Wszystkie w końcu zaciążymy i wątek mamusiowy założymy - problemowe staraczki cz. V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-28, 08:57   #2041
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie w końcu zaciążymy i wątek mamusiowy założymy - problemowe staraczki c

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Wiecie co... Mam masakrę ze spaniem. Nie mogę zasnąć obojętnie jak zmęczona jestem. Nie wiem jak ja jutro wytrzymam w pracy jak nocy nie prześpię

czarna ja poproszę

czarownica czy Tobie zostały jakieś leki po stymulacji? Nie wiesz co z nimi można zrobić? Spytam się oczywiście jutro w klinice, ale chciałabym wiedzieć wcześniej...

mala z W. mało tu kogo uświadczysz. Co do Invicty to grono znasz.

Dzisiaj piękna gruba krecha
Acha ale to dobrze znać doświadczenia z innych klinik i innych mist

Co do spania to może przez goniące na łeb, na szyję hormony?

Ja znowu odkąd bieorę gonapeptyl to zasypiam koło 2 i wsaję przed 6, bo jak się obudzę i leżę to zaczynam za dużo myśleć, że się nie uda, że się nic nie zapłodni, że się nie przyjmie zarodek itd itp. To wolę wstać i coś porobić To pewnie tęsknisz za relanium hehhe? Bardzo się cieszę, że już nie musisz się martwić bladą krechą. Pewnie jutro idziesz betę robić?

mala czarna smacznego

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Danae masz problem z uwierzeniem, że to się dzieje naprawdę? że już rośnie maleństwo? Ja mam w ogóle problem z uwierzeniem, że jakieś in vitro mnie czeka
mala29lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 09:10   #2042
kokolatka
Rozeznanie

Dot.: Wszystkie w końcu zaciążymy i wątek mamusiowy założymy - problemowe staraczki c

Witajcie,
hej Mala

Czarna, pyszne jedzonko tak siedzę i myślę co by tu wciągnąć na śniadanko a Ty mi tu piszesz o takich pysznościach, ślina mi po pachy poleciała
Stary 2014-12-28, 09:18   #2043
Czarnula204
Rozeznanie

Danea pozwól właściwie ze zapytam czemu to idź te testy co dzień skoro wiesz ze jesteś w ciąży bo coś nie czaje?

U nas na święta to siostra, j st coś w 12 tyg ciąży no i tak się zachowywała, że wszyscy tylko na nią lypali z pod oka. Przeżyła się wypinala no bo ona już ma przecież wielki brzuch i tukazdemu pokazuje jaki duży. A sama waży 90 kg na 175 wzrostu ze nie jest taka szczupła ogólnie to komicznie wyglądało. Wszyscy bardziej zwrócili uwagę jak się ubrała bo nałożyła taka mini ze z kim się nie witala to sukienka do góry na plecy a na pierwszym planie stringi. A że była w cieniutkie kryształkowych rajstopkach to jej się ta puścić wręcz świeciła.
A jak już siadła do jedzenia nałożyła sobie wszystkiego po trochu po rozgrzebywala dokładnie i stwierdzila ze nic nie zje bo ona jest w ciąży a wszystko nie dobre.

Wysłane z mojego HTC przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-12-28, 09:21   #2044
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Acha ale to dobrze znać doświadczenia z innych klinik i innych mist

Co do spania to może przez goniące na łeb, na szyję hormony?

Ja znowu odkąd bieorę gonapeptyl to zasypiam koło 2 i wsaję przed 6, bo jak się obudzę i leżę to zaczynam za dużo myśleć, że się nie uda, że się nic nie zapłodni, że się nie przyjmie zarodek itd itp. To wolę wstać i coś porobić To pewnie tęsknisz za relanium hehhe? Bardzo się cieszę, że już nie musisz się martwić bladą krechą. Pewnie jutro idziesz betę robić?

mala czarna smacznego

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Danae masz problem z uwierzeniem, że to się dzieje naprawdę? że już rośnie maleństwo? Ja mam w ogóle problem z uwierzeniem, że jakieś in vitro mnie czeka
Szczerze? Mam tak samo jak przy procedurze. Wrażenie, że to dotyczy kogoś innego. Za wcześnie na jakiekolwiek objawy, więc zupełnie to do mnie nie dociera.

Na betę jutro rano jadę. Jeszcze muszę któregoś dnia TSH zbadać i spróbować się wbić do endo, chociaż podejrzewam, że wspaniały lux med mi nie będzie chciał iść na rękę...

Oj, za relanium strasznie tęsknię.

Boli mnie już głowa z braku snu, a mam obawy przed wzięciem tabletki

Lucy kiedy się idziesz szczepić? Jak zdrowie w ogóle? Lepiej?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 09:27   #2045
gawronka
Zadomowienie

Dzińdybry!

Witam nowe koleżanki na pokładzie Powodzenia dzielne wojowniczki!

ying-ying cały czas mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko dobrze... Różne historie mają dziewczyny. Czasami nazbyt wcześnie lekarze wyrokują najgorsze... Dużo siły dla Ciebie! Niech ten czas niepewności szybko zleci...

Dana tłuściutkie krechy produkujesz? No to pięknie!

A ja smażę pancakesy... Głodomór dopomina się jedzenia

14.01.2015 - najpiękniejszy cud na świecie!
gawronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 09:38   #2046
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? Mam tak samo jak przy procedurze. Wrażenie, że to dotyczy kogoś innego. Za wcześnie na jakiekolwiek objawy, więc zupełnie to do mnie nie dociera.

Na betę jutro rano jadę. Jeszcze muszę któregoś dnia TSH zbadać i spróbować się wbić do endo, chociaż podejrzewam, że wspaniały lux med mi nie będzie chciał iść na rękę...

Oj, za relanium strasznie tęsknię.

Boli mnie już głowa z braku snu, a mam obawy przed wzięciem tabletki

Ja też mam wrażenie, że to wszystko mnie nie dotyczy. 2 lata nie mogłam się przyzwyczaić do nowego mieszkania. Ciągle się czułam jakbym była w gościach u kogoś

A co do TSH to orientujecie się czy przy gonapeptylu wynik tsh wychodzi wiarygodny? bo w końcu on działa blokuje działanie przysadki mózgowej, która produkuje też tsh? Kurczę nie pomyślałam, bo mogłam zrobić zanim zaczęłam się kłuć

Czarnula to miałaś dość śmieszno- trgicznie na święta Śmiać mi się chce jak dziewczyny czasami ubiorą się jakby się z choinki urwały ani do wagi, ani do okazji, ale gwiazdorzą . Jakbym widziała żonę kuzyna mojego męża.

Gawronka witam
Stary 2014-12-28, 10:17   #2047
czarownica_tea
Zakorzenienie

bry,

ale pospałam dziś, pierwszy raz chyba od nie wiem kiedy

Dana- cudnie, że krecha ciemna i niech będzie jeszcze ciemniejsza mi zostało coś na dnie fiolki z Menopurem. Raczej się już nie nadaje i muszę wyrzucić w aptece.

Mała- gonapeptyl ma blokować wydzielanie LH i FSH a nie TSH ale mój doktor mówił, ze cuda wianki się mogą dziać z TSH. Mi po stymulacji sporo wzrosło a potem spadło. Teraz niestety znów wzrosło. Na szczęście jutro wizyta u endokrynologa.

To życzę smacznego ja jakoś na myśl o jedzeniu bleeeee, jogurcik na mnie łypie ale jakoś

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 10:33   #2048
gawronka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
bry,
To życzę smacznego ja jakoś na myśl o jedzeniu bleeeee, jogurcik na mnie łypie ale jakoś
hehe Nic nie wchodzi?

14.01.2015 - najpiękniejszy cud na świecie!
gawronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 10:35   #2049
mala29lll
Zakorzenienie

Własnie wiem, że to działa na FSH i LH, ale właśnie przyszło mi tak wczoraj do głowy, że może też coś pokićkać z TSH. Zapytam 2 stycznia mojej dr czy robić teraz czy nie, żeby nie potrzebnie mi endo nie zwiększył dawki euthyroxu.
W ogóle mam nadzieję, że jak dziś wezmę Ovulastan ostatni to dostanę okres do 3 dni i nic się nie przesunie w czasie ze stymulacją.

Czarownica a Ty miałaś podane 2 zarodki z crio?
Stary 2014-12-28, 11:20   #2050
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny Dziękuję Danae za link do tego forum. Widzę, że w sam raz dla mnie Mam nadzieję, że mogę dołączyć?? Witaj kokolatko.
Tolu strasznie mi przykro. Trzymałam mocno kciuki za CIebie

Może parę słów o mnie. 6,5 roku starań. W czerwcu trafiliśmy do Invimedu Wrocław. Tam 2 IUI. Później Invicta i trzecia nieudana IUI w listopadzie. Początek grudnia kwalifikacja w Invikcie i od początku grudnia zaczęłam przygotowania do IVF. Długi protokół. Pick up przewidywany tak na 10-15 stycznia. Leczę się u dr Gruszczyńskiej i mam nadzieję, że u mnie też sprawi cud jak u Danae
Witaj Dołączaj

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Lucy fajnie by bylo jakbyś poszła do lekarza a tam kropeczka do Ciebie mruga z usg
No może kiedyś w innym życiu
Narazie to mrugają do mnie tampony z szafki

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość
No ciekawe,mialas z kontrastem ?niby boli właśnie jak są niedrozne...
Mnie nie bolało nic, kontrast przeszedł przez oba jajowody bez przeszkód...
U mnie kontrast przeszedł błyskawicznie, w mgnieniu oka. Jest z obrazu wszystko dobrze. A mimo to bolało, jak jasny gwint. W ogóle bolało już przy samym zakładaniu aparatury. Lekarka w klinice leczenia niepłodności powiedziała że mam sobie tym głowy nie zawracać. Bo czasem sa czopy śluzowe czy coś i wtedy może boleć. Gin wykonujący hsg orzekł to samo. Chociaż zakładał, że boleć nie będzie bo nawet mi Jasia nie dali, nic..

Ale, poszłam do nowego gina, on taki szczegółowy facet. I on potwierdził, że to nie musi nic znaczyć. Ale jednocześnie chce to sprawdzić na 100% zanim podejdę do kwalifikacji. Ja osobiście mam nadzieję, że w końcu coś znajdą, bo niewiedza mnie zabija.

Cytat:
Napisane przez lalika Pokaż wiadomość
heheh ja marze o porodzie z zaskoczenia ale to chyba tym razem nie przejdzie
Ty nie przesadzasz? Nie dość że miałaś zajście z zaskoczenia to jeszcze byś cchiała żeby wyskoczyło z zaskoczenia?
Cytat:
W poniedziałek 5 stycznia. A zdrowsza nie jestem nic a nic

Mam nadzieję, że do szczepienia to nie może być ew gorączki? Czarownica, orientujesz się? bo ja gorączki nie mam. Tylko resztki kataru i potworny kaszel..

W ogóle to Danuś, jak wspaniale że krecha ciemniejsza
Stary 2014-12-28, 11:40   #2051
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Witam się niedzielnie szybki obiad w planie a potem na zakupy...
Miłego dnia babeczki

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 11:58   #2052
czarownica_tea
Zakorzenienie

Lucyś- u Ciebie to nie powinno być gorączki, chociaż lepiej być całkiem zdrowym bo to jednak szczepionka ale do 5 to Ci przejdzie co??

Mała- tak 2 zarodki w criotransferze. Jeden dobry a drugi no cóż taki wolniejszy trochę

Gawruś- jem bo jak nie zjem to mi słabo. Rano jakiś koszmar, za to wieczorem się rozkręcam

Stary 2014-12-28, 12:29   #2053
mala29lll
Zakorzenienie

Czarownica więc życzę, żeby oba z Tobą zostały i żeby było wszystko dobrze

Lucy
a jaka to szczepionka? A tak w ogóle masz na imię Lucyna i stąd taki nick?
Stary 2014-12-28, 12:42   #2054
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Lucyś- u Ciebie to nie powinno być gorączki, chociaż lepiej być całkiem zdrowym bo to jednak szczepionka ale do 5 to Ci przejdzie co??
Ok, to gorączki nie mam. Jedynie zalegającą wydzielinę i jak kaszlę to aż płuca bolą. Ale już działam nad tym.
Własnie u mnie to nie tak łatwo. Zakatarzona to chodze juz od 2 tygodni. Niestety wszelkie przeziębienia zawsze mnie długo trzymają A po drodze jest Sylwester i mam obawy..

Cytat:

Lucy
a jaka to szczepionka? A tak w ogóle masz na imię Lucyna i stąd taki nick?
Druga dawka na żółtaczkę przed laparo.

A nick to zupełnie skąd indziej Nie nazywam się Lucyna, chociaż w sumie tak się przyjęło na forum
Stary 2014-12-28, 15:14   #2055
mala29lll
Zakorzenienie

Lucy tak pytałam, bo ja mam Lucyna na imię

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Dziewczyny w którym dniu cyklu doszedł Wam Menopur? Bo ja mam wrażenie jakbym miała dzisiaj okres dostać. Boli brzuch i wielki jak balon.
Nie wiem czy to w ogóle możliwe przy antykach(dziś wieczorem ostatnia tabletka). Troche się martwię, bo gdybym dziś dostała @, a wizyta dopiero w piątek to bym miała 6 d.c. Czy to by nie było za późno na Menopur? Może panikuje, ale chce żeby wszystko poszło dobrze
Stary 2014-12-28, 15:28   #2056
czarownica_tea
Zakorzenienie

Mała- ja miałam od 4 dc. Przez 8 dni

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Stary 2014-12-28, 16:23   #2057
mala29lll
Zakorzenienie

czarownica- no właśnie miałaś w 4 i tym się właśnie martwie, że będzie za późno. Zobacze kiedy przyjdzie. Jak dzisiaj to najwyżej będę sie dobijać do mojej pani doktor albo do kliniki co mam robić
Stary 2014-12-28, 17:55   #2058
201701300931
Konto usunięte

Jak ja odstawiłam antyki w niedzielę to @ mi przyszła dopiero w czwartek. Toli dokładnie tak samo. Więc kciuki za czwartkową @ mala

Zeżarłam (bo inaczej się tego nie da nazwać) półtora talerza lasagne na obiad i zaczyna mi się to odbijać Aż mąż był zdziwiony, że ja byłam w stanie to zjeść. A powolutku zaczynam być głodna Ja wiem, że za wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale jak mi się taki apetyt utrzyma to na koniec ciąży będę się toczyć, a nie chodzić. O ile oczywiście wszystko będzie dobrze...

I w końcu muszę się wziąć za siebie i nowe biustonosze kupić, bo wszystkie co mam to są na mnie za małe Nie lubię zakupów i aż mnie skręca, że muszę iść, ale co poradzić? Tylko się muszę przemęczyć jeszcze dwa dni w starych...

Lucy to Ty masz na odwrót jak ja z przeziębieniami. Ciebie się trzymają, a u mnie jak tylko organizm się skapnie, że trzeba iść do pracy to zdrowieję momentalnie
Stary 2014-12-28, 18:09   #2059
czarownica_tea
Zakorzenienie

Mała- to kciuki żeby przyszła najwcześniej we wtorek

Dana- ja od wczoraj paraduję w biustonoszu MamaBel Triumpha, który wyczaiłam w outlecie za 19,90. Jaki wygodny, nic się nie wbija, nic nie gniecie ale raj. Żeby było miło kupiłam sobie również w outlecie 4F kurtkę zimową za 49 pln. Sama nie mogłam uwierzyć i szukałam 1 z przodu

Stary 2014-12-28, 18:12   #2060
Lucy31
Zakorzenienie

Mnie to potrafi i miesiąc trzymać..
Dlatego nasz Sylwester stanął niestety pod znakiem zapytania, bo jak mam iść na Sylwka, a potem się gorzej rozłożyć i nie wziąć drugiej dawki i przez to nie mieć szybkiego laparo..to no rozumiecie, priorytety mam inne Najwyżej będzie Sylwester z Jedynką Mój już zakupił jak co roku masę baterii ze strzałami, no ale to by sobie spod bloku wyszedł odpalił i już. Trzeba pomyśleć.
Tymczasem na jutro jestem umówiona z panną młodą na kupno sukni i nie mogę tego odwołać, bo dziewczyna specjalnie miesiąc temu na to urlop wzięła ehh No trudno.

Tymczasem pewnie przeziębienie póki co zahamowało mi @. Normalnie to bym wczoraj miała mega bóle brzucha, a dziś by już ciekło, byłby 1dc. Tymczasem mam lekko zabarwiony śluz i zero objawów na @. Ehh tego mi jeszcze brakowało.
Stary 2014-12-28, 18:13   #2061
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea
Dana- ja od wczoraj paraduję w biustonoszu MamaBel Triumpha, który wyczaiłam w outlecie za 19,90. Jaki wygodny, nic się nie wbija, nic nie gniecie ale raj. Żeby było miło kupiłam sobie również w outlecie 4F kurtkę zimową za 49 pln. Sama nie mogłam uwierzyć i szukałam 1 z przodu
Triumpha zawsze omijam szerokim łukiem, ale pomyślę nad tym
Kurteczki gratuluję Dla mnie 4F to kompletnie nie mój styl. Ja kupiłam w tym roku w Cubusie kurtkę zimową za 200 zł i dawno tak ciepłej kurtki nie miałam, więc nie żałuję wydanych pieniędzy
Stary 2014-12-28, 18:13   #2062
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy tak pytałam, bo ja mam Lucyna na imię
No, to jesteśmy dwie Lucyny Ty prawdziwa a ja podrabiana
Stary 2014-12-28, 18:26   #2063
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dana- ja też zawsze omijałam ale coś mnie podkusiło i zajrzałam. No i słusznie zrobiłam. Taka cena. I serio wygodny jest. A co do kurtek to ja mam w szafie tylko długie. Nie miałam nic krótkiego na wyjazd. Jest fioletowo- żółta

Stary 2014-12-28, 19:13   #2064
201707281742
Konto usunięte

Cześć mala29lll Ja jestem na gonapeptylu, ostatni antyk brałam w piątek i miesiączki nie widać. ICSI w styczniu a menopur zacznę brać od soboty.
Udało mi się Męża wyciągnąć na zakupy ale było ciężko. Gdzie Ty chcesz isć ?! Do centrum handlowego czy Ty zwariowałaś
201707281742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 20:22   #2065
mala29lll
Zakorzenienie

Hej Basiu A dlaczego dopiero od soboty? A jak dostaniesz np jutro okres to będzie 6 d.c. JA się już gubie w tym wszystkim. Kiedy masz wizytę? Ja mam w zaleceniach, że od 2 stycznia menopur czyli tak jak wizytę mam. A ogóle jak znosisz zastrzyki? Ja się czuję zmęczona ciągle i ćmi mnie głowa, a po 2 zastrzyku tak mnie bolała, że myślałam, że się o ścianę zabiję
Stary 2014-12-28, 20:33   #2066
czarna_mala
Zakorzenienie

Dobry wieczór melduję, że nie przejadłam się w święta, dlatego byliśmy dziś z Tżcikiem w Macu na kolacji i przysięgam, to był ostatni raz...w tym roku

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

I idę chyba zaraz zjeść Ptasie Mleczko

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 20:37   #2067
201707281742
Konto usunięte

Mala nie wiem czy to ma jakies znaczenie odnośnie dnia cyklu, w sobotę mam wizytę, wiec dlatego menopur. A jezeli chodzi o zastrzyki to jak na razie nic mi nie jest poza wstrętem do robienia sobie zastrzyku. W listopadzie gorzej znioslam 2 ampulki gonapeptylu.

Czarna a co dobrego jadlas ?! 😊
201707281742 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 20:46   #2068
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiia89 Pokaż wiadomość
Czarna a co dobrego jadlas ?! 😊
Ostatni raz w Macu byłam rok twmu, bo unikam ich jedzenia, ale dziś miałam "zachcianke przed @"
Big Maca, Fante bez lodu i frytki (zapomniałam zamienić na sałatkę, później żałowałam bo miejsca na frytki już nie miałam )

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-28, 21:58   #2069
Natuś-77
Zakorzenienie

Witajcie dziewczęta po świętach. Wyjątkowo długo świętowałam wy czytam że powróciĺyście nawet do zwykłych obowiązków i menu a ja? Wstyd się przyznać...objadlam się ciastem i nie tylko aż teraz wieczorem musiaĺam krople na poprawę trawienia brać...

Cieszę się Danuś z twoich pięknych kresek a i trzymam kciuki żeby u Ying- Yang były to przedwczesne sądy lekarskie które nie będą miały odzwierciedlenia w rzeczywististości.

Czarownico zazdroszcze zakupu staniczka. Mnie też czeka ale szukanie w necie bo w moim mini rozmiarze to w sklepach nie przywożą a na was biuściaste co prawie berety noszą wiszą sobie ot tak :/

Czarnula posikałam się z siostry hehehhdhdddeee przekarz jej że odnoszenia stringów można sie wrzodów w rowie nabawić. Brat właśnie opowiadał że kumpela miała usuwanego i szklankę ropy upuścili. Serio!!!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Tola kiedy robiłaś bete i kiedy powtarzasz?

Luczello dobrze gadasz z tym Sylwestrem. Czasem trzeba posiedzieć z Grażyną w domu hehehdhhddd

Czarna Maca to i ja wciągnelam zaraz przed Wigilia, bo tak sie do wygód przyzwyczailiśmy w autokarze że to nakarmią i kawę i soczek podadzą a th zonk i jak głodomory musieliśmy posiłkować przy zakopiance.
A co do pasterki to była w górach i jak mąź upora się z aparatem to coś podeślę

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Witam nowe koleżanki :-3

Mala rozumiem że z Wro jesteś?

Bombko666, z tego co pamiętam to w Angeliusie załapała się Fanfelka i chyba lada robi bete albo już po
Stary 2014-12-28, 22:13   #2070
czarownica_tea
Zakorzenienie

Natka- najwiecej staników jest B i C a ja mam F i obwód 70. Nie jest to proste dlatego wzięłam dwa.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości