|
|
#2011 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
|
|
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
O właśnie! A wiedząc, że tatuowanie trochę dłużej potrwa, zabieracie coś ze sobą? Mam na myśli wszystko - przekąski, napoje, muzykę, książkę, itp?
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po zjadłam trochę toffi, akurat mieli w salonie i bardzo dobrze, bo mi się ewidentnie cukru chciało, także polecam wziąć jakąś czekoladę. Czytać mi było niewygodnie, bo leżałam na brzuchu, więc tylko trochę sobie net przeglądnełam.Pytanie - po jakim czasie pojawiło się u Was swędzenie, ja kompletnie nic nie czuję, miejsce po jest jeszcze delikatnie cieplejsze niż reszta skóry - jak po oparzeniu słonecznym, ale poza tym jest git. Nic się nie sączy ani nie łuszczy (może jeszcze zacznie). |
|
|
|
|
#2014 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
![]() U mnie swedzenie ok 7 dnia jest jakos tak. Coraz bardziej kusi mnie kurde Aleksandra Kotłowska z Kultu, jestem ciekawa jak terminy i wgl
|
|
#2015 |
|
Konto usunięte
|
Ja też do Oli się na pewno kiedyś zgłoszę, pisałam nawet do niej raz, miła
|
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
1466802571791.jpg
Melduje sie po 6 godzinach.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Kiedy kłamstwo to za mało musi wystarczyć prawda..." Edytowane przez honey999 Czas edycji: 2016-06-25 o 09:44 |
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie po 6 godzinach..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
wydaje mi się, że w Poznaniu KLIK robią coś z dotworkiem, ale ja się na tym nie znam i nie wiem czy to dobre
|
#2019 | |
|
...
|
Cytat:
Wysłane przy użyciu Tapatalk.
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widać też od razu, że bardzo dobrze wykonane
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny
pod koniec juz naprawde mega bolalo.. do tego reka spuchla az nie moglam zgiac reki w lokciu ale powoli jest lepiej i sie goi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2023 |
|
Przyczajenie
|
Witam.. jestem tu nowa także wybaczcie jeżeli coś "schrzanie"
Potrzebuje pomocy , badz porady na temat tatuażu .. Mam kilka juz na ciele, przewaznie wiem czego chce i czego oczekuje od tatuazysty i wsumie od samej siebie, jednak ostatnio nie moge na nic sie zdecydowac.. mam metlik w glowie , szukalam osoby ktora zajmuje sie rysunkiem by pomogla przelac na pamier co tkwi mi w glowie, lecz z oplakanym skutkiem. Zwracam sie wiec do was moje drogie wizazystki ze pomozecie Na lewej rece jakies pol roku temu walnełąm sobie fantastyczny tatuaz ( co przedstawi wam zdjęcie ktore umieściłam) wiąze sie z nim pewna historia , ma on dla mnie znaczenie .. ale nie bede sie tu rozpisywac na ten temat bo nie o to mi chodzi otóż nie moge nic do niego dobrac.. drugą stronę reki mam wolną do łokcia i chciala bym tą wolą połać jakoś zagospodarowac.. kocham motywy indianskie , wzory etniczne, miłoś i pokoj jak dzieci kwiaty... nie interesują mnie twarze , tego nie chciala bym na swoim ciele .. myslalam o polaczeniu glowy konia z piuropuszem .. ale to chyba niezbyt dobry pomysl... za duzo "pior" jak na jednej rece.. może ktoś mi cos doradzi??? pozdrawiam |
|
|
|
#2024 | |
|
Konto usunięte
|
Wizażanki...
Cytat:
Nie wiem, jak dla mnie tatuowane motywy indiańskie na kimś innym niż Indianin to kiepski pomysł. To trochę tak jakby ktoś z Meksyku, albo nie wiem, Szkocji, wytatuował sobie naszą flagę, husarię, albo znak Polski Walczącej tak po prostu, bo ładny, ale bez znajomości i powiązań z pochodzeniem wzoru. Nie jestem jakąś specjalną purystką jeśli chodzi o apropriację kultur, ale tatuaż to już dla mnie trochę niesmaczne. |
|
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
A ja się nie zgodzę. W ten sposób tylko Meksykanie mogliby tatuować sobie santa muerte, Irlandczycy triskele czy koniczynki, a Polinezyjczycy wzory polinezyjskie. Co komu w duszy gra niekoniecznie odzwierciedla jego pochodzeni
|
|
|
|
#2026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą, to jest tylko moje zdanie, nikt nie musi się z tym zgadzać.
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, też bym nie przsadzała, nawet jeśli obcokrajowiec sobie zafunduje flagę Polski czy inną husarię (a już zwłaszcza husarię) w jaki sposób ocenisz, że np. dresiarz Sebek ma do tego większe prawo?
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;62257926]Wizażanki...
Pióropuszem... Nie wiem, jak dla mnie tatuowane motywy indiańskie na kimś innym niż Indianin to kiepski pomysł. To trochę tak jakby ktoś z Meksyku, albo nie wiem, Szkocji, wytatuował sobie naszą flagę, husarię, albo znak Polski Walczącej tak po prostu, bo ładny, ale bez znajomości i powiązań z pochodzeniem wzoru. Nie jestem jakąś specjalną purystką jeśli chodzi o apropriację kultur, ale tatuaż to już dla mnie trochę niesmaczne.[/QUOTE] Cieszę się, że ktoś to napisał i zgadzam się w 100%. A w kwestii drugiego tatuażu nie doradzę, bo jako pierwszy wybrałaś bardzo banalny i odtwórczy motyw, czego sama masz chyba świadomość, bo inaczej nie pisałabyś raczej "wiąze sie z nim pewna historia , ma on dla mnie znaczenie". W temacie cultural appropriation polecam wideo Kat --> klik! A w temacie native american cultures --> klik! W świecie tatuażu chyba trochę inaczej się rozkładają te akcenty, ale, mówiąc szczerze, sama nie zrobiłabym sobie randomowego "łapacza snów". Co innego, jeśli wytatuuje mi to artysta powiązany jakoś z tamtą kulturą, a co innego jeśli ktoś kto się na tym nie zna, zrobi dla mnie popkulturową kalkę...
|
|
#2029 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież zabronić nikomu nie zabronię i tak.---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2016-06-26 o 21:56 |
|||
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,a ja się zastanawiam nad którymś z tych
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;62269906]
Cieszę się, że ktoś się ze mną zgadza, choć mówię, purystką nie jestem w temacie - makijaże a'la inna kultura, czy przebrania mi nie przeszkadzają, ale tatuaż to jednak coś na stałe, na całe życie, coś ważnego i co w pełni nas wyraża i tu już moim zdaniem przegięciem jest zapożyczanie sobie np. indiańskich wzorów plemiennych, które dla nich wiele znaczą. Moja mama przez lata miała dredy i byłoby mi niezmiernie źle, gdyby spotkały ją przez to jakieś przykrości (na szczęście w Polsce się to nie zdarza). [/QUOTE] U nas trochę inaczej to wygląda, bo mamy niewielką styczność z innymi kulturami i mniejszościami (choć gdyby ktoś przyszedł na jakąś imprezę przebrany np. za Żyda to chyba mogłoby to być niezbyt pozytywnie odebrane...?).
|
|
#2033 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że to zdecydowanie byłoby źle odebrane, ale niekoniecznie jako dyskryminacja, czy coś takiego, tylko może bardziej jako podświadomie uznawane za niesmaczne, nawet gdyby ludzie z tego 'heheszkowali', to pomyśleliby swoje.
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Jaskółki zawsze na propsie, sama mam jaskółeczkę na nodze!
Poszukaj artysty, którego styl Ci się podoba i niech Ci w tym swoim stylu zrobi ptaszka. Polecam taką kolejność zamiast przeglądania gotowych tatuaży w Internetach.
|
|
#2035 |
|
Konto usunięte
|
Jutro wysyłam maila na zapisy do Yadou, ale się denerwuję, jak głupia jakaś
|
|
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/pracanaczarno/
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki postrzałka
![]() Obejrzałam dwa filmiki. Pierwszy: nie mieszkam i nie mieszkałam w Stanach, ale z opowieści znajomych wiem, że Afroamerykanie (nie wszyscy oczywiście) potrafią się doszukiwać rasizmu we wszystkim. Nie wiem jak to jest z fryzurami w pracy, ale porównywanie zwykłej szarej obywatelki (bez względu na rasę) i gwiazdy nie ma sensu, bo wiadomo, że tej drugiej w kwestii wyglądu wolno wszystko. I czy w tej samej pracy biała kobieta nie byłaby również "zganiona" za taką samą fryzurę? Tassarinian i Melachton, a tatuaż zrobiony przez osobę z danej kultury? Nie podróbka, ale prawdziwy symbol? Też Was razi? |
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli zaś chodzi o przenikanie kultury etnicznej do popkultury - jest to zjawisko w tej chwili już nieodwracalne. Sama bym sobie nie zrobiła takiego tatuażu, ale w tej chwili mamy już taki misz masz kulturowy, że pisanie, że husaria tylko dla Polaków, a wzory indiańskie tylko dla Indian - nie ma zwyczajnie sensu. Na co dzień nosimy ubrania inspirowane orientem, wzorami meksykańskimi, różnorakimi napisami w różnych językach, to samo się odnosi do kuchni, i nawet makijażu oraz oczywiście tatuażu ![]() A tymczasem u mnie: dzień 5 - łuszczę się jak salamandra
Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2016-06-27 o 11:03 |
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Pogrubione - a co już inna kwestia
|
||
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;62285996]
Ale ciuchy inspirowane czymś tam, to jednak nie to samo co tatuaż. [/QUOTE] Niby nie, ale jednak jest to jakiś tam sposób wyrażania siebie i ludzie wybierając czy to jedno, czy to drugie - bardzo często kierują się takimi kryteriami jak -" podoba mi się/jest modne", a nie "co to właściwie oznacza". Może to i szkoda, ale jest to już nie do zatrzymania, zwłaszcza, że motywy są kopiowane, przetwarzane, pojawiają się inspiracje - zaczynają żyć właśnym życiem (tak działa fanomenologia) i często tak naprawdę dotrzeć do źródła. Jeśli zaś chodzi o różne wzory "pierwotne", i tak pojawiają się już one na kubkach i koszulkach (założę się, że sami Indianie kręcą takie biznesy ), zatem i na tatuażach - różnicy wielkiej tak naprwdę nie ma, jak się człowiek nad tym zastanowi Taki mamy klimat.
Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2016-06-27 o 11:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Ale po zjadłam trochę toffi, akurat mieli w salonie i bardzo dobrze, bo mi się ewidentnie cukru chciało, także polecam wziąć jakąś czekoladę. Czytać mi było niewygodnie, bo leżałam na brzuchu, więc tylko trochę sobie net przeglądnełam.