Aparaty ortodontyczne cz. XVI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-13, 14:54   #2011
truskavkowa
Raczkowanie

Dot.: Jaki aparat ortodontyczny?

Cytat:
Napisane przez aneri123 Pokaż wiadomość
tak też myślałam, żeby wyrwać te ósemki podczas noszenia aparatu, żeby jeszcze ewentualnie przed zdjęciem skorygować wygląd zębów, gdyby przestawiły się po rwaniu... tylko zastanawiam się czy wtedy przy bólu po rwaniu itd nie ma problemów z higieną ....
wszystko zależy od tego czy zatrzymane czy wyrośnięte. usuwałam jedną wyrośniętą i jakichś szczególnych problemów z higieną nie było, gorzej z zatrzymanymi bo wtedy trzeba bardzo uważać na to miejsce, już nie mówiąc o opuchliźnie
góra - 11.12.2015 r.
truskavkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 15:15   #2012
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Ja niestety prosto z konsultacji jadę do pracy
Jesteś zadowolona z tej kliniki?
Wiem, że inna ortodontka, ale pytam o ogólne wrażenie z tego miejsca Nigdy tam nie byłam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ogólnie wrażenia mam pozytywne, jest czysto, schludnie, elegancko Personel i lekarze bardzo mili, profesjonalni i widać, że znają się na rzeczy. Oprócz założenia aparatu leczyłam tam ubytki i miałam robioną higienizację. Na razie jestem zadowolona
Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy."

Edytowane przez chouette_
Czas edycji: 2017-01-13 o 15:19
chouette_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 15:48   #2013
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Ogólnie wrażenia mam pozytywne, jest czysto, schludnie, elegancko Personel i lekarze bardzo mili, profesjonalni i widać, że znają się na rzeczy. Oprócz założenia aparatu leczyłam tam ubytki i miałam robioną higienizację. Na razie jestem zadowolona
Obym też była zadowolona
Czyli na Kolejowej nie powinno być problemu z zapisaniem się szybko na zdjęcia skoro od razu po konsultacji pojechalaś?

ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 15:53   #2014
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Obym też była zadowolona
Czyli na Kolejowej nie powinno być problemu z zapisaniem się szybko na zdjęcia skoro od razu po konsultacji pojechalaś?

Z tego co kojarzę to na zdjęcia w ogóle nie musisz się zapisywać, możesz iść kiedy chcesz

Stary 2017-01-13, 16:07   #2015
201704101323
Konto usunięte

witajcie nam ten aparat już 3 dzień i powiem że masakra lekka. Nie bolą mnie zęby Ale język i policzki od środka. Uff wszystko ociera sie o te wystające elementy mam zwykły aparat metalowy.
Co do Twojego pytania to dół dlatego po 3 mies bo góra musi sie trochę wyrównać by dopasować do dołu...czy odwrotnie
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 16:17   #2016
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chouette_ Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę to na zdjęcia w ogóle nie musisz się zapisywać, możesz iść kiedy chcesz
Dziękuję Ci za informacje

Stary 2017-01-13, 19:53   #2017
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
witajcie nam ten aparat już 3 dzień i powiem że masakra lekka. Nie bolą mnie zęby Ale język i policzki od środka. Uff wszystko ociera sie o te wystające elementy mam zwykły aparat metalowy.
Co do Twojego pytania to dół dlatego po 3 mies bo góra musi sie trochę wyrównać by dopasować do dołu...czy odwrotnie
Bedzie lepiej ja meczylam sie okolo tygodnia

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 19:59   #2018
darinn
Raczkowanie

Dziewczyny które wyrywaly ósemki na dole,uprzedzal was chirurg lub dentysta o możliwości uszkodzenia nerwu?
Ja mam do wyrwania ale u mnie na sto procent będzie ten nerw naruszony/uszkodzony bo przebiega dokładnie między korzeniami.Ósemka nie jest całkiem wzrośnieta wiec musi być chirurgicznie usunięta.
Chirurg powiedział ze nie da mi gwarancji ze nerw się odbuduje wiec może się zdarzyć ze opadnie mi warga i juz się nigdy nie podniesie😨
Na razie zdecydowanie odmówiłam usunięcia,bo co z tego ze mam aparat i będą piękne żeby jak będzie mi warga zwisac 😢

darinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 20:21   #2019
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darinn Pokaż wiadomość
Dziewczyny które wyrywaly ósemki na dole,uprzedzal was chirurg lub dentysta o możliwości uszkodzenia nerwu?
Ja mam do wyrwania ale u mnie na sto procent będzie ten nerw naruszony/uszkodzony bo przebiega dokładnie między korzeniami.Ósemka nie jest całkiem wzrośnieta wiec musi być chirurgicznie usunięta.
Chirurg powiedział ze nie da mi gwarancji ze nerw się odbuduje wiec może się zdarzyć ze opadnie mi warga i juz się nigdy nie podniesie😨
Na razie zdecydowanie odmówiłam usunięcia,bo co z tego ze mam aparat i będą piękne żeby jak będzie mi warga zwisac 😢

Podpisywałam zgode na zabieg.
Moja była zatrzymana i leząca a korzenie zaraz przy nerwie. Teraz mam w jednej czesci jezyka troche czucie obniżone, ale delikatnie. Po paru miesięcach wróciło bo na poczatku ciagle czułam tyle co mrowienie.
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-13, 22:58   #2020
darinn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość

Podpisywałam zgode na zabieg.
Moja była zatrzymana i leząca a korzenie zaraz przy nerwie. Teraz mam w jednej czesci jezyka troche czucie obniżone, ale delikatnie. Po paru miesięcach wróciło bo na poczatku ciagle czułam tyle co mrowienie.
Język aż tak mnie mnie przeraża,jak ta warga.W głowie mam zaraz jej obraz i jak by miało faktycznie tak zostać to wolę żeby ten ząb tam został.Jak będę w Pl to przejdę się do mojego dentysty zobaczymy co on powie.Chociaż nadziei wielkiej nie mam bo chirurg pokazywał mi zdjęcie i gdzie dokładnie ten nerw przebiega.Wiec myślę tu juz nie da się nic wymyślić.Chociaż mam nadzieje ze przez aparat ta ósemka się może przesunie albo inaczej ustawi😊

Edytowane przez darinn
Czas edycji: 2017-01-13 o 23:00
Stary 2017-01-14, 08:34   #2021
201704101323
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

darinn- uśmiałam się z tej wargi chociaż śmieszne to nie jest , wiem

Ja się zdziwiłam, bo moja ortodontka jest jakaś małomówna i jeśli nie zapytam o coś, to sama nie powie. Irytuje mnie to.
Przy zakładaniu aparatu powinna była omawiać każdy z etapów który wykonuje, natomiast ona milczała a ja przez całą godzinę z otwartą gębą leżałam i zastanawiałam się co ona tam robi?
Na pewno powinna wszystko po kolei mówić...

A czy wy dostałyście kopie planu leczenia? Ja bym chciała taki mieć żeby wiedzieć co będzie kolejnym etapem.

Jeszcze jedna sprawa, - aparat mam założony tylko na przednie zęby do szóstki bodajże (na pewno tak i powinno być) . Ale kiedy zapytałam ją o to, bo myślałam że to na wszystkie zęby będzie założone, a ja mam jedną ósemkę bardzo krzywą, to mi powiedziała że mam usunąć ósemki , bo siedzą mi w policzkach i nie są mi potrzebne. A ja dopiero co je wyleczyłam i są zdrowe.
Czy te ósemki nie mają wpływu na równanie zębów? Myślałam że ma , bo niektórym osobom właśnie mówi się by usunąć specjalnie. Dziwne to, bo nie mówiła że mam je koniecznie usunąć .

Nie dostałam od ortodonty też nic oprócz wosku. Płynem kazała płukać tylko raz w tygodniu bo zabija dobre bakterie w florze jamy ustnej.
Mam szczoteczki 3 rodzaje z Curaprox. Ale jeszcze zastanawiam się nad irygatorem.

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2017-01-14 o 08:42
Stary 2017-01-14, 08:59   #2022
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja nie dostalam nic od mojej. Przeszukalam wczoraj wszystkie dokumenty i nie mam nic.

Stary 2017-01-14, 12:17   #2023
201704101323
Konto usunięte

A ile placiliscie za aparat jeśli mogę wiedzieć? ja za jeden łuk 1200 zl.
Stary 2017-01-14, 15:36   #2024
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
2 tysiące jeden łuk estetyczny
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 18:21   #2025
elffik13
Przyczajenie

Cytat:
1600 zł za jeden łuk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-14, 18:51   #2026
Filifonka
Rozeznanie

Ja również mam zatrzymane w dziąsłach dolne ósemki i u mnie orto po oglądnięciu zdjęcia rtg stwierdził, że są one w pełni wykształcone i tak ułożone, że nie mają wpływu na krzywienie się zębów i z racji ryzyka uszkodzenia nerwu o którym piszecie oraz innych skutków ubocznych nie ma sensu się na to niepotrzebnie narażać. Ale wiadomo, że każdy przypadek jest inny i jeśli orto zaleciłby mi wyrwanie ósemek to na pewno bym to zrobiła.

Ja płaciłam za jeden łuk metalowego aparatu 1500 zł.

Co do planu leczenia - ja nie dostałam nic takiego ale jestem już po leczeniu (w trakcie retencji) i wszystko było ok. Ceny wizyt się nie zmieniały, orto informował o wszystkim na bieżąco itd.

Zdjęcia RTG miałam robione na pierwszej wizycie - ale to wszystko zależy od tego czy orto ma do tego uprawnienia i czy ma do tego sprzęt
Filifonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-14, 19:57   #2027
darinn
Raczkowanie

Cytat:
darinn- uśmiałam się z tej wargi chociaż śmieszne to nie jest , wiem

Ja się zdziwiłam, bo moja ortodontka jest jakaś małomówna i jeśli nie zapytam o coś, to sama nie powie. Irytuje mnie to.
Przy zakładaniu aparatu powinna była omawiać każdy z etapów który wykonuje, natomiast ona milczała a ja przez całą godzinę z otwartą gębą leżałam i zastanawiałam się co ona tam robi?
Na pewno powinna wszystko po kolei mówić...

A czy wy dostałyście kopie planu leczenia? Ja bym chciała taki mieć żeby wiedzieć co będzie kolejnym etapem.

Jeszcze jedna sprawa, - aparat mam założony tylko na przednie zęby do szóstki bodajże (na pewno tak i powinno być) . Ale kiedy zapytałam ją o to, bo myślałam że to na wszystkie zęby będzie założone, a ja mam jedną ósemkę bardzo krzywą, to mi powiedziała że mam usunąć ósemki , bo siedzą mi w policzkach i nie są mi potrzebne. A ja dopiero co je wyleczyłam i są zdrowe.
Czy te ósemki nie mają wpływu na równanie zębów? Myślałam że ma , bo niektórym osobom właśnie mówi się by usunąć specjalnie. Dziwne to, bo nie mówiła że mam je koniecznie usunąć .

Nie dostałam od ortodonty też nic oprócz wosku. Płynem kazała płukać tylko raz w tygodniu bo zabija dobre bakterie w florze jamy ustnej.
Mam szczoteczki 3 rodzaje z Curaprox. Ale jeszcze zastanawiam się nad irygatorem.
Ja dostałam plan ze szczególnym opisem co i jak będzie robione plus ceny usługi.Z informacja na końcu ze w czasie leczenia może dojść do małych zmian i cen.Chociaż ortodonta zapewnia mnie ze w moim przypadku raczej to się nie wydarzy.
Moja w sumie to przy mnie pojawia się dopiero jak jest potrzeba.Wszystko robią jej asystentki.Pytają czy ok wszystko,czy boli coś a potem też już nic.Dopiero jak skończą to ze tu i tu drut,tak i tak założony.Ze zęby reagują tak jak oni chcą.Plus odpowiada na moje ewentualne pytania.
Ja tez mam u góry założone z jednej strony tylko do połowy bo z 6 mam problem a ze nie bierze udziału w leczeniu w tym momencie -tak twierdzi lekarz,wiec myślę że to normalne.
U mnie ósemki mojej lekarce nie przeszkadzają,ale bardzo chirurg nalegał i tez pomimo że żeby zdrowe to chciał usunąć.Myślę ze chodzi mu o kase,może i bym się zdecydowała ale tak jak pisałam wyżej ta wisząca warga nie daje mi spokoju😉
Po założeniu aparatu dostałam wosk w pudełku,najzwyklejsza szczoteczkę do zębów i taki nimi poradnik co robić w razie problemów z aparatem.Wszystko zapakowane w takiej mini kosmetyczce.

Stary 2017-01-15, 09:09   #2028
ateris
Zakorzenienie

Powiem wam, że teraz zaczynam zauważać u ludzi aparaty
I nie mogę się doczekać swojego.
Chociaż zastanawiam się jak będę z tym jadła

Stary 2017-01-15, 09:42   #2029
chouette_
Wtajemniczenie

Cytat:
1500 zł za jeden łuk metalowy.

Stary 2017-01-15, 09:46   #2030
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
1400 metal, 2300 kryształ
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 09:50   #2031
mogg
Zakorzenienie

2500 bezligaturowy...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-15, 10:11   #2032
czekoladowoo
Zakorzenienie

1750 metal

Stary 2017-01-16, 13:40   #2033
ateris
Zakorzenienie

Byłam na konsultacji. Dowiedziałam się o swojej wadzie i będę musiała zdecydować czy iść systemem Damon czy zwykłym metalem. Cenowo w rezultacie ( wg rozpiski, którą dostałam) wychodzi bardzo podobnie, bo wizyty rzedziej. Mam małą szczękę i przy Damonie unikne aparatu rozszerzajacego. Tylko cena jaka trzeba wyłożyć na start za łuki nieco powalaPowiedzcie czy Damon jest warty tego.

Edytowane przez ateris
Czas edycji: 2017-01-16 o 13:56
Stary 2017-01-16, 20:41   #2034
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

ale jestem wściekła

straciłam niepotrzebnie kasę.
Najpierw wizyta konsultacyjna, już wtedy wiedziałam, że chce aparat, byłam przygotowana na wydatek w takiej i takiej kwocie maksymalnej, zależało mi na czasie, tzn. żeby jak najszybciej go założyć. Chciałam zrobić od razu zdjęcie, wyciski, ale poinformowano mnie, że każdy z tych etapów musi być przeprowadzony oddzielnie, bo "takie są przepisy prawa".:rolleye s:
Potem pojechałam na założenie aparatu. Koszt wysoki, ale spodziewałam się tego, bo na stronie www też taki był. Niestety podczas wizyty dowiedziałam się, że zdjęcie aparatu z retainerem to koszt ok. 2200 zł. Na stronie www nie ma ceny zdjęcia, itd.
Gdybym wiedziała wcześniej jak wygląda sprawa, to w życiu bym tam nie poszła.
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 12:56   #2035
ateris
Zakorzenienie

Zakladam Damona, nosi ktoś z was?

Stary 2017-01-17, 14:13   #2036
kasia15051
Raczkowanie

Ja mam taki
kasia15051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:36   #2037
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia15051 Pokaż wiadomość
Ja mam taki
Bolało Cię na początku po założeniu Damona? Czytałam, że leczenie nim jest mniej bolesne.

Stary 2017-01-17, 15:06   #2038
201704101323
Konto usunięte

Witajcie , dziękuję za wypowiedzi w sprawie cen.Masakra zdjęcie aparatu strasznie drogo u Ciebie kosztuje u mnie 400 zl
Stary 2017-01-17, 17:20   #2039
wiki100
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któraś z Was miała rozszerzany łuk zwykłym aparatem czy do tego potrzeby jest herax?
wiki100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 17:39   #2040
kasia15051
Raczkowanie

Cytat:
Bolało Cię na początku po założeniu Damona? Czytałam, że leczenie nim jest mniej bolesne.

Jasne, że bolało nie ma co liczyć na to że leczenie będzie bezbolesne chociaż pamiętam, że jak wróciłam do domu po klejeniu aparatu to byłam zaskoczona bo oprócz tego że miałam coś w buzi nie czułam nadzwyczajnego, jak się okazało potem było gorzej chyba ze dwa tygodnie całą buzię miałam poobcieraną, ale potem było już lepiej. To wszystko to jest kwestia przyzwyczajenia po prostu.
No i przez jakiś miesiąc sepleniłam trochę, bo miałam podwyższenia na szóstkach i dodatkowo przerzut Zachrissona.
Ale dla prostych zębów warto pocierpieć

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez wiki100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was miała rozszerzany łuk zwykłym aparatem czy do tego potrzeby jest herax?
Ja mam Damona + przerzut Zachrissona na poszerzenie łuku
kasia15051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości