stary 2013-02-21, 20:31   #2023
belseno
Zadomowienie

Cytat:
ok belseno nie ma sprawy-jutro chce go zamowic doradz mi prosze jaki rozmiar wziac mam 74 pod biustem no jak na maxa scisne to 72 a wbiuscie terz roznie 87,88??jak wziac 70 e czy 65 e??pytanie czy ja wejde w te 65??bo pewnei on jest dosyc scisliwy no i taki w sumie ma byc...jestem w kropce??zeby mi ta miska w tych70 pasowala a nie latala bo tam jest jakos na 90 w biuscie...
ja mam 78-79 pod biustem i w biuście 92-93 i mam rozmiar tego stanika 70 E i nie jest za ścisły, kurde nawet nie wiem jak Ci to zmierzyć bo mogłabym podejść do sklepu i go powymierzać ale jak? Ja go kupowałam w sklepie z taką lepszą bielizną, tam gdzie mają staniki np. Freya, Masquerade, Cleo...
Stary 2013-02-21, 20:31   #2024
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
mi sie tez bardzo podobajanawet szukalam jej sklepu w gdynii czy gdansku ale nie znalazlam ale przymierzylam kilka modeli w sklepie jakims tam i nie lezaly mi ale to przez ten mostek pewnieale sliczne samoze kiedys jakis zdobede
ja jestem bardzo z nich zadowolona i każdemu mogę polecić
dzisiaj też kupilam sobie komplecik i jutro ma juz u mnie być ... mam nadzieję, ze będzie dobry

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:33   #2025
Foxy89
Rozeznanie

Dobra dziewczyny, uciekam spać.
Życzę dobrej nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:33   #2026
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martika25300 Pokaż wiadomość
Muszę poszukać chodź pewnie ciężko będzie ale któraś z dziewczyn pisała, że anatomy lubią się zawijać a może kurcze marszczyć poszukam.....ale w sumie to jedno i drugie mnie niepokoi więc jeśli coś wiecie na temat to się podzielcie.

cytat....Włókna kolagenowe, które tworzą kapsułkę wokół implantu teksturowanego i gładkiego są wyrównane na końcach. Jeśli wystąpi bodziec do kontaktu (może to być cokolwiek), włókna mogą skrócić się nad sobą koncentrycznie wokół implantu, powodując efekt obkurczania i zwijanie , którego to konsekwencje wszyscy znamy.....
Stary 2013-02-21, 20:33   #2027
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
Niezadowolencja ja Cię doskonale rozumiem z tym czytaniem Sama "pożeram" książki w ogromnych ilościach. A lektury w szkole wszystkie czytałam z wielką przyjemnością. A Lalke wybrałam sobie jako temat na maturę Też teraz myslę wrócić do kilku szkolnych lektur, kto wie może to będzie Lalka

A Tż się ze mnie śmiał, jak mu powiedziałam, że wszystkie czytałam. Uwielbiam czytać, książki są super.
Stary 2013-02-21, 20:34   #2028
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Kulkaaga gratulacje mamy ten sam rozmiar implantu

ja już dzisiaj umyłam sama włosy i założyłam koszulkę przez głowę coraz mniej boli..
Zazdroszczę, ja mam problem z podrapaniem się po nosie

Amorcio, Iloona - dziękuję za odwiedziny, kwiatki od Was dotarły ze mną do domu i cieszą oczy. A drogę do domu przespałam

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość

Kulkaaga,
cieszymy się z Tobą i teraz czekamy na pierwsze foty
Napisz jakie było Twoje pierwsze wrażenie przy zmianie opatrunku i
jakie zalecenia dał Ci Pan doktor?
Na razie żadnych zaleceń, wszytko powie przy zdejmowaniu szwów
Ogólnie ponoć były ze mną jakieś kłopoty bo im tam trochę pokrwawiłam z tego co mówił dr. Z przejęcia to nawet go o połowę rzeczy nie zapytałam

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość

No ja bardzo bym sie zastanowila zanim komuś takiej rady bym udzieliła....pozostawię to jednak bez komentarza...i radzę być rozsadna w karmieniu sie lekami i dobrze poszukać info w nexie a nie na ulotce o skutkach ubocznych zażywania "zwykłego" paracetamolu czy ibufenu nie mowiac o ketonalu
Lekarz zalecił mi jedynie łagodne rzeczy typu ibuprom czy pyralgina, a nawet tych staram się brać jak najmniej. Jednak strasznie dokucza mi ból brodawki, szczególnie lewej i ten ketonal to tak w pogotowiu trzymam

Ogólnie to dzisiaj doła psychicznego zaliczam ogromnego - małym zajmuje się moja mama ale on widzi mnie w domu i płacze chcąc iść do mnie na ręce. No i ja wyję razem z nim, bo nie mogę go wziąć - ogólnie to dziś jestem zła na siebie że te cycki zrobiłam bo mi dziecko przez to cierpi

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2013-02-21 o 20:39
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:35   #2029
Niezadowolencja
Raczkowanie

Lecę popracować. Może tu jeszcze wpadnę, a jak nie to proszę o odpowiedzi na moje pytanie. Możecie mnie nazwać ciekawską, nie potnę się
Tymczasem!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:39   #2030
margo50100
Raczkowanie

Dobry wieczór Wszystkim!
rzuciłam okiem na ostatnią stronę (wszystkich zaległości już nie da rady chyba nadrobić) i widzę że bardzo rózne tematy poruszacie.
Widzę dużo świezynek, takich 'prawie" jak ja, tzn "przed"
WItam Was

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Chyba nie zdążyłam jesczze pogratulować

Kulkaaga gratuluję jak sie cieszę że już jesteś po no i zadroszczę okropnie
Stary 2013-02-21, 20:40   #2031
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 78-79 pod biustem i w biuście 92-93 i mam rozmiar tego stanika 70 E i nie jest za ścisły, kurde nawet nie wiem jak Ci to zmierzyć bo mogłabym podejść do sklepu i go powymierzać ale jak? Ja go kupowałam w sklepie z taką lepszą bielizną, tam gdzie mają staniki np. Freya, Masquerade, Cleo...
ale mysle ze moze ten 65 bedzie git co ?skoro roznica pod biustem siega 7 lub 9 cm co??bo mam 72/74podTY masz roznice 8 cm co nie i jest ok?bardzo cisnie na ktora haftke zapinasz??
hm ja musze kupic przez neta w holandii go nie znajde

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
ja jestem bardzo z nich zadowolona i każdemu mogę polecić
dzisiaj też kupilam sobie komplecik i jutro ma juz u mnie być ... mam nadzieję, ze będzie dobry
fajnie/przez neta kupilas??podaj link
Stary 2013-02-21, 20:40   #2032
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
cytat....Włókna kolagenowe, które tworzą kapsułkę wokół implantu teksturowanego i gładkiego są wyrównane na końcach. Jeśli wystąpi bodziec do kontaktu (może to być cokolwiek), włókna mogą skrócić się nad sobą koncentrycznie wokół implantu, powodując efekt obkurczania i zwijanie , którego to konsekwencje wszyscy znamy.....
a co to "cokolwiek" może być... wiecie?
Stary 2013-02-21, 20:41   #2033
Niepytajozdanie
Raczkowanie

Cześć kochane długo mnie tu nie było, i jestem w tyle mam problem, a mianowicie chodzi o to że gdy kładę się na prawym czy też lewym boku (na golaska) dotykając piersi od zewnętrznej strony czuję takie fałdki, jakby marszczenie nie wiem czy powinnam się martwić, czy może jest to spowodowane tym że duży implant wypycha gruczoł/mięsień, przez co jest wyczuwalne pod skórą? bo gdy stoję to jest wszystko ok

no i całuję wszystkie forumowiczki stałe bywalczynie jak i te które niedawno dołączyły do grona cycolinek
Stary 2013-02-21, 20:41   #2034
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
Mi też rodzice zapłacą za operację Jak im w ogle powiedziałam o moim pomysle to probowali mnie do tego zniechęcic ale wkońcu zrozumieli , że to moje marzenie i nie chce dłuzej czekac. Najbardziej bałam się reakcji taty , ale nie było najgorzej ( szczerze to byłam przekonana , ze nie wyrazi zgody)Zmusił mnie do ogladania sekretów chirurgi , postraszył troszke , ze sobie sprawy nei zdaje jaki to ból i na tym sie skonczyło . Mama była przeciwna ale sie zgadzała na to skoro ma mnie to uszczesliwic , ostatnio nawet mi powiedziała , ze jesli wszystko pojdzie dobrze to moze i ona sie bedzie cieszyła ze sie zdecydowałam na to I sama przyznała , że wszyscy w rodzinie włacznie z nia maja duze piersi i ona nie umie sobie wyobrazic co ja czuje bo ja natura obdarzyła pokaźnym rozmiarem
Dobrze, że rodzice wykazali się zrozumieniem. To jest ważne. Ja też przyznam, że mimo tego, że "wyszłam z domu" to fakt, że mama mnie nie skrytykowała był dla mnie ważny.
Stary 2013-02-21, 20:43   #2035
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie to bardzo dobry chłopak i mogę liczyć na niego w każdej sytuacji. Już niejednokrotnie mama dała mi do zrozumienia, że uważa, że dla mnie to nawet Brad Pitt będzie fe. Bo ja taka gwiazda, że ho ho. Będę musiała z TŻ-em porozmawiać o tym co mnie gryzie. Tak najłatwiej.
W każdym razie dziękuję Wam
Moja mama tez tak uwazala gdy zaczelam sie spotykac z moim chlopakiem, nie lubila go, nie byl odpowiedni dla mnie, nie akceptowala zareczyn, slubem, weselem sie nie interesowali oboje rodzice, przxyszli jako goscie. Ja jestem z tym "chlopakiem" Juz 22lata, prawie 16po slubie i nadal jestem w nim zakochana z wzajemniscia a mama nadal ma na niego alergie
Stary 2013-02-21, 20:43   #2036
margo50100
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że faceci chcą zacząć od loda a skończyć na seksie... Tak uważam
ale o ssssooo chodzi?!?
Stary 2013-02-21, 20:43   #2037
iloona79
Zadomowienie

Niezadowolencja,
na Ciebie to widzę można zawsze polegać co by się pośmiać,
to babę to nawet mojemu tż pokazałam-powiedziałam,widzisz,widz isz-jak nie zrobię sobie cycków to potem tak będę z wnukami w sklepie wyglądac

Foxy,
z jednej strony dobrze usłyszeć takie cos prosto z mostu,a z drugiej to zawswsze wprowadza zamę-rodzina kontra tż,ale jak tu dziewczyny piszą,to i ja tak uważam-to brak szacunku-skoro się nie powstrzymuje przy Twojej rodzinie...niektórzy to choć robią "dobra minę do złej gry" i coś udają przy teściach...po ewentualnym slubie może być niestety tylko gorzej
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:43   #2038
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Foxy jestes mloda wiec proponuje zmien tz. On i tak sie nie zmieni, co najwyzej po rozmowie na chwile sie zmieni ale prawdziwa natura i tak wyjdzie. Im dalej w las tym bedzie gorzej. Skoro teraz warczy i to przy twoich bliskich to znaczy ze cie nie szanuje. A jak dojda dzieci i obowiazki to w najlepszych zwiazkach jest czasami bardzo ciezko , a co mowic jak juz stawia sie teraz.
Foxy, ania ma rację... teraz praktycznie jesteście beztroscy... I jeśli mimo to, on zachowuje się niewłaściwie, to potem może być gorzej. Musicie szczerze porozmawiać, tak, abyś za kilka lat nie żałowała podjętej decyzji (lub jej braku).
Stary 2013-02-21, 20:46   #2039
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]

. Nie zaluj lekow przeciwbolowych to bedzie latwiej. Jak ich pouzywasz w nadmiarze przez 3-5 dni to ci nic sie nie stanie. Trzymaj sie cieplutko . Jestesmy z Toba
No ja bardzo bym sie zastanowila zanim komuś takiej rady bym udzieliła....pozostawię to jednak bez komentarza...i radzę być rozsadna w karmieniu sie lekami i dobrze poszukać info w nexie a nie na ulotce o skutkach ubocznych zażywania "zwykłego" paracetamolu czy ibufenu nie mowiac o ketonalu[/QUOTE]

Nie pisze zeby od razu lykac w niewiadomo jakich ilosciach. Mi lekarz zupelnie nie przypisal ketanolu tylko paracetamol i ibuprofen, bo ponoc ketonal bardzo szkodzi chociazby na zoladek. Ale ja mimo to wzielam 2 razy ketonal zeby sobie spokojnie spac bo mi zostal sie jeszcze po cesarce i wlasnie o takim niezalowaniu pisze co pewnie u niektorych lekarzy ketonal to podstawa.

Ja osobiscie lykam leki w ostatecznosci i po op w 3 dobie odstawilam wszystkie Ale jak by mnie bolalo mocno to bym dluzej brala. Odstawilam zeby czuc bol i wiedziec co moge robic a co nie
Stary 2013-02-21, 20:48   #2040
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczynki
A gdzie kochana?

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości