Marcowe mamy 2015 cz. II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-19, 08:25   #181
monika 1985
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe mamy 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
U nas jakoś leci, chociaż nie ukrywam ze chciałabym być w domu.
Mały grzeczny, je i śpi, chociaż teraz był marudny. Może uda mi się przespać z 2h. Bo musze go wybudzac co 3h na cyca...
Tęsknię za Matim nie mogę o nim myśleć bo mi się wyć chce !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

bardzo dobrze Cię rozumiem

odpoczywaj i śpij kiedy tylko jest okazja !

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

dzień dobry
Ja wstałam o 6 dzisiaj, bo obudził mnie Kuby płacz, ale tylko chwilke płakał, mąz dał mu pić i spał do 8 , wstał dopiero , mąz mówi, że spał bardzo dobrze , raz się przebudził i wstał w łóżeczku rozglądnął się po czym położył się i zasnął

kurcze mieliśmy iśc na spacer na plac zabaw a tu pada , ech kiepska pogoda jak nie wiem , popołudniu do mnie siostra przyjedzie to Kuba się wyszaleje , niby ten tydzień się super zapowiada cieplutko ma być tak więc sobie odbijemy

ide zaraz jakieś śniadanie zrobić i trzeba się ogarnąć i co ja na obiad zrobię ech jakoś nie mam weny dzisiaj , faceci to mają fajnie przyjdą na gotowe i tyle
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 08:28   #182
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Aroli jeszcze troche i bedziecie wszyscy w domu.

Monika
Jak nocka ?

Po obejrzeniu tego filmu ciesze sie ze nie poszlam na niego do kina,byl tak straszny ze przysypialam z wrazenia

Ja juz od 7 na nogach,dzieciaki jeszcze leniuchuja,a ja zdarzylam juz posprzatac kuchnie ,zaraz zaczne lazienke pozniej moze jakis spacer i jak Kuba pojdzie na drzemke to musze skooczyc na 3 godz do biura,dzieciakow mi mama przyplnuje. Jeszcze mam dzis w planach wyskoczyc po buty do dzieciakow,ale nie wiem czy sie wyrobie.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 09:10   #183
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Monika
Jak nocka ?

Po obejrzeniu tego filmu ciesze sie ze nie poszlam na niego do kina,byl tak straszny ze przysypialam z wrazenia

Ja juz od 7 na nogach,dzieciaki jeszcze leniuchuja,a ja zdarzylam juz posprzatac kuchnie ,zaraz zaczne lazienke pozniej moze jakis spacer i jak Kuba pojdzie na drzemke to musze skooczyc na 3 godz do biura,dzieciakow mi mama przyplnuje. Jeszcze mam dzis w planach wyskoczyc po buty do dzieciakow,ale nie wiem czy sie wyrobie.
a na imieniny nie idziesz ?

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Dzien dobry

Monika
Jak nocka ?

noca dobrze , ja sie budziłam chyba pięć razy , ale czuje się wyspana , a Kubuś spał bardzo dobrze
Stary 2016-11-19, 09:56   #184
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Monika

Zaraz bede dzwonic z zyczeniami,oby mnie nie zaprosila,bo nie chce mi sie jej i T ogladac a tym bardziej sluchac
Stary 2016-11-19, 11:12   #185
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Monika i Kubuś gratulacje z pierwszą nocke oddzielnie. Dzielny Zuch i dzielna Mama☺😘

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

U nas pobudka 5.45. Kasia całą zasikana aż przemokło. Już ma drzemkę. Wymylam podłogi wytrzepalam dywanik i koc. I leżę 😉

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

I poleżałam 10 minut i koniec drzemki. I do końca dnia ani razu nie kimnie

Stary 2016-11-19, 11:14   #186
aroli
Zadomowienie

Hej

Mały śpi, nocka całkiem spoko nawet pospalam z 3-4h.
Filip spadł z wagi 7% wiec wymusilam mm żeby trochę dali bo może jutro uda się wyjść do domu- o ile nie będzie dużo roboty i zoltaczka będzie w normie.

Monika

Fajnie ze Kubuś ładnie przespal nocke w nowym pokoju.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-19, 12:16   #187
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Mały śpi, nocka całkiem spoko nawet pospalam z 3-4h.
Filip spadł z wagi 7% wiec wymusilam mm żeby trochę dali bo może jutro uda się wyjść do domu- o ile nie będzie dużo roboty i zoltaczka będzie w normie.

Monika

Fajnie ze Kubuś ładnie przespal nocke w nowym pokoju.

trzymam mocno kciuki abyście wyszli jutro
jak trzeba dokarmic to nie ma co się stresować tym , że dziecko napije się mm , ważne żeby był najedzony , ja Kubie też dałam mm , bo płakał a ja nie miałam pokarmu na początku, a przecież nie będę męczyć siebie i dziecka , przynajmniej na początku trzeba sobie pomóc

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
Monika i Kubuś gratulacje z pierwszą nocke oddzielnie. Dzielny Zuch i dzielna Mama☺😘

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

U nas pobudka 5.45. Kasia całą zasikana aż przemokło. Już ma drzemkę. Wymylam podłogi wytrzepalam dywanik i koc. I leżę 😉

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

I poleżałam 10 minut i koniec drzemki. I do końca dnia ani razu nie kimnie

a ja to szybko zaczęliście dzień ja się martwiłam , że dzisiaj mnie też czeka taki poranek, ale na szczęscie spał jak zawsze

kurcze drzemki to ona ma króciutkie :/

ja posprzątałam zabawki oczywiście rozrzucone i zaraz się za obiad wezmę , jeszcze do lidla muszę jechać , bo dzisiaj takie cieplejsze piżamki są a Kuba lubi sie odkrywać a z racji tego, że jest w drugim pokoju to nie mogę teraz kontrolować tego czy jest przyryty tak więć cieplejsze wdzianko na nocke się przyda , mam nadzieję, że jeszcze cos tam zostało

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Monika

Zaraz bede dzwonic z zyczeniami,oby mnie nie zaprosila,bo nie chce mi sie jej i T ogladac a tym bardziej sluchac
to powiesz, że masz inne plany , przecież nie bedziesz lecieć na łep na szyję , bo cię zaprosiła w ostatniej chwili

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

A my jednak wybralismy się na spacer , poszliśmy do biedry , zrobilismy zakupy, bo wieczorem cos muszę dobrego zrobić do jedzonka , bo mamy gości i wracając puściłam tego mojego ancymona żeby sobie pobiegał , błoto niemiłosierne, bo padała cały czas , akurat jak wyszliśmy to przestało, ale przynajmniej Kuba miał radochę w zabawie w błotingu , oczywiście wszystko do prania, ale co tam

dobra lece sobie popcorn zrobić , bo mam zachciankę
Stary 2016-11-19, 19:08   #188
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Udanego wieczoru dziewczyny.

Aroli Ty szczególnie wypoczywaj. A jak się czujesz fizycznie?jak idzie karmienie. spadkiem wagi nie przejmuj sie bo to naturalne. Jeśli cyca ładnie łapie to będzie dobrze. Początki różne miałyśmy i przetrwalysmy ☺

Przytulaski mocne ode mnie !😘🍀❤

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Kasia padła 10 minut temu. Miała tylko godzinke spania i to przed 11 chyba wstała. No w każdym razie spała mało.
My mamy wytrawne winko. Zrobilismy dzisiaj krem z duni z mleczkiem kokosowym. Na drugie mieso duszone na cebuli z ziołami w sosie wlasnym plus śmietana ziemniaki i wazywa z masle tymiankowym. Deser babeczki z jagodami i jabljiem na to krem mascarpone z posypką z migdałów i gwiazdki czekoladowe hahaha nie mogę w to uwierzyć ile żarcia dzisiaj narobilismy i zostało na jutro ☺

U nas spacer to był wyjazd samochodem do centrum handlowego bo leje!😯 nic nie kupiliśmy tylko rozrywke z wyjscia mielismy i tyle.
To na razie tyle. 😘😘😘😘☺☺☺

Stary 2016-11-19, 20:07   #189
aroli
Zadomowienie

Kasia Wiki

Dzięki dobrze się czuję, najbardziej dokuczają mi skurcze głównie jak karmię i trochę kręgosłup boli.
To macie wyzerke jak z restauracji

Filip zjadł i śpi. Kolejne karmienie o 22 i po tym ja się położę.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2016-11-19, 22:12   #190
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia Wiki

Dzięki dobrze się czuję, najbardziej dokuczają mi skurcze głównie jak karmię i trochę kręgosłup boli.
To macie wyzerke jak z restauracji

Filip zjadł i śpi. Kolejne karmienie o 22 i po tym ja się położę.

o to dobrze, że ok , ja niestety nie mogę naturalnie rodzić , a chciałabym , szybciej bym doszła do siebie na pewno i wróciła do Kuby , trzymam kciuki aby was jutro wypuścili
mnie też te obkurczanie macicy podczas karmienia bolało cholernie wręcz , aż miałam ochote ten plastikowy wózeczek co w nim dziecko leży przegryźć na pół , u mnie trochę gorzej , bo jednak miałam szytą macice i ten ból był straszny ech :/

jak wrócisz juz do domu i znajdziesz czas to napisz jak tam poród przebiegł i jak Mati zareagował na brata

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Udanego wieczoru dziewczyny.

Aroli Ty szczególnie wypoczywaj. A jak się czujesz fizycznie?jak idzie karmienie. spadkiem wagi nie przejmuj sie bo to naturalne. Jeśli cyca ładnie łapie to będzie dobrze. Początki różne miałyśmy i przetrwalysmy ☺

Przytulaski mocne ode mnie !😘🍀❤

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Kasia padła 10 minut temu. Miała tylko godzinke spania i to przed 11 chyba wstała. No w każdym razie spała mało.
My mamy wytrawne winko. Zrobilismy dzisiaj krem z duni z mleczkiem kokosowym. Na drugie mieso duszone na cebuli z ziołami w sosie wlasnym plus śmietana ziemniaki i wazywa z masle tymiankowym. Deser babeczki z jagodami i jabljiem na to krem mascarpone z posypką z migdałów i gwiazdki czekoladowe hahaha nie mogę w to uwierzyć ile żarcia dzisiaj narobilismy i zostało na jutro ☺

U nas spacer to był wyjazd samochodem do centrum handlowego bo leje!😯 nic nie kupiliśmy tylko rozrywke z wyjscia mielismy i tyle.
To na razie tyle. 😘😘😘😘☺☺☺

o ja ale pyszności , jejku i tyle jedzonka narobiliście i że wam się chciało , może kurierem mi wyslecie trochę

każdy wyjazd dobry , byle się w domu nie kisić ,dziecko ma atrakcje wszędzie
u mnie też jest masakra z pogodą leje jak nie wiem , ciekawe jak jutro , chciałam iśc na spacer z Kubą , ale pewnie bedzie masakra i trzeba będzie cos wymyśleć , w domu mi się siedzieć nie chce na pewno , zobaczymy jutro

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

a my mielismy gości i Kuba się wyszalał , haha ganiał z ciocią cały czas , on ma teraz najlepszą zabawę uciekanie przed kimś , wystarczy mu powiedzieć , goni cie , albo złapie cie i lata dookoła salony z turbo przyspieszeniem , a najlepsze, że się nie męczy i mu się to nie nudzi , póżniej wypija całą butle picia, ale gania dalej , skąd te dzieci mają tyle energii to ja nie wiem

kurcze , ale mnie bolą płuca dosłownie , jak siedze w aucie to juz w ogóle , przez ten wysoki brzuch już chyba , nie wiem czy tak też miałyście , ale okropne uczucie , jakbym miała jedno płuco, a nie dwa

nic trzeba lecieć spać, bo noc dzisiaj dla mnie była taka sobie, niby sie wyspałam, ale łamie mnie już , do jutra papa
Stary 2016-11-20, 06:17   #191
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Dzień dobry ☺
Wszyscy śpią a ja nie. I myślę sobie nad wczorajszym dniem. Jak dzieci muzułmanow bawiły się na placu zabaw i innych dzieci tam nie było, jak moją Kasię przechytrzyły bo są starsze by się nie mogła bawić, to się wcale nie dziwie że sami tam siedzą. Matki przy placu zabaw a ojcowie z kawiarni wszystko obserwują. Im wszystko wolno a my się czaimy i mamy opory bo oni zero po polsku i tylko patrzą i nie wiesz co sobie myślą...

Chyba czas wstawać bo w końcu poszlam spać 20.30 heh. 😆

Stary 2016-11-20, 08:03   #192
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry ☺
Wszyscy śpią a ja nie. I myślę sobie nad wczorajszym dniem. Jak dzieci muzułmanow bawiły się na placu zabaw i innych dzieci tam nie było, jak moją Kasię przechytrzyły bo są starsze by się nie mogła bawić, to się wcale nie dziwie że sami tam siedzą. Matki przy placu zabaw a ojcowie z kawiarni wszystko obserwują. Im wszystko wolno a my się czaimy i mamy opory bo oni zero po polsku i tylko patrzą i nie wiesz co sobie myślą...

Chyba czas wstawać bo w końcu poszlam spać 20.30 heh. 😆

tak czuja sie tu jak u siebie niestety , dziwni ludzie i dziwny ich kraj :/

o ja to poszłaś spać jak mój Kuba wczoraj , ja zasnęłam po 22 , a o 7 mnie obudził Kubuś, wyspał się i opowiadał tatusiowi coś , ja się dwa razy przebudziłam w nocy , Kuba za to od deski do deski spał , teraz siedzi i karmi koty , ja zaraz też jakieś śniadanko zrobię , a na razie pije kawke
Stary 2016-11-20, 12:27   #193
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Wlasnie wrocilismy z zakupow,kupilam dzieciaka buty i Martynce jeszcze spodnie w hm.Kuba przed chwila zasnal.

Aroli
Co tam? Wychodzicie dzisiaj ?

Monika
dla Kubusia,ze tak ladnie spi w swoim pokoju.

Mnie cos gardlo boli i glowa,zaraz robie sobie herbate i pod kocyk.Dzis obiad robi moja mama,wiec mam luz.

Pa milej niedzieli wam zycze
Stary 2016-11-20, 12:29   #194
aroli
Zadomowienie

Hej

U nas ok. Waga taka jak wczoraj uff. , zostaje do jutra na własne życzenie, zrobią mu badanie krwi- to zobaczymy czy bilirubina rośnie. Bałam się ze będzie tak jak z Matim ze trafimy do szpitala na naświetlanie tam gdzie chore dzieci...
Leżę na sali z fajna dziewczyna wiec czas leci w miarę szybko.
Gdyby Mati bardzo tęsknił i ciężko znosił rozlake to bym dzisiaj wyszła, a tak to wolę sprawdzić czy na pewno Filip nie będzie miał zoltaczki.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2016-11-20, 13:19   #195
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

U nas ok. Waga taka jak wczoraj uff. , zostaje do jutra na własne życzenie, zrobią mu badanie krwi- to zobaczymy czy bilirubina rośnie. Bałam się ze będzie tak jak z Matim ze trafimy do szpitala na naświetlanie tam gdzie chore dzieci...
Gdyby Mati bardzo tęsknił i ciężko znosił rozlake to bym dzisiaj wyszła, a tak to wolę sprawdzić czy na pewno Filip nie będzie miał zoltaczki.

super, że jutro wychodzicie, ale była taka opcja w ogóle, ze dzisiaj wyjdziecie tak ? , pewnie te pierwsze dwa dni najgorsze w rozłące z dzieckiem (starszym) ? , oby maluszek nie miał żółtaczki
dobrze, że masz fajną osobę obok siebie , ja nie miałam aż takiego szczęścia, ale i tak na drugi dzień dziewczyna już wychodziła tak więć kolejne dwa dni byłam sama w sali , nie powiem , że nie było super , bo chyba wolałam być sama niż kim kolwiek , tym bardziej, że przyjechała moja mama i mogła bez obaw sobie siedzieć cały dzień i nikt na nas krzywo nie patrzył a tak to bym nie mogła sobie pozwolić na takie długie odwiedziny, bo trzeba też liczyć się z drugą osobą i uszanować jej prywatność
a jak ci idzie KP ?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Dzien dobry

Wlasnie wrocilismy z zakupow,kupilam dzieciaka buty i Martynce jeszcze spodnie w hm.Kuba przed chwila zasnal.

Aroli
Co tam? Wychodzicie dzisiaj ?

Monika
dla Kubusia,ze tak ladnie spi w swoim pokoju.

Mnie cos gardlo boli i glowa,zaraz robie sobie herbate i pod kocyk.Dzis obiad robi moja mama,wiec mam luz.

Pa milej niedzieli wam zycze
ojej zdrówka dla ciebie , mnie też złapała jakaś infekcja i dwa dni miałam mega katar a teraz jakby w ogóle , Kuba na razie też nie ma kataru, mam nadzieję, że nie załapie

jestem w szoku, ze Kuba tak dobrze śpi , w sumie to zero różnicy , tak więc jestem zadowolona , dzisiaj kupilismy mu większe łóżeczko ma wymiary 140x70 teraz spał do tej pory w 120x60 i dzisiaj mu zamienimy te łóżeczka , na razie nie chcę go dawać do takiego dorosłego, bo pewnie jak by się przebudził to by zaraz wstawał w nocy i latał po pokoju , a z tego większego można tapczanik zrobić później tak więc jak juz Kuba bedzie mądrzejszy to się mu szczebelki zdejmie całkiem , po za tym zmiany po mału chcę mu wprowadzać , a nie wszystko tak na hura

Ja dzisiaj nie muszę gotować, bo dostałam wczoraj pierogi od mamy i obiadek mam zapewniony , ciasto naleśnikowe mam z wczoraj jeszcze w razie czego jakby Kuba nie chciał pierogów

wykąpałam się , wypiłam kawkę a teraz czekam aż mały wstanie i idziemy na spacer , bo jest piękna pogoda , a jutro i pojutrze ma być jeszcze lepiej

miłej niedzieli
Stary 2016-11-20, 15:04   #196
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

To dobrze,ze z waga ok,pewnie zostan do jutra,lepiej sie upewnic i jak towarzystwo ok,to rzeczywiscie szybciej czas leci.
Jestem ciekawa jak Mati zareaguje na braciszka .

A moj tz pojechal pokazac komus renowke mam nadzieje ze uda nam sie ja sprzedac,juz godzine go nie ma.
Stary 2016-11-20, 17:05   #197
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
To dobrze,ze z waga ok,pewnie zostan do jutra,lepiej sie upewnic i jak towarzystwo ok,to rzeczywiscie szybciej czas leci.
Jestem ciekawa jak Mati zareaguje na braciszka .

A moj tz pojechal pokazac komus renowke mam nadzieje ze uda nam sie ja sprzedac,juz godzine go nie ma.

My dzisiaj też auto sprzedajemy , ale na razie jest na allegro wystawiony mąz dopiero wystawił
Stary 2016-11-20, 18:06   #198
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
My dzisiaj też auto sprzedajemy , ale na razie jest na allegro wystawiony mąz dopiero wystawił
My jak na razie nie sprzedalismy ,facet ma sie odezwac jutro czy bierze
Stary 2016-11-20, 18:32   #199
aroli
Zadomowienie

Kp całkiem ok, mały ładnie ciągnie cyca, ale jeszcze chyba za mało mam mleczka bo dojada troszkę, najpierw pierś a jak nie starcza to chodzę po mleczko i po problemie. Mam nadzieję że za 2-3 dni juz nie będę musiała go dokarmiać.

Monika Mamuśka

Trzymam kciuki żeby auta się szybko i oplacalnie sprzedały.

Monika

Fajnie ze Kubuś tak ładnie śpi u siebie,tak będzie lepiej bo jak urodzi się braciszek to nie będzie go budził.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2016-11-20, 18:59   #200
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
My jak na razie nie sprzedalismy ,facet ma sie odezwac jutro czy bierze
no my dopiero 3h temu wystawilismy i na razie jeszcze nikt nie pytał, ale myslę, że się sprzeda , bo vectry raczej chodliwe są

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Kp całkiem ok, mały ładnie ciągnie cyca, ale jeszcze chyba za mało mam mleczka bo dojada troszkę, najpierw pierś a jak nie starcza to chodzę po mleczko i po problemie. Mam nadzieję że za 2-3 dni juz nie będę musiała go dokarmiać.

Monika Mamuśka

Trzymam kciuki żeby auta się szybko i oplacalnie sprzedały.

Monika

Fajnie ze Kubuś tak ładnie śpi u siebie,tak będzie lepiej bo jak urodzi się braciszek to nie będzie go budził.

no to wiadomo , że zanim sie rozkręci to troszke trzeba powalczyć , a jak tam w ogóle Mati się czuje i zachowuje , pisałaś , że nie tęskni bardzo to dobrze, przynajmniej się mniej martwisz

tak własnie dla tego go przeniesliśmy ze względu na drugiego bobasa, zresztą jest juz i tak tak duży, ze najwyższy czas , a w nocy spi dobrze to tym bardziej

a tak propo Kuby w jego pokoju to zobaczymy jak on dzisiaj bedzie spał, bo mąz włączył film faceci w czerni i tak wyskoczył taki robal czy jak to nazwać i Kuba się tak wystraszył, że zaczął okropnie płakać i bał się podejść do telewizora i jak tylko się zbliżał to brał mnie za ręke i musiałam z nim podejść , włączyliśmy mu bajki na tym telewizorze, żeby nie kojarzył z czym złym , chwile mu pozwoliliśmy obejrzeć i teraz jest ok, mam nadzieję, że mu się to nie przyśni dzisiaj
Stary 2016-11-21, 06:44   #201
monika 1985
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Mój łobuziak jeszcze smacznie sobie spi , zaraz go lece obudzić , bo na 8 jedziemy do szpitala , zobaczymy co lekarz powie w sprawie jego uszu , jak bedziemy wracać to muszę jeszcze podjechać odebrać miana które robiłam ostatnio z krwi , tak wieć dzień pełen wrazeń mnie czeka dzisiaj

odezwe się później
Stary 2016-11-21, 06:57   #202
aroli
Zadomowienie

Monika

Powodzenia na wizycie, oby uszka były zdrowe i nic w nich nie zaległo.

My zaraz mamy ważenie i obchody. Ciekawe kiedy pobiorą krew małemu bo siedzę jak na szpilkach. Nocka spoko, nawet pospałam trochę ale po obchodach jeszcze się zdrzemne

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2016-11-21, 07:44   #203
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Mój łobuziak jeszcze smacznie sobie spi , zaraz go lece obudzić , bo na 8 jedziemy do szpitala , zobaczymy co lekarz powie w sprawie jego uszu , jak bedziemy wracać to muszę jeszcze podjechać odebrać miana które robiłam ostatnio z krwi , tak wieć dzień pełen wrazeń mnie czeka dzisiaj

odezwe się później
b

Powodzenia w/szpitalu i kciuki za miana.

Cytat:
Monika

Powodzenia na wizycie, oby uszka były zdrowe i nic w nich nie zaległo.

My zaraz mamy ważenie i obchody. Ciekawe kiedy pobiorą krew małemu bo siedzę jak na szpilkach. Nocka spoko, nawet pospałam trochę ale po obchodach jeszcze się zdrzemne

Trzymam kciuki za to zeby was dzis puscili do domu i brak wiekszej zoltaczki.
Fajnie,ze Filip pozwala ci sie wysypiac,ja pobyt w szpitalu wspominam bardzo zle,nie spalam prawie wcale,zreszta w domu tez

Dzien dobry
Nocka nawet nie byla zla,ja cos nie moglam spac,wiercilam sie co po chwile sie budzilam.Gardlo boli,ale nie ma tragedii.Dzis/ ma/ byc u mnie slonecznie i niby 12 stopni,jak im sie to sprawdzi to w ramach spaceru pojdziemy odebrac Martynke ze szkoly.

Pa do pozniej
Stary 2016-11-21, 11:03   #204
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Dzień dobry

Aroli super sobie radzisz!☺😘

Dziewczyny oby autka się sprzedały korzystnie.

Siedze w kolejce na badania. Mam tu spędzić miłe 3 godzinki. Może mają jakiś masażyk w pakiecie 😆 stóp np. 😌 i już jest poślizg czasowy bo ja nie klient za 300zl tylko taki za 150 zl bo podzieliłam te badania na 2 razy i jedno było gratis. Konsultantki mi taką opcje tańszą przedstawiły.

Ciekawe co się z tej wizyty dowiem. Mam 2 zasadnicze pytania. Ważne kiedy mogę mieć kolejne dziecko i jaką będziemy metodą operować oczy...tutaj cena też ma znaczenie.

Może też tak wyjść że w ogóle się nie podejmiemy jak za duże będą wymagania co do kolejnej ciąży.
Kasia jak na złość zielonego suchara w nosie miała i kaszlała a musiała iść do żłobka 😌 eh już przekladalam tą wizytę z powodu choroby.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Dzień dobry

odezwe się później
Monika mocne kciuku trzymam za Kubusia 🍀☺😘

Stary 2016-11-21, 11:26   #205
monika 1985
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuję za kciuki oczywiście , bardzo się przydały , Kubuś zdrowy ten płyn co miał w uszkach i zapaleniu ustąpiło od tego leku , za miesiąc do kontroli tylko mamy przyjść, bo ta przypadłość może sie powtarzać i to dzisiaj mi poprawiło humor, bo jak jechałam z Kubą do szpitala to się popłakałam już w aucie jak wracalismy , bo mi juz nerwy puściły , najpierw trzeba było młodego obudzić i oczywiście latanina w domu, bo trzeba pieluche wziąć a to picie a to to i wiadomo jak to jest z szybkim wybieraniem się , póxniej jak juz byłam w samochodzie to się skapnęłam , że nie mam pilota od bramy i dzwonie do męża czy nie zabrał , wziął , ale był w domu to lecę z powrotem , później szybko do sklepu po pieczywko i bułkę dla Kuby na droge , bo nic nie jadł w domu , ujechałam autem nie wiele, bo zaczął się taki potworny korek , że byłam w szoku , że na tym odcinku stoimy, a przecież nigdy na tej trasie nie stałam i tak 30 min w korku , już myślałam, że wybuchnę , jeszcze przejazd kolejowy mi zamknęli , jakiś gościu nie umiał kuźwa skręcić w prawo, bo musiał mieć kilometry odstępu między autami , myślałam , że wysiądę i go przepchnę dosłownie , juz byliśmy spóźnieni , po driodze jeszcze jeden mały korek i w końcu zajechaliśmy , otwieram szybko bagażnik , mąz mi tam nawrzucał maneli z tego auta co sprzedajemy i zaś odkopywanie wózka z gratów , szybko młodego do wózka i lecę , wchodzimy , oczywiście labirynt w szpitalu , zabłądziłam , trzy razy zaczepiałam jakichś lekrzy , gdzie to jest w końcu trafiłam , doktor mnie opiepszył, że się spóźniliśmy , ale przeprosiłam grzecznie , dał kartke i że mamy jechać na któreś tam piętro żeby mi dali przyjęcie na oddział , oczywiście pół szpitala tam trzeba było jechać , oczywiście kolejka, ale szybko poszło , później wypisywanie i dostaliśmy przyjęcie i wracamy z powrotem , młody sie jeszcze zesrał po drodze i musiałam go przewinąć , a to nie było łatwe , bo tam przewijaków nie ma , dobra jesteśmy u gościa zrobił dwa badania Kubie oczywiście trzeba było powtarzać, bo dziecko nie chciało usiedzieć w jednym miejscu , później sterta papierów , w końcu wiadomość , że dobrze wszystko i wracamy , wsiadam do windy z Kubą i drzwi się zamykają , ale widzę , że ktoś chce wejść jeszcze szybko to wzięłam machnęłam ręką żeby się otworzyły a tam jakaś stara raszpla z mężem i do mnie z ryjem, że oni chcę wsiąść a ja ich ręka odganiam jak ja się zachowuje w ogóle ( tego mi się komentować nie chce ) , idziemy na parking wsadzam Kube do auta jedziemy , cos mi się z szybą stało i nie kogę jej otworzyć, otwiera się skokami a już przy szlabanie stałam przy wyjeżdzie , ludzie z tyłu krzywo na mnie patrzą, ale otworzyłam drzwi do czytnika i dałam bilet i wyjeżdzamy w końcu , po drodze wzięłam Kubę na chwile na plac zabaw , bo jest taki fajny , a jak teraz wróciłam do domu to czuje , że zaraz pójdę z nim spać , bo nie mam już qrwa siły , przepraszam za moją litanię, ale musiałam się wygadać , po miana nie pojechałam, bo już nie miałam siły popołudniu pojade albo jutro , bo dzwoniłam do mojego gina i jutro na przepływy do szpitala mam iść , dzwoniłam do męża że ma wcześniej wyjść z pracy, ale kogoś tam nie ma i nie wiadomo czy może , a nie mam co z Kubą zrobić, on akurat ma drzemkę w tym czasie co ja mam przyjechać , czekam na telefon od męża co wymyślił i zobaczymy , jak cos to będę go musiała ze sobą wziąć i zaś powtórka z rozrywki
Stary 2016-11-21, 11:41   #206
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Jezu kiedy ja stąd wyjde. Siedze po kilku badaniach i nic dalej nie robią.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Nooo robią. Ciekawe o której wyjdę. O jezu.

Monika ależ miałaś dzisiaj tempo. Ale rozumiem uczucie jak opadają emocje i płacz przychodzi. Batonika czekoladowego zjedz. Cukier podskoczy i bedzie lepiej.

Stary 2016-11-21, 11:55   #207
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Monika
Matko ale mialas poranek,uwazaj na siebie.super ze z uszkami Kuby wszystko ok

KasiaKasiaWiki
Tylko spokoj cie uratuje
Stary 2016-11-21, 12:02   #208
aroli
Zadomowienie

Monika

Współczuję przygód i to w dodatku sama z Kubusiem plus ciąża... istna masakra... odpocznij teraz bo musisz się oszczędzać.
Super ze z uszkami wszystko dobrze, oby nie wracały więcej problemy z uszkami.

29.03.2015
17.11.2016
Stary 2016-11-21, 13:47   #209
monika 1985
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziekuje wam bardzo , własnie się przespałam i jest mi lepiej

KasiaWiki i jak tam wyszłaś ?, dowiedziałaś się czegoś ?

Aroli cudownie sobie radzisz , myślę, że już przy drugim to człowiek jest bardziej ogarnięty , zobaczymy jak to ze mną bedzie , a wychodzicie dzisiaj ? , jak tam wasze wyniki ?

Mamuska
zdrówka dla ciebie kochana , teraz jakiś wirus dziwny panuje i tak wszyscu z chorym gardłem chodzą, dobrze, że na dworze w miare ciepło i można sobie pozwolić na spacer
Stary 2016-11-21, 15:36   #210
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Hej wyszlam o 14.40 omg! Tyle badań ze szok.
13.12 mam zabieg zalanowany. Po 3. dniach już powinnam normalnie funkcjonować. Jest taki zabieg co to na drugi dzień mozna samochód nawet prowadzić ale drooogi masakrycznie. Kolejna ciąża po pol roku by ewentualnie wada się nie pojawiła. W zaden sposob ten zabieg nie szkodzi. To jedynie można zmarnować efekty korekcji bo w ciąży to może być różnie. Miała pacjentke ktora 2 tyg po zabiegu zaszła w ciążę i nic się nie pogorszyło.

Jestem na rozdrożu...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości