|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pyszniutkie naleśniki-warto spróbować!
Powiem tylko
![]() Na pewno niedługo spróbuję
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
spróbuj, spróbuj zakochasz sie
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Musze pokazać ten przepis siostrze bo jest naleśnikową maniaczką
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
No to juz wiem co bedzie w poniedzialek na obiad
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktos zna "przepis" na taki serowy farsz??
Chodzi mi o taki slodki serek bialy. Z tego co pamietam do twarogu dodaje sie cukier waniliowy, cukier puder, nie wiem czy czasem tez i nie żółtko Wizażanki pomocy Chciałabym sobie takie pyszne naleśniki zorbić, ale nie wiem jak z "wnetrzem"
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farsz do naleśników z serem :)
do serka możesz dodać, co Ci się akurat spodoba.
Ja robię tak: do serka ze śmietanką dodaje cukier waniliowy (warto go zmielić na puder, żeby nie chrzęścił w zębach) i zwykły cukier-puder, do tego sparzone wrzątkiem rodzynki i kilka (pilnować, żeby nie za dużo) kropel olejku pomarańczowego do ciast. Uwielbiam połączenie smaku słodkiej pomarańczy z serkiem. Na wierzch, albo do środka można dać kawałki brzoskwiń z zalewy, albo świeżutkich truskawek i na wierch, po usmażeniu starta czekoladka. Mniam. |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
no,nooo,jestem pod wrażeniem
![]() Nigdy nie robilam z takimi dodatkami,zawsze byla wersja podstawowa. Czyli ser ze śmietanką ,cukrem i cukrem waniliowym ![]() Dzięki za świetny pomysl
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Robie tak jak Taverney.Olejek pomarańczowy do serka do super połączenie.Można też dodać żółtko.Ja nie dodaje bo się brzydze surowych jaj.
No i na to wszystko kopa bitej śmietany
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym olejkiem pomarańczowym też się zgadzam
Poza tym świetnie sparwdza się starta skórka pomarańczowa i cytrynowa. I klasyka oczywiście to farsz z dodatkiem cukru i cynamonu |
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzieki za kulinarne podpowiedzi
A ile mniej wiecej tego cukru pudru dodac do 1 kostki sera białego??
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Dodawaj po łyzeczce i próbuj aż będzie taki jak lubisz.
Każdy lubi inaczej |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
kuki9 dzieki
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię tak
o,5 kg sera mielę 3 krotnie Albo używam takiego wiaderkowego, najlepiej z Tesco ![]() Dodaję jedno opakowanie waniliowego cukru 3 łyżki gęstej śmietanki jedno żółtko. wszystko się razem miksuje. Można dodać sparzone rodzynki otartą skórkę cytrynową cynamon
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam naleśniki są super pyszne
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
pychotka, uwielbiam je
ja dodatkowo posypuję z wierzvhu serem żółtym, który po zapieczeniu się tak super ciąąągnie
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Sathi dziekuje, robilam sobie w niedziele te nalesniki i byly bardzo smaczne:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#197 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Dot.: Naleśniki
połączyłam
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nalesniczki... ;)
Cytat:
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nalesniczki... ;)
Cytat:
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
a ja robię takie nadzienie naleśnikowe:
1. pieczarki ścieram na tarce na dużych oczkach, drobniutko siekam cebulkę i smażę na masełku (takim prawdziwym, nie na margarynie). Jak odparuje z nich woda i ściemnieją (oczywiście nie na wiór je smażę), to dodaję wedetę i trochę pieprzu, żeby były ostrzejsze – czyli takie pieczarki jak za czasów mojej młodości dodawane były do zapiekanek. 2. ostry, fajnie topiący się ser ścieram również na dużych oczkach 3. otwieram puszkę kukurydzy bonduelle – chrupiącej i słodkiej 4. rozkładam naleśnik 5. na połowie układam kolejno; trochę pieczarek, na nie kukurydza, a na nią starty ser. 6. Przykrywam połówkę tą nie nafałszowaną częścią i jeszcze raz na pół – czyli ma wyjść trójkącik taki jak podawali w przedszkolu jak mówi mój brat7. to jest opcja dla tych, którzy są cierpliwi: złożony naleśnik delikatnie w jajko i bułkę tartą a potem na patelnie i przykrywam pokrywką, żeby temperatura rozpuściła ser – przekładam na drugą stronę. Wyższa szkoła jazdy, bo jak przedobrzę z farszem, to się trochę potrafi rozsypać 7a. wersja dla mniej cierpliwych: złożony naleśnik z farszem wrzucam na patelnie (na masełko, żeby nie był za tłusty). Przykrywam (patrz wyżej). Później jak się przyrumieni przewracam na drugą stronę. 8. zajadam
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
aż mnie ochota naszła na naleśniki
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko [to starsze oczywiście] wczoraj pochłonęło 7 naleśników z dżemem i oglądało się na jeszcze - łasuch!
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Umieszczałam już ten przepis na forum dietetyka, ale postanowiłam go dodać również na forum właściwe - moje gotowanie
![]() Dzisiaj na obiadek będą takie naleśniki w moim wykonaniu - placuszki z otrębami ![]() Do wykonania potrzebuję: - kubeczek jogurtu naturalnego (ja kupuje zawsze Zott) - szklankę otręb (ja używam zazwyczaj otrębów sante śliwkowych ponieważ nie są one rozdrobione) - jedno jajko - różne dodatki - zależy co kto lubi (rodzynki, wiórki, cynamon, kawałki owoców(banany, jabłka itp.)) Mieszam jajko z jogurtem naturalnym, dodaje otręby i mieszam z różnymi dodatkami. Później formuje małe placuszki, które wrzucam na rozgrzaną patelnie. Proste i szybkie w wykonaniu ![]() Smacznego
Edytowane przez Milka19 Czas edycji: 2010-01-17 o 13:13 |
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
a ja proponuje nalesniki na slono-przepis od kurt schelera-do ciasta nalesnikowego dodajemy posiekany koperek,i smazymy na patelni-cudnie wygladaja. jako farsz plastry lososia wedzonego i podsmazone krotko liscie szpinaku-rozkladamy rownomiernie na koperkowym nalesniku,na farszu rozsmarowujemy lyzke smietany-moze byc z dodatkiem czosnku, zawijamy jak roladki i gotowe!pozdrawiam
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda trochę się rozwaliły w czasie smażenia , ale i tak są smaczne
|
|
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny czy do tych pancakesów potrzebna jest specjalna patelnia (sa takie dwustronne na allegro) czy na normalnej też mozna upiec?
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;2839802]dziewczyny czy do tych pancakesów potrzebna jest specjalna patelnia (sa takie dwustronne na allegro) czy na normalnej też mozna upiec?[/quote]
Ja piekłam na normalnej i jakoś się udało, ale na dwustronnej byłoby zdecydowanie łatwiej
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Ja robie naleśniki tak (mam nadzieję, że tego nie było):
Na patelni smażę mięsko mielone (oczywiście podczas smażenia troche soli, trochę pieprzu).W trakcie smażenia posypuje tartym serem. Na drugiej patelni smażę pieczarki (przyprawione sola i pieprzem, pokrojone w kosteczkę, plasterki, jakkolwiek). Na naleśniki kładę: warstwę mięska, warstwę pieczarek, pokrojoną w kosteczkę paprykę konserwową. Na koniec polewam sosem bolognese lub grzybowym (najlepszy fix knorra). Pyyychotka
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam te amerykańskie, ale jakos mnie nie ujeły... smak normalnego naleśnika tyle ze puszysty i jakos mało ich wychodzi. A robiłam na patelence wielkości podstawki od filiżanki.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Ja do zwyklego, tego najbardziej normalnego ciasta nalesnikowego na slodko oczywiscie zawsze dodaję tarte 2 jabłka, przez to nalesniki maja wspanialy smak. Ponadto przed rozmieszaniem ciasta dodaję łyżeczkę sody oczyszczonej, ktora wspaniale spulchnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

MIŁEGO DNIA 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)