Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 07:44   #2041
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

kejt czyli zyjecie? i niebieski płomień was nie pochłonął?)ja już myślałam, ze ty ten gar z wodą opuściłaś czy coś haha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 07:46   #2042
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

ej dziewczyny oddawac mi moja godzine snu...ktora mi zabrala - przyznac sie i odeslac

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-15, 07:52   #2043
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oli może niech nie rzuca, a szuka coś nowego i wtedy będzie mógł rzucać z satysfakcją!

Eve a co to za maska na stopy? Moje wołają o pomoc bardzo!
http://allegro.pl/purederm-zluszczaj...9945226.htmlvo ta, bardzod polecana przez moje kolezanki

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wojtek przestal spac jak mial 7 miesiecy, bo zeby zaczely wychodzic

A Marysi wez.do.samolotu jakas nowa ksiazeczke czy zabawke i daj podczas startu/ladowania. Zeby uszy.nie bolaly jamiegos.slodycza w buzke
mojej zeby szly praktycznie "bezobjawowo" okolo 9 miesiaca, ale nie mialo to wplywu na sen.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Wieie co? Gabrysia umie już załapać swoje stópki i przyciągać je do siebie, zdolniacha moja Kombinuje jak je przyciągnąć do buzi i polizać Jeszcze trochę i jej się uda.
klask i:

en podeslij linka do bloga

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 07:57   #2044
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja się witam i nic nie pisze i zabieram moje mydełko Fa

TARI!!!!

Będzie ok??
http://www.otulacz.pl/product/woombi...-10kg-otulacz/
pewnie tak, my się jeszcze wbijamy w to mniejsze ale już niedługo będę w to przekładać

karo,

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2013-11-15 o 07:59
yevele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 07:58   #2045
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Nie wiem kiedy nadrobię wczorajszy dzień..dzisiaj też średnio z czasem u mnie będzie..popołudniu jedziemy na imprezę mojej mamy z okazji 50-tki

Wczoraj upiekłam jabłecznik, w błaszce wygląda gorzej niż za pierwszym razem, ale liczę na to, że w przekroju będzie ładny no i dopieczony i smaczny..
Wiecie co jest najgorsze? Upiec ciasto i nie móc go zjeść

Mały ostatnio znowu im bliżej rana śpi po 1h gdzie przez jakiś czas spał po 2h.. I tak samo gdy przez jakiś czas sypiał po 2-2,5h, to teraz po 1h40'..a naprawdę nawet 20min. robi dla mnie ogromną różnicę.

Wczoraj dostałam przepustkę na wypad z domu bez dziecka.. Zrobiłam zakupy spożywcze i Małemu w Tesco kupiłam 2pak śpioszków i 5pak body na krótki rękaw.. za chwilę nie będzie miał w czym spać..już nóg w pajacach nie prostuje.. śpiochów mu nie kupuję, więc też nie posiada
Miałam też sobie coś kupić, ale za mało czasu na wszystko, więc mam obiecaną sobotę na wyjście do galerii.. znając życie ciężko mi będzie doopsko ruszyć a później znowu będę stękać, ze nie mam się w co ubrać.. muszę kopa na zapęd dostać

Wyje już ten mały szogun..co za niecierpliwe stworzenie..idę...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 07:59   #2046
taribari
Zadomowienie

Heloł! W sumie sie wyspałam chociaź młody jęczał o stałych porach

Kocur- jak już kupujesz ze stronki, to ja polecam ten z otworami na raczki i nogawkami. Bedzie rosl razem z nim a potem jak sie bedzie odzwyczajac to Karolajn radzili zeby najpier jedna reke wyjac, potem druga

Jakierka- u nas już po uczuleniu. Po zmianie mleka i nawilzaniu kilka razy dziennie mega poprawa. Używam do kapieli plynu Linum Baby, balsamu Linum Baby i smaruje dodatkowo olejem lnianym. Udalo sie uniknac parafiny jeśli bedziesz chciala to Ci kupie i wysle. Kosztuja ok. 20 zl.

Ita- zaraz wejde do klubu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:14   #2047
dzoan
Zakorzenienie

A i zauważyłam u Małego suche placki na nóżkach.. są w kolorze skóry dlatego dopiero po przejechaniu dłonią po ciałku wyczuwalne.. małe szorstkie, z bliska jakby popękana skóra... nie wiem czy na brzuszku nie zaczynają wyrastać jeszcze 2.. czy tak wygląda AZS albo skaza? Skazę już dawno zdiagnozowała położna na wizytach.. ale wtedy miał suche czerwone łuszczące się placki na policzkach i między brewkami.. jak ograniczyłam nabiał, to była poprawa. Dlatego teraz tego AZS się obawiam cholcia

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:18   #2048
Samantha7
Zakorzenienie

Domi- obecnie jestem w takim stanie ze marze tylko zeby przespac choc jedna noc.
Byc moze napewno bede kiedys za tym tesknic, ale teraz tesknie za snem

Kejt- masakra. U nas jak bys zadzwonila na 911 przez pomylke to oni i tak by przyjechali nawet po jednym sygnale i jak bez celu to $500 min.kara :/ bo tu przyjezdza policja,karetka i straz od razu wsio na raz.
Dobrze ze sie udalo odpalic prad

U mnie znow karmienie. Wyplakalam sie Tz w ramie i mam znow sile zeby walczyc.
Szczerze to mialam isc w styczniu do pracy na pol etatu do jakiegos sklepu bo u mnie w zime z paznokciami z deka cienko, ale powiedzialam dzis Tz , ze se nie wyobrazam wstac w nocy co 2h isc na rano do roboty ,wrocic i walczyc z syneczkiem
Chyba by musial wtedy na mm przejsc albo bym odciagala zeby pol nocy Tz z nim byl pol ja. Inaczej nie widze tego.
Tz ofc uwaza ze bedzie dobrze i damy rade czyli, ze ja dam rade

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:19   #2049
ona8686
Zakorzenienie

idzia dla Michasia

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
BALONIKU jak dostaniesz skierowanie od pediatry to zadzwoń o terminy i jak będzie w przeciągu 4 tyg to idź na NFZ a jak terminy będą dalekie to po prostu prywatnie.
I dla Gabryni za nowe umiejętności!

Hmm moje dziecko spało od 22:00 do 6:00 rano Jestem w szoku.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Chyba zabrałaś nam dobre fluidy ze spaniem
Czy pediatra może wystawić skierowanie na to usg? Ja sie ostatnio pytałam czy mi wystawi tu u nas w miesicie, bo jechać 60km mi sie nie opłaca. A ona mi powiedziała, że nie moze i wystawi tylko na usg brzuszka.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie usg. Kejt, ona- gdzie robiłyście w Wawie jeśli mogę spytać?
Nie, w Radomiu.

Dzień dobry.
Chyba Franek nie będzie jadł z butli zanosi się takim płaczem, że szok. Dziś 2 pobudki, oczywiście głodny a tylko zrobił łyka i płacz.
Ręce mi opadają. Już nie mam pomysłu na niego.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:21   #2050
Samantha7
Zakorzenienie

Moj maly ma sucha skore na polikach. Mial zaczerwienione az jakby poparzone czy cos.
Szyje ma tez odparzona bo jej nie ma wiec tam wiecznie nie dochodzi powietrze i mi lekarka dala hydrocortizon 1% ointment i po 1 uzyciu to z buzi zniklo

Stary 2013-11-15, 08:24   #2051
czerwony_balonik
Zadomowienie

Agrafka tak właśnie planuję zrobic

Oliath w porownaniu z twoim doswiadczeniem to ja sie nie znam dlatego draze temat,bo napisalas zeby nie dawac tej oliwy,ale dlaczego? jest jeszcze za wczesnie?

Dzis karmienia były o 00:30, 4:00 i 8:00. Idziemyzaraz na szczepienia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 08:30   #2052
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A i zauważyłam u Małego suche placki na nóżkach.. są w kolorze skóry dlatego dopiero po przejechaniu dłonią po ciałku wyczuwalne.. małe szorstkie, z bliska jakby popękana skóra... nie wiem czy na brzuszku nie zaczynają wyrastać jeszcze 2.. czy tak wygląda AZS albo skaza? Skazę już dawno zdiagnozowała położna na wizytach.. ale wtedy miał suche czerwone łuszczące się placki na policzkach i między brewkami.. jak ograniczyłam nabiał, to była poprawa. Dlatego teraz tego AZS się obawiam cholcia
U nas sie tak skaza zaczynala. Potem doszly brzydkie krosty na policzkach. Stosuj emolienty kilka razy dziennie moze zniknie polecam linum baby.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-15, 08:32   #2053
karolajn1987
Wtajemniczenie

Ja tylko napiszę ze nocka u nas raczej bez zmian. Jedynie to dluzej spala od 21 do 1, bo dostala kaszke i Camillie na zeby. Potem co 2 h.
Ide sie powiesić, bo z tym okresem i brakiem dnu czuje sie jak kupa

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-15, 08:35   #2054
Samantha7
Zakorzenienie

W ogole to wspolczuje Jakierka bo ja se nie wyobrazam zebym miala zjesc mieso. Zrezygnowalabym chyba z kp albo do dietetyka poszla bo nie przelknela bym nawet kawalka kurczaka. Pamietam jak w ciazy rzygalam od kielbasy az zolcia dwa razy robilam pidejscie i moj organizm odrzuca padline.

A co do mleka to pomyslalam ze moze te lactose free by sie nadalo ?
Sa tez sery veganskie. Niektore b.dobre. Pewnie musialabys wtedy brac vit.b12 miec shots z niej.
Nie wiem veganki jakos tez maja dzieci i zyja wiec mysle, ze mozna dac rade. Pewnie to tez kwestia $ . Niestety se tak ludzie zrobilismy taki los, ze zeby zdrowiej zjesc to trzeba zaplacic wiecej. Teraz marchweka z pola babci drozsza od tej made in China

Ona - to jak nie z butli to jak bedzie jadl?

---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja tylko napiszę ze nocka u nas raczej bez zmian. Jedynie to dluzej spala od 21 do 1, bo dostala kaszke i Camillie na zeby. Potem co 2 h.
Ide sie powiesić, bo z tym okresem i brakiem dnu czuje sie jak kupa

Karo pozycz sznura

Stary 2013-11-15, 08:42   #2055
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Agrafka tak właśnie planuję zrobic

Oliath w porownaniu z twoim doswiadczeniem to ja sie nie znam dlatego draze temat,bo napisalas zeby nie dawac tej oliwy,ale dlaczego? jest jeszcze za wczesnie?

Dzis karmienia były o 00:30, 4:00 i 8:00. Idziemyzaraz na szczepienia.

Dajcie i mi sznur. Wykończyć się można. Dają nam w kość nasze dzieciaczki

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:44   #2056
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ona - to jak nie z butli to jak bedzie jadl?

Łyżeczką - kaszki, zupki, deserki. To dopiero będę miała chwilę dla siebie ale co ja mam zrobić jak już nic na niego nie działa gdy podaje mu butelkę.
Wczoraj zakupiłam nawet zwykła butlę, z innym smoczkiem i nic. To samo.
Najwyżej rozejrzę się jeszcze za jakimś kubeczkiem.

Jeszcze dzisiaj spróbuje jednej rzeczy. Podam mu wszystkie smoczki od butelek, tak same, jeśli będzie je ssał to będzie dla mnie jasne, że coś z przełykiem jest nie tak. Ewentualnie brzuszek - jelita.
Zaraz ale przecież łyżeczką je

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-11-15 o 08:45
Stary 2013-11-15, 08:46   #2057
skylie
Wtajemniczenie

Witam sie i ja

Zastanawialam sie dlaczego ostatnio oczy same mi sie zamykaja w dzien. Obstawialam przesilenie jesienne, ale dzisiaj w nocy staralam sie byc przytomniejsza i zapamietac o ktorej wstaje i okazalo sie ze moj dziec spi od 19-24 a potem pobudki co 1-1,5h Teraz cwaniara odsypia a ja ledwo na oczy widze.
DOMI- tym wiekszy szacun

OLIATH- wczoraj juz nie dalam rady Ci odpisac. Jesli moge cos doradzic to niech maz zmienia prace czym predzej. Powiem Ci ze moj maz przechodzi przez to samo. Super stanowisko, dobrze platna, ale tez bardzo duza odpowiedzialnosc, kupa stresu i nerwow. Dopoki czerpal z niej radosc byl zmeczony ale zadowolony. Niestety w pewnym momencie doszlo zmeczenie materialu, kupa dodatkowych nerwow, stresu i odpowiedzialnosc za nie swoje decyzje. Mial dosc. Bardzo przelozylo sie to na jego zdrowie, nasze relacje i rodzine. W koncu zrezygnowal i byla to nasza najlepsza decyzja. Szkoda tylko ze nie podjelismy jej 1-2 lata wczesniej Odzyl. Wyluzowal. I jest duuuuuzo lepiej niz bylo. Zadna praca nie jest warta tego aby posiecic dla niej swoje zdrowie i zycie prywatne.

Pewnie ze balam sie co bedzie. Czas wydawalo sie malo odpowiedni- ja w ciazy, drugie dziecko w domu... Ale teraz poswieca za to bardzo duzo czasu rodzinie. Relacje z Wojtusiem ma takie ze az czasami zazdrosc mnie chwyta jak sie chlopaki dogaduja i wariuja razem. A kasa? Tez mam stres, bo mamy kredyt, duze oplaty, etc i z samej mojej pensji nam nie wystarczy nam na oplaty i spokojne zycie, ale wiem tez ze mam bardzo madrego meza i wierze ze biznes ktory rozkreca da mu nie tylko satysfakcje ale i odniesie sukces Jesli ja go nie bede wspierac i wierzyc w niego to kto?

JAKIERKA- jesli masc z natybiotykiem sie nie sprawdzila to nie wiem. Z antybiotykiem doustnym wahalabym sie

SAM- zawsze na gwizadke mozesz zainwestowac w stoppery dla siebie

ITA- nie chce nic mowic, ale mnie tez ukradla i to bynajmniej nie godzine

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-11-15 o 08:57
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:50   #2058
Samantha7
Zakorzenienie

Baloniku- za szczepienie.

Oj daja nie ma co :/

A teraz zaluje ze nie kupilam malemu rozowego pajaca na zime. Bo 3-6byly niebieskie, a wieksze byly rozowe i mysle, a pal licho wezme mu rozowy, ale zlitowalam sie nad nim.
I blad bo nie zasluzyl na niebieski za kare powinien w rozu biegac.
No i moj maly dzis lezal na moim brzuchu plecami i se sie pidniosl i usiadl. I trzymalam go tylko za bodziaka i on se siedzial. Ofc nie siedzial dlugo jakos. W ogole robi taka lozke ciagle jak lezy

Czas zasnac. Milego dzionka

Stary 2013-11-15, 08:51   #2059
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
pewnie tak, my się jeszcze wbijamy w to mniejsze ale już niedługo będę w to przekładać

karo,

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Kocur- jak już kupujesz ze stronki, to ja polecam ten z otworami na raczki i nogawkami. Bedzie rosl razem z nim a potem jak sie bedzie odzwyczajac to Karolajn radzili zeby najpier jedna reke wyjac, potem druga
Myślisz.. mój Tż stwierdził, że jak cos jest 2 w 1 to jest do niczego...

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Mam nadzieje, że to nic z tych rzeczy

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Chyba Franek nie będzie jadł z butli zanosi się takim płaczem, że szok. Dziś 2 pobudki, oczywiście głodny a tylko zrobił łyka i płacz.
Ręce mi opadają. Już nie mam pomysłu na niego.
Pił z kubka niekapka od 4 m?? Może to jest rozwiązanie??

U nas rozregulował się dzień i mały już płakał okrutnie przy zasypianiu.

Raczki, spokój, łóżeczko, ryk.. i tak 20 minut

Teraz śpi...Tak się mnie kurczowo trzymał, że myślałam, że wymięknę, ale to by było zgubne dla na obojga

Mój skarbek mały....

Właśnie wstawiłam na parę dynie i ziemniaka

To ze słoiczka przyprawiło mnie o wymioty i wyrzuciłam....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 08:54   #2060
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A co do fotografów to zapomniałam się pochwalić, że prawdopodobnie będziemy mieli sesję fotograficzną dla Małego za free
Super a to po znajomości dlatego za free?

Cytat:
Szkoda ze nie urodzilam sie kangurem. Te to maja latwo. Wsadza dziecia w torbe i se skakaja , obiad moga zrobic, pranie itd.

Keji - ja tak samo pomyślałam że już wylałaś ten wrzątek i zanim doczytałam to zaczełam się zastanawiać co ma wrzątek z garem wspólnego ze światłem

Hej
u nas jedna pobudka nocna także jestem wyspana. Szymek drzemkuje od 10 minut, idziemy dziś w odwiedziny do mojej siostry, mieszka na tym samym osiedlu ale nie bardzo lubie chodzić tam z Szymkiem bo mają dwójkę dzieci i zawsze szaleją tak że uszy mi więdną a Szymek jest wtedy niespokojny, no ale już nie umiałam się wykręcić i musze iść.

Jak mnie wkurzają karetki ciągle jeżdżą mi na sygnale i budzą dziecko dodam że mieszkam na przeciwko szpitala

P.S dzięki za przyjęcie mnie do klubu na FB
Ide do klubu obczaić link do bloga Enleve

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:56   #2061
taribari
Zadomowienie

Do zupek i przecierów powinno dodawać się albo oliwę z oliwek albo olej rzepakowy. Nawet w MM są w składzie. Nie dość że się lepiej wchłaniają witaminy, to jest to źródło omega 3, które ponoć ma zapobiegać ADHD u dzieci .

Kejt ale miałaś przygody w nocy. Ja kiedyś włączyłam tyle sprzęów w domu że wywaliło korki w całym bloku Na szczęście mieliśmy zapasowy bezpiecznik i szybko na klatce wymieniliśmy.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-15, 08:56   #2062
Ewusia709
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!!

Po wielu próbach i podchodach wreszcie udało mi się dotrzeć do napisania czegokolwiek.

Padam na pyszczek, TŻ otwiera sklep z butami więc jesteśmy sami w domu, a Tymoteuszek stał się tak wymagający, że ja czasem nie wyrabiam i nawet nie mam kiedy wody się napić, nie mówiąc o sprzątaniu czy gotowaniu jak mu się coś uwidzi to płacze przez 2-3 godziny i nie wiadomo o co chodzi. Spać nie, jeść nie, pielucha sucha i mega trudno go uspokoić, a wybrać się na spacer to już w ogóle sprawa mega cięzka. Wczoraj to już mi się ręce trzęsły ze stresu jak mu mleko sypałam i narozsypywałam, on płacze przeraźliwie Raz to myślałam, że sąsiedzi mi jakąś policję naślą na ten płacz Tymusia.

Tego wątku nawet nie zdążyłam nic poczytać, nie mam w ogóle czasu na nic, strasznie jestem skołowana i mózg mi normalnie wysiada bo skupić myśli nie mogę na niczym :/

Przepraszam za żale, chciałam tylko dać znać, że jesteśmy i wszystko niby ok, ale ciężko czas płynie.

Przesyłamy buziaki dla Wszystkich

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 08:58   #2063
magolina
Wtajemniczenie

nie mam kiedy nadrobić. Wczoraj cały dzien praktycznie była mama z siostrą, dziś przyjeżdża Tż siostra z synkiem, potem prawdopodobnie teście także biorę się za ogarnianie mieszkania.

Adaś dziś kończy 3 miesiące stawiamy z synkiem soczki, piffka i co tam która ciocia sobie życzy

Miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:01   #2064
taribari
Zadomowienie

Kocur- my mamy taki i sie sprawdza.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-11-15, 09:01   #2065
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Łyżeczką - kaszki, zupki, deserki. To dopiero będę miała chwilę dla siebie ale co ja mam zrobić jak już nic na niego nie działa gdy podaje mu butelkę.
Wczoraj zakupiłam nawet zwykła butlę, z innym smoczkiem i nic. To samo.
Najwyżej rozejrzę się jeszcze za jakimś kubeczkiem.

Jeszcze dzisiaj spróbuje jednej rzeczy. Podam mu wszystkie smoczki od butelek, tak same, jeśli będzie je ssał to będzie dla mnie jasne, że coś z przełykiem jest nie tak. Ewentualnie brzuszek - jelita.
Zaraz ale przecież łyżeczką je

A sprobuj kubka z TT albo sa takie co robia sie jak slomki z Nubu czy cos takiego.
Jak nie to coz bedzie musial wioslowac, ale pic tez musi wiec niech sie uczy z kubeczka.

Przyjdzie osiwiec naprawde.
Dzis tak dumalam. Jak nasze matki (przynajmniej moja w latach 80tych.) dawaly sobie rade bez tylu kubeczkow, smoczkow, kaszek, sloiczkow , a przede wszystkim bez tych wszystkich zabawek i bujaczkow.
Toc ja bez hustawki chyba bym chodzila zasikana ciagle. Musialabym w pieluchy i dla mnie zainwestowac .

Skylie- masz Ty pomysl. Juz wiem o co poprosze Tz na gwiazdke

Stary 2013-11-15, 09:06   #2066
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

nie mam kiedy nadrobić. Wczoraj cały dzien praktycznie była mama z siostrą, dziś przyjeżdża Tż siostra z synkiem, potem prawdopodobnie teście także biorę się za ogarnianie mieszkania.

Adaś dziś kończy 3 miesiące stawiamy z synkiem soczki, piffka i co tam która ciocia sobie życzy

Miłego dnia
dla Adasia

Ewusia, właśnie wczoraj o Tobie myślałam. Współczuję akcji z Tymciem, mam nadzieję, że szybko mu przejdą wariacje
Fajnie, że zajrzałaś

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
trochę strasznie to wygląda. Jeszcze tylko maska z milczenia owiec

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 09:07   #2067
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Właśnie wstawiłam na parę dynie i ziemniaka

To ze słoiczka przyprawiło mnie o wymioty i wyrzuciłam....
Bedę próbować różnych rozwiązań.

Te ze słoiczka to i mnie nie smakują Najważniejsze, że mały wcina.

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!

Po wielu próbach i podchodach wreszcie udało mi się dotrzeć do napisania czegokolwiek.

Padam na pyszczek, TŻ otwiera sklep z butami więc jesteśmy sami w domu, a Tymoteuszek stał się tak wymagający, że ja czasem nie wyrabiam i nawet nie mam kiedy wody się napić, nie mówiąc o sprzątaniu czy gotowaniu jak mu się coś uwidzi to płacze przez 2-3 godziny i nie wiadomo o co chodzi. Spać nie, jeść nie, pielucha sucha i mega trudno go uspokoić, a wybrać się na spacer to już w ogóle sprawa mega cięzka. Wczoraj to już mi się ręce trzęsły ze stresu jak mu mleko sypałam i narozsypywałam, on płacze przeraźliwie Raz to myślałam, że sąsiedzi mi jakąś policję naślą na ten płacz Tymusia.

Tego wątku nawet nie zdążyłam nic poczytać, nie mam w ogóle czasu na nic, strasznie jestem skołowana i mózg mi normalnie wysiada bo skupić myśli nie mogę na niczym :/

Przepraszam za żale, chciałam tylko dać znać, że jesteśmy i wszystko niby ok, ale ciężko czas płynie.

Przesyłamy buziaki dla Wszystkich
Czy te dzieciaki się zgadały, że dać nam w kość
Jak to moja mama mówi - wszystko minie. I tak mija od 5 miesięcy

Cytat:

Miłego dnia

Dzwonili z przychodni. Pediatra odwołał dzisiejsze wizyty. Zapisałam się na poniedziałek. Obym przetrwała.

Franuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 09:09   #2068
karolajn1987
Wtajemniczenie

Kocur- kupuj woombie convertible

Stary 2013-11-15, 09:10   #2069
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

A sprobuj kubka z TT albo sa takie co robia sie jak slomki z Nubu czy cos takiego.
Jak nie to coz bedzie musial wioslowac, ale pic tez musi wiec niech sie uczy z kubeczka.

Przyjdzie osiwiec naprawde.
Dzis tak dumalam. Jak nasze matki (przynajmniej moja w latach 80tych.) dawaly sobie rade bez tylu kubeczkow, smoczkow, kaszek, sloiczkow , a przede wszystkim bez tych wszystkich zabawek i bujaczkow.
Toc ja bez hustawki chyba bym chodzila zasikana ciagle. Musialabym w pieluchy i dla mnie zainwestowac .

Skylie- masz Ty pomysl. Juz wiem o co poprosze Tz na gwiazdke

Wtedy dzieci były inne Bardziej się słuchały i jadły wszystko bez marudzenia i płaczu.
Ja spałam podobnież na słomie Taki materac miałam i wszystko było ok.

Zaraz poszukam tych kubków.

Franuś
Stary 2013-11-15, 09:17   #2070
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

Miłego dnia

klask i:

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kocur- kupuj woombie convertible

Czemu??:brzydal :

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości