Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 16:30   #2011
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie coś na temat wycofania ze sprzedaży Huggisów???

bo u mnie wszędzie są takie informacje i dziś kupiłam 2 ostatnie duże opakowania trójek, w sklepie zostało jeszcze kilka opakowań 4 i nie wiem czy nie kupić

używam na zmianę z pampersami simply dry (te pomarańczowe) ale bardzo lubię huggisy.
http://www.facebook.com/superbrands....51276810771064
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:35   #2012
blogerka
Wtajemniczenie

dzieki za przyjecie

ja tez mam juz dosc ;( chcilabym sie wykapac w koncu nie na szybko i nie z widokiem z wanny na dziecko siedzace w foteliku ... to tylko jeden z przykladow, bo wszytsko robie w dokladnie ten sam sposob jem na stojaco z nim na rece, robie kawe z boryskiem na rece albo patrzac na niego jak siedzi w foteliku itp itd ... ehhh ... kiedy to sie skonczy/ ;(

macie jakies pomysly jak wydluzyc dziecku przerwy na karmiene w nocy?
bo u nas to wyglada poki co tak (maly ma 9 tyg)
kladziemy go spac mioedzy 19 - 19.30 - karmienie o 23.30 jak sie cudem uda to 24. a pozniej juz 3 i o 6 pobudka
ehhh.. jestem zombiakiem juz przez ta bezsennosc

dodam ze karmie mlekiem modyfikowanym, obecnie zjada jakies 8 razy na dobe po 130 ml.
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:38   #2013
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Oczywiście Witaj

Ja mam tak samo. KOCHAM moją Darię najmocniej na świecie i życie bym za nią oddała...ale też marzę o chwili dla siebie...chciałabym się wyspać wreszcie...obudzić się wypoczęta
Nie martw się to normalne i chyba każda z nas tak ma...
Dokładnie tak jak kochana mówisz każda chciałaby mieć chwilę dla siebie. Odpocząć. Kiedyś to nastąpi

Zastanawiam się od jakiej temperatury podaje się dzieciom czopki przeciw gorączce?

Ja nie wiem co dzisiaj mojemu dziecku się stało budzi się co 3 godziny zje i spi dalej aż boje się nocy. Dawno się tak nie nudziłam aż mi dziwnie mieć tyle czasu i tak dużo zrobić w domu ale ciiii żeby nie zapeszyć
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:42   #2014
Debrah
Zakorzenienie

Nawijka: ja mam tylko tą co Szaja polecała - Rozwój psychiczny dziecka od 0-10 lat.

Lenova: dzielna babka z Ciebie, wiesz? nie zapominaj o tym

Zobaczcie dziewczyny, dla wielu z nas to pierwsze dzieci i pierwsze tego typu trudności, a wszystkie dajemy radę. Są lepsze i gorsze dni, ale każda z nas jest najlepszą mamą dla swojego dziecka. Powtarzajcie sobie to codziennie do lustra

Kurczę, nie wiem czy to ta biogaia, ale mała się obudziła, chciałam przewinąć przed jedzeniem (przerwy miała ponad4.5 godziny od jedzenia to głodna pewnie bardzo), na przewijaku rozpłakała się straszliwie ( a nigdy nie płacze przy przewijaniu). To ja ją siup w samym pampku i body z krótkim do karmienia. Zassała się strasznie, i nagle słyszę, że zrobiła wielką kupkę. Pampers nie sprostał wyzwaniu, oberwały moje spodnie.
To ja hop małą na przewijak znów, rozpinam pampka, a ona robi siku :P - dobrze że miałam taki podkład do przewijania rozłożony to zabrał większość wilgoci.

Ale widzicie, ledwo dałam biogaię, już kupka porządna, bez płaczu i męczenia się....normalnie jestem w szoku bo to probiotyk przecież więc powinien działać podawany ciągiem, a nie doraźnie, a tu już pierwsza dawka i wielki rezultat.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:42   #2015
nafiyqa
Zakorzenienie

blogerka witamy
Smiem twierdzic, ze Twoj synek bardzo ladnie przesypia noc.
Niejedna z Was wstaje/wstawala co 1,5-2h...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-18 o 16:43
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:44   #2016
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Illusion, zamowiłaś tą kieckę?

wy dacie wiarę, że my jeszcze nie załatwiliśmy tej rehabilitacji dla młodego?! Szlag mnie jasny na miejscu trafi, najpierw przez tydzień codziennie dzwoniliśmy do czterech różnych miejsc, nikt nie odbierał, jak się dodzwoniłam to powiedzieli że nas nie przyjmą że musi być inne skierowanie <?> ale żeby zadzwonić gdzieśtam, i tak sobie dzwonię i mnie odsyłają i odsyłają nosz qrwa mać....
Polski kraj polska rzeczywistość. Czasem mnie k.rwica bierze, gdzie nie idziesz to trzeba sakiewkę wyjąc, bo inaczej nic nie załatwisz.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:45   #2017
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
blogerka witamy
Smiem twierdzic, ze Twoj synek bardzo ladnie przesypia noc.
Niejedna z Was wstaje/wstawala co 1,5-2h...

pierwszy miesiac wstalam co godzine! dodam ze bylam po cesarce i strasznie mnie wszytsko bolalo, plakalam juz, nie mialam sily schylac sie nad przewijakiem no i to zmeczenie ...
Stary 2013-03-18, 16:46   #2018
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej

Leo dziś kończy 3 miesiące ja nie chce żeby on tak szybko rósł

jest cudowny i kocham go tak strasznie,że nie mogę

poszliśmy wczoraj z TZ na kolacje z przyjaciółmi, maly został z teściową, ściągnęłam mleczko i nie bylo żadnego problemu,

my już bylismy dwa razy na kontroli po fototerapii- raz 130 zł drugi 100 bo promocja ale już jest ok

kocham glony wakame, mam kg w domu bo żarłam je namiętnie w ciąży jak miałam skurcze łydek, jest to niesamowita kopalnia magnezu

zrobię sobie dzis sałatke z wakame bo mi smaka narobiłaś

a co do suhi to pewnie przez imbir bo dziala właśnie przeciw mdłością

achaaaa-piosenka u nas działa
Oj ja tez nie chce zeby mi Ola tak rosła. Dopiero był 3 miesiace teraz jutro bedzie juz 3 miesiace i tydzien. Nim sie obejrze to trzeba bedzie do pracy wracac a ja zostawic z opiekunka

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-18, 16:46   #2019
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam Od siostry dostałam
Dokładnie taki
http://www.sklepy24.pl/sklep/muzaklu...zynka-tw/38614

Bardzo bardzo fajny Super pamiątka
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie, troche zaluje ale trudn. teraz juz raczej za pozno...
ja na roczek zrobie malemu mega foto ksiazke
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nawijka: ja mam tylko tą co Szaja polecała - Rozwój psychiczny dziecka od 0-10 lat.
Debrah, ale mi chodzilo wlasnie o cos takiego, co wkleila silver - taka jakby ksiazka pamiatkowa (z opisem pierwszych odwiedzin, spacerow, itp), nie wiedzialam jak to nazwac.

Wszedzie widze tylko te ze zdjeciami Ann Gedes - sliczna jest, ale chcialam cos innego, te znam, bo sama ja siostrze wypelnialam

Stary 2013-03-18, 16:47   #2020
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę przekazać informację. Niestety długo nie posiedzieliśmy w domu z Krzysiem. Od piątku wieczorem na nowo jesteśmy w szpitalu. Trafiliśmy tam z biegunką, wymiotami. Krzysiu tylko na piersi i nie chce nic pić z butelki żadnych herbatek nic. Biegunka przyszła na nas nagle, znaczy na Krzysia noi do tego po każdym karmieniu wracał większość tego co zjadł. Cały czas ma kroplówki nawadniające. Oj coś mi się taki chorowity ten Krzysiulek zapowiada

Prawdopodobnie jest to reakcja na wcześniejsze leczenie antybiotykowe w szpitalu tylko coś późno te skutki wyszły no cóż znowu musimy czekać.
Oj biedny Krzys. Trzymajcie sie cieplutko

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-18, 16:47   #2021
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej, chętnie sie do Was dołączę, jeśli mnie przyjmiecie ... aktualnie siedzę w domu z dzieckiem i poza opieką nie bardzo mam co robić, a że to moje pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona każda pomoc się przyda.

* jestem mamą 9 tygodniowego chłopca

* rodziłam 12 stycznia, w 38 tygodniu przez cesarskie cięcie

* karmię mlekiem modyfikowanym

* obecnie siedzę w domu z moim maleństwem ... przyznam ze jestem juz troche znudzona ./ zmeczona ... nie moge sie doczekac lata, keidy bede mogla caly czas spedzac z synkiem na zewnatrz

nie moge sie tez doczekac przespanych nocy ;( bo na razie padam! maly spi od 19 - 23.30 i wtedy wyczerpana po calym dniu resztkami sil staram sie spedzic milo czas z moim z K ... jak juz wyczerpana klade sie o 23.30 pobudke mam o 2 / 3 pozniej o 6 od ktorej to maly juz marudzi do 7 /8 i wtedy ostatecznie pobudka ..
witaj
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:47   #2022
Debrah
Zakorzenienie

Nawijka, nie zrozumiałam pytania ja kupiłam taki album:http://www.empik.com/album-mojego-dz...0351,ksiazka-p

Może nie ma niewiadomo jak dużej ilości miejsca na zdjęcia, ale jest bardzo ładny w środku <3
Zdjęcia wnętrza na googlu można zobaczyć. Jest też wersja chłopięca. Uważam, że super jest, bardzo ładnie wydany.
Stary 2013-03-18, 16:47   #2023
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy miesiac wstalam co godzine! dodam ze bylam po cesarce i strasznie mnie wszytsko bolalo, plakalam juz, nie mialam sily schylac sie nad przewijakiem no i to zmeczenie ...
Ojj bidulka
A od poczatku karmisz mm czy wczesniej byl na piersi?

Stary 2013-03-18, 16:48   #2024
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

tzn? bo nie kum-kumam
jesli np wypija średnio 60 mleka to i 60 wody powinno wypic na dzien?
czy te 60ml za kazdym razem po mleku, czyli np 6 razy dziennie po 60 wody...?
Tyle powinien wypic na dobe

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-18, 16:49   #2025
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojj bidulka
A od poczatku karmisz mm czy wczesniej byl na piersi?
od poczatku mm ...
Stary 2013-03-18, 16:49   #2026
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mocno trzymam kciuki za zdrówko dla Wojtusia i Krzysia

Dominisia kończy dziś dwa miesiące Kochana moja śpi właśnie na brzuszku obok mnie

Marsi wszystkiego naj dla Leo z okazji Jego 3 miesięcy

Szklano a co się dzieje z kupkami Ewci?

No właśnie apropo kup to już sama nie wiem. Przez dwa dni Domcia robiła już żółte kupy, więc byłam przekonana, że zielone były przez nabiał, ale dziś już znowu są zielone, a nabiału nie jem I o co tu chodzi?

Oby nieeee, musi być piękne i dłuuuugie
Ale dziecko moze robic zielone kupy przeciez pisałysmy o tym chyba ze 2 dni temu

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-18, 16:50   #2027
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Tyle powinien wypic na dobe

wiecie co .. mi ostatnio lekarka powiedziala ze dziecka na mm sie nie dopaja! dziwne, bo do tej pory kazdy mowil ze dopajac trzeba, a ona ze tylko jak jesy upal albo dziecko sie poci...
Stary 2013-03-18, 16:51   #2028
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za przyjecie

ja tez mam juz dosc ;( chcilabym sie wykapac w koncu nie na szybko i nie z widokiem z wanny na dziecko siedzace w foteliku ... to tylko jeden z przykladow, bo wszytsko robie w dokladnie ten sam sposob jem na stojaco z nim na rece, robie kawe z boryskiem na rece albo patrzac na niego jak siedzi w foteliku itp itd ... ehhh ... kiedy to sie skonczy/ ;(

kladziemy go spac mioedzy 19 - 19.30 - karmienie o 23.30 jak sie cudem uda to 24. a pozniej juz 3 i o 6 pobudka

dodam ze karmie mlekiem modyfikowanym, obecnie zjada jakies 8 razy na dobe po 130 ml.
Witaj

Ale po co wydłużać? przecież ładnie ci spi. U nas jest identycznie z tym że zasypia około 18 przeważnie ale czasem też o 20. Są wyjątki że budzi się koło północy na jedzonko a potem już spi do 2-4,potem 5-6 i już właściwie rzadko kiedy zaśnie rano. I jak dla mnie takie pory są ok. Chociaż bardzo kocham spać to jednak już przestawiłam się na jego pory i mi to odpowiada. Rzadko kiedy bywa że jestem nie wyspana. Np dziś mogłam już wstać o 2 w nocy gdyby nie to że to środek nocy i reszta domowników chce spać

Nie ma co narzekać bo zawsze może być gorzej
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-03-18, 16:51   #2029
YellowSheep
Rozeznanie

Hej zdrówka dla maluszków w szpitalu, co to się dzieje, straszne to jest

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak kochana mówisz każda chciałaby mieć chwilę dla siebie. Odpocząć. Kiedyś to nastąpi

Zastanawiam się od jakiej temperatury podaje się dzieciom czopki przeciw gorączce?

Ja nie wiem co dzisiaj mojemu dziecku się stało budzi się co 3 godziny zje i spi dalej aż boje się nocy. Dawno się tak nie nudziłam aż mi dziwnie mieć tyle czasu i tak dużo zrobić w domu ale ciiii żeby nie zapeszyć
Ja mam to samo, jak tylko mały dłużej śpi w ciągu dnia to ja nie wiem co ze sobą zrobić, sprzątać, jeść czy odpoczywać, najczęściej kończy się taki dylemat na wizażu

Cytat:
dzieki za przyjecie

Witaj

u nas przy skończonych 8 tygodniach karmimy 5 razy po 150 ml. Najczęściej wygląda to tak: 7.00, 11.00, 15.00, 19,00 i koło północy, śpi gdzieś właśnie do 7, a generalnie usypia po jedzonku o 19 i tylko na to ostatnie go wybudzamy i z powrotem do łóżeczka spać. Może powinnaś spróbować podawać mu po prostu rzadziej, a więcej na jedno karmienie?

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-03-18 o 16:53
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:56   #2030
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj

Ale po co wydłużać? przecież ładnie ci spi. U nas jest identycznie z tym że zasypia około 18 przeważnie ale czasem też o 20. Są wyjątki że budzi się koło północy na jedzonko a potem już spi do 2-4,potem 5-6 i już właściwie rzadko kiedy zaśnie rano. I jak dla mnie takie pory są ok. Chociaż bardzo kocham spać to jednak już przestawiłam się na jego pory i mi to odpowiada. Rzadko kiedy bywa że jestem nie wyspana. Np dziś mogłam już wstać o 2 w nocy gdyby nie to że to środek nocy i reszta domowników chce spać

Nie ma co narzekać bo zawsze może być gorzej
ale u mnie wstaje o 23.30, 3,00 i 6.0 koniec spania.
widzisz ... mnie to meczy .. mam taki nie inny zegar biologiczny i nie potrafie sie wyspac spiac po 3 h z przerwami ;((

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej zdrówka dla maluszków w szpitalu, co to się dzieje, straszne to jest

Ja mam to samo, jak tylko mały dłużej śpi w ciągu dnia to ja nie wiem co ze sobą zrobić, sprzątać, jeść czy odpoczywać, najczęściej kończy się taki dylemat na wizażu

Witaj

u nas przy skończonych 8 tygodniach karmimy 5 razy po 150 ml. Najczęściej wygląda to tak: 7.00, 11.00, 15.00, 19,00 i koło północy, śpi gdzieś właśnie do 7, a generalnie usypia po jedzonku o 19 i tylko na to ostatnie go wybudzamy i z powrotem do łóżeczka spać. Może powinnaś spróbować podawać mu po prostu rzadziej, a więcej na jedno karmienie?
no to masz idealnie! tak wlasnie bym chciala, ale moj nauczony jest od poczatku jesc czesciej a mniej ;(( nie wiem czy probowac mu przedluzac te przerwy i zwiekszac porcje - wiem wlasnie ze na puszcze jest napisane by karmic 5 razy po 150 ale wg najnowszych zalecen karmienia powinno byc to 6 razy po 130, tak czy siak moj i tak zjada 7 -8 razy na dobe.

wyglada to teraz mniej wiecej tak

9.00 / 10.00 - 13.00 - 16.00 - 19.00 -23 / 24.00 - 3.00 - 6.00
ta noc to dla mnie dramat.
wiem ze jest lepiej bo na poczatku karmilam co 1.5 - 2 godz caly miesiac ale i tak juz wysiadam
Stary 2013-03-18, 16:56   #2031
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja tez nie chce zeby mi Ola tak rosła. Dopiero był 3 miesiace teraz jutro bedzie juz 3 miesiace i tydzien. Nim sie obejrze to trzeba bedzie do pracy wracac a ja zostawic z opiekunka
ja sobie tego nie wyobrażam jeszcze. Oby otworzyli u mnie dzienna magisterkę. Chyba bym poszła..

Blogerka, wydaje mi się ze Twoja mala i tak spi nieźle. Niektórych dziewczyn dzidzie budza się co godzina ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 16:57   #2032
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
dzieki za przyjecie

A próbowałas dawac wode zamiast mleka, bo w takim wieku to powinny byc przerwy 4 godzinne miedzy posiłkami. Jak na mój gust to on troszke duzo je powinien zjesc 6 porcji po 130 ml.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-18, 17:01   #2033
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
A próbowałas dawac wode zamiast mleka, bo w takim wieku to powinny byc przerwy 4 godzinne miedzy posiłkami. Jak na mój gust to on troszke duzo je powinien zjesc 6 porcji po 130 ml.
musi jest wiecej, bo bardzo malo przybieral przez pierwszy miesiac.
zreszta teraz mimo ze zaczal przybierac szybciej to i tak wazy dopiero 4.800 w 9 tyg
nie chce go glodzic
probowalam z woda .. ale odpuscilam bo i tak przeciez musialam sie budzic na ta wode a mlody sie wydziral ... brak mi dyscypliny, ale chyba sie przemoge w koncui ...
Stary 2013-03-18, 17:02   #2034
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijka, nie zrozumiałam pytania ja kupiłam taki album:http://www.empik.com/album-mojego-dz...0351,ksiazka-p

Może nie ma niewiadomo jak dużej ilości miejsca na zdjęcia, ale jest bardzo ładny w środku <3
Zdjęcia wnętrza na googlu można zobaczyć. Jest też wersja chłopięca. Uważam, że super jest, bardzo ładnie wydany.
O, dzieki!
Chyba skocze jutro do empiku i sie rozejrze.

Cytat:
od poczatku mm ...
I wtedy jadl co 1h?
To rzeczywiscie rozrabiak

Stary 2013-03-18, 17:03   #2035
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
wiecie co .. mi ostatnio lekarka powiedziala ze dziecka na mm sie nie dopaja! dziwne, bo do tej pory kazdy mowil ze dopajac trzeba, a ona ze tylko jak jesy upal albo dziecko sie poci...
Ja tez gdzies to czytałam, ze dopiero przy rozszezaniu diety. Moja Ola prawie wcale nie pije i z kupkami jest ok.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-18, 17:03   #2036
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
O, dzieki!
Chyba skocze jutro do empiku i sie rozejrze.

I wtedy jadl co 1h?
To rzeczywiscie rozrabiak
tak ... ale to polozne w szpitalu jezcze zrobily ogromny problem z ulewania i kazaly mi go karmic co 1.5 h malymi porcjami, jako mloda matka nie wiedziala nic! teraz dopiero widze ze on byl gllodnhy bo jadl za malo i ciagle plakal, ciagle byl nienajedzony ... ehhh
Stary 2013-03-18, 17:06   #2037
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
ale u mnie wstaje o 23.30, 3,00 i 6.0 koniec spania.
widzisz ... mnie to meczy .. mam taki nie inny zegar biologiczny i nie potrafie sie wyspac spiac po 3 h z przerwami ;((

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

no to masz idealnie! tak wlasnie bym chciala, ale moj nauczony jest od poczatku jesc czesciej a mniej ;(( nie wiem czy probowac mu przedluzac te przerwy i zwiekszac porcje - wiem wlasnie ze na puszcze jest napisane by karmic 5 razy po 150 ale wg najnowszych zalecen karmienia powinno byc to 6 razy po 130, tak czy siak moj i tak zjada 7 -8 razy na dobe.

wyglada to teraz mniej wiecej tak

9.00 / 10.00 - 13.00 - 16.00 - 19.00 -23 / 24.00 - 3.00 - 6.00
ta noc to dla mnie dramat.
wiem ze jest lepiej bo na poczatku karmilam co 1.5 - 2 godz caly miesiac ale i tak juz wysiadam
Rozumiem może faktycznie powinien jeść tak jak dziewczyny piszą. Mój ma 8 tygodni i dostaje 6 posiłków po 120ml.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-03-18, 17:09   #2038
Debrah
Zakorzenienie

Bloggerka : też mi się wydaje, że dziecko Ci całkiem nieźle śpi - bo..moja śpi dokladnie tak samo obecnie. Takie same mamy pory. Od paru dni nie budzi się o tej 24:00 tylko śpi do kolejnego jedzenia, ale generalnie dotąd spała dokładnie jak Twoje dziecko (odkąd jej się rytm ustawił) - ja też jestem śpiochem - ale jednak udało mi się przyzwyczaić.
Niestety, pewnie Cię zmartwię, ale tak małemu dziecku nie wyeliminujesz nocnego jedzenia, ono tego po prostu bardzo potrzebuje...

A jak śpi w dzień, może wtedy jakaś drzemka dla Ciebie? Ja już się tak wyregulowałam, że jak raz Mała pospała do 5:00 bez budzenia się o tej 3 - 4 rano.. to czułam się takaaaa wyspana jak nigdy.
Dodam, że ja również nie kładę się wcześniej niż 23:30 czy północ. Z tych samych powodów co ty.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
zreszta teraz mimo ze zaczal przybierac szybciej to i tak wazy dopiero 4.800 w 9 tyg
nie chce go glodzic
probowalam z woda .. ale odpuscilam bo i tak przeciez musialam sie budzic na ta wode a mlody sie wydziral ... brak mi dyscypliny, ale chyba sie przemoge w koncui ...
Doczytałam... ale....jakiej dyscypliny jak Ci dziecko mało przybierało a oprócz tego..jest głodne po prostu??:confus ed:
Nie da się.."dyscyplinować" noworodka....
Niestety, wiem, że to trudne i czasem się pada na twarz, ale to jest tylko etap w którym to my dopasowujemy się pod dziecko, a nie odwrotnie..pocieszę, że to..minie.
Stary 2013-03-18, 17:09   #2039
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem może faktycznie powinien jeść tak jak dziewczyny piszą. Mój ma 8 tygodni i dostaje 6 posiłków po 120ml.
a rozpis mi jeszcze twoje godziny karmien

Cytat:
Bloggerka : też mi się wydaje, że dziecko Ci całkiem nieźle śpi - bo..moja śpi dokladnie tak samo obecnie. Takie same mamy pory. Od paru dni nie budzi się o tej 24:00 tylko śpi do kolejnego jedzenia, ale generalnie dotąd spała dokładnie jak Twoje dziecko (odkąd jej się rytm ustawił) - ja też jestem śpiochem - ale jednak udało mi się przyzwyczaić.
Niestety, pewnie Cię zmartwię, ale tak małemu dziecku nie wyeliminujesz nocnego jedzenia, ono tego po prostu bardzo potrzebuje...

A jak śpi w dzień, może wtedy jakaś drzemka dla Ciebie? Ja już się tak wyregulowałam, że jak raz Mała pospała do 5:00 bez budzenia się o tej 3 - 4 rano.. to czułam się takaaaa wyspana jak nigdy.
Dodam, że ja również nie kładę się wcześniej niż 23:30 czy północ. Z tych samych powodów co ty.
ja nie chce calkiem w nocy mu eyeliminowac karmien,
ale gdyby spal od 24 do 4 i pozniej od 4 do 8, lub chociaz 7 to bylabym w 7 niebie

niestety to 23.30 - 3 - 6 i koniec spania strasznie mnie meczy ;(

sa jakies sposoby zeby to troche poprzesuwac?
dziwne bo on w dzien moglby miec dluzsze przerwy ale w nocy zacholere

a w dzien spac nie potrafie, no niestety ... u mnie z jedzeniem i spaniem jest jak w zegarku, o ustalonych porach, nie potrafie na zawolanie
Stary 2013-03-18, 17:10   #2040
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
nie chce go glodzic
No to jak mało przybierał na mm to rzeczywiscie musi tyle jesc albo wieksze porcje. Mysle, ze mozesz dawac wiecej w takiej sytuacji, bo te zalecenia sa zeby dziecka nie przekarmiac i zeby za duzo na wadze nie przybierało.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości