|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Hej. Usiadłam żeby was pocxytac.
nie odpisze na wszystko nie gniewajcie sienprosze. Ola jak ona może się tak zachowywać ehh. Kamel pa miętam swoje golenie nóg przed wyjazdem na poródowke haha cyrk n kółkach, a umeczylam się jak nie wiem. Jagacia ja bralam na smy ku jak były promo. Teraz też są. Tez nie wiedziałam oncertyfikatach. Popatrzyłam w książeczkę i mamy z WOŚP ze ok. Jagodzia to 3mam za was kciuki ![]() Jul kurcze widzę ze dalej walczyć ie z AZS ehh. Gold my dostaliśmy jedna ta pieluch z Tesco w gratis ie i fajna była. Mieliśmy też takie od naszego lokalnego producenta ale strasznie sztywne i przekazały nam bokiem za każdym razem. Póki co lecimy na pampkach 1 dopóki pestek nie odpadnie, ale juz powoli się wyrusza czasem kawałek. Mania a nie karmisz juz piersią? Przepraszam za pytanie. Nie nadrobie więcej bo mały od 9 wisi na cycu.
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
U nas w kościele ksiądz pozwala nawet wyjść w trakcie mszy z dzieckiem do zakrystii jak dziecko bardzo płacze żeby je uspokoić. Ale to się rzadko zdarza Ja chodzę z moją małą do kościoła i powiem że grzeczna jest albo siedzi albo śpi. Więc zawsze to dziecko przyzwyczajone. Ale np. brata syn był też duży przy chrzcie i pierwszy raz w kościele był to był zachwycony jak zobaczył księdza, gdy grały organy więc jak widać wszystko zależy od dziecka. Cytat:
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia to fajnie ze chodzicie z małą do kościoła.
Moja siostra znowu tez brała syna od małego. Szczerze mówiąc na początku nie był grzeczny i różne przeboje z nim miała ale w końcu się przyzwyczaił. Nie dawała za wygraną.
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
z racji mojego podejscia do wiary, planuję tak samo
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Jak Ty Juliette |
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, ze sie zgadzamy ![]() dzis ide do spowoedzi zeby karteczke podpisac jak dziecko. Kolejny absurd. A moj brat nie moze zostac chrzestnym, bo przebywa za granica i tu gdzie jest zameldowany odmawiaja wystawienia zaswiadczenia. Tam tez - bo nigdy o czyms takim nie slyszeli. Nie chce soe wypowiadac na temat religii - ale robia wszystko aby zniechecic mnie do tej wiary - na ta chwile dobrze im to wychodzi. A - szkoda gadac. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem tego zdania że do bierzmowania ma chodzić a potem bierze odpowiedzialność za siebie i niech już sama decyduje. W końcu chrzest nas rodziców i chrzestnych do czegoś zobowiązuje. Przecież jak pójdzie raz w tyg. do kościoła to korona jej z głowy nie spadnie.] Ale to moje zdanie każdy robi jak uważa. Tak samo jak każdy inaczej wychowuje dzieci tak samo każdy podchodzi do wiary. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2019 |
|
Konto usunięte
|
ja zeby do bierzmowania pójsc jako dorosła, w innej parafii niz moja, musiałam miec papier z mojej parafii ze zostałam przygotowana do bierzmowania. no i w mojej parafii musiałam zapłacic za podpis ksiedza, ze zostałam przygotowana do bierzmowania [ w gimnazjum chodziłam na religię ] . takze tak to nieraz wygląda
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Ksieza beda tego zalowac. Juz coraz wiecej mlodych ludzi sie odwraca i wcale sie nie dziwie. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2021 |
|
Konto usunięte
|
tak to niestety wygląda...
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ucinam temat bo tak można godzinami. W święta z rodziną gadaliśmy o tym chyba ze 4h.
|
|
#2023 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Racja wszystko zalezy tez od ksiedza. My mamy bardzo fajnego i potrafi przyciągnąć ludzi. No ale ja zawsze byłam zdania że n ie chodzi się do kościoła dla księdza. No i kościołów jest pełno. Zawsze można udać się do tego gdzie nas ksiądz n ie denerwuje czy coś.
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
oj współczuję prasowania i prania ja mam to daaawno zrobione, jutro za to postaram się poprać wszystko do szpitala i wstępnie spakować. Też miałam dziś wizytę ale jeszcze mam ostatnią 22 dziś miałam gbs fuj. Za to, że byłam tym razem prywatnie u gin która prowadziła mi ciążę synka to bardzo długo mi wszystko pokazywała na usg, widziałam długo i wyraźnie twarz malutkiej i jak wkładała rączkę do buzi Mako fajnie, że sobie ładnie radzisz z Leo Mój też tak długo wisiał na piersi ale on nie jadł potem tylko zasypiał.No ogólnie kąpiel i ogarnięcie się teraz to już masakra no wieloryb normalnie![]() Jeżeli chodzi o Chrzest to ja miałam zimowy i synek miał już 4 miesiące i pomimo tego że był całą mszę jak aniołek na rękach u męża i nawet go ksiądz pochwalił na kazaniu, że taki grzeczny to tym razem najpóźniej do 3 miesięcy bo i dziecko waży i tyle trzymać to ciężko
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2015-01-09 o 00:08 |
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam:
God tak, najlepiej kaszkę łyżeczką z miski ![]() Ola może maleństwo czuje Twoje zdenerwowanie i nastrój i szaleje... Jednak ostatnio trochę stresu miałaś Spróbuj może chociaż pół dnia wrzucić na pełen luz, wywalić się na łóżku, pooglądać coś głupiego w telewizji i się wyciszyć, nie myśleć o problemach![]() Jull ooo super, powodzenia na chrzcinach! niestety znam ten ból przygotowywania wszystkiego w domu samemu![]() Jagodzia brawo dla Lilci! Jeju, jak ona ostatnio robi piękne postępy, serce Ci chyba pęka z dumy Maciejka taką samą sytuację miałam, ech... Trzymałam się złudzeń do samego usg na porodówce, że może nie wyczułam jak się obróciła. Nie bój się, wszystko będzie dobrze ![]() Kamel ale fajnie, że miałaś takie długie badanie, nic piękniejszego niż popodglądać sobie maluszka na usg a jeszcze przy takim życzliwym lekarzu, który pokazuje co i jak... Ech, Ty też jeszcze miesiąc i porodówka, coś pięknego
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kamel, super, że miałaś takie dokładne usg i mogłaś sobie popatrzeć na swoje cudo Odpoczywaj teraz póki możesz, bo potem już nie będzie czasu ;-) Jul, powodzenia z chrzcinami Cieszę się, że mam to za sobą. U nas też nie obyło się bez problemów z kościołem, nie mogliśmy wybrać sobie takich chrzestnych jak chcieliśmy, bo wg kościoła się nie nadają ![]() Jagodzia, zdolną masz córeczkę Wielkie brawa ska Lilci! Maciejka, powodzenia! Moja córcia ma jakiś kryzys teraz albo zęby idą, choć nic nie widzę. Marudna jest a w nocy budzi się po pięć razy i tylko cycek ją uspokaja
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, my też z chrzestnymi mieliśmy ciężki orzech do zgryzienia... Ale grunt, że znalazła się para fajnych chrześcijan
![]() Wik mojej Heli też się trochę pozmieniało po nowym roku. W nocy przebudza się z 15-20 razy i płacze bo wypadł smoczek. W ciągu dnia dwie-trzy drzemki po 30-40 minut, najwięcej raz była godzina, a już miała taki ładny rytm, trzech drzemek, dwie po pół godziny i jedna 1,5-2h... Może zęby się wykluwają dziewczynom?
|
#2029 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. hmmm u mnie to nawet może być wcześniej zobaczymy![]() Cytat:
oby szybko przeszło i ząbki szybko urosły Nie mam kiedy odpocząć, ja jakaś wolna chyba jestem i dlatego tak ciągle coś, jeszcze łóżeczko maluję/ kończę na raty nie polecam jednak samemu malować, owszem wyjdzie ślicznie ale długo mi to schodzi i mam dość![]() Aga oby i twoja mała dała Ci pospać Ok idę na miasto na zakupy, miłego dnia.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2015-01-09 o 09:10 |
||
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Agaaga, to też współczuję nieprzespanych nocek. Moja to tradycyjnie w dzień mało śpi, dwie drzemki po pół godziny, na spacerze nieco dłużej. Ania już na dole ma dwie jedynki. Może jej górne idą, ale ciężko sprawdzić bo zamyka buzię i wbija mi swoje ząbki
Kamel, no urzadzilas się z tym łóżeczkiem, nie ma co. A ja też mam wrażenie że wszystko wolno robię, bo ile bym nie robiła to wiecznie jeszcze coś jest do roboty a dnia brakuje.
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero co pisałam, że z nowym rokiem się popsuło spanie i oto znalazł się winowajca
Helence wyszedł dziś pierwszy ząbek Kamel a synka urodziłaś w terminie? Chyba Cię już kiedyś o to pytałam, ale wybacz, nie pamiętam odpowiedzi a co lekarze mówią o wyjściu? Rokują wcześniejszy poród?
|
#2032 |
|
Konto usunięte
|
hej Wam
Agaga moze i masz rację... wczoraj tz stroił fochy to tez nie za ciekawie było. ale dzis siedze i sie bycze. pozeram ciastka ![]() co do ząbka - gratulacje !
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiecie na kiedy przełożyć ślub?
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Agaaga, gratulacje pierwszego ząbka!!!
Ola, smacznego
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie pamiętam jak to jest... Jak już wyjdzie to lepiej, czy wyżynanie to też ciężki okres?
|
#2036 |
|
Zadomowienie
|
U nas narazie są dwa ząbki i przy pierwszym i przy drugim marudzenie, slinienie się i katarek skończyły się z chwilą pojawienia się ząbka. Ale wiem, że czasem boli jeszcze jak ząb wychodzi do góry, to chyba zależy od tego który to jest ząb i jak jest umiejscowiony
|
#2037 |
|
Konto usunięte
|
powiem Ci tak, mi to juz koło p... lata kiedy. postanowiłam, ze skoro tak to rozegrali, to teraz palcem nie tknę. wiele nerwów czasu i serca włożyłam w przygotowania tylko po to zeby szanowna szwagierka ot tak to zepsuła? ja mu zakomunikowałam, ok, przełożyć możemy, ale teraz organizacja spoczywa wyłacznie na jego głowie.
ja przezyje bez ślubu, ponad 5 lat jestesmy razem, bez slubu i dajemy radę. ale jak mi się w lutym oświadczał to wierzyłam, ze naprawdę damy rade i sie pobierzemy. nie pomyślałabym, ze bd patrzył na zagrania siostruni. a skoro tak zrobił to ja nie bd nalegała, bo tylko debilkę z siebie bd robiła. tylko tak jak mówię, teraz on mi musi pokazac, ze dojrzał do tego, zeby samemu decydowac, bez ingerencji osób trzecich. bo jak na razie to mam wrazenie, ze nie potrafi się postawic nikomu. ja liczyłam wczesniej, ze max do marca się wyrobimy. później wiadomo, będzie juz mi ciezko w tak zaawansowanym stanie. ale skoro tak to się potoczyło to mi teraz juz bez róznicy, weźmiemy wtedy ten ślub jak on w koncu sobie pewne sprawy uświadomi. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- powiem Ci tak, mi to juz koło p... lata kiedy. postanowiłam, ze skoro tak to rozegrali, to teraz palcem nie tknę. wiele nerwów czasu i serca włożyłam w przygotowania tylko po to zeby szanowna szwagierka ot tak to zepsuła? ja mu zakomunikowałam, ok, przełożyć możemy, ale teraz organizacja spoczywa wyłacznie na jego głowie. ja przezyje bez ślubu, ponad 5 lat jestesmy razem, bez slubu i dajemy radę. ale jak mi się w lutym oświadczał to wierzyłam, ze naprawdę damy rade i sie pobierzemy. nie pomyślałabym, ze bd patrzył na zagrania siostruni. a skoro tak zrobił to ja nie bd nalegała, bo tylko debilkę z siebie bd robiła. tylko tak jak mówię, teraz on mi musi pokazac, ze dojrzał do tego, zeby samemu decydowac, bez ingerencji osób trzecich. bo jak na razie to mam wrazenie, ze nie potrafi się postawic nikomu. ja liczyłam wczesniej, ze max do marca się wyrobimy. później wiadomo, będzie juz mi ciezko w tak zaawansowanym stanie. ale skoro tak to się potoczyło to mi teraz juz bez róznicy, weźmiemy wtedy ten ślub jak on w koncu sobie pewne sprawy uświadomi. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- wik_and_ola dziękuję
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze napisane
|
#2039 |
|
Konto usunięte
|
no ja zdania nie zmienię. cywilny tylko wchodzi w grę.
a tak jak chyba pisałam wczesniej, ta zołza mogła to specjalnie wymyslić, bo może liczy na to, ze skoro nie odbędzie się teraz ten cywilny to zdołają nas przekonać do kościelnego. znaczy teściowie na początku jęczeli ze jak to tak. ale potem się pogodzili z tym. tylko szwagierka ciągle jęczała ze cywilny to co to za ślub. takze mam wrazenie ze to wszystko chore zagrywki są. i te badania akurat w dzien slubu wymysliła. a ja mam zamiar ją wtedy odwiedzić niespodziewanie, tak mi poradziła druga siostra TZa, załozę sie ze zapomni o tym i zastanę ją w domu wtedy
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
Dawno mnie nie było, u Nas nic ciekawego się nie dzieje ![]() Aga - gratuluję ząbka!!
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub