|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- ja mam te większe 60x90 cm, 5 wystarczy. Swoją drogą to chore, żeby coś takiego trzeba było brać ze sobą...
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() tez biorę;-) A dziś miałam taki ból żołądka, że musiałam położyć się. Nie nie podbrzusza. Ewidentnie żołądek. Najpierw mi się napiął brzuch. A potem to. Sądzę, że to tez efekt zaparć, może ucisk przez dziecko. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- zrobiłam frencha na stopach, ależ to była akrobatyka! A te co na CC pamiętajcie, że jak pomalowane paznokcie, to bezbarwnie, french. Po kolorze pod płytką widać czy coś się nie dzieje- np. jak sinieją.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-15 o 17:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy cc czy sn natury nie można miec pomalowanych paznokci żeby było widać zasinienia. W SN też bo kobiety maja problemy z prawidłowym oddychaniem i nie dotleniają siebie i dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
dotarły do Was te kiecki fioletowe?
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-15 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zadomowienie
|
szlag mnie trafi.... kurier dostarcza mi paczkę od 3dni!
a poczta polska po 2 dniach już mi dostarczyła paczkę - szok. Oczywiście do GLS się nie można dodzwonić...także super.
#2047 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jutro jak dowiem się co i jak to jeszcze raz muszę zadzwonić do położnej, potwierdzić (lub nie) że rodzę SN i zapytać w końcu co jest potrzebne u nas w szpitalu, żeby wiedzieć na 100% że wszystko mam, bo na razie to tak mi się tylko wydaje. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- W ciągu ostatniego roku miałam szanse nie raz się przekonać że wysyłanie pocztą priorytetem jest znacznie lepsze od kuriera. A wypróbowałam już ze trzy rożne firmy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A naleśniki zwykłe, czy czekoladowe? Cytat:
![]() Cytat:
Mam zamiar takie same kupić, przynajmniej wielkościowo. Jeden na łóżko, w razie 'w'. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
no to może ten antybiotyk.
U mnie raz, że tardyferon, dwa, że mam późną ciążę i to niestety normalne. ALe powiem, że męczy przeokrutnie... dziś już spadam, idę coś zjeść. Czuję się jak więzień nie mogąc jeździć autem ![]() kurcze ruchy z wbijaniem drutu mam znowu, ałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-15 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale po Świętach to przecież będziesz już w terminie, to co za różnica? ![]() ![]() Babcia dziś dzwoni do mamy, pyta o mnie. Mama mówi że mój TŻ się smieje że może w pełnię urodzę czyli 21.12, a babcia na to: "No to powstrzymajcie ją jakoś przez te 10 dni do 1.01" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
fajna sesja z porodu:
http://kristencook.com.au/blog/wills...phy-melbourne/
#2055 |
Zadomowienie
|
Dzięki za miłe słówka a z drzewka to jestem strasznie dumna
![]() kajaB26 rowniez witam nowa mame ![]() ![]() my dziś na SR kąpaliśmy niemowlaczki-laleczki i oczywiście zapomniałam umyć jąderka małemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Rozeznanie
|
Agape piekny zgrabny brzuszek
![]() Kaja witamy ![]() Karina ja mieszkam w Niemczech ![]() Mojemu TZ zebralo sie na wspomnienia, wiec wlaczyl kasete,ze starsza corka jak niemowlakiem byla i....chyba zaczne sie bac,ze znow mnie to czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
BAN stały
|
Fajna ta sesja. Fajnie by było mieć takie zdjęcia, ale ja bym nie chciała żeby przy porodzie obok stał jeszcze fotograf z aparatem. Myślę że nie czułabym się wtedy swobodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2060 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() pierwsze rozstępy na brzucholu to dookoła blizny :P wyglądały jak rączka, się ułożyły promieniscie jak palce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
wysłana z firmy w tamten pon [6go] - niestety kurier stwierdził, że nie ma takiego adresu [ciekawe na jakiej podstawie], w pon w tym tyg [13go] dzwonie do firmy sprzedającej, pytam o nr przesyłki i sprawdzam na stronce - od 6go nie ruszana w ogole, sobie kwitła w magazynie cały tydzien... [a podobno GLS zapewniał, że już wyszła].... "mały" ochrzan i we wtorek od razu aparat sobie przyjechał ![]() ![]() ![]() ![]() ja prezenty mam już wszystkie ![]() ![]() i zakupy świąteczne też już wszystkie załatwione, dzisiaj ozdoby do pierników dokupiłam i w sob będę się bawić w lukrowanie ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-12-15 o 20:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę prezentów, że już kupione i popakowane...ja zwykle jakieś 2 tygodnie przed Świętami miałam wszystko popakowane, w tym roku się lenię coś...muszę jeszcze tyyyle dokupić ![]() Ja wróciłam z sr, teraz lezę z mężem w łóżku i oglądam mecz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To tak jak mój kolega chwalił się zdjęciami z pierwszych chwil po porodzie (właściwie już po porodzie, jak tylko mała wyszła z brzucha) swojej córeczki - jego partnerka do połowy goła bo koszula podciągnięta do biustu, zakrwawione uda, cycek na wierzchu... Masakra. Zadne artystyczne zdjęcia (te w linku są fajne, bo zrobione ze smakiem), po prostu robione przez niego. Nie wiem czy wywołał te zdjęcia i zapomniał ich przebrać przed pokazaniem wśród znajomych na uczelni czy co, ale było to niesmaczne, nie wiadomo gdzie oczy podziać i każdy ukradkiem patrzył się jak kolejna osoba zareaguje... Teraz TŻ jak chce mi dogryźć to się pyta czy może mi w czasie porodu robić zdjęcia (oczywiście mówi dla żartu, bo jak tylko stwierdził że będzie przy porodzie, to upewniał się że nie będę kazała mu robić zdjęć czy kręcić filmu, tym bardziej z "tamtej strony") - zabiłabym! Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-15 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w naszych polskich szpitalach, os tow, zwlaszcza facetom nie pozwalaja byc z tej drugiej str... oni maja prawo być kolo naszej glowy , moge ewentualnie pepowine przeciac... choc nie powiem 1 zdjecie jak mi Tż od str glowy zrobil to myslalam ze zabije... ![]() ale na szczescie zadazylam przechwycyc aparat, i co sie nie nadawalo to poszlo do kosza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja TŻa zostawię za drzwiami. Zobaczy mnie i Małego jak już będzie po ![]() Witam nową Mamę i Gratuluje Bliźniaków!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a skąd takie informacje, może w tym co rodziłas tak było. Miesiąc temu mój znajomy był przy porodzie i mówił, że chodził od głowy do dołu i widział wszystko co się dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
BAN stały
|
Ja TŻa chcę mieć w czasie porodu przy sobie, nawet weźmiemy aparat ale bedzie czekał w torbie aż mała przyjdzie na świat. Zdjęcia będą dopiero na jej badaniu przez pediatrę i później, jak już mnie doprowadzą do porządku
![]() Wiem, ze teraz raczej dbają o to, żeby facet nie patrzył kobiecie między nogi, ale wyjątki się zdarzają. Zdjęcia tego kolegi były robione bardziej od boku, ale i tak za dużo było widać... Swoją drogą facet może nie chcieć patrzeć między nogi, ale czasami się nie da. Mój wujek ostatnio opowiadał, jak był przy porodzie ze swoją żoną. Wszystko byłoby fajnie, kazali mu stać za głową i nie patrzeć między nogi, ale... wszystkie ściany na sali porodowej były lustrzane! ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- To z reguły jest tak, że nie polecają i dbają o to, żeby facet przypadkiem się tam gdzieś w nogach nie plątał, ale jeśli chce tego to nie ma takiego zakazu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie u nas tak bylo jak rodzilam, jak sie przesunal blizej nog, to mu nawet uwage zwrocili... wiec myslalam ze w polsce to tak wszedzie Make_ up_ istka z tymi lustrzanymi scianami dobre ![]()
![]() |
#2068 |
BAN stały
|
Niemniej jednak zawsze trzeba się liczyć z tym, że coś tam zobaczyć może. Tym bardziej jeśli rodzi się w wodzie i jest się zupełnie nago lub kiedy rodzi się w innych pozycjach niż klasyczna leżąca lub półleżąca. Ja TŻa o tym lojalnie uprzedziłam, przede wszystkim dlatego, że rodzenie na sucho na leżąco czy siedząco jest ostatnią rzeczą jakiej chcę, ale to go na szczęscie nie zniechęciło. Powiedział że tak czy siak mnie kocha i nic tego by nie zmieniło i tak czy siak nie wyobraża sobie żeby miało go nie być.
Na szczęście u nas na porodówce nie ma luster ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzę problemu żeby mój mąż patrzył. W końcu to mąż a nie obcy człowiek. W ogóle to mnie dziwi zwracanie uwagi przez lekarzy w takiej sytuacji - co ich to obchodzi jakie są relacje między partnerami i czego sobie oni życzą. Ma ochotę niech patrzy jeżeli partnerce to nie przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() ja właśnie szykuje się do lekarza. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było okej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.