Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-21, 17:39   #2011
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Z innej beczki, ciekawa jestem kiedy zaczną u mnie w bloku grzać jest tak cholernie zimno
U mnie juz grzeją. Ale wylaczylam kaloryfer, bo strasznie gorąco było.

Zamorduje kiedyś mojego męża. Poleciał do Hiszpani i nie dał znaku życia. Domyślam sie, ze jego przeklety telefon, ktory psul się juz dziesiątki razy odmówił współpracy z roamingiem. Nie byłoby problemu, gdyby nie to, ze juz z 10 razy kazalam mu sobie kupić nowy telefon, ale "on nie potrzebuje, bo ten jest jeszcze dobry". Taaaak, tylko ja potem się denerwuje jak głupia
Stary 2013-09-21, 17:41   #2012
sharey
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Niestety w dalga wysokosc oparcia wynosi 40 cm i jak dla mnie to skresla wozek. Czytalam wiele opinii i przy takim oparciu dziecku glowa wystaje. Wlasnie z tego powodu odrzucilam inne wozki..

Hmmm nie wiem skąd masz takie informację, ale oglądałam jeszcze go dzisiaj i moim zdaniem ma bardzo wysokie oparcie. Znalazłam w internecie że ma 65 cm.

A tu znalazłam info o heaven line
http://www.ewozki.eu/pl/p/3w1-Tako-B...Cosi-Cybex/636

Zobacz sobie

Edytowane przez sharey
Czas edycji: 2013-09-21 o 17:43
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 17:45   #2013
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Hmmm nie wiem skąd masz takie informację, ale oglądałam jeszcze go dzisiaj i moim zdaniem ma bardzo wysokie oparcie. Znalazłam w internecie że ma 65 cm.
http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...ducts_id=10622
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 17:45   #2014
kukurydzianaa
Rozeznanie

Tak piszecie o tym "przełamywaniu", a ja zaczęłam się zastanawiać, czy można dziecku zrobić podobną krzywdę jeszcze w brzuchu...? Obudziłam się dzisiaj leżąc niby bokiem, ale prawie centralnie na brzuchu i aż się przestraszyłam Dzieć kopie oczywiście, więc nie panikuję, ale widmo jakichś wad typu wybicie ze stawu nie napawa optymizmem.
Stary 2013-09-21, 17:46   #2015
Cicici
Rozeznanie

Nie widze wysokosci oparcia w tym heaven line, ale pewnie jest podobnie jak w dalga.
Stary 2013-09-21, 17:46   #2016
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym "przełamywaniu", a ja zaczęłam się zastanawiać, czy można dziecku zrobić podobną krzywdę jeszcze w brzuchu...? Obudziłam się dzisiaj leżąc niby bokiem, ale prawie centralnie na brzuchu i aż się przestraszyłam Dzieć kopie oczywiście, więc nie panikuję, ale widmo jakichś wad typu wybicie ze stawu nie napawa optymizmem.
Dziecko w brzuchu jest baardzo dobrze amortyzowane, bez paniki.
Stary 2013-09-21, 17:48   #2017
Cicici
Rozeznanie

Aaaa Sharey Ty chyba patrzysz na te wymiary z rysunku a mi chodzi o te : DANE TECHNICZNE WÓZKA DALGA:
GONDOLA:
wymiary wewnętrzne:
długość/szerokość/głębokość: 82/35/20cm

wymiary zewnętrzne:
długość/szerokość/głębokość do wys.gondoli/ głębokość do wys.rączki : 84/44/27/67 cm

SPACERÓWKA:
wymiary wewnętrzne:
długość z podnóżkiem/szerokość siedziska/głębokość siedziska: 91/33/28 cm
wysokość oparcia od siedziska: 40 cm

STELAŻ WÓZKA:
wymiary po złożeniu do transportu:
z kołami: (długość/szerokość/głębokość): 89/58/42 cm
bez kół: (długość/szerokość/głębokość): 83/58/26,5 cm

KOŁA DO WÓZKA:
przednie i tylne(średnica): 36,5 cm
Stary 2013-09-21, 17:53   #2018
sharey
Raczkowanie

Ale to 40 cm to jest szerokość a nie wysokość, chyba ze coś źle odczytuję

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Aaaa Sharey Ty chyba patrzysz na te wymiary z rysunku a mi chodzi o te : DANE TECHNICZNE WÓZKA DALGA:
GONDOLA:
wymiary wewnętrzne:
długość/szerokość/głębokość: 82/35/20cm

wymiary zewnętrzne:
długość/szerokość/głębokość do wys.gondoli/ głębokość do wys.rączki : 84/44/27/67 cm

SPACERÓWKA:
wymiary wewnętrzne:
długość z podnóżkiem/szerokość siedziska/głębokość siedziska: 91/33/28 cm
wysokość oparcia od siedziska: 40 cm

STELAŻ WÓZKA:
wymiary po złożeniu do transportu:
z kołami: (długość/szerokość/głębokość): 89/58/42 cm
bez kół: (długość/szerokość/głębokość): 83/58/26,5 cm

KOŁA DO WÓZKA:
przednie i tylne(średnica): 36,5 cm
Normalnie aż z ciekawości w poniedziałek podjadę do tego sklepu i zmierzę to oparcie, bo jeszcze sobie pomyślałam, że jest wysokie w porównaniu do innych wózków które stały obok
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 17:55   #2019
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
Ale to 40 cm to jest szerokość a nie wysokość, chyba ze coś źle odczytuję

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Normalnie aż z ciekawości w poniedziałek podjadę do tego sklepu i zmierzę to oparcie, bo jeszcze sobie pomyślałam, że jest wysokie w porównaniu do innych wózków które stały obok
Ja wlasnie mialam juz upatrzony wozek i z nudow wczoraj poczytalam i okazuje sie ze ok. rocznemu dziecku moze juz glowka wystawac :/
Stary 2013-09-21, 18:05   #2020
pilotka86
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

cześć

emma kurde ale miałaś przeżycia...dobrze, że wszystko już ok, odpoczywaj sobie
perfuzja super łowy i po super cenie!
senira666 niezłe te body super wnuczka mąż ma widzę fantazję
malaMigotkAaa super fotka, fajny brzuch, niezła laska z Ciebie chyba jesteś w tym samym tygodniu co ja..

Cytat:
Napisane przez LeLa
Mnie tez jakos ostatnio boli i kregosłup i spojenie łonowe, a wczoraj wieczorem miałam straszne duszności, miałam wrażenie, ze mi brakuje powietrza, masakra....
Miałyscie tak moze ostatnio???
spojenie mnie ciągle ostatnio boli, kręgosłup rzadko albo się przyzwyczaiłam wieczorami już od wakacji miałam ciągle duszności identycznie jak Ty brakowało mi powietrza, otwierałam okno i nic nie pomagało.... pytałam lekarza i mówił, że to normalne w ciązy bo coś tam w płucach się dzieje tylko nie pamiętam co, chyba pęcherzyki już nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez EVI07
Też bardzo bym chciała sn, drugiej cc się boję, a już zwłaszcza znieczulenia w kręgosłup, na to się w życiu nie zgodzę!
Evi napisz więcej o tym znieczuleniu, jakie miałaś skutki uboczne później???

Cytat:
Napisane przez gosia261282
Ja cię nie oceniam. Każdy wie jak najlepiej postąpić. Ja przy dwójce dzieci nie miałam jeszcze tak awaryjnej sytuacji,żeby zostawić i nie przewiduję takiej.
Poza tym tak jak wspomniałam o sytuacji która była niedawno i musiałam przechować koleżankę z córką przez kilka godzin,bo przestępca ukrywał się w domu na jej ulicy. A tylko do sklepu wyszły.
Gdyby policja dowiedziała się,że wyszłam i zostawiłam dziecko nawet na chwilę,to odebraliby mi prawa rodzicielskie!
serio no to nieźle...

Cytat:
Napisane przez The_light
Macie jeszcze jakieś dobre sposoby na przeziębienie i wzmocnienie organizmu?
-Tran łyżeczka dziennie, regularnie (tylko nie kapsułki)
-sławny syrop z cebuli
-pasta z czosnku i chilli
-soki z buraka, marchwi
-jogurty naturalne
-miód
-hartowanie organizmu (ale w ciąży raczej niepolecane)
-duuuużo domowego rosołku najlepiej tłustego z kaczki

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-21 o 18:13
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:36   #2021
mysia212021
Raczkowanie

witam dziewczynki
wybaczcie ze tak długo mnie nie było ale przyplątało mi sie zapalenie oskrzeli dzis jest w miarę ok ale biorę antybiotyk duomox brała może któraś z was ? mam straszny kaszel i martwię się bardzo ze mój Filipek ma tam trzęsienie ziemi ...

Synek -Filipek
mysia212021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:43   #2022
usia198
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny!
Kefi współczuję przechodziłam to dwa razy (nie mam obojga rodziców) i mogę tylko powiedzieć że czas leczy rany ale pustka zostaje na zawsze

Emma
trzymaj się i oczywiście soczek z buraków

Pisałyście o zostawianiu dziecka samego. Ja byłam zupełnie sama, mieszkałam w bloku, gdzie każdy miał swoje ogrzewanie więc miałam wybór zostawić dziecko samo i iść napalić w piecu albo zamarznąć. Wyrzucanie śmieci to samo nie dawałam rady znieść po schodach wielkiego wora pampersów + dziecko, aby jechać po zakupy czy do lekarza też musiałam najpierw iść po samochód bo ze wszystkimi torbami i dzieckiem nie dawałam rady, byłam po cesarce z dużymi powikłaniami i nie kazali niczego dźwigać. Musiałam korzystać z niani elektronicznej.
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:46   #2023
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki
wybaczcie ze tak długo mnie nie było ale przyplątało mi sie zapalenie oskrzeli dzis jest w miarę ok ale biorę antybiotyk duomox brała może któraś z was ? mam straszny kaszel i martwię się bardzo ze mój Filipek ma tam trzęsienie ziemi ...
O kurcze, wspolczuje. Ja bralam ten lek dawno temu, jeszcze nie bedac w ciazy, ale z tego co pamietam to on dosyc mocny jest. No i po nim dostalam uczulenia ale okazalo sie , ze ogolnie jestem uczulona na penicyline i wszystkie jej pochodne

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-09-21 o 18:48
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:50   #2024
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

.
Na mnie najlepiej dziala czosnek.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

serio no to nieźle...
Serio. Pozostawienie dziecka bez opieki oznacza wedlug prawa,ze rodzic nie nadaje sie do wychowywania go.
Stary 2013-09-21, 18:53   #2025
mysia212021
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
O kurcze, wspolczuje. Ja bralam ten lek dawno temu, jeszcze nie bedac w ciazy, ale z tego co pamietam to on dosyc mocny jest. No i po nim dostalam uczulenia ale okazalo sie , ze ogolnie jestem uczulona na penicyline i wszystkie jej pochodne
lekarz mówił ze to najbezpieczniejsze ... na szczęście nie mam uczulenia no i cos tam pomaga ... kurcze strasznie się martwię ...

Synek -Filipek
mysia212021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:58   #2026
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Serio. Pozostawienie dziecka bez opieki oznacza wedlug prawa,ze rodzic nie nadaje sie do wychowywania go.
I słusznie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:58   #2027
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
lekarz mówił ze to najbezpieczniejsze ... na szczęście nie mam uczulenia no i cos tam pomaga ... kurcze strasznie się martwię ...
Lekarz wie najlepiej co robi, wiec spokojnie
Musisz to wyleczyc, bo nie leczona choroba jeszcze gorzej moze zaszkodzic. Wracaj do zdrowka i sie nie denerwuj, bo skoro lekarz Cibto przepisal to na pewno jest bezpieczne dla dziecka.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 18:59   #2028
lidkaa82
Zadomowienie

Ja przyznaje że jak mąż miał nadgodziny to jesienią i zima wychodziłam z psem jak Aluś spał. Ale nie cierpiałam tego. Mój pies nauczył się załatwiać jak tylko do trawnika dobiegliśmy Ale wolała bym go nie zostawiać. Nie dlatego że się bałam że coś mu sie stanie od razu bo w łóżeczku był raczej bezpieczny. Bardziej jakieś nieprzewidziane sytuacje mnie przerażały, np że zatne sie w windzie, albo coś.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:11   #2029
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:

dla mnie to zbyt surowe, są różne przypadki losowe.
hmmmm np samotne matki albo porzucone z dnia na dzień kobiety, które zostają zupełnie same, nie mając nikogo do pomocy przy sobie, szczególnie właśnie np porzucone za granicą albo w obcym mieście albo na zapadłej wsi....
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:38   #2030
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Byłam dziś na car boot i kupiłam używane, ale praktycznie nowiutkie ubranka dla małego za 3 funty łącznie

1 spodnie z Nexta
2 pary ogrodniczek Next
2 pary pajacyków Disneya
2 pary body Disneya i Cheerokie

Wszystko od młodej dziewczyny, która jeszcze swojego maluszka na ręku trzymała i mówiła że szybko wyrósł i założył kilka razy. I rzeczywiście ubranka są jak nowiutkie, ani jednej plamki, nie są skosmacone. Az byłam w szoku, ze za tak mało mi to odsprzedała. Jak się ogarnę to wrzucę fotki.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-21 o 19:41
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:48   #2031
magnusia
Zakorzenienie

Wróciłam od mamusi- pojechałam kąpieli zażyć bo mi w łazience położyli terakotę i włazić nie można.
Zawiozłam małża na stadion narodowy- poleciał szaleć na Top Gear Live. Już o 15 go zawiozłam- niech się chłopaczyna cieszy w końcu to ja mu bilety kupiłam taka jestem dobra żona

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Ja się tego znieczulenia boję panicznie. Na razie czytam o różnicach między zewnątrzoponowym i podpajęczynówkowym. To drugie podobno lepsze.

.
nie wiedziałam ,że są dwa rodzaje ale i tak się boję- igła w kręgosłup- masakra.
Miałam kiedyś punkcję robioną i w życiu nie byłam chyba tak obsrana ze strachu trzy pielęgniarki mnie trzymały a ja wiąchą bluzgów lekarza częstowałam od razu wyobraziłam sobie jakieś uszkodzenia rdzenia, paraliże itp- koszmar
Stary 2013-09-21, 19:49   #2032
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Nie bedzie mnie narazie
Wczoraj wieczorem zmarła moja mama
Bardzo mi przykro. Przesyłam kondolencje.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja i brzuch pokazujemy sie w komcowce 25 tc brzuch sie podnosi jak na moje oko, ale kilka osob mowi ze jest dosc nisko. Z reszta tez mi sie tak wydawalo...
Ja się nie znam dobrze, moim zdaniem jednak tak nisko nie jest
Wyglądasz pięknie! I jaka figura

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hej!
Mam nadzieję, że Was nadrobię na privy też niedługo poodpowiadam.

Ja dziś nad ranem znowu taka akcja, że nie miałam siły pójść do wc...ogólnie przelewałam się mężowi przez ręce...na siłę zaciągnął mnie do szpitala a tam chyba na sam widok izby przyjęć zrobiło mi lepiej i chciałam wracać do domu tak czy siak zrobili mi badania krwi, zbadali puls Dorotki (z nią wszystko ok). Okazało się, że dalej hemoglobina mi spada mimo brania żelaza i już mam 8.6. i coś nie tak z wielkością erytrocytów. Koniec końców po konsultacjach nie zostawili mnie w szpitalu, kazali zwiększyć dawkę żelaza, bo hemoglobina niska ale nie kwalifikuję się jeszcze by mi zastrzyki podawać, Dorotka ruchliwa, więc lepiej żebym w domku leżała...i tak leżę i śpię odkąd wróciłam, bo powiem szczerze, że strasznie mnie ta wizyta na izbie przyjęć wymęczyła...
Dużo zdrówka i żelaza! Na pewno o tym wiesz, ale jakby co - to żelazo najlepiej przyswajalne jest wraz z witaminą C (czyli jak czerwone mięso to popijać szklanką wody z plasterkiem cytryny, do soku z buraczków też dodawać cytrynę, można jabłko). Dużo żelaza ma także natka pietruszki.

Cytat:
Serio. Pozostawienie dziecka bez opieki oznacza wedlug prawa,ze rodzic nie nadaje sie do wychowywania go
Zgadza się W Polsce też nie można dziecka pozostawiać bez opieki, nie wiem tylko czy jest jasno wskazane w Kodeksie Rodzinnym i Opiekuńczym do którego wieku. Wydaje mi się, że kiedyś było do 13 r.ż. Te przepisy często się zmieniają, precyzują. Np. kiedyś nie było problemów, by starsze niepełnoletnie rodzeństwo odbierało młodsze z przedszkola (ja jak miałam naście lat to odbierałam brata), teraz wedle prawa to jest niemożliwe - dziecko z przedszkola może odebrać tylko osoba pełnoletnia. Jeśli nie jest to rodzić to musi być pisemne oświadczenie wcześniej dostarczone do placówki. Jak z tym jest w praktyce to nie wiem, ale znam wiele przedszkoli, gdzie te przepisy są przestrzegane.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:52   #2033
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cześć dziewczyny!!

Nadgoniłam Was w końcu od wczoraj Muszę się przyznać, że już psychicznie czuję się lepiej Byłam wczoraj na kolacji firmowej i było bardzo miło, poprawiłam sobie humor. A dzisiaj byliśmy u znajomych i dostaliśmy masę ubranek, skarpetek itp dla małej!! Są przepiękne. Jestem przeszczęśliwa, to są pierwsze rzeczy dla naszego maleństwa

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hej
ja po usg, wszystko w jak najlepszym porządku, na swoim miejscu, dzieciaczek waży 346g, wg. usg jest teraz 3 dni młodszy. Ogólnie wszystko ładnie, pięknie no i na 90% DZIEWCZYNKA chociaż mówił, że raczej nic się nie powinno zmienić
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy też macie mnóstwo krótkich odrostów na głowie? Chyba włosy mi się zagęszczają
Ja mam trochę krótkich, ale zauważyłam ogromną poprawę jeśli chodzi o kondycję moich włosów - są bardzo błyszczące i "zagęściły się".

Cytat:
Imie wybrane.
Byla narada rodzinna i bedzie... Kacperek.
klask i:

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A ją powiem Wam,że paznokcie mam mocne,i szybko rosną. Włosy wogóle mam gęste,ale po porodzie garściami wychodziły i ściełam na krótko,i trochę pomogło. I witaminy. Inaczej chyba bym łysa została,a włosy to zawsze wolę mieć długie.
Mnie też paznokcie rosną bardzo szybko, jestem w szoku jak często muszę je skracać!!

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Nie bedzie mnie narazie
Wczoraj wieczorem zmarła moja mama
Przyjmij proszę moje kondolencje. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja i brzuch pokazujemy sie w komcowce 25 tc brzuch sie podnosi jak na moje oko, ale kilka osob mowi ze jest dosc nisko. Z reszta tez mi sie tak wydawalo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo ładny brzuszek. Wyglądasz w ciąży przepięknie!!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hej!
Mam nadzieję, że Was nadrobię na privy też niedługo poodpowiadam.

Ja dziś nad ranem znowu taka akcja, że nie miałam siły pójść do wc...ogólnie przelewałam się mężowi przez ręce...na siłę zaciągnął mnie do szpitala a tam chyba na sam widok izby przyjęć zrobiło mi lepiej i chciałam wracać do domu tak czy siak zrobili mi badania krwi, zbadali puls Dorotki (z nią wszystko ok). Okazało się, że dalej hemoglobina mi spada mimo brania żelaza i już mam 8.6. i coś nie tak z wielkością erytrocytów. Koniec końców po konsultacjach nie zostawili mnie w szpitalu, kazali zwiększyć dawkę żelaza, bo hemoglobina niska ale nie kwalifikuję się jeszcze by mi zastrzyki podawać, Dorotka ruchliwa, więc lepiej żebym w domku leżała...i tak leżę i śpię odkąd wróciłam, bo powiem szczerze, że strasznie mnie ta wizyta na izbie przyjęć wymęczyła...
Trzymam kciuki żebyś się lepiej poczuła.

A ja kończę bo właśnie mój cudowny mąż skończył przygotowywać kolację - dzisiaj kuchnia tajska z woka
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 19:54   #2034
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A o mało co byśmy się wtedy nie poznali - w sobotę wieczorem byłam na nartach i zadzwoniła koleżanka, czy idę na imprezę. Okrutnie mi się nie chciało iść, pozjeżdżałam do zamknięcia stacji i po powrocie jednak zdecydowałam się pójść no i nie żałuję
co komu pisane to i tak się stanie. Jakbyś nie poszła na tą imprezę to pewnie spotkałabyś go w knajpie, na stoku- gdziekolwiek. Ja wierzę, że jeśli ktoś jest komuś pisany to i tak się na niego wlezie
Jak poznałam swojego męża to od razu wiedziałam, że to będzie mój mąż i chłop na całe życie- coś mi tak powiedziało. Najlepsze, że ja byłam zaręczona z innym a on był zaręczony z inną. Oboje postawiliśmy wszystko na jedną nieznaną kartę- rozstaliśmy się ze swoimi niedoszłymi, on się do mnie szybko przeprowadził i tak jest do dziś Właściwie to oboje uciekliśmy sprzed ołtarza i ślubu z kimś innym
Stary 2013-09-21, 19:55   #2035
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Wróciłam od mamusi- pojechałam kąpieli zażyć bo mi w łazience położyli terakotę i włazić nie można.
Zawiozłam małża na stadion narodowy- poleciał szaleć na Top Gear Live. Już o 15 go zawiozłam- niech się chłopaczyna cieszy w końcu to ja mu bilety kupiłam taka jestem dobra żona

nie wiedziałam ,że są dwa rodzaje ale i tak się boję- igła w kręgosłup- masakra.
Miałam kiedyś punkcję robioną i w życiu nie byłam chyba tak obsrana ze strachu trzy pielęgniarki mnie trzymały a ja wiąchą bluzgów lekarza częstowałam od razu wyobraziłam sobie jakieś uszkodzenia rdzenia, paraliże itp- koszmar
O matko ja mam to samo! Panicznie się boję, że przez znieczulenie zostanę sparaliżowana. Do tego stopnia, że zakładam że urodzę bez znieczulenia (chociaż wiem że w "chwili prawdy" mogę zmięknąć )
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:01   #2036
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A to dzisiejsze łupy ktore uwaga !!! Upolował mój mąż: )

ale super - zdolny małżonek, zdolny

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Z innej beczki, ciekawa jestem kiedy zaczną u mnie w bloku grzać jest tak cholernie zimno

u mnie grzeją- nie ma maxa ale trochę ciepła puścili

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

oj kuruj się Kochana
moje sposoby to czosnek, czosnek i jeszcze raz czosnek- śmierdzi ale pomaga, do tego herbata z cytryną (dużo cytryny), syrop prenalen, mleko z miodem i ciepła kołdra
Stary 2013-09-21, 20:04   #2037
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Em ma trzymaj sie i tak hak juz dziewczyny pisaly buraki rano, w poludnie i wieczorem dobrze, ze z Dorotka wszystko ok.
Chyba te buraki zaczną mi się śnić po nocach
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Nie mam...dostałam papierową wersję: )
A to dzisiejsze łupy ktore uwaga !!! Upolował mój mąż: )

Śliczne łupy
Cytat:
E tam- ja w domu mam w okolicach 18/19 stopni-pewnie u Ciebie nie mniej dla mnie za ciepło jeszcze na grzejniki
Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka i żelaza! Na pewno o tym wiesz, ale jakby co - to żelazo najlepiej przyswajalne jest wraz z witaminą C (czyli jak czerwone mięso to popijać szklanką wody z plasterkiem cytryny, do soku z buraczków też dodawać cytrynę, można jabłko). Dużo żelaza ma także natka pietruszki.
Soku z buraka bez cytryny normalnie bym nie wypiła za słodki dla mnie gorzej z tym mięsem...jakoś w ciąży zrobiłam się głownie warzywno-rybna.
Stary 2013-09-21, 20:06   #2038
_Shiloh_
Wtajemniczenie

A i chwalę się jeszcze dostałam Voucher z Bootsa na darmowe chusteczki nawilżające, oliwkę, szampon i krem do pupy z Jonhosona. Oczywiście wszystko już musiałam powąchac
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:11   #2039
isia4891
Zadomowienie

Magnusia ryzykowny decyzja, ale widać ze pasujecie do siebie... Ja z moim mężem poznałam się na imprezie firmowej mamy..pojechałam po nią...w zasadzie to mama nie raz o nim mówiła...ale nie wiedziałam ze on to on i tak 9 lat już razem
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 20:12   #2040
ajakasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co komu pisane to i tak się stanie. Jakbyś nie poszła na tą imprezę to pewnie spotkałabyś go w knajpie, na stoku- gdziekolwiek. Ja wierzę, że jeśli ktoś jest komuś pisany to i tak się na niego wlezie
Jak poznałam swojego męża to od razu wiedziałam, że to będzie mój mąż i chłop na całe życie- coś mi tak powiedziało. Najlepsze, że ja byłam zaręczona z innym a on był zaręczony z inną. Oboje postawiliśmy wszystko na jedną nieznaną kartę- rozstaliśmy się ze swoimi niedoszłymi, on się do mnie szybko przeprowadził i tak jest do dziś Właściwie to oboje uciekliśmy sprzed ołtarza i ślubu z kimś innym
Uwielbiam czytać takie rzeczy!
Ja miałam podobnie - jak spotkałam swojego meza 13 lat temu, to wiedziałam, ze to TEN.
ajakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości