Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-12, 21:25   #2041
fiii
Rozeznanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Ja dzis bylam ogladac wozki ale mie babsko wkurzyla, stwierdzila ze jak mi zostalo do porodu 2 miesiace to musze koniecznie dzis zaliczke zostawic i zamowic wozek bo moze byc dopiero za miesiac albo za kilka dni mowie ze jest za wczesnie i ze chce w pazdzierniku to ta foch ze po co wogole dzis przyszlam ... masakra jakas
w 2 hurtowni obsluga mega ale wozki nie fajne, za to zamowilam sobie poduche do spania
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 21:53   #2042
geosmina
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

A ja mam już dość na dziś, przyjechali ci goście, byliśmy na Rynku, niedawno wróciliśmy. mają dziecko w wieku naszej małej i nie mam cierpliwości już. Boli mnie wszystko, córka śpiąca i marudna i chce zasnąć a tamto małe lata i nikt na nie nie patrzy bo tata gada z moim tż. Może jestem wredna i niegościnna ale zwyczajnie jestem zmęczona żeby jeszcze cudze dzieci bawić 😕 Jezu w tej ciąży w ogóle jakaś nie jestem sobą , wszystkich mam w dupie 😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-12, 22:57   #2043
bluesberry
Zakorzenienie

A ja mam dalej dola i humor do

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Dziewczyny ta moja noga zaczyna mnie martwić :/
Minął już ponad tydzień. Rana jest zaropiała (żółto -zielona) dookoła jest czerwona plama, dosyć ciepła :/ noga boli przy chodzeniu bo to akurat zaraz nad piętą.
Nie wiem już sama czy to normalne że to tak długo się będzie goic czy jakiś stan zapalny się wdał u powinnam z tym do lekarza jechać :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 00:33   #2044
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Minął już ponad tydzień. Rana jest zaropiała (żółto -zielona) dookoła jest czerwona plama, dosyć ciepła :/ noga boli przy chodzeniu bo to akurat zaraz nad piętą.
Nie wiem już sama czy to normalne że to tak długo się będzie goic czy jakiś stan zapalny się wdał u powinnam z tym do lekarza jechać :/
Jak Cię to niepokoi to może pokaż lekarzowi? Jak jest ucieplona to może faktycznie się nadkazilo...weź to sobie spryskuj octaniseptem

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 06:38   #2045
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Blue jedź z tym do lekarza, za długo juz to masz. Powinno się zacząć goic.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 06:40   #2046
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:

Ja bym pojechała. Choćby dla świętego spokoju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 06:42   #2047
pstryczek84
Zakorzenienie

hej.
Kubson obudzil sie ostro rano na przeglad najgrubszej i najwiekszej ksiazeczki jaka jest w domu ale potem na szczescie jeszcze usnelismy

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny ta moja noga zaczyna mnie martwić :/
na wszelki wielki pokaz to lekarzowi, nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Na cały mój wywód z pytaniami, czy mam się przejmować i lecieć robić badania na listeriozę, dostałam powściągliwego smsa od ginekologa z odpowiedzią"Nie". W międzyczasie podpytałam też swoją położną i też mnie uspokoiła, że mam odetchnąć.
Czyli ok, ale myślę, że dla świętego spokoju przy okazji standardowych badań w przyszłym tygodniu zrobię sobie ten test na listeriozę, po cholerę ryzykować.

A propos badań, powiedzcie mi-aplikacja ciążowa mi podpowiada, że na końcu 2/początku 3 trymestru warto powtórzyć badania na toksoplazmozę i cytomegalię, jeśli przy pierwszym daniu wyniki były ujemne/prawidłowe. Robiłyście lub zamierzacie faktycznie robić te badania?

PS W kwestii kucyków, poduszeczek z Minky i innych miękkich przytulności, to polecam zajrzeć na http://craftoholicshop.com/
Akurat mają dużo fajnych wyprzedaży materiałów, a do uszycia kocyka, czy prostej przytulanki, wyższych studiów krawieckich nie trzeba
tak myslalam, ze taka bedzie odpowiedz lekarza ja mimo wszytsko pewnie dla swietego spokoju zobilabym to badanie.

ja wczoraj wlasnie powtarzalam toxo, choc pierwszy wynik mialam ok, tzn ze pzrechodzilam no ale nie bede sie klocic z doktorka. kazala to zrobilam. na cyto hify, zotlaczki, wr itd robilam wczoraj wszystko po raz pierwszy

co do krawieckich stiudiow to... przemilcze

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas, pewnie ma jeden z tych leniwych dni i tylko Cię niepokoi, niedługo zacznie harcować.

pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo! zawsze maly dawal solidne kopniaki raz na jakis czas + obowiazkowo wieczorem a wczoraj cisza :/ nawet jakw poludnie zjadlam ten mega czadersko slodki deser to tez nic. i wieczorem tez bez szalu. jedynie co mnie ratowalo to to, ze cos tam czylam ale to takie bardziej motylki jak na poczatku ruchow a nie kopniaki.
ale na szczescie dzis od rana jest ok kopniaczki wrocily
ale czemu tak bylo to nie wiem. moze dziec sie obrocil czy jak

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje na odwrót - ostatnie 3 zimy były ciepłe, więc teraz czas na śnieg i mróz.
nie strasz!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 07:36   #2048
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzień dobry!
Zbieramy się właśnie powolutku na Wrocław do Zoo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 07:42   #2049
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja też chce z Wami ;-)
My dzisiaj na jarmark dominikanski się wybieramy
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 07:45   #2050
bluesberry
Zakorzenienie

Hej
Chyba przejade się z tym do szpitala :/ zdj Wam wstawiac w porze sniadania nie bede :P ale na oko widac ze opuchniete, wielka czerwona plama dookola i pulsuje w srodku. normalnie bym się nie przejęła ale teraz się boje ze jakiś większy stan zapalny małemu może zaszkodzić :/ tz ma akurat wolne dzisiaj.
A byłabym spokojniejsza.
Stary 2016-08-13, 07:48   #2051
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Chyba przejade się z tym do szpitala :/ zdj Wam wstawiac w porze sniadania nie bede ale na oko widac ze opuchniete, wielka czerwona plama dookola i pulsuje w srodku. normalnie bym się nie przejęła ale teraz się boje ze jakiś większy stan zapalny małemu może zaszkodzić :/ tz ma akurat wolne dzisiaj.
A byłabym spokojniejsza.
Jedź sprawdź co to ;-)

Sosowhat dobrze pamiętam że Twój małż miał problemy skórne? Co kupowałam w aptece tak bez recepty na szybko?

Mojemu wyszły jakieś dziwne plamki od wewnętrznej strony kolana. Myśleliśmy że to po remoncie od kleczenia na wykladzinie no ale nie schodzi...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-13, 07:53   #2052
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jedź sprawdź co to ;-)

Sosowhat dobrze pamiętam że Twój małż miał problemy skórne? Co kupowałam w aptece tak bez recepty na szybko?

Mojemu wyszły jakieś dziwne plamki od wewnętrznej strony kolana. Myśleliśmy że to po remoncie od kleczenia na wykladzinie no ale nie schodzi...
My stosowalismy bephanten, masc z ziajki na odpazenia a pozniej musial kupic pirolam i devercin ale to chyba juz z recepta. Moze masc z wit a kupcie bo to chyba na zmiany skorne?

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 07:58   #2053
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Chyba przejade się z tym do szpitala :/ zdj Wam wstawiac w porze sniadania nie bedeale na oko widac ze opuchniete, wielka czerwona plama dookola i pulsuje w srodku. normalnie bym się nie przejęła ale teraz się boje ze jakiś większy stan zapalny małemu może zaszkodzić :/ tz ma akurat wolne dzisiaj.
A byłabym spokojniejsza.
Jedź, jedź. Opatrzą Ci to porządnie i będzie dobrze
Cytat:
Dzień dobry!

Ale fajnie 😊 miłego dnia
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej.
Kubson obudzil sie ostro rano na przeglad najgrubszej i najwiekszej ksiazeczki jaka jest w domu ale potem na szczescie jeszcze usnelismy

na wszelki wielki pokaz to lekarzowi, nie zaszkodzi

tak myslalam, ze taka bedzie odpowiedz lekarza ja mimo wszytsko pewnie dla swietego spokoju zobilabym to badanie.

ja wczoraj wlasnie powtarzalam toxo, choc pierwszy wynik mialam ok, tzn ze pzrechodzilam no ale nie bede sie klocic z doktorka. kazala to zrobilam. na cyto hify, zotlaczki, wr itd robilam wczoraj wszystko po raz pierwszy

co do krawieckich stiudiow to... przemilcze

pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo! zawsze maly dawal solidne kopniaki raz na jakis czas + obowiazkowo wieczorem a wczoraj cisza :/ nawet jakw poludnie zjadlam ten mega czadersko slodki deser to tez nic. i wieczorem tez bez szalu. jedynie co mnie ratowalo to to, ze cos tam czylam ale to takie bardziej motylki jak na poczatku ruchow a nie kopniaki.
ale na szczescie dzis od rana jest ok kopniaczki wrocily
ale czemu tak bylo to nie wiem. moze dziec sie obrocil czy jak

nie strasz!!!
To super że młody wrócił do formy 😊 może jest meteoropatą 😉 ja sama wczoraj się czułam bez energii i przysnęłam po obiedzie, co mi się rzadko zdarza 😉

Mój synuś ostatnio jest jakby bardziej aktywny. Wczoraj wieczorem byliśmy w kinie to wiercił się bez przerwy. Chyba mu za głośno było...

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

A dzisiaj mamy plan wybrać się do dzieciowego sklepu 😙

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 08:00   #2054
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
My stosowalismy bephanten, masc z ziajki na odpazenia a pozniej musial kupic pirolam i devercin ale to chyba juz z recepta. Moze masc z wit a kupcie bo to chyba na zmiany skorne?

Ooo dzięki, zaraz go wyślę do apteki po coś ;-)

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Też chcę się wybrać do dzieciowego sklepu... Ale muszę jeszcze czekać...
Stary 2016-08-13, 08:03   #2055
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Chyba przejade się z tym do szpitala :/ zdj Wam wstawiac w porze sniadania nie bedeale na oko widac ze opuchniete, wielka czerwona plama dookola i pulsuje w srodku. normalnie bym się nie przejęła ale teraz się boje ze jakiś większy stan zapalny małemu może zaszkodzić :/ tz ma akurat wolne dzisiaj.
A byłabym spokojniejsza.
Jedź, lepiej jak lekarz spojrzy fachowym okiem. No i Ty będziesz spokojniejsza.
Cytat:
Ja też chce z Wami ;-)
Zapraszamy z nami w takim razie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Jedź, jedź. Opatrzą Ci to porządnie i będzie dobrze

Ale fajnie 😊 miłego dnia

To super że młody wrócił do formy 😊 może jest meteoropatą 😉 ja sama wczoraj się czułam bez energii i przysnęłam po obiedzie, co mi się rzadko zdarza 😉

Mój synuś ostatnio jest jakby bardziej aktywny. Wczoraj wieczorem byliśmy w kinie to wiercił się bez przerwy. Chyba mu za głośno było...

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

A dzisiaj mamy plan wybrać się do dzieciowego sklepu 😙

Dzięki ja po zoo mam w planach zajechac do smyka

Stary 2016-08-13, 08:14   #2056
mietowka25
Zakorzenienie

Właśnie teściową się wprosila popołudniu... Mam nadzieję że mnie nie wku... Bo mega chciała ingerować w nasz remont...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Dziewczyny a propo akcji minky polecam Biandalf. Jest u nas w Trójmieście ale wysyłki też robią ;-)
Stary 2016-08-13, 08:47   #2057
Listopadowaa
Zakorzenienie

ja chcem na makaszka zamowic ale jak zwykle problem z wyborem. Grubszy kocyk wybrał tż, ten w kotki z czerwonym minky, a ja mysle nad cienkim i teraz mietowy czy rozowy
Stary 2016-08-13, 08:58   #2058
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Bawcie się dobrze

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Ja też chce z Wami ;-)
Wy też się bawcie dobrze chociaż ja średnio lubie jarmark i przeciskanie się przez te tłumy

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Hej
Chyba przejade się z tym do szpitala :/ zdj Wam wstawiac w porze sniadania nie bede ale na oko widac ze opuchniete, wielka czerwona plama dookola i pulsuje w srodku. normalnie bym się nie przejęła ale teraz się boje ze jakiś większy stan zapalny małemu może zaszkodzić :/ tz ma akurat wolne dzisiaj.
A byłabym spokojniejsza.
Jedz jedz...bo z tego co piszesz wygląda jakby się nadkazilo

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:18   #2059
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie teściową się wprosila popołudniu... Mam nadzieję że mnie nie wku... Bo mega chciała ingerować w nasz remont...
Twarda bądź

Ja mykam do ikei bo są zwroty 10% za łóżeczka i komody.
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-13, 09:30   #2060
Hosenka*
Zakorzenienie

Ależ się fatalnie czuję od wczorajszego popołudnia. Głowa boli, niedobrze mi, nic nie mogę jeść ...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:32   #2061
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!

To uważaj na siebie bo ja po całodziennym chodzeniu właśnie tam następnego dnia zaczęłam narzekać na ból w biodrze
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 09:36   #2062
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Bawcie się dobrze

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Wy też się bawcie dobrze chociaż ja średnio lubie jarmark i przeciskanie się przez te tłumy

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Jedz jedz...bo z tego co piszesz wygląda jakby się nadkazilo

Dzięki
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
To uważaj na siebie bo ja po całodziennym chodzeniu właśnie tam następnego dnia zaczęłam narzekać na ból w biodrze
Dobrze wiedzieć zaraz wyjeżdżamy i w sumie nie planujemy długich spacerów bo co roku tam jedziemy

Stary 2016-08-13, 10:07   #2063
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ależ się fatalnie czuję od wczorajszego popołudnia. Głowa boli, niedobrze mi, nic nie mogę jeść ...

Migrena?
Stary 2016-08-13, 10:08   #2064
bluesberry
Zakorzenienie

Juz po. Jest stan zapalny. Zawineli mi to tylko odkarzajacym bo w ciąży nic innego nie mogą :/ mam leżeć z nogą do gory, chłodzić i jakby nie było lepiej to w poniedziałek do rodzinnego skontrolować. Masakra jak to teraz boli i piecze od tego płynu
Stary 2016-08-13, 10:24   #2065
MajWija
Wtajemniczenie

Bluesberry współczuję, ale lepiej, że coś tam Ci już to odkaza, będzie dobrze

Zielinka doszła czapka z Kappahl? Jesteś zadowolona?

A któraś z Was ma już upatrzony taki kombinezon na pasy?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 10:54   #2066
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry

Mam kieckę Ale nie podoba mi się to jak w niej wyglądam
Jak schudnę po ciąży to będę w niej hasać
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 11:05   #2067
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Juz po. Jest stan zapalny. Zawineli mi to tylko odkarzajacym bo w ciąży nic innego nie mogą :/ mam leżeć z nogą do gory, chłodzić i jakby nie było lepiej to w poniedziałek do rodzinnego skontrolować. Masakra jak to teraz boli i piecze od tego płynu
odpoczywaj

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64119431]Dzień dobry

Mam kieckę Ale nie podoba mi się to jak w niej wyglądam
Jak schudnę po ciąży to będę w niej hasać [/QUOTE]

pokażesz nam się w niej albo chociaz samą sukienke?
Stary 2016-08-13, 11:10   #2068
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
pokażesz nam się w niej albo chociaz samą sukienke?
mogę się Wam pokazać i w niej i samą sukienkę Wstawię później do klubu tylko trochę ogarnę otaczającą mnie przestrzeń
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 11:29   #2069
pstryczek84
Zakorzenienie

Blue- dobrze, ze poszlas to skontrolowac. Teraz bedzie juz tylko lepiej.

Anulka-no to czekam na fotki

Kurde, nie kupilam nigdzie magnezu dla siebie. Chyba mnie czeka powrot do koktajlu przez najblizsze 3 dni

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-13, 12:04   #2070
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64120031]mogę się Wam pokazać i w niej i samą sukienkę Wstawię później do klubu tylko trochę ogarnę otaczającą mnie przestrzeń [/QUOTE]

no to czekam!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości