|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - część III
wczoraj babeczka z Zary powiedziała mi, że jeśli dostają jakiś towar wyprzedażowy, to tylko z transferów z innych miast PL
myślałam, że zza granicy także ..... orientujecie się w tym temacie? |
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-albo pracujesz w Zarze jako sprzedawca jakiś czas, odznaczasz się wysokim zaangażowaniem, inicjatywą i wyrażasz chęć odbycia szkolenia menadżerskiego. Wysyłają Cie wtedy do innego sklepu (w mojej Zarze trwało to zazwyczaj miesiąc) i oceniają czy nadajesz się na kierownika, czy nie. -albo masz minimum 3letnie doświadczenie na podobnym stanowisku (branża odzieżowa mile widziana), studia wyższe i biegły angielski obowiązkowo. Od kasjera raczej nie... Z tego co tłumaczyłam mi kiedyś moja menadżerka kasjer ma ograniczone możliwości awansu (może np. zostać head cashier'em).
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta biała halka doprowadzała mnie do szału
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A orientujesz się jaki kierunek ukończonych studiów jest najmilej widziany ? Albo masz jakieś swoje pomysły ? bo tak sobie myślę że chyba by odpowiadała mi ta praca. ![]() no i pewnie mało się nie zarabia... A mogłabyś ze swoich obserwacji zdradzić jakie obowiązki ma kierownik ?
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
no z kasjera to się raczej menadżerem nie zostanie, trzeba pracować długo na stanowisko sprzedawcy
![]() nie wiem ile zarabia menager, ale na pewno nie jest to dużo w stosunku do jego obowiązków |
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja znam parę osoób, które awansowały ze stanowisk sprzedawca-kasjer na zastępcę menadżera a potem na menadżera, nie z Zary ale z Inditexu też. Prawda jest taka, że jak jest wolne stanowisko to wolą obsadzić swoich ludzi i dać awans niż zatrudnić kogoś nowego z zewnątrz. Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2010-07-18 o 22:11 |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem pieniążki są całkiem niezłe (nie wiem jak to wygląda w Polsce, ale pewnie podobnie), do tego dochodzi również zniżka pracownicza i bonusik w postaci skompletowania sobie całego służbowego outfitu z ubrań z Zary (2 razy w roku). A obowiązki to przede wszystkim ustalanie grafiku, zatrudnianie pracowników, motywowanie zespołu, nadzór, przyjmowanie zamówień, wysyłanie, odbieranie transferów, wypełnianie planów sprzedaży itp. Moim zdaniem jedynym minusem tej pracy jest fakt, że często pracujesz do późna przy zamknięciu sklepu....
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do specjalistek.
Otóż po długich poszukiwaniach, w jednym z warszawskich sklepów Zary znalazłam 'swoją' marynarkę. Wszystko fajnie, dopóki nie spojrzałam na metkę z ceną...Mój rozmiar kosztował o 100 zł więcej niż S-ka (ostatnia sztuka). I tu też pojawia się kwestia, która mnie ciekawi - czy sklep ma prawo sprzedawać ten sam model po dwóch różnych cenach? Wybaczcie ewentualne zawiłości, ale oczy mi się zamykają.
Edytowane przez Jagoda09 Czas edycji: 2010-07-18 o 22:55 |
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny! Strasznie długo mnie tu nie było...
Wiecie może, czy da się jeszcze gdzieś namierzyć te spodenki? Nie jestem pewna czy to te, ale to chyba Zara woman za 199 zł na początku. Widział ktoś je jeszcze na wyprzedaży? Pytam, bo widziałam je bardzo dawno temu, chyba w kwietniu jeszcze, więc prawdopodobnie mogę polować już tylko na allegro...
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci, że też na nie polowałam. Ten kolor rozszedł się chyba jeszcze przed wyprzedażą.
Byłam w Zarze pierwszego dnia i już nie było tych spodni - same pojedyncze sztuki w większych rozmiarach. Teraz raczej już nigdzie ich nie ma. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Na szczęście bez problemu sprzedali marynarkę po niższej cenie.
Edytowane przez Jagoda09 Czas edycji: 2010-07-19 o 10:57 |
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tiramisu- niestety doświadczenia na kierowniczym stanowisku nie mam. Jest na to zbyt wcześnie,gdyż nawet nie ukończyłam jeszcze studiów. 21-letni szczyl ze mnie ![]() Ale pomyślałam że miło by było ukierunkować się na jakąś firmę którą lubię i dążyć z całych sił do zatrudnienia tam. Wydaje mi się to lepsze niż szukanie pracy byle gdzie. Mogłabym nawet zaczynać od stanowiska sprzedawcy- nie widzę w tym niz złego. Byle tylko kiedyś do tego kierownika dojść ![]() Dziękuję że napisałaś o tym języku Hiszpańskim. Faktycznie zapomniałam że Inditex jest Hiszpański i że język ten może być atutem. Na pewno się zapisze na kurs Hiszpańskiego. Wyjątkowo zależy mi na tej pracy w przyszłości... Boshenka- wydaje mi się że większość zawodów w których mało się nie zarabia wymaga pracy do późna.Ale przyznam że Twoja wypowiedź jeszcze bardziej mnie zagrzała do walki tylko pozostaje jeszcze kwestia tego czy często kierownicy się zmieniają... bo jak siedzą na tej posadzie kilkanaście lat to ciężko może być z moimi marzeniami ![]() swoją drogą tak z czystej ciekawości mogę zapytać co studiują miłośniczki Zary ? ![]() lubie zadawać to pytanie i przekonywać się zawsze jak rózne rzeczy ludzi interesują. ![]() A czasami dowiaduję się o kierunkach o których istnieniu nie miałam pojęcia
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu większość ludzi pracujących umysłowo zaczyna w godzinach porannych, a kończy o 17-18, no i przede wszystkim od poniedziałku do piątku Ale wiadomo, każda praca ma swoje plusy i minusy ![]() Z moich obserwacji wynika, że kierownicy owszem zmieniają się... Najczęściej przechodzą do bardziej znanych, ekskluzywnych marek, w których, jak podejrzewam, dostają lepsze pieniądze. Bądź zmieniają całkowicie branżę i zatrudniają się w różnego rodzaju firmach. Oczywiście menadżer ma również możliwości rozwoju w samej Zarze...tzn. awans na wyższe stanowiska, w tym m.in. kierownika sklepu. A co do studiów... to ja studiuję Zarządzanie, z tym, że dwie specjalności jednocześnie: pierwsza to Human Resources, druga Psychologia Zarządzania. Magisterkę natomiast planuję zrobić z Fashion Buying & Management Dalszej edukacji nie planuję, chociaż kto wie ![]()
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś czas temu chciałam sobie znaleźć pracę, akurat w Zarze szukali sprzedawców, wysłałam CV i oddzwonili -pomimo że nie mam żadnego doświadczenia zawodowego ale w końcówce nie stawiłam sie na rozmowie, wiec nie wiadomo jakie miałabym szanse na dostanie się.
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybieram się teraz na mgr uzupełniające geografia Społeczno-Ekonomiczna, kierunek Rozwój Regionalny
![]() A powiedzcie, jak oceniacie na chwilę obecną to co pojawiło się w Zarze z nowej kolekcji? Bo ja zachwycona nie jestem, ale mam lepsze odczucia niż na początku poprzedniego sezonu ![]() Co do pracy w Zarze, to ja u mnie zauważyłam, że pracownice bardzo przypominają właśnie taki hiszpański typ urody (szczególnie pacujące na kasie, bo np. kierownik jest blondynką ), więc jeśli macie ciemne włosy i oczy oraz śniadą karnację, to być może macie większe szanse ![]()
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama mam jasną dosyć karnację, blond włosy i niebieskie oczy i stoję na kasie to chyba musi być jakiś zbieg okoliczności tam u Ciebie
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej jestem
jejciu stęskniłam się za Wami |
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, bo w innych miastach w Zarach nie zauważyłam czegoś takiego ![]() Chociaż możliwe że u mnie w salonie mają takie upodobanie
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u siebie mam głównie blondynki/ciemne blondynki w Zarze. |
|
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak któraś szuka dodowej sukienki to dzisiaj w Galerii Mokotów wisiało koło 17.00 parę sztuk
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
XSka a Ty co studiujesz?
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest już nowa kolekcja torebek, sporooo ich.
Niektóre śliczne |
|
|
|
#2066 | ||
|
Zakorzenienie
|
jakie np. są fajne?
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko jedna z tych które widziałam na magazynie i mi się podoba(nowości) jest na stronie.
na stronie (3 od końca) na zdjęciu mnie nie zachwyca, jednak na żywo jest cudna jeszcze jeden czarno-szary kuferek z biglem mnie zachwycił te które mi się podobały, niestety nie występują na stronie. Więc się jeszcze pojawią ![]() generalnie w nowej kolekcji, sporo szarości, czerni i zgniłej zieleni. Występują też beże, ale pudrowego różu bardzo mało. Przeważają mniejsze torebki, żadnego giganta nie znajdziemy z rączką. |
|
|
|
#2068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także szansa jeszcze jak najbardziej jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie Ty się podziewałaś tyle czasu? Oczywiście jutro wszystkie trzymamy kciuki i prosimy o relację po ![]() A co do studiów, to ja studiuję psychologię społeczną, a w przyszłości planuje specjalizację z reklamy i public relations
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie w Gdańsku większość Pań sprzedających w Zarze ma południową urodę,nie zwróciłam wcześniej na to uwagi ale myślę,że to czysty zbieg okoliczności.
Janne też studiuje psychologię ( tzn póki co jestem na klinicznej-pośpieszyłam się z wyborem) ale i tak wszyscy na początku mamy to samo wstępy itd do 3 roku mam zamiar zmienić właśnie na społeczną. |
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kojarzycie może taką torbkę-koszyk, z wilkliny, no dole ma brazowy pasek i rączki z plecionego sznurka. Wiecie ile kosztował w cenie regularnej i po przecenie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.