|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: swędząca skóra głowy
Ja kupiłam sobie szampon z mydlnicy lekarskiej i odżywkę regenerująca do włosow suchych. Zobaczymy jaki będzie efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie zauwazyłam, że maja SLSy , ale nie jestem pewna czy to ich kwestia. bardziej zwalałabym winę za wodę.. ale na nią już chyba nic nie poradzę ![]() nie wiem co robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Nie depcze krokusów
|
Z wodą możesz sobie poradzić, ale trochę z tym roboty. Tzn. myj przegotowaną lub mineralną podgrzaną. Z tego co pamiętam podczas przerw w dostawie, fajnie się myło wodą ze sklepu, bo nie śmierdziała. Efektów nie pamiętam, to było wiele lat temu.
![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Przepraszam, za posta pod postem ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-03-03 o 13:33 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj dostanę wreszcie szampon, ktory zamowilam polecony mi przez Aggie125 http://www.allegro.pl/item319914297_...alne_i_tl.html wersję do wlosow suchych testowalam i mysle, ze skory nie podraznial, niestety zmagam sie z łojotokiem, wiec nie byl odpowiedni ![]() jak przetestuje te wersje to napisze spostrzezenia ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety też cały czas tylko testuję i nie mogę znaleźc nic, po czym skóra głowy by choć troche odetchnęłą... ![]() ![]() A nad Vichy też się zastanawiałam, ale obecnie mnie nie stać ![]() Ostatnio dużo się zastanawiałam czy mam suchą czy tłustą skórę głowy (bo szybko mi się włosy przetłuszczają). I już wiem-moja skóra głowy jest strasznie sucha i stąd ten łupież i swędzenie. ![]() ![]() ![]() ![]() Co do szamponu-już kilka razy umyłam włosy szamponem babydream, ale mam wrażenie, że skóra robi się jeszcze bardziej sucha i nadal swędzi... ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj umyłam włosy Barwą tataro-chmielową i miałam strasznie suche dłonie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co? a moze obejrzalby Twoja skore dermatolog? wtedy bedzie mozna wybrac wlasciwa droge leczenia... to co opisujesz na to wyglada na łupiez suchy ![]() poczytaj http://www.pfm.pl/u235/navi/200102 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Nie depcze krokusów
|
Finlora - czytałam, że niestety po Babydream włosy mogą być sztywne i skołtunione, ale jeśli chodzi o reakcję skóry głowy, będzie widoczna dopiero po kilku tygodniach. Na razie skóra przeżywa pierwszy szok, musi się przyzwyczaić.
![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
A ja zaszalałam i ufarbowałam w sobotę włosy szmaponem koloryzującym z Palette. Wiedziałam, że bardzo ryzykuję przy swędzącej skórze głowy, ale nie mogłam patrzeć już na te szare pióra.I co?Skóra jest taka jak była, tzn swędzi trochę, ale nie więcej niż zwykle, a więc to nie jest wina farby (poprzednio ją o to podejrzewałam).Jedna z przyczyn zatem wykluczona, a ja przynajmniej mogę farbować włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Finloro, widzę, że skóra Twojej głowy staje się coraz bardziej problematyczna i zgodnie z tym co napisała Truskawkowawiosna, też doradzałabym wizytę u dermatologa, skoro mimo wyeliminowania czynników drażniących swędzenie nie ustaje. Od Waxa się zaczęło, ale zastanawiam się, czy przypadkiem nie pojawiła się nam skórze jakaś infekcja, podrażniona skóra staje się na to bardziej podatna.
Doraźnie natomiast - jeśli masz wrażenie źle spłukanych włosów po odżywce, może na jakiś czas warto się przestawić na odżywki w sprayu albo bez spłukiwania [np. Gliss Kur, nie zawiera alkoholu] a do skóry głowy Farmona Jantar [http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5902 do kupienia w Dbam o Zdrowie] - bogata w wyciągi z roślin o działaniu przeciwzapalnym, łagodzącym, witaminy i również bezalkoholowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dermatologa to będę musiała się wybrać na pewno, tylko ciężko strasznie się zapisać-ostatnio mi pani w okienku powiedziała, ze zapisac to ona mnie może ale dopiero na kwiecien... Jeszcze raz tam pójdę i będe krzyczeć-bo ja lekarza potrzebuję teraz a nie w kwietniu! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do dermatologa to już pisałam jak się sprawy mają, ale na pewno będę próbowac. Nie prośbą to groźbą ![]() Tak do końca nie wiem co było czynnikiem drażniącym, ale i tak podejrzewam SLS w Waxie. Ale do tej pory cały czas myłam włosy szamponami z SLS, bez SLS umyłam dopiero chyba 3 razy, więc być moze na jakiś efekt trzeba poczekać? Może musze myć tymi szamponami włosy przez jakiś czas i jeśli nie będzie żadnej poprawy to trzeba będzie myślec o czymś innym... Póki co już wiem, ze moja skóra jest strasznie sucha i pewnie stąd to swędzenie. Może mi doradzicie w jaki sposób mogłabym ją choć trochę nawilżyć, ewentualnie natłuścić?? Za wszystkie porady z góry dziękuję ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
[quote=Finlora;6794389]Nie farbuj Palette!!! Nie wiem, może na Twoje włoski nie zadziałą tak drastycznie jak na moje ale ja sobie koszmarnie zniszczyłam włosy po farbowaniu Palette
![]() ![]() Dzieki za ostrzeżenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny, ja teraz myje Fitomedem i narazie jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Mogę się teraz wypowiedzieć, bo wypróbowałam już jakiś czas na sobie szampon Emolium, który opisywałam w poście #110.
Stwierdzam, że szampon jest świetny! ![]() - odstawienie Babyliss spray'u do prostowania, - nietrzymanie długo szamponu na włosach, po spienieniu na głowie, od razu spłukuję, - stosuję odżywkę do włosów, ale absolutnie nie nakładam jej na skórę, tylko wyłącznie na włosy. Szampon jest bez SLS'ów i bez siarczanów czy innych świństw, a szukałyście ostatnio takiego ![]() Z tego, co się dowiedziałam z różnych źródeł, to nie tylko szampon podrażnia ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak się czepiłam tych odżywek, ale powiem dlaczego. Swego czasu stosowałam taką jedną (tak wychwalaną mleczną Kallosa) i nie dość, że swędziała mnie po niej głowa, to jeszcze dostałam swędzącej wysypki w górnej cz. czoła oraz na karku - czyli wszędzie tam, gdzie 'dotykała' odżywka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
to prawda baydream bardzo kołtuni włoski, ale choć dopiero zaczynam z nim przygodę to jestem wniebowzięta. Szampony to dopiero po miesiącu można ocenić na plus czy minus, bo wiadomo to przeważnie długodystansowce. Ja polecam każdemu, bo nie dośc że skład cudowny, to zapach, konsystencja, delikatność, cena: to po prostu zachwyca! I ciągle chodzę do łazienki poczuć niemowlaczka, o zapach jest uroczy
![]() aha, wystarczy kropelka odżywki i problem rozwiązany. Na forum biochemicznym Urody słyszałam że dziewczyny rozcieńczają go z różnymi składnikami, by zapobiec kołtunom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Nie depcze krokusów
|
side85 - z czym na przykład?
Nie na darmo w regulaminie dodawania recenzji do Katalogu jest zapis, że kosmetyki pielęgnujące należy oceniać co najmniej po miesiącu stosowania lub po zużyciu całego opakowania.
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Malla: polecam ci to forum i ten link konkretnie do babydreama (ja nie jestem zalogowana ale czytam z wielkim zainteresowaniembardzo mądre panie, wśród których jest wiele wizażanek)
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...enia,t452.html ![]() hmm: własnie widzę że tam nie ma tego z czym one to mieszają, już zapomniałam gdzie ja to wyczytałam wczoraj, przeszukam i jak znajdę zostawię tu wiadomość ![]() Mam! ![]() http://www.laboratoriumurody.pl/foru...e,t367,30.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Nie depcze krokusów
|
Bywam czasem na tej stronie, ale tylko jako Gość
![]() Najbardziej mi się podoba: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zauważyłam wcześniej tej wypowiedzi, dlatego dziękuje dopiero teraz ![]() Właśnie byłam u dermatologa... Powiedziała mi, że mam przestać farbować włosy, bo być może mam jakieś uczulenie na farby i to one mogą być przyczyną, przerzedzenia włosów, tego, że stały się cienkie, swędzenia i w ogóle podrażnienia skóry głowy... ![]() ![]() W moim przypadku jedynym wyjściem, zeby powrócić do naturalnego koloru jest ścięcie włosów na krótko... i będe przez x miesięcy straszyć dzieci swoim wyglądem... ![]() Zapomniałam jej zapytac czy może mogłabym spróbowac same odrosty pofarbować jakąś ziołową farbą, może taka farbka nie miałaby takiego dużego wpływu na moje włoski... Co o tym myślicie?? Babka przepisała mi też szampon Emolium... Mam nadzieję, że to będzie rozwiązanie i wreszcie pozbędę się tego swędzenia... Szkoda tylko, ze taki drogi ![]() ![]() I jakiś płyn do wcierania Lapicort. I jeszcze Cerkosal. Miała któraś z was styczność z czymś takim?? Chociaż umyłam wczoraj po raz kolejny babydream i mam wrażenie, że jakby trochę mniej mnie swędzi, nie mam ochoty non stop się drapać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
a ja nadal nie wiem od czego to swędzenie
![]() ![]() jeszcze mam jedno pytanie. mozecie polecić mi szampon RUMIANKOWY bez SLS ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Nie depcze krokusów
|
Finlora - mojej koleżance strasznie wypadały włosy od farbowania, wyglądała już prawie jak były mąż pewnej słynnej polskiej skandalistki :/ Od jakiegoś czasu farbuje henną i widać wyraźną poprawę! Jeśli chodzi o pogłębianie ciemnego odcienia i nadawanie mu blasku, to polecam szampony/wyciągi/płukanki z czarnej rzepy. Od tygodnia myję szamponem rzepowym włosy i wszyscy pytają, czy farbowałam. A jedynie podcięłam i podkręcam na piance. Myślę, że jesteś na dobrej drodze, jeśli chodzi o preparaty, które stosujesz. W internecie mają dobrą opinię
![]()
![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Czytałam kiedyś, że nie można stosowac farb ziolowych jesli włosy były już farbowane chemicznie bo może wyjsc kolorek zupelnie inny niz oczekiwany... Ale pomyslalam sobie, ze jakbym poczekala jeszcze z miesiac az mialabym troche dluzsze odrosty, takie minimum 2 cm i sprobowac ufarbowac same odrosty? Oczywiscie zatrudnie przy tym moja mamusie bo sama w zyciu tego nie zrobie...
Czytalam tez kiedys, ze farby ziolowe mogą obciązac cienkie wlosy, a ja wlasnie takie mam... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za nieporozumienie ![]() Naila, pisałaś, że pomógł Ci szampon Emolium. Własnie przepisała mi go dermatolog, przed chwilą dosłownie zamówiłam go w aptece Dbam o zdrowie i mam nadzieję, że mi też pomoże... A propo swędzenia głowy, łupiezu itd-przed chwilą rozmawiałam z sąsiadem i on też skarży się na łupiez, chociaż nigdy wczesniej nie miał-mówi, że to przez wodę tutaj, że zanim się nie przeprowadził, nie miał w ogóle takich problemów, dopiero tutaj. Myślicie, że coś w tym jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Etam...nieporozumienie
![]() ![]() a co do tej wody to napewno cos w tym jest... Moj przykład: kiedyś popsuł mi się boiler który grzeje wodę,a musiałam jakoś umyc glowę,no to zagrzałam sobie wodę w czajniku[przegotowałam] ( ![]() wlosy były puszyste,gładkie,zero szorstkości,i nie przetłuściły mi sie po jednym dniu tak jak to zawsze u mnie bywa . Dodam jeszcze że teraż uzywam tego samego szamponu co wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
![]() Hey. Jeśli naprawdę zależy Ci, żeby coś włosy przestały wypadać skóra była taka jak powinna. To polecam produkt może nie najtańszy ale bardzo skuteczny ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-03-08 o 21:11 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Nie depcze krokusów
|
Iziuuunia - za spamowanie "cudownymi" środkami dziękujemy.
meri99 - nie wiem jak to będzie z ciemnym blondem. Generalnie rzepa przyciemnia, tak jak rumianek rozjaśnia. Niezbyt drastycznie, ale wiadomo - najlepiej działają samodzielnie robione płukanki. Finlora - z farbami naturalnymi różnie tu wychodzi. Moje dwie koleżanki (jedna zachwycona rezultatem drugiej) farbowały henną włosy farbowane wcześniej zwykłymi farbami i kolor wyszedł równomierny, intensywny (u jednej ciemny brąz, u drugiej rudy kasztan). Jedna z nich miała bardzo zniszczone włosy. Jest tu odpowiedni, szeroki wątek o tym, naprawdę warto zajrzeć!
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
Malla : właśnie mi chodzi tylko o lekkie pogłebienie koloru
![]() a jakiej rzepy uzywasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Nie depcze krokusów
|
Z Polleny Evy, ale słyszałam, że Ziaja bardziej przyciemnia
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.