16-letnia mamusia? to mam byc ja? niee! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-18, 10:54   #181
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13
Dot.: 16-letnia mamusia? to mam byc ja? niee!

halo dziewczyny

myslicie ze nastolatki w wieku 15-17 lat wiedza ze jest taki podzial w testach

watpie

o takich rzeczach sie nie mowi, nawet w dobrych szkolach
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 10:55   #182
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciunia
No właśnie?
Może o tym też nie doczytała

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 11:41   #183
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
halo dziewczyny

myslicie ze nastolatki w wieku 15-17 lat wiedza ze jest taki podzial w testach

watpie

o takich rzeczach sie nie mowi, nawet w dobrych szkolach
ja mam 17 lat (17,5 ) i wiem - bez uogólniania proszę :P
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 12:03   #184
iwciunia
Zakorzenienie

ja mam 21 i widziałam na ulotce i opakowaniu wielki napis więc do tego chyba nawet dobra szkoła nie jest potrzebna Wystarczy umiejętność czytania
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 12:12   #185
agnieska
Zakorzenienie

i zazwyczaj osoba, która to sprzedaje w aptece, podaje taką informację
Stary 2006-03-18, 12:23   #186
wisienk@
Raczkowanie

KaRm3lKoWa każdym swoim postem podkreślasz jak bardzo jesteś niedorosła i przekonujesz mnie w tym,że 16 lat i seks to jest przegięcie Nie dorosłaś do seksu.

no i co ztego ze niedorosla, ale jak ktos lubi to prosze bardzo. i kto powiedzial ze ona jest dorosla.nawet ja, jak odbiore dowod za 3 miesiace tez nie bede dorosla

ja akurat kupuje najtanszy test i jest napisane o kazdej porze dnia, wiec zrobilam go chyba w czwartek wieczorem.wczoraj dostalam krwawienia(wzielam przez 3 po jedej tab diany, zeby okres wywolac-w zeszla sobote) i wzielam tez wczoraj pierwsza tabletke yasmin.

nawet jesli bym miala pozytywny test to i tak bym sie nie udala do lekarza
wisienk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 12:51   #187
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienk@
KaRm3lKoWa każdym swoim postem podkreślasz jak bardzo jesteś niedorosła i przekonujesz mnie w tym,że 16 lat i seks to jest przegięcie Nie dorosłaś do seksu.

no i co ztego ze niedorosla, ale jak ktos lubi to prosze bardzo. i kto powiedzial ze ona jest dorosla.nawet ja, jak odbiore dowod za 3 miesiace tez nie bede dorosla

ja akurat kupuje najtanszy test i jest napisane o kazdej porze dnia, wiec zrobilam go chyba w czwartek wieczorem.wczoraj dostalam krwawienia(wzielam przez 3 po jedej tab diany, zeby okres wywolac-w zeszla sobote) i wzielam tez wczoraj pierwsza tabletke yasmin.

Cytujesz mój post,ale nie pofatygowałaś się do odpowiedzi na pytanie ile masz lat.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-18, 13:24   #188
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienk@
no to winszuję odpowiedzialności za życie swoje i -możliwego, bo jednak testy mogą się mylić - dziecka
Stary 2006-03-18, 13:34   #189
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Cytujesz mój post,ale nie pofatygowałaś się do odpowiedzi na pytanie ile masz lat.
Wisienk@ Ty masz w końcu 23 lata czy ile?

Cytat:
Napisane przez agnieska
no to winszuję odpowiedzialności za życie swoje i -możliwego, bo jednak testy mogą się mylić - dziecka
osobiście byłam szczerze zdziwiona, że ktoś aż tak bardzo może nie chcieć mieć dziecka. matoda (wczesnoporonna ), jaką Wisienk@ proponuje we własnym wątku zwaliła mnie z nóg. jeśli ta "metoda" zwiększa możliwość poronienia o 75% to nadal masz 25%, że jesteś w ciąży. jakie dziecko po takiej dawce hormonów przyjdzie na ten świat? gdybym podejrzewała, że jestem w ciąży to w momencie przestałabym pić alkohol i (gdybym paliła) palić. trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny, nie?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 13:39   #190
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz
Wisienk@ Ty masz w końcu 23 lata czy ile?

osobiście byłam szczerze zdziwiona, że ktoś aż tak bardzo może nie chcieć mieć dziecka. matoda (wczesnoporonna ), jaką Wisienk@ proponuje we własnym wątku zwaliła mnie z nóg. jeśli ta "metoda" zwiększa możliwość poronienia o 75% to nadal masz 25%, że jesteś w ciąży. jakie dziecko po takiej dawce hormonów przyjdzie na ten świat? gdybym podejrzewała, że jestem w ciąży to w momencie przestałabym pić alkohol i (gdybym paliła) palić. trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny, nie?

W profilu 23, w wątku napisała,że ma 18 Wesoło Pewnie ma z 13,bo widzę tendencję do spadania co 5 lat

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-18, 13:44   #191
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
W profilu 23, w wątku napisała,że ma 18 Wesoło Pewnie ma z 13,bo widzę tendencję do spadania co 5 lat
biorąc pod uwagę podejście do tematu to jestem w stanie się zgodzić.
smutne.
Stary 2006-03-18, 13:58   #192
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wisienk@

współczuję... tylko nie wiem komu? Chyba ewentualnemu dzidziusiowi Że też ludzie mogą wpaść na taki 'pomysł', draaamat
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 14:04   #193
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciunia
współczuję... tylko nie wiem komu? Chyba ewentualnemu dzidziusiowi Że też ludzie mogą wpaść na taki 'pomysł', draaamat
Taki off topic-dla mnie to jest chore,że niektórzy na to wpadają, wyspisują takie rzeczy,a zdaję sobie sprawę z tego,że pojawiają się inne osoby,które to czytają i testują te "złote rady" na sobie. Dotyczy to nietylko tego wątku,ale wielu innych Robimy sobie krzywdę ufając za bardzo

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-18, 14:21   #194
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Taki off topic-dla mnie to jest chore,że niektórzy na to wpadają, wyspisują takie rzeczy,a zdaję sobie sprawę z tego,że pojawiają się inne osoby,które to czytają i testują te "złote rady" na sobie. Dotyczy to nietylko tego wątku,ale wielu innych Robimy sobie krzywdę ufając za bardzo
niestety
Stary 2006-03-18, 14:31   #195
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
ale wiecie - z drugiej stony każdy ma własny rozum i własne sumienie... trzeba inteligentnie czerpać wiedzę z forum. przykre jest to, że takie 16stki lubią iść na łatwiznę, nie licząc się do końca z konsekwencjami...
Stary 2006-03-18, 14:34   #196
Paula07
Wtajemniczenie

Post Dot.: 16-letnia mamusia? to mam byc ja? niee!

Cytat:
Napisane przez wisienk@

ZAstanów sie kobieto - pewnie dziewczyno co piszesz , mam nadzieję , że nigdy nie wpadniesz, ponieważ jesli zaswrwujesz swojemu przyszłemu dziecku taką dawke hormonów, a płód będzie silny to z takich eksperymentów może urodzic sie dziecko uposledzone .
W takich przypadkach nalezy wybrać się do lekarza i jesli nie jest za późno to przepisze tabletki hormonalne nie dopuszczające do zapłodnienia, ponieważ jeśli już doszło do zapłodnienia to z takich eksperymentów jakie ty preferujesz możesz skrzywdzić na całre życie niewinną istotę
Paula07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 14:35   #197
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz
ale wiecie - z drugiej stony każdy ma własny rozum i własne sumienie... trzeba inteligentnie czerpać wiedzę z forum. przykre jest to, że takie 16stki lubią iść na łatwiznę, nie licząc się do końca z konsekwencjami...
Wiesz nie chodzi mi tutaj o dziewczyny starsze,ale całą rzeszę nastolatek,które tu przychodzą albo dziewczyn,które w danym temacie są totalnie zielone i liczną na rady,bardzo często pojawiają się takie "złote rady", które szkodzą.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-18, 14:38   #198
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula07
ZAstanów sie kobieto - pewnie dziewczyno co piszesz , mam nadzieję , że nigdy nie wpadniesz, ponieważ jesli zaswrwujesz swojemu przyszłemu dziecku taką dawke hormonów, a płód będzie silny to z takich eksperymentów może urodzic sie dziecko uposledzone .
W takich przypadkach nalezy wybrać się do lekarza i jesli nie jest za późno to przepisze tabletki hormonalne nie dopuszczające do zapłodnienia, ponieważ jeśli już doszło do zapłodnienia to z takich eksperymentów jakie ty preferujesz możesz skrzywdzić na całre życie niewinną istotę

Po przeczytaniu postów wisienki już nie ma żadnych pytań....

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-18, 15:02   #199
Cytryna01
Rozeznanie

Oj widzę że nasza wisienka chyba nieodpowie na pytanie, dotyczące jej wieku... A naprawde przykre jest to co wypisuje w swoich postach. Naprawde współczuje
jej dziecku, jeżeli je urodzi... A nie okaze się przypadkiem że przez te wszystkie swoje eksperymenty zostanie bezpłodna... Bo wtedy to już jej tabletki nie pomogą...
Przykre
Cytryna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 15:02   #200
agnieska
Zakorzenienie

to ja może zakończę cytatem z "Forresta Gumpa" - "Poznasz głupiego po czynach jego"
Stary 2006-03-18, 20:19   #201
KaRm3lKoWa
Raczkowanie

no zorbilam test i niby nie jestem w ciazy..dzis dostalam okres wiec do ginekologa sie umowilam na piatek poniedzialek za tydzien. nigdy nie mzoan ufac testowi w 100% ale mam nadzieje ze bedzie dobrze. zdeiwczynki zdeiki za wszytkie rady i uswiadomienia mozecie sobie msylec ze ejstem durna ale jestem wam wdzeiczna pomimo tego ze zjechalyscie mnie chwilmi:P dzieki temu testowi emocje troche opadly i mysle trzezwiej...moglam rzeczywscie zorbic wczesniej..ale ja taka plochliwa juz ejstem i strachliwa wiec wolalam pozniej...
pozdrawiam was wszytkie i dzieki za pomoc
Co do wisienki to nie mam takich pomyslow jak ona i praktykowac takich nie mam zamiaru...
A i jakby sie okazalo ze jednak test mnie zawiodl to dam znac.

mua
Stary 2006-03-18, 20:35   #202
Audacieux
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża? mam 16 lat to jeszcze nie czas!

może i to zabrzmi głupio, ale skoro nie jesteś gotowa ponieść konsekswencji, to nie uprawiaj seksu ?

Audacieux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 20:45   #203
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaRm3lKoWa
no zorbilam test i niby nie jestem w ciazy..dzis dostalam okres wiec do ginekologa sie umowilam na piatek poniedzialek za tydzien. nigdy nie mzoan ufac testowi w 100% ale mam nadzieje ze bedzie dobrze. zdeiwczynki zdeiki za wszytkie rady i uswiadomienia mozecie sobie msylec ze ejstem durna ale jestem wam wdzeiczna pomimo tego ze zjechalyscie mnie chwilmi:P dzieki temu testowi emocje troche opadly i mysle trzezwiej...moglam rzeczywscie zorbic wczesniej..ale ja taka plochliwa juz ejstem i strachliwa wiec wolalam pozniej...
pozdrawiam was wszytkie i dzieki za pomoc
Co do wisienki to nie mam takich pomyslow jak ona i praktykowac takich nie mam zamiaru...
A i jakby sie okazalo ze jednak test mnie zawiodl to dam znac.

mua
Kobieto piszesz,że dostałaś okres i jeszcze dopisujesz,że jak cię test zawiódł to nam napiszesz Łapy mi odpadły

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2006-03-18, 20:58   #204
Aeterna
Zakorzenienie

Przesadzacie już z tymi wycieczkami (co poniektóre z Was) na temat tej najlepszej w mieście szkoły i --> kosmetyczki, kosmetologii.
Zazdrościcie..?
To jak się chodzi do ''świetnego'' ogólniaka (tu chyba bardziej gimnazjum) - to trzeba od razu marzyć o Uniwersytecie Warszawskim albo innej AE?
Cytat:
Napisane przez malkol13
co do podpisu - pasuje do ciebei tylko ze nie podnosi na duchu a ciagnie w przepasc.
przyszlas w celu pomocyu, zebysmy zdiagnozowaly czy to ciaza- nie jestesmy wrozkami do tych celow sluzy ginekolog i testy ciazowe,
twoje wspolzycie mnie gowno interesuje ale pamietaj o tym ze to ty bedziesz nianczyc ta wpadke a nie my wiec nasze komentarze wez sobei do serca moze cos ci dadza
Ładnego języka używasz, Malkol13.
W ogóle nikogo tym nie obrażasz - i jak pasuje (ta empatia w szczególności) do przyszłej Pani Psycholog (zdaje mi się, czy się wybierasz..?) .
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-18, 21:03   #205
Cytryna01
Rozeznanie

A Agnieska dała takie ładne zakończenie ehhh...
Cytryna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 00:26   #206
anka_bzzz
Wtajemniczenie

jednym zdaniem - wiele hałasu o nic.
ja zakończę cytatem z Halamy: Ja wiedziałam, że tak będzie.

PS.Jeśli Karmelkowa nie wcieli pomysłów Wisienki w życie - to to już jakieś osiągnięcie - don't ya think?
Stary 2006-03-19, 07:40   #207
malkol13
Zadomowienie

Aeterno... to gdzie ja sie wybieram to jedno a to ze jakas nastolatka przychodzi, tworzy nowy watek, w ktorym w jej wypowiedziach nie wiele jest konswkwencji i zajmuje czas wizazankom, ktore chca jej pomoc to juz nie moja wina.

co do szkoly nie musze zazdroscic bo sama uczeszczam do nienajgorszego ogolniaka, ktory w tym roku koncze.

tylko w mojej dobrej szkole nie wybieraja sie na kosmetologie, fryzjerstwo czy jakikolwioek kierunek tego typu a prawo medycyna stosunki miedzynarodowe- wiec ta bajeczka jeszcze bardziej mnie drazni.

pozdr

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-19, 07:48   #208
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
tylko w mojej dobrej szkole nie wybieraja sie na kosmetologie, fryzjerstwo czy jakikolwioek kierunek tego typu a prawo medycyna stosunki miedzynarodowe- wiec ta bajeczka jeszcze bardziej mnie drazni.
To trochę nie fair - dzielenie ludzi na (w jakimś sensie) lepszych i gorszych ze względu na kierunek studiów. Ja także końcżę w tym roku całkiem niezłe LO i nie czuję się przez to w żaden sposób zobowiązana do pójścia na prawo, medycynę, psychologię czy którykolwiek z "dobrych kierunków", bo mnie to po prostu nie interesuje i nie mam zamiaru męczyć się ani na studiach ani w przyszłej pracy tylko dlatego, że to dobre kierunki i wypada na nie iść. Czy zostanie tą przykładową kosmetyczką musi oznaczać, że dana osoba nie ukończyła dobrego LO i to z bardzo dobrymi wynikami? Nie musi. Może być to jej pasja, którą chciała rozwinąć i w tym zawodzie pracować.
Pozdrawiam
Stary 2006-03-19, 08:05   #209
malkol13
Zadomowienie

ja wcale nie twierdze nie. ja tez sie nie czuje zoblogowana na prawo chociaz nie twierdze, ze nie chcialabym sie dostac na taki kierunek. po to wybieramy lepsza szkole zeby miec lepsze perspektywy na przyszlosc( tak jest w moim przypadku) zreszta ten watek nie jest o szkolach, kierunkach tylko wg mneio nieodpowiedzialnosci 16, ktorej to trzeba ywtlumaczyc ze jak chce cos robic zeby ponosila odpowiedzialnosc za siebie i swoje czyny
Stary 2006-03-19, 08:12   #210
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Jak dla mnie to wątek jest po prostu prowokacją jakich wiele w Internecie... Ale jeśli nią nie jest, to... szkoda słów - i tak wszystko zostało tu już napisane, więc nie będę się powtarzać. To po prostu przykre...

Cytat:
Napisane przez malkol13
chociaz nie twierdze, ze nie chcialabym sie dostac na taki kierunek.
No, a ja na przykład bym nie chciała Bo wiem, że okrutnie bym się tam męczyła. Podobnie jak na medycynie. Nie interesuje mnie to i nie poszłabym na takie studia choćby ktoś chciał mnie tam siłą zaciągnąć lub powiedział "Nie musisz zdawać żadnych egzaminów, nie musisz walczyć z konkurencją - jesteś przyjęta, zapraszamy serdecznie"

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości