jest ktos z Leeds/Anglia? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 12:37   #181
-onna-
Raczkowanie

Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?

Mysle ze bedzie dobrze Najwazniejsze to pozytywne myslenie i wiara w siebie! a gdzie dokladniej mieszkasz/bedziesz mieszkac w leeds? (jesli mozna wiedziec)
-onna- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 12:56   #182
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Mieszkam na Armley, widok mam na cmentarz, a obok wiezienie a Ty gdzie?
Stary 2009-05-19, 21:53   #183
-onna-
Raczkowanie

poki co Alwoodley (juz od dwoch lat) ale wreszcie przeprowadzamy sie gdzies blizej centrum. Narazie nie mamy nic konkretnego, ale w czwartek idziemy ogladac Juz sie nie moge doczekac bo te codzienne dojazdy na uniwerek przyprawialy o zawrot glowy

Swoja droga to fajna macie miejscowke
Stary 2009-05-19, 22:24   #184
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Alwoodley, szczerze mowiac, nawet nie wiem gdzie to jest a powiedz mi czy trudno bylo dostac sie na studia? i co studiujesz?
Co do mojej miejscowki, na poczatku bylam przerazona tym cmentarzem, bo znajduje sie od razu pod domem ale po jakims czasie sie przyzwyczailam pierwszy dzien byl najgorszy, jak szalal wiatr i przeleciala reklamowka nad oknem, myslalam ze to duch

dodaje fotke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01836.jpg (54,2 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez Paulinaaa_
Czas edycji: 2009-05-19 o 22:25
Paulinaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 16:39   #185
renage
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki
Powracam po dlugiej przerwie.Mam nadzieje ze teraz bede czesciej pisac.Ale mamy pogode brrrMam nadzieje ze cale lato takie nie bedzie.Jade za tydzien do Polski chcialam zabrac ze soba troche ciuszkow ale nie wiem czy ta pogoda wstetna sie zmieni na lepsza.
-onna- a na ktorym uniwerku studiujesz leeds czy metropolitan?Pytam bo moj maz tez studiuje na Unierku of leeds.Jutro ma nastepny egzamin.
Paulinaa to kiedy dokladnie wracasz?Myslalam ze moze juz wrocilas wydawalo mi sie ze mialas wrocic w maju.
Lece bo musze cos ugotowac(nie dawno wrocilam z pracy)dla mezulka zeby mial jutro sile zdawacpapa
renage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-20, 17:13   #186
-onna-
Raczkowanie

Paulina hehe niezle widoki Faktycznie bylabym troche przerazona a juz szczegulnie podczas wiatru.. bo ja samego wiatru sie boje :P Ja studiuje moja wymarzona psychologie A czy ciezko bylo sie dostac? Ja bylam przerazona angielskim.. wiec najpierw poszlam na rok zerowy a ukonczenie go gwarantowalo mi miejsce na kierunku ktory sobie wybrałam. Wiec, niespecjalnie ciezko Teraz bylo gorzej bo naprawde trzeba bylo sie uczyc no i troche tego było... A czemu pytasz? Chcialabys cos tu zaczac?

Renage, ja studiuje na Leeds Met. Po roku zerowym chcialam sie przeniesc na Leeds Uni, ale chyba nawet na moja aplikacje nie spojrzeli tylko odrazu odrzucili bo na nastepny dzien! przez UCAS dostalam odpowiedziec ze nie spelniam wymagan.. Powodzenia twojemu mezowi. Ja juz jestem po sesji - dzisiaj mialam ostatni egzamin A co twoj maz studiuje? I na ktorym roku?

A pogoda to faktycznie jest okropna.. ! jak bedzie tylko padac w te wakacje to to juz bedzie 3cie takie lato pod rzad... oby nie bo znowu sie depresji nabawie
Stary 2009-05-21, 10:08   #187
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Renage, tak jezdze do tego leeds na raty od ponad 2 lat koncze studia i zostaje chyba juz na dluzszy okres przyjezdzam prawdopodobnie w polowie albo na koniec czerwca, narazie wszystko uzaleznione jest od szkoly, gdzie jak zwykle nic nie wiadomo i czekaja na ostatnia chwile chcialabym juz wiedziec i bilet zabukowac, bo potem ceny beda porazajace :P Co do pogody w Polsce, nie jest najgorzej, mieszkam na pomorzu, w nocy zimno, rano zazwyczaj deszcz od paru dniu, a pozniej juz sloneczko i nie jest najgorzej wez to samo co w Anglii nosisz :P

-onna- zastanawiam sie nad studiami w Anglii, z tego co slyszalam nie jest trudno koncze filologie angielska, takze z jezykiem nie mam duzych problemow jedynym moim problem jest wogole jakiekolwiek odezwanie, bo wstydze sie mowic :P wydaje mi sie ze moj glos smiesznie brzmi ;P i czesto gesto wole sie nie odezwac, przez to duzo ludzi mysli ze nie rozumiem co do mnie mowia albo ze jestem niemila osoba co do pogody, da sie przyzwyczaic, pierwszy raz w anglii pamietam ze bylam w szoku, tu slonce, za 10 minut deszcz, znowu slonce i znowu deszcz, a kurtek z kapturem w anglii nie za wiele znalazlam :P
Stary 2009-05-21, 10:59   #188
-onna-
Raczkowanie

Oj Paulina ja to chyba sie nie umiem przyzwyczaic :P To juz dwa lata, a ja coraz bardziej nienawidze deszczu...szczegulnie w lato.. W tamtym roku chociaz miałam dluuugie sloneczne wakacje to jakos odzyłam, ale w tym to moze byc ciezko Co do rozmawiania po angielsku.. to ja tez tak miałam.. Teraz jest lepiej ale tez czasami boje sie przełamac i sie odezwac. U mnie znowu problemem jest to ze boje sie ze popelnie jakies bledy...wiec wole sie nie odzywac.. wiem ze to bez sensu ale naszczescie teraz jest lepiej Aha i problem jest tylko z nowymi osobami. Bo jak znam kogos juz dluzszy czas to sie niczym nie przejmuje
A co bys chciała studiowac?
Stary 2009-05-24, 10:38   #189
renage
Przyczajenie

Wreszcie slonko!
Tak jak Ty -Onno -nie cierpie deszczu no chyba ze na jesien, kiedy czytam ksiazke a o parapet odbijaja sie krople deszczu...Ale teraz mamy prawie lato i mam nadzieje ze bedzie sloneczne, bo ta moja depresja sie nie skonczy
Moj maz studiuje stosunki miedzy narodowe i japonski.Konczy pierwszy rok.Kiedys sudiowal 3lata stosunki miedz ale musial przerwc ze wzgledow finansowych(studiowal w kaliforni)i teraz zaczal od nowa bo mial zadlugo przerwe 7lat mam nadzieje ze tym razem szczesliwie skaczy.We wrzesniu wyjezdza(na 99%)do Japonii dokladnie do Tokjo tam ma studiowac przez rok na tamtejszym uniwerku.
A ja biedna zostane sama Albo pojade do Polski sama nie wiem.Ja nie mowie tak dobrze po angielsku jak Wy dziewczyny bardzo Wam tego zazdroszcze.Nie potrawie sie przelamac za bardzo sie wstydze ze ten jezyk tak kalecze wogole zadnej gramatyki.Jest mi wstyd!

Juz za 3 dni lece do Polski nie moge sie doczekac hura!
A jak wroce to zaczne szukac nowego lokum, takze jakby ktoras z Was wiedziala cos o tanim mieszkanku(bo jak zostane sama na rok to zebym dala rade placic rent) to niech napisze moze byc na Armley,Wortley.
papa milej niedzieli

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Paulinaa ja tez mieszkam na pomorzu w Bialogardzie tj od Koszalina 30km no i od Kolobrzegu.Mieszkamy blisko siebie.
pa
Stary 2009-05-24, 11:26   #190
-onna-
Raczkowanie

renage, mam kolege ktory studiowal japonski wlasnie na Leeds uni, i teraz w japoni siedzi. Troche szkoda ze sama zostaniesz, a nie myslalas zeby wyjechac z nim? chociaz pewnie wzgledy finansowe przemawiaja.. bo trzeba sie z czegos utrzymac.. a sama nie wiem jak tam jest z praca i to jeszcze dla kogos kto nie zna japonskiego.. A co do angielskiego nie myslalas zeby do jakiegos collegu sie zapisac? Napewno by pomoglo..

zazdroszcze ci Polski, sama bym sie wybrala No i slonce mamy, ale ja dzisiaj do pracy na caly dzien wiec tyle z tego slonca :P Za to we wtorek planujemy pojechac do safari park w liverpoolu. Mam nadzieje ze bedzie fajnie
Stary 2009-05-25, 17:54   #191
renage
Przyczajenie

czesc
Masz racje chodzi o kase i mieszkanie, on bedzie mieszkal w akademiku a ja z nim nie moglabym.Jezeli poleci to ja do niego w lutym polece na 2tyg.Na razie o tym nie mysle zobaczymy jak bedzie, wrazie czego polece do Polski ale nie za bardzo bym chciala.
A czy Twoj kolega jest zadowolony z nauki w japoni?Szczerze mowiac to nie chcialabym tam mieszkac chociaz tam nie bylam i nie wiem jak jest, ale tutaj tez nie chce mieszkac chodzi o Anglie zle sie tu czuje i kilmat i ludzie...ale narzekam a jestem tutaj od styczniahaha
Dopoki maz nie skaczy studiow jestem skazana na anglie.

Napisz jak bylo na safari moze i ja sie wybiore jak wroce z Polski.
papa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-12, 09:50   #192
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

onna, mysle ze jak posiedze dluzej to sie tez przyzwyczaje i bede rozmowniejsza tez jestem osoba ktora musi najpierw poznac i wyczuc czlowieka by nie zrobic zlego wrazenia co do studiowania, sama dokladnie nie wiem co musialabym zobaczyc co oferuje uczelnia wszechstronna jestem

renage, nie ma to jak pomorze bylam pare razy w bialogardzie przejazdem

Jestem juz praktycznie po sesji, na poczatku lipca przyjezdzam do leeds, troche mam obawy ale jestem pelna nadzieji ze wszystko sie dobrze ulozy
Stary 2009-06-13, 12:20   #193
renage
Przyczajenie

witajcie
Przepraszam ze nic nie pisze, mam popsuty komputer dopiero za 2tyg wroci z naprawy.Jak tylko bede go miala to napisze.papa pozdrawiam
Stary 2009-06-29, 17:36   #194
StokrotkaS
Raczkowanie

|Cześc dziewczyny \;-)) Mnie też tu daaawno nie było i powiem wam, że jeszcze się nie przeprowadziłam, bo niedawno byłam u koleżanki na Armley i NIE PODOBA MI SIĘ tam !!! dla mnie jest brzydszą dzielnicą, niż Holbeck czy Beeston - może nie byłam w niektórych zakątkach i pojechałam akurat taką drogą, która zupełnie nie przypadła mi do gustu, dlatego zaczęłam się zastanawiac dlaczego tak wiele osób wybiera akurat tą dzielnicę ... i sobie chwalą- nie chcę tu absolutnie nikogo obrazic czy urazic ... Chyba jednak wybiorę jakiś domek na Pudsey lub Morley, a któraś z was chyba pisała, że mieszkała na Pudsey i sobie chwaliła, prawda ? Zastanawiam się tylko, czy jest tam dostęp do jakiegoś supermarketu lub innych sklepów itp. czy się tam zanudzę ?? bo lubię z moją córeczką spacerowac i chodzic po zakupy, więc głównie muszę o tym myślec .... Pozdrawiam was wszystkie i życzę przyjemnego wieczoru ))
Stary 2009-06-29, 21:49   #195
-onna-
Raczkowanie

Oj mnie tez troche nie było.. Pogoda ostatnio rewelacyjna az nie moge uwierzyc ze jestem w Angli ;-) pierwsze moje cieple lalo tutaj A wy dziewczyny jakie macie plany na wakacje? Zostajecie w Angli, czy gdzies jedziecie? Pozdrawiam!

Paulina a ty juz w Leeds?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 22:15   #196
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Jeszcze nie, 9 lipca o 9 rano juz bede :p
Stary 2009-06-30, 19:55   #197
StokrotkaS
Raczkowanie

Jeśli dobrze pójdzie , to ja wybieram się w lipcu do PL ale za tydzień podejmiemy dopiero decyzję, no a w październiku lecę w podróż poślubną do Azji .... i już się doczekac nie mogę ... Pozdrawiam was wszystkie Paulinaa - fajnie, że będziesz już w lipcu w UK )
Stary 2009-06-30, 20:07   #198
-onna-
Raczkowanie

Stokrotka, a gdzie dokładnie do Azji? I na jak długo?
Paulina, no to juz nie długo
Stary 2009-06-30, 21:26   #199
StokrotkaS
Raczkowanie

Na Maledivy , myślę, że tydzień wystarczy ... )) Pozdrawiam )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 11:32   #200
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Juz nie moge sie doczekac :P
Stary 2009-07-02, 12:26   #201
-onna-
Raczkowanie

Stokrotka, po powrocie koniecznie podziel sie zdjeciami, bo wyglada to bajkowo
Paulina, jeszcze tydzien i juz tu bedziesz A prace juz jakas masz czy bedziesz szukac po przyjezdzie?

Ale dzisiaj goraco...
Stary 2009-07-04, 21:55   #202
StokrotkaS
Raczkowanie

no BA - pewnie, że wrzucę jakieś fotki - najpierw muszę tam dotrzec a do tego jeszcze kilka miesięcy ... Pozdrawiam )
Stary 2009-07-06, 19:35   #203
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Stokrotka, zazdroszcze

Pracy nie mam, bede dopiero szukala mam nadzieje, ze cos sie znajdzie :P
Stary 2009-07-07, 13:53   #204
StokrotkaS
Raczkowanie

Paulinaaa - narazie nie ma czego - jeszcze tam nie poleciałam ...
A jeśli chodzi o pracę, to już z góry życzę Ci powodzenia, bo ja szukam od stycznia i nic - ale to pewnie dlatego, że jestem po studiach i mam dziecko ... a pracy szukam nawet w sklepie aby się tylko gdzieś wdrożyc i zacząc robic coś innego poza wychowywaniem dzidzi )) POzdrawiam i życzę wam miłego dzionka
Stary 2009-07-08, 08:19   #205
renage
Przyczajenie

Witam
W koncu mam komputer, ponad miesiac bez niego katastrofa
Ale juz jest hurahura!Moj pierwszy dzien z internetkiem.
Palinaaa czy Ty jutro przylatujesz?

Szukam studia albo maly flat czy ktoras moze slyszala o jakis(tanim).Najlepiej na Armley.
Musze konczyc bo ide do pracy.Milego dnia
Stary 2009-07-09, 10:34   #206
StokrotkaS
Raczkowanie

renage, no to witam w wirtualnym świecie po dłuższej nieobecności .... pewnie masz trochę zaległości w czytaniu wątku ale pewnie dasz radę w wolnej chwili.... Ja nie mam pojęcia, kto chce wynając mieszkanko ale mam sporo znajomych na Armley , więc mogę popytac ... A może Ty wiesz coś o pracy ? bo ja szukam w tygodniu na popołudnia, a w weekendy na full time ... :conf used: Pozdrawiam wszystkie wizażanki Paulina - jak już dotrzesz do UK, to daj znac i podziel się wrażeniami ....
Stary 2009-07-10, 23:37   #207
zytasia
Raczkowanie

Stokrotka - ja mieszkalam w Pudsey faktycznie jest fajnie, sklepikow jak sklepikow, kilka w centrum i to juz. Wlasciwie nic szczegolnego, choc zalezy jakie sklepy lubisz Jedynie jak od centrum pojdziesz z 10-15 min jest "owlcotes", takie cos w stylu centrum handlowego, jest tam duza calodobowa Asda, M&S, Boots, hmm i to chyba juz.. Kojarzy mi sie jeszcze JJB ale nie jestem pewna czy jeszcze jest
A tak na marginesie, nie rezygnuj od razu z Armley, bo tu tez mozna znalezc fajne domy i nienajgorsze okolice No i Pudsey i Morley sa drozsze od Armley..

Jak juz pisze to przy okazji spytam. Nie chcecie sprzedac, lub nie macie kogos kto chce sprzedac lozeczko dzieciece? Nie zniszczone, solidne (nie takie jak sa w Ikei), w rozsadnej cenie i z jasnego drewna, bo mam cala sypialnie jasna im jasniejsze tym lepsze (byle nie biale) )
A drugie pytanie, bo widzialam ze kilka z Was ma tutaj dzieci. Znacie jakies sklepy z akcesoriami dzieciecymi, tyle ze takie niefirmowe? tzn nie mothercare i nie mamas&papas ani inne babbies'r'us, tylko takie zwykle "osiedlowe"? wiem ze jest jeden na Armley, jeden na Pudsey i jeden na Leeds Market. Wiec pewnie gdzies jeszcze sa?
Pozdrawiam

Edytowane przez zytasia
Czas edycji: 2009-07-10 o 23:40
zytasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-11, 13:24   #208
StokrotkaS
Raczkowanie

Zytasia - fajnie, że coś mi więcej napisałaś o Pudsey, a jeśli chodzi o Armley, to i tak nie ma sensu, żebym tam szukała domu, bo mój przyszły mąż z Pudsey właśnie będzie miał z kim dojeżdżac do pracy, a z Armley już niestety nie .... :roll eyes:, zresztą my wolimy dodac parę groszy i mieszkac w spokojnej i lepszej dzielnicy, niż trochę zaoszczędzic i byc nie zadowolonym z wyboru, wiesz ? Więc może w przyszłym roku będziemy sąsiadkami - ?? o ile z kolei Ty się nie wyprowadzisz ... Jeśli chodzi o Twoje pytanka dotyczące łóżeczka, to ja mam tylko jedno dla mojej córci i dłuuugo go napewno nie sprzedam, bo ono jest aż do 5 roku życia ale jeśli będę słyszała coś o tym, że ktoś ma do sprzedania, to napewno dam znac, ok ? ale mam do sprzedania wózek, chodzik i leżaczek na przykład, więc jeśli jesteś i tym zainteresowana, to daj znac , bo nie wiem ile Twoja dzidzia ma i czy to chłopczyk czy dziewczynka ... :conf used: co do sklepów, to nie wiem jakie masz na myśli, bo na market chodzę często i chyba wiem, o jaki sklep Ci chodzi ale koło mnie, hmmm... no jest taki jeden ale tam są nie tylko rzeczy dla dzieci .... Pozdrawiam
Stary 2009-07-12, 10:58   #209
renage
Przyczajenie

Witajcie
Stokrotka w tej chwili nic nie slyszalam o pracy.Jakis czas temu z right directions przyjmowali do morisona ale czy teraz to nie wiem.Zajzyj do conceptu oni ponoc maja prace, tyle ze nie wiem gdzie.Ja tez pracuje przez concept jedyna agencja ktora za kazdym razem proponuje mi jakos prace.

Nadal szukam mieszkanka, na razie bez zmian.z internetem tez problemy dzisiaj jest jutro go nie ma nie wiem co sie dzieje

Paulinaaa czy jestes juz w Leeds?

Trzymajcie sie cieplutko zycze milej niedzieli papa
Stary 2009-07-12, 19:04   #210
StokrotkaS
Raczkowanie

dziękuję bardzo renage za informacje - a nie wiesz może czy trzeba wcześniej się umówic, czy po prostu można tam jechac któregoś dnia, żeby się zarejestrowac ? no i co ze sobą zabrac, oprócz CV ? czy oni tam jakieś pytania zadają ? Bo powiem szczerze , że właśnie obie agencje brałam pod uwagę, jeśli chodzi o szukanie pracy i zamierzam się tam wybrac w przyszłym tygodniu .... Pozdrawiam serdecznie ))

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości