![]() |
#2011 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Holandia
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A gdzie to jest ? ![]() Zaczęło się rozjaśniać ![]() Ej wiecie co, tak mi tej mojej córci szkoda w szkole zostawiać że szok.... Taka zagubiona tam jest,wszyscy już się znają, wiedzą co i jak a ona taka bidulka tam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Tak właśnie myślałam, że nie będziecie wiedziały gdzie to jest ;p bo wszyscy raczej z okolic Amsterdamu, Hagi, Rotterdamu... :P no ale to nic...
z Harderwijku do Amsterdamu mamy jakies 70km, jest to w srodkowej Holandii :P Wy tak wszystkie szukacie pracy na właśna reke? Nie macie z tym problemu? Nie wolicie przez pośrednictwo pracy? Ale Wy pewnie na stałe w NL? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
Ja też spróbuję na własną rękę albo przez znajomych
![]() ![]() Swetry itp. to wiem. Ale czy mam kupić kalosze i sztormiak ? ![]() ![]()
![]() |
#2015 | |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie kalosze i sztormiak
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
o widzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mi zejdzie za nim tam dotrę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wygooglam sobie ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2011-08-24 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Raczkowanie
|
delfinarium??? warto, warto. Bylam i polecam
![]()
![]() |
#2020 |
Raczkowanie
|
cena za delfinarium to ok. 30e
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę słońca!!!!
![]() ![]() ![]() Fajnie ciepło jest, to można by się gdzieś wybrać a tu d...upa ![]() W delfinarium nie byłam, ale chyba z dzieckiem warto by było ![]() ![]() Poolinka baleriny też się napewno przydadzą ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
Też chcę słońca!
Ogólnie mam lipny dzień. Wszystko mnie denerwuje ![]() - Jakiś kretyn z mieszkania ustawił pranie na jakiś długi program, wyłączył w połowie prania i zostawił tak pralkę. Chciałam zrobić pranie, wrzuciłam ciuchy, włączyłam pralkę by ustawić program a ona kontynuuje poprzedni bez wody ![]() ![]() - Holendrzy to znają coś takiego jak przyprawy typu bazylia, zioła prowansalskie, oregano? Byłam w tylu sklepach i nic takiego nie ma ![]() - Kolejna rzecz to pakowanie wszystkiego w hurtowych ilościach ![]() - Net nam się rąbie i przerywa ciągle. Pomaga tylko reset kompa ![]() - Nie trawię współlokatora. Śmie zajrzeć mi w monitor bez pytania. Jak zdjęłam pierścionki bo robiłam ciasto to bez pytania je przymierzył ![]() ![]() ![]() Nie mogę się doczekać momentu aż będziemy mogli pozwolić sobie na własne mieszkanie. Grrr gotuje się we mnie jak to wszystko wypisałam ![]()
![]() |
#2023 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Soral, jutro bedzie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;28957013]jesli masz na mysli ziola suszone to np AH
Zobaczę. ![]() A u mnie nie. Chyba, że trafiam na takie sklepy. Do tej pory w żadnym nie spotkałam pojedynczego marsa ani kinder bueno. Soral, jutro bedzie lepiej ![]() Też na to liczę ![]() ![]() Idę do sklepu i mam nadzieję, że nie wrócę bardziej zła niż jestem ![]() Ehh 3mać kciuki abym nie wydarła się na kogoś niewinnego ![]()
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
Soral witaj w moim świecie hehehe, to po prostu totalny brak słońca. Jest słońce jest humor, nie ma słońca jest masakra
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Ja na zły humor robię leczo i sprzątam, bo do sklepów mam za daleko ![]()
![]() |
#2026 |
Raczkowanie
|
Moją metodą na zły humor jest czekolada i to mnie gubi
![]() ![]() Sprzątać to ja też lubię. Relaksuje mnie to a i potem czuję się lepiej w uporzątkowanej przestrzeni. Niestety, tutaj mebli w pokoju jeszcze nie mamy i choćbym cały dzień sprzątała to i tak jest wrażenie bałaganu bo wszystko jest na widok. W kuchni nasze pierdoły są ładnie schowane i poukłądane w szafkach ale współlokatorzy mają masę rzeczy na blatach a ja tego nie cierpię. Zabiera miejsce na małym blacie a i ciągle ma się wrażenie bałaganu mimo, że wszystko inne jest wypucowane. W łazience nie mamy szafek ani półek. Jednak kupiłam dzisiaj Cif i gąbeczki. Jutro wypucuję kuchnię bo nikt jej długo nie sprzątał co czuć po palcami :/ Wiem, marudzę ![]() ![]()
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co pojedynczych rzeczy, to popatrz przy kasach-przeważnie takie rzeczy leżą pojedynczo przy kasie ![]() Współlokatora to szczerze współczuję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2028 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że bierzesz wszystko zbyt nerwowo i za bardzo się miotasz. Wyluzuj, weź głęboki oddech i rozejrzyj się dokładnie po sklepie. ![]() Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki - jutro o 11.00 mam rozmowę w sprawie pracy ![]()
"Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło, Gdy cie walnie życia pięść. Nigdy nie poddawaj się - dzisiaj nie jest łatwo, Jutro będzie lepszy dzień..." Zapraszam na blogi: http://slodko-gorzkaholandia.bloog.pl/ http://iskierka71.blogspot.nl/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 | |||
Zakorzenienie
|
Nie Ty jedna miałaś dzisiaj taki dzień, a najgorsze, że jeszcze się nie skończył
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Im prędzej zaczniecie szukać czegoś dla siebie tym lepiej. Nie ma co odkładać tego na później. Twój współlokator ma dziwne poczucie humoru. Nawet ja, ze swoją anielską cierpliwością, chyba bym nie wytrzymała i coś mu odpyskowała.
![]() |
![]() |
#2030 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2031 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, widze ze nie tylko mnie pogoda dobija
![]() ![]() W pracy mam mlyn bo jest tatalny niedobor personelu i czasami trezba robic za 2 a nawet za 3...jedno co mnie zastanawia to to ze nik sie za bardzo nie spieszy z zatrudnianiem pracownikow, mimo ze CV sie pietrza...moze maja taka polityke w firmie, ze placa jednemu a robote maja wykonana jak za 2 ![]() Dzis mialam wolne, bylam na rozmowie kwalifikacyjnej w Amsterdamie do KasBanku...zobaczymy co z tego wyjdzie. Maglowalo mnie przez poltorej godziny dwoch gosci, maja do poniedzialku sie odezwac, czy beda mi mogli cos zaproponowac. Jakis miesiac temu wyslalam tam Opensollicitatie, no i kilka dni temu sie odezwali. Zaskoczona bylam troche, no ale dupa bym byla jakbym tam nie pojechala. Ogolnie z rozmowy jestem zadowolona, balam sie troche ze mi bedzie brakowac slowek, bo jakby nie bylo to troche inny poziom rozmowy niz do slepu z ciuchami, ale jakos sobie poradzilam. Panowie zgodnie stwierdzili ze jak na taki krotki okres czasu to mowie super, wiec tym mnie troche pocieczyli, bo to byl jedyny Bank do ktorego wyslalam CV, caly czas mi sie wydawalo ze musze jeszcze mocno nad Holenderskim popracowac...ale ja to jestem wiecznie z siebie niezadowolona, tak juz mam... Cytat:
Wez aspirynke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2033 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymajcie kciuki zeby nie padalo zbytnio teraz i we wrzesniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Raczkowanie
|
No, no 15€/h to dużo, ja sprzątam za 10€/h.
Dziewczyny, widziałam ze pisałyście o problemach mieszkaniowych. A próbowałyście przez woningnet.nl? Widziałam tam tez oferty prywatnego wynajmu i myślę ze może szybciej byście coś znalazły w swojej okolicy? Trzymam kciuki, bo wiem jak się mieszka z lokatorami (5 par na domku to masakra)
"Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło, Gdy cie walnie życia pięść. Nigdy nie poddawaj się - dzisiaj nie jest łatwo, Jutro będzie lepszy dzień..." Zapraszam na blogi: http://slodko-gorzkaholandia.bloog.pl/ http://iskierka71.blogspot.nl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Ja też za 10,ale brutto
![]()
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
A sprzatasz prywatnie czy przez firmę? Bo jak prywatnie to lipa
![]() Ide sie szykowac na rozmowe o prace ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
dober
![]() Wreszcie słonko ![]() Iskierka trzymam kciuki ![]() ![]() Dziewczyny jak roznosić swoje CV?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2038 | |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki
![]() ![]() Dzisiaj idę znów sprawdzić pralkę. Wcześniej nie mogłam bo współlokator spał a ma sypialnię obok łazienki a pralka jest pieruńsko głośna. Cytat:
60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50 ![]() Amsterdam - 2 osoby Rotterdam - 1 osoba Edytowane przez Soral Czas edycji: 2011-08-25 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2040 |
Raczkowanie
|
Iskierka71 powodzenia
![]() Nareszcie jakaś w miarę normaln a pogoda się zrobiła, choć i tak daleko jej do letniej pogody to i tak się cieszę że można naładować słoneczne akumulatory na balkonie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.