Lipcowe Panny Młode - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-21, 15:33   #181
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28
Dot.: LIpcowe Panny Młode

Marzka pomyłka ja biorę ślub 14 lipca 2007.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 16:49   #182
MONA.LIZA
Raczkowanie

Witam Drogie Lipcówki!
Jestem własnie po udanych zakupach ślubnych Kupiłam bieliznę jaką upatrzyłam sobie na necie oraz nareszcie po długich poszukiwaniach znalazlam odpowiednie buty ślubne na moje chude stopy hihihi

Aktualnie jestesmy w trakcie zapraszania gości. Odwodnienie organizmu mi nie grozi w tym okresie hihihihihi Każdy chce nas ugościć kawą, herbatką lub innym napojem oraz oczwyście jedzeniem. Po kilku takich spotkaniach w ciągu dnia nie mogę patrzyć już na picie i jedzenie

Pozdrawiam słonecznie
MONA.LIZA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 18:08   #183
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28
Marzka pomyłka ja biorę ślub 14 lipca 2007.
Poprawione
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 18:45   #184
Wiktorynka
Zadomowienie

MONA.LIZA,
Pochwal sie bielizną proooosze

A co do rozdawania zaproszen - to ja chyba poczekam na "po pierwszej przymiarce" , albo wszystko wysle pocztą bo jak ulegne wszystkim poczestunkom to trzeb bedzie rozmiar wiekszą sukienke zamawiac
Stary 2006-04-21, 18:57   #185
marzka82
Rozeznanie

My wybraliśmy nie najlepszy termin zapraszania gość - Święta. To było straszne. Gzie nie pojechaliśmy to ciasto i ciasto. Przez dwa dni jadłam tylko ciasto bo nie wypada odmówić jak częstują mazurkiem czy inna babką. Nie wspomnę o kg który osiadł się w moim brzuszku i "boczkach" Teraz trzeba to jakoś zgubić

Pozdrawiam
Stary 2006-04-21, 19:28   #186
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

My nareszcie mamy fotografa. Zrobi nam zdjęcia reportażowe, tak jak sobie wymarzyliśmy.
I samochód zmieniliśmy na inny . Dziś dzwonili, że suknia gotowa w salonie, a teraz czekają mnie przymiarki. Już się nie mogę doczekać.
Większość zaproszeń mam zrobione, trochę rozdane, resztę zrobię dzisiaj i w weekend. Zamierzamy roazdać w ciągu następnych 2 tyg. wszystkie już. W święta daliśmy najbliżej rodzinie, a teraz reszta. Też przerażają mnie te wszystkie obiadki i kawki, dlatego część po prostu wyślemy.
W USC też wszystkie formalności załatwione. Teraz jedynie do biura parafialnego. Parę spotkań z księdzemi i w poradni.
Kurs tańca powinien się zacząć w przyszłym tygodniu. Pod koniec planujemy wziąć parę prywatnych lekcji, bo nienajlepsi z nas tancerze...
Właściwie po raz pierwszy od dłuższego czasu mam poczucie, że już prawie wszystko pozałatwiane i jesteśmy na bieżąco, ufff...

Pozdrowienia i dużo słońca w lipcu życzę Wam i sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_full.JPG (69,9 KB, 14 załadowań)
gosiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 19:45   #187
marzka82
Rozeznanie

Dawno Cię nie było widać gosiah, witamy ponownie

Rewelacyjny ten Wasz pojazd, tylko pozazdrościć. Niestety u mnie nie ma zbyt dużego wyboru Do ślubu pojedziemy autkiem koleżanki, dokładnie takim jak na zdjęciu Tylko jak go udekorować Maski praktycznie nie ma

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beetle-07.jpg (79,2 KB, 13 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 19:52   #188
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez marzka82
Dawno Cię nie było widać gosiah, witamy ponownie

Rewelacyjny ten Wasz pojazd, tylko pozazdrościć. Niestety u mnie nie ma zbyt dużego wyboru Do ślubu pojedziemy autkiem koleżanki, dokładnie takim jak na zdjęciu

Pozdrawiam
Już wcześniej w wątku wyrażałam zachwyt nad Waszym autkiem. To chyba ja mam raczej czego zazdrościć. My zmieniliśmy, bo ten był rozsądniejszy od strony finansowej.

A nie było mnie, bo zajęci byliśmy przeprowadzką. Całe szczęście, że odbyło się to przed ślubem, bo nie wiedziałam, że zajmie tyle czasu i zaabsorbuje wszystkie moje siły...

A kwiatki masz już upatrzone na samochód? Powinny być jakieś chcarakterystyczne. Cudne autko...

Pozdrawiam
Stary 2006-04-21, 19:52   #189
Wiktorynka
Zadomowienie

A pomysl na nasze autko slubne jest troche nietypowy - nie wynajmujemy zadnego chociaz było to w planach i to powaznych, ale zdazyło sie tak ze zaistniala potrzeba kupienia własnego i tak nam przypadło do gustu ze o innym nie chemy słyszec ... własciwie to przede wszystkim dlatego ze jest nasze, pierwsze, samodzielne i jedyne w swoim rodzaju. Wszyscy wokół dziwnie reaguja na ta wiadomosc - no bo jak to! - a my wiemy swoje ...

Jeszcze pochwale sie swoimi swieżo zamówionymi butkami
Załącznik 379251

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2006-05-19 o 09:25
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 19:58   #190
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka
A pomysl na nasze autko slubne jest troche nietypowy - nie wynajmujemy zadnego chociaz było to w planach i to powaznych, ale zdazyło sie tak ze zaistniala potrzeba kupienia własnego i tak nam przypadło do gustu ze o innym nie chemy słyszec ... własciwie to przede wszystkim dlatego ze jest nasze, pierwsze, samodzielne i jedyne w swoim rodzaju. Wszyscy wokół dziwnie reaguja na ta wiadomosc - no bo jak to! - a my wiemy swoje ...

Jeszcze pochwale sie swoimi swieżo zamówionymi butkami
Załącznik 379251
Co do samochodu, to popieram. Mój TŻ zmienił pracę w zeszłym miesiącu i teraz pracuje przy budowie autostrady A1 i wpadł na pomysł, żeby jechać terenowym pick-up'em do slubu Taki ma chłopak sentyment No ale się nie zgodziłam...

Buty śliczne. Gratuluję odwagi co do obcasów - z moją gracją to bym leżała w nich na podłodze, zanim bym do ołtarza doszła
Stary 2006-04-21, 20:04   #191
marzka82
Rozeznanie

Wiktorynka - czy to są może bytki ze sklepu internetowego (wyglądaja podobnie)? Mam tam upatrzony jeden model, ale jakoś nie mam zaufania do takich sklepów. Masz z nim jakieś doświadczenia ? Oto mój typ

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butki.JPG (3,7 KB, 13 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 20:18   #192
Wiktorynka
Zadomowienie

Prawdopodobnie to ten sam producent - ja zmieniałam kolor tła bo mnie ten róz draznił, a chciałam dopasowac je na spokojnie do sukienki.
Moje butki zamawia pani z salonu, bezposrednio u producenta.
Co do ich wygody... hmm sama widziałam buty tej firmy przez chwile przy wybieraniu sukienki, ale zdaje sie na gust pani z salonu.
Wiem ze to skóra -bardzo zalezy na tym zeby to nie było nic sztucznego, a cytując jej opinię "są baardzo wygodne"., a jakie są na prawde będe mogła powiedziec po 6 maja - wtedy mam pierwsza przymiarke.

Czy mogłabys wkleić link tego sklepu internetowego? Z ciekawosci chce porównac
Stary 2006-04-21, 20:23   #193
Wiktorynka
Zadomowienie

gosiah,

Podoba mi sie pomysł z terenowym pick-up'em !
A obcas - 7 cm - o 1 cm wiecej niz do tej pory uwazałam za "do zniesienia" ... w razie czego mam w zapasie tenisówki
Stary 2006-04-21, 21:12   #194
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka
(...) Czy mogłabys wkleić link tego sklepu internetowego? Z ciekawosci chce porównac
Proszę bardzo http://www.bialebuty.com.pl/
Daj znać jak z cenami Duża różnica? Może nie warto tam kupować

Pozdrawiam
Stary 2006-04-21, 21:39   #195
Wiktorynka
Zadomowienie

No cóż... moje wychodza drozej bo 200zł, w sklepie intarnetowym 165zł ... niewiem jakie sa koszty wysyłki.
W sumie moze wychodzic na to samo.

Opowiem o butkach jak je zobacze - czyli za dwa tygodnie ... moze nie bedzie za pózno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 22:41   #196
MONA.LIZA
Raczkowanie

Hej! Dziewczyny proszę o radę! Wcześniej pisałam, że kupiłam buty ślubne. Jednak okazało się, że trochę mi nie pasują. Mam dwa typy butów. Jedne to buty z zaokrąglonymi noskami a drugie zakończone szpicem. Problem wynika z tego, że buty z zaokrąglonymi noskami trochę mi odchodzą od stopy i nieładnie to wygląda z boku (jest szpara między butem a stopą, ponieważ mam bardzo szczupłą stopę), ale pozytywną stroną jest, że są wygodne. Natomiast buty w szpic leżą mi idealnie na stopie, szczególnie dopasowany mam przód, jednak boję, że po paru godzinach chodzenia w takich butach z szpicami będą mnie obicierać.
Proszę pomóżcie mi podjąć decyzję jakie mam wybrać buty ślubne??

Załańczam zdjęcia pokazujące 2 fasony butów, nad którymi się zastanawiam??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty białe z zaookrąglonymi czubkami.jpg (3,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty białe ze szpicami.jpg (3,0 KB, 11 załadowań)
Stary 2006-04-21, 22:43   #197
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Widzę, że nasi chłopcy są bardzo pomysłowi co do wyboru transportu, moj chciał jechac TIRem pewnego dnia tak wymyślił, chyba nie może żyć bez swojego maleństwa Ale oczywiście pomysł padł od razu. My do ślubu będziemy jechać najprawdopodobniej bryczką, zobaczymy jak bedzie z pogodą, lub autkiem mojego brata.

Pozdrawiam
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 22:52   #198
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

MONA.LIZA, może spróbuj kupić sobie takiezelowe wkladki, tylko nie na całość buta w środku, one są takie malutkie w sumie na podbicie tylko, prawie niewidoczne. Jesli ci bardziej zalezy na tych z zaokrąglonymi czubkami, możesz sprobować. Weź buciki ze soba i zamontuj w sklepie wkladki jeśli będzie ok, to sobie zakupisz
Jeśli chodzi o drugie buciki, myślę że szpic, nie powinien wpływać na obtarcie. Tylko że napewno paluszki może bardziej ściskać.
Więcej nic nie doradzę, może dziewczyny mają większą wiedzę na ten temat.

Ściskam, buziaki.
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-21, 23:02   #199
MONA.LIZA
Raczkowanie

82anusia : Dzieki za radę, jednakże sztuczki z wkładką już próbowałam i nic to nie daje Jedyne wyjście to zdecydować jakie buty??
Czekam na dalsze wasze rady ...

Wiktorynka: Polowałam na taką bardotkę z firmy Lilly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lilly komplet.jpg (25,9 KB, 17 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 23:16   #200
marzka82
Rozeznanie

U mnie z góry odpadają buty z "czubami". Mam dosyć szeroką stopę w okolicach palców
Dla mnie liczy się przede wszystkim wygoda. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym założyć buty, które w momencie przymierzania gdzieś mnie już uciskają. Pod długą suknią ślubną nikt nie zauważy, że gdzieś tam cos odstaje, bo na buty nie zwraca się dużej uwagi, ich po prostu nie widać. Ja postawiłabym na wygodę, ale to tylko moje zdanie, zdecydować musisz sama

PS. Śliczna bardotka

Pozdrawiam
Stary 2006-04-22, 13:31   #201
MONA.LIZA
Raczkowanie

Hejka! Mogę już odetchnąć ... mam nareszcie buty po dłuuuugich poszukiwaniach Mogę jechać na przymiarkę Pozdrawiam
Stary 2006-04-23, 17:55   #202
junia1
Raczkowanie

Cool Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?

Witam
Ja z moim obecnym narzeczonym, a przyszłym mężem wybraliśmy właśnie tą datę. Najzabawniejsze jest to, że kiedyś leniuchując po obiadku rozmawialiśmy sobie o różnych datach i Krzyś wymyślił właśnie tą 7.07.2007r. Nie wiecie jakie było Nasze zaskoczenie jak zobaczyliśmy w kalendarzu, że to SOBOTA!!!! I tak już zostało. Mamy nadzieję, że tyle siódemek napewno przyniesie nam szczęście.
Postaram się opisywać to co już załatwiliśmy itp.
  • Sala
  • orkiestra
  • foto
  • video
  • obsługa
Na termin w Kosciele jeszcze za wcześnie, ale za kilka miesięcy bedziemy "maltretować" księdza.

decupage wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034
junia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 18:16   #203
ewa.nea
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?

Świetna data i łatwo ją zapamiętać
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 18:33   #204
Wiktorynka
Zadomowienie

1. Co do butków: wybrałabym te, w których noga czuje sie najlepiej, chyba ze sukienka narzuca jakis konkretny kształt.

2. Co do autek - mój kuzyn do slubu jechał swoim TIR-em, a orszak slubny składał sie z samych busów i zeby było smieszniej nikt sie wczesniej nie umawiał. A bryczka - fantastyczna sprawa tyle ze u nas wlasciciele bryczek tyle sobie spiewają za wynajem ze podziekowalismy od razu na wstepie, pozniej miał byc chrysler PT bo to nasze wymarzone autko, ale tez nasza okolica w takowe nie obfituje, a sprowadzanie z innego rejony wychodziło baaardzo kosztownie i tak jak juz pisałam w koncu staneło na naszym autkowym maleństwie.

3. Co do bielizny - mniammmmm ... podoba mi się ta badotka , a ja nie mogłam sie zdecydowac czy gorset czy normalna bardotka i zakupilam jedno i drugie , przyda sie czy tak czy tak.

4. Wczoraj bylismy na przymiarce surduta - mój TŻ wyglada PERFEKCYJNIE! Jak wyszedł z kabiny ubrany to najzwyczajniej w swiecie zaniemówiłam ... teraz bede musiała sie niezle nastarac zeby mu dorównac . Niesamowite wszystko pasuje idealnie, jakby pracowało nad nim z 10 stylistów . Nawet kobiety z salonu stwierdziły ze jego pomysł na połaczenie jasnego surduta z ciemnym plastronem jest bardzo trafny ... ach koniec chwalena . Jeszcze tylko dodam ze z czystym sumieniem polecam wrocławskiego DIUK'a - obsługa przemiła i bardzo profesjonalna.
Stary 2006-04-23, 19:07   #205
Maadzia_82
Przyczajenie

Strasznie się ucieszyłam jak zobaczyłam ten wątek

Ja też z moim narzeczonym bierzemy ślub 7.07.2007 7 to nasz szcześliwy dzień, bo 7 (co prawda nie lipca) obchodzimy rocznice bycia razem, więc miło nam się kojarzy, ale data też jakoś tak wyszła przez przypadek i strasznie nam sie spodobała. A na dodatek moi przyszli teściowie oniemieli z wrażenia jak się dowiedzieli, że zamierzamy pobrać się właśnie 7.07.2007, bo oni też brali ślub 7.07 tyle że 1979 roku I to też wyszlo przez przypadek! Od tego momentu nie było mowy o innej dacie, bardzo się cieszę, że możemy w ten sposób zrobić im dodatkową przyjemność

Junia1 gratulacje! Napisz gdzie bierzecie ślub My w Poznaniu. Ciekawe ile jeszcze par zdecyduje się na tą datę
A swoją drogą lekko się zestresowałam, bo my na razie mamy załatwioną tylko salę...Wydawało mi się, że to jeszcze tak dużo czasu , a jednak chyba nie...

Pozdrawiam
Maadzia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 21:05   #206
nele
Raczkowanie

GG do nele

My tez polecamy wroclawskiego Diuka Moj TZ bedzie mial jasny surdut, jasny plastron i koszule dokladnie w koloze mojej sukni (brudny roz)
pozdrawiam
Stary 2006-04-23, 21:48   #207
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marzka82
Tylko jak go udekorować Maski praktycznie nie ma

Pozdrawiam
a moze taką girlande z białych kwiatkow zamontowac na zetknięciu szyby z maską, gdzies było zdjęcie Chryslera tak ubranego...

Wiktorynka, fajne buty. A jakim autem wy jedziecie?
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 21:49   #208
junia1
Raczkowanie

My bierzemy ślub w Radomsku natomiast salę wynajęliśmy w Lgocie Wielkiej/k Radomska. Jak dla mnie jest naprawdę śliczna, a widziałam już kilkadziesiąt sal, ponieważ pracuję jako kelnerka na weselach Podpatrzyłam trochę ciekawych rzeczy ale dzisiaj za późno na pisanie dlatego podzielę się spostrzeżeniami jakby ktoś chciał innym razem.
Maadzia 82 cieszę się, że bierzecie ślub tego samego dnia i miesiąca mam nadzieję że własnie te siódemki przyniosą nam WIELKIE SZCZĘŚCIE

decupage wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034
junia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-23, 22:50   #209
Wiktorynka
Zadomowienie

A autko to ...mały słodki renault clio ... prosto z raju
Stary 2006-04-24, 08:09   #210
Agaw'a
Zakorzenienie

Ja tez bede miala slub w przyszlym roku ale sierpien - wrzesien ten czas biore pod uwage
Jeszcze nie mam nic zalatwionego ...

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości