|
|
#2041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Cytat:
własnie znalazłam dogodna pozycję. Leżę na plecach a pod kośc ogonowa wsadzilam sobie koniec Rogala nawet lepiej Męża Zaraz wyganiam z wyra. Bo mam gloda. Chce świeże bułki!! A on śpi i śpi. I co chwile powtarza, że on nie chce wstawać w nocy, że to jedyna rzecz która Go przeraza w byciu tata haha no się nie dziwię. Jego przypadek jest ciężki haha Ja mogę wstawać tylko niech już nie boli każdy ruch! ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
takie programy Lubie i mnie nie przerażaja
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosią z krocza małej po porodzie dużo wydzielony bylo, takiej ciągnącej. taka biała gęsta zalegajaca, a tak jak Buu. Nie pamiętam czy to już trzeba oczyścić: (
Wiecie teraz jak czytam te Wasze dolegliwości to sama nie wierzę że taka napu chnięta bez sił i z bólami do końca autem jeździłem i po schodach żwawo wchodziłem. A bożena bolała mnie jeszcze tydzień po porodzie: ( Nadrabiać na raty i od tylu: ) Tak w ogóle to dzień dobry: ) Ja wyspana i zadowolona, pranie wystawiła i cyckujemy: ) Tz dziś zostaje sam z niunia, ka muszę jechać do pracy: )
Zuzanna Magdalena Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2015-02-03 o 07:29 |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
ale fajna nocka , dzieci byly w miare laskawe Mlebi i zielona serdeczne gratulacje Ja tez musze troche ponarzekac, cholernie bolesnie kurczy mi sie macica i prawde mowiac jade na pbolowych co raz. Slusznie pisza ze po kolejnym porodzie obkurczanie boli bardziej Brzuchatki, a jak tam u was? Wiecie ze tesknie ză brzuszkiem? Jakos tak nie zdazylam sie nacieszyc ciazowymi dolegliwosciami. Moj malz mowi ze jakos ză szybko wszystko sie zadzialo
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pożarłam z moim M przed jego wyjściem do pracy. Bo mi zakomunikowal otwierając szafę,że
" nie mam majtek". Ok zonk wczoraj prałam ręczniki, zapomniałam wstawić kolejne pranie. Nawet nie wiedziałam, że mu się gacie kończą. Mógłby mnie informować. No i oczywiście coś pod nosem fuknal i to wystarczyło bym się poryczala. Jakby nie mógł sam pilnować swoich gaci. Komuś pozyczalam diody prawda?? Poszedł z psem, cud ze bułki mi kupił haha A ja w tym Czasie zaryczana Wstawiłam pralkę, sprzatnelam salon i kuchnie, Wstawiłam zmywarkę, ściągnęłam pranie i padam na cycki. Nie odzywam się do niego. Lepiej żebym dziś nie rodziła bo jestem tak zła,że pojechałabym sama. Paulina no szacun za jazdę autem,ja już brzuchem dotykam kierownicy wiec nie próbuje.. Ale chodzić tez się zmuszam. Mimo boli :-( Asia- fajnie,że dzieci łaskawe oby tabletki przynosiły ulgę :-* ja nie będę tęsknic za brzuchemDziś taka wściekła patrzyłam w lustro i nawet sama do siebie powiedziałam,że nie lubię grubego brzucha kocham jego zawartość, ale brzucha nie... Ok uciekam pod kołdrę, zaraz zmywarka i pralka dadzą znak że koniec i będę szła ogarniać. A potem będę leżeć pod kołdrą aż po sam nos :-(
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-02-03 o 08:05 |
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga oj przegiął Twój M
pożyczam moje diody!A i te bóle, współczuję i się jednoczę Gosia ja mam receptęna Engerixa na siebie. Zostawiłam w recepcji centrum medycznego kartkę i po południu mąż odebrał, bez problemu Dzień dobry ![]() U mnie nocka fatalna jak zwykle! Co godzinę pobudka na siku i zmianę boku z lewego na prawy i odwrotnie. Jestem cała zdrętwiała i obolała. W nocy dwa skurcze, ale na nich to ja nie urodzę do lata ![]() Dobrze, że dzisiaj ktg i wizyta ![]() Także uciekam na śniadanie, bo potem domowe spa i spotkanie z moim sexi flexi :P |
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
Aga,widzę,że u Ciebie też hormonki szaleją.. Ja jestem do niczego kompletnie. We czwartek bedziemy zwiedzać porodówkę tu na miejscu a w sobotę jedziemy do Wałbrzycha. MamaZuzi wczoraj na SR położna właśnie mówiła żeby nie rozchylać warg sromowych i nie wygarniać wydzielin tylko po wierzchu tylko jednym ruchem. Pipcia sama sid oczyści. Logoasia,super że i u was coraz lepiej Ja pamiętam jak mi ruchów brakowało,wyczekiwałam a tam nic i to dziwne uczucie pustki...Tylko kiszki przemieszczające się.---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Asia kciuki za wizytę. |
|
|
|
#2047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia trzymam kciuki, za to żeby się udało i szacun wielki za determinację Kolejna sprawa jeśli sutki krwawią to mała jest źle przystawiana, a te durne położne powinny ci pomóc i pokazać jak to robić, najlepiej jak dzieciaczek jest odwrócony całym bokiem do piersi, jeśli złapie tylko sam sutek albo słyszysz że cmoka albo wydaje inne głośne dźwięki np mlaskanie to też sygnał że źle złapała pierś, trzeba wtedy młodą odstawić i jeszcze raz spróbować. Najgorsze dziewczyny są pierwsze 3-4 dni w szpitalu bo maleństwo też musi się nauczyć łapać pierś, ja pomimo doświadczenia w kp też miałam w szpitalu przez 4 dni obolałe sutki , ale smarowałam pokarmem, pilnowałam żeby mała dobrze łapała, byłam twarda zagryzłam zęby i od 5 dnia już wszystko hula jak ta lala, i nie wiem co to bolące brodawki |
||
|
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Hejo.
U mnie cisza, ale jest tu taka jedna co miesiąc bez czoła latala trochę tylko brzuch @ pobolewa. kiedy ta pełnia dokładnie? |
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję że wyjaśniłam dlaczego kp potrafi mniej przybrać, ważne jest aby przybierało a nie ile , niestety wielu pediatrów patrzy na centyle a nie na to czy dziecko zdrowe , poza tym mm jest mlekiem słodzonym i dlatego dzieci regularnie przybierają na wadze
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Alunia,Aga tule was Iby nastroje lepsze byly ![]() Jestem taka niewyspana,w nocy kilka razy siku a potem moj maz zbietal sie do pracy i tak sie tlukl,no ale tak,ze obudzil mala i ona juz nie miala zamiaru zasnas na szczescie po 7zasnela,od 5:30chyba buszowala,ja tez zasnelam jeszcze ale jestem nieprzytomnaGosia wlasnie nie wiem co z ta recepta a moj maz twierdzi ze wymyslam A mamy nasze ktore rodzily-czym wy w koncu szczepilyscie? Biala skurcze mowisz? Mi sie snilo ze na ktg mi wyszly takie po 100% ![]() A na ktg ide jutro Rozbraja mnie moja siostra,ona chyba mysli ze jak mam tp na 12 to tylko wtedy urodze ![]() Ciekawe czy u lui cos sie rozkreca |
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga mi też kierownicą po brzuchu jeździła ale jak bylo trzeba to jeździłem.
Alunia. Dziękuję za informacje: ) Tz zasnął jak misiu na zimę. Ciekawe czy zdarze wrócić zanim mała się obudzi. Bez sensu to jest. Sami powinni w pracy załatwić te papiery.
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że jednak żadna nie rodzi puki co
Ewek,buu dziękuję za wyjaśnienia odnośnie kp Ja jako pierworódka to taka niedoinformowana jestem i wierze w to co mówią inni
|
#2053 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paulinka poza tym u mnie ok, czuję się bardzo dobrze, rana trochę swędzi więc muszę trzymać ręce w górze żeby się nie drapać, drętwienie rąk jak ręką odjął, powoli wracam do życia, już bym chciała na dwór, no ale zobaczymy od wczoraj się werandujemy i mam nadzieję że jak dopisze pogoda to w sobotę wyjdziemy już na pierwszy spacer A i najważniejsze przytyłam w ciąży 5 kg, schudłam już 11 kg Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jeszcze prowadzę samochód jak jestem zmuszona sytuacją ( jak nikt nie widzi i nie wyzywa
)Bo inaczej to mój tato i mąż mnie wyzywają, że na tyłku mam siedzieć. ![]() A przed chwilą mi się przypomniało, że piątek co raz bliżej i wypadałoby się na badania wybrać I jutro zaliczę podróż do labu.
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
kano wiesz ja tez mam wrazenie ze mimo wszystko jestem niedoinformowana
![]() wiesz ile ja sluchalam o moim jalowym mleku?toz mozna by ksiazke napisac ![]() niestety kazdy lubi radzic,nawet gadajac glupoty,potem sie czlowiek gubi w gaszczu informacji bo jedni mowili tak,inni tak czasem ciezko sie zdystansowac i po swojemu robic ale najgorsze to takie wmawianie poczucie winy kobietom,tego nie moge zrozumiec ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ewa ale Ci ta waga leci ![]() super ze dochodzisz do siebie tak szybciutko wow pierwszy spacer to juz kano hehe podobno czasem sa takie przypadki,ze kobiety do porodu jechaly same ![]() slyszalam,nie widzialam,wiec ile w tym prawdy-nie wiem
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Buu dokładnie ilość sprzecznych informacji, które do mnie docierają jest ogromna i się gubię
![]() A jakbym dzisiaj zaczęła rodzić to też chyba sama bym się zawiozła na porodówkę, bo nikogo nie ma ![]() ewek za wagę
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Pytałam położna o pełnię o co chodzi, czy to prawda,że więcej porodów jest, i powiedziała, że w czasie pełni ciśnienia jakieś się zmieniają i wtedy wielu kobitkom wody odchodzą, a jak już wody odejdą to do porodu niedaleko.... A co do czopow to tu w szpitalu lekarz mówił o galaretce, mówił też ze czasem się po prostu plami i to też ten czop jest. A czasem nic nie odchodzi i się rodzi. U nas ok, czekamy na decyzje kiedy cesarka, pije herbatę z liści co by trochę wywołać skurcze. Antybiotyk ciągle dostaje, ale tętno jest ładniejsze.
|
#2058 |
|
Raczkowanie
|
Maciejka widzę Cie
Jak sytuacja na froncie? Coś nowego?---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- haha trochę się z postem spóźniłam. Super, że wszystko ok
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa
za wagę szybko leci
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Moja diablica od 4 do 7 buszowała a teraz śpi i nawet nie myśli oka otworzyć
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
maciejka to obys sie szybko dowiedziala co i jak
![]() ciekawe jak zielona,i Klarcia dzis jak liczylam,to juz tyle z nas sie rozpakowalo ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ewa a Twoj syn z tym nagraniem placzu mnie rozbroil |
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
buu- mnie też , niezły jest , ale spoko wczoraj nagrywał jak to tatuś próbuje przez 10 minut obudzić córeczkę wieczorem do kąpieli, a młoda robi przewrót oczami i ma nas w nosie
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra ja sie zbieram,potem musze do biblioteki wpasc w ogole sie zastanawiam,czy jak nie urodze to isc w sobote na uczelnie
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki,
ja tak bardzo szybko bo za 20 minut wychodzę. Nie pisałam Wam ale idę do tej fotografki od sesji brzuszkowej na dodatkowe zdjęcia bo jeszcze wymyśliła jakieś ujęcia ![]() Przejrzałam na bardzo szybko i nie widzę żadnej wiadomości od Małej urodziła???? czy biedna dalej się męczy???? Będę popołudniu to Was nadrobię, Miłego dnia
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny z Wami z kiepskim humorem ;/
Tż pojechał teraz do teściowej na wieś oddać naszego kota ;/ Strasznie mi go szkoda, przywiązuję się do zwierząt, płakać mi się chce. No ale nie dało się inaczej, nasz kot zrobił się bardzo agresywny od kiedy Szymon jest w domu, chodził nastroszony, próbował jakby polować na małego, wskakiwał wszędzie, bałam się, że przebiegnie po małym Nie dało się nawet oka spuścić, żeby zrobić sobie herbatę albo siku
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Tak w ogóle to mam sciągnięte szwy. Ale ulga! Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2015-02-03 o 10:21 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Inco mnie też krocze mega boli, mówisz, że po ściągnięciu szwów przechodzi? Bo czekam na czwartek jak na wybawienie
|
|
#2069 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki czy można dołączyć do Was na samą końcóweczkę
? Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale ciągle coś stawało na przeszkodzie, żeby się zalogować
|
|
|
|
#2070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro mam podejście nr 2 do innego internisty, spróbuję to załatwić na siebie, a jak nie to już nie wiem... ![]() Wróciłam właśnie od mojej gin, ale czuję się jakby mnie ktoś kopnął w krocze. Była koszmarnie niedelikatna, jak nie ona... Mówi, że wszystko jest ok, ale mimo wszystko mam iść na dodatkowe KTG A byłam w zeszłym tygodniu, więc nie wiem po co... Idę w czwartek, a przecież w czwartek mam TP. Nie wiem po co ona mi to zleciła, aż się denerwować zaczęłam Idę się chyba zdrzemnąć, bo jakaś taka rozjechana po tym badaniu jestem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

walczę ze sobą, żeby nie mieć wysokich oczekiwań co do porodu. Bardzo to trudne, zwłaszcza po wczorajszej wizycie u tej znajomej.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pożyczam moje diody!
Chyba, że będzie niewartościowy, albo Mały nie będzie chciał ssać...

Ja jako pierworódka to taka niedoinformowana jestem i wierze w to co mówią inni
ale obecnie jest ok

rzytul: