|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Zamorduje kiedyś mojego męża. Poleciał do Hiszpani i nie dał znaku życia. Domyślam sie, ze jego przeklety telefon, ktory psul się juz dziesiątki razy odmówił współpracy z roamingiem. Nie byłoby problemu, gdyby nie to, ze juz z 10 razy kazalam mu sobie kupić nowy telefon, ale "on nie potrzebuje, bo ten jest jeszcze dobry". Taaaak, tylko ja potem się denerwuje jak głupia
|
|
#2012 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Hmmm nie wiem skąd masz takie informację, ale oglądałam jeszcze go dzisiaj i moim zdaniem ma bardzo wysokie oparcie. Znalazłam w internecie że ma 65 cm. A tu znalazłam info o heaven line http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-Tako-B...Cosi-Cybex/636 Zobacz sobie Edytowane przez sharey Czas edycji: 2013-09-21 o 17:43 |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
Tak piszecie o tym "przełamywaniu", a ja zaczęłam się zastanawiać, czy można dziecku zrobić podobną krzywdę jeszcze w brzuchu...? Obudziłam się dzisiaj leżąc niby bokiem, ale prawie centralnie na brzuchu i aż się przestraszyłam
Dzieć kopie oczywiście, więc nie panikuję, ale widmo jakichś wad typu wybicie ze stawu nie napawa optymizmem.
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
Nie widze wysokosci oparcia w tym heaven line, ale pewnie jest podobnie jak w dalga.
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa Sharey Ty chyba patrzysz na te wymiary z rysunku a mi chodzi o te : DANE TECHNICZNE WÓZKA DALGA:
GONDOLA: wymiary wewnętrzne: długość/szerokość/głębokość: 82/35/20cm wymiary zewnętrzne: długość/szerokość/głębokość do wys.gondoli/ głębokość do wys.rączki : 84/44/27/67 cm SPACERÓWKA: wymiary wewnętrzne: długość z podnóżkiem/szerokość siedziska/głębokość siedziska: 91/33/28 cm wysokość oparcia od siedziska: 40 cm STELAŻ WÓZKA: wymiary po złożeniu do transportu: z kołami: (długość/szerokość/głębokość): 89/58/42 cm bez kół: (długość/szerokość/głębokość): 83/58/26,5 cm KOŁA DO WÓZKA: przednie i tylne(średnica): 36,5 cm
|
|
#2018 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2020 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
cześć
emma kurde ale miałaś przeżycia...dobrze, że wszystko już ok, odpoczywaj sobie ![]() perfuzja super łowy i po super cenie! ![]() senira666 niezłe te body super wnuczka mąż ma widzę fantazjęmalaMigotkAaa super fotka, fajny brzuch, niezła laska z Ciebie Cytat:
wieczorami już od wakacji miałam ciągle duszności identycznie jak Ty brakowało mi powietrza, otwierałam okno i nic nie pomagało.... pytałam lekarza i mówił, że to normalne w ciązy bo coś tam w płucach się dzieje tylko nie pamiętam co, chyba pęcherzyki już nie pamiętam...Cytat:
Cytat:
no to nieźle...Cytat:
-sławny syrop z cebuli -pasta z czosnku i chilli -soki z buraka, marchwi -jogurty naturalne -miód -hartowanie organizmu (ale w ciąży raczej niepolecane) -duuuużo domowego rosołku najlepiej tłustego z kaczki
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-21 o 18:13 |
||||
|
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
wybaczcie ze tak długo mnie nie było ale przyplątało mi sie zapalenie oskrzeli dzis jest w miarę ok ale biorę antybiotyk duomox brała może któraś z was ? mam straszny kaszel i martwię się bardzo ze mój Filipek ma tam trzęsienie ziemi ...
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Kefi współczuję przechodziłam to dwa razy (nie mam obojga rodziców) i mogę tylko powiedzieć że czas leczy rany ale pustka zostaje na zawsze Emma trzymaj się i oczywiście soczek z buraków Pisałyście o zostawianiu dziecka samego. Ja byłam zupełnie sama, mieszkałam w bloku, gdzie każdy miał swoje ogrzewanie więc miałam wybór zostawić dziecko samo i iść napalić w piecu albo zamarznąć. Wyrzucanie śmieci to samo nie dawałam rady znieść po schodach wielkiego wora pampersów + dziecko, aby jechać po zakupy czy do lekarza też musiałam najpierw iść po samochód bo ze wszystkimi torbami i dzieckiem nie dawałam rady, byłam po cesarce z dużymi powikłaniami i nie kazali niczego dźwigać. Musiałam korzystać z niani elektronicznej. |
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-21 o 18:48 |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Serio. Pozostawienie dziecka bez opieki oznacza wedlug prawa,ze rodzic nie nadaje sie do wychowywania go.
|
|
#2025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lekarz mówił ze to najbezpieczniejsze ... na szczęście nie mam uczulenia no i cos tam pomaga ... kurcze strasznie się martwię ...
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz to wyleczyc, bo nie leczona choroba jeszcze gorzej moze zaszkodzic. Wracaj do zdrowka i sie nie denerwuj, bo skoro lekarz Cibto przepisal to na pewno jest bezpieczne dla dziecka. |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Ja przyznaje że jak mąż miał nadgodziny to jesienią i zima wychodziłam z psem jak Aluś spał. Ale nie cierpiałam tego. Mój pies nauczył się załatwiać jak tylko do trawnika dobiegliśmy
Ale wolała bym go nie zostawiać. Nie dlatego że się bałam że coś mu sie stanie od razu bo w łóżeczku był raczej bezpieczny. Bardziej jakieś nieprzewidziane sytuacje mnie przerażały, np że zatne sie w windzie, albo coś.
|
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmmm np samotne matki albo porzucone z dnia na dzień kobiety, które zostają zupełnie same, nie mając nikogo do pomocy przy sobie, szczególnie właśnie np porzucone za granicą albo w obcym mieście albo na zapadłej wsi.... |
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś na car boot i kupiłam używane, ale praktycznie nowiutkie ubranka dla małego za 3 funty łącznie
![]() 1 spodnie z Nexta 2 pary ogrodniczek Next 2 pary pajacyków Disneya 2 pary body Disneya i Cheerokie Wszystko od młodej dziewczyny, która jeszcze swojego maluszka na ręku trzymała i mówiła że szybko wyrósł i założył kilka razy. I rzeczywiście ubranka są jak nowiutkie, ani jednej plamki, nie są skosmacone. Az byłam w szoku, ze za tak mało mi to odsprzedała. Jak się ogarnę to wrzucę fotki. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-21 o 19:41 |
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od mamusi- pojechałam kąpieli zażyć bo mi w łazience położyli terakotę i włazić nie można.
Zawiozłam małża na stadion narodowy- poleciał szaleć na Top Gear Live. Już o 15 go zawiozłam- niech się chłopaczyna cieszy w końcu to ja mu bilety kupiłam taka jestem dobra żona ![]() Cytat:
Miałam kiedyś punkcję robioną i w życiu nie byłam chyba tak obsrana ze strachu trzy pielęgniarki mnie trzymały a ja wiąchą bluzgów lekarza częstowałam od razu wyobraziłam sobie jakieś uszkodzenia rdzenia, paraliże itp- koszmar
|
|
|
#2032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro. Przesyłam kondolencje.
Cytat:
Wyglądasz pięknie! I jaka figura Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2033 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny!!
Nadgoniłam Was w końcu od wczoraj Muszę się przyznać, że już psychicznie czuję się lepiej Byłam wczoraj na kolacji firmowej i było bardzo miło, poprawiłam sobie humor. A dzisiaj byliśmy u znajomych i dostaliśmy masę ubranek, skarpetek itp dla małej!! Są przepiękne. Jestem przeszczęśliwa, to są pierwsze rzeczy dla naszego maleństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Przyjmij proszę moje kondolencje. Trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
A ja kończę bo właśnie mój cudowny mąż skończył przygotowywać kolację - dzisiaj kuchnia tajska z woka |
|||||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak poznałam swojego męża to od razu wiedziałam, że to będzie mój mąż i chłop na całe życie- coś mi tak powiedziało. Najlepsze, że ja byłam zaręczona z innym a on był zaręczony z inną. Oboje postawiliśmy wszystko na jedną nieznaną kartę- rozstaliśmy się ze swoimi niedoszłymi, on się do mnie szybko przeprowadził i tak jest do dziś Właściwie to oboje uciekliśmy sprzed ołtarza i ślubu z kimś innym
|
|
|
#2035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
ale super - zdolny małżonek, zdolny ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
u mnie grzeją- nie ma maxa ale trochę ciepła puścili ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
oj kuruj się Kochana moje sposoby to czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek- śmierdzi ale pomaga, do tego herbata z cytryną (dużo cytryny), syrop prenalen, mleko z miodem i ciepła kołdra
|
|
|
#2037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie za ciepło jeszcze na grzejnikiCytat:
gorzej z tym mięsem...jakoś w ciąży zrobiłam się głownie warzywno-rybna.
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
A i chwalę się jeszcze dostałam Voucher z Bootsa na darmowe chusteczki nawilżające, oliwkę, szampon i krem do pupy z Jonhosona. Oczywiście wszystko już musiałam powąchac
|
|
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Magnusia ryzykowny decyzja, ale widać ze pasujecie do siebie... Ja z moim mężem poznałam się na imprezie firmowej mamy..pojechałam po nią...w zasadzie to mama nie raz o nim mówiła...ale nie wiedziałam ze on to on
i tak 9 lat już razem
|
|
|
|
#2040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam podobnie - jak spotkałam swojego meza 13 lat temu, to wiedziałam, ze to TEN. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

Dzieć kopie oczywiście, więc nie panikuję, ale widmo jakichś wad typu wybicie ze stawu nie napawa optymizmem.

mąż ma widzę fantazję
już nie pamiętam...
no to nieźle...
najlepiej tłustego z kaczki

trzy pielęgniarki mnie trzymały a ja wiąchą bluzgów lekarza częstowałam
od razu wyobraziłam sobie jakieś uszkodzenia rdzenia, paraliże itp- koszmar
16.06.2012
klask i: