![]() |
#2011 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Cytat:
A co do zabezpieczenia... Dopóki nie zaczęłam brać tabletek w ogóle nie brałam pod uwagę, ze mogę się seksować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Przyczajenie
|
A ja jestem dziewicą) i mam chłopaka od roku, który chciałby to zrobić. Ja staram się unikać tego typu tematów, może dlatego, że się boję (nie samego seksu) potem problemów typu ciąża. Co jeśli nie zadziałają środki antykoncepcyjne? Czy powinnam pójść do ginekologa? Jak wygląda cała sytuacja przed pierwszym razem?
#2013 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No, antykoncepcja to podstawa. Pamiętaj, że w większości przypadków prawidłowo używane środki antykoncepcyjne nie zawodzą. Jednak konsekwencje musisz brać pod uwagę, jak każda. Do ginekologa warto się wybrać jeśli chcesz używać tabletek, jeśli zdecydujesz się np. na prezerwatywy nie ma takiej potrzeby. A ile masz lat? A pytania o sytuację z pierwszym razem nie rozumiem, wyjaśnij
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy uprawia seks wtedy kiedy się czuje gotowy. A po latach i nabyciu takich czy innych doświadczeń życiowych stwierdza czy to był odpowiedni moment i żałuje lub nie. Na bieżąco to ja osobiście mogę sobie subiektywnie ocenić, że uważam takie postępowanie za niedojrzałe i nierozsądne. I stwierdzić, że przerażają mnie teraźniejsze 14-15 latki.
![]() |
#2015 |
Przyczajenie
|
Na początek chciałabym powitać wszystkie dziewczyny!Jestem tu nowa i to moja 1 wypowiedz
![]() ![]() Edytowane przez migotka84 Czas edycji: 2009-08-20 o 18:21 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Rozeznanie
|
Może się zdarzyć, że 15latka będzie bardziej dojrzała od 25, ale to nie występuje nad wyraz często.
Ja tam w wieku 11(albo i mniej) lat wiedziałam do czego służy siurak oprócz siusiania, jak zachodzi się w ciążę (nim to było w szkole)może bez nazewnictwa, ale co gdzie i jak wiedziałam. Nawet to jakoś nie zachęcało mnie do seksu, mimo że byłam ciekawska i do teraz taka jestem, ale to już inna bajka, inny wiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kiedy przypominam sobie siebie w czasach gimnazjum to nie w głowie były mi wygibasy seksualne, owszem miałam paru chłopaków w tym burzliwym pod wzgledem hormonów okresie ale nawet na mysl mi nie przyszło zeby z ktoryms z nich sie kochac. No ale koniec gadania, to nie ten temat ![]()
![]() |
#2018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj tam w końcu to watek o pierwszym razie a my tu o 15 latkach i ich pierwszych razach ![]()
![]() |
#2019 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Choć ciekawe dlaczego to się zmieniło
![]() Wątek się naturalnie rozwija w tym kierunku, niestety, tak to bywa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, ze to przez media.. Zaczęli propagować takie wartości i taki wizerunek nastolatki, że się ludzie dostosowują.. Ja w wieku 13 lat nie miałam nawet tuszu do rzęs jeszcze w ręce, włosy, że tak powiem "naturalne"
![]() ![]() Poczułam się stara xD aż chce sie powiedzieć "eh ta dzisiejsza młodzież... " ![]()
#2021 |
Przyczajenie
|
13 lat to przecież kiedyś nasza 6 klasa,masakra!Nie było mowy o tuszach do rzęs,farbowanych włosach,nawet malowaniu paznokci,nawet staniki miały nieliczne,bo mamy uważały,że za młode jesteśmy.Dyskoteki tak,ale tylko szkolne i pierwsze niesmiałe tańce z chłopakami z klasy.Nie było buziaków,trzymania się za ręce,a o sexie nawet nikt nie myślał.Gdzieś w wieku 15 lat pojawiały się pierwsze platoniczne miłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Powodów takich zachowań i wyglądu nastolatek moim zdaniem jest kilka.
1. Wszechobecny seks. Kultura seksu... Teledyski pełne seksu, wszędzie seks. 2. Rodzice. Ok wiek 13-17 lat w zależności od człowieka to wiek buntu, ale kto tym nastolatkom daje pieniądze? Kto widzi jak ubrane i umalowane wychodzą z domu i co mają na głowie? Ktoś na to wyraża przyzwolenie i tu winni są rodzice. I nie ma, że nastolatka się uprze. Wystarczą rodzice z zasadami i tacy, którzy interesują się dzieciekiem, tym jak wygląda jak sie ubiera i w jakim towarzystwie się obraca. 3. Szkoła. Teoretycznie w regulaminie są punkty odnośnie ubioru. Praktycznie często wyglada to tak, że chodzą jak chcą często jakby wyszło prosto spod latarni. Nie mam nic rzeciwko mini i szortom ani dekoldom, ale pewne rzeczy do szkoły nie przystoją tak samo jak do kościoła czy urzędu. Wniosek? Szkoła powinna mocniej egzekwować odpowiedni strój. Stosując powyższe 90% takich przypadków dałoby sie utemperować. W praktyce? Ostatnio w pracy dziewczyna ok 15-16 lat przymierza okulary, przy 20 parze stojąca obok matka mówi jej cichym głosem, że mogłaby się troszke pośpieszyć bo za 10 minut mają autobus, na co pannica do matki przy ludziach: nie w****iaj mnie. Zostałam tam w szoku po prostu jak ta matka przemilczała tą odzywkę.
#2023 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2025 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że ten głupi wiek mam za sobą i że "za moich czasów tak nie było"(he he....), ale aż się boję mieć dzieci. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale nie dziwię się tej nagonce na 15 latki,które to robią,bo w większości naprawdę nie są dojrzałe do tego,o odpowiedzialności nie wspomnę... Włos mi się jeży na głowie,jak słyszę jak to moje koleżanki ze szkoły które chcąc nie chcąc znam,opowiadają,jak się na***ały na ostatniej imprezie i robiły loda DJ-owi...Już nie mówię o tym,że parę takich z mojego rocznika jest w ciąży,a jedna ma już roczne dziecko... Mimo wszystko,jest mi trochę smutno,że 'dzięki' takim młodym nieodpowiedzialnym dziewczynom wszyscy mają zdanie,że każda 15 latka uprawiająca seks automatycznie jest puszczalska,niedojrzała itd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego spojrzenia wstecz. Wiesz ja mam 20 lat. W wieku 15 też byłam bardziej dojrzała. Jednak jak teraz patrzę wstecz, to wiem 2 rzeczy, że byłam bardziej dojrzała i rozsądna niż rówieśniczki, ale wciąż byłam dzieckiem, a wtedy za takie 100% dziecko się nie uważałam. Dlatego mówię, że najlepiej ocenia się okres nastoletni po kilku latach. Wtedy dopiero człowiek obiektywnie sobie ocenia czego żałuje a czego nie i jaki naprawdę był a jakim mu się wydawało, że jest. Za 5/10 lat pewnie też będę inaczej patrzeć na dzień dzisiejszy. Taka kolej rzecyz po prostu.
![]() |
#2028 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() No ale przez każdy okres swojego życia człowiek musi przejść. Wszystko trzeba przeżyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Przyczajenie
|
To może teraz ja opowiem swoją historię
![]() Jestem z moim TŻ od trzech lat i wczoraj dokładnie w 3 naszą rocznicę popstanowiliśmy przeżyć swój pierwszy raz (zarówno dla niego, jak i dla mnie yło to pierwsze zbliżenie). Zadbaliśmy o zabezpieczenie, bowiem przyjmuję od miesiąca tabletki i tu chyba jest "pies pogrzebany" ![]() Mój TŻ stanął na wysokości zadania, zadbał o mnie, o całą atmosferę i ja pomimo, że bardzo go pragnęłam i wydawało mi się, że jestem wystarczająca "nawilżona" w momencie wprowadzania czułam pieczenie i niesamowity ból, choć TŻ był naprawdę delikatny. Pierwsza próba nie powiodła się, więc próbowaliśmy jeszcze trzy razy, za każdym razem w innej pozycji, niestety było podobnie, na dodatek zarówno mój TŻ, jak i ja mamy problem z "trafieniem" w odpowiednie miejsce :P Oboje rano się z tego śmieliśmy i nie robilismy tragedii, ale jak same się domyślacie chcielibyśmy w końcu w pełni przeżyć stosunek, wszak oboje mamy 22 lata ![]() Czy Wam też zdarzały sie takie "wpadki"? Jak sobei poradziłyście? A może mi coś doradzicie? Dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z Tż-etem męczyliśmy się tak kilka miesięcy,ból niesamowity,pieczenie,'ta rcie' itd nie dało się wytrzymac ![]() Zmieniliśmy prezerwatywy na durex elite[nie wiem czy to naprawdę miało jakieś znaczenie dla sprawy] no i udało nam się sposobem takim,że tż-et delikatnie wchodził i delikatnie wychodził,ale to dosłownie milimetrami ![]() ![]()
![]() |
#2031 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że z czasem i u mnie tak będzie ![]() Dużo radości i satysfakcji życzę! wszak po takich "męczarniach" ;D należy się Wam sama przyjemność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Raczkowanie
|
pierwszy raz dopiero przede mną. było dużo rozmów z moim partnerem na ten temat, on nie nalega, powiedział że zaczeka i że mam tyle czasu ile tylko mi będzie potrzeba. zaczęłam zażywać tabletki,organizm się przyzwyczaja i jestem przygotowana psychicznie. a moje Kochanie dostanie prezent na dzień chłopaka. już nie mogę się doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
u mnie było podobnie ;D wcześnie się dowiedziałam co i jak i jakoś mnie do tego nie ciągnęło a nawet brzydziło.. Moim zdaniem media pokazują sex jako coś bezproblemowego i ogólnie dostępnego jak woda mineralna, że wystarczy pstryknięcie palcem i już wszystko gotowe, on rozebrany ona rozebrana i pstryk i po wszystkich i było super.. Jakby tak uświadamiać jakie wpadki mogą się zdarzyć to chyba by się "gorącym 16stką" odechciało wszystkiego ;D
![]() |
#2034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Przyczajenie
|
u mnie tez były spore problemy z pierwszym razem ale moj chlopak jest juz doswiadczonym mezczyzna ze szybko udolo mu sie pokonac trudnosci mimo bulu i krwi jakos to wytrzymalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Raczkowanie
|
To ja opowiem wam moją historię bo mam pytanko. Własciwie nie dotyczy ono dosłownie mojego pierwszego razu ale myśle że pierwszy seks z nowym facetem to też taki pierwszy raz. Mam 21 lat i od dawna nie jestem dziewcą miałam kilku partnerów ale okazało się że dopiero ten, w dodatku młodszy odemnie 3 lata naprawde próbuje mnie zrozumieć, dostrzega moje potrzeby i jest o wiele dojżalszy od moich poprzednich partnerów. Jak wiadomo wiek nie ma znaczenia a ja zawsze byłam mniej dojżała niż wiek na to wskazywał on za to w druga stronę dzieki czemu dogadujemy się jakoś. A wiec zbliża się nasz pierwszy raz, oboje tego chcemy i czekamy tylko na dobry moment, troche mnie to przejmuje bo to bedzie jego całkiem pierwszy raz i nie chciała bym tego zepsuć, jak myślicie kto w takim przypadku powinien przejąć inicjatywe w łóżku? Ja jako ta doświadczona ale troche nieśmiała w łóżku, czy on?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
Do ecencia
Sądzę po tym co mówisz, że już o tym rozmawialiście i powinnaś wiedzieć, czego chce Twój partner. Może chce się wykazać i nie chce żebyś Ty przejęła inicjatywne, a może właśnie odwrotnie. Zawsze możesz dac wykazac sie chłopakowi, ewentualnie jeśli zobaczysz, że ma jakiś problem np. z założeniem gumki, jesli takowej uzywacie możesz mu pomóc, ale wiadomo delikatnie. Nie wyrywajac mu gumke z ręki i mówiąc 'daj pomoge Ci, bo widze, że sobie nie radzisz'. Chłopak na pewno będzie zestresowany, tym bardziej, że macie taka sytuację: Ty- nie dosyć, że starsza, to jeszcze doświadczona, On- młodszy, nie mający żadnej praktyki. Na pewno boi się, że 'nawali'. Zawsze możesz dominować od początku do końca, jeśli Twojemu chłopakowi będzie się to podobać ![]() Edytowane przez kar0lajna Czas edycji: 2009-08-25 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Raczkowanie
|
Naszczęście gumka to nie problem stosuje antykoncepcje hormonalną, nie wiem kto sie bedzie bardziej stresował ale mam nadzieje ze wszystko się dobrze potoczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Raczkowanie
|
No to skoro to nie problem to chyba wszystko powinno pójść gładko
![]() Ja osobiście dałabym się wykazać chłopakowi, dopiero w razie jakiś problemów przejęłabym inicjatywę, ale tak by nie zauważył, że to w ramach pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.