|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że już jesteście w domku
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Mała na spacerze spała mi 3h15min
![]() ![]()
#2043 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- nasz tatuś tez nam pozazdroscil i zazyczyl sobie familijna czapke (hehe tez z mysza!). chyba dostanie od mikolaja ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() szkoda,ze u nas nikt nie pomyslal nad takim prezentem... W.dostal kase,ktora juz dawno sie rozpłyneła;p karolina- chyba Twoja siora nie ma dzieci co? ;/;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tatus Wasz niech szybko wraca bo rownowaga w przyrodzie (i na lizazu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Pani gadżet widziałam kiedyś takie super wypaśne ![]() Ja mam garnek parowy na gaz. Ja tak miałam w piątek, no i weekend odchorowałam ![]() Dodzwoniłam się na basen, u mnie preferują wnoszenie dzieci pod sam basen w fotelikach bo bezpieczniej.
![]() |
#2050 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Duży skok rozwojowy Zahamowanie przyrostu wagi może pojawić się, gdy dziecko zdobywa nowe umiejętności. Po raz pierwszy można je obserwować około 4. miesiąca życia. Szkrab staje się wtedy ruchliwy, uczy się przekręcać z plecków na brzuszek i chętnie sięga po zabawki. Traci sporo energii i szybciej spala kalorie. A ponieważ jest zaabsorbowany otoczeniem - je rzadziej. "Chudnięcie" będzie też towarzyszyć nauce siadania, raczkowaniu i stawianiu pierwszych kroczków. Zanim zaczniesz martwić się wagą malca, przypomnij sobie, czego nauczył się w ostatnim czasie. dooobra, tego się trzymam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Diabli no akurat przykład Adasia i Cynamonowej powinien Cię zmotywować do dalszego cycowania. Bo kp im pomogło szybciej poradzić sobie z bakcylem. Lekarze dawali mu jeść tylko przez sonde a Cynamonowa po kryjomu przystawiała małego i na dobre im to wyszło.
Serduszko macie zbadane, wszystko jest pięknie! Wiec nie smutaj już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A basenu to wam zazdroszczę...my najbliższy mamy właśnie w BB a to lekko ponad 30km niestety. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie teraz nawet w domu mi zimno i się zastanawiam, co będzie dalej ![]() Co to za kostka, bo chyba coś przegapiłam?
![]() |
#2054 | |||
Zakorzenienie
|
aaa miałam Wam napisac jakie mamy fajne osiedle
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a basen - hmm może nie co tydzien, ale np. co 2 tyg. bylibyście w stanie zrobić sobie wycieczke do bb? na naszym basenie zajecia sa w niedziele, wiec można sobie zorganizować rodzinna wycieczke ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile razy stawiałaś mnie do pionu, co? Ile razy Ci pisałam, że Daro przybrał w tydzień 10 gram i mam zwątpienie, a Ty mnie na nogi stawiałaś i tak postawiłaś, że nam teraz rozszerzanie diety nie idzie. Tak wiec na pewno Neli też służy Twoje mleko, a że szkraby są coraz bardziej energiczne i ruchliwe to stąd pewno ciągle ta waga. Najważniejsze, że nic jej nie leci w dół. TULASY!!!
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=diabli;43823640]u nas w poczekalni sa jeszcze plastikowe krzesełka do karmienia. można sobie takie "przygarnąć" i zabrać do szatni :P dziecko sobie w nim siedzi i czeka, a rodzic ma trochę lzej. aaa i w pierwszej części na podłodze sa takie materace jak w szkole
![]() super waga ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- w jednej strony pewnie marketing, a z drugiej do mnie akurat argument oswajania z woda od najmłodszych lat jest sensowny...widze na basenie jak polroczniaki chlapią i szaleją, kwicza na widok wody. widze roczniaki skaczące do wody, nurkujące...moja siostra nie mogla wyjść z podziwu, bo szymek jest w grupie szesciolatkow i tam dzieci wręcz wody się BOJA, a nauka pływania już nie jest taka "spontaniczna" i dużo trudniej dziecku to przychodzi. [COLOR=silver] dzięki za odpowiedzi dotyczące basenu!! Właśnie w koncu się doczekałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wojtek w ponad miesiąc przybrał 300g, to i tak mało jak na niego ,ale jestem przygotowana na to, że w najbliższym czasie może w ogóle nic nie przybrać, karmić piersią będę, na pewno w moje mleko wątpić nie będę ! ![]() Wojtuś szaleje, ciągle się rusza, wszędzie włazi, staje na kolana, na stopy... spala dużo kalorii ![]() a Nelka m.in na basenie "kilogramy" traci ! ![]() justyna- jestem ciekawa czy Wojtusiowi teściowie zrobią jakiś prezent... na razie cisza w tym temacie na razie kilka razy dali kasę... === w sobotę postanowiłam,ze jade razem z Młodym do tżta siostry na imieniny... trochę się boję. bo to będzie pierwsza noc Wojtusia poza domem.. będziemy nocować u teściów, zobaczą (i usłyszą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie z tą piekanią ![]() O kostkę myślę o tej i chyba tą też Wojtuś się bawi ale tego nie jestem pewna ![]() http://www.ceneo.pl/9096577 Co do przybierania...ja nei wiem jak teraz mała przybiera bo ważymy ją tylko przy okazji szczepień. W domu nie mam nawet wagi dla dorosłych...Wychodzę z założenia, że nie wyje z głodu to znaczy że nie jest głodna i jest ok. A ile ten basen kosztuje?? Można jakoś przyjść na jedne zapoznawcze zajęcia? Cos czuję, że Tż nie będzie zbyt chętny tym bardziej w zimie.
![]() |
#2060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super piekarnia szkoda, że u nas takich nie ma... nikt tu nic za darmo nie da... a nie sorry ostatnio w aptece kupowałam tżtowi tabsy na zgagę i miałam Młodego na rękach to pani dała mu smoczek-lizak ![]() fajnie, ale W. raczej na razie nie skorzysta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2062 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jakoś dzisiaj jestem bez sił ![]()
![]() |
#2063 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sama bym pewnie nie kupiła, bo nie lubię zbytnio takich grających zabawek, ale W. dostał od mojej koleżanki na chrzest ![]() ogólnie polecam- ładnie gra, nienachalnie, fajne odgłosy zwierzątek, świecące przyciski itp , Młodemu się bardzo podoba ![]() na początku chciał ją tylko "zjadać" ale teraz zauważa więcej możliwości zabawy ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ja moich ostatni raz widziałam we wrześniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | ||
Zakorzenienie
|
Justyna - w temacie kostek. Nela u kardiologa dorwala kostke i nie chciała jej oddac
![]() http://allegro.pl/kostka-przestrzenn...722566720.html obrotowe lusterko, fajne kulki na koncach, które moglaby idealnie muldac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Raczkowanie
|
welflon był w główce bo na rączce nie umiała znaleźć żyły, a ja się bałam, że go wyrwie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nam dzien minął pod znakiem piosenek i tanczenia:
bylo boogi woogie: http://www.youtube.com/watch?v=sXqaZUp2N-w kaczuszki: http://www.youtube.com/watch?v=zW1_ANe0l94 mydło: http://www.youtube.com/watch?v=SyFrrC30vVA witaminki: http://www.youtube.com/watch?v=oS0jOniHD8g szczotka pasta: http://www.youtube.com/watch?v=UvdOLgaJjg0 ale myśle ze z takim 2 letnim dzieckiem to będą dopiero tance niech się sąsiedzi boją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas wenflon zmieniali średnio co 2-3 dni bo się zatykał, raz to mu tak założyli na dłoń że tylko motylka od wenflona było widać bo miał 2 tyg i taką malutką rączkę ![]() Jak byłam w CZD w Katowicach to był chłopczyk który miał wenflon założony w szyi. Masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my też w końcu musimy rozpocząć "kaszkowanie" ![]() ostatnio za każdym razem tż jedził sam na rodzinne imprezki, a ja zostawałam sama z synkiem... w koncu bedzie cos innego może Wojtek da rade ![]() potem zdam relację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.