![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
Mysle ze bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Mieszkam na Armley, widok mam na cmentarz, a obok wiezienie
![]() ![]()
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
poki co Alwoodley (juz od dwoch lat) ale wreszcie przeprowadzamy sie gdzies blizej centrum. Narazie nie mamy nic konkretnego, ale w czwartek idziemy ogladac
![]() ![]() Swoja droga to fajna macie miejscowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Alwoodley, szczerze mowiac, nawet nie wiem gdzie to jest
![]() ![]() Co do mojej miejscowki, na poczatku bylam przerazona tym cmentarzem, bo znajduje sie od razu pod domem ![]() ![]() ![]() dodaje fotke ![]()
![]() Edytowane przez Paulinaaa_ Czas edycji: 2009-05-19 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Powracam po dlugiej przerwie.Mam nadzieje ze teraz bede czesciej pisac.Ale mamy pogode brrrMam nadzieje ze cale lato takie nie bedzie.Jade za tydzien do Polski chcialam zabrac ze soba troche ciuszkow ale nie wiem czy ta pogoda wstetna sie zmieni ![]() -onna- a na ktorym uniwerku studiujesz leeds czy metropolitan?Pytam bo moj maz tez studiuje na Unierku of leeds.Jutro ma nastepny egzamin. Paulinaa to kiedy dokladnie wracasz?Myslalam ze moze juz wrocilas wydawalo mi sie ze mialas wrocic w maju. Lece ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Paulina hehe niezle widoki
![]() ![]() ![]() ![]() Renage, ja studiuje na Leeds Met. Po roku zerowym chcialam sie przeniesc na Leeds Uni, ale chyba nawet na moja aplikacje nie spojrzeli tylko odrazu odrzucili bo na nastepny dzien! przez UCAS dostalam odpowiedziec ze nie spelniam wymagan.. Powodzenia twojemu mezowi. Ja juz jestem po sesji - dzisiaj mialam ostatni egzamin ![]() A pogoda to faktycznie jest okropna.. ! jak bedzie tylko padac w te wakacje to to juz bedzie 3cie takie lato pod rzad... oby nie bo znowu sie depresji nabawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Renage, tak jezdze do tego leeds na raty od ponad 2 lat
![]() ![]() ![]() ![]() -onna- zastanawiam sie nad studiami w Anglii, z tego co slyszalam nie jest trudno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Oj Paulina ja to chyba sie nie umiem przyzwyczaic :P To juz dwa lata, a ja coraz bardziej nienawidze deszczu...szczegulnie w lato..
![]() ![]() ![]() ![]() A co bys chciała studiowac? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
![]() Tak jak Ty -Onno -nie cierpie deszczu no chyba ze na jesien, kiedy czytam ksiazke a o parapet odbijaja sie krople deszczu...Ale teraz mamy prawie lato i mam nadzieje ze bedzie sloneczne, bo ta moja depresja sie nie skonczy ![]() Moj maz studiuje stosunki miedzy narodowe i japonski ![]() A ja biedna zostane sama ![]() Juz za 3 dni lece do Polski nie moge sie doczekac hura! A jak wroce to zaczne szukac nowego lokum, takze jakby ktoras z Was wiedziala cos o tanim mieszkanku(bo jak zostane sama na rok to zebym dala rade placic rent ![]() papa milej niedzieli ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Paulinaa ja tez mieszkam na pomorzu w Bialogardzie tj od Koszalina 30km no i od Kolobrzegu.Mieszkamy blisko siebie. pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
renage, mam kolege ktory studiowal japonski wlasnie na Leeds uni, i teraz w japoni siedzi. Troche szkoda ze sama zostaniesz, a nie myslalas zeby wyjechac z nim? chociaz pewnie wzgledy finansowe przemawiaja.. bo trzeba sie z czegos utrzymac.. a sama nie wiem jak tam jest z praca i to jeszcze dla kogos kto nie zna japonskiego..
![]() ![]() zazdroszcze ci Polski, sama bym sie wybrala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
czesc
Masz racje chodzi o kase i mieszkanie, on bedzie mieszkal w akademiku a ja z nim nie moglabym.Jezeli poleci to ja do niego w lutym polece na 2tyg.Na razie o tym nie mysle zobaczymy jak bedzie, wrazie czego polece do Polski ale nie za bardzo bym chciala. A czy Twoj kolega jest zadowolony z nauki w japoni?Szczerze mowiac to nie chcialabym tam mieszkac chociaz tam nie bylam i nie wiem jak jest, ale tutaj tez nie chce mieszkac chodzi o Anglie zle sie tu czuje i kilmat i ludzie...ale narzekam a jestem tutaj od stycznia ![]() Dopoki maz nie skaczy studiow jestem skazana na anglie. Napisz jak bylo na safari moze i ja sie wybiore jak wroce z Polski. papa |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
onna, mysle ze jak posiedze dluzej to sie tez przyzwyczaje i bede rozmowniejsza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() renage, nie ma to jak pomorze ![]() ![]() Jestem juz praktycznie po sesji, na poczatku lipca przyjezdzam do leeds, troche mam obawy ale jestem pelna nadzieji ze wszystko sie dobrze ulozy ![]()
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
witajcie
Przepraszam ze nic nie pisze, mam popsuty komputer dopiero za 2tyg wroci z naprawy.Jak tylko bede go miala to napisze.papa pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
|Cześc dziewczyny \;-))
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Oj mnie tez troche nie było.. Pogoda ostatnio rewelacyjna az nie moge uwierzyc ze jestem w Angli ;-) pierwsze moje cieple lalo tutaj
![]() ![]() Paulina a ty juz w Leeds? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, 9 lipca o 9 rano juz bede :p
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Jeśli dobrze pójdzie , to ja wybieram się w lipcu do PL ale za tydzień podejmiemy dopiero decyzję, no a w październiku lecę w podróż poślubną do Azji .... i już się doczekac nie mogę ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Stokrotka, a gdzie dokładnie do Azji? I na jak długo?
![]() Paulina, no to juz nie długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Na Maledivy , myślę, że tydzień wystarczy ...
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Juz nie moge sie doczekac :P
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Stokrotka, po powrocie koniecznie podziel sie zdjeciami, bo wyglada to bajkowo
![]() Paulina, jeszcze tydzien i juz tu bedziesz ![]() Ale dzisiaj goraco... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
no BA - pewnie, że wrzucę jakieś fotki - najpierw muszę tam dotrzec a do tego jeszcze kilka miesięcy ...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Stokrotka, zazdroszcze
![]() Pracy nie mam, bede dopiero szukala ![]()
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Paulinaaa - narazie nie ma czego - jeszcze tam nie poleciałam ...
![]() ![]() A jeśli chodzi o pracę, to już z góry życzę Ci powodzenia, bo ja szukam od stycznia i nic - ale to pewnie dlatego, że jestem po studiach i mam dziecko ... a pracy szukam nawet w sklepie aby się tylko gdzieś wdrożyc i zacząc robic coś innego poza wychowywaniem dzidzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Witam
W koncu mam komputer, ponad miesiac bez niego katastrofa ![]() Ale juz jest hurahura!Moj pierwszy dzien z internetkiem. Palinaaa czy Ty jutro przylatujesz? Szukam studia albo maly flat czy ktoras moze slyszala o jakis(tanim).Najlepiej na Armley. Musze konczyc bo ide do pracy.Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
renage, no to witam w wirtualnym świecie po dłuższej nieobecności .... pewnie masz trochę zaległości w czytaniu wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Stokrotka - ja mieszkalam w Pudsey
![]() ![]() ![]() ![]() A tak na marginesie, nie rezygnuj od razu z Armley, bo tu tez mozna znalezc fajne domy i nienajgorsze okolice ![]() ![]() Jak juz pisze to przy okazji spytam. Nie chcecie sprzedac, lub nie macie kogos kto chce sprzedac lozeczko dzieciece? ![]() ![]() ![]() A drugie pytanie, bo widzialam ze kilka z Was ma tutaj dzieci. Znacie jakies sklepy z akcesoriami dzieciecymi, tyle ze takie niefirmowe? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Edytowane przez zytasia Czas edycji: 2009-07-10 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Zytasia - fajnie, że coś mi więcej napisałaś o Pudsey, a jeśli chodzi o Armley, to i tak nie ma sensu, żebym tam szukała domu, bo mój przyszły mąż z Pudsey właśnie będzie miał z kim dojeżdżac do pracy, a z Armley już niestety nie ....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Stokrotka w tej chwili nic nie slyszalam o pracy.Jakis czas temu z right directions przyjmowali do morisona ale czy teraz to nie wiem.Zajzyj do conceptu oni ponoc maja prace, tyle ze nie wiem gdzie.Ja tez pracuje przez concept jedyna agencja ktora za kazdym razem proponuje mi jakos prace. Nadal szukam mieszkanka, na razie bez zmian.z internetem tez problemy dzisiaj jest jutro go nie ma nie wiem co sie dzieje ![]() Paulinaaa czy jestes juz w Leeds? Trzymajcie sie cieplutko zycze milej niedzieli papa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo renage za informacje - a nie wiesz może czy trzeba wcześniej się umówic, czy po prostu można tam jechac któregoś dnia, żeby się zarejestrowac ? no i co ze sobą zabrac, oprócz CV ? czy oni tam jakieś pytania zadają ? Bo powiem szczerze , że właśnie obie agencje brałam pod uwagę, jeśli chodzi o szukanie pracy i zamierzam się tam wybrac w przyszłym tygodniu .... Pozdrawiam serdecznie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.