|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tatuaż część III - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() a tu moje ostatnie maleństwa wygojone https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...21293051_n.jpg za tydzień kolejny |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Ale ja się boję
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
A ja się zaczęłam stresować.
Za 10 dni robię tatuaż. Zaczęło mnie przerażać to, że będzie w widocznym miejscu. Tzn. czuję dziwne napięcie. Z jednej strony wielką radość i ekscytację, a z drugiej właśnie nerwy... czy aby na pewno dobrze robię. Wiem, że rodzice zrobią mi piekielną awanturę. Paranoja! Mam 34 lata, a stresuję się kłótnią z rodzicami. ![]() Dotychczas żałowałam tylko tego, że tak długo zwlekałam z decyzją i że nie zrobiłam sobie tatuaży, gdy byłam młodsza i piękniejsza.
|
|
|
|
#2014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie ogólnie związane z ceną - wiem, że bardzo ciężko ją określic, bo to zależy od wielu czynników, ale jest mi ciężko odłożyc parę stów, więc chciałabym tak bardzo orientacyjnie wiedziec, ile moze kosztowac taki tatuaż jak w załączniku? Chodzi mi o podobną wielkośc, użycie kolorów... Jeśli chodzi o miejsce to prawdopodobnie góra pleców. |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam do niej termin na kwiecień i już się doczekac nie mogę Myślę, że w ok 300- 400 zł może kosztować.
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak też myślałam, dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 36 lat, ale pierwszy tatuaż robilam 2 lata temu - jest na łopatce, także miejsce średnio widoczne, ale stresowałam się rodzicami. Przyjeli to wyjątkowo spokojnie. Ale oboje są dość wyluzowani i w pracy mają do czynienia z młodymi ludźmi. Następny tatuaż zrobiłam na ramieniu, widać go w krótkim rękawie - przez jakieś 2 tygodnie miałam faze w stylu "co ja zrobiłam", ale przeszło mi, w pracy zero reakcji, bliscy akceptują, obcych mam w D. Także takie zdenerwowanie jest chyba naturalne dla kogoś odpowiedzialnego i obdarzonego wyobraźnią, ale jeśli jednocześnie bardzo tego chcesz, to będzie ok.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2014-03-23 o 13:51 |
|
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
ruda3d,
Też pierwszy zrobiłam na łopatce. Zrobiłam w kwietniu zeszłego roku. Rodzice zobaczyli go chyba w lipcu. Byli wściekli! Mówili, że sobie zmarnowałam życie (WTF?), że jak ja teraz wyglądam, że się oszpeciłam itd. ![]() Teraz będzie na ramieniu i prawdopodobnie zobaczą go w Wielkanoc. Już się szykuję na miłą świąteczną atmosferę. ![]() Pracą się nie martwię. Jestem groomerem. Mogę wyglądać, jak mi się tylko podoba i nikomu to nie przeszkadza. |
|
|
|
#2020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wtajemniczałam ich.
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
witaj w klubie ''posiadaczy'' konserwatywnych rodziców. Ja mam 36 lat i zrobione rękawy, dekolt, 3 spore tatuaże na udach, zaczęte plecy (będzie po całości) łydki (jedna do covera), bok (od żebra do biodra) , kolano - a moi rodzice wiedzą o rękawach (no bo się nie da ukryć) i o łydkach (jw). Co do dekoltu to się domyślają bo czasem wystaje kawałek. o reszcie nie wiedzą. Oni uważają tatuaże za oznakę choroby psychicznej (cyt dosłownie"jesteś chora psychicznie"). Nie mam ochoty wysłuchiwać podobnych tekstów, a nie chcę iść na noże (opiekują się moim 80kg psem podczas moich wyjazdów), więc ukrywam całą resztę. |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do teściów ubieram się tak, żeby nie było nic widać, nie mam pojęcia jaki jest ich stosunek, ale nie mam ochoty wdawać się w jałowe dyskusje, czasem warto po prostu unikać punktów zapalnych (szkoda zdrowia) i robić swoje.
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Pomyślę o dłuższym rękawku, ale właśnie kupiłam fajną sukienkę (ja sukienek nie noszę, ale ta mnie urzekła) i myślałam, żeby ją założyć.. Ale ona ma krótkie rękawy!
![]() Rozważam też opcję wysłania MMSa z zdjęciem zaraz po zrobieniu i nieodbieraniu tel./SMSów. Jak minie kilka dni, to rodzice ochłoną, a ja uniknę bezpośredniego kontaktu a awanturą. Gdy się spotkamy, to już będą mniejsze emocje. Taką mam nadzieję. Zobaczymy, jak wyjdzie w praktyce. |
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
joaszka piekny jest.
dystopia, faaajne te na nogach masz Ja tez siedo yadou wybieram Ale dopeiro w przyszlym roku. Na urodziny 30ste ![]() ![]() hihihzapisuje sie na pierwszy wolny piatek zaczynajac od lutego ![]() Moi rodzice sa wyluzowani, i jak im pokaze tatuaz, a raczej zdjecie im wysle, to przyjma to dobrze. Pewnie mama cos bedzie marudzic, cos Ty zrobila, ale mysle ze sam wzor sie jej spodoba, i bedzie suma sumarum lagodnie nastawiona.Tato na pewno sie ucieszy ze wzoru - nawiazanie do jego nazwiska to jest, i mojego rodowego, i w zasadzie to sie z rodowym nazwiskiem nie rozstalam, bo mam dwuczlonowe ![]() sentyment mam ze hej
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Bzdura. Każdy ma taki tatuaż na jaki go stać. I takiego tatuatora do jakiego ma dostęp.
|
#2026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I rzeczywiście w dzisiejszych czasach przy tak utrudnionym dostępie do informacji i problemach z podróżowaniem trzeba być skazanym na osiedlowego dziaracza z sąsiedniej klatki.
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiem tak jak zawsze:
tatuaż to zbytek i luksus-nie każdy musi posiadać
|
#2029 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja place niemalo za kazda z moich sesji...,ale robie to z pewnego rodzaju ekscytacja.. i do glowy by mi nie przyszlo zeby szukac innego artysty "bo taniej" !---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
najpierw bylo cos na przedramieniu, potem na ramieniu i jakos tak wyszlo miedzy wierszami, ze chce je polaczyc ![]()
|
||
|
|
|
#2030 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Uwielbiam olbrzymy dlatego pytam
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. nie pokazywać tatuażu w miarę możliwości i mieć święty spokój (jeśli nie mieszkasz w tym samym mieście co rodzice i widujesz ich np. 4 razy ro doku to jest naprawdę do ogarnięcia) 2. pokazać i stanowczo powiedzieć, że jesteś dorosła, i sama podejmujesz decyzję i nie życzysz sobie rad i komentarzy - wtedy na bank trochę się poboczą, ale chyba nie wydrapią sobie Ciebie z dowodów osobistych? (tak wiem, teraz już nie ma wpisanych dzieci w dowodach )
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2014-03-24 o 13:38 |
|
|
|
|
#2032 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w załączniku mój Ares na zdjęciu, które było wzorem do mojego formikowego portretu wytatuowanego przez Gepasa
|
|
|
|
|
#2033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Freya666 Czas edycji: 2014-03-24 o 14:43 |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() GagaFace sorry, ale jeżeli mnie nie stać na dobry tatuaż to nie robię go wcale i nie wiem co masz na myśli pisząc "mieć dostęp", czyżby dobrzy tatuatorzy byli aż tak bardzo niedostępni? Stupid toż to miś nie pies ![]() ![]() ja bym go chętnie wzięła pod opiekę pod Twoją nieobecność |
|
|
|
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
Znacie/ możecie polecic tatuażystę który siedzi mocno w klimatach japońskich (koi, smoki, samuraje) i podejmuje się naprawdę dużych prac?
Miasto nie ma znaczenia, interesuje mnie teren całej Polski. Edytowane przez Freya666 Czas edycji: 2014-03-24 o 18:11 |
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem zaczarowana przez prace yadou
|
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam w tym samym mieście, co rodzice. Wpadamy do nich na weekendy na działkę (od czasu do czasu). No i podrzucam im w wakacje swoje zwierzaki do opieki (psy, koty i świnki morskie). Koty i świnki to pikuś. Ale ze względu na psy, muszę pozostać z rodzicami w dobrych relacjach. Dlatego muszę to wszystko dobrze rozegrać. |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Stupid Twój psi tatuaż powala
Co do wieku, w którym robi się tatuaż i reakcji rodziców... Ja mój tatuaż zafundowałam sobie na 30 urodziny. Marzyłam o tym od dawna, ale ciągle coś się nie składało. Ale w zeszłym roku, przy okazji "rozliczeń" pod tytułem, że trzydziestka to jakaś granica, co w życiu zrobiłam i co bym jeszcze chciała zrobić - zdecydowałam się i nie żałuję. Rysunek jest w takim miejscu, że przez większość czasu jest właściwie niewidoczny dla otoczenia, jakoś nie chciałam nim epatować, jest bardzo osobisty. Tak że w pracy zakrywam, aczkolwiek większość współpracowników wie, że go posiadam - nie ma z tym problemu. Mama (60 lat) nigdy nie była przeciwniczką tatuowania się, a kiedy zrobiłam wreszcie mój rysunek - nawiązujący symboliką do zmarłego Taty - powiedziała, że może sama też sobie coś maleńkiego wytatuuje. Na razie ciągle dojrzewa do tej decyzji
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Ale ja się boję