|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
kejt czyli zyjecie? i niebieski płomień was nie pochłonął?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
ej dziewczyny oddawac mi moja godzine snu...ktora mi zabrala - przyznac sie i odeslac
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#2043 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() en podeslij linka do bloga ![]()
![]() |
#2044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() karo, ![]()
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-11-15 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Nie wiem kiedy nadrobię wczorajszy dzień..dzisiaj też średnio z czasem u mnie będzie..popołudniu jedziemy na imprezę mojej mamy z okazji 50-tki ![]() Wczoraj upiekłam jabłecznik, w błaszce wygląda gorzej niż za pierwszym razem, ale liczę na to, że w przekroju będzie ładny ![]() Wiecie co jest najgorsze? Upiec ciasto i nie móc go zjeść ![]() Mały ostatnio znowu im bliżej rana śpi po 1h ![]() Wczoraj dostałam przepustkę na wypad z domu bez dziecka.. ![]() ![]() ![]() Miałam też sobie coś kupić, ale za mało czasu na wszystko, więc mam obiecaną sobotę na wyjście do galerii.. znając życie ciężko mi będzie doopsko ruszyć ![]() ![]() Wyje już ten mały szogun..co za niecierpliwe stworzenie..idę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zadomowienie
|
Heloł! W sumie sie wyspałam chociaź młody jęczał o stałych porach
![]() Kocur- jak już kupujesz ze stronki, to ja polecam ten z otworami na raczki i nogawkami. Bedzie rosl razem z nim a potem jak sie bedzie odzwyczajac to Karolajn radzili zeby najpier jedna reke wyjac, potem druga ![]() Jakierka- u nas już po uczuleniu. Po zmianie mleka i nawilzaniu kilka razy dziennie mega poprawa. Używam do kapieli plynu Linum Baby, balsamu Linum Baby i smaruje dodatkowo olejem lnianym. Udalo sie uniknac parafiny ![]() Ita- zaraz wejde do klubu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2047 |
Zakorzenienie
|
A i zauważyłam u Małego suche placki na nóżkach.. są w kolorze skóry dlatego dopiero po przejechaniu dłonią po ciałku wyczuwalne.. małe szorstkie, z bliska jakby popękana skóra... nie wiem czy na brzuszku nie zaczynają wyrastać jeszcze 2.. czy tak wygląda AZS albo skaza?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
Domi- obecnie jestem w takim stanie ze marze tylko zeby przespac choc jedna noc.
Byc moze napewno bede kiedys za tym tesknic, ale teraz tesknie za snem ![]() Kejt- masakra. U nas jak bys zadzwonila na 911 przez pomylke to oni i tak by przyjechali nawet po jednym sygnale i jak bez celu to $500 min.kara :/ bo tu przyjezdza policja,karetka i straz od razu wsio na raz. Dobrze ze sie udalo odpalic prad ![]() U mnie znow karmienie. Wyplakalam sie Tz w ramie i mam znow sile zeby walczyc. Szczerze to mialam isc w styczniu do pracy na pol etatu do jakiegos sklepu bo u mnie w zime z paznokciami z deka cienko, ale powiedzialam dzis Tz , ze se nie wyobrazam wstac w nocy co 2h isc na rano do roboty ,wrocic i walczyc z syneczkiem ![]() Chyba by musial wtedy na mm przejsc albo bym odciagala zeby pol nocy Tz z nim byl pol ja. Inaczej nie widze tego. Tz ofc uwaza ze bedzie dobrze i damy rade czyli, ze ja dam rade ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#2049 | ||
Zakorzenienie
|
idzia dla Michasia
![]() Cytat:
![]() Czy pediatra może wystawić skierowanie na to usg? Ja sie ostatnio pytałam czy mi wystawi tu u nas w miesicie, bo jechać 60km mi sie nie opłaca. A ona mi powiedziała, że nie moze i wystawi tylko na usg brzuszka. Cytat:
Dzień dobry. Chyba Franek nie będzie jadł z butli ![]() Ręce mi opadają. Już nie mam pomysłu na niego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
Moj maly ma sucha skore na polikach. Mial zaczerwienione az jakby poparzone czy cos.
Szyje ma tez odparzona bo jej nie ma wiec tam wiecznie nie dochodzi powietrze i mi lekarka dala hydrocortizon 1% ointment i po 1 uzyciu to z buzi zniklo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#2051 |
Zadomowienie
|
Agrafka tak właśnie planuję zrobic
![]() Oliath w porownaniu z twoim doswiadczeniem to ja sie nie znam ![]() Dzis karmienia były o 00:30, 4:00 i 8:00. Idziemyzaraz na szczepienia.
#2052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2053 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko napiszę ze nocka u nas raczej bez zmian. Jedynie to dluzej spala od 21 do 1, bo dostala kaszke i Camillie na zeby. Potem co 2 h.
Ide sie powiesić, bo z tym okresem i brakiem dnu czuje sie jak kupa Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
W ogole to wspolczuje Jakierka bo ja se nie wyobrazam zebym miala zjesc mieso. Zrezygnowalabym chyba z kp albo do dietetyka poszla bo nie przelknela bym nawet kawalka kurczaka. Pamietam jak w ciazy rzygalam od kielbasy az zolcia dwa razy robilam pidejscie i moj organizm odrzuca padline.
A co do mleka to pomyslalam ze moze te lactose free by sie nadalo ? Sa tez sery veganskie. Niektore b.dobre. Pewnie musialabys wtedy brac vit.b12 miec shots z niej. Nie wiem veganki jakos tez maja dzieci i zyja wiec mysle, ze mozna dac rade. Pewnie to tez kwestia $ . Niestety se tak ludzie zrobilismy taki los, ze zeby zdrowiej zjesc to trzeba zaplacic wiecej. Teraz marchweka z pola babci drozsza od tej made in China ![]() Ona - to jak nie z butli to jak bedzie jadl? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#2055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dajcie i mi sznur. Wykończyć się można. Dają nam w kość nasze dzieciaczki Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Łyżeczką - kaszki, zupki, deserki. To dopiero będę miała chwilę dla siebie
![]() Wczoraj zakupiłam nawet zwykła butlę, z innym smoczkiem i nic. To samo. Najwyżej rozejrzę się jeszcze za jakimś kubeczkiem. Jeszcze dzisiaj spróbuje jednej rzeczy. Podam mu wszystkie smoczki od butelek, tak same, jeśli będzie je ssał to będzie dla mnie jasne, że coś z przełykiem jest nie tak. Ewentualnie brzuszek - jelita. Zaraz ale przecież łyżeczką je ![]() ![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-11-15 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
![]() Zastanawialam sie dlaczego ostatnio oczy same mi sie zamykaja w dzien. Obstawialam przesilenie jesienne, ale dzisiaj w nocy staralam sie byc przytomniejsza i zapamietac o ktorej wstaje i okazalo sie ze moj dziec spi od 19-24 a potem pobudki co 1-1,5h ![]() DOMI- tym wiekszy szacun ![]() OLIATH- wczoraj juz nie dalam rady Ci odpisac. Jesli moge cos doradzic to niech maz zmienia prace czym predzej. Powiem Ci ze moj maz przechodzi przez to samo. Super stanowisko, dobrze platna, ale tez bardzo duza odpowiedzialnosc, kupa stresu i nerwow. Dopoki czerpal z niej radosc byl zmeczony ale zadowolony. Niestety w pewnym momencie doszlo zmeczenie materialu, kupa dodatkowych nerwow, stresu i odpowiedzialnosc za nie swoje decyzje. Mial dosc. Bardzo przelozylo sie to na jego zdrowie, nasze relacje i rodzine. W koncu zrezygnowal i byla to nasza najlepsza decyzja. Szkoda tylko ze nie podjelismy jej 1-2 lata wczesniej ![]() Pewnie ze balam sie co bedzie. Czas wydawalo sie malo odpowiedni- ja w ciazy, drugie dziecko w domu... Ale teraz poswieca za to bardzo duzo czasu rodzinie. Relacje z Wojtusiem ma takie ze az czasami zazdrosc mnie chwyta jak sie chlopaki dogaduja i wariuja razem. A kasa? Tez mam stres, bo mamy kredyt, duze oplaty, etc i z samej mojej pensji nam nie wystarczy nam na oplaty i spokojne zycie, ale wiem tez ze mam bardzo madrego meza i wierze ze biznes ktory rozkreca da mu nie tylko satysfakcje ale i odniesie sukces ![]() JAKIERKA- jesli masc z natybiotykiem sie nie sprawdzila to nie wiem. Z antybiotykiem doustnym wahalabym sie ![]() SAM- zawsze na gwizadke mozesz zainwestowac w stoppery dla siebie ![]() ITA- nie chce nic mowic, ale mnie tez ukradla i to bynajmniej nie godzine ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-15 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zakorzenienie
|
Baloniku-
![]() Oj daja nie ma co :/ A teraz zaluje ze nie kupilam malemu rozowego pajaca na zime. Bo 3-6byly niebieskie, a wieksze byly rozowe i mysle, a pal licho wezme mu rozowy, ale zlitowalam sie nad nim. I blad bo nie zasluzyl na niebieski ![]() No i moj maly dzis lezal na moim brzuchu plecami i se sie pidniosl i usiadl. I trzymalam go tylko za bodziaka i on se siedzial. Ofc nie siedzial dlugo jakos. W ogole robi taka lozke ciagle jak lezy ![]() Czas zasnac. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#2059 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że to nic z tych rzeczy ![]() Cytat:
U nas rozregulował się dzień i mały już płakał okrutnie przy zasypianiu. Raczki, spokój, łóżeczko, ryk.. i tak 20 minut ![]() Teraz śpi...Tak się mnie kurczowo trzymał, że myślałam, że wymięknę, ale to by było zgubne dla na obojga ![]() Mój skarbek mały.... Właśnie wstawiłam na parę dynie i ziemniaka ![]() To ze słoiczka przyprawiło mnie o wymioty i wyrzuciłam.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Keji - ja tak samo pomyślałam że już wylałaś ten wrzątek i zanim doczytałam to zaczełam się zastanawiać co ma wrzątek z garem wspólnego ze światłem ![]() Hej ![]() u nas jedna pobudka nocna także jestem wyspana. Szymek drzemkuje od 10 minut, idziemy dziś w odwiedziny do mojej siostry, mieszka na tym samym osiedlu ale nie bardzo lubie chodzić tam z Szymkiem bo mają dwójkę dzieci i zawsze szaleją tak że uszy mi więdną a Szymek jest wtedy niespokojny, no ale już nie umiałam się wykręcić i musze iść. Jak mnie wkurzają karetki ciągle jeżdżą mi na sygnale i budzą dziecko ![]() ![]() P.S dzięki za przyjęcie mnie do klubu na FB ![]() Ide do klubu obczaić link do bloga Enleve ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
Do zupek i przecierów powinno dodawać się albo oliwę z oliwek albo olej rzepakowy. Nawet w MM są w składzie. Nie dość że się lepiej wchłaniają witaminy, to jest to źródło omega 3, które ponoć ma zapobiegać ADHD u dzieci
![]() Kejt ale miałaś przygody w nocy. Ja kiedyś włączyłam tyle sprzęów w domu że wywaliło korki w całym bloku ![]()
#2062 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!
Po wielu próbach i podchodach wreszcie udało mi się dotrzeć do napisania czegokolwiek. Padam na pyszczek, TŻ otwiera sklep z butami więc jesteśmy sami w domu, a Tymoteuszek stał się tak wymagający, że ja czasem nie wyrabiam i nawet nie mam kiedy wody się napić, nie mówiąc o sprzątaniu czy gotowaniu ![]() ![]() Tego wątku nawet nie zdążyłam nic poczytać, nie mam w ogóle czasu na nic, strasznie jestem skołowana i mózg mi normalnie wysiada bo skupić myśli nie mogę na niczym :/ Przepraszam za żale, chciałam tylko dać znać, że jesteśmy i wszystko niby ok, ale ciężko czas płynie. Przesyłamy buziaki dla Wszystkich ![]()
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
![]() nie mam kiedy nadrobić. Wczoraj cały dzien praktycznie była mama z siostrą, dziś przyjeżdża Tż siostra z synkiem, potem prawdopodobnie teście także biorę się za ogarnianie mieszkania. Adaś dziś kończy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sprobuj kubka z TT albo sa takie co robia sie jak slomki z Nubu czy cos takiego. Jak nie to coz bedzie musial wioslowac, ale pic tez musi wiec niech sie uczy z kubeczka. Przyjdzie osiwiec naprawde. Dzis tak dumalam. Jak nasze matki (przynajmniej moja w latach 80tych.) dawaly sobie rade bez tylu kubeczkow, smoczkow, kaszek, sloiczkow , a przede wszystkim bez tych wszystkich zabawek i bujaczkow. Toc ja bez hustawki chyba bym chodzila zasikana ciagle. Musialabym w pieluchy i dla mnie zainwestowac . Skylie- masz Ty pomysl. Juz wiem o co poprosze Tz na gwiazdke ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewusia, właśnie wczoraj o Tobie myślałam. Współczuję akcji z Tymciem, mam nadzieję, że szybko mu przejdą wariacje ![]() Fajnie, że zajrzałaś ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- trochę strasznie to wygląda. Jeszcze tylko maska z milczenia owiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te ze słoiczka to i mnie nie smakują ![]() Cytat:
![]() Jak to moja mama mówi - wszystko minie. I tak mija od 5 miesięcy ![]() Cytat:
![]() Dzwonili z przychodni. Pediatra odwołał dzisiejsze wizyty. Zapisałam się na poniedziałek. Obym przetrwała. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Wtajemniczenie
|
Kocur- kupuj woombie convertible
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja spałam podobnież na słomie ![]() Zaraz poszukam tych kubków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Czemu?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.