Miłośniczki Zary - część III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-18, 20:50   #2041
izabellini
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary - część III

wczoraj babeczka z Zary powiedziała mi, że jeśli dostają jakiś towar wyprzedażowy, to tylko z transferów z innych miast PL
myślałam, że zza granicy także .....
orientujecie się w tym temacie?
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 21:18   #2042
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
kobietki znacie kogoś kto jest kierownikiem Zary ?
ciekawa jestem jakie trzeba miec wykształcenie i jak się do tej pozycji dochodzi...
Wg moich źródeł wygląda to tak...
-albo pracujesz w Zarze jako sprzedawca jakiś czas, odznaczasz się wysokim zaangażowaniem, inicjatywą i wyrażasz chęć odbycia szkolenia menadżerskiego. Wysyłają Cie wtedy do innego sklepu (w mojej Zarze trwało to zazwyczaj miesiąc) i oceniają czy nadajesz się na kierownika, czy nie.
-albo masz minimum 3letnie doświadczenie na podobnym stanowisku (branża odzieżowa mile widziana), studia wyższe i biegły angielski obowiązkowo.

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
zazwyczaj od kasjera, czyli wszystkie etapy
no chyba, że ktoś był kierownikiem w innym sklepie i ma takowe doświadczenie
Od kasjera raczej nie... Z tego co tłumaczyłam mi kiedyś moja menadżerka kasjer ma ograniczone możliwości awansu (może np. zostać head cashier'em).
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 21:19   #2043
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
wczoraj babeczka z Zary powiedziała mi, że jeśli dostają jakiś towar wyprzedażowy, to tylko z transferów z innych miast PL
Tak, sklepy wysyłają część rzeczy (to co nie schodzi zazwyczaj) do Warszawy i tam jeszcze się to sprzedaje często, bo w Wawie to wszyskto kupią
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 21:21   #2044
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
o, to jestem zdziwiona, bo też mam tą spódnicę i właśnie pod wzgledem wygody to jestem bardzo zadowolona bo mi się wcale nie przykleja nosiłam ją tylko na gołe nogi, nie wiem jak jest z rajstopami
Oj to nie wiem czy mówimy o tej samej spódnicy Ta biała halka doprowadzała mnie do szału
Stary 2010-07-18, 21:29   #2045
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Tak, sklepy wysyłają część rzeczy (to co nie schodzi zazwyczaj) do Warszawy i tam jeszcze się to sprzedaje często, bo w Wawie to wszyskto kupią
czyli koturny na słoninie w innej części PL się nie sprzedały, bo się w wawie pojawiły
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 21:54   #2046
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Wg moich źródeł wygląda to tak...
-albo pracujesz w Zarze jako sprzedawca jakiś czas, odznaczasz się wysokim zaangażowaniem, inicjatywą i wyrażasz chęć odbycia szkolenia menadżerskiego. Wysyłają Cie wtedy do innego sklepu (w mojej Zarze trwało to zazwyczaj miesiąc) i oceniają czy nadajesz się na kierownika, czy nie.
-albo masz minimum 3letnie doświadczenie na podobnym stanowisku (branża odzieżowa mile widziana), studia wyższe i biegły angielski obowiązkowo.

Od kasjera raczej nie... Z tego co tłumaczyłam mi kiedyś moja menadżerka kasjer ma ograniczone możliwości awansu (może np. zostać head cashier'em).
dziękuję za odp.
A orientujesz się jaki kierunek ukończonych studiów jest najmilej widziany ?
Albo masz jakieś swoje pomysły ?

bo tak sobie myślę że chyba by odpowiadała mi ta praca.
no i pewnie mało się nie zarabia...

A mogłabyś ze swoich obserwacji zdradzić jakie obowiązki ma kierownik ?
Stary 2010-07-18, 21:59   #2047
agusia642
Zakorzenienie

no z kasjera to się raczej menadżerem nie zostanie, trzeba pracować długo na stanowisko sprzedawcy
nie wiem ile zarabia menager, ale na pewno nie jest to dużo w stosunku do jego obowiązków
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 22:09   #2048
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję za odp.

Myślę, ze najlelpiej widziane są kierunki studiów związane z zarządzaniem, administracją itp. Świetny angielski a hiszpański jest atutem. Ale masz w ogóle doswiadzczenie kierownicze?
Cytat:
Napisane przez agusia642 Pokaż wiadomość
no z kasjera to się raczej menadżerem nie zostanie, trzeba pracować długo na stanowisko sprzedawcy
Ja znam parę osoób, które awansowały ze stanowisk sprzedawca-kasjer na zastępcę menadżera a potem na menadżera, nie z Zary ale z Inditexu też. Prawda jest taka, że jak jest wolne stanowisko to wolą obsadzić swoich ludzi i dać awans niż zatrudnić kogoś nowego z zewnątrz.

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2010-07-18 o 22:11
Stary 2010-07-18, 22:37   #2049
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że na początku mają normalne dostawy z Hiszpanii, a dopiero pod koniec, kiedy już w dostawach nie przychodzą rzeczy z przeceny, tylko nowe kolekcje, to robią tego typu transfery

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 22:39   #2050
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za odp.

Management studies, czyli nasze polskie zarządzanie, mile widziane są również studia na kierunkach związanych z modą (nie wiem czy akurat nasze polskie uczelnie mają coś takiego w swojej ofercie edukacyjnej).
Owszem pieniążki są całkiem niezłe (nie wiem jak to wygląda w Polsce, ale pewnie podobnie), do tego dochodzi również zniżka pracownicza i bonusik w postaci skompletowania sobie całego służbowego outfitu z ubrań z Zary (2 razy w roku).
A obowiązki to przede wszystkim ustalanie grafiku, zatrudnianie pracowników, motywowanie zespołu, nadzór, przyjmowanie zamówień, wysyłanie, odbieranie transferów, wypełnianie planów sprzedaży itp.
Moim zdaniem jedynym minusem tej pracy jest fakt, że często pracujesz do późna przy zamknięciu sklepu....
Stary 2010-07-18, 22:44   #2051
Jagoda09
Raczkowanie

Mam pytanie do specjalistek. Otóż po długich poszukiwaniach, w jednym z warszawskich sklepów Zary znalazłam 'swoją' marynarkę. Wszystko fajnie, dopóki nie spojrzałam na metkę z ceną...
Mój rozmiar kosztował o 100 zł więcej niż S-ka (ostatnia sztuka). I tu też pojawia się kwestia, która mnie ciekawi - czy sklep ma prawo sprzedawać ten sam model po dwóch różnych cenach?

Wybaczcie ewentualne zawiłości, ale oczy mi się zamykają.

Edytowane przez Jagoda09
Czas edycji: 2010-07-18 o 22:55
Jagoda09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-18, 22:50   #2052
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagoda09 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do specjalistek. Otóż po długich poszukiwaniach, w jednym z warszawskich sklepów Zary znalazłam 'swoją' marynarkę. Wszystko fajnie, dopóki nie spojrzałam na metkę z ceną...
Mój rozmiar kosztował 100 zł więcej niż S-ka (ostatnia sztuka tego samego modelu). I tu też pojawia się kwestia, która mnie ciekawi - czy sklep ma prawo sprzedawać ten sam model po dwóch różnych cenach?

Wybaczcie ewentualne zawiłości, ale oczy mi się zamykają.
Dany model ma jedną cenę. Prawdopodobnie na którejś jest zła nalepka, podejdź do kasy i zapytaj, podadzą Ci właściwą.
Stary 2010-07-19, 10:34   #2053
la dra
Raczkowanie

Hej, dziewczyny! Strasznie długo mnie tu nie było...

Wiecie może, czy da się jeszcze gdzieś namierzyć te spodenki? Nie jestem pewna czy to te, ale to chyba Zara woman za 199 zł na początku. Widział ktoś je jeszcze na wyprzedaży?
Pytam, bo widziałam je bardzo dawno temu, chyba w kwietniu jeszcze, więc prawdopodobnie mogę polować już tylko na allegro...

la dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:56   #2054
Jagoda09
Raczkowanie

Powiem Ci, że też na nie polowałam. Ten kolor rozszedł się chyba jeszcze przed wyprzedażą.
Byłam w Zarze pierwszego dnia i już nie było tych spodni - same pojedyncze sztuki w większych rozmiarach. Teraz raczej już nigdzie ich nie ma.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Dany model ma jedną cenę. Prawdopodobnie na którejś jest zła nalepka, podejdź do kasy i zapytaj, podadzą Ci właściwą.
Dziękuję. Na szczęście bez problemu sprzedali marynarkę po niższej cenie.

Edytowane przez Jagoda09
Czas edycji: 2010-07-19 o 10:57
Jagoda09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:29   #2055
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, ze najlelpiej widziane są kierunki studiów związane z zarządzaniem, administracją itp. Świetny angielski a hiszpański jest atutem. Ale masz w ogóle doswiadzczenie kierownicze?

Ja znam parę osoób, które awansowały ze stanowisk sprzedawca-kasjer na zastępcę menadżera a potem na menadżera, nie z Zary ale z Inditexu też. Prawda jest taka, że jak jest wolne stanowisko to wolą obsadzić swoich ludzi i dać awans niż zatrudnić kogoś nowego z zewnątrz.
Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Management studies, czyli nasze polskie zarządzanie, mile widziane są również studia na kierunkach związanych z modą (nie wiem czy akurat nasze polskie uczelnie mają coś takiego w swojej ofercie edukacyjnej).
Owszem pieniążki są całkiem niezłe (nie wiem jak to wygląda w Polsce, ale pewnie podobnie), do tego dochodzi również zniżka pracownicza i bonusik w postaci skompletowania sobie całego służbowego outfitu z ubrań z Zary (2 razy w roku).
A obowiązki to przede wszystkim ustalanie grafiku, zatrudnianie pracowników, motywowanie zespołu, nadzór, przyjmowanie zamówień, wysyłanie, odbieranie transferów, wypełnianie planów sprzedaży itp.
Moim zdaniem jedynym minusem tej pracy jest fakt, że często pracujesz do późna przy zamknięciu sklepu....
dziękuję za odp

tiramisu- niestety doświadczenia na kierowniczym stanowisku nie mam. Jest na to zbyt wcześnie,gdyż nawet nie ukończyłam jeszcze studiów. 21-letni szczyl ze mnie
Ale pomyślałam że miło by było ukierunkować się na jakąś firmę którą lubię i dążyć z całych sił do zatrudnienia tam. Wydaje mi się to lepsze niż szukanie pracy byle gdzie. Mogłabym nawet zaczynać od stanowiska sprzedawcy- nie widzę w tym niz złego. Byle tylko kiedyś do tego kierownika dojść
Dziękuję że napisałaś o tym języku Hiszpańskim. Faktycznie zapomniałam że Inditex jest Hiszpański i że język ten może być atutem. Na pewno się zapisze na kurs Hiszpańskiego. Wyjątkowo zależy mi na tej pracy w przyszłości...

Boshenka- wydaje mi się że większość zawodów w których mało się nie zarabia wymaga pracy do późna.Ale przyznam że Twoja wypowiedź jeszcze bardziej mnie zagrzała do walki

tylko pozostaje jeszcze kwestia tego czy często kierownicy się zmieniają...
bo jak siedzą na tej posadzie kilkanaście lat to ciężko może być z moimi marzeniami

swoją drogą tak z czystej ciekawości mogę zapytać co studiują miłośniczki Zary ?
lubie zadawać to pytanie i przekonywać się zawsze jak rózne rzeczy ludzi interesują.
A czasami dowiaduję się o kierunkach o których istnieniu nie miałam pojęcia
Stary 2010-07-19, 14:56   #2056
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Boshenka- wydaje mi się że większość zawodów w których mało się nie zarabia wymaga pracy do późna.Ale przyznam że Twoja wypowiedź jeszcze bardziej mnie zagrzała do walki

tylko pozostaje jeszcze kwestia tego czy często kierownicy się zmieniają...
bo jak siedzą na tej posadzie kilkanaście lat to ciężko może być z moimi marzeniami
swoją drogą tak z czystej ciekawości mogę zapytać co studiują miłośniczki Zary ?
lubie zadawać to pytanie i przekonywać się zawsze jak rózne rzeczy ludzi interesują.
Niekoniecznie Tu większość ludzi pracujących umysłowo zaczyna w godzinach porannych, a kończy o 17-18, no i przede wszystkim od poniedziałku do piątku Ale wiadomo, każda praca ma swoje plusy i minusy
Z moich obserwacji wynika, że kierownicy owszem zmieniają się... Najczęściej przechodzą do bardziej znanych, ekskluzywnych marek, w których, jak podejrzewam, dostają lepsze pieniądze. Bądź zmieniają całkowicie branżę i zatrudniają się w różnego rodzaju firmach. Oczywiście menadżer ma również możliwości rozwoju w samej Zarze...tzn. awans na wyższe stanowiska, w tym m.in. kierownika sklepu.

A co do studiów... to ja studiuję Zarządzanie, z tym, że dwie specjalności jednocześnie: pierwsza to Human Resources, druga Psychologia Zarządzania. Magisterkę natomiast planuję zrobić z Fashion Buying & Management Dalszej edukacji nie planuję, chociaż kto wie
Stary 2010-07-19, 16:48   #2057
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
ja studuję pedagogikę, ale nie podoba mi się ten kierunek i nie widzę siebie w zawodzie a specjalność to edukacja zdrowotna i kultura fizyczna.

jakiś czas temu chciałam sobie znaleźć pracę, akurat w Zarze szukali sprzedawców, wysłałam CV i oddzwonili -pomimo że nie mam żadnego doświadczenia zawodowego ale w końcówce nie stawiłam sie na rozmowie, wiec nie wiadomo jakie miałabym szanse na dostanie się.
Stary 2010-07-19, 17:07   #2058
Mirell
Zakorzenienie

Ja wybieram się teraz na mgr uzupełniające geografia Społeczno-Ekonomiczna, kierunek Rozwój Regionalny

A powiedzcie, jak oceniacie na chwilę obecną to co pojawiło się w Zarze z nowej kolekcji? Bo ja zachwycona nie jestem, ale mam lepsze odczucia niż na początku poprzedniego sezonu

Co do pracy w Zarze, to ja u mnie zauważyłam, że pracownice bardzo przypominają właśnie taki hiszpański typ urody (szczególnie pacujące na kasie, bo np. kierownik jest blondynką), więc jeśli macie ciemne włosy i oczy oraz śniadą karnację, to być może macie większe szanse
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:11   #2059
agusia642
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Ja wybieram się teraz na mgr uzupełniające geografia Społeczno-Ekonomiczna, kierunek Rozwój Regionalny

A powiedzcie, jak oceniacie na chwilę obecną to co pojawiło się w Zarze z nowej kolekcji? Bo ja zachwycona nie jestem, ale mam lepsze odczucia niż na początku poprzedniego sezonu

Co do pracy w Zarze, to ja u mnie zauważyłam, że pracownice bardzo przypominają właśnie taki hiszpański typ urody (szczególnie pacujące na kasie, bo np. kierownik jest blondynką), więc jeśli macie ciemne włosy i oczy oraz śniadą karnację, to być może macie większe szanse
u mnie nie kojarzę w ogóle dziewczyn z takim typem urody u mnie w sklepie
sama mam jasną dosyć karnację, blond włosy i niebieskie oczy i stoję na kasie
to chyba musi być jakiś zbieg okoliczności tam u Ciebie
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:09   #2060
gabi1234
Zakorzenienie

hej hej jestem ale mam zaległości jejciu stęskniłam się za Wami 3majcie jutro za mnie kciuki
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:45   #2061
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:

Możliwe, bo w innych miastach w Zarach nie zauważyłam czegoś takiego
Chociaż możliwe że u mnie w salonie mają takie upodobanie
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 20:32   #2062
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość

Możliwe, bo w innych miastach w Zarach nie zauważyłam czegoś takiego
Chociaż możliwe że u mnie w salonie mają takie upodobanie
może u ciebie jest pan kierownik, który gustuje w takich dziewczynach i dobierał je pod tym kątem, zeby mu się milej współpracowało
u siebie mam głównie blondynki/ciemne blondynki w Zarze.
Stary 2010-07-19, 20:41   #2063
zmyslyiemocje
Wtajemniczenie

Jak któraś szuka dodowej sukienki to dzisiaj w Galerii Mokotów wisiało koło 17.00 parę sztuk

Killer 10
Skalpel 16
Turbo 2
Do zrzucenia: 5-7 kg!
zmyslyiemocje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 20:41   #2064
boszenka69
Zakorzenienie

XSka a Ty co studiujesz?
Stary 2010-07-19, 21:11   #2065
Apali
Wtajemniczenie

Jest już nowa kolekcja torebek, sporooo ich.
Niektóre śliczne
Apali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:19   #2066
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Jest już nowa kolekcja torebek, sporooo ich.
Niektóre śliczne
jakie np. są fajne?
Stary 2010-07-19, 21:30   #2067
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
jakie np. są fajne?
tylko jedna z tych które widziałam na magazynie i mi się podoba(nowości) jest na stronie.
na stronie (3 od końca) na zdjęciu mnie nie zachwyca, jednak na żywo jest cudna
jeszcze jeden czarno-szary kuferek z biglem mnie zachwycił
te które mi się podobały, niestety nie występują na stronie. Więc się jeszcze pojawią

generalnie w nowej kolekcji, sporo szarości, czerni i zgniłej zieleni. Występują też beże, ale pudrowego różu bardzo mało. Przeważają mniejsze torebki, żadnego giganta nie znajdziemy z rączką.
Apali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:39   #2068
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la dra Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny! Strasznie długo mnie tu nie było...

Wiecie może, czy da się jeszcze gdzieś namierzyć te spodenki? Nie jestem pewna czy to te, ale to chyba Zara woman za 199 zł na początku. Widział ktoś je jeszcze na wyprzedaży?
Pytam, bo widziałam je bardzo dawno temu, chyba w kwietniu jeszcze, więc prawdopodobnie mogę polować już tylko na allegro...
Przedwczoraj kupowałam ten model w kolorze khaki w Galerii Mokotów za 79 zł także szansa jeszcze jak najbardziej jest

Cytat:
Dokładnie, też nie mam takich skojarzeń jeśli chodzi o warszawskie Zary

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
hej hej jestem ale mam zaległości jejciu stęskniłam się za Wami 3majcie jutro za mnie kciuki
Hej Gabi A gdzie Ty się podziewałaś tyle czasu?
Oczywiście jutro wszystkie trzymamy kciuki i prosimy o relację po

A co do studiów, to ja studiuję psychologię społeczną, a w przyszłości planuje specjalizację z reklamy i public relations

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:02   #2069
Arissable
Raczkowanie

Faktycznie w Gdańsku większość Pań sprzedających w Zarze ma południową urodę,nie zwróciłam wcześniej na to uwagi ale myślę,że to czysty zbieg okoliczności.

Janne też studiuje psychologię ( tzn póki co jestem na klinicznej-pośpieszyłam się z wyborem) ale i tak wszyscy na początku mamy to samo wstępy itd do 3 roku mam zamiar zmienić właśnie na społeczną.
Arissable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 10:50   #2070
kometa333
Raczkowanie

Dziewczyny, kojarzycie może taką torbkę-koszyk, z wilkliny, no dole ma brazowy pasek i rączki z plecionego sznurka. Wiecie ile kosztował w cenie regularnej i po przecenie?
kometa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości