![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Tak, czasem się tak zdarza i nie oznacza to ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Raczkowanie
|
Uff , ok to już się nie stresuję niepotrzebnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Przyczajenie
|
Rozważam doustną antykoncepcję. Niesie ona za sobą dużo niepewności jeśli chodzi o złe dobranie i wiążące się z tym powikłania czy skutki uboczne. Jesteście zagorzałymi zwolenniczkami takiej metody a może jednak ją odradzacie? Miałyście jakieś nieprzyjemności z nią związane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wszystkim kobietom taka antykoncepcja pasuje. Czasem zdarzają sie kobiety, które źle reagują na hormony bez względu na dawkę. Jednak wiele kobiet stosuje pigułki z powodzeniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
No mi krwawienie wystąpiło wczoraj czyli szóstego dnia od odstawienia
![]() Edytowane przez moonlight20 Czas edycji: 2011-05-08 o 08:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
Chciałabym się Was zapytać czy któraś zażywa może qlaire? pozdrawiam Edytowane przez Marycha77 Czas edycji: 2011-05-09 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale mam jeszcze pytanie. Miałam krwawienie szóstego dnia czyli w sobotę. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania. Czy po wzięciu tabletki krwawienie nie powinno ustać? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zebym schizowala, tak tylko napisalam, ogolnie to spokojnie podchodze, sadze ze nie moge byc w ciazy, bo stosowalam jak trzeba. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Raczkowanie
|
Hm a jeszcze mnie jedno zastanawia.. Może to nie jest wątek na to, ale już napiszę. Miałam już końcówkę krwawienia i kochałam się z chłopakiem. Czy to może wywołać większe krwawienie? Bo zaraz po stosunku wzmogło się na prawie tak duże jak trzeciego lub czwartego dnia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zadomowienie
|
w nocy miałam objawy wyrostka robaczkowego... i tak się zastanawiam czy jak by doszło do jego wycięcia to czy musiałabym odstawić tabsy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Po 5-dniowym stosowaniu tabletek (pierwszy raz, tabsy Novynette) dostałam wielkiego uczulenia, pokrzywki na ramionach, swędzących gul na skalpie... Do tego ciągły płacz i depresja.
Po 5 dniach... Przestałam brać i już nie tykam. Minęły 2 lata od tamtego okropnego tygodnia. A ja nadal nie mogę się do innych przekonać. Ginekolog stwierdził, że mam próbować kolejnych, a nuż będą dobre. Ale co to za ginekolog, co mi nie chce zrobić cytologii, bo mam "tylko 20 lat"? Czy uczulenie na tabletki anty jest powszechne? ![]()
#2057 |
Rozeznanie
|
ale tabletki skaldaja sie oprocz skladnika czynnego z tzw substancji pomocniczych tworzacych tabletek (zreszta czytajac ulotke zawsze jest napisane) i te Cie mogly uczulic jedna z nich.
sprawdź sklad tego co jest w tej tabletce i sprobuj czegos gdzie te substancje pomocnicze sa inne lub troche inne albo mneijsza dawka skladnika czynnego, ewentualnie plastry lub krazek. a jak Ci gin nie pasuje to zawsze mozna zmienic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba i tak dam sobie spokój z tabletkami. Truć się nie będę. TŻ też jakoś za nimi nie jest. Już zmieniłam na szczęście ![]() ![]()
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już prędzej tabletki są udziwnieniem - po co pilnować się codziennie jak możesz raz na tydzień albo raz na miesiąc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nawyk pilnowania się codziennego, bo mam astmę i biorę sterydy "wciągane" plus leki antyalergiczne codziennie, nawet 2 razy dziennie ![]() TŻ nie narzeka w ogóle na gumki, sam stwierdził, że tabletki dla niego nie są najlepszym rozwiązaniem. Gumki żadnemu z nas nie przekadzają, a tabletki mi tak.
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż aktualnie szukam jakiegoś który założy mi spiralę i ciężko idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu nie chce założyć spirali? My z TŻ właśnie tak uplanowaliśmy, że po pierwszym dziecku założę sobie spirale. Nawet moja mama stwierdziła, że to byłoby najlepsze dla mnie. Tabletki może kolidują z moimi lekami na astmę, a i tak już obciążam wątrobę jak jasna cholera tymi lekami od 14 lat.
![]() |
#2063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro gumki wam odpowiadają to po co na siłę szukać czegoś innego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z plastrami jest u mnie tak, że musiałabym chyba 2 sobie przykleić, żeby działały ![]() Odpowiadają nam, ok... Bo są jedyną nieinwazyjną metodą antykoncepcji, która nie szkodzi, nie wchodzi w reakcje z innymi lekami i nie powoduje zmian nastrojów ![]() Moje nastawienie jest bardziej takie: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ![]()
![]() |
#2065 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych Diana 35 i operacji chirurgicznej. Czy można zażywać tabletki przed i w trakcie pobytu w szpitalu? Będę miała przeprowadzany zabieg - usuwanie drutu z łokcia i nie wiem czy mogę zacząć brać tabl antykoncepcyjne. Prosze o szybką odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
osobiscie nigdy nie szukalam na jakiej zasadzie spirala gdyz nie interesowalo mnie to. ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- mam jeszcze pytanko otóż od piatku zazywam antybiotyk naboxin ktorego substancja czynna azytromycyna, a od wtorku zazywam inny antybiotyk taromentin ktorego substancja czynna jest amoksycylina i kwas klawulanowy. I teraz jak sadzicie ma to wplyw na dzialanie krazka? Amoksycylina z tego co wyczytalam w ulotce NR nie wplywa. A te pozostałe chyba tak? Trzeba sie dobezpieczyc? Pytalam co prawda ginekologa jak bylam po recepte czy wplywa ta azytromycyna (bo amoksycyliny jeszcze nie mialam wtedy zapisanej) to powiedzial ze nie, ale sama nei wiem, bo znowu pierwszego kontaktu powiedzial ze kazdy antybiotyk moze zaburzac. ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
ja chyba idac na operacje zrezygnowalabym z antykoncepcji. a najlepiej zapytaj chirurga ktory ma przeprowadzac ten zabieg. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Raczkowanie
|
Szczerze to wątpię, że ktoś Ci tą spiralę założy. Właśnie z tego względu, że są one przeznaczone dla kobiet, które rodziły.
A czemu nie chcesz stosować tego krążka? Dziewczyny go chwalą. Są jeszcze zastrzyki ;/
#2069 |
Rozeznanie
|
nawet kobietom które rodziły nie chcą zakładać spiral
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Moja mama i moja niemal-teściowa mają spirale, ale po dwójce dzieci obie. Moja mama dopiero po moim bracie założyła, wcześniej też jej nie chcieli założyć, bo za młoda była, przed 30 o.O
Ja mam zamiar na pewno mieć spiralę po pierwszym dziecku (lub drugim, jak będzie ochota), życie mi to ułatwi znacznie. Nie mam zamiaru do menopauzy na gumkach cały czas ![]() A co do lekarza - trzeba poszukać takiego, co zrobi. Nie ma chyba innej rady.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.