|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
czesc dziewczyny
**mam chwile to moze uda mi sie poczytac troche co naskrobalyscie )u mnie z nowych doznac to tyle , ze dzidziol tak nabral mocy, zeby az mnie bola jego wygibasy, rusza sie 24 godziny na dobe, a brrzuch faluje i niestety boli, dlatego tez teraz staram sie duzo lezec, bo wczoraj przez 3 godziny, odczuwalam dosc mocny bol w podbrzuszu i pachwinie , po ktorej ma glowke. Oby jakos chociaz do 1 wrzesnia doturlac sie i bedzie ok chyba![]() Edytte lacze sie z Toba w bolu, ale staram sie az tak bardzo nie martwic na zas, tez juz wyobrazam sobie sajgon w domu, dwojke placzacych dzieci, klotnie z TZ, nie mowiac wlasnie o kiepskim stanie naszego konta ostatnio i tym, ze nie jestem gotowa w ogole ![]() Lilotka nie dziwie sie , ze Cie denerwuje takie zachowanie, pewnie do pewnego czasu mozna to znosic i probowac tolerowac, ale jak dlugo? moj tesciu i tesciowa tacy przemadrzali, zawsze wszystko wiedza lepiej w kazdej dziedzinie, nikogo nie lubia, dalam rade do pewnego czasu, ograniczenie kontaktow i rozmow to chyba jedyne wyjscie w takiej sytuacji, ja tak zrobilam , wygarnelam co mysle o ich doradzaniu itd, mam świety spokoj mimo , ze mamy wspolne podwórko ![]() Mojra trzymam kciuki, zebys jak najdluzej wytrzymala z dzidzia w brzuchu no i u mnie tez dzis upalnie, koszmarnie ) mój syn zaczal na spacerze udawac, ze boli go brzuch jak mu sie nie chce chodzic i plchac swojej zabawki, dlatego siedzielismy dzis na podworku w cieniu , on podlewal kwiatki i ciapal sie w wodzie, a ja lezakowalam, jak wstanie wybieramy sie na godzinke-dwie nad wode.
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Anasia cudne ciuszki.
Ja tez tak dodawalam wczesniej z tableta mimo ze je obracalam. Dopiero potem program inny uzylam U nas/dzis kuzyn z wiednia na obiedzie. Teraz lezakuje . I byle do 7 fo wizyty. Gosia juz po
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Juliuszka
Zazdraszczam wizyt i podglądania maluszków Tynka Ja już przestałam się dziwić swoim teściom, bo wiem od zawsze, że nie jestem ich ulubiona synową. Zresztą pożałują swego wieśniackiego zachowania, bo się nie dam. O! |
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem najgorsza synową z 4 hehe Lilotus to tak na pocieszenie
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jedyną najgorsza synową. Mój mąż ma jeszcze jednego brata, ale u niego nie zanosi się na rychły ożenek. Ma tez siostrę i jej mąż to ich idol.
![]() Idę sprzątać. |
|
|
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Laleczki Moje
Z góry Dziękuuję wszystkim za trzymanie kciukasków-dały radę Ja juz po wizycie Juliusz przez 3 tygodnie przytył 0,5kg ![]() waży 1200 i mierzy 28 cm od główki do pupki Rozwija sie prawidłowo- powiedziała, że nie ma powodów do obaw,-szyjka nie skraca się, płynów owodniowych odpowiednia ilość, łozysko na tylnej ścianie 1 stopień dojrzałości Julcio oczywiście aktywny był przez całe usg, dlatego zdjęcie tez jest niewyraźne- zaraz dodam to zobaczycie i do klubu wrzucę jeszcze zdjęcie dzisiejsze moje ![]() Cytat:
Cytat:
Lilotuś Super że myślisz troszkę o nas Kochana jesteś
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
Juliuszek
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Gosia - brawa za wizytę Mortisha - również super że wszystko w porządku ![]() Nowa - trzymamy kciuki ![]() Natalyya - kiedy fotki z 3d? ![]() Gratuluję też wszystkich rozpoczętych tygodni czy trymestrów oraz nowych zdobyczy/zakupów Wrocławianki - jak najbardziej polecam ASKOTa do macania wózków - bardzo duży wybór (tylko nie w każdym ze sklepów mają wszystkie marki, które ogólnie sprzedają -można sprawdzić wcześniej na ich stronie żeby wybrać się do dobrej lokalizacji )Coffe - super, że sobie pogadaliście z mężem o wszystkich troskach Lilotka - współczuję teściów ![]() Slomka - a to szukasz drugiego wózka np do PL czy o co chodzi? Bo kojarzę, że już kupiłaś ![]() A ja czekam właśnie na pierwszą z trzech koleżanek, które zaproponowały mi oddać ciuszki po swoich córach Ma być podobno koło 20 z siedmioma!!! pakunkami ciuszków Druga też stwierdziła, że ma za dużo żebym to wiozła to z pracy tramwajem, więc ma wpaść kiedyś przy okazji robienia zakupów w mojej okolicy ![]() Dzisiaj przy tych upałach jakoś ciężko było mi oddychać i męczyłam się strasznie. W ogóle miałam wrażenie, że wszystko mi tak jakby drętwieje (ale nie był to skurcz) - głównie ręce i nogi ale też trochę jakby plecy z tyłu. Miewacie coś takiego? Na szczęście teraz już w domu przy wiatraku wszystko zupełnie normalnie ![]() A ciągle zapominam jeszcze spytać... Jakie macie wrażenie odnośnie kolorów wózków i częstotliwości ich spotykania na ulicach? W sensie jakie kolory Waszym zdaniem dominują i najczęściej się je widzi?
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Slodka buzinka Gosiu. Ja wlasnie wychodze
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie.
Zaczęłam dzisiaj 26 tc. Niestety nie poprawia mi to humoru. U mnie wciąż nostalgicznie i ciężko mi się do czegokolwiek wziąć. Nie mam ani siły, ani nastroju. Stanęłam dzisiaj na wadze i przekroczyłam 80 kg. - załamałam się. Przede mną jeszcze całe 3 miesiące i ciut, a ja tyję z szybkością odrzutowca. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi dt. komunii - daliśmy 200zł, bo chłopak na remont swojego pokoju zbiera. Ja natomiast czułam się na imprezie bardzo niekomfortowo, bez przerwy czułam czyjś wzrok na sobie. Dodam, że wcale nie przychylny. Najgorzej było podczas jedzenie, miałam wrażenie jak jedna z moich 'kochanych cioteczek' wbija mi widelec w plecy i mówi zostaw to, bo jesteś gruba. To się wyżaliłam, przepraszam. A co do synowych - to tak szczerze nie wiem, jaka jestem. Na pewno tą do roboty, bo dwie pozostałe do kochanie oczywiście ![]() Gosiu gratuluję udanej wizyty. Anasia Piękne ciuszki. Lilotka Pochwalisz się nowym nabytkiem? Miałam jeszcze komuś coś napisać, ale wyleciało mi z głowy - budyń ![]() Gratuluje Wszystkim Mamusiom rozpoczętych tygodni, miesięcy i trymestrów oraz udanych zakupów. Trzymam mocne za Mamusiowe szyjki.
Adam 20.10.2014r. Edytowane przez agnieszkakr1987 Czas edycji: 2014-07-07 o 18:05 |
|
|
|
#2051 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
Ale są 3 typy więc jakby co jest coś w zapasie.Gosia, śliczny Julek! No i waga
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Ochhh, jaki buziolek! Boski, i jak dużo przybrał, ale teraz takie tępo będzie prawda? My się pobyczyłyśmy w aquaparku, w cieniu (opalałam nogi tylko) i chwilę w wodzie Fajnie było Młoda szalała w brzuchu - kopała, rozciągała się Przy okazji fajny artykuł: http://mumandthecity.pl/mozna-jesc-ciazy/ ps. Ehhh zapomnialam kliknac wyslij odpowiedź 2 godziny temu :P |
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh nie przejmuj sie innymi! W ciazy Ty jestes najwazniejsza i Ty masz sie czuc dobrze. Jak masz jakas zachcianke i ochote cos zjesc to jedz! Wkoncu to tylko kilka miesiecy w ktorych mamy jakas wymowke :p pozniej jak bedziesz biegac kolo dzidziusia to szybko zrzucisz a tak wogole to kazda kobieta w ciazy jest piekna moze dlatego na ciebie patrza?
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
My po. Majunia wazy 780 gram
Rosnie ladnie. Nozki i brzuszek do przodu o kilka dni to moze byc dluga. Po rodzicach. Szyjka bez zmian jupiiiiii. Jak jest 10 tych skurczy na/dzien to jest ok. ![]() A ja od ost wizyty 1.5 kg czyli od poczatku 3kg rowne. To do 70 zostalo mi luzu 4.5 kg jest ok
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-07-07 o 20:43 |
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Przystojniczek!!
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Postaraj się nie przejmować wagą, szybko zrzucisz jak juz maluszek będzie z wami. Co do ciotek, nic mi nie mów... Z moja rodzinka mało lubie mieć doczynienia, bo mnie wk@rwiają nieprzeciętnie prawie wszyscy. Jak tylko cykne foteczki, bujaczka leżaczka to się pochwale, ale jutro, bo dziś jestem juz wykończona sprzataniem. |
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam pierwsze ciuszki.... Że tak powiem nie ogarniam!
Gdzie ja to wszystko teraz schowam? ![]() Zaczęłam od segregacji rodzajami, zaraz zacznę rozmiarami... Dobrze kombinuję, że wszystko powyżej rozm 68 schować i wrócić do przeglądu tego na wiosnę?
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze... Też coś nie mogę więcej niż jednego
|
#2059 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt
Juleczek śliczny, czyżby trochę podobny do mamy?![]() ![]() Ja dzisiaj, oprócz szybkiej wizyty w sklepie, raczej nie wychylałam nosa poza dom. Dzięki temu i upałów też tak nie odczułam. Nie przejmujcie się dziewczyny wagą, nie ma sensu takimi głupotami sobie głowy zawracać. Każda z nas jest inna, najważniejsze że dzidziuś zdrowy. Ja już to olewam, a mam już 10,5 na plusie.
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Nocnyskowronek to masz tego troche hihi.68 nie chowalabym. Bo jak dzidzia urodzi sie np 60 cm
no ja chowam letnie rzeczy i takie po 70 cm---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Oj tak Lilotus rosnie. I pleckami odwrócona
|
#2061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może nie chowaj tych 68 , bo maluszek szybko rośnie i zapewne będą Ci potrzebne szybciej niż na wiosnę. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
A i glukoza ok. Nawet bardzo nisko wyszlo wszystko. Naczczo ponizej normy hehe
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
A no tak tak to w sumie miałam na myśli, że 68 jeszcze zostawiam a od kolejnego rozmiaru do przeglądu na później
![]() Nowa gratuluję udanej wizyty
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje nocnyskowronku
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanej wizyty
śliczny synek.Cytat:
Gratulacje!Cytat:
Ja pochowałam 68, najwyżej wyciągnę po miesiącu. Ale jak masz gdzie trzymać to zostaw
|
||
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
ufff, w końcu mogę cos napisac
![]() dostałam bana! już Wam tu zdjęć nie pokazuje, bo mnie wizażowi admini nie lubia hehe. za edycje posta dostałam zakaz użytkowania forum...czytałam na bieżąco, palce swiezbily, ale nic naklikać nie mogłam :P u nas wszystko o, upaly trochę daja w kosc, ale jakos się kulam. ide poczytać co tam dzisiaj...miłego wieczoru mamuśki! |
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja dzisiaj szybciutko, dopiero wróciłam od kuzynki i jej 23 dniowego synka
Jest śliczny i bardzo grzeczny. Kładę się spać bo jutro o 8.30 wizyta, proszę o kciuki dobranoc mamusie![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Gosia jakie piekne zdjecie synka !
ciekawe czy ja dostane jeszcze choc jedno od mojego gina.. ale dziewczyny Mateusz pociapal w wodzie, byl w siodmym niebie ![]() Nowa brawo dla Majeczki ,tak ladnie rosnie )mam taka duchote w domu , ze nie wiem czy usne, wszystkie okna pootwierane , ale malo to daje
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

**

Rozmawialiśmy jeszcze o wakacjach bo mieliśmy do Szwecji jechać i mój mąż powiedział, że niewiadomo czy się wybierzemy bo to zależy od tego jak ja będę się czuła, bo już teraz mi z brzuchem ciężko a co dopiero w sierpniu to powiedziała, że "brzuch" możecie zostawić w domu i jechać sami (córka i mąż). 

)
za Mamusiowe szyjki.
Ale są 3 typy więc jakby co jest coś w zapasie.

13.12.13 

ale może nie chowaj tych 68 , bo maluszek szybko rośnie i zapewne będą Ci potrzebne szybciej niż na wiosnę.