|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta podczas karmienia piersią- wątek zbiorczy
Obawiasz się, że bez zębów zostaniesz?
![]() Ja se chyba też musze jakieś nabyć, nie zaszkodzi. Ale w czerwcu truskawek próbuję, nie ma innej opcji
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młodą brzuch boli z miejsca jak tylko zjem w więcej jak jeden jogurt nat dziennie, a taka dawka zdecydowanie nie zaspokoi i moich i jej potrzeb
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
No to faktycznie, na parę tygodni trzeba ograniczyć nabiał, ale później znowu spróbuj, układ pokarmowy dojrzeje i może się poprawi - ja taką strategię stosuję
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję że to przejdzie bo mi bardzo ciężko żyć bez nabiału. To była zawsze podstawa mojej diety.
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej jednak zyć z nieustającymi wrzaskami malucha
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() diety nie stosuje zadnej, nie jem tylko cytrusow. dzis, po 3miesiacach od porodu zdarza mi sie czekolade zjesc, orzechy, kapuche, kalafiora, grzyby, jem jogurty i ser zolty codziennie. i to co vixen przytacza-ze mleko nie jest z tresci zoladkowej mamusi-z tym sie spotkalam na jednym z forow, ktore czytalam przed porodem zastanawiajac sie co z dieta przy kp. ktos nawet wysunal tam teorie spiskowa, ze terror dietowy przy kp to sprawka producentow mm, ktorym chodzi o obrzydzenie zycia matkom, ktore karmia piersia. |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
oj zdecydowanie. Moja wczoraj się darła od 8 do 22. w końcu padła ze zmęczenia i spała 5 godz. Dziś zero nabiału- nawet masła na kanapki i Młoda śpi jak aniołek
![]() Bardzo jestem ciekawa czy to faktycznie dzięki bezmlecznej diecie czy po prostu zbiera siły na jutro ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Ja będąc w ciąży twierdziłam że będę jeść wszystko to co normalnie..a jako że mam obsesję na punkcie zdrowego żywienia, byłam pewna, że co jak co ale niczym jej nie zaszkodzę. Tymczasem wzdęcia i bóle brzucha Małej doprowadziły do tego, że zaczynam jeść samą marchewkę i kurczaka bo już zgłupiałam i nie wiem co mam robić żeby jej pomóc
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja troche poplacze, jak ja w lozeczku poloze i np szukuje sobie posilek-tak z tesknoty troche poplacze, a mnie jakby sie tylek palił wiec nie wiem co to bedzie jak zeby sie pojawiac zacznaHania, spisz z dzidzia? Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2012-03-27 o 16:44 |
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie śpię Nie wiem na co, bo przecie jeszcze nie widzi- ale oczy ma jak 5 złoty jakby normalnie widziałaWystarczy do łóżeczka ją włożyć i od razu jest kima..znaczy kima jak focha nie ma i brzuch nie boli .Noszona też nie lubi być. Ma jeszcze większego nerwa jak ją zaczynam przytulać. A już totalnie nie znosi pozycji do odbekania. Ewenement normalnie.PS. teraz na przykład od godziny leży sama w łóżeczku i patrzy w siną dal..nie płacze ani nic . Zaśnie sama- albo zrobi syrenę jak zgłodnieje![]() A i jeszcze odnośnie tego spania...moja robi afery kolkowe tylko w dzień. W nocy zawsze pięknie śpi. Budzi się tylko 2 razy na jedzenie. Raz jedyny, po powrocie ze szpitala miała akcję niespania od 2 do 5.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-03-27 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
o qrczę, to niezla jest
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
moja jak jej sie zdarzylo otworzyc oczy, to zaraz sie goraczkowo za aparat fotograficzny łapało, zeby uwiecznic ten rzadki widok dobrze, ze spi spokojnie chociaz w nocy i nie domaga sie noszenia. chociaz moja na poczatkuw ciagu dnia tez czas spedzala glownie spiac w wozku . dopiero potem okresy czuwania sie zaczely wydluzac a wraz z nimi potrzeba bycia na reku. i tak oto bicepsy sobie wyrabiam
|
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozbraja nas to jej gapienie się Mąż nawet sugerował żeby gdzieś kogoś zapytać czy to aby normalne![]() Mówi zawsze"wezmę ją, może jej smutno jest czy coś, tak sama leży i patrzy" ja na to zawsze "póki ma ochotę niech leży, pewnie za miesiąc już nie będzie do leżenia taka chętna, tylko będzie chciała świat oglądać" ![]() Gdyby nie te kolki cholerne to bym miała same ciche i spokojne dni...dlatego ograniczyłam wszystko co potencjalnie zakazane i zaczynam wprowadzać pomału produkty obserwując reakcję brzucha.
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html Cytat:
I to jest ten problem, czy męczy ją brzuszek, bo tak już ma, bez względu na to, co zjesz, czy szkodzi jej jakiś element Twojej diety. Zjedz sobie szarlotke na pocieszenie, potencjalnie bezpieczna, ja jem, mniam, mniam ![]() Moja też, strasznie się wyrywa. Ale noszenie niestety lubi, w rożku ją taszczymy ![]() Jak ja się zastanawiam czy u mojego dziecka jest normalne coś tam, to TŻ mawia, że to jest CZŁOWIEK i ma prawo do swoich różnych zachowań. |
|||
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
wapń 500 D ,coś takiego brałam i przez jakiś czas WMC (wapń,magnez,cynk)
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej ulotce ze szpitala jest napisane, że dolegliwości brzuszkowe biorą się zwykle z przejściowej nietolerancji laktozy wytwarzanej w piersiach, na co dieta nie ma żadnego wpływu.
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sciagałam przez jakiś czas to pierwsze mleko (z 10 ml chocby) ,zeby byała dostawała tej laktozy mniej,po jakimś czasie zaczelismy podawać Delicol -to enzym trawiący laktozę i był poprawa. Często mamy podają w takiej sytuacji krople na symeticonie i inne espumisany i pogarszają sprawę.
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony może miała w 5 tygodniu skok rozwojowy i dlatego tak dawała czadu...tak to jest, zawsze trzeba obstawiać jakąś wersję i strzelać nieco w ciemno. |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas 4-6 tydzien to byla masakra....do atrakcji bruszkowych dolaczyl kryzys laktacyjny
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od wczoraj właśnie daje jej Bobotic i niby śpi, nie płacze tak bardzo - ale przez sen się strasznie wierci i nogami wierzga i jest niespokojna znowu. Nie miała tak do tej pory. Może więc ten symeticon pogarsza sprawę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj miałam lekturę o skokach rozwojowych- i to chyba nie pasuje do dolegliwości mojego dziecka- chociaż ... no właśnie pieron już wie
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
trza przyznac, zacne ilosci
![]() moja waliła jedna maxi kupe na 3 dni. wiatry beztrosko wypuszczala, brzuch miala miekki. jak skonczyla 2,5 mies. sie jej odwrociło zaczela robic po 3 zielone partyjki dziennie. moze od nowosci faktycznie miala bardziej dojrzaly uklad pokarmowy...
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu Ola tez puszczała bączyska jak stary chłop
Problemu z kupą nie było,i dlatego zaczeły się podjerzenia o problem z laktozą.Delicol podawany przed kazdym karmieniem nieco pomagał,ale problem sam się rozwiązał ok 3 m-ca.Ogolnie u nas pomagało masowanie brzuszka (nie tylko sam masaż reką,ale kładzenie jej "brzuch do brzucha" -ciepło tez pomaga ,noszenie "na samolocik" -brzuszkiem do dołu) .Wtedy te gazy się mniej gromadziły,jakoś łagodniej to przechodziła.
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że nic w przypadku niemowląt nie jest przewidywalne..wszystkie dzieci inne, wszystkiego na własnych błędach trzeba się uczyć. Cytat:
![]() Ciepło pomaga- to fakt. Lubi suszenie suszarką Nie dość że ciepełko to jeszcze dzwięk uspokajajacy.
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/oryginalny-dobry-s...207595106.html odglosy pralki, suszarki itp |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw suszara,potem odkurzarzcz ![]() Dzieci lubią szumy,w końcu w brzuchu im non stop szumiało ![]() ja sciagałam te szumy z neta
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-03-28 o 12:48 |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)była nieodłączym elementem zasypianie od 4 tygodnia, do ok. 2,5 miesiąca. Na początku synek rzeczywiście się przy niej wyciszał i w mig zasypiał A potem ... bałam się przestać. I tak przez kilka tygodni suszyło u nas prawie całe noce ![]() W końcu kiedyś nie puściłam, a i tak ładnie zasnął, więc porzuciliśmy ten wynalazek. Ale i tak jestem mu wdzięczna
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapeszyłam....
![]() mamy, prawda, 14 tydzien zycia od kilku dni problemy z zasypianiem. jesli zasnie, to tylko przy mnie w lozku, a juz tak ladnie spala "u siebie" w ciagu dnia juz nie wloze do lozeczka nie nastawie karuzelki i sama frruu pod prysznic. Makijaz robiony sprintem, rzes juz mi nie da umalowac , albo da, ale tylko u jednego oka![]() ciagle do mamuni przy mamuni, z mamunia, bo inaczej ryk ale za to wczoraj sama obrocila sie z brzuszka na plecy i to kilka razy
Edytowane przez wandaweranda Czas edycji: 2012-03-30 o 10:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

moja troche poplacze, jak ja w lozeczku poloze i np szukuje sobie posilek-tak z tesknoty troche poplacze, a mnie jakby sie tylek palił