|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
ja rano pojechałam na zakupy z siostrą i chrześnicą
obudziły mnie o 10 telefonem, że za chwile jadą i czy jadę z nimi :P więc zebrałam się szybko i pojechałam zdążyłam sobie zrobić kanapki z grahamki z sałatą i papryką i zjadłam w samochodzie:P teraz na obiad -ruskie pierogi no ale dopiero wróciłam i byłam strasznie głodna, nie miałam nawet z czego zrobić sobie obiadu dla siebie, więc zjadłam to co rodzice:P ale za to nie polane tłuszczem i skwarkami, ani nie odsmażone na tłuszczu. tylko ugotowane na wodzie i zjedzone bez niczego, zawsze to jakieś pocieszenie ![]() zaraz jadę do biedronki to kupie jakieś mandarynki bo nie mam żadnych owoców, bo wszystko zjadłam ![]() chce dzisiaj zrobić takie placuszki serowe smażone bez tłuszczu, kiedyś jadłam takie w domu z białego sera, jajka, troszke maki , cukru i nie pamiętam co tam się jeszcze dawało :P i dałam z dżemem i mam na nie straszne ochotę tylko nie wiem jakie proporcje, i zeby to było w miare dietetyczne bez cukru, dżemu.... zrobie do tego prażone jabłka z cynamonem, to będzie działało jak cukier i dżem :P tylko z czego zrobić dokładnie placki? macie jakiś przepis? ;>
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ty mnie kusisz a może takie placuszki? http://www.mojewypieki.com/przepis/p...i-z-pomarancza |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo poszukam jeszcze czegoś innego kolo 16:40 jade do biedronki po spożywcze rzeczy, to mam jeszcze czas żeby coś poszukać ![]() oj to były tylko taki szybkie zakupy :P bo z małą się nie da długo latać po sklepach :P byłyśmy tylko w tesco i kupiłam sobie fajnego polara, takiego żeby łazić po domu w zimne dni za 21zł ale jak go przywiozłam to jest taki fajny, że chyba mi szkoda go tak łachać po domu, może czasem gdzieś w nim pójdę? ładny, fioletowy mamie kupiłam zielony taki morski, bo też jej się przyda za takie pieniądze szkoda było nie wziąć żałuję, że nie kupiłam jednego do domu, a drugiego normalnie do chodzenia i jeszcze mnie jakiś chłopak podrywał z obsługi jak o nie pytałam i mi sprawdzał cenę:P chodziłam między wieszakami i oglądałam inne rzeczy, a on do mnie podchodził i pytał czy udało mi się na coś fajnego trafić i coś zagadywał
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
tylko tego TŻowi nie mów bo Ci się skończa zakupy
ja myślałam, żeby zamiast masła dać jogurt spadam na zakupy, do wieczorka |
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
o znalazłam taki przepis Kasi Bosackiej
Pulchne placuszki z białym serem Składniki: 250 g chudego białego sera 3 jaja Szczypta soli Laska wanilii Cynamon Świeże owoce: kiwi, banan, mandarynki łyżka miodu Przygotowanie: Ser zmiel za pomocą blendera/robota kuchennego/maszynki do mięsa. Oddziel białka od żółtek. Żółta wymieszaj z serem, dodaj ziarenka wanilii, 2 szczypty cynamonu. Białka ubij na sztywna pianę, delikatnie wymieszaj z serem. Placuszki smaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Podawaj ze świeżymi owocami i odrobiną miodu. chyba będą spoko sam serek, jajka, waniliowy olejek i cynamon ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
no TŻ miałby ładnie ![]() ale on i tak wie, że ja tylko jegoto leć, i pochwal się potem co kupiłaś
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek nie jest dzisiaj zle
Tylko dzis lecialam do Polski i wczesniej zwiedzalam Dortmund a takie wycieczki nie sprzyjaja diecie Za to z 4 godziny chodzilam na obcasach i skonczylam jesc na dzisiaj o 17. Teraz tylko zielone herbaty ![]() Gryzelda Chocby niewiem jak byla mila dla mnie tesciowa, to nie chcialabym razem mieszkac, a zeby bylo sprawiedliwie to z zadna z matek. Jak na swoim to tylko samemu
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
więc dziewczynki kupiłam sobie sexy dzinsy i cztery bluzeczki
ale do tego zjadłam mcflurry z mcdonalda a potem chałwę małą i babeczkę kruchą z owocami, a teraz otwieramy wino i czekamy na pizzę nawet nie proszę o baty
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak czytam to sie naprawdę ciszę że nie będziemy mieli takich dylematów i nie będziemy musieli mieszkać ani z moimi rodzicami ani z teściami bo dla obu stron mogło by się to niefajnie skończyć, za długo już mieszkamy sami i pewnie ciężko by nam było się przestawić ![]() kolacja zjedzona i dobrze że poćwiczyłam rano bo teraz by mi się już na pewno nie chciało ale 35 min ćwiczeń zaliczony więc teraz mogę leniuchować bez wyrzutów sumienia
|
|
|
#2019 |
|
Konto usunięte
|
No ja akurat nigdy sama nie mieszkałam, więc nie wiem jak to jest. Ale wiem czego oczekuję od ludzi, z którymi mieszkam i pierwsze najważniejsze to to, żeby się nie wpierdalali w moje zabawki. A teściowa niestety coraz częściej to robi i coraz bardziej mnie to w☠☠☠☠ia.
Narzeczonemu wygodnie, że koło niego się skacze i że obchodzi się z nim jak z jajkiem. Wczoraj byłam taka wściekła, że się popłakałam z powodu głupiej suszarki do włosów, której teściowa codziennie zwija kabel i chowa do szuflady, a którą ja codziennie wyciągam i zostawiam na wierzchu z rozwiniętym kablem, żeby mi rano było wygodniej. I z powodu jeszcze kilku innych "drobiazgów", które mam wrażenie robi specjalnie, żeby mnie sfrustrować! Ehh dość tego, bo się znów nakręcam. Niestety do 20.01 nie będę ćwiczyć, poza 2 wyjściami na basen, bo mam egzamin w pracy i muszę przerobić wszystko od a do z a jest tego multum! |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44542725]No ja akurat nigdy sama nie mieszkałam, więc nie wiem jak to jest. Ale wiem czego oczekuję od ludzi, z którymi mieszkam i pierwsze najważniejsze to to, żeby się nie wpierdalali w moje zabawki. A teściowa niestety coraz częściej to robi i coraz bardziej mnie to w☠☠☠☠ia.
Narzeczonemu wygodnie, że koło niego się skacze i że obchodzi się z nim jak z jajkiem. Wczoraj byłam taka wściekła, że się popłakałam z powodu głupiej suszarki do włosów, której teściowa codziennie zwija kabel i chowa do szuflady, a którą ja codziennie wyciągam i zostawiam na wierzchu z rozwiniętym kablem, żeby mi rano było wygodniej. I z powodu jeszcze kilku innych "drobiazgów", które mam wrażenie robi specjalnie, żeby mnie sfrustrować! Ehh dość tego, bo się znów nakręcam. Niestety do 20.01 nie będę ćwiczyć, poza 2 wyjściami na basen, bo mam egzamin w pracy i muszę przerobić wszystko od a do z a jest tego multum![/QUOTE] ehhh mnie też strasznie wkurzają takie niby pierdoły jedyne co mi się nasuwa to rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać aż do może wtedy teściowa zrozumie a TŻ się ogarnie i odetnie pępowinę bo za niedługo będzie mężem i głową rodziny więc wypadałoby może dorosnąć ![]() za egzamin w pracy
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecalam dzis TZ towi ze jak sie zobaczymy za miesiac to juz slowem nie wspomne o diecie ![]() Takze mam mies na nastepne 3 kg Do boju !
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że już nie ma![]() mnie oczywiście brzuch boli z przejedzenia, kręcę hula hopa i chyba mi pęknie żołądek, jak wytzrymam jeszcze 5 min to wskoczę na orbitrek na zadośćuczynienie powiedzcie nczy to jest mądre, żeby pościć po to żeby potem się nawpierdzielać? ja nie wiem co mi się dzieje ostatnio ![]() dwa miesiące tak super szło a teraz czuję, że zaraz wszystko szlag trafi
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty przynajmniej osoagnelas swoj cel, a ja jestem w polowie
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja się przejmowałam, że dziś pierwszy raz zjadłam na kolacje o 20 kromkę razowca z żółtym serem i to posmarowaną masłem ( nie smarowałam pieczywa od 17.11 ) bo zrobiła mi teściowa kanapkę i głupio mi było nie zjeść, jak już miałam na talerzu ale po przeczytaniu Twojego cheat day już mi przeszło ;D zazdroszczę tego mcflurry i pizzy
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam jeszcze 45min na orbitreku, w sumie 1,5h |
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinek, czekam na jutrzejszą recenzję snickersa smażonego, którego robisz dla TŻ
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Szczególnie taką w czekoladzie. ![]() Ładnie sobie dietujesz. Jak ja przez ostatnie trzy tygodnie. Ale dzisiaj miałam ładny jadłospis (chyba). Wstawiam. ![]() I - owsianka na mleku z płatkami zbożowymi, rodzynkami, łyżeczką wiórków kokosowych, cynamonem, żurawiną, bananem i mandarynką, kawa z mlekiem II - bułeczka ciemna z sezamem: jedna połówka z podwójną porcją szynki, druga z wędliną z kurczaka; obie z sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, herbata cytrynowa III - jabłko IV - gotowane podudzie z kurczaka plus kasza kuskus i sałata z pomidorem i jogurtem naturalnym V - kromka chleba ciemnego z dużą porcją twarożku i pomidorem, herbata Ja to chyba będę z Wami się odchudzać jeszcze przez następny rok coś tak czuję. ![]() Gryzelda, mów Tż-towi, co myślisz i powtarzaj to aż do skutku. Teraz już się z tą sytuacją mega źle czujesz, a po ślubie może się okazać, że teściowa będzie się jeszcze bardziej wtrącać, zwłaszcza, jak pojawi się dziecko - wtedy już Cię nerwy całkiem zjedzą. Wniosek jest taki, że Twojemu facetowi tak pasuje po prostu, a rozwiązaniem jest jak najszybsza wyprowadzka z dala od mamusi. Jak zobaczy, że nie będziesz koło niego latać jak jego mama, to może się nauczy. Chyba, że ona wtedy Wam będzie niezapowiedziane naloty robić i gotować obiadki dla synusia - bo tak też może być.
|
|
#2028 |
|
Konto usunięte
|
Kochane, niestety będę musiała odpuścić sobie na jakiś czas dietowanie i trochę przybrać na wadze... Dzisiaj rano okazało się, że jestem w CIĄŻY
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44546916]Kochane, niestety będę musiała odpuścić sobie na jakiś czas dietowanie i trochę przybrać na wadze... Dzisiaj rano okazało się, że jestem w CIĄŻY
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] GRATULACJE ![]() pisz z nami czasem co uCiebie i jak przechodzisz ten okres ?
|
#2030 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Kocie, na pewno będę pisać
na razie jeszcze jestem W szoku i nie do końca wierzę, bo staraliśmy się ponad 2 lata zanim zaplanowaliśmy ślub i przestaliśmy myśleć o dziecku a tu buch - luz i zaskoczyło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44546916]Kochane, niestety będę musiała odpuścić sobie na jakiś czas dietowanie i trochę przybrać na wadze... Dzisiaj rano okazało się, że jestem w CIĄŻY
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ale jaja super, GRATULACJE! ![]() Domyślałaś się?
|
|
|
|
#2032 |
|
Konto usunięte
|
No od kilku dni myślałam, że nas poniosło w tym cyklu
Bo zawsze tydzień przed @ miałam plamienia a teraz nic... I nawet mówiłam R, że zawsze miałam a teraz nie mam a on do mnie, że "no bo Ty zawsze masz takie regularne..." <- chodziło Mu, że nie jest u mnie jak w zegarku. No i jest
Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-01-11 o 09:34 |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Raula Gratulacje! ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki żeby od początku do końca wszystko było dobrze a jak powiedziałaś TŻ ? co powiedział ?![]() będziemy wizażowymi ciociami dobrze, że od razu zostawiasz dietę w diabły i myślisz o zdrowiu dziecka, bo koleżanka odchudzała się jeszcze do któregoś miesiąca ciąży (5?) głupia... a potem miała problemy
|
#2034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do diety to nie wyobrażam sobie, że będę czegokolwiek sobie teraz odmawiać (oczywiście w granicach rozsądku) i ograniczać w jakiś drastyczny sposób jedzenie, bo to nie ja jestem teraz ważna, tylko Moja Fasolka Aczkolwiek wiem, że muszę teraz jeść DLA dwojga a nie ZA dwoje to wszystko będzie cacy i nie będę musiała się mocno odchudzać później
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44547715]Nie było to zbyt romantyczne, bo była 5:30 rano
![]() Co do diety to nie wyobrażam sobie, że będę czegokolwiek sobie teraz odmawiać (oczywiście w granicach rozsądku) i ograniczać w jakiś drastyczny sposób jedzenie, bo to nie ja jestem teraz ważna, tylko Moja Fasolka Aczkolwiek wiem, że muszę teraz jeść DLA dwojga a nie ZA dwoje to wszystko będzie cacy i nie będę musiała się mocno odchudzać później [/QUOTE]wiecie, że mi się beczeć chce jak to czytam Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-11 o 09:46 |
|
|
|
#2036 |
|
Konto usunięte
|
No piękny
najpiękniejszy w życiu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44547759]No piękny
najpiękniejszy w życiu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] a jak się czujesz? muszę zapytać o to, myślałaś nad jakimiś zmianami w kontekście wesela? kurde ja bym się ucieszyła gdybym teraz była w ciąży, ale do mojej sukienki za Chiny bym nie weszła z brzuszkiem
|
|
|
|
#2038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do wesela to nic nie zmieniam - jedynie plan sukienki na poprawiny - miała być obcisła ołówkowa a suknia ślubna będzie na miarę, więc Panie w salonie zrobią mi miejsce na brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44547715]Nie było to zbyt romantyczne, bo była 5:30 rano
![]() Co do diety to nie wyobrażam sobie, że będę czegokolwiek sobie teraz odmawiać (oczywiście w granicach rozsądku) i ograniczać w jakiś drastyczny sposób jedzenie, bo to nie ja jestem teraz ważna, tylko Moja Fasolka Aczkolwiek wiem, że muszę teraz jeść DLA dwojga a nie ZA dwoje to wszystko będzie cacy i nie będę musiała się mocno odchudzać później [/QUOTE]hehe ale fajnie ![]() musicie być bardzo szczęśliwi tyle czasu się staraliście i się udało samo z siebie, bez lekarzy, tylko z miłości napisałabym, że zazdroszczę (ale mam od 2 tygodni dopiero 21 lat i chciałabym jeszcze trochę poczekać )ale bardzo się cieszę Twoim szczęściem ![]()
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44547820]Czuję się super
![]() Co do wesela to nic nie zmieniam - jedynie plan sukienki na poprawiny - miała być obcisła ołówkowa a suknia ślubna będzie na miarę, więc Panie w salonie zrobią mi miejsce na brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no to super zaczynam Ci zazdrościć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

obudziły mnie o 10 telefonem, że za chwile jadą i czy jadę z nimi :P więc zebrałam się szybko i pojechałam
no ale dopiero wróciłam i byłam strasznie głodna, nie miałam nawet z czego zrobić sobie obiadu dla siebie, więc zjadłam to co rodzice:P ale za to nie polane tłuszczem i skwarkami, ani nie odsmażone na tłuszczu. tylko ugotowane na wodzie i zjedzone bez niczego, zawsze to jakieś pocieszenie 

tylko nie wiem jakie proporcje, i zeby to było w miare dietetyczne
bez cukru, dżemu.... zrobie do tego prażone jabłka z cynamonem, to będzie działało jak cukier i dżem :P tylko z czego zrobić dokładnie placki? 

ale jak go przywiozłam to jest taki fajny, że chyba mi szkoda go tak łachać po domu, może czasem gdzieś w nim pójdę? 

może wtedy teściowa zrozumie a TŻ się ogarnie i odetnie pępowinę bo za niedługo będzie mężem i głową rodziny więc wypadałoby może dorosnąć

Szczególnie taką w czekoladzie.