Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 11:51   #2011
Dommminika88
Przyczajenie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Witam wszystkich! Ja stosuję tetralysal od 3 tygodni 1x1 300mg do tego Dalacin T plus kwasy owocowe na noc. Nie mam typowego trądziku, największe problemy miałam z plecami i dekoldem. Z twarzą nigdy nie było źle czasem coś wyskoczyło. U mnie widać ogromne zmiany dekold mam idealnyyyy, z plecami idzie trochę wolniej, ale i tak jest o niebo lepiej. Mam 22 lata i mam już dość tego, że nie mogę założyć bluzki czy sukienki z dużym dekoldem albo bez pleców. Ja żadnych skutków ubocznych narazie nie dostrzegam. Zawsze miałam okropnie suchą skórę. Moja dermatolog przepisała mi kurację tylko na 2 miesiące sądzi, że mi tyle wystarczy. Zdziwiłam się bo czytałam ulotkę na temat stosowania. No cóż zobaczymy jak to będzie narazie zaufałam pani dermatolog.
Stary 2010-12-23, 15:01   #2012
gazela12345
Raczkowanie

mi minie w pt jakoś 6 tygodni od czasu jak zaczelam brac Tetra...i niestety zadnych rezultatow mam jeszcze gorzej niz wczesniej. Co prawda zeszly mi gule z brody ale za to wysypało mnie na policzkach,skroniach i jeszcze wiecej na plecach;/ dzisiaj bylam u dermy i chciala mi przepisac Aknenormin ale musze to przemyslec bo boje sie efektow ubocznych... Wiec jeszcze sprobuje z Tetra ten miesiąc a pozniej moze sie zdecyduje na retinoidy. Eh. Przerabane...
Trzymajcie sie!!

- rowerek
- walczę o ładną cerę - Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09
- praca licencjacka "obroniona"

If you ever need a helping hand you'll find one at the end of your arm...
gazela12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 15:56   #2013
jaz5
Przyczajenie

Witam!
Wczoraj byłem u swojego dermatologa i przepisał mi tetre tylko z tego co czytam na forum to na bardzo krótki okres bo najpierw przez dwa tygodnie 300mg co 12 godzin a póżniej dwa tygodnie po jednej tabletce (i oczywiście później kazał się pokazać). I jeszcze mam pytanko bo nie wiem czy już zacząć zażywać czy dopiero po Nowym Roku bo w Sylwestra szykuje się impreza fajna i pewnie z kolegami "popłyniemy" co o tym myślicie??
jaz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 22:39   #2014
kiciaaa87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaz5 Pokaż wiadomość
Witam!
Wczoraj byłem u swojego dermatologa i przepisał mi tetre tylko z tego co czytam na forum to na bardzo krótki okres bo najpierw przez dwa tygodnie 300mg co 12 godzin a póżniej dwa tygodnie po jednej tabletce (i oczywiście później kazał się pokazać). I jeszcze mam pytanko bo nie wiem czy już zacząć zażywać czy dopiero po Nowym Roku bo w Sylwestra szykuje się impreza fajna i pewnie z kolegami "popłyniemy" co o tym myślicie??
Raczej twoje leczenie będzie dłuższe. Może lekarz chce cie zobaczyć, czy masz efekty, nie masz skutków ubocznych. Ja chodziłam też co miesiąc po recepty. A o alkoholu pisałam parę postów wcześniej.
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 16:31   #2015
paugla
Raczkowanie

hej, ja kończę 3 miesieczną kurację tetralysalem 300 w czwartek, i odstawiam w sumie z z dnia na dzień.miałam go razem z epiduo zewnętrznie. z tego co tu czytam, to się stopniowo zmniejsza dawkę. boję się, że trądzik może wrócić, a teraz jest już ok, najwyżej parę krostek w okolicach okresu.
no ale z drugiej strony wszystkie inne antybiotyki typu zinnat czy duomox czy inne takie zwyczajne, też się odstawia od razu i też jest ok. na podtrzymanie kuracji mam zewn. aknemycin i epiduo dalej. co myślicie?
paugla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-25, 18:47   #2016
magd88
Przyczajenie

Ja również zażywałam te antybiotyki jakieś dwa lata temu. Chyba po miesiącu nie zaczęły pojawiać się żadne nowe pryszcze, więc byłam bardzo zadowolona. Na wizycie u pani dermatolog polecono mi dalej stosować kurację. Jednak po odsatwieniu tetr.( po 3 miesiącach) trądzik powrócił w dawnej formie. Podejrzewam, że prawdopodobnie od momentu kiedy zaczęłam jeść takie pikantne cos tam do chrupania. Wtedy myślałam, że to może od tego znowu sie pojawiły po jakims czasie znowu zakupiłam sobie tetr. ale nie konsultujac się już z dermatologiem. Łykałam ich mniej, ale tylko przez miesiąc. Pryszcze dalej nie dały o sobie zapomnieć, bo ciągle miałam ich pełno ;/ więc dałam sobie z tym spokój. Po tym wszystkiem do demakijażu stosowałam mleczko z garniera (w różowym opakowaniu), które nie wiem jakim cudem mi pomogło bo zauważyłam, że po nim nie miałam już takiej ilości pryszczy. Niechcianych wyprysków nie było już tak wiele ( jakies dwa małe zawsze się pojawiły). Teraz natomiast przed snem myje twarz zwykłym mydłem (np. palmolive)i moge sie pochwalić, bo nie mam żadnych syfów lat mam już 22 więc trądizk może sam już zniknął, ale mydło jest ok, co z tego że czasami wysusza skórę, ale grunt to nie mieć pryszczy. Twarz zawsze można czymś nawilżyć, np. nivea.
Stary 2010-12-26, 11:34   #2017
bohho
Raczkowanie

Zauważyłam ze bardzo modne jest łączenie tetralysal'u z epiduo. Jestem 4 dzien na antybiotyku. Bez podkladu na dzien nie ma opcij. cała twarz czerwona. Ale wiem, może to dziwne, widze juz poprawe. Pryszcze zaczeły sie powoli goić. Nie są już takie duże. Gorszym problemem są moje blizny, blizny czerwone. Mam nadzieje ze chociaz troche zbledną. Do pielegnacji codziennej używam calej serii z la roche effaclar. I jestem z niej bardzo zadowolona najbardziej z żelu do mycia twarzy, fakt wysusza skóre, ale jest gladka i nie podrażniona. Do tego łykam tabletki antykoncepcyjne, i boje się ze moja wątroba eksploduje, a mam dopiero 20 lat. Ale cóż. Badzmy dobrej myśli,
bohho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 12:33   #2018
paugla
Raczkowanie

bohho- mi dermatolog powiedziała, że blizny z czasem się odbarwiają, stapiają ze skórą. będzie ok. a na wątrobę uważaj, bierz może jakiś hepatil, chociaż w sumie podobno teraz tabletki nie są tak szkodliwe jak kiedyś.
Stary 2010-12-26, 12:40   #2019
magd88
Przyczajenie

Uważam, że czasami trzeba dać skórze "odpocząć" od tej całej chemii, nawet jakichkolwiek kremów, odstawić dosłownie wszystko... też używałam kosmetyków la roche effaclar, bo polecił mi je dermatolog, ale jak dla mnie cera była troche podrażniona. Trądzik to naprawde poważna sprawa, zwłaszcza taki, który zostawia po sobie "dołeczki" w twarzy już na zawsze. Jednak to wszystko stanowią dziedziczne geny, nie zawsze te dobre, przekazujące trądzik trudny do zlikwidowania. Znam kobiete mająca pozostałości po trądziku, jej twarz nie wygląda zbyt dobrze, córka jej ma już tak samo, zapewne też już walczy z tym paskudztwem na twarzy, ale w jej przypadku i tak nie da dobrych rezultatów. Ale trzeba próbować
Stary 2010-12-27, 09:59   #2020
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ehhh u mnie nieciekawie już była czysta buźka i teraz nagle wysyp i to całkiem niezły 4 gule na jednym policzku , 2 na drugim...

niby schodzi teraz, nie ruszam tego, czekam...... oby chociaż do sylwestra jako tako wyglądać... trochę to dziwne bo już ok 2 msc biorę tetrę i do tej pory było lepiej i nagle... sruuuuu zostało mi ok 10 dni na 300mg
Stary 2010-12-27, 16:43   #2021
bohho
Raczkowanie

ja tego nie rozumiem. Raz jest lepiej raz jest gorzej. % dzien na tetralysalu skóra mi schodzi płatami, policzki broda czerwona! Najchetniej zaszyłabym swi e domu i nigdzie z niego nie wychodziła. Kiedy beda jakies efekty? nigdy nie miałam problemu z tradzikiem, od wrzesnia zaczęły sie jakies kłopoty z cerą. Dlatego to tak strasznie boli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 17:19   #2022
majciaaa
Raczkowanie

Witam!!

chciałam podzielic sie z wami moim doswiadczeniem z tetralysalem.
leczylam sie u dwoch dermatologow i kazdy z nich od razu mowil "tetralysal+ jakies tam masci" no i brzydko mowiac "żarłam" ten antybiotyk bardzo dlugo pojawialy sie okresowe przejasnienia na mojej skorze jednak potem znow mnie zasypywalo, natwarzy nieco lepiej ale o poprawie plecow moglam pomarzyc.

prawda jest taka ze chyba po 1,5 roku leczenia tetralysalem i przez chyba 3 miesiace metronizadolem wysiadl mi zoladek i mialam zle wyniki badan krwi..

tetralysal stosowaly tez dwie moje kuzynki( tradzik genetycznie w rodzinie czy jak :P ). zadnej z nas nie pomoglo

jak sprawa wyglada teraz? jakis rok temu z powodu strasznych problemow z miesiaczkami gin zapisal mi tabletki antykoncepcyjne: w ciagu 2 miesiecy na moich plecach byly tylko blizny, po roku mam gladziutkie plecy i na prawde ladna skore na twarzy, czasami cos wyskakuje w okolicach okresu....
a moge powiedziec z reka na sercu ze tradzik mialam niezly

podsumowujac: nie polecam
majciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 08:56   #2023
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bohho Pokaż wiadomość
ja tego nie rozumiem. Raz jest lepiej raz jest gorzej. % dzien na tetralysalu skóra mi schodzi płatami, policzki broda czerwona! Najchetniej zaszyłabym swi e domu i nigdzie z niego nie wychodziła. Kiedy beda jakies efekty? nigdy nie miałam problemu z tradzikiem, od wrzesnia zaczęły sie jakies kłopoty z cerą. Dlatego to tak strasznie boli.
Widzę, że krótko bierzesz tetrę zaledwie kilka dni, rzeczywiście na efekt musisz poczekać ok 1 - 1,5 msc. smarujesz czymś buzię? Ja też na początku sądziłam, że odrazu ale stopniowo zacznie sie poprawiać.. ale jednak musiałam poczekać u mnie teraz cały czas gule się chowają

majciaaa
bardzo różnie bywa z tetrą z tego co czytałam jednym pomaga jednym nie.. moja derma powiedziała, że przewidzieć tego nie można nigdy
Stary 2010-12-28, 10:40   #2024
bohho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Widzę, że krótko bierzesz tetrę zaledwie kilka dni, rzeczywiście na efekt musisz poczekać ok 1 - 1,5 msc. smarujesz czymś buzię? Ja też na początku sądziłam, że odrazu ale stopniowo zacznie sie poprawiać.. ale jednak musiałam poczekać u mnie teraz cały czas gule się chowają
Tak smaruje epiduo punktowo, i oczywiscie nawilżam twarz, tylko rano co prawda, ale i tak mam juz ją mega wysuszoną...
Mam nadzieje ze w lutym zaczne widziec efekty, przynajmniej jezeli chodzi o brode.
Gule chowają, to znaczy?
Stary 2010-12-28, 14:01   #2025
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak smaruje epiduo punktowo, i oczywiscie nawilżam twarz, tylko rano co prawda, ale i tak mam juz ją mega wysuszoną...
Mam nadzieje ze w lutym zaczne widziec efekty, przynajmniej jezeli chodzi o brode.
Gule chowają, to znaczy?
Przy tetrze nie wychodzą mi typowe ropne krosty (typowe pryszcze) wychodzi czerwona troszkę boląca gula... nie mogę jej wycisnąć ( i chwała) zwyczajnie nie ma co i sama znika.

czym smarujesz buzię? Omijasz stany zapalne? robisz peeling? (jeśli tak to jaki mechaniczny czy enzymatyczny?) czym się malujesz? czym myjesz?

Ja samruję Cetaphilem i bardzo bardzo sobię go chwilę (dobry dla wrażliwców, trądzikowców i innych, świetnie nawilża itd poczytaj na KWC)kiedyś miałam duże problemy z opanowaniem buzi, w zimę była tragedia!! czerwona, podrażniona buzia... potem okazało się, że to wina złej pielęgnacji.. a nie mój wymysł - taką mam cerę. Być może to nie jest wina tetry? w zimę buzia ma niestety spore wymagania.

Dlaczego nie nawilżasz skóry na noc? ja używam cetaphilu po każdym myciu buzi, również rano i wieczorem, sądzę, że w nocy tym bardziej masz okazję buzie nawilżyć, "uspokoić".

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 21:12   #2026
Dommminika88
Przyczajenie

Kolejny tydzień stosuję Tetralysal jest bardzo dobrze mi też wychodzą czerwone gule bez ropy, o wyciskaniu nie ma mowy pilnuję się, tym bardziej, że Sylwester tuż tuż. Byłam nie dawno na kolejnej wizycie u dermatologa i dostałam do pomocy do tetralasylu i dalacinu T krem na noc SVR Lysalpha active. Czy ktoś z Was może stosował już kosmetyki SVR? Poczytałam trochę o nich mają naprawdę szeroką gamę preparatów do różnych typów cery. Jeśli chodzi o samą Tetrę to twarz i dekold super, z plecami i ramionami miałam zawsze największy problem ale i tutaj zaszły diametralne zmiany. Mam nadzieję, że dalej będzie już tylko lepiej i 3mam kciuki za innych.
Stary 2010-12-29, 08:35   #2027
bohho
Raczkowanie

Cytat:
Przy tetrze nie wychodzą mi typowe ropne krosty (typowe pryszcze) wychodzi czerwona troszkę boląca gula... nie mogę jej wycisnąć ( i chwała) zwyczajnie nie ma co i sama znika.

czym smarujesz buzię? Omijasz stany zapalne? robisz peeling? (jeśli tak to jaki mechaniczny czy enzymatyczny?) czym się malujesz? czym myjesz?

Ja samruję Cetaphilem i bardzo bardzo sobię go chwilę (dobry dla wrażliwców, trądzikowców i innych, świetnie nawilża itd poczytaj na KWC)kiedyś miałam duże problemy z opanowaniem buzi, w zimę była tragedia!! czerwona, podrażniona buzia... potem okazało się, że to wina złej pielęgnacji.. a nie mój wymysł - taką mam cerę. Być może to nie jest wina tetry? w zimę buzia ma niestety spore wymagania.

Dlaczego nie nawilżasz skóry na noc? ja używam cetaphilu po każdym myciu buzi, również rano i wieczorem, sądzę, że w nocy tym bardziej masz okazję buzie nawilżyć, "uspokoić".
Moze zaczne od poczatku: Myje twarz wieczorem żelem z la roche dla skróy wrazliwej i trądzikowej (bez mydła żel), pozniej punktowo nakladam epiduo, rano przemywam twarz tonikiem z aven, nakladam krem z la roche (kojąco nawilżajacy przy kuracji silnie wyszucającej antytrądzikowej) jezeli nie ma potrzeby nie nakladam pudru, jęzeli jest to konieczne- używam z astora i własnie tu jest problem bo sama nie wiem jakiego używać. Jezeli chodzi o nawilżanie na noc, to derma powiedziała, zebym epiduo nakładała calkowicie bezposrednio na osuszoną- umytą skóre, a ze pryszcze miałam praktycznie na calych policzkach i brodzie to nie mialo sensu omijanie, teraz! musze sie pochwalic jest zdecydowanie lepiej to co nie chcialo sie zagoic pomalu wychodzi na wierzch, i nie mam nowych niespodzianek. CUD.
Ale zakupie dzisiaj ten krem CETAPHIL, który mi poleciłaś , bo moja skóra zaczyna schodzic płatami i wygladam jakbym sie poparzyła.

Mam pytanie; od jakiego czasu bierzesz tetre?
Stary 2010-12-29, 09:40   #2028
paugla
Raczkowanie

bohho- ja mam tak samo, od września problemy, a przed tem raz na ruski rok jakiś syfek. ten atak trądziku wykończył mnie psychicznie. jutro kończę brać tetrę (po 3 miechach), jest okej, chociaż zostały ślady. Ale myślę, że z czasem poznikają, skóra się w końcu regeneruje. Na początku tetry i epiduo miałam wysyp, trwał ponad miesiąc, potem już pojedynczo mi wyskakiwały niespodzianki, mniej i mniej. Najgorzej tak jak mówicie- przed okresem.
Teraz mam epiduo i aknemycin na zmianę, na dzień effaclar duo i filtr.
Z makijażu używam antybakteryjnego korektora flos leku i puder sypki, mineralny z maybelline, nie lubię podkładów w kremie.
Po posmarowaniu epiduo albo aknemycinem (smaruje sie nimi 20min po umyciu, tak mówiła pani dermatolog), po kolejnych 20min nakładam cetaphil, a i tak czasem jestem trochę przysuszona. Damy radę, jeszcze trochę i nie będzie śladu.. taa.

ile macie lat?
Stary 2010-12-29, 14:59   #2029
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
używam z astora i własnie tu jest problem bo sama nie wiem jakiego używać.
Może spróbuj minerałów, zajrzyj na forum mineralne. Bardzo mocno kryją, nie robią tzw. tapety. dla cery trądzikowej są świetne

Cytat:
Jezeli chodzi o nawilżanie na noc, to derma powiedziała, zebym epiduo nakładała calkowicie bezposrednio na osuszoną- umytą skóre, a ze pryszcze miałam praktycznie na calych policzkach i brodzie to nie mialo sensu omijanie, teraz!
Hmm, to rzeczywiście... u mnie stany zapalne są tylko na policzkach, więc czoło, nos, brodę smaruję cetaphilem. Mimo tego spróbowałabym na Twoim miejscu nawilżać nos i czoło (bo rozumiem te partie są "zdrowe"), wiem niestety jakie to denerwujące sama kremami, peelingami itd... doprowadziłam do tego, że skóra była nadwrażliwa, przesuszona i czerwona.

Cytat:
musze sie pochwalic jest zdecydowanie lepiej to co nie chcialo sie zagoic pomalu wychodzi na wierzch, i nie mam nowych niespodzianek. CUD.

Cytat:
Ale zakupie dzisiaj ten krem CETAPHIL, który mi poleciłaś , bo moja skóra zaczyna schodzic płatami i wygladam jakbym sie poparzyła.
Spróbuj jest dla wrażliwców i przy Atopowym zapaleniu skóry, więc myślę, że się z nim polubisz Może w aptece dadzą Ci próbkę? ja dostałam próbkę kiedyś od dermy

Cytat:
od początku listopada
Stary 2010-12-29, 16:29   #2030
bohho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paugla Pokaż wiadomość
Po posmarowaniu epiduo albo aknemycinem (smaruje sie nimi 20min po umyciu, tak mówiła pani dermatolog), po kolejnych 20min nakładam cetaphil, a i tak czasem jestem trochę przysuszona. Damy radę, jeszcze trochę i nie będzie śladu.. taa.

ile macie lat?
ja mam 20 lat problem z cera: wrzesnien
chyba zaczne robic tak jak ty z tym epiduo, odczekam jakas godzine i nałoże cetaphil, który dzisiaj zakupiłam
Mam nadzieje ze jakos skóra przezstanie być czerwona i wysuszona.
Stary 2010-12-29, 17:10   #2031
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze zaczne od poczatku: Myje twarz wieczorem żelem z la roche dla skróy wrazliwej i trądzikowej (bez mydła żel), pozniej punktowo nakladam epiduo, rano przemywam twarz tonikiem z aven, nakladam krem z la roche (kojąco nawilżajacy przy kuracji silnie wyszucającej antytrądzikowej) jezeli nie ma potrzeby nie nakladam pudru, jęzeli jest to konieczne- używam z astora i własnie tu jest problem bo sama nie wiem jakiego używać. Jezeli chodzi o nawilżanie na noc, to derma powiedziała, zebym epiduo nakładała calkowicie bezposrednio na osuszoną- umytą skóre, a ze pryszcze miałam praktycznie na calych policzkach i brodzie to nie mialo sensu omijanie, teraz! musze sie pochwalic jest zdecydowanie lepiej to co nie chcialo sie zagoic pomalu wychodzi na wierzch, i nie mam nowych niespodzianek. CUD.

Cytat:
Może spróbuj minerałów, zajrzyj na forum mineralne. Bardzo mocno kryją, nie robią tzw. tapety. dla cery trądzikowej są świetne
Również polecam podkłady mineralne. Sama ich używam i jestem bardzo zadowolona.
Stary 2010-12-29, 17:41   #2032
nanetti_
Raczkowanie

Odsprzedam 1 niewykorzystane opakowanie Tetralysalu 300mg. Ma długi termin ważności. Odbiór w Gdańsku lub Olsztynie. Cena do uzgodnienia Chętnych proszę o wiadomość na nanetti@op.pl
nanetti_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 22:46   #2033
paugla
Raczkowanie

ja mam 17 no, w maju będzie 18
cetaphil ładnie łagodzi, przynajmniej mi, no i nie zapycha, ale nie nadaje się na dzień- strasznie się po nim pyszczycho świeci.
Stary 2010-12-30, 07:31   #2034
martusienka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, o której Cetaphilu dokładnie mówicie? Na KWC znalazłam kilka...
czy chodzi o Cetaphil DA Ultra (Emulsja nawilżająca)
czy może o
Cetaphil MD, Dermoprotektor do skóry twarzy i całego ciała
czy też o
Cetaphil, Daily Facial Moisturizer SPF 15?
Stary 2010-12-30, 09:28   #2035
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o której Cetaphilu dokładnie mówicie? Na KWC znalazłam kilka...
czy chodzi o Cetaphil DA Ultra (Emulsja nawilżająca)
czy może o
czy też o
Cetaphil, Daily Facial Moisturizer SPF 15?
Stary 2010-12-30, 19:24   #2036
paugla
Raczkowanie

kosztuje jakieś 35 zł, 250ml, baaardzo wydajny
Stary 2011-01-03, 09:06   #2037
bohho
Raczkowanie

Witam dziewczyny w 2011 roku? Jakieś zmiany na buzi?
Stary 2011-01-03, 12:39   #2038
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny w 2011 roku? Jakieś zmiany na buzi?
Trochę lepiej

Doszłam do tego skąd to zapchanie... używałam przez dłuższy czas kamuflażu Kryolana, (kółeczka) w składzie ma mineral oil, mogło mnie zapchać porządnie prawda? a codziennie smarowałam tym ślady
Stary 2011-01-03, 16:20   #2039
martusienka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a może wy się orientujecie, czy dermatolog może przepisać tabletki antykoncepcyjne?
Brałam kiedyś i jak kończyła mi się recepta to dermatolog mi przepisywał, ale wydawało mi się, że przepisywał dltaego, że wcześniej zalecił mi je ginekolog, a zastanawiam się, czy dermatolog sam może dobrać tabletki?
Zastanawiam się ponownie nad zaczęciem ich stosowania, bo przy braniu wcześniejszych moja cera była idealna nawet pzred okresem, ale teraz zmieniłabym na jakieś inne.
Stary 2011-01-03, 16:31   #2040
gazela12345
Raczkowanie

u mnie bez zmian...
do d*py... jutro mam wizytę u dermy bo zdecydowałam się na Aknenormin.
Mam nadzieję, że to pomoże bo jak nie, to już nie wiem sama co zrobię.

- rowerek
- walczę o ładną cerę - Aknenormin od 15.02.2011...koniec 15.09
- praca licencjacka "obroniona"

If you ever need a helping hand you'll find one at the end of your arm...
gazela12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości