czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogaduszek - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 17:49   #2011
gagatu
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Kasia, a ten sznurek to jak bardzo sztywny jest? No może trudne pytanie, nie wiem no, chodzi mi o to, czy np. jak się zrobi z niego koszyk to będzie trzymał kształt, czy może jest miękki na tyle, że np. poduszkę z niego można wydziergać.

Mi się podoba pinterest ze względu na to, że są miniaturki zdjęć i od razu widać, co się pod czym kryje. W zakładkach nieraz się nie mogę odnaleźć, szukam czegoś, co wiem, że mam, ale połowę katalogu muszę przejrzeć, bo nie pamiętam, pod jaką nazwą się kryje
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 17:56   #2012
babydelfi
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Agata sam sznurek nie jest taki sztywny
ale w wyrobie już zyskuje sztywności i jeśli będziesz robić półsłupkami i mniejszym szydełem niż 12 to będzie idealne na koszyk
a na poduszki to wydaje mi się zbyt szorstkie,
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 17:59   #2013
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja zakładek mam mnóstwo -przede wszystkim kursy i przepisy
i jak komputer mi nawalał to zapisałam sobie wszystkie po zmianie komputera pierwsze co zrobiłam to zakładki odzyskałam
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 18:16   #2014
agnes99
Zakorzenienie

A ja ważne rzeczy trzymam na dropbox-ie.
Stary 2015-01-24, 19:02   #2015
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ale tu cisza
zaczełam bluzke córke robić ale z innego wzoru
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 19:55   #2016
gagatu
Zakorzenienie

Wreszcie koniec tego dłuuuuugiiiieeeego dnia
Jeszcze muszę coś z kluczami zrobić, które ktoś zostawił u mnie na ladzie i się po nie nie zgłosił. A w domu chyba obiad, kąpiel i spać.
Stary 2015-01-24, 20:15   #2017
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
to bym się przez tego pinteresta w życiu nie przekopała w zakładkach o wiele sprawniej mi się szuka, bo wystarczy wpisać kilka pierwszych literek
Asia tak Ci się tylko wydaje

zakladasz sobie foldery, nazywasz wg uznania i wiesz gdzie czego szukac

i nawet "tajne" foldery można zalozyc, widoczne tylko dla ciebie
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-24, 20:17   #2018
SilverAguti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Asia tak Ci się tylko wydaje

zakladasz sobie foldery, nazywasz wg uznania i wiesz gdzie czego szukac

i nawet "tajne" foldery można zalozyc, widoczne tylko dla ciebie
ja o tym wiem, mam konto na pitereście i tak z niego korzystałam, że mam tam ze 20 zdjęć
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 20:50   #2019
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
mam tam ze 20 zdjęć
tylko
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 21:04   #2020
SilverAguti
Zakorzenienie

Cytat:
tylko
dlatego właśnie mówię, że wolę zakładki, których miałam... "trochę"
Stary 2015-01-24, 21:44   #2021
Lili40
Zadomowienie

GG do Lili40

Witam wieczorkiem

Agatka - trzymam kciuki

Emi - ja mam od tygodnia taki zegar. Mąż zawiesił na korytarzu . Od dawna mi się podobał

http://jysk.pl/do-domu/dekoracje/zeg...r-sr21cm-bialy

Kasiu - ale się nadziergałas . Świetny ten dywan

A ze 2 godziny temu skończyłam placek z przepisu Ani

Przyszłam na kompa, a w piekarniku zostawiłam boczek, o mało by się nie przypalił...Ale pyszny wyszedł

Pewnie trzeba by o jakim myciu i spaniu już pomyśleć...
Lili40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:14   #2022
emi29w
Zakorzenienie

Cześć
Lili ja mam taki sam ,tylko czarny zegar ,też mi się bardzo podoba , i jeszcze jest promocyjna cena na niego do 4lutego
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:20   #2023
rudasek
Zakorzenienie

Zmieniłam koncepcje na wymiankę w Toruniu już chyba 10 raz i nadal nie wiem czy ta właśnie mi się spodoba.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:27   #2024
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nocka ciężka była. Baśka 3 razy obudziła się z płaczem, że ją boli. Na szczęście chyba już jest lepiej. No i pospała jeszcze do 9:45. A teraz siedzi, ogląda bajki i wcina "tloche duzy kawalek ciasta".
mój Arek wpadł na pomysł, że na bal karnawałowy muszę go przebrać za Syrena, w sensie "męska syrenka"
padłam ze śmiechu
Cytat:

Tż nie pomyślał i powiedział coś co mnie zabolało

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Na temat facetów , to nic nie mówcie. Mój mnie tak wpieklił wczoraj, że pokłóceni jechaliśmy na pogrzeb. Od niedzieli mówię sprawdź jak wyglądają czarne spodnie, zdejmij płaszcz , sprawdź czy ciepłe kalesony są czyste itp. oczywiście wszystko jest przygotowane, godzinę przed wyjazdem kalesony się podarły, płaszcz w kłakach psa i spodnie nie wyprasowane, a on na to " pojadę w dzinsach i kurtce. Za chwilę moja Karolka wypada od siebie w bluzeczce bez rękawów i cienkim sweterku , też przygotowana
podobnie u mnie godz przed wyjściem ,tylko ,że ja muszę ubrać Arka ,Szymka ,i siebie, spakować torbę ,itp. np. dokumenty ,pieniądze, tel ,klucze a do tego mąż się pyta gdzie ma to i owo ?
Stary 2015-01-24, 22:39   #2025
rardan
Zakorzenienie

Skasowało mi.
Stawiam żurawinówkę.
kupiliśmy drzwi wejściowe i płytki na podłogę do kuchnii przedpokoju.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 22:59   #2026
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
UFFF, rozliczyłam pit 37
robiłam to przez stronkę polecona mi przez panią z US http://www.finanse.mf.gov.pl/pl/strona-glowna i Wam też radzę, zamiast tych programików - kreatorów komercyjnych.
Trochę mi to czasu zajęło, bo dołączyło ten PIT/UZ z ulga na dzieci oraz internet i PITo o dzieciach, ale warto było, bo zamiast 1000 mamy prawie 3 tysie do zwrotu Aż się upewaniałam u księgowej i dodatkowo w Urzędzie Skarbowym, bo nie mogłam w to uwierzyć
Ale wszystko jest ok. Pani w US powiedziała, że pieniążki z e-deklaracji powinny być nawet w ciągu 2-óch dni na koncie

Ładnie i szybko będą

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Wróciłam.

Było dobrze, rozmawiałam z babką i facetem, młodzi, max. po 40 lat mają, oni sami prowadzą tą agencję i szukają kogoś na takie pomocnicze stanowisko (do końca roku mieli pracownika, ale go zwolnili, no czy sam odszedł, w każdym razie szukają kogoś nowego). Całkiem miło było na rozmowie, widać, że spoko ludzie, i na pewno dobrze by się z nimi pracowało. Przepytali mnie dokładnie, 45 minut siedziałam, nawet sprawdzali, jak sobie poradzę ze złożeniem kartonu do przechowywania dokumentów. Pan powiedział, że nawet szydełkować bym mogła jak nie ma pilnej roboty W przyszłym tygodniu będę wiedziała czy tak czy nie, szansa jest jedna na 5, bo z tyloma osobami się na rozmowę umówili. Ale to już i tak dobrze, bo te 5 wybrali z 80 aplikacji
to trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
wróciłam z Joanną
lekko nie było, pogryzła palce dentystce , ale ząb otwarty i to najważniejsze
to naprawdę ,agentka z niej
Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
o matko, takie cudo: https://www.google.pl/search?q=digib...2&ved=0CDAQsAQ mają już 2 i fajnie sobie oba śpiewają w chórze

wiedziałam, że Was się głupio skojarzy
i co to jeszcze umie ?

a ja dziś choinkę wyniosłam, i posprzątałam wszystkie ozdoby świąteczne

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Skasowało mi.
Stawiam żurawinówkę.
to fajnie już u Was ,wykończeniówka

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Wracając od logo dowiedzialam się, że królikom zimno. Więc dostałam zamówienie na sukienke i koszulkę

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
obejrzałam film -Miasto 44-i jesc ani pić przy tym filmie się nie dało
sceny ruin były kręcone w Swiebodzicach i Walimiu czyli niedaleko mnie a były to ruiny zakładów. W Walimiu lniarskich i tam pracowal moj tato
Elekryczne ptaszki -od razu skojarzenie
byłam i widziałam ten film w kinie, z mamą byliśmy i mama jak wyszła ,to mówiła, że czuła się jak na wojnie
robi wrażenie
Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Witam o poranku, mam dziś dużo pracy bo jutro mamy chrzciny Franusia muszę pomoc corci i upiec ciasto
jak szybciutko
buziaki
Cytat:
Dzień dobry, ja już gotowa do wyjścia , czekam tylko jak otworzą sklepy. W domu bałagan , ale nie chciało mi się wstawać żeby posprzątać , myślę, że nikt nas nie odwiedzi , bo byłaby plama. Mężą w pracy , Karola chora więc zostanie to dla mnie jak wrócę
odłóż do jutra ,co się odwlecze to nie uciecze
Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
bry

Czemu nie naklepałyście wczoraj wieczorem? Nie mam co czytać do śniadania, a nawet jeszcze wody nie wstawiłam
bo nie było elaboratu Emilki

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u mnie pogoda okropna, pada deszcz ze śniegiem i znowu ciemno
moja mama do pracy musi iść i odwalić to g....no paniusiom i jutro w niedzielę też
Stary 2015-01-24, 23:18   #2027
rardan
Zakorzenienie

Emi, dużo tej wykończeniówki zostało.
Ale teraz nic się nie da robić, to chociaż niektóre potrzebne rzeczy pokupimy,.
Ale nie wszystko się da.
Na panele jest za zimno, a nie mamy ogrzewania.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Zmykam spać.
Polewam wam rozchodniaczka.
M. mnie upija. Strach się bać.
Buziaki i do jutra.

Edytowane przez rardan
Czas edycji: 2015-01-24 o 23:20
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 23:21   #2028
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja niedawno wstałam, dziś na bal idziemy
bawcie się dobrze
Cytat:
Napisane przez SlonecznikB Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj mini spa sobie zrobilam, a zaczęło się od wizyty u fryzjera. Poczułam sie trochę zadbaną.
i bardzo dobrze ,korzystaj z karnawału
Cytat:
Hej

Emi Agnes, a jakie macie przeglądarki?
Internet Explorer i Mozille Firefox- i na tej Mozilli mi dużo samo otwierających się stron z grami otwiera, że nawet 5 -7 czasami ,ale tam mam dużo właśnie zakładek zapisanych
Cytat:
Z dwa lata temu dostałam sms od jakiegoś facia , a że siedzieliśmy akurat z towarzystwem przy afkoholu to się zaczęło. Facet męczył mnie kilka dni, aż okazało się ,że zadzwoniła do mnie babka czy przypadkiem nie dzwonił do mnie facet, któremu dała zły numer. Jej numer różni się tylko jedną cyfrą od mojego, często podaje 2 zamiast 3, teraz już rzadziej dzwonią do mnie. Jak ktoś mówi ,że chce umówić się na wizytę to od razu podaję jej numer, ona jest psychologiem w szpitalu w Laskach, podała mi swój adres i zaprosiła jak będę w W-wie, na święta też przesyła życzenia. Najfajniej jest jak dzwonią siostry zakonne i zaczynają " niech będzie pochwalony"
pamiętam jak w Łodzi to opowiadałaś
Cytat:
Dziewczynki dostałam sms od Aga_tki że jest z Basią w szpitalu, bo mała ma zapalenie płuc i prosi o modlitwę

i faktycznie Aga nie zagladała od kilku dni
ojej , maleńka
Cytat:
coś Wam pokażę
już extra wygląda
a jak Asia siedzi to taki mógłby już nawet być ,takiej wielkości dywanik
fajny masz tam grandziołek koło ściany ,chyba zrobie mój pod stołem skąd się tyle tego zawsze nazbiera
Stary 2015-01-24, 23:27   #2029
SilverAguti
Zakorzenienie

Emi a masz Addblocka zainstalowanego? ja mam FireFoxa i dzięki addblockowi w ogóle nie wiem, że gdzieś są jakiekolwiek reklamy (jest też oczywiście addblock na chroma). jedyne, co mi wyskakuje to "zapraszamy do udziału w badaniach internetowych", ale to góra raz w tygodniu, idzie przeżyć
Stary 2015-01-24, 23:29   #2030
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Agata sam sznurek nie jest taki sztywny
ale w wyrobie już zyskuje sztywności i jeśli będziesz robić półsłupkami i mniejszym szydełem niż 12 to będzie idealne na koszyk
a na poduszki to wydaje mi się zbyt szorstkie,
a może na taką jakąś ozdobną poduszkę ,nie do spania ?
Cytat:
Ale nie wszystko się da.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Zmykam spać.
Buziaki i do jutra.
a jak kupiliście te drzwi ,to gdzie je trzymacie? na budowie?
do mnie dzwonił koleś i oferował mi kolektory słoneczne do domu

Dobranoc
Stary 2015-01-24, 23:30   #2031
babydelfi
Zakorzenienie

ja kończę dywan
zostal ostatni motek sznurka

jestem sama, bo mąż pojechał na wezwanie, ciekawe o której wróci

Emi ja też mam Mozille i tak jak Asia mam adblocka i nic mi się ootwiera i nie wyskakuje
Stary 2015-01-24, 23:31   #2032
SilverAguti
Zakorzenienie

Agnieszka utrafiła szczęśliwca
Stary 2015-01-24, 23:36   #2033
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Emi a masz Addblocka zainstalowanego? ja mam FireFoxa i dzięki addblockowi w ogóle nie wiem, że gdzieś są jakiekolwiek reklamy (jest też oczywiście addblock na chroma). jedyne, co mi wyskakuje to "zapraszamy do udziału w badaniach internetowych", ale to góra raz w tygodniu, idzie przeżyć
właśnie ,chyba nie mam tego czegoś ,a może mamy ?
jutro sprawdzę
mąż miał zadzwonić do kolesia co przed świętami nam coś instalował jakies antywirusy o ten dysk C ,co nam się tak szybko zapełniał , i od tego czasu się tak coś knoci ,ale mąż uważa ,że wszystko ok ,dopóki mu nie pokazałam ile gier mi wyskakuje
Dziękuję

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
ja kończę dywan
zostal ostatni motek sznurka

jestem sama, bo mąż pojechał na wezwanie, ciekawe o której wróci

Emi ja też mam Mozille i tak jak Asia mam adblocka i nic mi się ootwiera i nie wyskakuje
no to jutro trzeba to przetestować Dzięki Dziewczyny

Kasia zawzięłaś się dziś na skończenie dywanu ,co ?

ale ja już uciekam spać do jutra

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Stary 2015-01-25, 00:31   #2034
babydelfi
Zakorzenienie

odmeldowuję się i idę spać

dobranoc
Stary 2015-01-25, 08:01   #2035
cocci
Zakorzenienie

Hej

a co tu taki pogrom?

Mnie kaszel obudził o 5tej, udąło mi się przysnąć i mnie znowu obudził i tak dwa razy. O 7ej stwierdziłam, że idę zrobić kawę. Wlaśnie piję drugą. Chce ktoś?
Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Iwonka z domu używam głównie przeglądarki "safari".
a cóż to za wynalazek?

Cytat:
Dziewczynki dostałam sms od Aga_tki że jest z Basią w szpitalu, bo mała ma zapalenie płuc i prosi o modlitwę

i faktycznie Aga nie zagladała od kilku dni

Cytat:
coś Wam pokażę
\ mówiłam R, jakie masz tempo. Stwierdził, ze jesteś nienormalna

Cytat:
ja o tym wiem, mam konto na pitereście i tak z niego korzystałam, że mam tam ze 20 zdjęć
to tak jak ja

Cytat:
Zmieniłam koncepcje na wymiankę w Toruniu już chyba 10 raz i nadal nie wiem czy ta właśnie mi się spodoba.
a ja miałam jeden pomysł i go uskuteczniam
Cytat:
Skasowało mi.
Stawiam żurawinówkę.
A Tobie też często posty kasuje. Jaką masz przegladarkę?

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
i co to jeszcze umie ?
no poza tym, że ćwirli, to jeszcze rusza główką i dziubkiem

Cytat:
Ale nie wszystko się da.

Zmykam spać.
Buziaki i do jutra.
mój zawsze mówi: pij, będziesz latwiejsza

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
Internet Explorer i Mozille Firefox- i na tej Mozilli mi dużo samo otwierających się stron z grami otwiera, że nawet 5 -7 czasami ,ale tam mam dużo właśnie zakładek zapisanych
żeby nie zgubić zapisanego posta zainstaluj sobie to: https://addons.mozilla.org/pl/firefo...ry/?src=search
automatycznie zrzuca treść wpisywaneo tekstu do pamięci podręcznej i póki nie wyłączysz kompa odzyskasz ostatnie klepactwo. Dostępne jest pod prawym przyciskiem myszy. W ogóle kilk afajnych ułatwień tam można znaleźć.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2015-01-25 o 08:02
cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:13   #2036
gagatu
Zakorzenienie

bry

A ja znów w pracy, fajnie, że chociaż Iwonka już wstała, bo zazwyczaj w niedzielę o tej porze nikogo nie ma. Dziś się już lepiej wyspałam, ale za to mnie chyba zapalenie pęcherza dopada Na razie nie mocno, ale już czuję. Jak tylko otworzą aptekę to idę coś kupić i wieczorem koniecznie nasiadówka. Już kilka lat nie miałam z tym problemu.

Cytat:
Dobrze pamiętam, że poprzedniego też?
Stary 2015-01-25, 08:17   #2037
cocci
Zakorzenienie

Agatko mnie też to ostatnie zapalenie dopadło po kilku dobrych latach. Jak będziesz w aptece kup sobie ziólka urosan. Ohydne w smaku, ale pomagają

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-25, 08:26   #2038
mirosek
Zakorzenienie

Kasiu cudny dywanik

Asia ja też bazowałam na zakładkach póki mój poprzedni lopek nie wyzionął ducha i wszystkie przepadły . Teraz też mam kilka zakładek ale takich podręcznych . Ściągam ile się da, dodatkowo pakuję na picasa i pinteresta. Staram się unikać zakładek bo po jakimś czasie dużo z tych stronek nie istnieje i nawet nie wiem co straciłam a jak ściągnę to mam.
mirosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:33   #2039
agusia2410
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem Aga_tka pisała do mnie że jest w szpitalu z Basią, mała ma zapalenie płuc - Aga prosi o modlitwę
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-25, 08:34   #2040
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko mnie też to ostatnie zapalenie dopadło po kilku dobrych latach. Jak będziesz w aptece kup sobie ziólka urosan. Ohydne w smaku, ale pomagają
Zapytam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości