"Męskie sprawy" - zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-30, 08:23   #181
blebu
Przyczajenie

Dot.: "Męskie sprawy" - zbiorczy

problem ze zbyt szybkim podnieceniem

mój chłopak ma problem, tzn kiedy usiądę mu na kolanach czuję jak się podnieca, dostaje wzwodu, ale że nie chcemy sie kochać przed ślubem więc dalej się nie posuwamy.
Problem polega na tym, że przy jego podnieceniu od razu zaczyna u niego działać nawilżenie, tak bardzo że bardzo szybko się przebija przez bieliznę i spodnie i pojawiają się mokre plamy.
To nie jest wytrysk, tylko samo nawilżenie członka.
Jak można temu zapobiec??
blebu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 13:55   #182
Linka24
Wtajemniczenie

Hek postanowiłam tu napisać, zanim podejme jakiekolwiek kroki... Ostatnio rozmawiaalm z TŻ i stwierdził że martwi się tym,że tak długo nie możemy zajść w ciążę. (2 miesiące starań, nie dociera że to wcale nie jest długo) Stwierdził więc że to chyba przez niego.. Powiedział mi, że jest z nim coś nie tak, otórz jedno jądro ma mniejsze od drugiego, poza tym wczuwa w worku mosznowym jakieś dziwne żyłki.. Więc zaczęłam się bać. Wystraszył mnie... Uważa że to może być coś poważnego Do jakiego lekarza się ma udać? Chyba do androloga prawda? Ale zanim lekarz, powiedzcie, czy słyszałyćcie o czymś takim? Ja już się martwię na zapas..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 13:59   #183
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blebu Pokaż wiadomość
problem ze zbyt szybkim podnieceniem

mój chłopak ma problem, tzn kiedy usiądę mu na kolanach czuję jak się podnieca, dostaje wzwodu, ale że nie chcemy sie kochać przed ślubem więc dalej się nie posuwamy.
Problem polega na tym, że przy jego podnieceniu od razu zaczyna u niego działać nawilżenie, tak bardzo że bardzo szybko się przebija przez bieliznę i spodnie i pojawiają się mokre plamy.
To nie jest wytrysk, tylko samo nawilżenie członka.
Jak można temu zapobiec??
Co w tym złego? Wszystko dobrze u niego działa
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 19:18   #184
milenka22
Rozeznanie

Dot.: Coś na penisi

Hej mam pytanie, czy znacie jakas masc dostepna bez recepty i w miare tania, ktora lagodzi otarcia i przyspiesza gojenie ranek w okolicach intymnych faceta, chociaz na pewno nie ma roznicy czy u mezczyzn czy u kobiet sie stosuje
Stary 2009-09-04, 22:32   #185
milenka22
Rozeznanie

Bede wdzieczna za odpowiedz
Stary 2009-10-04, 15:30   #186
madziula12
BAN stały

z trudno gojącymi rankami to zapraszam do jakiegoś dermatologa, bo to może być opryszczka
madziula12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 00:29   #187
HotterThanFire
BAN stały

hej a ja mam takie pytanko,od czego moze byc kulka na penisie;p? ma kolor skory,nie jest zaczerwieniona jak pryszcz ale czuc jak i jak sie wie ze tam jest i spojrzy na to miejsce to widac.. jest tak na polowie dlugosci,juz dosc dlugi czas, sprawdzalam w google i nic o tym nie ma :|
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-31, 12:39   #188
annan_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
hej a ja mam takie pytanko,od czego moze byc kulka na penisie;p? ma kolor skory,nie jest zaczerwieniona jak pryszcz ale czuc jak i jak sie wie ze tam jest i spojrzy na to miejsce to widac.. jest tak na polowie dlugosci,juz dosc dlugi czas, sprawdzalam w google i nic o tym nie ma :|
kulki na penisie z pewnością nie są elementem budowy i trzeba iść do lekarza, zamiast samemu się diagnozować przez internet.
annan_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 15:45   #189
HotterThanFire
BAN stały

tak,tylko zaciagnac faceta do lekarza bywa ciazko zwlaszcza z czyms takim ;p wiec zanim zaczne sie meczyc bym chciala wiedziec chociaz czy to moze byc powazne/zarazliwe etc ;p
Stary 2009-10-31, 23:17   #190
madziula12
BAN stały

marsz do lekarza zanim jeszcze ciebie nie zarazil, jesli to zaraźliwe na co czekacie?
madziula12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 00:07   #191
HotterThanFire
BAN stały

no wlasnie nie wiem czy to jest zarazliwe;/ ani co to jest on twierdzi ze ma to juz dluuugo i ze po co ma isc do lekarza jak to 'zwykla' kulka.. ech faceci.. nie przychodzi wam cokolwiek do glowy co by to moglo byc ?
Stary 2009-11-12, 17:04   #192
Agata1990
Raczkowanie

GG do Agata1990

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanie, czy znacie jakas masc dostepna bez recepty i w miare tania, ktora lagodzi otarcia i przyspiesza gojenie ranek w okolicach intymnych faceta, chociaz na pewno nie ma roznicy czy u mezczyzn czy u kobiet sie stosuje

polecam "Masc witaminową" jest to bardzo dobra masc, i nawet bardzo tania oczywiście bez recepty. Masc ta nawilża, a co ważniejsze przyspiesza regenerację naskórka itp. Może się sprawdzic
Agata1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-24, 08:11   #193
Annie1441
Wtajemniczenie

hejka, mam sprawę: dwa dni temu chłopak powiedział mi że schodzi mu jakby biała skóra z penisa i ma czerwone plamki i go trochę swędzi, zaczęło się od dnia kiedy założył prezerwatywe 1 raz(nie kochaliśmy się) ta skóra schodzi podobno coraz mniej i nie swędzi prawie wcale zostaly plamki czy to może być alergia na lateks? mial z nim styczność tydzień temu? z 2-3 tyg temu brał antybiotyki z lekami osłonowymi, nic go nie piecze a zmiany nie sa wielkie więc to chyba nie grzybica?
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 18:34   #194
Baska1979
Raczkowanie

Co do problemów z wysypką lub schodzącą skórą na penisie, to wydaje mi się, że może to być faktycznie jakaś forma uczulenia na lateks. Prześledziłam wątek i widzę, że u wielu z Was problem z wysypką i schodzącą skórą był krótko po seksie z użyciem prezerwatyw. My zawsze używaliśmy tylko jednego rodzaju gum i nigdy nie pojawiły nam się problemy. Wydaje mi się, że taka wysypka może być niebezpieczna, więc jeśli się powtarza to radzę zasięgnąć porady lekarza.

A teraz mam do Was pytanie.. od jakiegoś czasu mój partner jest trochę bardziej zestresowany i mamy mały problem w łóżku - coraz ciężej jest mu osiągnąć wzwód, co dodatkowo nas stresuje i powoduje, że coraz częściej się kłócimy. Czy znacie jakiś środek, który może nam pomóc? Głupio mi zaproponować, żeby zaczął coś stosować, ale chyba najwyższy czas, abym to zrobiła. Nie chcę od razu wysyłać go do lekarza, bo to na pewno tylko stres. Będę wdzięczna za polecenie jakiegoś skutecznego środka Dzięki
Baska1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-30, 19:17   #195
Laminka
Raczkowanie

Przede wszystkim wydaje mi sie, ze powinniscie na spokojnie o tym porozmawiac. W swoje zycie wprowadzic wiecej odpoczynku, relaksu, moze jakis urlopik by sie Wam przydal . A z preparatow mozecie sprobowac zastosowac falumax, ktory poprawia sprawnosc seksulana mezczyzn . Jest to ziolowy specyfik i nalezy do najtanszych lekow tego typu na rynku. Jesli jednak to nie pomoze, to chyba i tak niezbedna bedzie wizyta u lekarza.
Laminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 17:53   #196
Baska1979
Raczkowanie

Dzięki Laminka za sugestie. Czy masz osobiste doświadczenia z tym preparatem? Albo może Twoi znajomi go stosowali? Skoro jest w przystępnej cenie, warto spróbować, ale mimo to fajnie byłoby usłyszeć, że komuś pomógł Spiszę nazwę i pójdę się rozeznać. Jeszcze raz dziękuję
Baska1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 20:01   #197
yohaki
Przyczajenie

Powinien jak najszybciej skontaktować się z urologiem
yohaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 22:10   #198
Seeensi
Raczkowanie

urolog zajmuje się męskimi sprawami (tzn nie tylko,ale jest odpowiednikiem ginekologa)
Seeensi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 09:42   #199
zielona87
Zadomowienie

Mój partner skarży się na pieczenie/swędzenie/ogólne podrażnienie skóry penisa przez 2-3 dni po stosunku. To moja wina? Co mam zrobić? Robilam badania na czystosc p i cytologie i nic nie wyszlo. Czy to mozliwe ze tak reaguje po prostu na mnie?
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-11, 20:41   #200
Pink Pill
Przyczajenie

Cytologia nie pokazuje czy masz jakąś infekcje, ale skoro ginekolog Cię widział i nic nie zauważył to pewnie jej nie masz. Nie czujesz żadnych dolegliwości?
A kochacie się z prezerwatywą, czy bez? Bo może po prostu ma uczulenie na lateks... Na Ciebie samą w sobie raczej tak nie reaguje
Stary 2010-05-22, 18:12   #201
Anielina
Przyczajenie

dobrze, że ktoś wspomniał, że lekarzem świadczącym tego typu usługi: http://pokazywarka.pl/nkez1v/ jest właśnie urolog. niestety bardzo często błędnie uważa się, że przy problemach z erekcją mężczyzna powinien zwrócić się do seksuologa. w ogóle często ten seksuolog jest traktowany jak jakieś magiczne rozwiązanie na wszystko. a najczęściej problem jest albo fizjologiczny, albo wymaga długiej pracy nad sobą. seksuolog niestety nie jest dobrą wróżką.
Stary 2010-05-28, 08:20   #202
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anielina Pokaż wiadomość
dobrze, że ktoś wspomniał, że lekarzem świadczącym tego typu usługi: http://pokazywarka.pl/nkez1v/ jest właśnie urolog. niestety bardzo często błędnie uważa się, że przy problemach z erekcją mężczyzna powinien zwrócić się do seksuologa. w ogóle często ten seksuolog jest traktowany jak jakieś magiczne rozwiązanie na wszystko. a najczęściej problem jest albo fizjologiczny, albo wymaga długiej pracy nad sobą. seksuolog niestety nie jest dobrą wróżką.
Dokładnie!
A poza tym wydaje mi się, że w każdym przypadku najlepiej iść do lekarza- żadna z wizażanek nie widzi tego, co danej osobie dolega, więc jeśli dany problem ma być dobrze rozwiązany- to tylko u specjalisty.

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:31   #203
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pink Pill Pokaż wiadomość
Cytologia nie pokazuje czy masz jakąś infekcje, ale skoro ginekolog Cię widział i nic nie zauważył to pewnie jej nie masz. Nie czujesz żadnych dolegliwości?
A kochacie się z prezerwatywą, czy bez? Bo może po prostu ma uczulenie na lateks... Na Ciebie samą w sobie raczej tak nie reaguje
skoro kobieta moze byc uczulona na sperme swojego faceta, to dlaczego on nie mialby byc uczulony na nia.... ktos w koncu musi znajdowac sie w tych kilku procentach

a tak powaznie mowiac to oczywiste jest, ze nie ma co gdybac, tylko udac sie do lekarza specjalisty, urologa oczywiscie
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 18:53   #204
KarolinaMarcelina
Raczkowanie

Hello dziewczyny.
Tak czytałam ostatnio jakieś bzdurne gazety i się tak zastanawiam teraz nad takimi faktami: otóż czy papierosy naprawdę przy długim stosowaniu powodują bezpłodność oraz czy mężczyźni otyli lub z trochę mocniejszą niż lekką nadwagą nie mogą mieć dzieci?
Moim zdaniem to jakiś nonsen. Chyba,że brzuch uciska im jądra,ale to nie możliwe. Ileż ludzi nie miało by dzieci. prawie cała Ameryka Północna.
KarolinaMarcelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 19:18   #205
Tygrysiak
Rozeznanie

a dlaczego nonsens? To nie musi być związane z bezpośrednim uciskiem, a raczej ze stanem zdrowia, kwestią hormonalną itp
zacytuje fragment wywiadu jaki czytałam na ten temat:
Dorota Firley: Czy otyłość może powodować niepłodność u mężczyzn?
Dr Jan Karol Wolski*: Nie bezpośrednio. Jednak otyłość i nadwaga to niektóre z przyczyn obniżenia potencjału płodności panów. U otyłych mężczyzn z obwodem pasa powyżej 94 cm diagnozujemy zespół metaboliczny, który charakteryzuje się zaburzeniami gospodarki tłuszczowej (hyperlipidemia), podwyższonym poziomem glukozy we krwi (cukrzyca) i nadciśnieniem tętniczym. To wszystko powoduje szybszy rozwój miażdżycy także w obrębie jąder i prącia, obniżając sprawność seksualną oraz produkcję plemników.

Edytowane przez Tygrysiak
Czas edycji: 2010-06-21 o 19:19
Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 11:45   #206
SiemaszSkarbie
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Wiecie może od czego mogą boleć jądra? Mój Tż skarży się na to co jakiś czas..

SiemaszSkarbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 12:19   #207
annan_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SiemaszSkarbie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Wiecie może od czego mogą boleć jądra? Mój Tż skarży się na to co jakiś czas..
bo miał długo wzwód, ale nie miał wytrysku? Albo po prostu rzadko "opróżnia", tj, nie masturbował się, nie uprawiał seksu ani nie miał polucji.

W innym wypadku do urologa marsz.

Runners, Yeah We're Different:
http://chayden.net/Runs/Adidas/
annan_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 01:36   #208
myszka956
Przyczajenie

Witam!a więc u mojego chłopaka występuje ból po każdym naszym stosunku lub pieszczotach gdy nie dochodzi(brak wytrysku) na jego penisie zbiera się śluz i przez jakis czas ma ból jąder i podbrzusza.Wie ktoś o co chodzi?
myszka956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 21:54   #209
trutututu
Raczkowanie

GG do trutututu

Jeśli Twój facet był długo podniecony, a nie skończył, to jest to normalne, że go boli.
Stary 2010-08-26, 15:51   #210
Lucyna681
BAN stały

Idź do lekarza.
Lucyna681 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości