![]() |
#2011 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?
Cytat:
![]()
![]() |
#2012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." Edytowane przez chouette_ Czas edycji: 2017-01-13 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli na Kolejowej nie powinno być problemu z zapisaniem się szybko na zdjęcia skoro od razu po konsultacji pojechalaś? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Konto usunięte
|
witajcie nam ten aparat już 3 dzień i powiem że masakra lekka. Nie bolą mnie zęby Ale język i policzki od środka. Uff wszystko ociera sie o te wystające elementy mam zwykły aparat metalowy.
Co do Twojego pytania to dół dlatego po 3 mies bo góra musi sie trochę wyrównać by dopasować do dołu...czy odwrotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które wyrywaly ósemki na dole,uprzedzal was chirurg lub dentysta o możliwości uszkodzenia nerwu?
Ja mam do wyrwania ale u mnie na sto procent będzie ten nerw naruszony/uszkodzony bo przebiega dokładnie między korzeniami.Ósemka nie jest całkiem wzrośnieta wiec musi być chirurgicznie usunięta. Chirurg powiedział ze nie da mi gwarancji ze nerw się odbuduje wiec może się zdarzyć ze opadnie mi warga i juz się nigdy nie podniesie😨 Na razie zdecydowanie odmówiłam usunięcia,bo co z tego ze mam aparat i będą piękne żeby jak będzie mi warga zwisac 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpisywałam zgode na zabieg. Moja była zatrzymana i leząca a korzenie zaraz przy nerwie. Teraz mam w jednej czesci jezyka troche czucie obniżone, ale delikatnie. Po paru miesięcach wróciło bo na poczatku ciagle czułam tyle co mrowienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez darinn Czas edycji: 2017-01-13 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
darinn- uśmiałam się z tej wargi
![]() Ja się zdziwiłam, bo moja ortodontka jest jakaś małomówna i jeśli nie zapytam o coś, to sama nie powie. Irytuje mnie to. Przy zakładaniu aparatu powinna była omawiać każdy z etapów który wykonuje, natomiast ona milczała a ja przez całą godzinę z otwartą gębą leżałam i zastanawiałam się co ona tam robi? Na pewno powinna wszystko po kolei mówić... A czy wy dostałyście kopie planu leczenia? Ja bym chciała taki mieć żeby wiedzieć co będzie kolejnym etapem. Jeszcze jedna sprawa, - aparat mam założony tylko na przednie zęby do szóstki bodajże (na pewno tak i powinno być) . Ale kiedy zapytałam ją o to, bo myślałam że to na wszystkie zęby będzie założone, a ja mam jedną ósemkę bardzo krzywą, to mi powiedziała że mam usunąć ósemki , bo siedzą mi w policzkach i nie są mi potrzebne. A ja dopiero co je wyleczyłam i są zdrowe. Czy te ósemki nie mają wpływu na równanie zębów? Myślałam że ma , bo niektórym osobom właśnie mówi się by usunąć specjalnie. Dziwne to, bo nie mówiła że mam je koniecznie usunąć . Nie dostałam od ortodonty też nic oprócz wosku. Płynem kazała płukać tylko raz w tygodniu bo zabija dobre bakterie w florze jamy ustnej. Mam szczoteczki 3 rodzaje z Curaprox. Ale jeszcze zastanawiam się nad irygatorem. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2017-01-14 o 08:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Ja nie dostalam nic od mojej. Przeszukalam wczoraj wszystkie dokumenty i nie mam nic.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Konto usunięte
|
A ile placiliscie za aparat jeśli mogę wiedzieć? ja za jeden łuk 1200 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Kocia i psia mama :)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Rozeznanie
|
Ja również mam zatrzymane w dziąsłach dolne ósemki i u mnie orto po oglądnięciu zdjęcia rtg stwierdził, że są one w pełni wykształcone i tak ułożone, że nie mają wpływu na krzywienie się zębów i z racji ryzyka uszkodzenia nerwu o którym piszecie oraz innych skutków ubocznych nie ma sensu się na to niepotrzebnie narażać. Ale wiadomo, że każdy przypadek jest inny i jeśli orto zaleciłby mi wyrwanie ósemek to na pewno bym to zrobiła.
Ja płaciłam za jeden łuk metalowego aparatu 1500 zł. Co do planu leczenia - ja nie dostałam nic takiego ![]() ![]() Zdjęcia RTG miałam robione na pierwszej wizycie - ale to wszystko zależy od tego czy orto ma do tego uprawnienia i czy ma do tego sprzęt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja w sumie to przy mnie pojawia się dopiero jak jest potrzeba.Wszystko robią jej asystentki.Pytają czy ok wszystko,czy boli coś a potem też już nic.Dopiero jak skończą to ze tu i tu drut,tak i tak założony.Ze zęby reagują tak jak oni chcą.Plus odpowiada na moje ewentualne pytania. Ja tez mam u góry założone z jednej strony tylko do połowy bo z 6 mam problem a ze nie bierze udziału w leczeniu w tym momencie -tak twierdzi lekarz,wiec myślę że to normalne. U mnie ósemki mojej lekarce nie przeszkadzają,ale bardzo chirurg nalegał i tez pomimo że żeby zdrowe to chciał usunąć.Myślę ze chodzi mu o kase,może i bym się zdecydowała ale tak jak pisałam wyżej ta wisząca warga nie daje mi spokoju😉 Po założeniu aparatu dostałam wosk w pudełku,najzwyklejsza szczoteczkę do zębów i taki nimi poradnik co robić w razie problemów z aparatem.Wszystko zapakowane w takiej mini kosmetyczce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że teraz zaczynam zauważać u ludzi aparaty
![]() I nie mogę się doczekać swojego. Chociaż zastanawiam się jak będę z tym jadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Wtajemniczenie
|
1500 zł za jeden łuk metalowy.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
1400 metal, 2300 kryształ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
2500 bezligaturowy...
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
1750 metal
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Byłam na konsultacji. Dowiedziałam się o swojej wadzie i będę musiała zdecydować czy iść systemem Damon czy zwykłym metalem. Cenowo w rezultacie ( wg rozpiski, którą dostałam) wychodzi bardzo podobnie, bo wizyty rzedziej. Mam małą szczękę i przy Damonie unikne aparatu rozszerzajacego. Tylko cena jaka trzeba wyłożyć na start za łuki nieco powala
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2017-01-16 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Rozeznanie
|
ale jestem wściekła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() straciłam niepotrzebnie kasę. Najpierw wizyta konsultacyjna, już wtedy wiedziałam, że chce aparat, byłam przygotowana na wydatek w takiej i takiej kwocie maksymalnej, zależało mi na czasie, tzn. żeby jak najszybciej go założyć. Chciałam zrobić od razu zdjęcie, wyciski, ale poinformowano mnie, że każdy z tych etapów musi być przeprowadzony oddzielnie, bo "takie są przepisy prawa". ![]() ![]() Potem pojechałam na założenie aparatu. Koszt wysoki, ale spodziewałam się tego, bo na stronie www też taki był. Niestety podczas wizyty dowiedziałam się, że zdjęcie aparatu z retainerem to koszt ok. 2200 zł. Na stronie www nie ma ceny zdjęcia, itd. Gdybym wiedziała wcześniej jak wygląda sprawa, to w życiu bym tam nie poszła.
#2035 |
Zakorzenienie
|
Zakladam Damona, nosi ktoś z was?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Ja mam taki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Bolało Cię na początku po założeniu Damona? Czytałam, że leczenie nim jest mniej bolesne.
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Konto usunięte
|
Witajcie , dziękuję za wypowiedzi w sprawie cen.Masakra zdjęcie aparatu strasznie drogo u Ciebie kosztuje u mnie 400 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was miała rozszerzany łuk zwykłym aparatem czy do tego potrzeby jest herax?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i przez jakiś miesiąc sepleniłam trochę, bo miałam podwyższenia na szóstkach i dodatkowo przerzut Zachrissona. Ale dla prostych zębów warto pocierpieć ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.