|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
![]() Bo jeśli w opisie czytam, że Pan X (32) i Pani X (30) nigdy w życiu nie pracowali, klopoty zaczęły się po pierwszym dziecku a teraz mają ich ośmioro i dalej nie pracują to wcale nie muszę znać Państwa X, żeby wyrobić sobie o nich pewną opinię. Tyle tylko, że dzieci państwa X to inna bajka- na świat same się nie pchały i zasługują na realną szansę, której ich bezmyślni rodzice niestety odbierają im na samym starcie. Dlatego i tylko dlatego jestem przeciwna ocenianiu tych dzieci. Bo po prostu nie ma w nich żadnej winy istniejącej sytuacji. A co do marzeń? Nie każdy kilkulatek rozumie znaczenie słowa: pieniądz lub orientuje się w wartości przedmiotów. No bo niby kto im miał to wytłumaczyć? Przecież nie ich rodzice. Tak, jak gdzieś już pisałam: mam strasznie mieszane uczucia podczas czytanie opisów części kandydatów na beneficjentów SZP. Z jednej strony czuję ogromną złość skierowaną w stronę rzeczonych Iksińskich. Z drugiej czuję ogromny żal i współczucie skierowane w stronę ich dzieci. Dlatego nie podoba mi się określanie kilkulatków mianem patologii.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Mijanou no ale ten post pisalam odnosnie dzieci wlasnie, moglo zabrzmiec zbyt ogolnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
I ja dalabym tym dzieciom jedzenie, ubrania, potrzebne rzeczy do szkoly i do domu a nawet kupilabym im jakis drobny upominek pod choinke ale nie moge bo ich rodzicom nie dalabym zlamanego grosza:/ dlatego ta akcja dla mnie jest bezmyslnie organizowana...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dokładnie tak. Chętnie podzieliłabym się z tymi dzieciakami i serio kupiłabym coś dla nich- bez przymusu, z dobrej woli i z troską. Włożylabym w to sporo serca. Ale...właśnie. Nie mam jakoś chęci premiowania głupoty i lenistwa ich rodziców.
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
Trochę poczytałam, co kto chciałby dostać w tej paczce i niektóre są sensowne (np buty dla dzieci, pralka do domu), a inne nie. Np pan X ma reumatyzm, pod choinkę chce laptopa. Fajnie, bo ja też mam tę chorobę, laptopa nikt mi za darmo nie przysłał, poza tym - reumatyzm albo jest lekki i można pracować, albo jest ciężki i sadza na wózek, a wtedy tłumaczenie, że laptop jest do podnoszenia kwalifikacji zawodowych jest hmm.. niepoważne, bo jest się już mocno niepełnosprawnym i dla takich ludzi w małych miejscowościach (akurat z takiej jestem i rodziny ze swojego obszaru przejrzałam) nie ma. Najgorzej mnie denerwowały opisy matek, które były rok, dwa starsze niż ja a miały 3-4 dzieci, po imionach ciężko się zorientować czy je znam - ale mała miejscowość, niemal sto procent szans, że chodziłyśmy razem do szkoły. Po 20-tym roku życia 4 dzieci już?! Najlepszą antykoncepcją jest jak wiadomo brak współżycia i skoro ja mogłam, to one też mogły nie mieć 4 dzieci. Nie wiem ale nie ogarnia tego mój umysł.
Chyba jestem wredna, zamiast robić im paczki, znowu dam na Unicef. Hejtnijcie jeśli chcecie. Edytowane przez Wieszczka Czas edycji: 2014-11-30 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Konto usunięte
|
nazwali mnie na fejsie ignorantką i bananowym dzieckiem, bo pewnie wszystko miałam podane na tacy i ogólnie to nie wiem co to empatia. tak mi smutno.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda nie lubię tego trybu przypuszczającego o bananowym dziecku, ale ignorantka to słuszna opinia w tym wypadku. Co wiesz o sytuacji tej pani,na której post odpowiadałas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak z rodzinami do wywiadów - najlepiej, żeby byli małżeństwem (konkubinaty są beee), mieli dużo dzieci (budzących sympatię), w domu było schludnie i czysto, nałogów brak, rodzice pracujący. A już najlepiej, żeby byli praktykującymi katolikami. Takie rodziny budzą sympatię (choć na tym wątku to spodziewam się innych reakcji ![]()
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Heh, mi wyszło w tym roku że jednak robię paczkę - tyle że nie do szlachetnej, i nie dla tej koleżanki znajomej o której pisałam. Tylko rozmawiałam wczoraj z moją znajomą i jak mi się przyznała że dwa dni nie jadła to oniemiałam po prostu, i robię akcję dla niej pomocową
![]() ![]() Możecie mieć mnie za nienormalną ale bardziej mnie ruszyło 12 chorych kotów które wracają z adopcji ciągle i jeden głodny człowiek niż 12 rumianych pociech ![]()
#2021 |
Zakorzenienie
|
Blair to tez troche nieodpowiedzialne miec w domu 12 kotow kiedy samej nie ma sie co jesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. na profilowym ona i 5 (o ile dobrze pamiętam rumianych pociech), a wygląda całkiem młodo więc chyba wcześnie zaczęła. 3. skoro ma komputer i dostęp do internetu, a na fejsie non stop klika w jakieś durne gry, to pozwala mi to wnioskować, że wielkiego dramatu u niej nie ma. jak widzę takie rodziny, a zaraz potem prośbę starszej pani o szczególny upominek w postaci owoców, to mi brak słów po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
ma zielone pojęcie
|
Blair witch pisała o tym, że koty wracają z adopcji, więc podejrzewam, że koleżanka miała mniej kotów, ale kilka chorych wróciło z adopcji.
#2024 |
Zakorzenienie
|
Chatul no ja rozumiem ale dla mnie to jest nieodpowiedzialne po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. a może desperacja? Niech wolontariusz idzie i oceni. Jesli pani jest roszczeniowa, to nie przyjmowac i tyle. 2. nie widzę na zdjęciu informacji, że wszystkie dzieci są jej. Nie widzę informacji o ojcu dzieci- nie ma go, odszedł, nie żyje? nie widzę informacji czy od początku nie było jej stać na dzieci. 3. Gdy ktos na wizazu siedzi tu cały dzień, to zaraz pojawiają się posty,że dziewczyny pracują na recepcji i zabijają czas ![]() ![]() Nie wiem nic, więc nie skreslam kogos z góry. Nie wiem czy sytuacja tej pani jest zła od lat, czy pogorszyła się nagle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Było ok i sobie radziła, problemy się zaczęły przy leczeniu jednej kotki, które wyszło parę tysięcy ....
![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2014-11-30 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak kogoś stać i lubi to niech siedzi na fejsie, wizażu czy innym onecie nawet 24 godziny na dobę, co to kogo obchodzi, ale jak widzę matkę 10 dzieci non stop klikającą w gry na facebooku i biadolącą o braku kasy to mi się coś dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
ma zielone pojęcie
|
Tyle, że najpierw było wydanie kilku tysięcy na leczenie, a dopiero potem utrata pracy, rozwód itp. Gdyby nie utrata pracy, to pewnie sytuacja byłaby lepsza.
#2031 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym roku system został już zamknięty i nie ma możliwości dodawania już nowych rodzin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Myslę że to co kogo wzrusza to jest sprawa indywidualnai nie ma co hejtować. Ważne jest mądre pomaganie, bez wzgldu na to, ktorej grupie potrzebujacych się pomaga. Cytat:
Powie tylko,że młody wygląd moze być zgubny. Sama mam taki typ urody, że wyglądam dość młodo. Na niektórych fotach z moimi dziecmi wyglądam jakbym 20 lat nie miala, a wówczas miałam już lat 30 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Konto usunięte
|
w magiczny sposób komentarze z fejsa znikają, będę wiedziała na przyszłość, że bez print screena ani rusz w internetach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Wtajemniczenie
|
Co do koleżanki z chorymi kotami - mysle że dobrym pomyśłem byloby skontaktowanie się z jakąś kocią fundacją z okolicy, coś jak koteria itd - mogliby pomóc w leczeniu czy zapewnieniu leków/karmy (często np. na facebooku takie fundacje organizują zbiórki itd także dla ludzi zzewnątrz którzy pomagają ale im ciężko) czy może nawet udałoby się znaleźć im jakieś inne domy
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Kraków, tzn teraz się tutaj wprowadziła żeby pracę znaleźć bo u niej było z tym ciężko bardzo
![]() Cytat:
Też mam nadzieję że stanie na nogi, ogarnie się trochę bardziej, bo żal dziewczyny mi jest. Kotów też, no taka prawda.
![]() |
#2040 |
Konto usunięte
|
Blair, koleżanka nie wolałaby przejść na surowe żarcie? Lepsze na nerki niż te wszystkie wniane urinary, najczęściej wychodzi taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.