Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 17:42   #2041
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
havana proszę, zmienione wszystko i gratulacje

muron chyba 27 grudnia

no nic ubieram się i zmywam do SR
widzisz, ten styczen jest bardzo bliski memu sercu

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Muron nie strasz... ja tak chcę wstrzelić się na 8 stycznia (80-te urodziny mojej babci) A jem normalnie, to co zawsze.
Marika tak np. miała

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, pamiętam, że pisałaś już o tym wcześniej, ale to takie głupie obawy... Chciałabym pić ten napar, ale dopiero w styczniu, a do stycznia to różnie może być.

A sweetie właśnie tak wygląda - zielony grejpfrut.

Może fanklub założymy? Kochających cytrusy. Zaraz idę po mandarynki.

A Muron zaciskanie nóg chyba nie pomoże jak i tak wyjmą sami.

Ja mam podobnie, ale nie wiem, czy to nie ma związku z Tardyferonem i antybiotykiem.

Witamy.
Ja to chyba KTG będę dopiero w szpitalu mieć.
anka bzzz- tardyferon, czyli żelazo powoduje zaparcia;-)

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
witam nową mamusię

agape śliczna foteczka, a to drzewko to na pewno na ścianie u maluszka

powiedzcie mi dziewczyny te podkłady poprodowe na łóżko to jakiej mają być wielkości....???
ja mam te większe 60x90 cm, 5 wystarczy. Swoją drogą to chore, żeby coś takiego trzeba było brać ze sobą...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:43   #2042
Katarina89
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
widzisz, ten styczen jest bardzo bliski memu sercu

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Marika tak np. miała

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Tardyferon, biorę go i na ulotce jest napisane, że może powodować i biegunki i zaparcia.
Stary 2010-12-15, 17:48   #2043
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dobijcie... Tylko porządnie... Tak mnie napier******ą plecy że już wytrzymać nie mogę. Znowu byłam na spacerze, tym razem z TŻem, ale wystarczyło wejść do domu, chwilę postać i usiąść i koszmarku ciąg dalszy
kurcze coś długo to trwa... a jak byłaś ostatnio na IP to miałaś już te bóle? Mówiłaś o nich?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Tardyferon, biorę go i na ulotce jest napisane, że może powodować i biegunki i zaparcia.
a widzisz, bo normalnie żelazo-zaparcia

tez biorę;-) A dziś miałam taki ból żołądka, że musiałam położyć się. Nie nie podbrzusza. Ewidentnie żołądek. Najpierw mi się napiął brzuch. A potem to. Sądzę, że to tez efekt zaparć, może ucisk przez dziecko.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

zrobiłam frencha na stopach, ależ to była akrobatyka!

A te co na CC pamiętajcie, że jak pomalowane paznokcie, to bezbarwnie, french. Po kolorze pod płytką widać czy coś się nie dzieje- np. jak sinieją.

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-15 o 17:47
Stary 2010-12-15, 17:52   #2044
vilya
Zadomowienie

Cytat:
A te co na CC pamiętajcie, że jak pomalowane paznokcie, to bezbarwnie, french. Po kolorze pod płytką widać czy coś się nie dzieje- np. jak sinieją.

czy cc czy sn natury nie można miec pomalowanych paznokci żeby było widać zasinienia. W SN też bo kobiety maja problemy z prawidłowym oddychaniem i nie dotleniają siebie i dziecka.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:11   #2045
muron
Zakorzenienie

dotarły do Was te kiecki fioletowe?

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-15 o 18:23
Stary 2010-12-15, 18:38   #2046
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

szlag mnie trafi.... kurier dostarcza mi paczkę od 3dni!
a poczta polska po 2 dniach już mi dostarczyła paczkę - szok.

Oczywiście do GLS się nie można dodzwonić...także super.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:41   #2047
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
kurcze coś długo to trwa... a jak byłaś ostatnio na IP to miałaś już te bóle? Mówiłaś o nich?
No własnie nie miałam. Już się nigdzie nie wybieram, bo jutro po południu mam wizytę to zapytam lekarza czy wszystko OK. Rano jeszcze muszę podskoczyć do przychodni na morfologię, dobrze że u nas wyniki tego samego dnia...

Jutro jak dowiem się co i jak to jeszcze raz muszę zadzwonić do położnej, potwierdzić (lub nie) że rodzę SN i zapytać w końcu co jest potrzebne u nas w szpitalu, żeby wiedzieć na 100% że wszystko mam, bo na razie to tak mi się tylko wydaje.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

W ciągu ostatniego roku miałam szanse nie raz się przekonać że wysyłanie pocztą priorytetem jest znacznie lepsze od kuriera. A wypróbowałam już ze trzy rożne firmy.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:43   #2048
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
smażę naleśniki, dziele banana na poł, a potem tą połówkę jeszcze na poł, ale wzdłóż(nie z dlugosci). Kłade takie 2 długie ćwiartki na naleśnika, nożem nakładam na nie trochę nutelli i posypuje wiórami. Naleśnika składam w trójkącik i podsmażam, musi być ciepły a nutella pływająca. PYCHA,ale uwaga-bomba kaloryczna!

egzamin zdany i to na całkiem dobrą notę. Tak więc z głowy juz mam szkole,choc aby dobrze poslugiwać się tym szalonym jezykiem musialabym pewnie jeszcze 2 lata chodzic,albo pracowac z Duńczykami. A przez najblizszy okres to sobie pogadam-z moimi bachorkami
Wypróbuję, bo składniki mam, ale TŻ chyba niedługo będzie błagał o mięso. Jeszcze go rybą dobiję w piątek
A naleśniki zwykłe, czy czekoladowe?

Cytat:
(...)
anka_bzzz piłam dziś ten napar - jest troszkę bez smaku jak dla mnie, ale przynajmniej nie będzie problemów z piciem tego "bo niedobre"
(...)
To jest ten napar z DOZ? W piątek podejdę do zielarskiego i zapytam czy mają. Może się po świętach skuszę, ale obawy mam.
Cytat:
(...)

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

ja mam te większe 60x90 cm, 5 wystarczy. Swoją drogą to chore, żeby coś takiego trzeba było brać ze sobą...
Wiesz co, ja po Tardyferonie nie mam właśnie problemu z zaparciami. A teraz to wręcz za często odwiedzam WC i myślę, że antybiotyk mi w tym jeszcze dopomógł. Dlatego napisałam o obu specyfikach.

Mam zamiar takie same kupić, przynajmniej wielkościowo. Jeden na łóżko, w razie 'w'.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:47   #2049
muron
Zakorzenienie

no to może ten antybiotyk.
U mnie raz, że tardyferon, dwa, że mam późną ciążę i to niestety normalne. ALe powiem, że męczy przeokrutnie...

dziś już spadam, idę coś zjeść. Czuję się jak więzień nie mogąc jeździć autem

kurcze ruchy z wbijaniem drutu mam znowu, ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-15 o 18:49
Stary 2010-12-15, 18:49   #2050
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
To jest ten napar z DOZ? W piątek podejdę do zielarskiego i zapytam czy mają. Może się po świętach skuszę, ale obawy mam.
Nie, mama kupiła mi w zielarskim innej firmy, sypana (nie w torebkach) (choć to nie ma znaczenia) ale jutro po drodze do domu pewnie pojadę do DOZu po moje zamówienie i będę mieć drugą paczkę.
Ale po Świętach to przecież będziesz już w terminie, to co za różnica? Boisz się że urodzisz przed Nowym Rokiem?

Babcia dziś dzwoni do mamy, pyta o mnie. Mama mówi że mój TŻ się smieje że może w pełnię urodzę czyli 21.12, a babcia na to: "No to powstrzymajcie ją jakoś przez te 10 dni do 1.01"
Stary 2010-12-15, 18:49   #2051
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez KajaB26 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ciesze sie ze Was znalazłam niestety nie udało mi się przeczytać dokładnie całego wątku, ale mam nadzieję, ze nadrobię zaległości. Ja mam wyznaczony termin na koniec stycznia, ale najprawdopodobniej będę miała cesarskie cięcie już w drugim tygodniu stycznia...a to dlatego, że mam w brzuszku wesołą dwójkę Zauważyłam, że jest wśród Was przyszła mama bliźniaczek zazdroszczę tym z Was, które od początku cieszą się ciążą i do tej pory funkcjonują samodzielnie. U mnie w sierpniu zaczeły się problemy, od tego czasu 3 razy byłam w szpitalu a w domku moge tylko leżeć i wstawać do toalety. To, że jestem juz w 33 t.c. to dla mnie wielkie szczęście
Chciałam zapytać czy chodzicie regularnie na KTG? Ja mam jedynie USG na wizytach i to tyle...
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie. Pozdrawiam
a witamy, witamy proszę podaj termin porodu, żeby można było Cię wpisać na naszą listę
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 18:50   #2052
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mama kupiła mi w zielarskim innej firmy, sypana (nie w torebkach) (choć to nie ma znaczenia) ale jutro po drodze do domu pewnie pojadę do DOZu po moje zamówienie i będę mieć drugą paczkę.
Ale po Świętach to przecież będziesz już w terminie, to co za różnica? Boisz się że urodzisz przed Nowym Rokiem?

Babcia dziś dzwoni do mamy, pyta o mnie. Mama mówi że mój TŻ się smieje że może w pełnię urodzę czyli 21.12, a babcia na to: "No to powstrzymajcie ją jakoś przez te 10 dni do 1.01"
no mnie tak teświoa gada, wstrzymaj, wytrzymaj, biedne dziecko, 5 dni przed nowym rokiem etc. A to dla mnie stres jest okrutny i jeszcze presję czuję.

Stary 2010-12-15, 18:56   #2053
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
no mnie tak teświoa gada, wstrzymaj, wytrzymaj, biedne dziecko, 5 dni przed nowym rokiem etc. A to dla mnie stres jest okrutny i jeszcze presję czuję.
A ja mam to głęboko gdzieś co ktoś gada mi na ten temat Mnie jest wszystko jedno czy przed Nowym Rokiem czy po. W grudniu też się rodzą dzieci i żyją szczęśliwie (jak moja znajoma) więc takiego problemu nie widzę.
Stary 2010-12-15, 19:03   #2054
Chantalle
Raczkowanie

fajna sesja z porodu:
http://kristencook.com.au/blog/wills...phy-melbourne/

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:06   #2055
agape
Zadomowienie

Dzięki za miłe słówka a z drzewka to jestem strasznie dumna

kajaB26
rowniez witam nowa mame gratuluje blizniakow

my dziś na SR kąpaliśmy niemowlaczki-laleczki i oczywiście zapomniałam umyć jąderka małemu ale z żywym to pewno będzie niesamowity stresior za pierwszym razem

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:17   #2056
marleen32
Rozeznanie

Agape piekny zgrabny brzuszek
Kaja witamy
Karina ja mieszkam w Niemczech

Mojemu TZ zebralo sie na wspomnienia, wiec wlaczyl kasete,ze starsza corka jak niemowlakiem byla i....chyba zaczne sie bac,ze znow mnie to czeka ,a z drugiej strony przynajmniej nie pyskowala :P
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:29   #2057
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
fajna sesja z porodu:
gratuluję zdanego egzaminu

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Dzięki za miłe słówka a z drzewka to jestem strasznie dumna

kajaB26
rowniez witam nowa mame gratuluje blizniakow

my dziś na SR kąpaliśmy niemowlaczki-laleczki i oczywiście zapomniałam umyć jąderka małemu ale z żywym to pewno będzie niesamowity stresior za pierwszym razem
dlatego ja wybrałam dziewczynkę
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:46   #2058
make_up_istka
BAN stały

Fajna ta sesja. Fajnie by było mieć takie zdjęcia, ale ja bym nie chciała żeby przy porodzie obok stał jeszcze fotograf z aparatem. Myślę że nie czułabym się wtedy swobodnie.
Stary 2010-12-15, 20:05   #2059
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Fajna ta sesja. Fajnie by było mieć takie zdjęcia, ale ja bym nie chciała żeby przy porodzie obok stał jeszcze fotograf z aparatem. Myślę że nie czułabym się wtedy swobodnie.
Sesja naprawdę fajna. Moja koleżanka z pracy chwaliła się kiedyś zdjęciami z pierwszego porodu. Większość zdjęć z dokładnym zbliżeniem krocza A wszystko w ładnym albumie.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 20:20   #2060
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Włąśnie wróciłam od lekarza. Jutro kładę się do szpitala na parę dni...Szyjka mi się skróciła o 0,5 cm a młody strasznie śpieszy się do wyjścia - napiera na szyjkę...Dostanę jakieś zastrzyki, żeby się szybciej płuca wykształciły, w razie wcześniejszego porodu...Gin powiedział, że grozi mi przedwczesny poród a termin mam na 2.02...Trzymajcie się, odezwę się jak mnie wypiszą...
powodzenia 3majcie sie oboje

wizualnie ten drugi

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja mam ranę po wyrostku, także znam ten ból...akurat główką mało tan uderza, ale za to nie raz czułam na ranie małe rączki...to takie niezbyt przyjemne uczucie. Ciebie też zawsze pytają się lekarze, po czym masz ranę?? Bo ja mam swoją nietypową - wszerz brzucha.

pierwsze rozstępy na brzucholu to dookoła blizny :P wyglądały jak rączka, się ułożyły promieniscie jak palce

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie odzywałam sie dość długo, ponieważ leżę w szpitalu i nie mam dostępu do neta. \teraz koleżanka pożyczyła mi na chwilę kompa. Pisałam jakiś czas temu, że czekam na to USG dokładne no i po badaniu wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że mały ma powiększone serduszko, niskie tętno i podejrzewają niewydolność krążenia u niego, tylko, nie wiedzą czym może być spowodowana, ponieważ wady serca nie widać i teoretycznie wszystko jest ok. Dodatkowo maluch nie przybiera na wadze, jest bardzo malutki, to już 35 tc a on waży zaledwie 1800g i przez osttani tydzien jakby w ogóle nie przybrał. Nie wiem juz co mam o tym wszystkim myśleć, sprawdzali łożysko i wszystkie przepływy są prawidłowe a on stanął w miejscu i ciągle taki mały. Lekarze twierdzą, że męczy się u mnie w brzuchu i że raczej do końca nie dochodzę i że najprawdopodobnije będę musiła rozpakować się wcześniej. Chcą chyba poczekać aż skoncze 36 tydz i ewentualnie w 37 albo cesarka albo wywołają poród, wszystko zależy od tego, jak mały będzie się czuł i jak będzie pracowało jego serducho. Załamałam się, bo odżywiam się jak trzeba, biorę witaminy i żadnych efektów nie widać. Strasznie się boję o niego, nie wiem co z tego wyjdzie. Dzisiaj o 15 mam miec kolejne USG, zobaczymy co tym razem wyjdzie. Do tego wszystkiego jeszcze do mnie przyplątały sie bakterie coli, masakra jakaś, mam już dość. Nie mam czasu i mozliwości, zeby nadrobić teraz Wasze posty, ale mam nadzieję, ze u was jest dużo lepiej. Pozdrawiam
dużo zdrówka życzę i jak najpóźniejszego rozpakowania

Cytat:
Napisane przez KajaB26 Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać czy chodzicie regularnie na KTG? Ja mam jedynie USG na wizytach i to tyle...
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie. Pozdrawiam
Witamy, ja nie miałam jeszcze KTG [dzisiaj koncze 34 tc]

Cytat:
ja też, ja też wpisujcie mnie na listę

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
powiedzcie mi dziewczyny te podkłady poprodowe na łóżko to jakiej mają być wielkości....???
chyba 60x90

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość

taa... GLS, w ciągu ostatniego tygodnia dostarczyli mi 3 paczki [każda bez problemu], a przez czwartą to myślałam że już urodzę ;p
wysłana z firmy w tamten pon [6go] - niestety kurier stwierdził, że nie ma takiego adresu [ciekawe na jakiej podstawie],
w pon w tym tyg [13go] dzwonie do firmy sprzedającej, pytam o nr przesyłki i sprawdzam na stronce - od 6go nie ruszana w ogole, sobie kwitła w magazynie cały tydzien... [a podobno GLS zapewniał, że już wyszła]....
"mały" ochrzan i we wtorek od razu aparat sobie przyjechał co śmieszniejsze, koleś z tej firmy sprzedającej do mnie z txt: a może pani sobie sama odebrac z magazynu? [magazyn w czeladzi]

ja prezenty mam już wszystkie i spakowane wszystkie [zeszło chyba 2 rolki taśmy klejącej i 10 rulonów papieru do pakowania :/ ale tam były gifty od nas dla wszystkich, od rodzicówdla wszystkich, od sis, od jej chłopaka i jeszcze dla jego rodziny ; tak więc chyba 3 dni to wszystko ogarniałam ;p ]

i zakupy świąteczne też już wszystkie załatwione, dzisiaj ozdoby do pierników dokupiłam i w sob będę się bawić w lukrowanie

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2010-12-15 o 20:24
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 20:48   #2061
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam podobnie, ale nie wiem, czy to nie ma związku z Tardyferonem i antybiotykiem.

Witamy.
Ja to chyba KTG będę dopiero w szpitalu mieć.
Ja jestem chętna na fan club cytrusów, hehe. A ja po Tardyferonie straszne zaparcia miałam, zresztą po odstawieniu też się męczę, ale daję radę codziennie.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość

pierwsze rozstępy na brzucholu to dookoła blizny :P wyglądały jak rączka, się ułożyły promieniscie jak palce
[dzisiaj koncze 34 tc]

ja też, ja też wpisujcie mnie na listę

chyba 60x90

ja prezenty mam już wszystkie i spakowane wszystkie [zeszło chyba 2 rolki taśmy klejącej i 10 rulonów papieru do pakowania :/ ale tam były gifty od nas dla wszystkich, od rodzicówdla wszystkich, od sis, od jej chłopaka i jeszcze dla jego rodziny ; tak więc chyba 3 dni to wszystko ogarniałam ;p ]

i zakupy świąteczne też już wszystkie załatwione, dzisiaj ozdoby do pierników dokupiłam i w sob będę się bawić w lukrowanie
Ja na szczęście (odpukać) nie mam rozstępów, oby tak już zostało.

Zazdroszczę prezentów, że już kupione i popakowane...ja zwykle jakieś 2 tygodnie przed Świętami miałam wszystko popakowane, w tym roku się lenię coś...muszę jeszcze tyyyle dokupić.

Ja wróciłam z sr, teraz lezę z mężem w łóżku i oglądam mecz. Miłego wieczorku!!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:30   #2062
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Sesja naprawdę fajna. Moja koleżanka z pracy chwaliła się kiedyś zdjęciami z pierwszego porodu. Większość zdjęć z dokładnym zbliżeniem krocza A wszystko w ładnym albumie.
O rany, musiałaś mieć fajną minę oglądając te zdjęcia
To tak jak mój kolega chwalił się zdjęciami z pierwszych chwil po porodzie (właściwie już po porodzie, jak tylko mała wyszła z brzucha) swojej córeczki - jego partnerka do połowy goła bo koszula podciągnięta do biustu, zakrwawione uda, cycek na wierzchu... Masakra. Zadne artystyczne zdjęcia (te w linku są fajne, bo zrobione ze smakiem), po prostu robione przez niego. Nie wiem czy wywołał te zdjęcia i zapomniał ich przebrać przed pokazaniem wśród znajomych na uczelni czy co, ale było to niesmaczne, nie wiadomo gdzie oczy podziać i każdy ukradkiem patrzył się jak kolejna osoba zareaguje...
Teraz TŻ jak chce mi dogryźć to się pyta czy może mi w czasie porodu robić zdjęcia (oczywiście mówi dla żartu, bo jak tylko stwierdził że będzie przy porodzie, to upewniał się że nie będę kazała mu robić zdjęć czy kręcić filmu, tym bardziej z "tamtej strony") - zabiłabym!

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-15 o 21:31
Stary 2010-12-15, 21:38   #2063
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak mój kolega chwalił się zdjęciami z pierwszych chwil po porodzie (właściwie już po porodzie, jak tylko mała wyszła z brzucha) swojej córeczki - jego partnerka do połowy goła bo koszula podciągnięta do biustu, zakrwawione uda, cycek na wierzchu... Masakra. Zadne artystyczne zdjęcia (te w linku są fajne, bo zrobione ze smakiem), po prostu robione przez niego. Nie wiem czy wywołał te zdjęcia i zapomniał ich przebrać przed pokazaniem wśród znajomych na uczelni czy co, ale było to niesmaczne, nie wiadomo gdzie oczy podziać i każdy ukradkiem patrzył się jak kolejna osoba zareaguje...
Teraz TŻ jak chce mi dogryźć to się pyta czy może mi w czasie porodu robić zdjęcia (oczywiście mówi dla żartu, bo jak tylko stwierdził że będzie przy porodzie, to upewniał się że nie będę kazała mu robić zdjęć czy kręcić filmu, tym bardziej z "tamtej strony") - zabiłabym!

w naszych polskich szpitalach, os tow, zwlaszcza facetom nie pozwalaja byc z tej drugiej str... oni maja prawo być kolo naszej glowy , moge ewentualnie pepowine przeciac... choc nie powiem 1 zdjecie jak mi Tż od str glowy zrobil to myslalam ze zabije...

ale na szczescie zadazylam przechwycyc aparat, i co sie nie nadawalo to poszlo do kosza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 21:39   #2064
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
O jaaa...pewnie zapomniał przebrać te zdjęcia przed pokazaniem Nie zazdroszczę
Ja TŻa zostawię za drzwiami. Zobaczy mnie i Małego jak już będzie po

Witam nową Mamę i Gratuluje Bliźniaków!!! Ale fajnie - parka za jednym zamachem!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:48   #2065
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
w naszych polskich szpitalach, os tow, zwlaszcza facetom nie pozwalaja byc z tej drugiej str... oni maja prawo być kolo naszej glowy , moge ewentualnie pepowine przeciac... choc nie powiem 1 zdjecie jak mi Tż od str glowy zrobil to myslalam ze zabije...

ale na szczescie zadazylam przechwycyc aparat, i co sie nie nadawalo to poszlo do kosza

a skąd takie informacje, może w tym co rodziłas tak było. Miesiąc temu mój znajomy był przy porodzie i mówił, że chodził od głowy do dołu i widział wszystko co się dzieje.
Stary 2010-12-15, 21:50   #2066
make_up_istka
BAN stały

Ja TŻa chcę mieć w czasie porodu przy sobie, nawet weźmiemy aparat ale bedzie czekał w torbie aż mała przyjdzie na świat. Zdjęcia będą dopiero na jej badaniu przez pediatrę i później, jak już mnie doprowadzą do porządku

Wiem, ze teraz raczej dbają o to, żeby facet nie patrzył kobiecie między nogi, ale wyjątki się zdarzają. Zdjęcia tego kolegi były robione bardziej od boku, ale i tak za dużo było widać...

Swoją drogą facet może nie chcieć patrzeć między nogi, ale czasami się nie da. Mój wujek ostatnio opowiadał, jak był przy porodzie ze swoją żoną. Wszystko byłoby fajnie, kazali mu stać za głową i nie patrzeć między nogi, ale... wszystkie ściany na sali porodowej były lustrzane! no i jak tu mimo wszystko można było choć przypadkiem nie spojrzeć...?

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
a skąd takie informacje, może w tym co rodziłas tak było. Miesiąc temu mój znajomy był przy porodzie i mówił, że chodził od głowy do dołu i widział wszystko co się dzieje.
To z reguły jest tak, że nie polecają i dbają o to, żeby facet przypadkiem się tam gdzieś w nogach nie plątał, ale jeśli chce tego to nie ma takiego zakazu.
Stary 2010-12-15, 21:54   #2067
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

no wlasnie u nas tak bylo jak rodzilam, jak sie przesunal blizej nog, to mu nawet uwage zwrocili... wiec myslalam ze w polsce to tak wszedzie

Make_ up_ istka z tymi lustrzanymi scianami dobre
Stary 2010-12-15, 22:08   #2068
make_up_istka
BAN stały

Niemniej jednak zawsze trzeba się liczyć z tym, że coś tam zobaczyć może. Tym bardziej jeśli rodzi się w wodzie i jest się zupełnie nago lub kiedy rodzi się w innych pozycjach niż klasyczna leżąca lub półleżąca. Ja TŻa o tym lojalnie uprzedziłam, przede wszystkim dlatego, że rodzenie na sucho na leżąco czy siedząco jest ostatnią rzeczą jakiej chcę, ale to go na szczęscie nie zniechęciło. Powiedział że tak czy siak mnie kocha i nic tego by nie zmieniło i tak czy siak nie wyobraża sobie żeby miało go nie być.
Na szczęście u nas na porodówce nie ma luster
Stary 2010-12-15, 22:33   #2069
vilya
Zadomowienie

Ja nie widzę problemu żeby mój mąż patrzył. W końcu to mąż a nie obcy człowiek. W ogóle to mnie dziwi zwracanie uwagi przez lekarzy w takiej sytuacji - co ich to obchodzi jakie są relacje między partnerami i czego sobie oni życzą. Ma ochotę niech patrzy jeżeli partnerce to nie przeszkadza.
Stary 2010-12-16, 06:42   #2070
mysiopez
Zadomowienie

witam z rana

ja właśnie szykuje się do lekarza. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było okej!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości