Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-15, 07:13   #2041
Ona31
Raczkowanie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V

Cytat:
Napisane przez zuzannapik Pokaż wiadomość
dalej lekko bolą, chyba faktycznie się przejdę do lekarza.. biegam w czapce..

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

być może... dzięki!
Mnie przy pierwszych biegach jak nie miałam jeszcze pojęcia co i jak i startowałam jak szalona to bolały nawet zęby ( dolne jedynki ) i właśnie uszy. Poczytałam, poszperałam i znalazłam, że to od szybkiego startu. I u mnie znalazło to potwierdzenie, teraz nic nie boli
Stary 2017-03-16, 07:34   #2042
Ona31
Raczkowanie

Carmen_20 zmniejszyłam czas do 30 min i dalej to samo a już wczoraj w ciągu dnia nic nie bolało podczas truchtu czułam dyskomfort w prawej kostce a dokładnie dolna część ścięgna Achillesa zaprzestać biegania na jakiś czas/na stałe czy zacisnąć zęby i dalej to robić a nogi się przyzwyczają?
Stary 2017-03-16, 09:01   #2043
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona31 Pokaż wiadomość
Carmen_20 zmniejszyłam czas do 30 min i dalej to samo a już wczoraj w ciągu dnia nic nie bolało podczas truchtu czułam dyskomfort w prawej kostce a dokładnie dolna część ścięgna Achillesa zaprzestać biegania na jakiś czas/na stałe czy zacisnąć zęby i dalej to robić a nogi się przyzwyczają?
Jak boli to odpuść

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
carmen_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 12:08   #2044
Ona31
Raczkowanie

Jaki tu spokój.. nic się nie dzieje.. nanana

Wiosenne porządki czy przedwiosenna chandra powoduje tą ciszę na forum? Dziś bieganieeeee
Stary 2017-03-17, 14:06   #2045
zyjaktywnie
Przyczajenie

Ja planuję zacząć biegać w ten weekend. Miałam naciągnięte ścięgno achillesa i musiałam na jakiś czas przestać... Mam nadzieję, że będzie dobrze i szybko wrócę do formy
Stary 2017-03-17, 17:54   #2046
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, mam pytanie.
Możecie mnie kojarzyć, bo wiele razy bieganie zaczynałam i kończyłam, a nawet jeden wątek tutaj założyłam W tamtym roku wzięłam się poważnie za bieganie jakoś w kwietniu i biegałam z tym takim 20 tygodniowym planem (po raz chyba 15 się za niego brałam), co przygotowuje nas do przebiegnięcia 60 minut bez przystanku. Ogólnie można powiedzieć, że wykonałam go do końca, bo zrobiłam 17 tygodni, a tam w pewnym momencie wychodzi po 62-63 minuty (to jest plan opierający się na marszobiegach stąd wychodzi w pewnym momencie ponad godzina). Potrafiłam takim sposobem przebiec 8,5km i czułam się naprawdę super. Jesienią pobiegłam swoje pierwsze zawody i... koniec. Przez październik/listopad/grudzień pobiegłam może 3 razy. W styczniu wróciłam do biegów, wzięłam się za plan Skarżyńskiego. Plan ten ma mnie przygotować do biegu na 10km. Ogólnie plan również polega na marszobiegach i pierwsze 10 tygodni jest o wiele łatwiejsze niż z tamtego planu. W czym więc problem? Tym razem mam baaaardzo wysoki puls, często dochodzi niestety do 180, co w poprzednim (trudniejszym) planie mi się nie zdarzało. Pomyślałam, że może trochę za bardzo cisnę, bo tam biegłam w przedziale 8-9km/h, a tutaj 9-10km/h. Ostatnio więc zwolniłam do tempa 8,6-8,8km/h, ale puls ani nie drgnął, dalej po 180. Kiedy przechodzę do marszu to szybciutko na 145-155 spada i jest okay, ale mimo wszystko niepokoi mnie czemu raptem po 3 miesięcznej przerwie (w tym czasie nie biegałam, ale ogólnie ćwiczyłam) tak bardzo zmienił mi się puls. No i wtedy biegałam tak jak mówiłam już nawet po 8,5km, obecnie biegam po 3-3,5. Ktoś ma jakiś pomysł? Może jakieś badania powinnam wykonać? Miałam w tamtym roku robione ekg serca, bo mnie prąd kopnął, ale nie wyszło tam nic niepokojącego.
Edit: Dodam jeszcze, że kończę z tego planu właśnie pierwszy etap czyli 10 tydzień i drugi etap to już jest trudny, o wiele trudniejszy niż w tamtym planie i boję się, że z tym pulsem nie dam rady.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2017-03-17 o 17:59
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:02   #2047
Ona31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanie.
Możecie mnie kojarzyć, bo wiele razy bieganie zaczynałam i kończyłam, a nawet jeden wątek tutaj założyłam W tamtym roku wzięłam się poważnie za bieganie jakoś w kwietniu i biegałam z tym takim 20 tygodniowym planem (po raz chyba 15 się za niego brałam), co przygotowuje nas do przebiegnięcia 60 minut bez przystanku. Ogólnie można powiedzieć, że wykonałam go do końca, bo zrobiłam 17 tygodni, a tam w pewnym momencie wychodzi po 62-63 minuty (to jest plan opierający się na marszobiegach stąd wychodzi w pewnym momencie ponad godzina). Potrafiłam takim sposobem przebiec 8,5km i czułam się naprawdę super. Jesienią pobiegłam swoje pierwsze zawody i... koniec. Przez październik/listopad/grudzień pobiegłam może 3 razy. W styczniu wróciłam do biegów, wzięłam się za plan Skarżyńskiego. Plan ten ma mnie przygotować do biegu na 10km. Ogólnie plan również polega na marszobiegach i pierwsze 10 tygodni jest o wiele łatwiejsze niż z tamtego planu. W czym więc problem? Tym razem mam baaaardzo wysoki puls, często dochodzi niestety do 180, co w poprzednim (trudniejszym) planie mi się nie zdarzało. Pomyślałam, że może trochę za bardzo cisnę, bo tam biegłam w przedziale 8-9km/h, a tutaj 9-10km/h. Ostatnio więc zwolniłam do tempa 8,6-8,8km/h, ale puls ani nie drgnął, dalej po 180. Kiedy przechodzę do marszu to szybciutko na 145-155 spada i jest okay, ale mimo wszystko niepokoi mnie czemu raptem po 3 miesięcznej przerwie (w tym czasie nie biegałam, ale ogólnie ćwiczyłam) tak bardzo zmienił mi się puls. No i wtedy biegałam tak jak mówiłam już nawet po 8,5km, obecnie biegam po 3-3,5. Ktoś ma jakiś pomysł? Może jakieś badania powinnam wykonać? Miałam w tamtym roku robione ekg serca, bo mnie prąd kopnął, ale nie wyszło tam nic niepokojącego.
Edit: Dodam jeszcze, że kończę z tego planu właśnie pierwszy etap czyli 10 tydzień i drugi etap to już jest trudny, o wiele trudniejszy niż w tamtym planie i boję się, że z tym pulsem nie dam rady.
Moim skromnym zdaniem po takiej przerwie w bieganiu ponowne rozpoczęcie treningów jest dla Twojego organizmu intensywne Spróbuj parę treningów i może znowu puls się unormuje w miarę z przyzwyczajeniem organizmu do wysiłku

A to wypowiedz Pani dr z jakiegoś innego forum..
" Radziłabym założyć sobie dzienniczek kontroli tętna oraz ciśnienia i mierzyć przynjamniej 2 razy dziennie, w tym koniecznie tętno w czasie wysiłku i z podanymi wartościami zgłosić się do lekarza po około 1-2 tygodniach. "

Edytowane przez Ona31
Czas edycji: 2017-03-17 o 18:07
Ona31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:09   #2048
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Moim skromnym zdaniem po takiej przerwie w bieganiu ponowne rozpoczęcie treningów jest dla Twojego organizmu intensywne Spróbuj parę treningów i może znowu puls się unormuje w miarę z przyzwyczajeniem organizmu do wysiłku

A to wypowiedz Pani dr z jakiegoś innego forum..
" Radziłabym założyć sobie dzienniczek kontroli tętna oraz ciśnienia i mierzyć przynjamniej 2 razy dziennie, w tym koniecznie tętno w czasie wysiłku i z podanymi wartościami zgłosić się do lekarza po około 1-2 tygodniach. "
Chyba nie zrozumiałaś. Ja już ćwiczę ponownie bieganie 10 tygodni czyli 2,5 miesiąca. Po takim czasie powinien się unormować. Zresztą przez 3 miesiące, które nie ćwiczyłam biegania to ze sportu nie zrezygnowałam, dalej jechałam na obrotach i to wcale nie niskich.
A moje naturalne tętno, spoczynkowe mam zawsze za niskie i to już od dzieciaka. Czasami jest w normie, ale zwykle za niskie.

Treningi

Stary 2017-03-17, 18:12   #2049
Ona31
Raczkowanie

Cytat:
Chyba nie zrozumiałaś. Ja już ćwiczę ponownie bieganie 10 tygodni czyli 2,5 miesiąca. Po takim czasie powinien się unormować. Zresztą przez 3 miesiące, które nie ćwiczyłam biegania to ze sportu nie zrezygnowałam, dalej jechałam na obrotach i to wcale nie niskich.
A moje naturalne tętno, spoczynkowe mam zawsze za niskie i to już od dzieciaka. Czasami jest w normie, ale zwykle za niskie.
A to przepraszam.. tak się czyta przy dwójce dzieci :P To może rzeczywiście dobrym i rozsądnym rozwiązaniem będzie ten dzienniczek i wizyta u lekarza?
Jeszcze zapytam z ciekawości czy to ten sam pulsometr i czy sprawdzałaś np. z innym czy Twój nie przekłamuje?

Edytowane przez Ona31
Czas edycji: 2017-03-17 o 18:19
Ona31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-18, 12:21   #2050
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
A to przepraszam.. tak się czyta przy dwójce dzieci :P To może rzeczywiście dobrym i rozsądnym rozwiązaniem będzie ten dzienniczek i wizyta u lekarza?
Jeszcze zapytam z ciekawości czy to ten sam pulsometr i czy sprawdzałaś np. z innym czy Twój nie przekłamuje?
Pulsometru nie mam, biegam na bieżni i tam spr., ale sprawdzałam na różnych bieżniach i zawsze jest źle. Zresztą ja już na tyle swój organizm znam, że wiem kiedy puls mam za wysoki (mdli mnie, bolą płuca, serce i mam mroczki przed oczami). Co najlepsze, rok temu kiedy wzięłam się za bieganie miałam chyba 3 letnią przerwę i nie miałam takich ekscesów , dlatego mnie to tak niepokoi. Ale tak jak pisałam miałam nie tak dawno EKG, bo mnie ten nieszczęsny prąd kopnął i nic tam wielce złego nie wyszło.

Treningi

Stary 2017-03-18, 12:39   #2051
Ona31
Raczkowanie

Cytat:
Pulsometru nie mam, biegam na bieżni i tam spr., ale sprawdzałam na różnych bieżniach i zawsze jest źle. Zresztą ja już na tyle swój organizm znam, że wiem kiedy puls mam za wysoki (mdli mnie, bolą płuca, serce i mam mroczki przed oczami). Co najlepsze, rok temu kiedy wzięłam się za bieganie miałam chyba 3 letnią przerwę i nie miałam takich ekscesów , dlatego mnie to tak niepokoi. Ale tak jak pisałam miałam nie tak dawno EKG, bo mnie ten nieszczęsny prąd kopnął i nic tam wielce złego nie wyszło.
Osobiście dla Świętego spokoju odwiedziłabym lekarza :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-18, 15:30   #2052
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście dla Świętego spokoju odwiedziłabym lekarza :/
Chyba tak trzeba będzie zrobić. Mam nadzieję, że potraktuje mnie poważnie. Najchętniej to bym się do lekarza sportowego wybrała, no ale oni wysokie ceny mają.

Treningi

Stary 2017-03-19, 13:03   #2053
Halinkus
Halinkus

Ja na razie biegam tylko na bieżni, ale trzeba będzie w końcu wyjść na zewnątrz. Ale mam takie pytanie: biegacie po asfalcie czy też innej twardej nawierzchni, czy raczej teren?
Halinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-19, 17:56   #2054
beatiska
Zakorzenienie

Zamykam tydzień 4 treningami.
Dodatkowo w sobotę zostałam ochrzczona przez pogodę jak tylko się dało: silny wiatr, deszcz, grad i burza, jednym słowem była masakra. Po powrocie ciuchy rozwieszone, gazeta wsadzona w buty i całe szczęście wszystko ładnie dzisiaj wyschło, więc dzisiaj jeszcze sobie 12 km zrobiłam.

@Halinkus ja głównie biegam po asfalcie/kostka brukowa (ścieżki w parku) i tak ok. 30% moich treningów jest na bieżni lekkoatletycznej, czyli odczuwalnie bardziej miękko.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 06:37   #2055
tanzanka
Zadomowienie

Nie męczy Cię bieganie w kółko? Mam tak złe wspomnienia z czasów szkolnych, że nie potrafię zrozumieć przyjemności z takiego biegania ;<

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-20, 07:34   #2056
Ona31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Zamykam tydzień 4 treningami.
Dodatkowo w sobotę zostałam ochrzczona przez pogodę jak tylko się dało: silny wiatr, deszcz, grad i burza, jednym słowem była masakra. Po powrocie ciuchy rozwieszone, gazeta wsadzona w buty i całe szczęście wszystko ładnie dzisiaj wyschło, więc dzisiaj jeszcze sobie 12 km zrobiłam.

@Halinkus ja głównie biegam po asfalcie/kostka brukowa (ścieżki w parku) i tak ok. 30% moich treningów jest na bieżni lekkoatletycznej, czyli odczuwalnie bardziej miękko.
Zazdroszczę tego 4 treningu ja byłam w piątek chrzczona i wietrzona a na wczorajszy trening nie pozwoliła mi prawa noga dziś planuję trening, ale z nogą nie jest lepiej już sama nie wiem czy ryzykować i może się rozbiega czy czekać bardziej jestem za pierwszą opcją
Stary 2017-03-20, 07:42   #2057
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę tego 4 treningu ja byłam w piątek chrzczona i wietrzona a na wczorajszy trening nie pozwoliła mi prawa noga dziś planuję trening, ale z nogą nie jest lepiej już sama nie wiem czy ryzykować i może się rozbiega czy czekać bardziej jestem za pierwszą opcją
Wiem, co czujesz. Bo mnie też noga trochę boli i za każdym razem ryzykuje z myślą, że się rozbierać, ale na razie nie działa. Nie chcę robić sobie przerwy po niecalym miesiącu regularnych treningów.

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2017-03-20, 08:14   #2058
Ona31
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, co czujesz. Bo mnie też noga trochę boli i za każdym razem ryzykuje z myślą, że się rozbierać, ale na razie nie działa. Nie chcę robić sobie przerwy po niecalym miesiącu regularnych treningów.

Najgorsze jest to, że nawet chodząc czuje dyskomfort
Stary 2017-03-20, 08:46   #2059
margo98
Raczkowanie

Jak efekty po tym dystansie?
margo98 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 12:33   #2060
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to, że nawet chodząc czuje dyskomfort
Miałam tak w grudniu, wtedy przestałam biegać, bo smog, mróz itp
jak chodziłam to kulalam, a jak biegałam nic nie czułam po chwili.przestało boleć, po długiej przerwie od ćwiczeń.

Teraz mnie boli jak biegam.

Narysuj mi coś

23/6

Edytowane przez beatiska
Czas edycji: 2017-03-20 o 12:34
Stary 2017-03-20, 15:37   #2061
Innocentia93
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny to mój pierwszy post tutaj piszę z małym problemem. Niedawno zaczęłam biegać - na co dzień jestem średnio aktywna. Dużo chodzę w pracy, ale sportu nie uprawiałam dawno... Mam za sobą trzy treningi, truchtam sobie wolno często maszerując. Jednak mam wrażenie że nogi mam sztywne, spięte i straaasznie bolą mnie kostki. Czy to możliwe, że to przez nagłe obciążenie stawów? Po prostu nie są przyzwyczajone? Nawet nie mam zadyszek, kolek, zakwasów, tylko strasznie bolą mnie stawy. Medycznych problemów nie mam (tylko kręgosłup ale mogę biegać). Wczoraj też biegałam a dzisiaj stawy bolą mnie, jakbym odbyła pielgrzymkę z północy na południe kraju... Jutro zamiast biegania pochodzę z kijkami. Nie mam nadwagi, ale jest w tych górnych granicach normy, niestety...
Stary 2017-03-20, 19:22   #2062
Ona31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Innocentia93 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny to mój pierwszy post tutaj piszę z małym problemem. Niedawno zaczęłam biegać - na co dzień jestem średnio aktywna. Dużo chodzę w pracy, ale sportu nie uprawiałam dawno... Mam za sobą trzy treningi, truchtam sobie wolno często maszerując. Jednak mam wrażenie że nogi mam sztywne, spięte i straaasznie bolą mnie kostki. Czy to możliwe, że to przez nagłe obciążenie stawów? Po prostu nie są przyzwyczajone? Nawet nie mam zadyszek, kolek, zakwasów, tylko strasznie bolą mnie stawy. Medycznych problemów nie mam (tylko kręgosłup ale mogę biegać). Wczoraj też biegałam a dzisiaj stawy bolą mnie, jakbym odbyła pielgrzymkę z północy na południe kraju... Jutro zamiast biegania pochodzę z kijkami. Nie mam nadwagi, ale jest w tych górnych granicach normy, niestety...
Mnie też bolą kostki może za długi dystans jak na początek?
Stary 2017-03-21, 16:49   #2063
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Ja sprawiłam sobie w końcu dobre buty do biegania i dzisiaj je testowałam - różnica w komforcie biegania jest ogromna! Do tego w przypływie radości kupiłam sobie skarpetki do biegania , po tym jak dzisiaj całe stopy miałam kompletnie mokre i lekko przez to obtarte.
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-21, 20:13   #2064
carmen_20
Zadomowienie

[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;7210120 1]Ja sprawiłam sobie w końcu dobre buty do biegania i dzisiaj je testowałam - różnica w komforcie biegania jest ogromna! Do tego w przypływie radości kupiłam sobie skarpetki do biegania , po tym jak dzisiaj całe stopy miałam kompletnie mokre i lekko przez to obtarte.[/QUOTE]

jakie, jakie ?

Ja się rozglądam za jakimiś trailowymi. Pozapisywałam się na przełaje a z moich terenówek niedługo mi palec wyjdzie
Stary 2017-03-21, 20:16   #2065
beatiska
Zakorzenienie

Ja bym sobie kupiła jakieś nowe, ale wiem, ze nie potrzebuję
Może zapoluję na jakieś ciuszki. Przydałaby mi się jakaś bluza.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2017-03-21, 20:29   #2066
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym sobie kupiła jakieś nowe, ale wiem, ze nie potrzebuję
Może zapoluję na jakieś ciuszki. Przydałaby mi się jakaś bluza.
noo i koszulka termo, i nowe legginsy...
no i buty na asfalt, bo obecne mają już niezły kilometraż

ehh ten ograniczony budżet
Stary 2017-03-21, 20:59   #2067
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmen_20 Pokaż wiadomość
noo i koszulka termo, i nowe legginsy...
no i buty na asfalt, bo obecne mają już niezły kilometraż

ehh ten ograniczony budżet
Ja to na każde bieganie chciałabym mieć inne ciuszki, czyli tak 4-5 zestawów
A te wierzchnie rzeczy j buty mam takie same i mi się nudzi.
Też niestety ogranicza mnie budżet, a jeszcze mam taką samokontrole, że się pilnuje i wolę kupić tańsze rzeczy niż jakieś markowe.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2017-03-21, 21:04   #2068
carmen_20
Zadomowienie

Cytat:
Ja to na każde bieganie chciałabym mieć inne ciuszki, czyli tak 4-5 zestawów
A te wierzchnie rzeczy j buty mam takie same i mi się nudzi.
Też niestety ogranicza mnie budżet, a jeszcze mam taką samokontrole, że się pilnuje i wolę kupić tańsze rzeczy niż jakieś markowe.

ja w ciuchy zaopatrywałam się w Lidlu ostatnio było mi potrzebnych pare rzeczy i czekałam i czekałam na gazetkę bieganie a jak już się pojawiła to przegapiłam

jedynie na buty jestem w stanie wydać więcej, bo już się raz nabawiłam kontuzji przez złe buty i mi wystarczy
Stary 2017-03-21, 21:18   #2069
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmen_20 Pokaż wiadomość
ja w ciuchy zaopatrywałam się w Lidlu ostatnio było mi potrzebnych pare rzeczy i czekałam i czekałam na gazetkę bieganie a jak już się pojawiła to przegapiłam

jedynie na buty jestem w stanie wydać więcej, bo już się raz nabawiłam kontuzji przez złe buty i mi wystarczy
Mam takie samo podejście. Buty mam porządne, a ciuchy z Decathlon marki Kalengji

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2017-03-21, 23:34   #2070
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640
Konto usunięte

Cytat:
Mam takie samo podejście. Buty mam porządne, a ciuchy z Decathlon marki Kalengji

Ja to samo .

Butki takie sobie sprawiłam: http://www.anzosport.pl/buty-nike-flex-fury-2
b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości